Jaké knihy vychází v PROSINCI 2016

30.11.16

Hezký den všem!
Nevím jak vy, ale já jsem si na tyhle pravidelné knižní přehledy již zvykla. Ráda jsem v obraze a díky tomu mi nic neunikne... Přesto se musím přiznat, že v prosinci žádnou horkou novinku neočekávám. Zato mám ještě jiné knižní resty, které bych ráda doplnila, a to především tituly ze slovenského nakladatelství Motýl. Jak jste na tom vy tento měsíc?



Irská kuchařka
Mary Beth Keane 
Nakladatel: Garamond 
Žánr: román 
Vychází: 7.12.2016

Irská kuchařka je dramatický příběh inspirovaný skutečným životním osudem Mary Mallonové, která si jako mnozí jiní přijela do Ameriky splnit svůj sen. Díky talentu a tvrdohlavosti se jí podaří vydobýt si vysněnou pozici kuchařky v bohatých domácnostech, její sen ale skončí, když ji úřady jako prvního člověka v Americe označí za bezpříznakového přenašeče břišního tyfu, kterým údajně nakazila desítky lidí, z nichž několik zemřelo.
Mary Mallonová, také známá jako Tyfová Mary, nikdy nepřijala, že by měla být zdrojem infekce a dál pod změněnými jmény vařila, ačkoli tyfové epidemie propukaly téměř všude, kde byla zaměstnána. Nakonec musela strávit několik desítek let v karanténě, ve které i zemřela. Irská kuchařka ovšem není pouze tragickou výpovědí o jednom životě, ale i obrazem dobového New Yorku, kde se na pozadí prvních vyrůstajících mrakodrapů mísí sny s trpkou realitou.



Nebezpečné lži
Becca Fitzpatrick
Nakladatel: Egmont
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 5.12.2016

Napínavý příběh sedmnáctileté Stelly, která se ukrývá před svými pronásledovateli.
Poté, co se stane svědkyní vraždy, je středoškolačka Stella Gordonová v zájmu své bezpečnosti poslána do Nebrasky, což se sedmnáctileté suverénce ani trochu nezamlouvá. Postupně poznává nové lidi a život ospalého maloměsta a zároveň je pro ni těžké být neustále ve střehu. Brzy si navíc musí poradit s opravdovou hrozbou. Její nepřátelé jsou totiž ve skutečnosti blíž, než si myslí.


Prach

Hugh Howey
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: sci-fi, fantasy
Vychází: 1.12.2016

Kultovní román Silo čtenářům představil fascinující a propracovaný postapokalyptický svět podzemních základen. Turnus vylíčil, co stálo u zrodu tohoto světa. A v Prachu, závěrečném dílu bestsellerové trilogie, se tento svět dobere svého konce.
Život v silech už nebude mít dlouhého trvání: operace Padesát Světového řádu spěje k vyvrcholení, to však bude jiné, než mohl kdokoli očekávat. Osudy hrdinů ze Sil 1, 17 a 18 se protnou, aby přinesly poslední velký příběh a odpovědi na otázky, které se vinuly celou sérií.
Prach vypráví o nezlomné touze přežít navzdory osudu i okolnostem. Vypráví o zlobě, zkáze, naději a vykoupení. A hlavně o lidech a jejich existenci ve světě, který je až nebezpečně povědomý – ve světě, jehož zkázu (jsme) si přivodili sami…



Trenér
Josh Grisham
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 1.12.2016

Román Johna Grishama přivádí čtenáře na zelená pole amerického fotbalu, do míst, kde se za vášnivého pokřiku z tribun odehrávají dramata sportovní i lidská.
Neely Crenshaw je mladý muž, který zažil okamžiky slávy jako hráčská hvězda. Kvůli slávě však též přišel o životní lásku a vášeň pro sport mu paradoxně rozbila i sen o životní dráze, když byl při jednom ze zápasů vážně zraněn… Jeho protihráčem se stává Eddie Rake, milovaný i zatracovaný trenér, jenž díky své vizi o fotbalovém týmu dostal malé město na mapu Spojených států. Trenér, jemuž se zhroutil svět, když díky jeho drakonickým metodám zemřel jeden z hráčů…
A nakonec dojde k osudovému utkání - k zápasu, jehož aktéři ztratí iluze o idolu, ale najdou víru v sebe.



Magisterium 3: Bronzový klíč
Holly Black, Cassandra Clare
Nakladatel: YOLI
Žánr: young adult
Vychází: 5.12.2016

Třetí ročník Magisteria měl být pro Calluma a jeho přátele, které celý kouzelnický svět oslavuje jako hrdiny, procházkou růžovou zahradou. Nebezpečí však číhá na každém rohu a Call zjišťuje, že bezpečno není nikde. A už vůbec ne v podzemních tunelech magické školy, kde číhá tajemný špeh, který mu usiluje o život. Callovou jedinou šancí je vypátrat ho dřív, než se on dostane k němu. To však není vůbec jednoduché, zvlášť když se školou začínají šířit znepokojivé klepy a on nemá nejmenší tušení, komu může věřit…


Démoni apokalypsy 
Michael Weber
Nakladatel: Moba
Žánr: historický román 
Vychází: 2.12.2016

Nelítostná doba na konci třicetileté války na Moravě a v Čechách. Čas divokých náboženských a mocenských sporů mezi katolíky a protestanty. Švédská vojska pod velením slavného generalissima Torstensona dobývají bohatou Olomouc a připravují se k útoku na Brno a císařskou Vídeň. S nimi se do svého rodiště vrací tajemný kaprál Coppy. Vzdělaný a vychytralý protestantský válečník se zamiluje do krásné paní Elišky z nepřátelského katolického tábora. Do cesty se mu však staví nejen její víra, ale i původ. Zatím země těžce strádá, hoří města, lidé umírají, trpí hladem, šíří se mor...
Kniha zkušeného autora historických románů vykresluje plastický obraz pohnuté etapy českých dějin a ukazuje, že i uprostřed válečného běsnění lze nalézt stopy lidskosti a laskavosti.



Kydd 
Julian Stockwin
Nakladatel: Brána
Žánr: historický román 
Vychází: 2.12.2016

Právě se rozhořely napoleonské války a mladého parukáře z Guldfordu unesli násilní verbíři z rodného města, aby se stal členem posádky válečné lodi Duke William. Musí se rychle seznámit s drsnou realitou námořnického života a vyrovnat s ještě drsnějšími zkušenostmi z boje na moři. Přesto i v tomto násilnickém prostředí najde přítele… První kniha z autorovy celosvětově úspěšné historické série.


Čtvrtý hrob pod mýma nohama
Darynda Jones
Nakladatel: Beta-Dobrovský
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 8.12.2016

Být Smrtkou je někdy vážně otrava. A protože se vyšetřovatelce Charley Davidsonové její poslední případ pořádně zamotal, vzala si volno, aby se mohla naplno věnovat sebelítosti. Když jí ale na dveře zaklepe žena, která je přesvědčená, že se ji někdo snaží zabít, musí Charley znovu vyrazit do boje... nebo se aspoň obléknout a učesat. Horší je, že sexy syn Satanův, Reyes Farrow, zmizel z Charleyina života, ale Charley není schopna na něho zapomenout.


Čarodějka z Marstrandu 
Ann Rosman
Nakladatel: Víkend
Žánr: krimi, detektivka 
Vychází: 1.12.2016

Druhý díl ze série příběhů s kriminální inspektorkou Karin Adlerovou.
Na Marstrandském ostrově, poblíž Carlstenské pevnosti, se našlo bezhlavé tělo. Ještě téhož dne dojde ve městě k dalšímu příšernému nálezu – na mříži visí hlava, na níž byl odříznut nos.
Vyšetřováním neobvyklých vražd je pověřena kriminální inspektorka Karin Adlerová. Ukáží se jako hodně složité, zejména poté, co soudní lékařka zjistí, že nalezená hlava nepatří k bezhlavému tělu – jde tedy o dvě vraždy. Jenže záhy se ukáže, že jsou už tři, když kriminálce v Göteborgu dojde zpráva o dalším hrůzném nálezu. Všechny oběti byly o život připraveny způsobem, jakým byly ve středověku mučeny ženy obviněné z čarodějnictví. Souvisí současné vraždy s mučením a popravami žen, odsouzenými kdysi za čarodějnictví?


1815 - Krvavý mír 

Sabine Ebert
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: historický román 
Vychází: 5.12.2016

Spojenci na vítězné přehlídce slaví vítězství nad Napoleonem – a lidé doufají v mír. Ale než se kvadriga z Braniborské brány, kterou Francouzi ukořistili, následující léto konečně vrátí do Berlína, čekají zemi další krvavé boje. V mnoha německých městech panuje hlad, zkáza a choroby.
Vídeňský kongres má nově uspořádat Evropu – ale Napoleon se v březnu 1815 vrací z Elby.
Vojska se znovu dají na pochod a lidé – ať už králové, vojevůdci nebo občané – musejí činit životně důležitá rozhodnutí. Mladá Henrietta se bojí o svou zemi a svou velkou lásku...



Konec hlídky
Stephen King
Nakladatel: Beta-Dobrovský
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 7.12.2016

Napínavý román Konec hlídky je velkolepým závěrem detektivní trilogie, která se stala bestsellerem deníku New York Times a jejíž první dvě části – Pan Mercedes a Právo nálezce – v nakladatelství Beta nedávno vyšly. Pachatel hrůzných činů leží v nemocnici a jeho uzdravení je nepravděpodobné, přesto má neuvěřitelnou moc páchat to nejhorší myslitelné zlo. Pokud ho vyšetřovatel Bill Hodges s Holly Gibneyovou brzy nezastaví, stanou se jeho oběťmi i oni…


Nikdy neumírej sama
Lisa Jackson
Nakladatel: Domino
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 7.12.2016

Měl to být nejlepší den jejich života. Bohužel byl nejhorší.
Zoe a Chloe Denningovy vyrazily na oslavu svých jednadvacátých narozenin, ale návrat domů se šeredně zvrhl. Za své další oběti si je totiž vybral muž, který vraždí zásadně dvojčata a své činy plánuje se zvrácenou pečlivostí. Namísto vstupu do dospělosti tak dívky čeká jen utrpení.
Pro Briannu Haywardovou je zmizení sester Denningových nepochybným znamením, že Vrah 21 se přesunul do New Orleans. Jak ale přesvědčit policii, že z rituálních vražd dvojčat obvinila nesprávného člověka? Proč nikdo nechce pochopit, že dokud skutečný pachatel běhá na svobodě, jsou v ohrožení další životy? Zoufalá Brianna osloví novináře Jasona Bridgese, a ten jí přislíbí pomoc, protože tento příběh by se mohl stát odrazovým můstkem jeho další kariéry.
Ani detektiv Rick Bentz nebyl nikdy úplně přesvědčen o tom, že za mřížemi sedí opravdu Vrah 21. Nyní jako by se jeho pochybnosti začaly naplňovat – a navíc je docela dobře možné, že se tento obávaný zabiják přesunul do jeho policejního rajónu. Dostane se mu na stopu dřív, než neznámý šílenec uskuteční svůj plán: spojit Zoe a Chloe navždy poutem smrti?


Emily a Temný anděl

Jo Beverley
Nakladatel: Baronet
Žánr: román pro ženy
Vychází: 7.12.2016

Emily Grantwichová žije tiše a nenápadně, ale pod obrovským tlakem. Pečuje o starého nemocného otce, čelí vlivu své výstřední tety, spravuje rodový majetek a čeká na zprávy o svém nezvěstném bratru Marcovi. Podle místních obyvatel je zřejmě odsouzená ke staropanenství. Jednou se však v její blízkosti objeví Piers Verderan, nazývaný Temný anděl. Do Meltonu v hrabství Lancashire přijíždí pod záminkou, že se chce zúčastnit honu, ale hlavní důvod jeho cesty je jiný – nedávno zdědil pozemky sousedící s panstvím Emily Grantwichové. Je to sice krásný muž, ale jeho jméno je zatížené řadou skandálů a mnozí se ho obávají jako člověka, který údajně nemá zábrany. Jeho přátelé se ho však zastávají a tvrdí, že za všechny Verovy potíže může jeho strastiplná minulost...


Eclipse Bay - Úsvit 
Amanda Quick
Nakladatel: Baronet
Žánr: společenský román
Vychází: 7.12.2016

Druhý díl dramatické trilogie nás opět zavede do malebného městečka Eclipse Bay, které je plné nenávisti tak divoké a zuřivé jako drsné oregonské pobřeží...
Mezi Madisonovými a Harteovými nebylo nikdy nic jednoduché. Nepřátelství, jež rozdělilo jejich rodiny, stále bublá pod povrchem. Jen pár měsíců po svatbě svých sourozenců si jdou Lilian Harteová a Gabe Madison znovu po krku.
Úspěšný manažer Gabe trvá na tom, že se stane klientem Lilianiny seznamovací agentury. A po pěti katastrofálních schůzkách je Lilian s rozumem v koncích. Kdyby se už předtím nerozhodla, že podnik zavře a odjede do Eclipse Bay, Gabe by byl poslední kapka. Když však Gabe začne žádat, aby splnila svou část smlouvy, rozhoří se mezi nimi žhavý plamen. Eclipse Bay se znovu stane svědkem boje mezi neoblomným Madisonem a neodolatelnou Harteovou...


Ledové srdce

Tami Hoag
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 7.12.2016

Danu Nolanovou, nadějnou televizní reportérku, unese nepolapitelný sériový vrah, známý pod přezdívkou Doc Holiday. Ač ji nelidsky týrá – mladá dívka se má stát jeho „mistrovským dílem“, jak slibuje –, Daně se podaří jako zázrakem přežít a svého trýznitele z posledních sil zabije…
I po deseti měsících léčení a rehabilitace je však Dana stále v žalostném stavu, zejména kvůli zranění mozku. Na podrobnosti onoho traumatického zážitku nemá žádné jasné vzpomínky, na svůj předchozí život se rozpomíná jen pozvolna a pronásledují ji ty nejtemnější noční můry. Když je propuštěna z nemocnice, vrací se z Minneapolisu do rodného městečka, aby našla klid na úplné zotavení v péči své úzkostlivé matky a otčíma. Stane se však přesný opak – to když místní média při příjezdu domů Daně připomenou starý případ Casey Grantové, její nejlepší kamarádky z dětství, která záhadně zmizela o prázdninách, kdy obě dokončily střední školu. A Dana se přímo posedle pouští do pátrání po tom, co se vlastně kdysi stalo…



Dreamologie
Lucy Keating
Nakladatel: YOLI
Žánr: young adult
Vychází: 12.12.2016

Kdo by nechtěl potkat kluka svých snů?
Alice potká kluka svých snů – doslova. S Maxem cestují po světě a prožívají spoustu krásných a dobrodružných chvil. Ale je v tom háček! O všem se Alici jen sní... Do té doby, než se s otcem přestěhuje do Bostonu a začne chodit na novou školu. A koho ve třídě nepotká? Maxe – kluka z masa a kostí! Není ale takový, jakého si ho Alice představovala. Má komplikovanou povahu a cestu k sobě nenacházejí snadno. Za vším vězí dávný experiment, který jim hranici mezi realitou a snovým světem nadlouho rozostřil. Komediální příběh s laskavě potrhlými hrdiny a spoustou sympatických postav, které čtenáře donutí smát se nahlas!



V pasti
Lilja Sigurdardóttir
Nakladatel: Leda
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 1.12.2016

Jednatřicetileté Sonje se rozpadlo manželství – po dramatickém rozvodu se ocitla prakticky bez prostředků… a bez syna. V islandské krizi je Sonja bez práce a síly jí docházejí. Její rozvodový advokát jí nabídne pracovní cestu do ciziny a Sonja si pozdě uvědomí nebezpečí…Banka, kde pracoval její bývalý manžel, zkrachovala a jeho vyšetřují kvůli účasti na rozsáhlých finančních machinacích. Sonja celou dobu nic netušila – co všechno ještě před ní skrýval? Domyslí si to, když jí syn náhodně ukáže jednu fotografii… Pod hrozbou, že jí gang unese syna, je schopna vymýšlet nové a nové způsoby, jak uniknout pozornosti celníků, nakonec ji ale jeden z nich zastaví. Znamená to pro Sonju definitivní konec, anebo naopak naději na únik z pasti?


Podzimní trůn 
Elizabeth Chadwick
Nakladatel: Ikar
Žánr: historický román 
Vychází: 7.12.2016

Závěrečný díl úchvatné trilogie o nejmocnější panovnici středověku. Eleonora Akvitánská, jinak také Alienor, je dlouhý čas vězněná svým manželem Jindřichem. Z exilu ji vysvobodí až jeho smrt a Alienor coby královna vdova opět vládne Anglii. Rozkol, který zavládl mezi jejími syny ještě před královou smrtí, se však nechystá utišit. Když Alienor sama putuje přes Alpy, aby Richardovi přivedla nevěstu, jiný syn za jejími zády spřádá intriky. A zatímco zuří boj o moc, královna musí obratnou diplomacií zajistit dobrý sňatek i pro svoje dcery.


Palác zrady
Jason Matthews
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 12.12.2016

Držitel Edgar Award za špionážní román Rudá volavka Jason Matthews přichází s dalším napínavým příběhem ruské tajné agentky Dominiky Jegorovové a Natea Nashe ze CIA.
Dominika se vrací do Moskvy a je nucena chránit muže, kterými pohrdá – Putinovy oligarchy, podvodníky, gaunery. Nikdo však netuší, že Dominika pracuje pro Washington. Uzavře dohodu se svým psychotickým šéfem, přežije útok íránského komanda, unikne kontrarozvědce, osvobodí uvězněného agenta a dostane ho z Ruska. Situaci ji trochu komplikuje i fakt, že je stále zamilovaná do Natea Nashe a jejich touhy jsou stejně nebezpečné jako spáchat špionáž v Moskvě. Když ji pak krtek v ruské kontrarozvědce objeví na tajném seznamu zdrojů, jako by nad ní vynesl rozsudek smrti…



Návrat na vinici
Kristan Higgins
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 12.12.2016

Faith Hollandovou nechal její snoubenec stát u oltáře, takže bylo jen logické, že ze svého rodného městečka raději s hanbou utekla. Nyní - o trochu starší a moudřejší - je připravená se na vinici Blue Heron vrátit a čelit duchům minulosti. Tamní červené víno ostatně za návrat stojí. První, s kým se opětovně setká, naštěstí není její bývalý snoubenec..., ale jeho bývalý nejlepší kamarád Levi. Faith si na něj celé roky nevzpomněla, zato teď se nemůže dívat nikam jinam než do jeho zelených očí. Jenže on byl také tím, kdo pomáhal před lety zničit její svatbu...


Z područí islámu
Ayaan Hirsi Ali
Nakladatel: Ikar
Žánr: literatura faktu
Vychází: 14.12.2016

Titul světoznámé autorky poskytuje podrobný vhled do fungování muslimské komunity. Autorka popisuje jednotlivé oblasti života, v nichž se západní a islámské pojetí odlišuje: vztahy v rodině (k rodičům, sourozenců mezi sebou, postavení dívek v rodině) a otázku násilí. V tradiční muslimské komunitě v podstatě neexistuje vztah jedinec-stát. Jedinec sám o sobě nemá žádný význam, musí být součástí klanu. Náboženství a dodržování koránu představují základní osu života a je nemyslitelné, že by se někdo vzepřel. Základní vzdělání spočívá v doslovném odříkávání koránu. V podstatě jde o indoktrinaci, která zahrnuje mechanické opakování jednotlivých veršů, prokládané přednáškami o tom, jak je třeba nenávidět Židy, stát Izrael, americké imperialisty a všechny nevěřící, kteří jsou zodpovědní za špatné postavení muslimů ve světě (i Ayaan chodila do takové školy). Tento druh „vzdělání“ probíhá nejen v arabských zemích, ale i v madrasách na britské či francouzské půdě. Právě komplexnost, s níž islám prostupuje životem muslimské komunity, a odlišný způsob uvažování představují základní problém integrace do západního prostředí. Terorismus jako takový tvoří pouze špičku ledovce.


Čas zapomnění 
Sharon Guskin
Nakladatel: Ikar
Žánr: společenský román
Vychází: 14.12.2016

Strhující a dojemný román o naději, že je možné přemoci smrt, ztrátu a zapomnění. Noah je chytrý čtyřletý chlapec, ale přesto je z něj jeho maminka Janie zoufalá. Její syn tvrdí, že jeho matkou je někdo jiný, na svůj věk má nepochopitelně rozsáhlé znalosti a nevysvětlitelný strach z vody. Po řádce specialistů, kteří si s Noahem nevědí rady, se Janie nakonec rozhodne navštívit dr. Andersona, odborníka na reinkarnaci a život před životem. Doktor Anderson dokončuje na toto téma knihu a v Noahovi vidí poslední důležitý kousek skládačky. Pátrání je zavede až před dveře ženy, jejíž syn se už sedm let pohřešuje…


Tam, kde ji našli 
Kimberly McCreight
Nakladatel: Ikar
Žánr: společenský román
Vychází: 14.12.2016

Na konci nebývale dlouhé zimy je v potoce poblíž slavného univerzitního kampusu v Ridgedale v New Jersey nalezeno tělo novorozence. Nikdo neví, kdo to dítě je, jak se do potoka dostalo či jak zemřelo. O hrozivém nálezu informuje zdejší obyvatele Molly Andersenová, píšící pro místní deník Ridgedale Reader, jež se sem přestěhovala teprve nedávno – a která se doposud úplně nevzpamatovala z traumatického potratu. Když se mladá novinářka pustí do vlastního pátrání, začínají navíc z minulosti malého městečka vystupovat děsivá temná tajemství…


Hvězdy mezi Sluncem a Měsícem
Lucie Jang, Susan McClelland
Nakladatel: Ikar
Žánr: literatura faktu
Vychází: 12.12.2016

Svědectví ženy, která přežila věznění v KLDR a podařilo se jí i s malým dítětem uprchnout do Mongolska, odtud do Jižní Koreje a posléze do Kanady. Autorka s mrazivou věcností popisuje podmínky v zemi, naprostou lhostejnost státních představitelů k utrpení lidí a všudypřítomné policejní špehování. Lidé už často nejsou zvyklí uvažovat sami za sebe a zcela mechanicky vykonávají nařízení pohlavárů, aktivně donáší na spolupracovníky, provádějí veřejnou sebekritiku a o vůdci si nedovolí ani zapochybovat. Neméně šokující je i náhled do prostředí věznic a pracovních táborů.


Half Bad 3: Napůl ztracený
Sally Green
Nakladatel: YOLI
Žánr: young adult
Vychází: 14.12.2016

Příběh Nathana Byrda vrcholí – je to příběh o nebezpečích, která podstupujeme kvůli lásce.
Sedmnáctiletý čaroděj Nathan Byrd je u konce s dechem. Zdá se, že Aliance, jejímž je významným členem, ve válce prohrává, a i když Nathan pozabíjel už spoustu nepřátel, nevypadá to, že by se tyranská vláda Rady Bílých čarodějnic v Británii chýlila ke svému konci. Nathan není o nic blíž ani svému osobnímu cíli: najít a pomstít se Annalise, dívce, kterou kdysi miloval, předtím než spáchala neodpustitelný zločin. K tomu, aby Nathan ochránil sebe i Alianci, by mu mohl pomoct mimořádně mocný amulet, ale ten se nedá jen tak lehce získat. Ani Gabrielova láska nestačí k tomu, aby Nathana ochránila před válkou a před člověkem, kterým se stal.
Závěrečný díl trilogie Half Bad není jen příběhem o čarodějích. Je to působivý a niterný pohled na podstatu dobrého a špatného, využívání a vůle k přežití.



Hostitel
Robin Cook
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 12.12.2016

Lynn Peircová má pocit, že má před sebou skvělý život. Je nadějnou studentkou medicíny a má báječného přítele, úspěšného mladého právníka. Její pečlivě uspořádaný svět se však obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se Carl po rutinní operaci neprobere z anestézie a magnetická rezonance jen potvrdí mozkovou smrt.
Otřesená Lynn se usilovně snaží najít odpověď na otázku, co se vlastně stalo. Přesvědčená, že za celou nehodou je něco víc, než nemocnice tvrdí, snaží se Lynn s pomocí spolužáka Michaela využít všechny dostupné prostředky, aby dokázala nesprávný lékařský postup nebo zanedbání péče. Brzy také objeví znepokojující fakta: nemocnice, patřící společnosti Middleton Healthcare, která shodou okolností vlastní i medicínský komplex univerzity, na níž Lynn studuje, mají nebývale špatné statistiky týkající se nevysvětlitelných anestetických komplikací i toho, že velkému počtu pacientů diagnostikují po přijetí do nemocnice smrtelnou nemoc. Když navíc někdo začne oběma mladým studentům vyhrožovat, jsou si téměř jisti, že narazili na něco mnohem většího, než původně předpokládali – jenomže tohle zjištění by je taky mohlo stát život…
 

Mohlo by se vám líbit

13 komentářů

  1. Na seznamu mam Prach, Napul ztraceny a Bronzovy klic :-)

    OdpovědětVymazat
  2. King, King a ještě jednou King. Vychází toho spoustu, ale v mých očích je prostě Konec hlídky všechny zastíní. Ani nedokážu popsat, jak se těším ♥
    Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten přehled si budu muset asi ještě jednou pečlivě projít, aby mi nic neuteklo, když vidím, kolik z vás jásá nad některými knihami :) Děkuji za komentář a taky se měj pěkně! :)

      Vymazat
  3. Toho zase vychází :) To budou Vánoce :) Musím mít Magisterium, Prach a Napůl ztraceného :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak aspoň má "ježíšek" tip, co ti může nadělit pod stromek :) Měj se hezky! :)

      Vymazat
  4. Já v prosinci plánuji především Nebezpečné lži, Hostitele a možná trenéra, který mě z nevysvětlitelných důvodů strašně zaujal. A rozhodně mi nesmí uniknout Tam, kde ji našli, od autorky jsem četla Případ Amelia, který byl super. A Ledové srdce vypadá taky skvěle :)) No, je toho zase hromada :) Krásný prosinec přeji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Říkáš, že Tě Případ Amelia zaujal? Mám ji jako ebook, trochu jsem na ni pozapomněla, tak děkuji za připomenutí :) Mě lákají Hvězdy mezi Sluncem a Měsícem a Irská kuchařka. Děkuji za komentář a taky měj co nejhezčí prosinec!

      Vymazat
  5. Lepší než Listopad!! Já teď čtu Pana Mercedese takže další King už mě volá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A King - Pan Mercedes, dobrý? Já jsem od něj četla zatím jen Dallas 63 a byla jsem z něj naprosto unešená! Pak jsem viděla i seriálovou adaptaci. Nebylo to špatné, ale když jsem si jako první přečetla knížku, srovnávala jsem. Vadilo mi, že se seriál nedržel úplně věrně knížky. Některé věci tam pozměnili, aby to bylo pro diváka zajímavější.

      Vymazat
  6. Já určitě Kinga, mám od něj skoro všechno a na tenhle závěrečný díl se moc těším. A Trenér určitě není špatná kniha, mám ji z dřívějška a je to takové Grishamovo vybočení z těch jeho právnických knih. Zdenek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Kinga už mám přečtenýho, výborná kniha.

      Vymazat
    2. King asi své fanoušky nikdy nezklame :) Já jsem od něj četla zatím jen Dallas 63, ale nechci skončit jen u toho. Tak snad vyberu Kingovku, která mi opět sedne :)

      Vymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu