Pro co skočit do Levných knih #3

5.12.16


Všechny vás zdravím již u třetího článku ze série Pro co skočit do LK. V předchozím článku jsem zmiňovala, že LK mají v nabídce knihu Gejša. Do komentářů jste mi psali, že si tuhle knihu chcete koupit, ale po chvíli se Gejša objevila na eshopu LK jako nedostupná. Když jsem si ale procházela, jaké knihy jsou k mání nyní, je mezi nimi opět i Gejša. Dále se mezi knihami dají najít i jiné zajímavé tituly, obzvlášť teď, když se blíží vánoční čas. Doufám, že si vyberete...


Jo Platt
Nakladatel: Ikar
Žánr: humor, satira
Cena: 39 Kč

Když třicetiletou Rosalind zanechá její snoubenec zvaný Potkan bez vysvětlení před oltářem, zdá se jí, že život pro ni skončil. Zanedbávání práce se u Ros brzy zvrhne v nonstop sólo alkoholový večírek. Ani sprchovat se jí už nechce tak pravidelně, jak by si představovala její matka. A taky Rosiny oblíbené tepláky jí přijdou už dost okoukané. Ros se zkrátka do smutku umí položit se vším všudy. Teprve nové prostředí St. Albans, kam se Ros přestěhuje z Londýna, by pro ni mohlo být místem pro nový život. Jako spolumajitelka knihkupectví Kapitoly se snaží začít znovu. Notně ji podporují i její kolegové, v životě neméně nesmělí. Andrew je dostatečně intelektuální i dostatečně nepřístupný, Georgina je zase až příliš rozkošná a až příliš laskavá a volnomyšlenkářská šarmantní penzistka Joan zbožňuje amatérské divadlo a občas se taky ráda svlékne na veřejnosti. Proč nebýt sám sebou, no ne? Když má ale Ros konečně pocit, že by se život mohl začít zlepšovat, její nadmíru zarostlý soused Daniel zaklepe na dveře s obrovskou kyticí, nervózním výrazem a dost smutnými novinkami…


Anders Rydell
Nakladatel: Universum
Žánr: literatura faktu
Cena: 59 Kč 

Již několik dní po kapitulaci nacistického Německa byl učiněn uvnitř solného dolu v Rakousku u městečka Altaussee neuvěřitelný objev. Spojenecká vojska zde odhalila jednu z největších uměleckých sbírek: tisíce mistrovských děl Rembranta, Rubense, Michelangela a mnoha dalších. Historici dodnes považují za zázrak, že byl tento poklad nejen objeven, ale i zachráněn. Solný důl v Altaussee je totiž obřím bludištěm chodeb dlouhých 67 kilometrů, a to vše v 18 patrech pod zemí.
V letech 1933 a 1945 nacisté ukradli doslova miliony starožitností a uměleckých děl po celé Evropě. Speciálně vycvičení vojáci drancovali umění na přímý rozkaz Hitlera, který např. plánoval umístění nejvýznamnějších děl ve Führer muzeu v Linzi.
Velká část z ukradených děl byla nalezena právě v Antaussee, ale více než sto tisíc děl zmizelo. Některé ukradené skvosty se dodnes objevují na dost překvapivých místech. Jeden takový měla ve své pracovně například i Angela Merkelová.
Anders Rydell sleduje ve své kontroverzní knize kořeny fanatické nacistické posedlosti uměním, ale i dramatické restituční procesy v Evropě, Rusku i USA. Restituce, které způsobily vášnivé debaty i diplomatické krize. Literatura faktu psaná jako napínavý thriller.


Don Fulsom
Nakladatel: Ikar
Žánr: literatura faktu
Cena: 49 Kč

Ohlédnutí za politickou kariérou amerického prezidenta Richarda Nixona z pera novináře Dona Fulsoma, který aktivně monitoroval dění v Bílém domě již za Nixonova prezidenství v 70. letech 20. století. V knize s využitím nejen svých tehdejších záznamů, ale i mnoha dalších zdrojů, svědectví, rozhovorů a nedávno odtajněných složek CIA, přináší celistvý portrét Nixonova stylu vládnutí, pro nějž byly typické konspirace, neoficiální styky mafií, donášení a očerňování politických oponentů.


Nancy Bilyeau
Nakladatel: Ikar
Žánr: historický román 
Cena: 69 Kč

Když král Jindřich VIII. s konečnou platností zruší anglické kláštery, musí Joanna Staffordová opustit převorství a vyhledat nový domov. Se svou přítelkyní sestrou Winifred a jejím bratrem se usadí v nedalekém městečku Dartford, kde si chce otevřít dílnu a tkát tapiserie. Tajemná věštba z minulosti ji však dostihne i tam a Joanna se musí opět vydat na nebezpečnou cestu, která ji dovede nejprve do Londýna a posléze až do vlámského Gentu, kde právě probíhá povstání proti císaři.


Philipp Vanderberg
Nakladatel: EUROMEDIA Group k.s.
Žánr: historický román 
Cena: 69 Kč

Mladá Hatšepsut, dcera Thutmose I., je nucena se ve svých čtrnácti letech provdat za nevlastního dvanáctiletého bratra Thutmose II., který je nejstarším dědicem trůnu. Hatšepsut je rozhodnuta udržet regentství v rodině. Po smrti nenáviděného bratra strhne moc na sebe, je korunována královnou, a stane se tak prvním ženským faraonem. Tím si však nadělá zavilé nepřátele mezi kněžími slunečního boha…


Robin Schone
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Cena: 69 Kč

Elizabeth Petreová, manželka britského ministra financí a dcera předsedy vlády, vychovala dva syny, přesto ve svých třiatřiceti letech pouze jednou okusila, jak chutná opravdový polibek. Trápí ji, že nikdy nepoznala milenecké laskání a je svému nevěrnému muži lhostejná, a proto se odhodlá k odvážnému činu. Navštíví lorda Ramiela Safyrea, levobočka arabského šejka a anglické hraběnky – muže, jenž proslul svými milostnými zkušenostmi a nemá nouzi o ženy, ovšem ve vysokých kruzích je pro svůj původ považován za bílou vránu. Elizabeth ho požádá, aby ji naučil probudit v manželovi vášeň. Ve chvíli, kdy Ramiel na její návrh přikývne, ani jeden z nich netuší, co bude následovat…


Jožo Nižnánský
Nakladatel: Petrklíč
Žánr: historický román 
Cena: 99 Kč

Příběh hraběnky BÁTHORYOVÉ, který tak pravdivě a věrně popsal Jožo Nižnánsky v románu Čachtická paní se odehrává na rozhraní 16. a 17. století a čerpá ze skutečných událostí. Děj je nabitý nejen zajímavými historickými a dobovými fakty, ale je především napínavým až detektivním čtením. Vyvrcholením děje je nekonečná až chorobná touha čachtické paní být za každou cenu krásnou. Tato touha byla příčinou zmaření životů mnoha nevinných a mladých dívek. Bylo jen otázkou času, kdy se tento příběh stane námětem pro filmové zpracování. Této látky se chopil zkušený režisér Juraj Jakubisko ve filmu BÁTHORY. Čtenář na 512 stranách prožije vedle napínavého dobrodružství i nezištnou lásku, nenávist, zradu , zklamání a závist.

Mohlo by se vám líbit

13 komentářů

  1. Tyhle tipy na knihy z LK miluju, ale zároveň prostě nesmím podlehnout, protože jakmile tam vlezu, nikdy neodcházím jen s tím, pro co jsem šla a peněženka úpí :)

    OdpovědětVymazat
  2. Rabování mám doma. Jsem teprve asi na 20.straně, ale je to super! Doporučuji taktéž :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě je to hlavně super dárek třeba pro tatínka nebo dědečka pokud se alespoň trochu o 2.sv.v. zajímají :-)

      Vymazat
    2. Když jsem byla v LK, tak jsem odešla bez něj, nějak jsem si ho tam nevšimla :/ Ale s tím souhlasím. Koho baví tohle období, může to být skvělý dárek :) Děkuji za komentář a měj se moc hezky :)

      Vymazat
  3. Rabovani zni moc dobre. Zitra tam skocim :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
  4. Chtěla jsem Kalich, ale už nemají Korunu... :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda. Korunu měli právě před nějakou dobou. Třeba se ale poštěstí sehnat Korunu jinde :)

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. To vypadá! Škoda, že jsem odešla z LK bez něj

      Vymazat
  6. Skvělý přehled a tipy :) Určitě poběžím do LK pro Život vzhůru nohama :) Knihu jsem četla a líbila se mi, byla skvěle vtipná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :) Tak to jsem ráda, že jsi z ní byla nadšená, protože právě tuhle knihu jsem si koupila :)

      Vymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu