Pro co skočit do Levných knih #2

19.11.16


Když jsem sepisovala první článek do nové rubriky "Pro co skočit do LK", ani ve snu by mě nenapadlo, že tahle rubrika bude mít u vás takový úspěch! Jsem vděčná za každého čtenáře mého blogu, ale tenhle článek upoutal vaši pozornost nejvíce ze všech. Když jsem se po několika dnech podívala na statistiku, nevěřila jsem vlastním očím. Proto vám chci moc poděkovat a určitě se můžete těšit na další takové knižní tipy! A zrovna teď tu jsem s dalšími...


Jih proti Severu 2Jih proti Severu 2 
Margaret Mittchel
Nakladatel: EUROMEDIA Group k.s.
Žánr: společenský román
Cena: 99 Kč

Dramatický milostný příběh Scarlett O´Harové a Rhetta Butlera vyšel poprvé 12. června 1936 a okamžitě se stal americkým i světovým bestsellerem. Dojímal i provokoval celé generace čtenářů a dodnes si udržuje přízeň širokého publika. Miliony lidí stále oslovuje filozofie víry a naděje v další den, jež pomáhá přežít těm, kteří přišli o všechno.


Píseň vodopádů 
Sofia Caspari
Nakladatel: EUROMEDIA Group k.s.
Žánr: společenský román
Cena: 99 Kč

Clarissa a Javier chtějí oslavit první výročí sňatku výpravou k vodopádům Iguazú. Nádherný den ale skončí hrozně. Javier zemře, Clarissa spadne do dravého vodopádu...
Právě v tu dobu se zdržuje v džungli mladý lékař Robert Metzler. Najde na břehu řeky Clarissu v bezvědomí. Dopraví ženu, která si nemůže na nic vzpomenout, na farmu svých rodičů, aby ji tam léčil...
 



GejšaGejša 
Arthur Golden
Nakladatel: EUROMEDIA Group k.s.
Žánr: společenský román
Cena: 99 Kč

Příběh malé Čijo, která se má stát slavnou gejšou Sajuri, začíná v chudé japonské rybářské vesnici, kde dívka do smrti své matky vyrůstala, a to ve velké chudobě. Když ji jako devítiletou prodají do Gionu, kjótské čtvrti gejš, dívenka rázem přijde o všechny příbuzné. Navzdory tomu, že v životě gejši není místo pro opravdový milostný cit, je Sajuri rozhodnutá vzdát se všeho, aby získala jediného muže, po němž kdy v životě zatoužila..


Žena prchá před zprávou 
David Grossman
Nakladatel: Mladá fronta
Žánr: román
Cena: 99 Kč

Ora vypráví o lásce ke dvěma mužům, o zlosti a něžnosti, zoufalství a vášni, o synovi Oferovi, který se přihlásí jako dobrovolník do armády přímo do válečného konfliktu v Západním Jordánsku. Ora doufá, že se jí podaří začarovat hrozící nebezpečí tím, že o synově záměru řekne svému kamarádovi Avramovi, někdejšímu účastníkovi Jom-Kippurské války. A také tím, že se stane nedosažitelnou pro špatné zprávy, nedosažitelnou pro děsivé zvěsti. Ale zlé zprávy si adresáta vždycky najdou…


Doktorka z domu TrubačůDoktorka z domu Trubačů 
Ilona Borská
Nakladatel: Motto
Žánr: román
Cena: 79 Kč

Literární zpracování životního příběhu doktorky Vlasty Kálalové-Di Lottiové, rodačky z Bernartic u Tábora, která se ve dvacátých letech tohoto století vydala sama do Orientu a založila v Bagdádu československou nemocnici. Smyslem jejího života bylo pomáhat lidem. Přes osobní tragédii nikdy nezatrpkla, ale věnovala veškeré své síly těm, kteří to potřebovali – trpícím. Jistě i proto si kniha o jejím životě našla už tolik čtenářů.


Ptáci v trníPtáci v trní 
Colleen McCullough
Nakladatel: EUROMEDIA Group k.s.
Žánr: historický román
Cena: 99 Kč

Podmanivá rodinná sága vyprávějící o lásce i nenávisti na pozadí půlstoletí australské historie. Rod Clearyů svádí nepřetržitý zápas nejen s australskou buší, ale i s dramatickými zvraty historie od bojišť druhé světové války po vatikánské komnaty vysokých církevních kruhů. Farmářská dcera Meggie se zamiluje do mladého kněze Ralpha. Sebevědomá a přitom křehká dívka a ctižádostivý, ale vnitřně rozpolcený muž jsou osudově spjatí skrývaným milostným vztahem. Podobně jako pták, jenž musí za svou jedinou píseň zaplatit v trnovém objetí životem, platí za svou touhu i oba hlavní hrdinové. Vyústění opojného i trýznivého vztahu však nemůže potlačit poznání, že jedině odhodláním jít za hlasem vlastního srdce i svědomí lze dosáhnout skutečného štěstí.

Mohlo by se vám líbit

16 komentářů

  1. Hm, tak Gejšu už si chci přečíst sakra dlouho, takže tohle se zdá jako skvělá příležitost :)
    Díky, Lucí a měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, to jsem ráda! Ať se ti tedy pak knížka dobře čte :) Měj se hezky a děkuji za komentář :)

      Vymazat
  2. Nejvíc mě nalákala Gejša (tu knihu i film miluju, vlastně dodnes nevím, jak je možné, že mi ještě chyběla v knihovničce, ale teď už je objednaná a čeká mě na pobočce :)) a Ptáci v trní. Zajímavé tipy, přesně takové popostrčení vždycky potřebuju, nebo mi uteče spoustu knih! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je bezva slyšet, že tahle rubrika má smysl ;) Já jsem nečetla ani jednu z těchto, ale možná si tyhle kousky taky koupím :)
      Měj se pěkně!

      Vymazat
  3. Určitě si tam skočím pro Gejšu :-) Film miluju a po knize jsem šilhala už dlouho :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělý výběr. Jih proto severu šel se mnou domů v úterý. Gejšu a Ptáci v trní už v mí knihovničce jsou, jenom jsem se k nim ještě nestačila dostat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z LK snad člověk nikdy nemůže odejít s prázdnou :D
      Měj se hezky a děkuji za podělení se o osobní zážitek :)

      Vymazat
  5. Určitě bych si ráda pořídila Gejšu a Doktorku z domu Trubačů :) Díky za tip, Luci, o Gejše jsem věděla, ale o Doktorce ne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si Gejšu nejspíš pořídím.. Pokud teda ještě bude :) Měj se hezky, Šárko a děkuji za komentář :)

      Vymazat
  6. Tolik krasnych kousku v levnych knihach:-) Skvely napad na clanek "Pro co skocit do levnych knih" :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mám radost, že se články v tomto duchu líbí! :)

      Vymazat
  7. Skvělý článek :) Ted mám jasno, hned zítra se ženu do LK :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad všechno, co si chceš koupit, budou mít ;) Měj se! :)

      Vymazat
  8. Určitě tenhle typ článku bude vycházet pravidelně, tak se nemusíš bát, že by ti něco uteklo! ;) Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu