Pro co skočit do Levných knih #1

1.11.16


Knihkupectví Levné knihy určitě nemusím dlouze představovat. V současné době se LK vyskytují snad v každém velkém městě a pro knihomoly je to knižní ráj. Ráj, ve kterém seženete knížky za skvělé ceny. Rozhodla jsem se, že založím novou rubriku s tipy právě do Levných knih, abyste věděli, jaká kniha by vám rozhodně neměla ujít...


Laguna plameňáků  99 Kč
Životní cesty tří rodin z 1. dílu trojdílné argentinské ságy V zemi korálového stromu pokračují. Argentina roku 1876. Mladá ovdovělá Annelie Wienandová se odstěhuje s dcerou Minou z Frankfurtu, aby se znovu provdala. Její manželství je však pro ni hořkým zklamáním. Pro čtrnáctiletou Minu jsou světlými okamžiky nevlídného rodinného života pouze setkání s chlapcem Frankem ze sousedství. Jednoho dne se však stane něco hrozného a Frank musí uprchnout...


Stasiland  69 Kč
V roce 1989 padla berlínská zeď a krátce na to se rozdělené Německo znovu sjednotilo. Přestala existovat Německá demokratická republika. V zemi, kde se nejvyšší velitelství tajné policie doslova přes noc změnilo v muzeum a kde jeden z padesáti občanů donášel na své spoluobčany, čekají na své zveřejnění tisíce příběhů. Anna Funder vypráví ty nejzajímavější z nich: o svém setkání s dívkou Miriam, která jako šestnáctiletá málem rozpoutala třetí světovou válku, nebo s mužem, který vyznačil linii budoucí berlínské zdi. Autorka popisuje ztracenou zemi, v níž groteskně přerostlá a všemocná tajná policie Stasi, která ovládala a v mnoha případech nakonec i zničila životy jejích občanů, zasahuje do všech sfér lidského života. Ačkoli dramatická výstavba a barvitost dějů by prozrazovala románové ambice, jedná se o literaturu faktu.


Jih proti Severu  99 Kč
Jih proti Severu 1Dramatický milostný příběh Scarlett O´Harové a Rhetta Butlera vyšel poprvé 12. června 1936 a okamžitě se stal americkým i světovým bestsellerem. Dojímal i provokoval celé generace čtenářů a dodnes si udržuje přízeň širokého publika. Miliony lidí stále oslovuje filozofie víry a naděje v další den, jež pomáhá přežít těm, kteří přišli o všechno.




Škůdce  59 Kč
Je spousta způsobů, jak umřít v nemocnici… a být nemocný je pouze jedním z nich. Steve Mitchell je typický chirurg: ambiciózní, sebevědomý, chytrý. Dohlíží na skupinu stážistů a je na nejlepší cestě získat vytouženou práci. Má krásnou ženu, dvě malé děti. Čekala by ho skvělá budoucnost, kdyby… kdyby jeden z jeho pacientů náhle nezemřel, navíc nepřirozenou smrtí. A kdyby pachatel toho zločinu nezačal se Stevem hrát vražednou hru. Hru, která může Steva připravit o kariéru i o manželství. Ale také – a především – další nevinné o život…


Dokonalý džentlmen  49 Kč
Dokonale oblečený džentlmen je neocenitelný průvodce bludištěm moderního odívání. S vtipem a spolu s řadou informací nabízí praktické rady ohledně toho, co si na sebe vzít při každé příležitosti, od zaměstnání po svatbu, na pláž i do správní rady. Nejen že se dozvíte, jak vypadat za všech okolností nejlépe, ale také se naučíte, jak se vyhnout neblahým módním faux pas, zbavit se zanedbaného či neupraveného vzhledu a proměnit se v nového Dona Drapera, módní ikonu z amerického televizního seriálu Mad Man. Najdete tu vše, co potřebujete k tomu, abyste mohli být dokonale oblečení.


 Odkaz Stonehenge  79 Kč
Odkaz StonehengeOsm dní před letním slunovratem je ve Stonehenge podle pradávných rituálů obětován člověk. Téhož dne se profesor Nathaniel Chase, uznávaný kunsthistorik a archeolog, na svém honosném starobylém jihoanglickém sídle, zastřelí. Svému synovi Gideonovi, s nímž se léta nestýkal, zanechá dopis s podivným vzkazem – a desítky zašifrovaných deníků. Společně s policistkou Megan Bakerovou odhalí Gideon existenci sekty zasvěcené ochraně prastarého Stonehenge. V jejím čele však právě stanul velmistr, který se rozhodl za pomoci lidských obětí obnovit duchovní moc kamenů. A jeho stoupenci už připravují další krvavý obřad… Napínavý thriller, v němž nechybějí záhadné kódy, mystické symboly a množství detailů z historie dodnes tajemstvím opředeného Stonehenge, je zdařilým debutem vycházející hvězdy žánru mysteriózních dobrodružných příběhů.

Mohlo by se vám líbit

18 komentářů

  1. Víc takových článků prosím :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že se to setkalo s pozitivním ohlasem :) ten koncept jsem měla přichystaný už delší dobu, ale odhodlala jsem se až teď ;)

      Vymazat
  2. Lagunu plameňáků už mám doma, i s prvním dílem a ten už je i přečtený a je to opravdu krásný příběh :) A děkuji za tip na Jih proti severu, těším se na další pokračování této rubriky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že první díl se líbil a že se tak mám na co těšit!

      Vymazat
  3. Skudve mam doma take,jsem na to zvedvava :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
  4. Skvely napad na rubriku. Dnes jsem tam zrovna byla, urcite ocenim nejake tipy :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Souhlasím s Lucy, víc takových článků :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Lagunu jsem si koupila na buxu v akci, Škůdce mě hodně láká a nad Stasi... jsem taky uvažovala, ale zatím nevím. Pěkný výběr :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tahle nová rubrika se mi moc líbí, snad do ní budeš přispívat často :)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě moc těší, že má rubrika úspěch. Budou další články do této série :) Měj se hezky a děkuji za komentář :)

      Vymazat
  8. Super rubrika :-) Škůdce už mám doma :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Ja sa tam chystám pre Jak utéct času?, Kufr paní Sinclairové, Kontrapunkt, Sencislo9 a Ptáci v trní. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Pro Jih proti severu si půjdu teď a nechám si ji dát k Vánocům:-)

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu