Jaké knihy vychází v ŘÍJNU 2016

2.10.16

Hezký den všem! Doufám, že si užíváte dnešního dne, i když venku to dnes vypadá všelijak, já jsem se rozhodla, že se pustím do přehledu nových knižních titulů, které budou vycházet v průběhu října. A že se máme na co těšit! Připadalo mi, že těch knih je obrovská spousta. Tak snad nějaká knížka upoutá vaši pozornost a najde si k vám cestu...



Jednou časně zrána 
Virginia Baily 
Nakladatel: Knižní klub 
Žánr: historický román 
Vychází: 3.10.2016

Šedivé ráno roku 1943. Na římské ulici se dvě mladé ženy na okamžik střetnou pohledem. Chiara se chystá uprchnout z okupovaného města. Ta druhá, které se drží malý chlapec, musela pod namířenými zbraněmi nastoupit na korbu náklaďáku. Ve chvíli, kdy se čas zastaví, Chiara učiní rozhodnutí, které jí navždy změní život… O třicet let později žije Chiara v Římě jako zdánlivě spokojená žena, kterou těší práce překladatelky. Avšak kdesi v pozadí je pořád stín Daniela, toho dítěte z náklaďáku, které zachránila. A když jí zavolá dívka jménem Maria a tvrdí, že je Danielova dcera, Chiaře je jasné, že se musí postavit bolestné minulosti. V nezapomenutelném, dojemném příběhu o lásce se spojuje vzrušující drama s hloubkou emocí.


L. S. Hilton 
Nakladatel: Ikar
Žánr: společenský román
Vychází: 19.10.2016

Judith je slušné děvče. Pracuje přece v uznávané aukční síni, s nikým nechodí, na večírky ji neužije. A když přijde o práci, protože odhalí podvod s obrazem, zdá se, že odstrkovaná hodná holka ke štěstí tentokrát nepřišla. Jenže věci nejsou vždycky takové, jaké se zdají. A Judith není odevzdaná tichá květinka. Je to cílevědomá žena, kterou není radno podceňovat, a velmi dobře placená společnice na úrovni, která s klientem odjede na Francouzskou riviéru. Tím ovšem všechno teprve začíná.

Sarah J. Bolton
Nakladatel: Domino
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 12.10.2016

Když jde o sérii vražd, kdo by věřil jedenáctiletému klukovi?
Ví to každý, ví to tedy i jedenáctiletý Barney: momentálně nejobávanější londýnský vrah brzy udeří znovu. Obětí bude další chlapec přibližně v jeho věku. Bezkrevné tělo bude nalezeno na břehu Temže. Vyšetřovatelé se nebudou mít čeho chytit, protože nenaleznou žádné stopy. Ze stejného důvodu nedokážou ani vydedukovat, kdy vrah udeří zas.
Barney je těmi vraždami posedlý. Kromě toho má ale další děsivé tajemství, které mu nedá spát. Dost na jednoho jedenáctiletého kluka... A tak se svěří sousedce Lacey Flintové, která se zotavuje z traumatického zážitku předchozího případu.
Lacey nemá jediný rozumný důvod, proč do tohoto případu strkat nos. Zároveň ale nemá ani nejmenší šanci na to, aby dokázala zůstat stranou. Čas běží až příliš rychle, vrahova brutalita se stupňuje a Lacey s Barneym vědí, že stačí tak hrozivě málo, aby z toho všeho nevyšli živí... 


Studie svádění
Sabrina Jeffries
Nakladatel: Baronet
Žánr: román pro ženy
Vychází: 12.10.2016

V druhé knize Sabriny Jeffries ze série Hříšní ctitelé dostane Edwin Barlow, hrabě z Blakeborough, na starost péči o bezpečnost Clarissy Lindseyové, přítelkyně jeho sestry a sestřenice jeho nejlepšího přítele Warrena, který musí odjet do Portugalska za Clarissiným bratrem. Zádumčivý a korektní Edwin nevěří na lásku kvůli tragickému manželství svých rodičů. Protože však potřebuje dědice, hledá si manželku, podle vlastních slov nejlépe nějakou nudnou mladou dívku, která mu porodí děti, bude se starat o domácnost a on s ní povede klidný život venkovského šlechtice.
Do těchto plánů nijak nezapadá živá a uštěpačná Clarissa, jež se někdy nepochopitelně mění v plachou dívku, kterou děsí bližší intimní kontakt, a již má Edwin ochránit před pronásledováním odmítnutého nápadníka, francouzského diplomata Duranda. Ten dovede oba svým vydíráním a pronásledováním až k tomu, že se urychleně vezmou v naději, že mu tak dokážou lépe čelit. Oba však před sebou skrývají temná tajemství, která od samého začátku ohrožují jejich manželství i přes vzájemnou fyzickou přitažlivost. Dokážou si důvěřovat natolik, aby se přenesli přes své zábrany, svěřili se jeden druhému a proměnili své manželství v láskyplný vztah?



Ledová bariéra
Douglas Preston, Lincoln Child
Nakladatel: BB/art
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 12.10.2016

Na opuštěném ostrově na jižním pobřeží Chile byl objeven obrovský meteorit, největší, jaký kdy byl nalezen. Odpočíval v zemi miliony let. Podnikatel a miliardář Palmer Lloyd se rozhodne, že se stane ústředním exponátem v jeho novém muzeu. Znamená to dopravit do New Yorku nejtěžší předmět, kterým kdy lidstvo pohnulo. Za pomoci Lloydových peněz se zformuje odvážná výprava za meteoritem. V ledovém objetí antarktické zimy se dobrodruzi utkávají s děsivou záhadou původu a povahy meteoritu.


Řeka času 
Beverly Swerling
Nakladatel: BB/art
Žánr: společenský román
Vychází: 12.10.2016

„…čas je řeka se zákruty…“
Strhující mysteriózní román, v němž se dramaticky proplétají dvě dějové linie: osudy hříšného mnicha a tajného žida z bouřlivých časů tudorovské Anglie s příběhem americké historičky Annie, která v Londýně pro židovský nadační fond hledá drahocenné starověké rituální předměty. Bývalá alkoholička v tom vidí životní šanci. Třebaže ji v bytě děsí přízrak - mnich - a hrozí jí neznámé nebezpečí, pátrání nevzdává a naděje na úspěch ještě vzroste, když jí začne pomáhat oblíbený moderátor televizní show, jenž jako by mnichovi z oka vypadl.



Psycho - Sanatorium 
Chet Williamson
Nakladatel: Omega
Žánr: horor
Vychází: 11.10.2016

Román Psycho Roberta Blocha byl poprvé vydán v roce 1959 a okamžitě se stal hitem, což jen o rok později vedlo k natočení filmu, který přinesl děsivý příběh Normana Batese do povědomí veřejnosti, který ještě umocnila TV série Motel. Trvalo dalších 23 let, než Bloch napsal další román Psycho, ze kterého zjistíme, že Norman byl po celou tu dobu v ústavu pro duševně nemocné. V tomto pokračování Norman ze sanatoria uprchne a v Hollywoodu rozjede smrtící mejdan..
Ale co se v onom sanatoriu přihodilo během těch dvou desetiletí? To ještě nikdo nezažil...
Píše se rok 1960 a Norman Bates je ve státní nemocnici pro duševně nemocné zločince v péči doktora Felixe Reeda, který se ho snaží dostat z jeho katatonických stavů.
Ale Norman a Dr. Reed jsou neustále obtěžováni ostatními pacienty i zaměstnanci, kteří si myslí, že toto sanatorium je daleko spíše vězení než místo určené k uzdravování nemocných, Přispívá k tomu i samotná budova, kdysi soukromá léčebna, o které se tvrdí, že je strašidelná. Na scéně se objevuje Normanovo dvojče Robert Newman, jehož mozek byl ihned po narození jeho ošetřujícím lékařem prohlášen za poškozený. Jak Robert a Norman vyrůstali, Norman zjišťuje, že temno Robertovo je ještě hlubší než to, které na Normana číhá venku ve městě.
Vraždy na sebe nenechají dlouho čekat a šokující řetěz událostí nás vtáhne ještě hlouběji do vyšinutého šílenství uvnitř Psycho-Sanatoria.


Třináct záhad

Agatha Christie
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 10.10.2016

Šestice záhadných případů, které si každé úterý předkládá k rozřešení takzvaný Úterní klub – společnost scházející se v postarším domě v malé anglické vesničce St. Mary Mead –, uvádí poprvé na scénu detektivní literatury slečnu Jane Marplovou. Agatha Christie je postupně vydala časopisecky v roce 1928 a o čtyři roky později k nim připojila sedm dalších příběhů – řešených tentokrát v salonu manželů Bantryových, věrných přátel slečny Marplové – a vydala knižně pod titulem Třináct záhad.


Krev není voda 
Jackie Collins
Nakladatel: Alpress
Žánr: společenský román
Vychází: 10.10.2016

Impérium po otci dovedla Lucky k hvězdným výšinám. Jenže celému rodu Santangelových přísahal krvavou pomstu za smrt svého syna král Emir. První rána postihne Lucky, když v parku zabijí jejího otce, následuje zatčení syna obviněného z vraždy a nakonec se v nebezpečí ocitne i dcera Max. Lucky odmítá sledovat zkázu své rodiny s rukama složenýma v klíně.


Hledání podmanivé krásy
Jennifer Probst
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 10.10.2016

Gen MacKenziová má před sebou nejšťastnější den svého života, svou svatbu. Anebo se o tom alespoň snaží přesvědčit. Jak se vlastně stalo, že z jejího dokonalého snoubence, úspěšného lékaře a jejího šéfa, stal manipulativní sobec? Když Gen čeká v kostele na okamžik, než bude muset projít uličkou k oltáři, poslechne náhlý impuls a místo do manželství skočí z kostelního okna – přímo do náruče Wolfa, svého nejlepšího přítele. Od doby, co se zasnoubila, se s Wolfem odcizili, ale jejich společný útěk je sblíží rychleji, než by si pomysleli. Brzy si uvědomí, že jejich vztah přerůstá v něco víc. A potom už nebude cesty zpět… Gen i Wolfe si svého kamarádství cení nade vše a díky minulým traumatům vědí, že ztráta přítele by byla nenahraditelná. Jak ale odolat přitažlivosti, která je k sobě táhne velmi neplatonickým způsobem?


Muž, který zapomněl, že má ženu
John O'Farrell
Nakladatel: Garamond
Žánr: román
Vychází: 10.10.2016

Zatímco většina manželů snadno zapomene, že jejich žena má ráno důležitou schůzku, že měli dojít nakoupit, někdy dokonce i na výročí svatby, hrdina O’Farrellova románu v jediném okamžiku ztráty paměti zapomene manželčino jméno i tvář, všechno, co spolu prožili, i to, že vůbec nějakou manželku má. Bohužel už si nepamatuje ani na to, že se se svojí ženou právě rozvádí, a znovu se do ní zamiluje. Muž, který zapomněl, že má ženu je zábavný i dojemný příběh muže odhodlaného udělat cokoli, aby vrátil ručičky hodin a získal zpět život, o který přišel.


Cech objevitelů
Jon Baird, Kevin Costner
Nakladatel: Omega
Žánr: fantasy
Vychází: 10.10.2016

Zlatý věk dobrodružných příběhů znovu ožívá s tímto skvěle ztvárněným a akčním příběhem, který kombinuje bravurní vyprávění ve stylu Kiplinga s nezaměnitelným stylem Tintinových dobrodružství.
Na pozadí konzervativního klubu gentlemanů ze starého světa funguje tajná organizace dobrodruhů, Spolek objevitelů, kteří neohroženě cestují do těch míst, kde světlo ustupuje do stínu, aby se zmocnili mýtu. Hledají tajemství skryté v pohořích, ztracené v pouštích, pohřbené na mořském dně a zamrzlé hluboko v ledu. Cílem je odhalit tajemství, které leží za hranicemi tohto světa.
V prvním díle se Spolek snaží najít cestu do Shambhaly, ztraceného zlatého buddhistického města na pozadí první světové války. Budeme putovat krajem za severním polárním kruhem, mongolskou pouští, podzemními asijskými tunely až hluboko do Himaláje – teprve pak vydá legendární město své tajemství a cesta napříč zeměkoulí bude mít překvapivý konec.



Němý
Andrew Taylor
Nakladatel: Práh
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 7.10.2016

Naprosto strhující a výtečně napsaná kniha, kterou až do poslední věty nedokážete odložit. Taylorova dokonale propracovaná zápletka a mistrně vykreslené postavy dohromady tvoří mimořádně působivý příběh, jehož hloubce se vyrovná jen málokterý historický detektivní román.
Paříž, 1792. Městem zmítají revoluční bouře a kanály se valí krev. Londýnský makléř Edward Savill se dozvídá o smrti svojí manželky, která po rozchodu s ním žila ve Francii. Francouzští uprchlíci se rozhodnout odvézt jejího desetiletého syna Charlese s sebou na Charnwood Court, sídlo ukryté na odlehlém anglickém venkově.
Edward Savill se vydává Charlese vyzvednout, zjišťuje však, že chlapec je němý. Ačkoli byl svědkem nepředstavitelných hrůz, děsivé tajemství mu brání o nich promluvit. Uvězněn ve vlastní mysli věří, že mlčení je to jediné, co ho dokáže ochránit.
Alespoň v to doufá…


Padající detektiv

Christoffer Carlsson
Nakladatel: Panteon
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 7.10.2016

Zavražděný sociolog, vyděšený šestiletý svědek a ohrožení násilnickými gangy: nový případ Lea Junkera mu návrat k policii nijak neusnadňuje. Všem musí dokazovat, o čem se dennodenně snaží přesvědčit sám sebe – že je fyzicky i psychicky zase fit a plně práceschopný. Když Leo s kolegou Birckem konečně objevují horkou stopu, je jim případ odebrán a předán švédské tajné službě. Ale to tím víc probouzí Leovu ctižádost a posiluje jeho pocit, že některé důležité detaily tohoto případu by měly být ututlány…


Dcery světla a temnoty - Démon stínů
Lenka Dostálová
Nakladatel: Fragment
Žánr: young adult
Vychází: 10.10.2016

Lea a Sára jsou sestry – dvojčata. Celý život táhly za jeden provaz a nikdy by je nenapadlo, že jejich pouto dokáže někdo přetrhnout. Když se Sára dozví, že má čarodějnické schopnosti a že je součástí magického světa, o jehož existenci neměla dosud potuchy, rozhodne se, že před ním svoji sestru uchrání. Pod vedením svého nového učitele, strážce Lukáše, se začne učit používat kouzelnou moc. Dřív, než své nadání ovládne dokonale, však zasáhne zlo. Její sestru napadnou démoni a dívky jsou vtaženy do víru boje mezi světlem a temnotou. Do světa plného stínů, tajemství a zla, ze kterého nikdo nedokáže odejít bez šrámů na duši…


Nevracej se
Lee Child
Nakladatel: BB/art
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 5.10.2016

Reacher se konečně dostane ze zasněžené Jižní Dakoty do svého cíle v severovýchodní Virginii, do místa kousek od Washingtonu: do hlavního stanu své staré jednotky, sto desáté jednotky vojenské policie. Stará kamenná budova pro něj znamená jediný domov, jaký kdy poznal. Chce se tam osobně sejít s novým velícím důstojníkem, majorem Susan Turnerovou, do té doby jen vřelým vzrušujícím hlasem z telefonu.
Za psacím stolem velícího důstojníka však nesedí Susan Turnerová. A Reacher se dozvídá dvě šokující zprávy – jednu velice osobní a jednu, která by ho mohla dostat do vězení.
Když vám hrozí nebezpečí, můžete se dát na útěk, nebo bojovat. Reacher se rozhodne pro boj. Vypraví se hledat Susan Turnerovou, aby očistil její jméno, pronásledován armádou, FBI, washingtonskou policií a čtyřmi brutálními hrdlořezy.
Bude litovat, že se vrátil zpátky?
Nebo toho bude litovat někdo jiný?

Z celé řady s Jackem Reacherem nesou čtyři knihy jednu spojující dějovou linii. Jsou to 61 hodin, Za cenu života, Muž na odstřel a Nevracej se. Jako všechny ostatní knihy je však můžete číst v libovolném pořadí a nemusíte se obávat, že vám uniknou souvislosti.


Ukradená nevěsta

Jo Beverley
Nakladatel: Baronet
Žánr: román pro ženy
Vychází: 5.10.2016

Beth Hawleyová se vydává na zámek lorda Wraybourna, aby pomohla mladé lady Sophii Kyleové s přípravami na svatbu. Okolnosti ji donutí cestovat do cíle společně se dvěma dalšími lidmi – sirem Mariem Fletcherem, jehož kočár se nešťastnou náhodou porouchal, a s neznámou postarší ženou, která upadla po nehodě vozu do bezvědomí.
Mladá nevěsta Sophie by se měla těšit na svatbu, ale má starosti. Připadá jí, že její pohledný snoubenec lord Randal se staví ke sňatku poněkud zdráhavě. Napětí mezi snoubenci se stále zvyšuje a na zámek přicházejí výhružné anonymní dopisy. Zdá se, že budoucí život mladého páru ohrožuje jakési záhadné tajemství ze Sophiiny minulosti, k němuž má možná klíč právě záhadná žena postižená ztrátou paměti. Jak se však blíží den svatby mladého páru, jednotliví hosté zjišťují, že vlastně všichni hrají role v děsivém záhadném dramatu plném intrik a nebezpečí. A právě toto drama odhalí, jak pevná je láska obou snoubenců.



Válečníci bouře 
Bernard Cornwell
Nakladatel: BB/art
Žánr: historický román 
Vychází: 5.10.2016

Válečníci bouře je devátá kniha Anglosaské kroniky. Uhtred se ocitá v situaci, která nemá snadné řešení. Je nucen rozhodovat se mezi svým rodem a loajalitou k Athelflaed, mezi osobními ambicemi a povinnostmi k saskému světu. Ale ať se rozhodne tak či tak, celou zemí bude znít řinkot zbraní boje mezi vikingy a Sasy.
Syn Alfreda Velikého Edward vládne spolu se svou sestrou Athelflaed Wessexu, Mercii a Východní Anglii. Všude kolem jsou však seveřané, věčně připravení bojovat nejen o dobrou půdu, ale také vylupovat bohatá opatství a podnikat drancířské nájezdy.
Severní Mercii ovládá z pevné bašty opevněného Ceasteru největší saský válečník Uhtred z Bebbanburgu. Nápor seveřanů však sílí a dochází k tomu, že do Mercie vtrhnou z Irska Norové, vedení Ragnallem Ivarsonem. Jejich náporu, umocněnému spojením s Northumbrijci, je schopen čelit pouze Uhtred, neboť Edward i Athelflaed se navzdory vzrůstající hrozbě zdráhají vyjít z bezpečí svých pevností. Mohou však Uhtredovi věřit, když jeho dcera je ženou Ivarsonova bratra?
V této těžké situaci je Uhtred nucen rozhodovat se mezi rodinou a loajalitou k Athelflaed, stejně jako mezi osobními ambicemi a povinnostmi k saskému světu. Avšak muž se srdcem válečníka musí i v tomto nelehkém boji obstát.



Amazonie
James Rollins
Nakladatel: BB/art
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 5.10.2016

Randova vědecká výprava vstoupila do bujné amazonské divočiny a už nikdy se neobjevila. O několik let později se z jednoho z nejnehostinnějších pralesů na světě nečekaně vypotácí její člen – bývalý voják ze Speciálních jednotek. Je na pokraji sil, je vyděšený a zbývá mu pouze několik hodin života. Do džungle kdysi vkročil s jedinou paží… a vrátil se s oběma. Úřady nedovedou tento nevysvětlitelný jev nijak objasnit, a proto vysílají Nathana Randa do neproniknutelného světa plného dosud nevídaných nebezpečí, aby se vydal po stopách svého zmizelého otce…


Poslední vlak do Istanbulu 
Ayse Kulin
Nakladatel: Host
Žánr: společenský román
Vychází: 5.10.2016

Jako dcera jednoho z posledních osmanských pašů může Selva získat srdce kteréhokoli muže v Ankaře. Temperamentní mladá kráska má však oči jen pro Rafaela Alfandariho, pohledného syna váženého židovského dvorního lékaře. Navzdory svým rodinám se vezmou a odletí do Paříže vybudovat si nový život.
Po nacistickém vpádu do Francie však oba zjistí, že na jejich manželství čekají mnohem horší nástrahy než zatracení vlastními rodinami. Selva jako muslimka, jíž nehrozí nebezpečí odvlečení do nacistického koncentráku, se odmítne svého židovského manžela vzdát. Mladý pár využije plánu tureckých diplomatů na záchranu tureckých Židů žijících ve Francii a se svým malým synkem se vydá na strastiplnou cestu vlakem do bezpečí. Společně musejí projít válkou rozervaným kontinentem, přecházet nepřátelské linie a riskovat všechno v zoufalé snaze získat svobodu.


Mrazivý oheň

Amanda Hocking
Nakladatel: CooBoo
Žánr: young adult
Vychází: 17.10.2016

Bryn se vždy cítila jako outsider, nikdy ji nepřijali mezi sebe. Teď na ní závisí jejich životy. První díl bestsellerové série pro fanoušky Selekce a Skleněného trůnu
Ukryté hluboko v srdci sněhem pokryté divočiny leží tajné království Kaninů – magická říše stejnou měrou krásná jako zrádná... Bryn Avenová mezi Kaniny nikdy tak úplně nezapadala. Díky svým blond vlasům a modrým očím se vždy cítila jako outsider – s nečistou krví neschopná si získat respekt a postavení. Ale je odhodlaná prokázat svou loajalitu království, které miluje. Jejím snem je stát se členkou elitní královské gardy a nic jí nesmí stát v cestě… ani city, které chová ke svému šéfovi, Ridleymu Dresdenovi. Jakýkoli vztah mezi nimi je naprosto vyloučený, ale Bryn si nemůže pomoct. A začíná mít pocit, že i on k ní něco cítí. Mezitím na království někdo zaútočí – to prověří Bryninu sílu jako nikdy předtím. Konečně má příležitost konfrontovat Konstantina Blacka, zrádce, který se před pěti lety pokusil zavraždit krále. Jen Bryn ho může zastavit, ale riskne vše, jen aby ochránila království, které ji není ochotno přijmout takovou, jaká ve skutečnosti je?


Zločin v holandské nemocnici

Ellery Queen
Nakladatel: Naše vojsko
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 4.10.2016

Ellery Queen byl pozván do nemocnice, aby se podíval, jak operuje známý doktor Janney. Pacientka je stará, nesnášenlivá žena, Abigail Doornová, jíž došly peníze na léčeni. Operační sál je přichystán, Ellery čeká na galerii. Čas ubíhá. Doktor je přípraven. Pacientčiny oči jsou však plné hrůzy a její tvář je podivné modrá a nafouklá. Kolem krku má ovinutý drát..


Šťastní lidé mají snadný život 
Agnés Martin-Lugand
Nakladatel: Motto
Žánr: společenský román
Vychází: 3.10.2016

Ztratila už hodně, bude mít odvahu začít znovu a vydat se novou cestou?
Další osud hrdinky autorčiny úspěšné knihy Šťastní lidé čtou a pijou kávu.
Po návratu z Irska je Diane pevně rozhodnutá začít nový život v Paříži. S pomocí svého přítele Felixe se vrhne do práce ve své kavárně „Šťastní lidé čtou a pijou kávu“ a v tomto klidném přístavu potká jednoho dne Oliviera. Je milý, pozorný a hlavně chápe, že už žádné další děti nechce. Nemůže se totiž vzpamatovat ze ztráty své dcery. Když už si myslí, že její život poplyne v tomto klidném řečišti, dojde k události, která zbourá všechny její jistoty, za něž tolik bojovala. Bude mít dost odvahy, aby se vydala jinou cestou?


All inclusive

Hans Gunnarsson
Nakladatel: Garamond
Žánr: román
Vychází: 3.10.2016

Kariéra spisovatele C. G. uvázla na mrtvém bodě, a tak potřebuje práci. Navzdory očekávání skutečně jednu nabídku dostane: má navštívit luxusní hotelový resort na ostrově Guadeloupe a napsat román, který tam přitáhne návštěvníky.
Na ostrově spisovatel pozná, že zakázka má nejeden háček a že soustředit se na práci nebude snadné. Pod žhnoucím sluncem si C. G. za neomezeného přísunu alkoholu ve společnosti opálených žen začíná uvědomovat, že román i samotný pobyt se mu poněkud vymykají z rukou. A když dojde k prvním úmrtím, není vůbec jasné, kdo ve skutečnosti tahá za nitky.
All inclusive je příběh plný překvapivých zvratů, satiry a černého humoru, který v roce 2015 nadchl švédské kritiky i čtenáře. Jak si dovolenou snů představujete vy?



Sonáta pro Miriam
Linda Olsson
Nakladatel: Vyšehrad
Žánr: román
Vychází: 3.10.2016

Adam Anker, hudební skladatel a houslista, pobývá již nějaký čas v Krakově. Sponka v prachu u jeho nohou v parku v něm vyvolá příval vzpomínek na dceru Miriam a její náhlou smrt. Za mlčením, které ovládalo celý Adamův život, se skrývají mnohá tajemství. Znovu se vrací k příčinám, proč dcera vyrůstala sama s ním na Novém Zélandu. Myslí na všechno, co si neřekli, a na všechno, co nikdy nebylo řečeno mezi ním a Miriaminou matkou, švédskou malířkou Cecílií. Ani jeho matka, se kterou vyrůstal ve Švédsku, s ním nemluvila o bolestných věcech. Nikdy mu nepověděla o jeho kořenech ani o osudu jeho rodiny v Polsku za nacistické okupace a nenaučila ho mateřský jazyk. Adam si nyní uvědomuje, že totéž učinil své dceři. Rozhodne se mlčení prolomit a své minulosti se dopátrat. Jeho pouť vede ze slunného Nového Zélandu do starosvětského polského Krakova a posléze i na melancholický zasněžený ostrov stockholmského souostroví, kde kdysi zanechal svou životní lásku.
Podobně jako sonáta představuje hudební téma a v různých tóninách je pozměňuje, je Sonáta pro Miriam důmyslně komponovanou variací na důsledky mlčení. Sonáta pro Miriam je silným příběhem o hledání minulosti, rozkrytí tajemství, která byla příliš dlouho pohřbená, nezbytnosti sdílet s druhým člověkem důležité a bolestné události v životě. Vypovídá o zármutku, ztrátě, samotě a krutých volbách, je ale zároveň prodchnuta hudbou, láskou a konečně uskutečněnými rozhovory přinášejícími smíření. Její tóny ještě dlouho doznívají.


Rose pod palbou 

Elizabeth Wein
Nakladatel: CooBoo
Žánr: společenský román
Vychází: 24.10.2016

Rose Justiceová, mladá pilotka Pomocných leteckých sborů, je při letu z Paříže do Anglie v létě 1944 chycena nacisty a poslána do Ravensbrücku, nechvalně proslulého ženského koncentračního tábora. V děsivém vězení se Rose potkává s nezapomenutelnou skupinou žen, s Francouzkou, která před válkou psala uznávané detektivky a jejíž manžel Žid a tři syni byli zabiti, s houževnatou dívkou, na níž dělali nacisti hrůzné lékařské pokusy, nebo Ruskou, která lítala se sovětskou stíhačkou. A v přátelství s těmito ženami hledá Rose naději a sílu na přežití. Bude to ale Rose stačit, aby dokázala čelit tomu, co jí osud přichystal? Ve volném pokračování Krycího jména Verity vypráví Elizabeth Weinová další příběh o přátelství, věrnosti a odvaze dívek za druhé světové války.


Slepí ptáci
Ursula Poznanski
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 3.10.2016

Dva mrtví v salcburském kempu. Ona uškrcená, on zastřelený. Že by čin zhrzeného milence?
Zdá se ale, že ti dva neměli vzájemné kontakty. Nebo je první dojem mylný?
Salcburské duo vyšetřovatelů Beatrice Kasparyová a Florin Wenninger sleduje stopy, které mrtví zanechali na internetu. Najde je na facebooku, kde oba byli členy skupiny, kde se publikují básně plné temných poselství o strachu a smrti. A pak zemře další z milovnic poezie…



Osamělý střelec
John Grisham
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 3.10.2016

Seznamte se s ctihodným advokátem Sebastianem Ruddem. Jeho telefonní číslo nenajdete v seznamu. Nosí zbraň. Kancelář má v dodávce s neprůstřelnými okny. Dodávku řídí jeho bodyguard, který je zároveň jeho asistentem a jediným přítelem.
Bere případy, o které by ostatní právníci ani nezavadili. A pokud se dostanete do problémů, rozhodně budete chtít mít tohohle osamělého střelce na své straně…



Laurus 
Eugene Vodolazkin
Nakladatel: Omega
Žánr: historický román 
Vychází: 3.10.2016

Román nás zavede na středověkou Rus, kde v patnáctém století řádila morová rána. Jeho hrdinou je lékař, nebo lépe léčitel, který bylinami a dalšími přírodními produkty zachraňuje životy druhých. Když však během porodu nedokáže zachránit milovanou Ustinu, rozhodne se opustit svou vesnici, změní si jméno a jako poutník se vydá na cestu za vykoupením. Cestuje po Evropě a všude využívá své léčitelské schopnosti. Talent mu umožňuje zachraňovat životy morem nakažených lidí a zacelovat nejrůznější poranění - čím víc se při tom pro druhé obětuje, tím silnější je jeho dar. Když konečně doputuje až do Jeruzaléma, zjišťuje, že nejtěžší úkol jej teprve čeká…


Vlastní spravedlnost
Camilla Läckberg
Nakladatel: Motto
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 3.10.2016

Po klidné zimě, naplněné především rutinní prací, musí detektiv Patrik Hedström řešit komplikovaný případ vraždy, která se zpočátku jevila jako nehoda. Smrt mladé ženy se nápadně podobá nevyjasněným úmrtím, k nimž došlo před lety. Krátce nato se v Tanumshede začíná natáčet televizní reality show a zemře jedna z jejích účastnic. Souvisí brutální vražda osmnáctileté dívky se záhadnými vraždami z minulosti? Ocitá se Hedström na stopě sériového vraha?


Běsnění
A. G. Howard
Nakladatel: CooBoo
Žánr: young adult
Vychází: 24.10.2016

Soubor povídek z alenkovského světa Šepotání Alyssa Gardnerová skočila do králičí díry, čelila tajemné Říši divů a nakonec zvládla naplnit svůj osud. Přežila bitvu o svět podsvětníků a také bitvu o své srdce. V tomto povídkovém souboru se můžete společně s ní a její rodinou vrátit do Říše divů a zároveň si můžete přečíst i několik vymazaných scén z předešlých knih! V povídce Šest nemožných věcí Alyssa vzpomíná na nejvzácnější okamžiky ze svého nejen lidského života po konci Zrcadlení. Alyssina matka v povídce Kluk v pavučině vypráví o své návštěvě Říše divů a záchraně muže, který se později stal jejím manželem. A v Můře v zrcadle Morfeus pátrá v Zachových vzpomínkách na Alyssu.


Miluju tě jak svý boty 
Anna Tůmová
Nakladatel: Motto
Žánr: společenský román
Vychází: 3.10.2016

Humorná knížka o lásce, přátelství a hlavně o naději pro ženy bez rozdílu věku. Prý se vám v životě věci nepřihodí dvakrát stejně! Tak to je tedy pěkná hloupost. Juliana je toho důkazem. Dvakrát se zamilovala do stejného muže, jemuž říká Podvodník, hlavně proto, že je to podvodník, a ten jí dvakrát zlomil srdce. Ovšem když máte kolem sebe dobré kamarádky, s nimiž to táhnete v dobrém i zlém už od dětství, dá se i nadvakrát zlomené srdce přežít. Juliana má naštěstí po ruce nejlepší přítelkyni Danielu, která i ty největší průšvihy komentuje s humorem a nadhledem, a před sebou nové výzvy, nová setkání a novou naději, že ji v životě čeká ještě spousta věcí. A také dojde k poznání, že v lásce můžete chvilku prohrávat, ale nikdy to nesmíte vzdát. A kdybyste už opravdu nevěděly kudy kam – kupte si nové boty. Protože to je ten nejlepší lék na všechny smutky.


Královna ohně
Anthony Ryan
Nakladatel: Host
Žánr: fantasy
Vychází: 20.10.2016

Vélin Al Sorna musí pomoci vrátit Říši Královně.
Po boji o holý život má královna Lyrna za úkol odrazit vpád volarské armády a znovu dobýt nezávislost Sjednoceného království. Aby dosáhla svých cílů, musí udělat víc než jen shromáždit své věrné příznivce. Musí se spojit se silami, které jsou jí odporné, a přivést válku k branám nepřátel.
Zajistit vítězství má Vélin Al Sorna, avšak jeho cesta je plná obtíží. Volarská armáda má na své straně tajemného Spojence, který svým služebníkům nabízí nepřirozeně dlouhý život. Pokud má království zvítězit, musí Vélin Al Sorna Spojence zničit. Jenže porazit protivníka, jehož není možné zabít, je téměř nesplnitelný úkol, zvlášť když Vélinova píseň krve, mystická síla, která z něj udělala takového bojovníka, zlověstně umlkla…



Kdo je to, sakra, Kafka?
Lizzie Doron
Nakladatel: Garamond
Žánr: román
Vychází: 20.10.2016

Na římské konferenci se setkávají arabsko-palestinský mírový aktivista s židovskou spisovatelkou z Tel Avivu. Jejich přátelství je od počátku velmi komplikované, plné předsudků a nedorozumění. Hledání společné řeči se zdá někdy téměř nemožné a nabízí se otázka, zda sami skutečně věří v soužití. Román o nebezpečném přátelství mezi Palestincem a Židovkou nám prostřednictvím strhujícího, čtivého vyprávění přibližuje skutečnou situaci blízkovýchodního konfliktu, o které má řada z nás poněkud zkreslené představy. Mimo jiné vysvětluje, proč jsou „knížecí rady“ z Evropy skutečnému řešení zapeklitého problému často na hony vzdálené.


Dokud nás smrt nerozdělí
Alice Lily Nerad
Nakladatel: Olympia
Žánr: young adult
Vychází: 20.10.2016

Leah a Olivie jsou nejlepšími přítelkyněmi již od útlého dětství. Přes rozdílné povahy by jedna bez druhé neudělala ani krok. Obě patří mezi strážce živlů, bytosti, které byly stvořeny k udržování rovnováhy mezi všemi čtyřmi přírodními elementy. Pro jejich velkou pýchu byli však strážci vykázáni na místo, z něhož jim bylo dovoleno odejít jen ve výjimečném případě. Zákaz ale Leah a Olivii nikdy netrápil, alespoň tedy do dne, kdy do jejich života zasáhl nepříznivý osud, a obě přítelkyně byly rozděleny. Leah se tak musí rozhodnout, jestli uposlechne pravidla, anebo u ní zvítězí síla přátelství.


Osudy a běsy 
Lauren Groff
Nakladatel: Domino
Žánr: společenský román
Vychází: 19.10.2016

Nikdy si nezačněte myslet, že někoho opravdu znáte. I když s ním žijete dvacet let.
Každý příběh má dvě strany. Každý vztah lze nahlížet ze dvou různých perspektiv. A někdy se ukáže, že klíčem k dobrému manželství není způsobilost říkat pravdu, ale schopnost udržet tajemství.
Ve svém nejnovějším románu, bohatém a mnohovrstevnatém, přináší Lauren Groff příběh o jednom takovém manželství zachyceném v průběhu dvaceti čtyř let.
Lottovi a Mathilde bylo dvaadvacet, když se vzali. Byli krásní, bláznivě zamilovaní a předurčeni k úspěchu. O deset let později je jejich manželství ještě stále předmětem závisti přátel, ale pozorný čtenář už s lehkým mrazením začíná cítit, že skutečnost je mnohem složitější, problémy hlubší a minulost temnější, než by se mohlo na první pohled zdát.


Sestra smrt

Marie Rejfová
Nakladatel: CooBoo
Žánr: young adult
Vychází: 24.10.2016

Příběh plný tajemství, lásky a zkoušek. Pokračování knihy Čarověník.
Poté, co se Štěpán a Jindřiška vrátí zpět do našeho světa, čekají, že se vše vrátí do normálu. Ovšem Jindřiška cítí, že její osud není v říši lidí. A tak se společně se Štěpánem a přáteli vrací do jiného světa, aby zde čelili nebezpečí mnohem většímu, než kdy tušili. A jak navíc dopadne jejich vztah, který prošel tolika zkouškami?


Ocelový polibek

Jeffery Deaver
Nakladatel: Domino
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 19.10.2016

Vražednou zbraní se může stát cokoli. Když to umíte náležitě použít.
Amélie Sachsová pronásleduje muže podezřelého z vraždy. Jde mu v patách až do nákupního centra, a zatímco podezřelý v klidu popíjí kávu, Sachsová přivolá posily a přemýšlí, jak ho zatknout, aniž by vyvolala rozruch. Její snaha ale přijde vniveč: centrem se vzápětí rozlehne zoufalý křik, protože kohosi rozdrtil porouchaný eskalátor, a v nastalém zmatku podezřelý uprchne.
Zpočátku to vypadalo jako nešťastná shoda okolností s tragickým následkem. Brzy se ale začnou vynořovat skutečnosti, které smrt z eskalátoru staví do zcela jiného světa. Ne, nebyla to náhoda, ale první ze série vražedných útoků. Zdá se, že vyšetřovatelé mají co do činění s nadmíru inteligentním zabijákem, který za svou vražednou zbraň zvolil předměty každodenní potřeby.
Je zcela zjevné, že pachatel plní jakousi záhadnou misi. Co chce světu krvavě sdělit? Kolik lidí ještě bude muset zemřít, než Amélie Sachsová a Lincoln Rhyme odhalí jeho úmysly a identitu?


Sběratel mušlí 

Anthony Doerr
Nakladatel: Moba
Žánr: společenský román
Vychází: 19.10.2016

Autor zavádí čtenáře na africké pobřeží i na předměstí Ohia, ukazuje předstíranou pompéznost i boj o přežití v divočině, hojnost přírody i její divokou sílu. Slepý hrdina titulní povídky tráví dny procházkami po plážích Keni s německým ovčákem po boku a probírá se zrnky písku. Mimo něj jsou tu pozorovatelé velryb a rybáři, lovci a mystici, zachycení v určitých okamžicích svých životů. Doerr jako přirozený vypravěč zkoumá lidská dilemata ve všech podobách – touhu, zármutek, nerozhodnost, zlomené srdce i pomalé zotavování.


Maják v bouři 
Tara Sivec
Nakladatel: Baronet
Žánr: společenský román
Vychází: 19.10.2016

Lucy a Fisher se seznámili v závěrečném ročníku střední školy týž den, kdy se Fisher přihlásil k ozbrojené složce námořnictva Spojených států. Jedinými absolutními hodnotami jeho života je služba vlasti a oddaná láska k Lucy.
Po svatbě žijí na nevelkém ostrově u východního pobřeží USA. Lucy je s Fisherovým povoláním smířená, za všech okolností ho podporuje a po každém jeho návratu z vojenské mise se mu snaží jeho chování tolerovat. Fisherovu osobnost však zásadně poznamenají zážitky z válečných zón, jež vedou k jednoznačné diagnóze, a sice posttraumatickému stresovému syndromu. Lucy svého manžela přesto hluboce miluje a bezmezně mu důvěřuje. Jednoho dne však Fisher dospěje k závěru, že začíná být pro své okolí a zejména pro svou manželku nebezpečný, a nevybíravým způsobem přinutí zdrcenou Lucy k rozchodu. Sám z ostrova odjíždí, aby absolvoval intenzivní psychoterapii. Po roce se vrací, odhodlaný Lucy přesvědčit, že se od základů změnil a že ji nikdy nepřestal milovat.



Dívka v červeném kabátku
Kate Hamer
Nakladatel: Baronet
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 19.10.2016

V anglickém Norfolku zmizí osmiletá dívka jménem Carmel. Zdá se, jako by ji pohltila samotná mlha. Neexistuje žádný důkaz, žádní svědci a policie tápe ve tmě.
Beth, její matka, obviňuje sama sebe – jak mohla své jediné dítě pustit z dohledu? Krok za krokem se vrací v čase a snaží se vzpomenout si na každou důležitou maličkost.
Pro Carmel však mezitím začíná dlouhá a jedinečná cesta s mužem, se kterým nebude v bezpečí…



Kritik
Peter May
Nakladatel: Host
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 19.10.2016

Druhý díl kriminální série Akta Enzo.
Během degustačního turné po nepříliš známém vinařském regionu Gaillac zmizí nejlepší světový kritik vín Gil Petty. O rok později je nalezen ve vinici na jihozápadě Francie, oblečený do karmínového roucha Řádu božské láhve, společnosti, která se věnuje propagaci gaillackých vín. Přivázaný ke kříži stál jako morbidní strašák mezi řádky zralé vinné révy a zjevně byl celou dobu předtím uchováván v červeném víně. Pettyho vrah nikdy nebyl dopaden.
Když se po třech letech Enzo Macleod do odloženého případu znovu pustí, zjistí, že v napohled klidném francouzském vinařství vře tvrdý boj plný chamtivosti, závisti a zoufalství. Enzovi se nabízí jeden potenciální vrah za druhým: místní vinaři, členové Řádu božské láhve, a dokonce i Pettyho dcera Michelle. Co když je někdo z nich připraven Enza zastavit, i kdyby měl zabíjet znovu?

 

První konec

Lauren James
Nakladatel: CooBoo
Žánr: young adult
Vychází: 31.10.2016

Kolikrát můžete ztratit člověka, kterého milujete? Osudem Katherine a Matthewa je rodit se stále znovu a znovu, století za stoletím. Jejich přítomnost pokaždé změní historii o fous k lepšímu a pokaždé se do sebe beznadějně zamilují, ale osud je vždy tragicky rozdělí. Od dob krymské války, obléhání Carlisle až po brzkou budoucnost v letech 2019 a 2039 obětují své životy, aby zachránili svět. Ale proč se pořád vrací zpátky? Čeho musí dosáhnout, než jim bude umožněno žít v lásce a míru? Možná ten další konec bude jiný. Skvělý debut mladé autorky o cestování v čase, osudu a věčnosti první lásky.


Štvanice
James Rollins
Nakladatel: BB/art
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 19.10.2016

Bývalý armádní ranger Tucker Wayne a jeho pes Kain cestují od opuštěné plantáže na Jihu USA po pláže občanskou válkou sužovaného Trinidadu, aby odhalili pravdu ukrytou za tajemstvím sahajícím k druhé světové válce a ke skutečné události, která ještě dnes ovlivňuje svět… a dává nový význam tomu, co znamená být člověkem. Jsou nuceni porušovat zákon, odkrývat státní tajemství a riskovat vše, aby zastavili šílence odhodlaného kvůli vlastním ďábelským úmyslům ovládnout podobu moderního válčení. Mohou ale odolat síle, která je tak mocná, že ohrožuje naši budoucnost?


Perfekcionistky
Sara Shepard
Nakladatel: BB/art
Žánr: young adult
Vychází: 19.10.2016

Perfektní neznamená být slušná.
Pětice dívek má zato, že nemají nic společného... Až jednoho dne zjistí, že všechny svorně nesnášejí bohatého neomaleného kluka jménem Nolan. Každé z nich totiž ublížil. A tak naplánují dokonalou vraždu - hypotetickou vraždu, pochopitelně... Jenže se jednoho rána probudí a zjistí, že se jejich sen stal skutečností. Nolan byl zabit - přesně tím způsobem, jaký vymyslely. Potíž je v tom, že ony v tom prsty nemají. Tak kdo? Dívky se okamžitě stávají hlavními podezřelými. Nezbývá jim, než najít pravého vraha dřív, než jejich dokonalé životy skončí - navždycky.



Mezi náma holkama 
Lindsey Kelk
Nakladatel: BB/art
Žánr: společenský román
Vychází: 19.10.2016

Nejlepší Vánoce všech dob?
Kdyby se dalo v životě stisknout tlačítko pro vymazání historie, Tess Brookesová by po šesti šílených měsících neváhala. Když se jí naskytne příležitost jet na Vánoce za nejlepší kamarádkou Amy do New Yorku, Tess po té šanci skočí. Je v tom jediný háček: bydlí tam Nick, muž, který jí zlomil srdce. A zrovna s ní znovu začal mluvit Charlie, jehož tak dlouho potají milovala a pak ho odmítla. Navíc je to nahnuté s její novou kariérou, a když se Tess přihlásí do fotosoutěže, má jen čtyři dny na pořízení soutěžní fotky, co by ji mohla zachránit.



Leon
Mons Kallentoft, Markus Lutteman
Nakladatel: Host
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 19.10.2016

Z azylového domu je unesen chlapec a později je nalezen mrtvý na vrcholu továrního komína. Krátce poté obdrží policie odkaz na livestream, na kterém je další chlapec zavřený v kleci. Hodiny vedle něj ukazují, že mu zbývá sedmdesát jedna hodin života. Zack Herry ví, jaké peklo dítě čeká, ale aby ho našel, musí dát v sázku vlastní život.
Ve stejnou dobu se Zackovi vymyká z rukou jeho drogová závislost a on bojuje v prohrané bitvě. Hranice mezi tím, co je správné a co špatné, se rozostřují a Zack se brzy ocitá před nemožnou volbou...


Pasažérka

Alexandra Bracken
Nakladatel: CooBoo
Žánr: young adult
Vychází: 31.10.2016

Ztratila vše, co znala a milovala… Etta se proto vydává do neznámé země, kde se seznámí s Nicholasem, který uniká z dosahu mocného rodu v Koloniích. Navíc jí začnou pronásledovat agenti usilující o její život. Etta tak zjistí, že zdědila zvláštní schopnosti, o kterých nikdy neslyšela. Aby ochránila své tajemství i svůj život, bude muset cestovat nejen mnoho mil od domova, ale i do minulosti… Nepřátelské rody se ale nevzdávají a chtějí její moc!


Vůně života
Táňa Keleová-Vasilková
Nakladatel: Noxi
Žánr: román
Vychází: 19.10.2016

Vůně v našich životech jsou proměnlivé jako dny střídající se s nocemi. Zároveň ale mají v sobě něco krásně neměnného. Vůni domova… a lásky. Toužíme po ní všichni, po jistotě, která nás zahřívá a skýtá pocit bezpečí. Dovoluje nám dýchat a plnit si sny, menší či větší životní plány.
Magda a Lenka, hrdinky příběhu, nejsou výjimkou, stejně jako miliony jiných žen na celém světě touží po jistotě a lásce. Jinak je to s Alicí, která sní o práci v zahraničí, o svobodě, a manžela ani dítě ke štěstí nepotřebuje. Ale možná je všechno úplně jinak...


Pekelné stroje 3: Mechanická princezna

Cassandra Clare
Nakladatel: YOLI
Žánr: fantasy
Vychází: 19.10.2016

Nad londýnským Institutem se stahují mračna. Mortmain připravuje útok na lovce stínů; chce je zničit pomocí pekelných strojů, armády nelítostných mechanických bytostí. Na dokončení svého plánu potřebuje už jen jedno: Tessu Grayovou. Lovci stínů se snaží vypátrat Mortmaina dřív, než armádu vyšle do útoku. Když však Mortmain Tessu unese, Jem a Will, kteří si oba dělají nároky na její srdce a lásku, jsou ochotní udělat cokoliv pro její záchranu. Tessa si uvědomuje, že jediný, kdo jí může pomoci, je ona sama. Ale dokáže se jedno obyčejné děvče postavit celé armádě pekelných strojů?


Pokušení Henrietty Cynsterové
Stephanie Laurens
Nakladatel: HarperCollins
Žánr: román pro ženy
Vychází: 18.10.2016

Může být někdo zarputilejší než sebevědomý muž z rodu Cynsterů?
Jistě – Henrietta Cynsterová, která je přesvědčená, že láska do jejího života nepatří!

Tahle dáma má mezi londýnskou smetánkou nevalnou pověst: Chce-li jeden ze snoubenců vědět, jaké jsou postranní úmysly partnera, vyhledá Henriettu, jež má neskutečný talent zjistit nezjistitelné. Manželství z rozumu je z jejího hlediska prostě nepřijatelné!
V případě Jamese Glossupa však šlápla vedle, když jeho nevěstě odhalila pravé důvody, proč si ji chce vzít. Takže jí teď nezbývá než mu pomoct a najít pro něj jinou „vhodnou“ snoubenku. Není to ale lehký úkol! James je totiž velmi sympatický a přitažlivý muž. Přestože se Henrietta snaží ze všech sil nepropadnout lásce, v Jamesově případě Amorovu šípu nedokáže odolat.


Mischling

Affinity Konar
Nakladatel: Odeon
Žánr: román
Vychází: 17.10.2016

Staša a Perla jsou sestry, dvojčata. Společně s matkou a dědečkem se v transportu dostanou do Osvětimi a dívky, které jsou si fyzicky k nerozeznání podobné, zaujmou nechvalně proslulého doktora Mengeleho, anděla smrti, který si v táboře vybudoval lidské zoo… Román je napsaný s nezvyklou lyrickou a psychologickou intenzitou, zajímavý je nejen tím, že o tomto tématu existuje téměř výlučně jen literatura faktu, ale hlavně tím, že příběh je vyprávěn očima mladých dívek. Bezpochyby patří k tomu nejsilnějšímu, co jsme dosud ve světové literatuře mohli k tomuto tématu číst.  


Lest kočovné nevěstky 
Iny Lorentz
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: historický román 
Vychází: 16.10.2016

Bývalá kočovná nevěstka Marie se už dávno usadila a těší se ze šťastného života v kruhu své rodiny. Když nedaleký lesní klášter přepadne tlupa řádových rytířů, kteří pátrají po Svatém grálu, jedné z jeptišek se podaří uprchnout ve snaze vyhledat pomoc. Muži ji však pronásledují a chtějí ji zavraždit. Marie ji zachrání a vzápětí se tak sama zaplete do život ohrožující štvanice.


Pařížský polibek 
Maggie Ritchie
Nakladatel: Metafora
Žánr: společenský román
Vychází: 13.10.2016

Bohémská Paříž konce 19. století… Jessie, toužící stát se sochařkou, dostala příležitost učit se od samotného Augusta Rodina! Otevřel se jí tím nový, podivný i vzrušující svět, a především neuvěřitelná příležitost, v té době naprosto nevídaná.
Záhy poznala novou přítelkyni Camille Claudellovou, která s ní studuje v mistrově ateliéru. Spolu se vášnivě vrhly do zkoumání pařížského polosvěta. Průvodci jim byli nekonvenční umělci jako Toulouse-Lautrec, malířka a modelka Suzanne Valadon, lesbická malířka Rosa Bonheurová či Camillin bratr, básník a dramatik Paul Claudel.

Jessie se stává svědkem vzestupu a pádu skvělé Camille. Ta se během let etablovala jako vynikající sochařka, jejíž dílo se objevilo i na pařížském Salonu. Rozhodně se nevyhřívala na slunci odraženém od Rodina, propadla však zoufalé lásce ke svému učiteli. Jessie sama byla rozpolcena mezi povinností ke svému anglickému snoubenci a pokušením, které představoval svůdný umělecký kolega.
Vztah Camille a Augusta trval mnoho let, jenže sochař odmítal kvůli milence opustit svou životní partnerku. Do hry vstupily žárlivost, zrada a paranoia. Ztýraná duše a dávné tajemství přivedli Camille až do ústavu choromyslných, kde nakonec prožila třicet let života.



Kniha zvláštních nových věcí
Michel Faber
Nakladatel: Kniha Zlín
Žánr: román
Vychází: 13.10.2016

Peter Leigh, misionář s pohnutou minulostí, se vydává na nejdůležitější cestu svého života a odlétá do jedné ze sousedních galaxií, aby místní obyvatele, lačné po křesťanské víře, zasvětil do učení Bible –„knihy zvláštních nových věcí“. Tato výprava vystaví zatěžkávací zkoušce nejen Peterovo náboženské přesvědčení, jeho povědomí o tom, co ještě zvládne lidské tělo, a ze všeho nejvíc prověří jeho lásku k manželce Bee.
Kniha zvláštních nových věcí je veskrze originálním dobrodružným příběhem o víře a poutech mezi dvěma lidmi, které od sebe dělí mnoho světelných let. V tomto důležitém románu, prvním velkém od Kvítku karmínového a bílého, se Faber jako již tolikrát předtím vymknul veškerým žánrovým očekáváním, stvořil fascinující fikční svět a současně načrtnul jeden z možných scénářů budoucnosti lidstva.



Nebeská tělesa
Eleanor Catton
Nakladatel: Argo
Žánr: román
Vychází: 13.10.2016

Píše se rok 1866, prospektor Walter Moody při hledání zlatých nalezišť zabloudí do odlehlé komunity na západním pobřeží Nového Zélandu a připlete se do místnosti, v níž sedí dvanáct mužů. Všechny je spojuje jediná touha: vyřešit řetězec záhadných vražd, které se v okolí poslední dobou udály. Děj pohánějí děsuplné události v obskurních kulisách: je zde opiové doupě, zdrogovaná děvka, přízračná loď duchů, mrtvý opilec, ztracený poklad a mladý muž, který se beze stopy propadl pod zem. Každá další kapitola odhaluje střípek vědomostí osvětlujících, co se vlastně v nepřehledném městečku Hokitica událo. Vyprávění v austenovském oblouku střídá perspektivy a v uchvacujícím závěru dojdou všechny záhady vysvětlení.
Autorka novátorsky využívá zvěrokruhu a jeho jednotlivých znamení: každá postava odpovídá jednomu znamení, odrážejí se v ní vlastnosti danému znamení přisuzované a symbolika nebeských těles tvoří kostru vyprávění v každé kapitole věnované jednotlivým protagonistům. Výsledkem je propracovaný nebeský horoskop, v němž do sebe všechna tělesa bezchybně zapadají a směřují k řinčivému rozuzlení v hodině dvanácté.



Rozkazy z Berlína
Simon Tolkien
Nakladatel: Kniha Zlín
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 13.10.2016

Strhující thriller z období druhé světové války se odehrává v roce 1940. Po pádu Francie je Londýn dnem i nocí bombardován německými vzdušnými silami a dvojitý agent zavrtaný v samém srdci britské tajné služby MI6 dostává rozkaz z Berlína, aby zavraždil Winstona Churchilla a tím zvrátil průběh války. Hitler věří, že po odstranění Churchilla Anglie uzavře s Německem mír.
Alberta Morrisona, bohatého vdovce a bývalého šéfa MI6, někdo shodí přes zábradlí před jeho londýnským bytem. Dopadne mrtvý přímo k nohám své dcery Avy, která však ve tmě nedokáže rozeznat prchajícího útočníka. Na místo činu jsou vysláni dva detektivové Scotland Yardu, inspektor Quaid a mladý detektiv konstábl Trave. Quaid je přesvědčen, že jde o jasný případ domácí rozepře, ale Trave si není tak jistý.
V kapse mrtvého se najde lístek se záhadným textem a od Morrisonovy dcery se dozvídá o podivném vzkazu, který jejího otce rozrušil. Pouze detektiv Trave a dcera zavražděného mohou celý oříšek rozlousknout a zmařit chystané spiknutí, jenže čas neúprosně běží a všechny okolnosti hrají proti nim…
Simon Tolkien sugestivně vykresluje do detailů atmosféru válečného Londýna, příběh prokládá řadou historických reálií a drží čtenáře v napětí až do poslední stránky.



Hercule Poirot: Povídky
Agatha Christie
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 19.10.2016

Jedinečné vydání souboru povídek s Herculem Poirotem, jenž letos oslaví sto let od okamžiku, kdy se jako postava zrodil v hlavě Agathy Christie, nejúspěšnější spisovatelky všech dob. Luxusně vypravená, ilustrovaná sbírka zahrnuje více než padesát kratších případů tohoto proslulého belgického detektiva včetně jednoho, který byl ve Velké Británii publikován až sedmdesát let po svém vzniku: Poirot a záhada na regatě vychází česky poprvé.


Deníček moderního páru 
Dominik Landsman, Zuzana Hubeňáko
Nakladatel: Ikar
Žánr: humor, satira
Vychází: 19.10.2016

Kdo by neznal eskapády „moderního fotra“, které Dominik Landsman zachytil ve svých úspěšných Deníčcích? Nová kniha, kterou napsal společně s blogerkou a spisovatelkou Zuzanou Hubeňákovou, se pouští na stejnou půdu, ale zpátky do doby, kdy ještě nebyl otcem. Jindřich a Nataša s ironií a černým humorem sobě vlastním popisují své seznámení, sestěhování a nakonec i početí dítěte a mezitím neodolatelně glosují rozdíly mezi muži a ženami, vztahové stereotypy, různé fáze zamilovanosti nebo nástrahy společného bydlení. Deníček moderního páru zachovává styl předchozích dílů, ale díky spoluautorství je bohatší o dva rozdílné, ale srovnatelně humorné styly. Pojďte zjistit, co se dělo předtím, než na svět přišel Čeněk!


Tiché dívky
Eric Rickstad
Nakladatel: Host
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 13.10.2016

Provokativní, ambiciózní a nezapomenutelný příběh si zamilují čtenáři Iana Rankina, Joa Nesboho a Grega Ilese.
Když Frank Rath odevzdal odznak detektiva, myslel si, že už se vraždami nebude muset zabývat. Stal se soukromým vyšetřovatelem a v zapadlém městečku v severním Vermontu sám vychovává dceru. Jednoho dne je však u silnice nalezeno opuštěné auto a zdá se, že jeho majitelka, krásná mladá dívka, zmizela beze stopy. Během vyšetřování Rath odhaluje nejtemnější stránky lidské duše. Mladé ženy se záhadně ztrácejí jedna za druhou a policie se snaží přijít na to, co dívky spojuje. Ratha trápí vlastní násilná a bolestná minulost a znovu zjišťuje, že zlo číhá všude, i v malých, zdánlivě idylických městečkách — a nikdo není v bezpečí.



Tři přání
Liane Moriarty
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 19.10.2016

DEJ SI POZOR NA TO, CO SI PŘEJEŠ, MOHLO BY SE TO VYPLNIT…
Říká se „do třetice všeho dobrého a zlého“ a pro Kettlovy sestry to platí trojnásob – jsou totiž trojčata. Rozumná Lyn se pokouší ustát roli vzorné matky, starostlivé manželky a úspěšné podnikatelky, aniž by přitom přišla o rozum. Její zdánlivě méně úspěšná sestra Cat, pracující v oddělení marketingu, se snaží nepřijít o vysněné dítě a o manžela, jakého jí každá závidí, a „chudák“ Gemma ani nemá co ztratit, střídá příležitostné práce, bydlení i muže. Ale je tomu opravdu tak, jak se na pohled zdá? Co když je ve skutečnosti všechno trochu, anebo možná dokonce úplně jinak?


Eva

Wm. Paul Young
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: román
Vychází: 19.10.2016

Strhující román předurčený k tomu, aby se stal jednou z nejdiskutovanějších knih desetiletí – stejně jako autorovy předchozí tituly, Chatrč a Křižovatky, které dosáhly vrcholu žebříčku The New York Times a oslovily desítky milionů čtenářů po celém světě.
Když na břeh ostrova mezi tímto a oním světem vyplaví voda přepravní kontejner, Jan Sběratel v něm najde mladou ženu – polámanou, zmrzlou a sotva živou. S pomocí léčitelů a učenců dohlíží na její uzdravování a záhy zjistí, že ji její genetický kód spojuje s každou známou rasou. Nikdo ale netuší, jaké může mít její přežití význam. Nikdo, až na Evu, matku všech živých. Ta ji oslovuje „dcero“ a pozve ji, aby se stala svědkyní příběhu stvoření, jejího a vlastně i našeho…



Rozkaz zabít
James Dashner
Nakladatel: YOLI
Žánr: sci-fi
Vychází: 19.10.2016

Prequel úspěšné sci-fi série „Labyrint“. Ještě předtím, než byl ustaven ZLOSIN, ještě předtím, než Thomas vstoupil do labyrintu, zasáhly Zemi sluneční erupce a propukla nemoc, se kterou se lidstvo dosud nesetkalo. Mark a Trina přežili erupce, ale to se ukázalo jen jako rozcvička před hrůzami, které je čekají. Nemoc, která se projevuje agresí a šílenstvím, zachvacuje postupně celý kontinent, a nikdo neví, odkud se strašlivý virus vzal. Panují pochybnosti, že v tom mohl být něčí zvrácený zájem… Mark a Trina jsou přesvědčeni, že existuje způsob, jak zachránit ty, které nemoc ještě nezničila. Jejich cesta za lékem na erupci je ale trnitá. V zdevastovaném světě má každý svou cenu, a oni by byli nejcennější jako mrtví…


Kdo jinému jámu kopá... sám do manželství padá 
Alena Jakoubková
Nakladatel: Moba
Žánr: společenský román
Vychází: 31.10.2016

Svobodná pětatřicetiletá Cora po krachu firmy, v níž pracovala,nemůže najít novou práci. Rozhodne se tedy podnikat, a přestože nemá žádný kapitál, povede se jí rozjet úspěšnou internetovou seznamovací agenturu. Jednoho dne se objeví zákazník, kterému ne a ne najít vhodnou partnerku...


Santini - Peklem duše k světlu světa 
Jaroslava Černá
Nakladatel: Moba
Žánr: historický román 
Vychází: 31.10.2016

Jan Blažej Santini Aichel si od dětství připadá osamělý, protože kvůli tělesné vadě nezapadá mezi vrstevníky. I v dospělosti jej však čekají těžké zkoušky. Postupně pochopí, že co mu bylo na jedné straně ubráno a odepřeno, se mu vrací v podobě neuvěřitelných vizí staveb plných fantazie. Až časem přijde na to, co všechno musí obětovat, aby dokázal zhmotnit a realizovat své geniální myšlenky a porozuměl smyslu svého osudu.


Rukavičky smrti
B. M. Horská
Nakladatel: Moba
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 31.10.2016

V pozdním létě přijíždí anglická inspektorka Elen Jollyová ve společnosti své dcery Oli a jejího přítele Olivera do sicilského Trapani, aby se zde zotavila z pracovního úrazu. Oliver však bez vysvětlení zmizí. Ve stejnou dobu se v anglickém Milton Keynes vytratí ze života partner i jiné ženě. Snaha nalézt pravdu a odhalit pozadí událostí přivede Elen kromě Sicílie a Anglie i do Česka. Jakou souvislost s tím vším mají lidské pozůstatky nalezené v bizarním úkrytu?


Láska je jen slovo
Johannes Mario Simmel
Nakladatel: Ikar
Žánr: román
Vychází: 30.10.2016

Román, v němž autor poukazuje na palčivé problémy západního Německa šedesátých let. Děj se odehrává v prostředí soukromého školního internátu, kam většinou přicházejí děti z „lepších“ rodin z celého světa, zhýčkané přepychem, ale často strádající po citové stránce.
Páteří příběhu je něžná a hluboká láska mladého Olivera Mansfelda ke krásné Vereně, manželce bohatého bankéře Lorda. Láska, která musí zůstat utajena a stane se tak předmětem vydírání – citového, ze strany některých Oliverových spolužáků, finančního ze strany služebnictva. Stále víc se zatahuje smyčka kolem nešťastné dvojice, pro kterou není v daných podmínkách východisko.



Jedna noc 1 - Zaslíbená 
Jodi Ellen Malpas
Nakladatel: XYZ
Žánr: společenský román
Vychází: 31.10.2016

Livy ještě nikdy nezažila takovou vášeň jako teď. Dokonale krásný a záhadný Miller Hart ji uchvátil od prvního setkání, od prvního okamžiku, kdy ho uviděla. Fascinuje ji, a ona fascinuje jeho. Dokáže předvídat její nejtajnější myšlenky, kterých se bojí i ona sama. Svádí ji mnoha způsoby, miluje se s ní mnoha způsoby a stále více ji zatahuje hlouběji do svého nebezpečného světa. Miller je ale připraven Livy ochránit, děj se co děj, i kdyby měl riskovat svůj vlastní život. Na to je také připraven. Ale jeho tajemná minulost není to jediné, co ohrožuje jejich společnou budoucnost...


Dvanáctá karta
Jeffery Deaver
Nakladatel: Domino
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 26.10.2016

Středoškolačka Geneva Settleová se stala terčem nelítostného profesionálního zabijáka, který ji má z neznámých důvodů zavraždit. První pokus byl neúspěšný, ale vrah dal jasně najevo, že svůj úkol hodlá splnit: na místě činu zanechal dvanáctou tarotovou kartu, Viselce.
Vyšetřování se ujímá věhlasný kriminalista Lincoln Rhyme s Amélií Sachsovou a usilovně se snaží zjistit, kdo je oním profesionálním zabijákem a kdy hodlá udeřit znovu. Shromážděné indicie dovedou Rhyma k přesvědčení, že klíč k rozluštění záhady skrývá více než sto let starý případ bývalého otroka Charlese Singletona, který v 19. století sehrál významnou roli v hnutí za občanská práva, ale poté byl zatčen za krádež a zostuzen. Jeho pohnutý osud zpracovává Geneva ve své školní práci, mimo jiné i proto, že byl jejím předkem – a podle Rhyma nad ní právě z tohoto důvodu kdosi vyřkl rozsudek smrti.
Rhyme se Sachsovou mají pouhé dva dny na to, aby nalezli odpověď na celou řadu otázek, chtějí-li Genevě zachránit život. Jakého zločinu se Charles kdysi opravdu dopustil? Jaké tajemství svým potomkům zanechal? Podařilo se Genevě odhalit něco tak významného, že kvůli tomu má zemřít?
 



Bez jablka 
Michelle Losekoot, Mikeš Říha
Nakladatel: Motto
Žánr: česká literatura
Vychází: 10.10.2016

Kdo platí na rande? Kdo koho vlastně žádá o ruku a kdo opravdu zdržuje, když se odchází z bytu? Novou metou ve vztahu je znát navzájem své heslo k počítači, muži mají krémy proti vráskám a ženy dělají kariéru. Miloš a Michelle se v tom chaosu snaží zorientovat. Žijou totiž v generaci dnešních třicátníků, tedy v první generaci, která si v životě nastavuje svá vlastní pravidla. A tím, že spolu nespí, k sobě mohou být upřímní. Jejich krátké tematické sloupky, které už rok vycházejí na Bezjablka.cz, jsou ironickým povzdechem nad tím, jak by dnešní svět vypadal, kdyby Eva tenkrát nepodala Adamovi jablko a Adam si do něj nekousnul. Jak by vypadal svět, ve kterém muž a žena mluví otevřeně o všem, co se v jejich životech změnilo?


Kamenná opice
Jeffery Deaver
Nakladatel: Domino
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 26.10.2016

K přístavu Orient Point na Long Islandu se blíží velká čínská nákladní loď s uprchlíky a lidskými otroky. Lincolnu Rhymovi a jeho týmu včetně Amélie Sachsové se podařilo zjistit, že na palubě se nachází i mezinárodně hledaný zločinec Ju Lin zvaný Duch. Ju Lin pracuje jako „še-tchou", což je čínský výraz pro „hadí hlavu" – profesionálního pašeráka lidí. Kromě toho je Duch také vrah, kterého hledají úřady v USA i v zahraničí, a právě to je důvod, proč se dal Rhymův vyšetřovací tým znovu dohromady. Pobřežní hlídka se vydává Ducha zatknout, avšak loď podle všeho záměrně exploduje a Duch uniká na voru.
Na pevninu se však dostávají také další dva vory, což Duch vnímá jako ohrožení vlastní osoby a začíná postupně vraždit někdejší spolupasažéry. Dvě rodiny naštěstí jeho běsnění přežijí a Duch mizí ve spletitém labyrintu čínské čtvrti v New Yorku, kde se mu dostává podpory podsvětí. Lincoln s Amélií vyrážejí na zběsilý závod o jeho dopadení, přičemž musejí vyhledat a ochránit rodiny, jež přežily, a vykořenit Duchovy komplice. Lincolnovi nezbývá než se plně ponořit do čínské kultury, chce-li odhalit stopy, které ho nakonec dovedou k úspěchu..., anebo ke smrti.
Díky dějovým zvratům a zběsilému tempu, na které má již Jeffery Deaver bezmála monopol, a také díky opětovnému návratu jeho nejoblíbenějšího hrdiny Lincolna Rhyma, je kniha Kamenná opice opravdovou lahůdkou pro milovníky tohoto žánru.


Bez pravidel 

Lauren Weisberger
Nakladatel: Baronet
Žánr: společenský román
Vychází: 26.10.2016

Charlotte „Charlie“ Silverová je talentovaná tenistka a ve všech ohledech slušná dívka, kterou přivedl k bílému sportu a poté i na špičku mezi juniory její otec, bývalý profesionální tenista.
Po prohře ve Wimbledonu a nepříjemném zranění se Charlie rozhodne přejít k novému trenérovi. Rázem se stává hvězdou kurtů a její jméno se pravidelně objevuje na předních místech sportovních stránek novin.
Smlouva s živoucí legendou Toddem Feltnerem však připomíná smlouvu s ďáblem. Todd až dosud tvrdě trénoval výhradně muže a podle toho také přistupuje ke své nové svěřenkyni. Je odhodlaný změnit její image hodné dívky – na kurtu i v soukromí – a vychovat z ní nemilosrdný a bezohledný postrach soupeřek – princeznu bojovnici. Ke splnění svých záměrů neváhá využít ani Charliina nezávazného románku s pohledným vrcholovým tenistou, Španělem Marcem Vallejem. Charlie i Marco svůj vztah zatím tají, ale je jen otázkou času, kdy se ho chopí bulvární plátky a naservírují ho veřejnosti se všemi šťavnatými podrobnostmi.
Charliin vzestup na tenisový trůn je tak provázen stále větším zájmem veřejnosti o její soukromí a hrdinka románu za to platí příliš velkou cenu – ztrácí sama sebe a řeší otázku, jak daleko lze zajít v cestě na vrchol a co může člověk obětovat v prostředí, kde nikdo nehraje podle pravidel?



Vánoce po francouzsku 
Fiona Valpy
Nakladatel: Baronet
Žánr: společenský román
Vychází: 26.10.2016

Evie kdysi Vánoce milovala, ale teď se nemůže dočkat, aby se jich zbavila. Úplně sama odjede na francouzský venkov, aby zapomněla na nejhorší ztrátu, která může ženu potkat.
Vyzbrojená jen sešitem receptů po babičce je Evie odhodlaná Vánoce ignorovat a nejradši nikoho nevidět. Ale stane se, co vůbec nečekala. Sladké pokušení vyvolá ty nejromantičtější představy a zasuté pocity, světlo svíček zahřeje duši – a Vánoce přece jen přijdou i pro Evii, ačkoliv je nechtěla a nečekala…
A když se seznámí se svým sousedem – hezkým a charismatickým doktorem Didierem, který má za sebou podobně bolestné zážitky a ztráty jako ona, začnou se dít pravé vánoční zázraky.
Padající sníh, skvělá štědrovečerní tabule a trocha vánočního kouzla – bude to ale stačit, aby zmizel přízrak předchozích Vánoc?



Rockový polibek
Kylie Scott
Nakladatel: Baronet
Žánr: young adult
Vychází: 26.10.2016

Měla to být záležitost na jednu noc…
Pozitivní. Dvě maličké čárky na těhotenském testu převrátí život Lizzy Rollinsové vzhůru nohama. A to všechno kvůli jedné obrovské chybě, kterou udělala ve Vegas s neuvěřitelně sexy baskytaristou rockové skupiny Stage Dive. Ben Nicholson byl jediný, s kým se kdy dokázala odvázat, a Lizzy ví, že pohledný rocker nehledá vážný vztah, přestože by si přála opak.
Ben ví, že románek s Lizzy je mu zapovězený. Naprosto a úplně. Je to totiž sestra kamarádovy manželky, a přestože to mezi nimi jiskří, nesmí si s nádhernou a svůdnou ženou nic začít. V Městě hříchu ale na okamžik podlehne touze a brzy zjistí, že co se stane ve Vegas, tam ne vždy zůstane. Nyní jsou s Lizzy spojeni tím nejsilnějším poutem… Dokáže ale spoutat i jejich srdce?


Šaman

Noah Gordon
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: román
Vychází: 26.10.2016

Proslulý Gordonův román, který sleduje osudy lékařské dynastie Coleů, se odehrává v USA v polovině 19. století. Mladý lékař Rob J. Cole se ocitne na útěku, poté co se účastnil politických nepokojů ve vlasti, a připojí se k prvním osadníkům na původně indiánském území. Pro farmáře znamená přítomnost lékaře naději na přežití. Robův syn, přezdívaný Šaman, touží jít v otcových stopách… Western, historický román, detektivka i politický thriller, zároveň také přitažlivá kniha nabitá dějem, jemným humorem a erotikou – to vše je Šaman.


Najděte Reachera
Diane Capri
Nakladatel: BB/art
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 26.10.2016

Jack Reacher: Přítel nebo nepřítel?
Už je to nějaká doba, co jsme se v knize Jatka poprvé setkali s Jackem Reacherem spisovatele Lee Childa. O skoro dvacet let a dvacet knih později žije Reacher stále v naprosté anonymitě a zdá se, že není k nalezení, dokud se nevynoří problém a on se s ním nemusí poprat, k velké radosti čtenářů a obrovské hrůze ničemů. Teď ho hledá někdo hodně důležitý. Kdo? A proč? Pátrání po Jacku Reacherovi je nebezpečná záležitost, o čemž se na vlastní kůži přesvědčí zvláštní agenti - ostřílení lovci, kteří vědí, kdy je nutné porušit pravidla, ale neznají Reachera.



Malíř vzpomínek 
Gwendolyn Womack
Nakladatel: Motto
Žánr: společenský román
Vychází: 17.10.2016

Co kdyby existovala látka, díky níž byste si vybavili své minulé životy? Co kdyby vás někdejší životy mohly zavést ke skutečné lásce? A co kdybyste zjistili, že vás už celé tisíce let ohrožuje všehoschopný nepřítel? Bryan Pierce je věhlasný malíř, jehož obrazy uchvátily svět. Ze své slávy se však netěší a straní se společnosti, protože za jeho talentem stojí trýznivé tajemství. Jeho obrazy totiž vznikají v transu, během něhož se mladý umělec v duchu přenáší do různých dob v minulosti. Po každém probuzení z těchto zvláštních snů navíc zjišťuje, že je bohatší o nějakou novou zvláštní dovednost – například dokonale ovládá další cizí jazyk nebo mistrně hraje šachy. Stále v něm proto sílí přesvědčení, že jeho vidiny – jak své stavy, kdy upadá do nevědomí, nazývá – jsou ve skutečnosti vzpomínky na minulé životy. Posléze se Bryan náhodně setkává s půvabnou Linz Jacobsovou, odbornicí na neurogenetiku, která se snaží rozluštit geny umožňující lidskému mozku vytvářet vzpomínky. Při návštěvě Bryanovy výstavy Linz nejvíc upoutá obraz zachycující hrůzostrašný výjev a zjišťuje, že do sebemenších podrobností odpovídá děsivému snu, který ji opakovaně pronásleduje už od dětství. Během postupného sbližování s krásnou a talentovanou Linz se samotářskému Bryanovi začínají zdát nejživější sny, jaké dosud zažil, a zavádějí ho na místa, kde dosud nebyl, a poodhalují tajemství, jehož kořeny mohou sahat až do starověkého Egypta.


Jeremy Poldark - Nový začátek 
Winston Graham
Nakladatel: Baronet
Žánr: historický román 
Vychází: 26.10.2016

Ross Poldark zažívá nejtíživější chvíle svého života. Po tragické ztrátě dcery a krachu společnosti na zpracování rudy, do níž investoval spoustu peněz, se ocitá před soudem. Čelí obvinění za podněcování k výtržnostem a za krádež nákladu dvou lodí, které ztroskotaly nedaleko jeho otcovského domu. Rossův největší protivník – zbohatlický finančník a spolumajitel mnoha dolů v Cornwallu George Warleggan – naopak posiluje svou moc a těší se, že se konečně zbaví nenáviděného nepřítele, k němuž navíc cítí i nepřekonatelnou osobní zášť. Není však jediný, kdo by přivítal odsouzení nekonformního příslušníka šlechtického rodu, jehož kořeny sahají několik set let do minulosti. Ross se tak může spolehnout pouze na svou manželku Demelzu, ženu prostého původu, která však každým svým počinem dokazuje, že je dáma každým coulem. Ve snaze Rosse zachránit se dokonce vydává za jedním z nejvlivnějších mužů v oblasti, sirem Johnem Trevaunancem. Zjišťuje však, že je to nesmírně složitý úkol, protože po zkušenostech s revolučními událostmi ve Francii se teď veškeré prohřešky proti veřejnému pořádku posuzují v Anglii daleko přísněji. Rossův život se tak ocitá ve vážném ohrožení.


Hvězda
Danielle Steel
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 26.10.2016

Crystal Wyattová žije šťastně a spokojeně na rodném ranči v údolí Alexander Valey. S tímto místem stejně jako se svým otcem je odmalička pevně spjatá a nedokáže si představit, že by je někdy opustila. Zároveň chce v životě něco dokázat, stát se filmovou hvězdou a dobýt Hollywood. Po úmrtí otce si Crystal připadá na ranči opuštěná a nevítaná. Když tragicky umírá bratr Jared, za jehož smrt se cítí odpovědná, rozhodne se odejít z domova navždy. Usadí se v blízkém San Francisku a pracuje v nočním klubu jako servírka a později jako zpěvačka. Díky její oduševnělé kráse a výjimečnému hlasu si jí povšimnou dva filmoví agenti a pozvou ji do Los Angeles. Všichni tuší, že na filmové nebe vstupuje nová hvězda…


Plamen a květ
Katheleen E. Woodiwiss
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 23.10.2016

Na počátku slavné historické romance, která se od doby svého vydání stala žánrovou klasikou, je krásná Heather nevinnou osmnáctiletou dívkou. Ač byla zvyklá na bezstarostný londýnský život, musí po smrti rodičů posluhovat lakotné a intrikánské tetě. Shodou náhod a úkladů se jednoho večera ocitne v přístavu, kde je napůl unesena do kajuty kapitána Brandona Birminghama, který s ní – v domnění, že je prostitutka – zachází jako s každou jinou lehkou ženou. Heather se musí potupně vrátit k tetě, ale protože osudná noc nezůstala bez následků, je nakonec přinucena k sňatku s Birminghamem. Z naivní půvabné dívky se postupně stává krásná a oduševnělá žena, jejíž ženství je ještě znásobeno mateřstvím. Kouzlo její osobnosti způsobí, že se z bezohledného Brandona stává zralý a odpovědný muž, který si svou trpělivostí a oddaností nakonec získá její lásku.


Rozkazem
Dick Francis
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 23.10.2016

Sid Halley se vrací na dostihová závodiště, když má na přání lorda Enstonea diskrétně vypátrat, proč jeho koně ztrácejí jiskru a začínají nápadně často prohrávat. Bývalý špičkový žokej dobře ví, že smrt na závodišti není, bohužel, ničím neobvyklým. Ovšem tři úmrtí během jednoho odpoledne a skutečnost, že pouze v jednom z případů šlo o smrt koně, to už je trochu moc. V onen den, kdy se Sid znovu objevil na závodišti, skončil žokej Huw Walker, který se teprve před několika hodinami stal šampionem v jednom z překážkových dostihů, s třemi kulkami ráže 38 mm v hrudi… Román, kterým se vrátil nejen Sid Halley, ale po šestileté odmlce po smrti milované manželky Mary i sám Dick Francis.


Norma
Sofi Oksanen
Nakladatel: Odeon
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 21.10.2016

Hlavní postavou nového románu Sofi Oksanen je mladá žena Norma Ross, která bydlí v helsinské bohémské čtvrti Kallio. Je osamělá, avšak osamělost je částečně dobrovolná. Jediným blízkým člověkem, a také jediným, kdo znal Normino tajemství, byla její matka Anita. Ta spáchala sebevraždu skokem pod metro… Po pohřbu kontaktuje Normu neznámý muž a přesvědčuje ji, že je i v jejím zájmu si s ním promluvit. Strhující thriller z pera známé finské spisovatelky.


Totožnost neznámá
J. D. Robb
Nakladatel: Alpress
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 20.10.2016

V tmavé uličce je nalezeno tělo muže se stopami po mučení. Na kůži má vyryté srdce s písmeny E a D, podpisem zamilované dvojice, kterou vzrušuje utrpení obětí. Eva Dallasová zjistí, že zavražděných bylo víc, a aby odhalila totožnost vrahů, potřebuje najít první z obětí, která šílené řádění odstartovala.


Ztracené holky
Alex Marwood
Nakladatel: Motto
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 17.10.2016

Nerozdělitelné pouto mezi minulostí a přítomností. I zamyšlení nad tím, čemu jsou lidé ochotni uvěřit, když jde o bulvární tisk.
Amber pracuje jako vedoucí týmu uklízečů v zábavním parku Funnland. Kirsty je novinářka na volné noze. Žijí v jiném městě, mají jiný život, jiné plány do budoucna, jinou rodinu i přátele. Zatím o sobě nevědí. Stejně jako o sobě nevěděly kdysi dávno. Pak je osud na jeden jediný den svedl dohromady a jejich život nadobro změnila děsivá tragédie, na kterou nemohou zapomenout, i když se o to snaží sebevíc. Nejde o pouhý příběh o nerozdělitelném poutu mezi minulostí a přítomností, ale také o zamyšlení nad tím, čemu jsou lidé ochotni uvěřit, když se jim do rukou dostane bulvární tisk. Co se skrývá za články a fotkami, které média nabízejí? Co je vlastně pravda? Kde začíná a končí? Kdo ji určuje a kdo o ní rozhoduje?


Dům u ústí řeky 

Victoria Jones
Nakladatel: Brána
Žánr: společenský román
Vychází: 31.10.2016

Tajuplná mohyla, opuštěná ruina a skryté rodinné tajemství.
Iris dlouho čekala, že se bude moci osvědčit jako archeoložka, až konečně dostala příležitost. Má dohlížet na odkrývání anglosaské mohyly. Drsná krajina Suffolku ji fascinuje stejně jako ruina panského domu u ústí řeky. Proč jeho obyvatelé Hengist Hall opustili? V jedné zprávě o dávné vraždě najde jméno domu, při svém pátrání však narazí na zeď mlčení. Teprve její kolega Caleb jí pomůže příblížit se pravdě. A ta má větší spojitost s její rodinou, než by Iris považovala za možné...



Orlové v bouři 
Ben Kane
Nakladatel: Vyšehrad
Žánr: historický román 
Vychází: 31.10.2016

Napínavý příběh inspirovaný slavnou bitvou v Teutoburském lese z roku 9, kde Římané utrpěli od germánských kmenů drtivou porážku
Tři římské legie, které se pod velením guvernéra v provincii Germánie Publia Vara a centuriona Lucia Tulla vracely do zimního tábora na východ od Rýna, přepadli germánští bojovníci v čele s Arminiem. Ten byl sice spojencem Říma, ale už od dětství snil o tom, že kruté nájezdníky ze své země vyžene. Legionáře uzavřeli mezi kopci a močály a tím jim znemožnili účinnou obranu. Potom se rozpoutal děsivý masakr a teprve za tři se ukázalo, jak bylo Arminiovo vítězství obrovské. Římané ztratili tři legie v počtu přes čtrnáct tisíc mužů a tři drahocenné standarty s orly. Uprchnout se podařilo jen několika stovkám legionářů včetně Tulla. Jejich utrpení tím však neskončilo. Do pevnosti na východ od Rýna je pronásledovaly tisíce krvežíznivých příslušníků germánských kmenů. Teď už je mohli zachránit jenom bohové.


Volání netvora - Příběh života

Patrick Ness
Nakladatel: Slovart
Žánr: young adult
Vychází: 31.10.2016

Třináctiletého Conora navštěvuje noc co noc netvor. Není to však ten, kterého Conor očekával - ten z noční můry, jež ho pronásleduje od doby, kdy jeho maminku začali v nemocnici týrat neúspěšnými léčebnými procedurami. Tenhle netvor je jiný. Je to tajuplný přízrak z dávných časů, ukrývající se v podobě starého stromu za domem. Je tu proto, aby Conorovi vyprávěl tři příběhy. Na oplátku ale něco chce. Tu nejnebezpečnější věc ze všech. Chce pravdu.


Dítě v mlze
Martin Goffa
Nakladatel: Mladá fronta
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 31.10.2016

Únos sedmiletého chlapce od jedné základní školy zprvu vypadá jako krutý, avšak jinak ničím neobvyklý zločin. Postupující vyšetřování ovšem odhalí určité odlišnosti: únosce nekomunikuje a neklade si žádné požadavky. Dokonce udělá jindy nemyslitelné gesto – hned zpočátku odhalí svou tvář, snad na znamení výsměchu svým pronásledovatelům. Ti jej obratem identifikují a do pátrání je proti své vůli zapojen i Miko Syrový – pachatelem únosu je totiž jeho bývalý kolega Bert.
Detektiv tedy stíhá detektiva, a ten je díky svým zkušenostem vždycky o krok napřed. Jeho vzkaz „bolest za bolest“ navíc hovoří víc než jasně…



Přístav naděje 
Nina Goerge
Nakladatel: Moba
Žánr: společenský román
Vychází: 5.10.2016

Příběh plný laskavosti, vřelosti a životní moudrosti o tom, že nikdy není pozdě změnit svůj život.
Když Marianne pohltily kalné vody Seiny, cítila se vlastně šťastná, poprvé v životě opravdu šťastná. To, že ji proti její vůli jakýsi neznámý muž zachránil, její odhodlání ještě umocnilo. Když ji nechce Paříž, pojede k moři. A malovaná dlaždička, která se jí úplnou náhodou dostala do rukou, ji nasměrovala do Bretaně, až do přístavu Kerdruc. Ovšem chyba lávky!, tam ji považují za dlouho a toužebně očekávanou kuchařku. A vařit, to Marianne skutečně umí výtečně. A tak své odhodlání skoncovat se životem odloží o den, pak ještě o jeden...

Mohlo by se vám líbit

28 komentářů

  1. Opět vychází spoustu zajímavých knih. Já se hrozně těším na Mrazivý oheň, Pasažérku, Rozkaz zabít, První konec a Poldarka. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Opět tolik nádherných knih! Hodně mě zaujaly knihy: Mezi náma holkama, Vánoce po francouzsku a Pasažérka :-)
    Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, v říjnu bude problém odolávat tolika krásným novinkám :)

      Vymazat
  3. Říjen bude parádní :) Už se nemůžu dočkat až si přečtu Běsnění a První konec :)
    Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ať si čtení knížek a celý říjen užiješ, měj se moc hezky a děkuji za komentář! :)

      Vymazat
  4. No toho zase je! Moje peněženka zaúpí :(

    OdpovědětVymazat
  5. Na říjen toho je fakt mega moc, vůbec nevím, do čeho se pustit první :)

    OdpovědětVymazat
  6. Na Deníček moderního páru se těším asi nejvíc:)

    OdpovědětVymazat
  7. Moje peněženka asi spáchá sebevraždu, protože je tu tolik skvělých knih! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi tak :D Budu muset zvolit vážně jen ty, které mi připadají nej :D

      Vymazat
  8. V říjnu mě toho zase láká, hrůza... Poldark a Sběratel mušlí, ale s oběma autory se teprve chystám začít... Určitě pokukuji po Třech přáních, Psychu, Amazonii a neodolám asi ani Slepým ptákům, Rose pod palbou a Leonovi. No jak říkám, děs! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky to mám tak :D Poldarka ani nic od Doerra jsem nečetla, ale chtěla bych to co nejdříve napravit :)

      Vymazat
  9. Hromada zaujímavých kníh, o niektorých som ani nevedela. Osobne sa teším na Besnení :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Kdy já už si konečně koupím toho novýho Grishama, mám ho komplet tak přece i toto musím mít. Že bych to nechal nakonec na Vánoce ? Zdenek

    OdpovědětVymazat

  11. Tato zpráva je pro ty, kteří jsou zlomení srdce, protože jejich manželka nebo manžel opustil je vím, jak se cítí, protože jsem byl
    jednou pocit, stejně jako vy, to je důvod, proč chci doporučit vám k této mocné lásce kouzelník s názvem Dr Perfect
    kdo může vrátit svou ženu nebo manžela do 24 hodin e-mailem na email gethelp05@gmail.com nebo zprávu na něj
    WhatsApp +2348147400259

    OdpovědětVymazat
  12. Dobrý den, všichni, mé jméno je Safa El Sadat, jsem ženatý 20 let s manželem a máme dva syny, starší 16 let a mladší 11 let. Můj manžel mě hodně miloval, ale dostalo se do bodu, kdy se zapojil do záležitosti se ženou, která je její spolupracovnicí. Nikdy jsem si to nepředstavoval, ale nějak se změnil jeho postoj ke mně a dětem, jeho pozdní příchod z práce mě přemýšlel o tom, že i na mém 20. výročí svatby v březnu se držím dál od sexu, jak to slibujeme na svatbě Den výročí, 15 dní před výročí svatby přiznal, že ano, že měl sex se svým spolupracovníkem.
    Přivedl ji do mé postele, když jsem byl na práci, to znamená, že mé pocity byly pro něj naprosto bezcenné, můj duševní stav je plný utrpení, myslím, že nemůžu zapomenout a obnovit bolest, tato žena měla plnou kontrolu nad ona a já jsem nikdy nechtěla dělat to s násilím, ona chce vyhrát mě, zatímco ona je rozvedená, ona říkala, že ona žárlí na náš vztah a ona zničí mě tím, že vezme mého manžela. Musel jsem o tom diskutovat s přítelem, který mě požádal, abych našel dobré kouzelnické kouzlo, v první řadě jsem nikdy nevěřil v tento pravopis, ale musím to zkusit, až když jsem narazil na email PROPHET NOSA UGO na internetu o tom, jak pomohl tolika lidem, aby si vzali zpět a pomohli opravit vztah a učinili lidi šťastnými ve svém vztahu a některých dalších příbězích týkajících se Duchovní nemoci a dalších.
    Vysvětlil jsem mu jeho situaci a pomohl mi provést nějaké modlitby, nějaké bylinky a kořeny a malou oběť, kterou jsem udělal, a do 7 dnů se vrátil, aby se omluvil a byl to pro mě jen zázrak, jsem šťastný dnes že mi pomohl a můžu s hrdostí říci, že můj manžel je se mnou znovu a on je nyní zamilovaný do mě jako nikdy předtím.
    Potřebuješ nějakou pomoc ve svém vztahu, jako dostat zpátky svého muže, manželku, přítele, přítelkyni, vyhrávat loterie, bylinný lék na nemoc, HIV, pohlavně přenosné choroby, astma, artritidu, Fybroid, mrtvici nebo jakýkoli druh nemoci, duchovní problém , Propagace pracovních míst, diváci, kteří čtou můj příspěvek, který potřebuje pomoc, pokud jde o jakékoliv životní výzvy, by měli kontaktovat společnost PROPHET NOSA UGO a budete rádi, že jste to udělali.

    E-mail: nosaugotemple@gmail.com
    WhatsApp: +34631686040
                         +17207992813

    OdpovědětVymazat
  13. Jsem velmi rád, že se zde mohu podělit o své zkušenosti. Jmenuji se Brenda a byl jsem šťastně ženatý. Dokud můj manžel neřekl, že ho podvádím, pak jsme se oba stali otravnými páry, nemohl uvěřit, ani nevěřil mým slovům, takže jsme požádali o rozvod, později jsme se oddělili a slibovali jsme, že nikdy nebudeme. Dlouho jsem se snažil pohnout dál, ale nemohl jsem zůstat bez něj, a tak jsem začal hledat návrat mého manžela, pak mě odkázali na Dr.IZOYU. Skvělý muž, se kterým jsem se setkal, vrhl milostné kouzlo a přiměl svého manžela, aby se vrátil do 24 hodin. s tím jsem zde, abych se podělil o kontakt s Dr. IZOYA, oslovil ho přes drizayaomosolution@gmail.com. Je opravdu mocný a specializuje se na následující záležitosti ...
    (1) Kouzla lásky všeho druhu. (2) Zastavte rozvod. (3) Ukončete neúrodnost. (4) Potřebujete duchovní pomoc.

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj, tohle je skutečné svědectví kouzelnického lékaře, který mi pomohl přivést zpět mého snoubence, který opustil já a děti po dobu 10 měsíců. Ztratil jsem veškerou naději, že se můj snoubenec vrátí domů. pokud prožíváte těžký čas ve svém manželství nebo vztahu, nebo chcete zpět své Ex. kontaktujte ho na drjohnsoco@gmail.com nebo whatapp +2348147766277

    OdpovědětVymazat
  15. LÁSKA OČEKÁVÁ, ŽE PRÁCE
    Sdílím toto svědectví partnerům trpícím v jejich vztazích, protože existuje trvalé řešení.
    Můj manžel mě a naše 2 děti opustil po dobu 4 let pro jinou ženu. Snažil jsem se být silný jen pro své děti, ale nemohl jsem ovládat bolesti, které trápí mé srdce. Byl jsem zraněný a zmatený. Potřeboval jsem pomoc, takže jsem provedl průzkum na internetu a narazil jsem na stránku, kde jsem viděl, že Dr. John kouzelník kouzel může pomoci získat zpět milence. Kontaktoval jsem ho a udělal pro mě zvláštní modlitbu a kouzla. K mému překvapení se můj manžel po několika dnech vrátil domů. Tak jsme se znovu sešli a v rodině bylo hodně lásky, radosti a míru.
    Také můžete kontaktovat Dr. Johna, mocného kouzelníka pro řešení jeho kontaktů, drjohnsoco@gmail.com nebo přímo na Whats App: +2348147766277

    OdpovědětVymazat
  16. DR JOHN je neuvěřitelný! Můj bývalý manžel a já jsme se smířili minulý týden poté, co jsme se rozvedli na dva roky. V současné době pomáháme poradenstvím pro páry a jsme odhodláni se znovu oženit příští měsíc po období obnovy DR JOHN. Před smíření jsme měli několik nesprávných startů; DR JOHN je však věrný a stalo se „náhle“. Krásná část je, že po našem posledním falešném startu jsem zapůjčil pomocnou ruku a tuto situaci jsem úplně dal do rukou DR JOHN a později jsem o tom moc nepřemýšlel. Najednou se ke mně přiblížil a zeptal se, jestli bychom se mohli vrátit spolu. Opět je DR JOHN tak věrný a tak dobrý. Dodržuje všechny své sliby. je skvělý pomocník. Pošlete mu e-mail (drjohnsoco@gmail.com) nebo zavolejte NEBO co
    +2348147766277

    OdpovědětVymazat
  17. JAK ZÍSKÁVÁM SVÉHO MANŽELA ZPĚT S POMOCÍ DR WALE KONTAKT NA ČÍSLO ČÍSLA / VIBRA 2349015141346 nebo drwalespellhome@gmail.com

    Jsem Alia Hoedtová, chci poděkovat doktoru Waleovi za to, že mi do 48 hodin vrátil moji milenku. Když mě opustil můj milenec, byl jsem tak unavený a frustrovaný, než jsem hledal na internetu pomoc a viděl jsem tolik dobrých rozhovorů o Dr. Waleovi a rozhodl jsem se to zkusit, kontaktuji ho a vysvětlím mu své problémy a on seslal kouzlo lásky pro mě, které používám k získání svého manžela zpět. Pokud chcete získat zpět svého milence, kontaktujte Dr. Wale přes WhatsApp / Viber 2349015141346 e-mail: drwalespellhome@gmail.com Dr. Wale, skvělý muž, který dokáže přivést zpět ztracené milenec

    OdpovědětVymazat
  18. Chci využít této příležitosti a poděkovat skvělému muži jménem Dr Ajayi za to, že mi pomohl získat zpět mého snoubence po 6 měsících odloučení se svými kouzelnými schopnostmi, které mu předal jeho předek, nikdy nevěřím na kouzla, ale rozhodl jsem se mu dát. pokus, po pravdě mě ohromil svou velkou kouzelnou mocí nikdy si nemyslím, že bych dělal takové svědectví, ale dělám to, protože jsem plný radosti, protože jsem teď šťastně ženatý. takže pokud potřebujete pomoc kouzelníka pro jakýkoli druh kouzla, měli byste kontaktovat Dr Ajayi na WhatsApp nebo Viber: +2347084887094 nebo e-mail: drajayi1990@gmail.com

    Můžete se na něj také obrátit v následujících případech:
    1. Loterijní kouzla
    2. Byliny, které léčí jakýkoli druh rakoviny
    3. Kouzla na podporu zaměstnání
    4. Kouzlo, abyste vyhráli jakýkoli soudní spor
    5. Byliny k otěhotnění.

    Stačí se obrátit na doktora Ajayi v případě jakýchkoli fyzických nebo duchovních problémů a rozloučit se s nimi.

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu