Jaké knihy vychází v BŘEZNU 2017

2.3.17

Milí čtenáři,
únor nám poměrně rychle uběhl a je tu březen. Což znamená, že další článek ve znamení knižních novinek je tady. Než se ale podíváme, na jaké knihy se můžeme v březnu těšit, musím se s vámi podělit o pár novinek a postřehů. Nejspíš už sami cítíte, že teplota venku se na teploměrech pomalu pohybuje směrem vzhůru, takže kdo je vyznavačem čtení ve venkovních prostorách, snad brzy se dočká. Sice bylo příjemné si po x letech užít zimy i se sněhovou pokrývkou, ale co si budeme nalhávat, jaro je zkrátka jedinečné.

Než jsem začala sepisovat tento souhrn, všimla jsem si, že článek ohledně tipů do Levných knih vyšel naposledy před dvěma měsíci. Není to z důvodu, že bych se na to vykašlala, to vůbec. Celkem pravidelně nahlížím na stránky LK, abych zjistila, na co Vás upozornit, ale poslední dobou mi přišlo, že zajímavých knih příliš nenabízeli.

Jinak doufám, že se máte dobře a že v roce 2017 čtete více než v roce předchozím (teda pokud to čas dovoluje).


Catherine Banner
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: společenský román
Vychází: 1.3.2017

Amedeo Esposito, nalezenec z Florencie, našel konečně svůj domov na maličkém ostrůvku na samém jihu Itálie. Zaujal ho dům, o němž místní lidé tvrdí, že v něm straší. Amedeo opravil drolící se zdi, vyměnil zetlelé dveře a zametl podlahy a hrdě zde otevřel bar, který pojmenoval „Dům na konci noci“. Obklopen šuměním moře a vůní bougainvillejí tu začíná svůj nový život s krásnou, nesmírně inteligentní učitelkou Pinou. Dům na konci noci se stává domovem pro celé generace odvážné a chaotické rodiny Espositových, zatímco na ostrov doráží století prudkých změn, po válce přicházejí turisté a také recese. Je to místo plné příběhů, legend a občas i zázraků. Mění se režimy, na světlo vycházejí zrady a vznikají nečekaná přátelství, ale Dům na konci noci zůstává jako pozadí pro dávné sváry i dějiště velkých lásek.


Alexandra Oliva
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 1.3.2017

Chtěla zažít dobrodružství. Nikdy by ji nenapadlo, jak daleko všechno zajde…Začalo to jako televizní reality show, nazvaná příznačně Ve tmě. Dvanáct účastníků vysadili v hlubokých lesích a vystavili podmínkám, které měly prověřit jejich sílu, odolnost, vytrvalost. Izolovaní od vnějšího světa netuší, že v něm došlo k něčemu strašlivému. Jakékoli projevy zkázy chápou coby součást hry, zinscenovanou zkoušku. Všude je přece sledují kamery, odposlouchávají mikrofony. Alespoň tak tomu všichni věří, včetně mladé ženy přezdívané Zoo, jedné z favoritek soutěže. Zoo chce obstát, tvrdošíjně jde za svým cílem. Ale realita se děsivě a nenávratně změnila. Tady už nejde o vítězství, ale o přežití… a nejen její.


Lži 
Táňa Keleová-Vasilková
Nakladatel: Noxi
Žánr: společenský román
Vychází: 1.3.2017

Viola a Viktor mají na první pohled téměř ideální manželství. Milují jeden druhého, dcerku Nikolku, svou práci. Viola je úspěšná módní návrhářka a Viktor novinář, momentálně na mateřské dovolené. Pro své přátele a známé jsou zajímavý pár, všichni je obdivují a závidí jim. Ale zdá se, že jejich vztah má přece jen trhliny. Jde o Viktorovy lži a přetvářky, které časem náhodou vyplavou napovrch. Viola je šokovaná, i když i ona má své dosud nepřiznané tajemství. Najednou neví, co dál…


Hana Marie Körnerová
Nakladatel: Baronet
Žánr: historický román 
Vychází: 1.3.2017

Dcera pařížského notáře Fabiena Maréchalová spěchá za umírajícím otcem, riskuje cestu za tmy a její kočár je v husté vánici přepaden. Dívka vyvázne jen o vlásek a po návratu domů zjišťuje, že útok kdosi objednal. Její život se od základu mění. Rodný dům, v němž žije s tetou Honorií a mladou macechou Mathildou, pro ni přestává být bezpečným útočištěm. Fabiena krůček po krůčku rozplétá síť politických i milostných intrik, sahajících hluboko do minulosti. Nakonec narazí i na pečlivě skrývané rodinné tajemství, jehož odhalení vyvolá sérii zločinů...


Chimamanda Ngozi Adichie
Nakladatel: Host
Žánr: román 
Vychází: 1.3.2017

Silný příběh o lásce, rasových otázkách a identitě. Ifemelu a Obinze, dva mladí lidé z Lagosu, se do sebe zamilují. Jejich vlast Nigérie trpí pod nadvládou vojenské diktatury a každý, kdo může, se snaží uprchnout. Sebejistá Ifemelu se vydává do Ameriky, kde zakouší porážky i vítězství, nachází a ztrácí další lásky, to vše pod tlakem něčeho, nad čím doma nikdy nepřemýšlela — rasové otázky. Obinze, kterého Amerika, ovlivněná útoky jedenáctého září, nepřijme, se pouští do nebezpečného, ilegálního života v Londýně. O třináct let později je Obinze bohatý muž v čerstvě demokratické Nigérii a Ifemelu úspěšná blogerka. Najdou po tolikaletech a změnách odvahu znovu se setkat tváří v tvář?


J. K. Rowling
Nakladatel: Albatros
Žánr: sci-fi, fantasy 
Vychází: 13.3.2017

Příběh Fantastická zvířata a kde je najít začíná v roce 1926, kdy se Mlok Scamander – kterého hraje držitel Oscara Eddie Redmayne – vrací z cesty po světě, během níž našel a zdokumentoval pestrou škálu kouzelných tvorů. Nakrátko se zastaví v New Yorku a zase by z něj bez nehody odjel… nebýt nečara Jacoba, ztraceného magického kufříku a útěku několika Mlokových fantastických stvoření, která by mohla způsobit světu nečarů i čarodějů pořádné problémy.


Martina Cole
Nakladatel: Domino
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 2.3.2017

Sharon Conwayová a Lenny Scott se měli rádi už jako teenageři. Když oznámili, že se chtějí vzít, všichni je od toho zrazovali. Bylo jim jedno, že jsou příliš mladí, oni zkrátka věděli, že chtějí být spolu.
Sharon neznepokojovaly Lennyho obchody, které podle všeho dalece přesahovaly to, co ještě lze považovat za zákonné. Pro ni bylo důležité, že Lenny umí dobře zabezpečit rodinu. Ona sama se starala o domácnost a dva syny. Pokud šlo o Sharon, život nemohl být lepší.
Pak se ale jednou Lenny nevrátil domů. Nebylo to poprvé – ale bylo to naposledy. Kdosi ho totiž zavraždil a brutalita toho činu šokovala dokonce i otrlé policisty.
Sharon se dlouhých dvacet let snažila zjistit, kdo to udělal a proč. Pravdu nalezla až nyní, ale v žádném případě nehodlá nechat spáchaný zločin bez trestu. Pomsta není nikdy promlčená a nyní nastává čas, jak si s vrahem vyrovnat účty.


Carlo Bonini, Giancarlo de Cataldo
Nakladatel: Omega
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 6.3.2017

Řím je město moci, kde zločin hledá co nejpřímější cestu, jak všem vnutit svůj vlastní zákon. Suburra je příběhem o velkých penězích roztočených kolem plánované výstavby, která má pobřeží v Ostii proměnit v italské Las Vegas. Tento projekt mají pomoci prosadit zkorumpovaný politik Filippo Malgradi, zapletený až po krk s podsvětím; mafián známý jako Číslo 8, který je hlavou mocné rodiny ovládající území Ostie, a především Samuraj, nejobávanější představitel římského podsvětí a zástupce mafie z jihu. Mechanismus dokonalého plánu se ale začíná rozpadat kvůli lidem, kteří žijí na okraji těchto mocenských her. Příběh o zločinu se odehrává ve velmi krátkém časovém úseku sedmi dní, během nichž se rozpoutá brutální válka, která nakonec do svého mlýnku na maso vtáhne vinné i nevinné, zločince, obyčejné lidi, zaprodané politiky i chamtivé kardinály. Poslední den pak nastává Apokalypsa.


Mark Roberts
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: horor
Vychází: 6.3.2017

KAŽDOU NOC JE ZABITA JEDNA RODINA.
V liverpoolských ulicích řádí sněhová bouře – a v místních domech masový vrah. Likviduje všechny, rodiče, prarodiče, děti, a jejich zohavená těla pak ukládá na zem do podivných obrazců. Nikdo ze sousedů nic nezaslechl. S následujícím soumrakem se brutální zločin opakuje.
KAŽDÝ DEN SE JE POKOUŠÍ ZACHRÁNIT.
Inspektorka Eva Clayová je bezradná. Kdo by riskoval dopadení a zdržoval se dokonalým aranžováním obětí? Hlavou jí proběhne vzpomínka, ukrytá hluboko v mysli. Ta preciznost. Ta posedlost. Pocity a předtuchy jí ale pachatele chytit nepomohou. Další noc se blíží.
A KAŽDÝM OKAMŽIKEM UBÍHÁ ČAS…
 


Kerstin Wenzel
Nakladatel: Ikar
Žánr: literatura faktu
Vychází: 6.3.2017

To, co začalo jako láskyplný vztah, se stalo peklem plným teroru a násilí: Kerstin Wenzelová a její čtyři děti na vlastní kůži zažily, co to znamená, když se manžel a otec změní v agresivního fundamentalistu, který staví údajné příkazy své víry nad lidskost. Více než osm let drží Mohamed M. svou ženu a děti násilím ve Spojených arabských emirátech, kde jsou vystaveny masivnímu týrání. Přes absolutní nezájem německých úřadů se Kerstin a jejím dětem nakonec podaří dobrodružný útěk...


Dan Vyleta
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: historický román 
Vychází: 6.3.2017

Temný i čarovný román z „trochu jiné“ viktoriánské éry. Anglie je zahalena dýmem a sazemi; ty ale nepocházejí ze začouzených továren a komínů, ale z lidí. Je obecně známo, že hřích, vášeň a další nízké pudy se projevují dýmem, který stoupá z těl těch, kteří se nedovedou ovládat; pouze vyšší třída, trénovaná v sebekontrole, je schopná žít v čistotě. A vládnout těm ostatním. Thomas a Charlie vyrůstají v elitní škole, kde z nich Kouř dostanou po dobrém nebo po zlém. Co se však stane, když chlapci zjistí, že vše, čemu je učili, je lež?


Michal Pekař
Nakladatel: Klika
Žánr: literatura faktu
Vychází: 3.3.2017

Krajina rozrytá krátery vybuchlých granátů, pláně plné mrtvých vojáků, válka, ve které jeden lidský život neznamená vůbec nic.
Ale co jí předcházelo? Jaké byly pocity dobrovolných vojáků, kteří s děním na Balkáně neměli vůbec nic společného? A jak prožívali první dny války? Střetnutí s tvrdou realitou boje změní pohled člověka na svět, a to se mnohým vojákům ve Velké Válce dělo.
Příběh inspirovaný skutečnými bitvami roku 1914 na západní frontě, podaný jako deník mladého britského vojáka.


William R. Chadwick
Nakladatel: Mladá fronta
Žánr: literatura faktu
Vychází: 15.3.2017

Sir Nicholas Winton nebyl sám…
Nenechte Československo na holičkách! hlásaly transparenty demonstrantů v Londýně na podzim roku 1938. A právě na pomoc a práci Britského výboru pro uprchlíky z Československa se soustředil autor této knihy. V aktivitách výboru
vyniká pět osob – Doreen Warrinerová, Nicholas Winton, Trevor Chadwick, Bill Barazetti a Kanaďanka Beatrice Wellingtonová.
Siru Nicholasi Wintonovi se dostalo za tuto záslužnou činnost náležitého uznání, ostatním však patřičné zásluhy přiznány nebyly. Autorovi se podařilo na základě archivních materiálů a výpovědí pamětníků zcela objektivně zrekonstruovat podíl práce jednotlivých aktérů pomoci a postarat se tak o to, aby jejich práce nebyla zapomenuta.


Barbara Hannay
Nakladatel: Baronet
Žánr: společenský román
Vychází: 15.3.2017

V roce 1942, když jednotky japonské armády ohrožovaly severní Austrálii a chystaly se napadnout Townsville, posílá dědeček mladou Kitty Martinovou do vnitrozemí na farmu Moonlight Plains. Avšak ani tam není uchráněna před nebezpečím války. Jednoho dne narazí na dva americké letce, jejichž letadla se zřítila poblíž farmy. Kitty musí rychle dospět, čelit válečné tragédii, ale i lásce, která se v jejím srdci zrodí…
O sedmdesát let později se Kittyin vnuk Luke rozhodne farmu, která babičce změnila život, zrenovovat. Mladá novinářka Sally Piperová má za úkol celou obnovu tohoto místa zdokumentovat a napsat o tom poutavý příběh. To, co přitom odhalí, je šokující. Tajemství, které leželo bezpečně ukryté celých sedmdesát let, může zničit celou rodinu. Nebo snad odhalení pravdy bude neocenitelnou lekcí do budoucnosti?


Gillian Flynn
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 13.3.2017

Libby Dayové bylo sedm, když se její matka a dvě sestry staly oběťmi „satanistické vraždy“ v kansaském městečku Kinnakee. Libby přežila – a u soudu se proslavila svědectvím, že je zabil její patnáctiletý bratr Ben. O pětadvacet let později ji vyhledají členové neoficiálního spolku zaměřeného na notoricky známé zločiny. Doufají, že objeví důkazy svědčící o Benově nevině. Libby zase doufá, že na své tragické minulosti něco vydělá…


Martin Pecina
Nakladatel: Host
Žánr: populárně naučná literatura
Vychází: 14.3.2017

Publikace se zabývá procesem tvorby knih. Obsahuje eseje o čtení, knihomilství, knize a knihovnách, ale funguje i jako praktická příručka, užitečná při navrhování beletrie, poesie nebo odborné literatury. Druhé vydání přináší na devadesát stran nového obsahu, mimo jiné rozsáhlou pasáž o diakritice, anatomii písma či slovníček pojmů. Část textu byla v roce 2011 zpracována pro vysílání v Českém rozhlasu a kniha získala několik uznání doma i v zahraničí.


Ward Larsen
Nakladatel: Domino
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 13.3.2017

Jediný výstřel může změnit směr, kudy se svět ubírá. A kudy se bude ubírat.
Pro mladou americkou lékařku Christinu měla být plavba přes Atlantik splněním snu o životním dobrodružství. Skutečnost je ale dramatičtější: v ledových vodách oceánu spatří muže, který z posledních sil zápasí o život. Když ho zachraňuje, ještě netuší, že brzy půjde o život i jí.
David Slaton je totiž kidon, izraelský zabiják na nebezpečné misi. Zmocní se plavidla a nasměruje je k novému cíli, pobřeží Cornwallu. Christině nezbývá nic jiného, než se nedobrovolně stát partnerkou profesionálního vraha, protože brzy vyjde najevo, že se společně se Slatonem stala rukojmím ve vysoké hře o získání moci na Středním východě.
Klíčem k vítězství je nalezení záhadně zmizelé lodi, která skrývala smrtonosný náklad. Kam zmizel? Slaton je odhodlán zjistit pravdu a s chladnokrevnou precizností se pouští do pátrání po muži, který by mohl přivést svět na pokraj nevratné katastrofy. 


Vegetariánka
Han Kang
Nakladatel: Odeon
Žánr: román 
Vychází: 13.3.2017

Ten pocit syrového masa rozžvýkaného mezi mými zuby.
Jonghje se jednoho dne probudí z krvavé noční můry a její život se začne dramaticky měnit. Ze všeho nejdřív přestane jíst maso. Ovšem v dravé patriarchální společnosti její náhlé vegetariánství a zejména neoblomný postoj, s jakým se vzepře svému muži i rodině, představuje pro její okolí ohromný šok. Jihokorejská autorka získala za román roku 2016 ocenění Man Booker International.



Nebezpečná hra
Jitka Ludvíková
Nakladatel: Brána
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 10.3.2017

Minulost je něco, co nelze jen tak hodit za hlavu. Nelze se před ní schovat, nelze ji ignorovat. Lze před ní pouze utíkat, ale pravda je, že jednou nás stejně dohoní. Monika Hrubešová je mladá, krásná a velmi úspěšná spisovatelka detektivních příběhů. Má však jednu vadu, miluje nevhodné muže. A ani útěk na Tenerife jí nezajistí bezpečí. Místo aby zde našla útočiště a napsala další detektivní příběh, stane se sama aktérkou velmi nebezpečné hry. Smyčka se rychle utahuje a je na policii, aby zjistila, zda je Hrubešová vrah nebo oběť, dříve než se objeví další mrtvola.


Sběratel ztracených věcí 
Ruth Hogan
Nakladatel: Host
Žánr: společenský román
Vychází: 13.3.2017

Sběratel ztracených věcí je příběh o spisovateli na odpočinku Anthonym Peardewovi, jenž před čtyřiceti lety ztratil vzácný dárek, který mu na památku věnovala jeho snoubenka Therese. Tím, že upomínku ztratil, porušil jediný slib, který si na něm kdy vyžádala. Téhož dne pak Therese nečekaně zemřela. Anthony se snaží odčinit svou vinu tak, že zachraňuje věci, jež jiní lidé ztratili, a píše o nich příběhy. Teď, na sklonku života, se však bojí, že neudělal dost, a přenechá své asistentce Lauře dokončení úkolu, který si předsevzal a který před ní do té doby tajil. Anthony Lauře odkáže svůj dům, zahradníka a nešťastného ducha své mrtvé snoubenky. S pomocí zahradníka Freddyho, zvláštní dívky odvedle jménem Sunshine a psího nalezence Karotky musí Laura dokončit to, co Anthony začal, a najít způsob, jak mu pomoci znovu se shledat s jeho ztracenou láskou.


Až přijde noc
Favel Parrett
Nakladatel: Práh
Žánr: román 
Vychází: 20.3.2017

Působivý a skvěle odvyprávěný příběh o těch životních okamžicích, které nás změní, a o těch, které nás spasí. Po útěku z pevniny se měl jejich život obrátit k lepšímu. Ale Isle a jejímu bratrovi připadá, že vším prosakuje matčin smutek a studená, vlhká šeď hobartských kamenných ulic.
Potom, jednou ráno, spatří Isla červenou loď. Ta barva jí rozzáří celý den. A když se námořník z té lodi spřátelí s její matkou, začne jim všem vyprávět své příhody – z Antarktidy, z rodného Dánska, ze života na lodi. Jako buřňáci černobílí, kteří snášejí drsné podmínky na nejchladnějším místě planety, se tahle osamělá dívenka z konce světa dozvídá, že může jet kamkoliv, být kýmkoliv. Ale stejně tak poznává, že stejně snadno to všechno může ztratit. Dvě dlouhá léta převrátí Isle život naruby.


Opozdilec

Dimitri Verhulst
Nakladatel: Odeon
Žánr: román 
Vychází: 10.3.2017

V posledním zoufalém pokusu, jak mít konečně pokoj od vlastní manželky, se Désiré Cordier rozhodne, že bude předstírat Alzheimerovu chorobu. S precizností sobě vlastní nastuduje projevy této nemoci a dokáže je předstírat tak dokonale, že skončí v zařízení pro dementní pacienty, pryč od všeho, co mu tak pilo krev. Ale za jakou cenu?


Za vším hledej Bridgertonovy 
Julia Quinn
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 10.3.2017

Oblíbená série o rodině Bridgertonových se vrací v čase na konec 18. století a k mladé Billie Bridgertonové, jejíž temperament se později projeví v mnoha dalších generacích. Billie je umíněná, nechová se jako dáma a celé dětství strávila potloukáním se po venkově s bratry Rokesbyovými. Předpokládalo se, že jednoho z nich si nakonec vezme. Jen ten třetí, nejstarší, pro ni není vhodný, a ona by ho stejně nechtěla, ani za nic. Vždyť George je tak upjatý a nudný. Když se postupně začnou poznávat, vidí se vzájemně v čím dál příznivějším světle, ale než si cokoliv stačí říct, hrozí rodině tragická ztráta – Edward Rokesby se v americké válce pohřešuje a dost možná je mrtev…


Versailles - Králův sen 
Elizabeth Massie
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: historický román 
Vychází: 10.3.2017

Strhující historický román poodhaluje tajemství jednoho z nejkrásnějších paláců v dějinách lidstva – francouzských Versailles. Král Ludvík XIV. je teprve na počátku své vlády a v nejisté a nebezpečné době se rozhodne vyjádřit svou absolutní moc opulentní a nákladnou stavbou královského sídla. Díky intrikám a chytré manipulaci se mu daří držet na uzdě vzpurnou pařížskou šlechtu a na novém úchvatném dvoře je může mít všechny pěkně na očích. Jenže na bitevním poli politiky stačí jediné selhání, a králův sen se obrátí v prach.


Kyvadlo
Adam Hamdy
Nakladatel: XYZ
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 13.3.2017

Probudí se. Zmatený. Dezorientovaný. Kolem krku má uvázanou oprátku. Jediné, na co se může soustředit, je muž v masce, který utahuje lano. John Wallace nemá tušení, proč se stal cílem. Nemá ponětí, kdo je jeho vrah. Jediné co ví, že konec je nevyhnutelný. Pak se kyvadlo osudu zhoupne v jeho prospěch. Má jednu šanci uniknout, najít pravdu a zastavit to zlo. Ale zabiják je mu stále v patách a všechno se může změnit s jedním zhoupnutím smrtícího kyvadla...


Jako pravá dáma 
Alissa Johnson
Nakladatel: Baronet
Žánr: román pro ženy
Vychází: 8.3.2017

Winnefred Blytheová žije od třinácti let v chudobě se svou guvernantkou a přítelkyní Lilly Ilestoneovou ve skotské usedlosti Murdoch House. Při roční apanáži pouhých pěti liber ročně musejí usilovně pracovat, aby se vůbec uživily. Dívku poslal tak daleko od Londýna její poručník markýz z Engsly a jeho necitelná manželka. Po markýzově smrti by se měl o Winnefred postarat jeho syn Lucien, ale ten tuto povinnost přenese na svého bratra Gideona.
Gideon, bývalý kapitán válečné lodi, se vrátil z války poznamenaný hrůznými zkušenostmi a stále se nemůže smířit se ztrátou mnoha členů své posádky. Po příjezdu domů zjišťuje, že markýza z Engsly – jeho a Lucienova nevlastní matka – podvodně zadržovala peníze, které ve skutečnosti patřily mladé Winnefred. A protože tuto nespravedlnost velmi těžce nese, rozhodne se všechny minulé křivdy napravit...



Stalinova dcera
Rosemary Sullivan
Nakladatel: Motto
Žánr: literatura faktu
Vychází: 13.3.2017

Světlana Allilujevová se narodila roku 1926 a mládí strávila ve zdech Kremlu ve stínu svého otce, tehdejšího neomezeného vládce Sovětského svazu Josifa Vissarionoviče Stalina. O osmdesát let později zemřela v Americe jako osamělá stařena jménem Lana Petersová. Jaké byly osudy této ženy, se pokusila vylíčit historička Rosemary Sullivenová, která svou knihu připravila na základě studia archivů FBI, CIA i ruských státních archivů a především v úzké spolupráci s její dcerou Olgou. Kniha směla být vydána až po Světlanině smrti. Ukazuje těžký život „kremelské princezny“, která sice netrpěla hladem a pronásledováním jako miliony obyvatel Sovětského svazu v době kruté vlády jejího otce, přesto se ani jí nevyhnuly těžké ztráty. Přišla téměř o všechny, které milovala, včetně matky, která spáchala sebevraždu, strýců a tet, pohlcených tragédií politických procesů, a milence, který byl poslán na Sibiř. Plný rozsah otcových zločinů však poznala až po jeho smrti. V roce 1967 utekla do USA a za sebou nechala dvě děti. Ale ani její nový život nebyl šťastný, stále zůstávala vězněm svého původu a jen málokdy našla přátele, kteří by v ní viděli jen Světlanu, a ne Stalinovu dceru.


Blanický rytíř
Jan Cimický
Nakladatel: Baronet
Žánr: román 
Vychází: 8.3.2017

Doktor Kvokanda je klinický psycholog na sklonku odborné kariéry, krátce před penzí. Začíná na sobě pozorovat příznaky, s nimiž často přicházejí lidé za ním: vypálení. Přestává vnímat emoce i zájem o vlastní práci, kterou měl dříve rád. Sám sebe diagnostikuje jako „vyhořelého“. Těší se stále více na důchod a na aktivity, na něž bude mít spoustu času… Je sám, klasický „single“, bez závazků, bez rodiny. A když se konečně dočká důchodu, začne naplňovat svůj sen, svůj nový život: hledá podobné hrobky, jakou objevili v Číně, v Si-anu, s hliněnými bojovníky. Mohl by to být v Čechách třeba legendami opředený Blaník?
A tady se začíná odvíjet řetěz až nepochopitelných situací a dějů, v nichž se Kvokanda ocitá. Je to sen? Skutečnost? Je uvnitř Blaníku opravdu jiný svět?
Sledujeme s napětím Kvokandův životní osud až do překvapivého vyvrcholení.
Román Blanický rytíř je naplněný vzpomínáním a prožitky člověka, který se snaží porozumět světu a jeho vlastní život se přitom dramaticky změní.



Sejdeme se na svatbě
Natalie Liu
Nakladatel: Motto
Žánr: román 
Vychází: 27.3.2017

Svět není černobílý, ale barevný a plný chutí a vůní. Alespoň tak to vnímá Slovenka Natália, když se ve Vídni, kde pracuje, zamiluje do Inda Raviho. Netrvá dlouho a stanou se z nich manželé, ale to je teprve začátek jejich společné cesty plné šťastných okamžiků i těžkých chvil, radosti i starostí. Manželství není nikdy jednoduché, natož když jde o manželství Slovenky a Inda, se všemi rozdíly, vrcholy a pády, které k tomu patří. Příběh odhaluje osudovou lásku, jež kráčí ruku v ruce s obrovskou obětí, a dává nahlédnout do života indických rodin a do vztahů mezi manžely různých národností.


Nervy
Dick Francis
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 7.3.2017

Mladý žokej Rob Finn stojí na počátku dostihové kariéry, a tak - a také díky tomu, že snad nezná strach - dostává koně spíše problematické a papírově slabé než úspěšné. Když se mu však povede několik dostihů, dostane šanci jezdit v jedné z nejlepších stájí v zemi. O to horší je potom pád a série porážek na koních, s nimiž ostatní jezdci vítězí. Na závodištích se o něm začne šuškat, že "ztrácí nervy", čemuž začne skoro věřit i on sám - než si uvědomí, že to všechno nemůže být jen pouhá náhoda nebo jeho neschopnost... Zvlášť když ví, že není prvním, žokejem, jemuž se něco podobného stalo. Jenomže od podezření k důkazu je daleko a za každý krok se na této cestě draze platí.


Nové Pompeje
Daniel Godfrey
Nakladatel: Omega
Žánr: román 
Vychází: 20.3.2017

Ve snaze zachránit obnovitelné zdroje energie učiní vědci kontroverzní a nebezpečný objev: možnost transportovat hmotu z dávné minulosti. Jejich největším tajemstvím jsou Nové Pompeje, replika města plná Římanů z doby tři minuty před zničujícím výbuchem sopky Vesuv.
Nick Houghton neví, proč si jej společnost vybrala jako historického poradce. On je prostě nadšený, že tu práci dostal. Dokud nenarazí na záhadné okolnosti kolem osudu svého předchůdce. Dokud si neuvědomí, že společnost má více tajemství, než se domnívají i ti nejbláznivější tvůrci konspiračních teorií. Dokud si neuvědomí, že své „zajatce“ z dávné minulosti velmi podcenili...


Přechod 

Justin Cronin
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: horor
Vychází: 17.3.2017

Úvodní díl rozsáhlé, napínavé trilogie, kterou Stephen King označil za „jeden z nejvýraznějších úspěchů americké fantasy“. V tajných coloradských podzemních laboratořích pracují na pokusech, jež mají posílit imunitní systém člověka a prodloužit mu život. Testují je na odsouzencích k smrti a na těch, které nikdo nebude postrádat. Nakonec vyvinou virus, jenž mění lidi ve vraždící a téměř nesmrtelná monstra. Virus, který se záhy rozšíří po Zemi, vyhladí skoro celou populaci a její zbytky donutí k zoufalému boji o záchranu. Přežije i šestiletá Amy, která má v sobě skryté schopnosti, jak této apokalypse čelit. A která se stane poslední nadějí lidstva…


Lawrence H. Levy
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: historický román 
Vychází: 17.3.2017

Rafinovaný příběh s nezapomenutelnou hlavní postavou, která se setkává s mnoha známými historickými osobnostmi, je zasazen do New Yorku roku 1888. Mladá, chytrá a cílevědomá Mary Handleyová z Brooklynu se snaží prokázat vraždu Charlese Goodriche, bratra významného člena newyorské městské rady a účetního Thomase Edisona. A prosadit se ve světě mužů – politiků i policistů.


Cesta za láskou 
Nora Roberts
Nakladatel: HarperCollins Polska
Žánr: román pro ženy
Vychází: 16.3.2017

Špionka v paláci
Princ Bennett byl vždy tak trochu černou ovcí cordinské knížecí rodiny. Pro vyhlášeného sukničkáře jsou na prvním místě ženy, koně, psi i zábava a láska je pro něj jen hra. To se však změní, když do jeho života vstoupí anglická lady Hannah Rothchildová. Záhadná kráska, která se objeví v rodině knížete Armanda s tajným a velmi nebezpečným posláním, změní nejen Bennettův pohled na lásku, ale nakonec i jeho život! Oba dva čeká spousta nástrah, které musejí překonat, aby mohli být jednou spolu...

Irská růže
Erin, půvabná mladá žena s hřívou kaštanových vlasů a neochvějnou ctižádostí, odmalička toužila opustit rodnou farmu na jihu Irska a poznat svět. A tak když dostane nabídku odjet do Ameriky za svými příbuznými, ani chvíli neváhá! Daleko od domova jí učaruje jak virginská krajina, tak charismatický majitel hřebčína Burke Logan. Rozum Erin nabádá, že on je typ muže, od něhož by se měla držet dál… jenže srdci poručit nedokáže.


Ďábel v Bílém městě

Eric Larson
Nakladatel: Argo
Žánr: román 
Vychází: 16.3.2017

Ďábel v bílém městě, kritiky oceňovaný bestseller, je beletrizovaná literatura faktu o skutečném příběhu masového vraha H. H. Holmese, amerického Jacka Rozparovače, který roku 1893 v Chicagu za Světové kolumbovské výstavy zavraždil desítky, možná až stovky žen ve svém speciálně zkronstruovaném domě, obrovském bludišti plném mučíren, propadlišť, piteven a slepých uliček. Vrah, který měl ve svém doupěti dokonce i plynovou komoru, byl nakonec usvědčen a poslán na šibenici. V zamýšleném filmu o tomto případu by měl hlavní roli hrát Leonardo Di Caprio, jenž zakoupil na knihu filmová práva, a režie by se mohl ujmout Martin Scorsese.


Můza 
Jessie Burton
Nakladatel: Argo
Žánr: společenský román
Vychází: 16.3.2017

Strhující příběh dvou žen plný záhad a zvratů se odehrává v Anglii šedesátých let dvacátého století a ve Španělsku koncem třicátých let. Do Londýna přijíždí Odelle, mladá absolventka univerzity na Trinidadu. Píše básně, ale musí prodávat boty. Má pocit, že štěstí jí konečně začíná přát, když získá místo písařky v galerii a seznámí se s mužem, jemuž matka odkázala pozoruhodný obraz – pravděpodobně mistrovské dílo španělského malíře Isaaca Roblese. Kolem obrazu houstne spleť záhad a klamů, takže Odelle brzy neví, komu může věřit a co je pravda. Klíč k ní se ztrácí někde v bouřlivých časech těsně před občanskou válkou ve Španělsku, kde v chudé vesnici spolu s rodiči tráví léto nadaná Olive, dcera vídeňského obchodníka s obrazy, a odkud pochází Isaac Robles, který se chce slávou vyrovnat Picassovi. Jedinečný dramatický příběh o ctižádosti, lásce a touze lidí více či méně talentovaných i o tom, jak naše životy nutně utváří doba, do níž jsme se narodili.


Marie a Magdalény
Lenka Horňáková-Civade
Nakladatel: Argo
Žánr: román 
Vychází: 16.3.2017

Magdaléna, Libuše, Eva… jedna rodová linie a stejný osud: všechny vyrůstají bez otce. Magdaléna zažila nacistickou okupaci, Libušino dětství, rámované kolektivizací, končí za okupace vojsky Varšavské smlouvy, Eva je dítětem normalizace. A jedna po druhé svým osobitým způsobem vypráví o lásce, o naději, o světle v temnotách a o vnitřním zdroji síly, která každé z nich umožní nést hlavu vztyčenou navzdory nepřízni osudu i historie. A jedna po druhé vypráví i o Marii, jejich matce, babičce a prababičce, která jako archetypální ženské božstvo onu sílu opatruje a šíří. Lenka Horňáková-Civade pevným, a přitom křehkým, průzračným a zpěvným stylem prostřednictvím svých hrdinek vystavěla rodinnou ságu, příběh jedné rodiny, navzdory tragickým okolnostem velmi prostý, navzdory velké historii velmi všední a navzdory obyčejnosti velmi silný.


Stockholm - Přísně tajné
Hanna Lindberg
Nakladatel: No Limits
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 16.3.2017

Stockholm - Přísně tajné je napínavý příběh o honbě za uznáním a láskou v současném Stockholmu, který se okamžitě po svém vydání stal bestsellerem ve Švédsku, Německu, Itálii a dalších zemích. Odehrává se v prostředí luxusních klubů, v atmosféře upadající slávy prestižních magazínů a klade čtenářům otázku: Komu vlastně můžeme věřit, hrajeme-li hru, ve které neplatí žádná pravidla?
Jeho hlavní hrdinkou je mladá novinářka Solveig Berg. Kvůli osudové chybě přišla o práci a její okolí s ní nechce mít nic společného. Prázdnota a osamělost probudí k životu temné vzpomínky a Solveig je ochotna udělat doslova cokoli, aby se vrátila zpět na výsluní.
Lennie Lee vydává úspěšný pánský časopis, žije v přepychovém bytě na té správné adrese a neustále je obklopen krásnými ženami. Ale najednou se něco stane. Prodeje prudce klesají, přátelé se od něho odvrací. Situace se zdá bezvýchodná, když Lennie dostane nabídku uspořádat pro vlivného podnikatele bombastickou oslavu. Odměna je dostatečná, aby vyřešila všechny jeho problémy – pokud ovšem Lennie přežije.
Když je slavná modelka a bloggerka Jennifer Leone nalezena mrtvá, cesty Solveig a Lennieho se zkříží a kolotoč nebezpečných a bizarních vražd a událostí se začíná roztáčet.


Můj dědeček by mě popravil

Jennifer Teege, Nikola Sellmair
Nakladatel: Metafora
Žánr: literatura faktu
Vychází: 16.3.2017

Příběh ženy, která odhalila rodinné tajemství… je vnučkou Amona Götha, nacistického „řezníka“ ze Schindlerova seznamu.
„Jsem vnučka Amona Götha, muže, který postřílel stovky lidí – a protože jsem černá, podle něj podřadné rasy, nejspíš by zabil i mě…,“ říká Jennifer Teegeová. Její život se odhalením rodinného tajemství obrátil vzhůru nohama. V osmatřiceti objevila na fotografii v knize svou matku a dědečka. Tento objev nadobro roztříštil Jennifeřinu identitu i představu o sobě samé.
Do té doby znala Amona Götha jen ze slavného filmu Schindlerův seznam a měl pro ni tvář herce Ralpha Fiennese, stejně jako pro miliony lidí po celém světě. Brutální velitel koncentračního tábora Plaszow, Schindlerův kumpán v pitkách, ale současně jeho naprostý protiklad. Göth zabil tisíce nevinných lidí, s potěšením je vlastnoručně střílel nebo na ně štval psy. V roce 1946 za to skončil na šibenici. Jeho životní družkou byla Ruth Irene Kalderová, Jennifeřina babička, která se v táboře mimo jiné o jeho psy starala. Roku 1983 spáchala sebevraždu. Jennifeřina matka byla Němka, otec Nigerijec, ale matka ji brzy po narození odložila do ústavu, kde Jennifer zůstala do sedmi let. Od té doby vyrůstala u adoptivních rodičů.
Poté, co je Jennifer konfrontována s temnou rodinnou minulostí, nevidí jinou cestu než zpátky do minulosti. Pustí se do pátrání a nakonec se setká i se svou matkou. V doprovodu novinářky Nikoly Sellmairové rozkrývá rodinnou historii, navštěvují místa, kde se vše odehrálo. Vydají se do Polska i Izraele. Jennifer si brzy uvědomí, že každý krok vede od původního zděšení a znechucení směrem ke znovuzískání svobody.



55 minut mezi životem a smrtí
Josef Kollár 
Nakladatel: Mladá fronta
Žánr: literatura faktu
Vychází: 16.3.2017

Emigrovat z Československé socialistické republiky na Západ bylo snem snad každého normálního člověka v nenormálním systému, který komunistická strana udržovala v zemi od „vítězného února“ roku 1948 až do listopadové revoluce v roce 1989.
Z železné klece se dalo uniknout několika způsoby, ale ani jeden nebyl bez rizika. Získat cestovní doložku od policie nebylo snadné, a pokud se o ni ucházela celá rodina, většinou neuspěla. Kdo chtěl odejít stůj co stůj, musel hranice překročit ilegálně.
Tito odvážní cestovatelé se nejčastěji uchylovali do útrob osobních i nákladních aut, různých plavidel nebo vlaků. Někteří se snažili přeplavat řeky Dunaj, Moravu nebo Dyji, jiní přestřihli ostnatý drát nebo podkopali zeď. Byli i tací, kteří k proražení hraničních závor použili autobus, tatrovku nebo autojeřáb. Bohužel mnoho pokusů skončilo tragicky.
Zvláštní skupinu uprchlíků tvořili technicky mimořádně zdatní jedinci. K těmto dobyvatelům železné opony patří slavný cyklistický závodník Robert Hutyra s horkovzdušným balonem, Vladimír Beneš s vlastnoručně vyrobeným tankem, Ivo Žďárský s motorovým rogalem, konstruktér vrtulníků František Lacnak anebo vynálezce akvaskútru Němec Bert Boettgner. Všechny tyto muže a mnoho dalších spojovala kromě zručnosti a touhy po svobodě také víra, že na Západě uplatní své nevšední schopnosti způsobem, jakým doma nemohli.



Skleněný zámek
Jeannette Walls
Nakladatel: Mladá fronta
Žánr: literatura faktu
Vychází: 16.3.2017

Příběh čtyř dětí, které vyrůstají v nekonformní rodině v USA 60. let – otec, pokud je střízlivý, učí děti fyziku, geologii, ale hlavně umí skvěle vyprávět neuvěřitelné příběhy a podněcuje jejich fantazii. Někdy však vykradl samoobsluhu a pár dnů se doma neukázal.
Matka, umělkyně, která namísto toho, aby 15 minut svého času obětovala na přípravu jídla, raději jde namalovat obraz. Proto se děti musí protloukat životem samy. Tento životopisný příběh ale vyniká tím, jak autorka líčí své rodiče s nesmírnou láskou a pochopením, přestože celé dětství prožila v chudobě a úzkostech, co s nimi bude.



Tiché dívky
Eric Rickstad
Nakladatel: Host
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 17.3.2017

Když Frank Rath odevzdal odznak detektiva, myslel si, že už se vraždami nebude muset zabývat. Stal se soukromým vyšetřovatelem a v zapadlém městečku v severním Vermontu sám vychovává dceru. Jednoho dne je však u silnice nalezeno opuštěné auto a zdá se, že jeho majitelka, krásná mladá dívka, zmizela beze stopy. Během vyšetřování Rath odhaluje nejtemnější stránky lidské duše. Mladé ženy se záhadně ztrácejí jedna za druhou a policie se snaží přijít na to, co dívky spojuje. Ratha trápí vlastní násilná a bolestná minulost a znovu zjišťuje, že zlo číhá všude, i v malých, zdánlivě idylických městečkách — a nikdo není v bezpečí.


Tajemství rána
Virginia C. Andrews
Nakladatel: Moba
Žánr: román 
Vychází: 14.3.2017

Dawn opouští rodinné sídlo Cutlerů a přijíždí do New Yorku, kde má studovat na jedné z nejprestižnějších hudebních škol. Ale i tady ji pronásledují pletichy a zášť pramáti Cutlerové. Poznává učitele zpěvu Michaela a zdá se, že s ním přijde konečně i štěstí. Čekají spolu dítě, plánují svatbu a společný život, když Michael zčistajasna zmizí. Dawn znovu zůstává na všechno sama...


Letní host
Alison Anderson
Nakladatel: Metafora
Žánr: literatura faktu
Vychází: 16.3.2017


Během horkého léta 1888 přijíždí rodina Čechovova strávit léto do svěží krajiny východní Ukrajiny. V sídle rodiny Lintvarjovovy se setkává mladý Anton Pavlovič s lékařkou Zinaidou. Ta vinou nemoci nedávno oslepla, přestěhovala se sem a začala si psát deník, aby uchovala vzpomínky na dřívější život. Mezi mladými lidmi začne postupně klíčit mimořádné pouto.
O více než sto let později se nečekaný objev onoho deníku stane pro Káťu Kendallovou poslední šancí na záchranu jejího londýnského nakladatelství. Zinaidino líčení nadaného mladíka nabízí hluboký vhled do života literární legendy, jakou Čechov bezesporu je, ale vyvolává i vzrušující otázku: Skutečně napsal Čechov v době jejich přátelství román, který pak zmizel?
Odpověď může změnit historii a nalezení rukopisu je výzvou pro Anu Hardingovou, překladatelku Kátina nakladatelství. Ana je stravována touhou najít ztracený román. A jak se noří hlouběji do proudu dohadů, zjišťuje, že rukopis není jediným tajemstvím skrytým na stránkách deníku.

Životopisný román Letní host je inspirován skutečným přátelstvím mezi Čechovem a rodinou Lintvarjovovou. Příběh staví most přes dvě staletí, přes životy tří žen spojené objevem jednoho deníku… Zkoumá sílu umění, stejně jako složitost lásky a přátelství, a vdechne život dávno zmizelému světu.


Kniha zrcadel

E. O. Chirovici
Nakladatel: Host
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 16.3.2017

Významný literární agent Peter Katz obdrží nedokončený rukopis nazvaný Kniha zrcadel a je z něj nadšený. Autor knihy Richard Flynn popisuje svá studia na Princetonské univerzitě koncem osmdesátých let a svůj vztah se studentkou psychologie Laurou, chráněnkou slavného profesora Josepha Wiedera. Jedné noci těsně před Vánoci roku 1987 byl Wieder ve svém domě brutálně zavražděn, ale jeho smrt se nikdy neobjasnila.
Peter Katz je přesvědčený o tom, že kompletní rukopis odhalí, kdo před pětadvaceti lety čin spáchal. Jenže chybí konec! Katz začne po autorovi a zbytku rukopisu pátrat, ale zjistí, že Flynn umírá v nemocnici a rukopis není k nalezení. Odhodlaný přijít vraždě na kloub předá případ svému kamarádovi, investigativnímu novináři Johnu Kellerovi, aby se pokusil rekonstruovat tehdejší události.



Vražda v secesní vile
Petr Bým
Nakladatel: Brána
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 15.3.2017

Mrtvý muž v přízemí secesní vily staví před vyšetřovatele zásadní otázku: je to sebevražda nebo vražda? Zmapování charakteru mrtvého a jeho osobních vztahů brzy napoví, že kriminalisté musí pátrat po vrahovi.
Vyšetřování odhaluje osudy, charaktery i motivaci těch, kteří jsou s obětí nějakým způsobem spojeni a nemalou roli sehraje také náhoda. Ta stojí i za „atentátem“, kterým se kriminalisty pokusí připravit o život mentálně retardovaný mladík. Všechny indicie nakonec ukazují na manžela ženy, která měla se zavražděným milenecký vztah, ale druhá vražda vyvolá překvapivý zvrat.



Orlové v bouři 
Ben Kane
Nakladatel: Vyšehrad
Žánr: historický román 
Vychází: 27.3.2017

Tři římské legie, které se pod velením guvernéra v provincii Germánie Publia Vara a centuriona Lucia Tulla vracely do zimního tábora na východ od Rýna, přepadli germánští bojovníci v čele s Arminiem. Ten byl sice spojencem Říma, ale už od dětství snil o tom, že kruté nájezdníky ze své země vyžene. Legionáře uzavřeli mezi kopci a močály a tím jim znemožnili účinnou obranu. Potom se rozpoutal děsivý masakr a teprve za tři se ukázalo, jak bylo Arminiovo vítězství obrovské. Římané ztratili tři legie v počtu přes čtrnáct tisíc mužů a tři drahocenné standarty s orly. Uprchnout se podařilo jen několika stovkám legionářů včetně Tulla. Jejich utrpení tím však neskončilo. Do pevnosti na východ od Rýna je pronásledovaly tisíce krvežíznivých příslušníků germánských kmenů. Teď už je mohli zachránit jenom bohové.


Život na trampolíně 
Frances Whiting
Nakladatel: Ikar
Žánr: společenský román
Vychází: 27.3.2017

Tallulah studuje na střední škole, pomáhá v domácnosti i s péčí o své dva mladší bratry. Nikdo neví, že má tajemství. Nikdo až na Annabelle, její nejlepší kamarádku. Annabelle, oslnivá kráska z umělecké rodiny, jednoho dne vstoupila do třídy jako zjevení, a od prvního dne si Tallulah přivlastnila. Dívky brzy spojilo pevné pouto přátelství, ale i vzájemná opora v těžkých situacích. Zdánlivě nerozlučné přátelství nečekaně ztroskotá během jediného okamžiku a Tallulah na celé roky uvízne v té jediné chvíli, kdy se jí zhroutil svět. Až po létech a mnoha dalších setkáních pozná, že první láska, i když je silná, nemusí být nutně ta pravá.


Sicilián
Mario Puzo
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 24.3.2017

Po dvouletém nuceném exilu na Sicílii se má Michale Corleone vrátit do New Yorku, Kmotr ho však ještě před odjezdem pověří posledním úkolem – má s sebou přivézt Salvatora Giuliana, legendárního sicilského hrdinu, známého pod přezdívkou Turi, který žije mimo zákon a bojuje proti římské vládě a sicilské mafii, vedené donem Crocem. A je jasné, že tento souboj skončí pouze definitivní porážkou jednoho z nich… Slavný spisovatel Mario Puzo ve svém románu na základě skutečného osudu sicilského bandity vytvořil mistrovský příběh o hrůzných a neúprosných pravidlech mafiánského světa.


Bestie je zvíře 
Peternelle van Arsdale
Nakladatel: Slovart
Žánr: sci-fi, fantasy 
Vychází: 27.3.2017

Jako dítě se Alys rýmovačkám o Bestii smála a strach, který vyvolávaly příběhy o čarodějnicích, ji mrazil jen příjemně. Pak ale jednoho dne přišly. Ty dvě. A s celou vesnicí a dosavadním bezstarostným životem byl konec. Spolu s ostatními dětmi prchá Alys do sousedního Defaidu, kde ji čeká těžké dospívání ve světě svázaném ne-úprosnými pravidly. Defaid i jeho okolí zachvacuje panika před tím, co má prý na svědomí tajemná Bestie. Jenže utrpení, které si lidé dokážou působit navzájem, si s tím nadpřirozeným v ničem nezadá. A Alys navíc cítí, že má k hvozdu a Bestii podivně blízko…


Něco víc 
Patrick Ness
Nakladatel: Slovart
Žánr: sci-fi, fantasy 
Vychází: 27.3.2017

Seth se topí, zoufalý a osamělý v posledních okamžicích svého zápasu s rozběsněným mořem. Pak ale procitne. Nahý, hladový a žíznivý, ale při vědomí. Jak je to možné? Vybavuje si přece, jak se mu lámaly kosti, jak mu pukla lebka při nárazu o skalisko. Jakto, že je teď tady? A co je tohle vlastně za podivné místo? Seth začíná pátrat po odpovědích, v naději, že možná není úplně sám, že se neocitl ve svém soukromém pekle, kterého se tolik bojí, že tu možná je... něco víc.


Večery v Umbrii
Marlena de Blasi
Nakladatel: Jota
Žánr: román 
Vychází: 22.3.2017

Výtečné jídlo, výborné víno, západ slunce nad umbrijskými kopci a obyčejný, ale přitom bohatý život místních žen… To vše na vás čeká v nové knize Marleny de Blasi, autorky bestselleru Tisíc dnů v Toskánsku.
Pravidelně každý čtvrtek večer se skupinka čtyř žen z italského venkova schází ve zchátralém kamenném domě v kopcích nad městečkem Orvieto. Tam – společně se svou přítelkyní Chou – vaří, zasedají ke skvělým večeřím při svitu svíček, pijí svá oblíbená místní vína a rozprávějí.
Líčení společných večeří, oblíbených ingrediencí a receptů, jejichž tajemství je předáváno z generace na generaci, se prolíná s vyprávěním o životních osudech těchto čtyř žen – Mirandy, Ninuccii, Paoliny a Gildy –, které se autorce postupně svěřují se svými příběhy o lásce, ztracené i nalezené, o stárnutí, opuštění, střetech s mafií a pokrevní mstě.
Kniha je určena všem, kdo mají rádi Itálii a všechno italské, a tisícům čtenářů, kteří si oblíbili Kábulskou školu krásy Deborah Rodriquezové, Jíst, meditovat, milovat Elizabeth Gilbertové nebo film Báječný hotel Marigold. Tato kniha je vyvrcholením autorčiných dvaceti let strávených v Itálii, kde žila, cestovala, vařila, jedla a pila, a samozřejmě obsahuje recepty těch nejlákavějších umbrijských pokrmů.


Umění v krvi

Bonnie MacBird
Nakladatel: Mladá fronta
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 31.3.2017

Londýn, chladný prosinec roku 1888. Sherlocku Holmesovi je 34 let a po katastrofálním vyšetřování případu Jacka Rozparovače se opět uchýlil ke kokainu. Watson nedokáže svého přítele ani utěšit, ani ho vytrhnout z letargie – když tu přijde z Paříže podivně zašifrovaný dopis. Mademoiselle La Victoire, krásná francouzská kabaretní hvězda, píše, že se pohřešuje její nemanželský syn, jehož otcem je anglický šlechtic, a ji samotnou na ulicích Montmartru kdosi napadl.
Poté co Holmes s Watsonem po boku vyrazí do Paříže, zjistí, že únos dítěte je pouze špičkou ledovce v mnohem spletitější aféře: v Marseilles byla uloupena nesmírně vzácná antická socha a v továrně na hedvábí v Lancashiru bylo zavražděno několik dětí. Stopy ve všech třech případech vedou k jedinému, nedotknutelnému člověku. Zotaví se Holmes včas, aby nalezl ztraceného chlapce a zarazil další vraždění? Pokud se mu to má podařit, musí se udržet o krok před nebezpečným francouzským soupeřem a vyhnout se intrikám svého bratra Mycrofta.



Zeměbouře
Mons Kallentoft
Nakladatel: Host
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 31.3.2017

Jednoho květnového rána je v příkopu blízko kanálu Göta nalezena mrtvola mladého muže. Je nahý, ale jeho tělo nenese žádné viditelné stopy násilí, a když na místo přijede Malin Forsová se svými kolegy, výjev dokresluje zvláštní ticho. Jako by někdo ztlumil všechny zvuky.
Muž je brzy identifikován jako Peder A°kerlund, bývalý švédský demokrat vyloučený ze strany za rasistické komentáře.
Pitva ukáže, že byl zavražděn. Téhož večera je nahlášena jako nezvěstná — pravděpodobně unesená — šestnáctiletá Nadja Lundinová a některé okolnosti naznačují, že by oba případy mohly být propojené.
Malin Forsová postupně zjišťuje, že vrah s ní hraje zvrácenou hru — mluví k ní skrze vraždy a nedá se umlčet. A Nadja Lundinová může být stále naživu…



Dívka, která lhala
Pavel Jansa
Nakladatel: Moba
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 31.3.2017

Postarší vědec umírá a jeho dcera se obrací na soukromého detektiva, aby smrt objasnil. Z profesorových zápisků vyplývá, že na stará kolena objevil nejen lásku, ale náhodou také postup pro výrobu nového typu biologické zbraně. A tak se ocitáme v situaci, která předcházela jeho úmrtí. Agenti světových velmocí prahnou po výsledcích vědcova výzkumu a strategické převaze, profesor naopak touží po změně identity a novém životě...


Ztracené děti
Linda Castillo
Nakladatel: Moba
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 22.3.2017

Kate Burkholderová, policejní náčelnice v ohijském městečku Painters Mill, pomáhá kriminalistům při hledání zmizelých amišských děvčat. Jenže scházejí jakékoliv indicie, starosvětská komunita Amišů je skoupá na informace a situace se ještě zhorší, když je jedna z pohřešovaných nalezena mrtvá. Navíc přichází i citelná rána pro Kate – další nezvěstnou osobou je člověk, který jí byl velmi blízký, a ona najednou ztrácí schopnost držet si od případu odstup. A pak, pak narazí na stopu na tom nejnepravděpodobnějším místě.


Záhada zlatodolu 
Zuzana Koubková
Nakladatel: Moba
Žánr: historický román 
Vychází: 31.3.2017

Zemský soud je roku 1318 zavalen žalobami. Skutečné i domnělé oběti válečných událostí se po narovnání mezi šlechtou a králem Janem Lucemburským domáhají odškodnění. Jenže nejvyšší soudní úředník Petr z Rožmberka je podezřelý z vraždy mladé premonstrátské jeptišky v Louňovicích pod Blaníkem. Rožmberk se s žádostí o pomoc obrací na svého soudcovského společníka pana Chotka z Říčan. Na jih Čech je vyslán Chotkův bratr johanita Zdislav, který se v minulosti při vyšetřování podobně zrůdných zločinů osvědčil.


Předvolání
John Grisham
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 31.3.2017

V rodinném sídle v městečku Clanton v Mississippi dožívá mocný a vážený soudce Reuben V. Atlee. Když vycítí, že se blíží konec, předvolá si k sobě své dva syny - Raye, profesora práv na Virginské univerzitě, a Forresta, který se už dlouho potýká se závislostí na alkoholu a drogách -, aby s nimi probral, jak mají naložit s jeho pozůstalostí. Ray přijede do Claytonu v okamžiku, kdy je soudce už mrtev: zanechal po sobě jen jednoduchou poslední vůli - a také několik milionů dolarů v hotovosti bez nejmenšího vysvětlení, jak k nim přišel a jak s nimi mají jeho potomci naložit. Nečekané dědictví Rayovi brzy způsobí nečekané problémy...


Pozlacená klec 
Hana Marie Körnerová
Nakladatel: Moba
Žánr: společenský román
Vychází: 30.3.2017

Paříž 1868. Terezina rodina neodmyslitelně patřila k výkvětu druhého císařství. Ale všechno se změnilo v okamžiku, kdy otec – notorický hráč – prosázel většinu majetku. Po jeho smrti musí Tereza čelit tvrdé realitě. Z bohaté dědičky se stává dívka bez věna i bez budoucnosti. Ve svém postavení má jen dvě možnosti: ponižující sňatek s otcovým věřitelem, anebo místo společnice v rodině zbohatlíka. Volí druhou možnost,která jí připadá méně pokořující. Vůbec netuší, do jaképasti vstupuje a jakým intrikám bude muset čelit…


Manželé odvedle 
Shari Lapena
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 29.3.2017

Vaše sousedka nechce, abyste vzali své šestiměsíční dítě na slavnostní večeři. Nic osobního, ale rušilo by pláčem. Váš manžel prohlásí, že to nevadí. Bydlíme přece hned vedle. Zapneme dětskou chůvičku a každou půl hodinu ho přijdeme zkontrolovat.
Vaše dcerka spala, když jste ji viděli naposledy. Teď stoupáte po schodech do svého mrtvolně tichého domu a vaše nejhorší noční můry se naplnily. Je pryč.
Nikdy předtím u vás nebyla policie. Teď prohlížejí celý váš dům a kdoví, co tam všechno najdou…



Jak se točí Cizinka
Tara Bennett
Nakladatel: Omega
Žánr: literatura faktu
Vychází: 31.3.2017

Nahlédněte do zákulisí prvních dvou řad seriálu Cizinka, natočeného podle bestsellerů Diany Gabaldon, s tímto oficiálním ilustrovaným průvodcem televizní společnosti Starz.
Bylo jen otázkou času, kdy podle bestsellerů Diana Gabaldon vznikne televizní seriál, neboť příběhy Claire Beauchamp Randall a Jamieho Frasera dychtivě hltají miliony čtenářů po celém světě.
Nyní přichází průvodce tímto seriálem, kterého se musíte přečíst. Přeneste se do vesnice ve Skotsku, která je kulisou k příběhu Cizinky. Kniha vás zavede jak do zákulisí, tak přímo do děje. Herci, scénáristé, producenti, hudebníci, kostýmní výtvarníci, technici a mnozí další se s vámi podělí a své zážitky a výzvy, kterým čelili, než se tato vzrušující sága objevila na obrazovce.
V exkluzivních rozhovorech, včetně Caitriony Balfe (Claire), Sama Heughana (Jamie) a Tobiase Menziese (Frank Randall / Black Jack Randall), se dočtete o jejich o nelehkém úkolu věrně ztělesnit nejoblíbenější postavy románů. Výkonný producent a Ronald D. Moore se svěří s tím, jak pracoval tým scénáristů, jak objížděli vytipované lokality pro natáčení i kolik energie stála výroba kostýmů a staveb, aby vše bylo dokonalé. Kniha také zkoumá všechny epizody seriálu prostřednictvím exkluzivních rozhovorů s jejími autory a režiséry, kteří se s vámi podělí o fascinující fakta z natáčení díl po dílu.
Nejlepší ze všeho je, že The Making of Outlander nabízí spoustu fotografií, včetně portrétů všech hvězd seriálu ve vší vznešenosti svých postav. Na výrobu knihy dohlížela sama Diana Gabaldon, takže všichni fanoušci seriálu se při čtení této knihy budou cítit, jakoby stáli po jejím boku.


Naše paní doktorka 

Meredith Appleyard
Nakladatel: Alpress
Žánr: společenský román
Vychází: 20.3.2017

Osud nemilosrdně zasáhl do Lauřina života. Plna zármutku odcestuje do Austrálie a začne tam pracovat v malém městečku jako lékařka. Spřátelí se s vážně nemocným Neillem i jeho nedůtklivým synem Jakem. Pokud Laura prchla před vlastním neštěstím, není jistě bezpečné ani chytré zaplést se nanovo do sítí smutku a tajemství. Ale srdci se nedá poručit…


Tanec bohů 
Nora Roberts
Nakladatel: Alpress
Žánr: společenský román
Vychází: 20.3.2017

Bojovnice Blair byla vždy zvyklá spoléhat jen sama na sebe. Nyní stojí před těžkým úkolem. Ostatní z Kruhu šesti má vycvičit pro zápas se zákeřnými upíry. Zatímco šestice hrdinů hledá posily, aby zachránili lidstvo, sama Blair má před sebou i těžké osobní rozhodnutí. Musí si totiž vybrat mezi samotou a osudovou láskou z jiného světa, jež může být jen stěží naplněna.


Predátor 
Wilbur Smith
Nakladatel: Alpress
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 20.3.2017

Za smrt manželky Hectora Crosse jsou zodpovědní dva muži: jeden z nich je mrtvý, ten druhý je psychopat Johnny Congo. Čeká v cele smrti na popravu, ta se kvapem blíží. Už jednou utekl, tak proč by se mu to nepodařilo znovu? Jeho jediným cílem je zničit úhlavního nepřítele. Ale nestačí ho jen obyčejně zabít, Cross musí trpět…


ZeměbouřeZeměbouřePatnáctý skandál
James Patterson
Nakladatel: Alpress
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 20.3.2017

Lindsay naplno prožívá mateřství a šťastné manželství. Když však z luxusního hotelu, kde došlo k vraždě, zmizí krásná, svůdná blondýna, začne se Lindsayina idyla drolit. Než se jí podaří ženu vystopovat a vyslechnout, zmizí i její manžel Joe. Čím déle Lindsay pátrá, tím víc sílí její podezření, že Joe skrývá tajemství, v němž ta tajemná žena hraje hlavní roli.


Oběť
James Carol
Nakladatel: BB/art
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 15.3.2017

Poté co policejní profiler Jefferson Winter spolu se seržantkou Mendozovou v New Yorku odhalil a dopadl sadistického vraha mladých homosexuálů, odpočívá a připravuje se na další zakázku v Paříži.
Trápí ho nespavost, a tak si několik nocí po sobě chodí posedět nad kávou do zapadlého bufetu. Když jej tam osloví mladá blondýna, překvapí ho, že zná nejen jeho jméno, ale ví toho o něm nečekaně mnoho. A pak žena před jeho očima nožem zabije náhodně vybranou oběť. Než se šokovaný Winter stačí vzpamatovat, vražedkyně uteče a zanechá po sobě na stole jen výtisk šest let starých novin. Winter zavolá na linku 911, počká na příjezd policie a předpokládá, že podá svědectví a bude moci odletět. Jenže policisté ho zadrží jako podezřelého, a jak se zdá, ani Mendozová není příliš ochotná uvěřit, že Jefferson vraždu nespáchal – vždyť jeho otec byl sériový vrah a násilné sklony se mohou dědit.
Když se prokáže, že si Winter neznámou ženu nevymyslel, vše nekončí, ale naopak začíná. V oněch šest let starých novinách je totiž zpráva o vraždě mladých manželů – a právě na ni chtěla vražedkyně Wintera upozornit.



Co jsi to za matku? 
Paula Daly
Nakladatel: BB/art
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 29.3.2017

Co se stane, jestliže zmizí dítě vaší nejlepší kamarádky, právě když jste ho měla na starosti? Co si počnete?
Přesně tohle řeší Lisa Kallistová jednoho mrazivého prosincového dne v anglické Jezerní oblasti. Celý svět se jí změní v noční můru. Nejenže se totiž třináctiletá Lucinda pohřešuje jen a jen Lisinou vinou, ale navíc jde už o druhou dívku, která zmizela během pouhých čtrnácti dní. A tu první našli donaha svlečenou, poté co si prošla strašlivým utrpením.
Lisa je zničená pocitem viny, a když ji Lucindina rodina veřejně obviní, rozhodne se svou chybu napravit. Začne postupně odkrývat okolnosti Lucindina zmizení a přitom zjistí, že nic není takové, jak se na první pohled zdálo.



14-14 Přátelství napříč staletími
Paul Bearn, Siléne Edgar
Nakladatel: CooBoo
Žánr: young adult
Vychází: 22.3.2017

Je možné se skamarádit s někým, kdo žil sto let před vámi?
Hadrien a Adrien jsou dva třináctiletí kluci, kteří žijí ve Francii a mají podobné problémy ve škole, doma a i s dívkami. Od sebe je dělí jen jedna věc: Hadrien žije v roce 1914 a Adrien v roce 2014. Jejich osudy se propojí, když si začnou díky tajemné schránce posílat dopisy. Nejdříve vůbec netuší, že jejich dopisy putují časem. Když si Adrien uvědomí, že Hadrien žije v minulém století, rozhodne se ho varovat – blíží se první světová válka a jeho kamarád se musí za každou cenu ukrýt!

Mohlo by se vám líbit

20 komentářů

  1. Spoustu knih mě láká, březen je fakt hodně bohatý. Co jsi to za matku vypadá hodně dobře, tu jsem ani sama neobjevila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Březen bohatý je :) A co jsem se předběžně dívala na duben, bude to ještě "horší" :D

      Vymazat
  2. Březen je opravdu plodný jak koukám. Nicméně že by mě něo přímo zaujalo to zase ne :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak třeba zaujmou příště dubnové novinky ;)

      Vymazat
  3. To je zase knížek!!! Ach jo!!! Mě asi nejvíc zaujala Vegetariánka :)

    OdpovědětVymazat
  4. Toho zase bude :) Určitě nutnost je Zeměbouře, Poslední a Bestie je zvíře :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak tenhle měsíc mě naštěstí tolik knih nezaujalo. Chystám se na Stačí jen chtít a Bestii. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já se nesmírně těším na Fantastická zvířata. Viděla jsem film, ale kniha je kniha. Snad nezklame.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Většinou to tak bývá, že kniha je lepší. Tak snad to bude i v tomto případě :) Měj se hezky a děkuji za komentář :)

      Vymazat
  7. Spousta novinek, to se mi líbí. Já se moc těším na Fantastická zvířata. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ať se Ti tedy Fantasitická zvířata líbí :) Viděla jsi už i film?

      Vymazat
  8. Moc pěkné kousky jsi vybrala. Březen mi přijde na novinky opravdu bohatý a vybere si z nich snad každý. Mně nesmí uniknout Fantastická zvířata (dokonce jsem je už v knihkupectví okukovala a jsou krásně graficky zpracovaná)a Vegetariánka - její anotace zní báječně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co jsem se dívala na duben, těch zajímavých kousků bude taky bohatě ;)

      Vymazat
  9. Byl jsem zraněn a srdce zlomené, když se před mým manželstvím před sedmi měsíci objevil velmi velký problém, mezi mnou a mým manželem. Tak strašný, že se rozhodl pro rozvod. Řekl, že nikdy nechtěl zůstat se mnou znovu a že mě už nemiloval. A tak se z domu vytáhl a udělal mi i mé děti prošlé těžkou bolestí. Snažil jsem se všechny moje možné prostředky, abych ho vzal zpátky po hodně žebrání, ale to všechno neplatí. Potvrdil, že se rozhodl a nikdy mě nechtěl vidět znovu. Takže jeden večer, když jsem se vrátil z práce, jsem se setkal s jedním starým přítelem, který se zeptal svého manžela. Tak jsem mu vysvětlil každou věc, a tak mi řekl, že jediný způsob, jak mého manžela vrátit, je Navštívit kouzelník, protože pro něj opravdu pracoval. Takže jsem nikdy nevěřil kouzlu, ale neměl jsem jinou možnost, než abych následoval jeho radu. Pak mi dal e-mailovou adresu kouzelníka, kterého navštívil. Ogagakunta@gmail.com. Takže příští ráno jsem poslala poštu na adresu, kterou mi dal, a kouzelník mě ujistil, že budu druhý den vrátit svého manžela. Co úžasné prohlášení !! Nikdy jsem nevěřil, takže mluvil se mnou a řekl mi všechno, co potřebuji udělat. Pak příštího rána, tak překvapivě, můj manžel, který mě nezavolal za posledních 7 měsíců, mi dal výzvu, aby mi informoval, že se vrací. Tak úžasný!! A tak se vrátil tentýž den se spoustou lásky a radosti a omluvil se za svou omyl a za bolest, kterou způsobil mně a mým dětem. Od té doby byl náš vztah nyní silnější než jak to bylo předtím, pomocí kouzelníka. Takže vám poradím tam, pokud máte nějaký problém, kontaktujte ogagakunta, dávám vám 100% záruku, že vám pomůže .. Pošlete mu e-mail na adresu: ogagakunta@gmail.com nebo zavolejte na telefonu +2348069032895

    OdpovědětVymazat
  10. moje jméno je Andrea Maria žijící v Madridu Manžel mě rozvedl poslední dva roky, vykročil, abych se setkal s další ženou, plakal jsem každou noc vždy, když si pamatuju, jak se moje dcera zeptala mě, když se otec vrátí domů, miluji svého manžela tolik a my mít dítě ve věku 9 let. já jsem kontaktoval tolik kouzelníků v loňském roce žádný z nich nebyl schopen vrátit mého manžela, všichni žádali o spoustu peněz od mne, vzdálil jsem se lásky až do minulého týdne, šel jsem navštívit svého přítele doma, řekl jsem svému příteli všechno, co se mi stalo a sdílela jsem bolest v srdci se svým přítelem Michelle, představila mě silnému Dr.oduduwovi z tropických afrikánských národů, který má černé magické síly, které vymazávají každé zlé kouzlo, které ničí můj manželství. Můj manžel byl pod zlým kouzlem od jiné ženy, která způsobila, že se můj manžel rozvedl. Můj manžel Anders se vrátil domů ke mně právě včera, plakali, že je líto, že mě rozvedl, litoval a řekl, že nemá pravé smysly. to je pravda, že můj manžel byl pod zlým kouzlem od jiné ženy, protože tvrdila, že můj manžel se vrátil do svých let dříve, než se oženil se mnou. Oduduwa mi pomohla vyřešit můj manželský problém. dnes večer jsem spolu s mou manželkou s naší dcerou společně večeřili v domě grand moms. jsem velmi šťastný a používám toto médium k tomu, abych ocenil pravomoci kouzel Oduduwa. Velmi doporučuji Oduduwa Love kouzelník, pokud máte podobné problémy manželství vztah odeslat e-mailovou zprávu Oduduwa osobní e-mailovou adresu přes dr.oduduwaspellcaster@gmail.com,
    Oduduwa také řeší problémy, jako jsou následující: -
    - Světelné svíčky Láska kouzla přivést zpět bývalého manžela / manželky
    - Medové kouzlo, které přestane podvádět a přestane ležet ve vztahu
    - Kouzlo míru lásky se vrátit Trust ve svém vztahu
    - Pravomoci kouzla, pokud chcete porodit své vlastní dítě
    - Bílé magické kouzlo k zastavení rozvodu / oddělení kouzla.
    - kouzla červené-svíčky se splácejí peníze, které někdo vlastní
    - kouzlo kouzla Googlu.
    - kouzlo pro rychlou podporu práce na pracovišti.
    - Zkouška úspěchu Kouzlo.
    - tradiční bylinky a kořeny k léčbě onemocnění rakoviny a léčbě HIV / AIDS
    - Kouzelné kouzelné čísla k získání kouzla loterie a kouzla pro hry Win Games
    Poznámka: Informace jsou síly ... Magické kouzlo Síly jsou skutečné a nikdo by neměl pochybovat o lásce kouzla. Mám dobrý pozitivní záměr, že to dnes pomůže něčí manželský vztah.
    Oduduwa zpráva email: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
    WhatsApp: +2348135842629

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, tohle je skutečné svědectví kouzelnického lékaře, který mi pomohl přivést zpět mého snoubence, který opustil já a děti po dobu 10 měsíců. Ztratil jsem veškerou naději, že se můj snoubenec vrátí domů. pokud prožíváte těžký čas ve svém manželství nebo vztahu, nebo chcete zpět své Ex. kontaktujte ho na drjohnsoco@gmail.com nebo whatapp +2348147766277

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj pěkný den.
    Jsem tu, abych vám pomohl vyřešit vaše duchovní a fyzické problémy pomocí předků, které jsem zdědil po dědečkovi. Pomůžu vám sjednotit se se svými bývalými, obnovit vaše manželské problémy, léčit HIV (aids) a jakékoli nemoci. Můj e-mail můžete dnes kontaktovat na adrese: okosunhomeofsolution@gmail.com, aby vám pomohl přinést zpět vaši ztracenou lásku a také seslat následující kouzlo jako rozvodové kouzlo, kouzlo manželství, vazebné kouzlo, zastavit podvádění kouzla, ochranné kouzlo, pomstu a kouzlo smrti.

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu