Jaké knihy vychází v LISTOPADU 2016

31.10.16

Všem přeji hezký den! Tak tu máme konečně listopad! Přiznám se, že na tento měsíc jsem se těšila. A to hned z několika důvodů - vychází knihy, které netrpělivě očekávám a přibližují se nám Vánoce, kdy bude delší dobu volno a konečně se budu moci věnovat více blogu. Asi jste si všimli, že aktivita není příliš pravidelná. Je to především z důvodu, že jsem začala chodit do práce a je to zkrátka jiné jako chodit do školy. Věřím ale, že jak si vše "sedne", blog poběží zase ve svém tempu. Aspoň v to doufám... Co říkáte na listopadové novinky, vybrali byste si nějakou knížku?



Před pádem
Noah Hawley 
Nakladatel: Knižní klub 
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 1.11.2016

Mlhavá letní noc. Soukromé letadlo do New Yorku. Jedenáct pasažérů, šestnáct minut letu. A pak se stroj zřítí do oceánu… Přežijí pouze dva – neúspěšný malíř a čtyřletý chlapec. Devět obětí patřilo k privilegovaným, vlivným kruhům. Každý z nich měl svůj příběh, osud, minulost. Možná je něco spojovalo. Nebo to byla jen hloupá náhoda? Co se vlastně dělo před pádem?


Dítě, které v noci našlo slunce 
Luca Di Fulvio
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: historický román 
Vychází: 1.11.2016

Raühnval, bohaté knížectví ve východních Alpách. Mladý Marcus tam vede privilegovaný život jako syn zdejšího lenního pána. Až do dne, kdy dojde ke strašlivému krveprolití, při kterém je vyvražděna celá jeho rodina i všichni ostatní obyvatelé hradu. Marcus přežije díky pomoci Eloisy, dcery porodní báby, a prostí vesničané ho přijmou mezi sebe. Vláda krutého nového knížete však způsobí, že v Marcusově nitru brzy začne zrát odvážný plán – chce bojovat za svobodný a spravedlivý život nejen pro sebe, ale i pro všechny ostatní nevolníky v knížectví. Při naplňování tohoto záměru se neustále střetává s nejtemnějšími stránkami lidské existence. Navíc hrozí, že přijde o to nejcennější, co má...


Báječné nakupování v Las Vegas 
Sophie Kinsella
Nakladatel: BB/art
Žánr: společenský román
Vychází: 2.11.2016

Becky Brandonová (rozená Bloomwoodová) je na veliké záchranné výpravě! Hollywood pro ni byl plný překvapení a Becky nyní míří do Las Vegas, aby pomohla své rodině a přátelům. Je odhodlaná přijít na kloub tomu, proč její otec tak záhadně zmizel, chce pomoct kamarádce Suze a možná se i smířit s Aliciou Dlouhonohou bestií, ale kdo ví…
Když Becky zjistí, jak naléhavě její přátelé a rodina potřebují pomoc, vypracuje úžasný a smělý plán! Dokáže si poradit, když ji ostatní tak zoufale potřebují?



Winter - Měsíční kroniky 4
Marissa Meyer
Nakladatel: Egmont
Žánr: sci-fi, fantasy
Vychází: 7.11.2016

Marissa Meyerová: Winter (Měsíční kroniky 4) Princezna Winter má obdiv měsíčního národa pro svou vznešenost a dobré srdce, a navzdory tomu, že jí tvář hyzdí jizvy, její krása je prý ještě úchvatnější než královny Levany, její macechy. Winter svou macechu nenávidí a ví, že Levana neschvaluje její city k příteli z dětství – pohlednému palácovému strážnému Jacinovi. Ale Winter není tak slabá, jak si Levana myslí. Společně s kyborgskou mechaničkou Cinder a jejími spojenci by se jí dokonce mohlo podařit rozdmýchat povstání a zvítězit ve válce, která zuří už příliš dlouho. Dokážou Cinder, Scarlet, Cress a Winter porazit královnu Levanu a dopsat šťastné konce ke svým příběhům?


Illuminae
Amie Kaufman
Nakladatel: CooBoo
Žánr: sci-fi, fantasy
Vychází: 7.11.2016

Dramatický příběh o přežití, ztrátě domova a bezmoci doprovází mimořádně originální grafické zpracování dokumentů, e-mailů, vojenských zpráv a novinových článků.
Píše se rok 2575 a dvě znepřátelené korporace jsou ve válce kvůli planetě, která je stěží něčím víc než obřím kusem kamene pokrytým ledem. Obyvatele o útoku nikdo nevaroval, nikomu na nich nezáleží. Kady je nucená spojit se s bývalým přítelem Ezrou a pod nepřátelskou palbou se snaží dostat k evakuační lodi, která oba dostane do bezpečí. Jenže po celé planetě se šíří zmutovaná epidemie. Úniková flotila se snadno může stát pastí a jejich hrobem.


Život po tobě

Jojo Moyes
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 1.11.2016

Kdybyste ztratili někoho, koho jste moc milovali, jak moc by to změnilo váš pohled na svět? V pokračování světového bestselleru Jojo Moyesové Než jsem tě poznala najdeme Louisu Clarkovou v přesně takové situaci. Po intenzivním půlročním vztahu s ochrnutým Willem Traynorem, který se rozhodl ukončit svůj život asistovanou sebevraždou, zůstává Louisa sama, zmítána smutkem a výčitkami svědomí. Po vážném úrazu se navíc musí vrátit domů k rodičům. Jako by byla najednou zpátky na začátku cesty – život po Willově smrti totiž znamená učit se leccos znovu, stavět na nových základech. Záchranář Sam Fielding, pro něhož je kontakt se smrtí každodenní náplní práce, by snad mohl být právě tím, kdo Louise pomůže se zase vrátit do života, jenomže pak se z Willovy minulosti nečekaně jako uragán vynoří Lily – jeho šestnáctiletá nezvladatelná dcera. A všechno je rázem jinak…


Pavučina
Agatha Christie
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 4.11.2016

Clarissa Hilsham-Brownová miluje zábavu, legrácky a taky vzrušující představy. Co kdyby se například jednoho dne vzbudila a našla v domě mrtvolu? Jenže sny se občas plní… a tak jednoho deštivého březnového odpoledne v salonu svého venkovského sídla skutečně objeví bezduché tělo. Ovšem v tu nejnevhodnější dobu – právě sem míří Clarissin manžel, pracovník ministerstva zahraničí, s významným politikem. Hrozí skandál a Clarisse nezbývá než mrtvolu co nejdřív odstranit. Navíc to vypadá, že vraždil někdo, kdo je Clarisse obzvlášť blízký a milý. Co teď? Ještě že se Clarisse podaří přemluvit tři přítomné hosty, aby jí s tímhle „problémem“ pomohli. Vzápětí se však ohlásí policie. A ukryté tělo záhy mizí…


Past
Melanie Raabe
Nakladatel: Knižní klub 
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 9.11.2016

Známá spisovatelka Linda Coradsová je pro své fanoušky i média hádankou. Je jí osmatřicet let a již více než jedenáct let nepřekročila práh své vily. Navzdory tomu je velmi úspěšná.
Málokdo tuší, že ji trápí strašlivá vzpomínka z minulosti. Před lety našla totiž svou mladší sestru Annu mrtvou v jejím bytě - a zároveň zahlédla vraha. Jeho tvář ji pronásleduje všude, i ve snech. Proto když jednoho dne spatří ten děsivý obličej v televizi, je v šoku.
Po zralé úvaze vymyslí plán, jak vraha dopadnout a usvědčit – nastraží mu past. Co se vlastně tenkrát v tu osudnou noc u její sestry odehrálo?



Druhý život 
S. J. Watson
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: společenský román
Vychází: 9.11.2016

Do jaké míry můžeme doopravdy znát druhého člověka? A sebe sama? A jak daleko jsme ochotni zajít, abychom zjistili pravdu o člověku, jehož milujeme?
Netrpělivě očekávaný druhý román od autora bestselleru Dřív než půjdeš spát vypráví o ženě s utajenou identitou, která má moc ji zničit.
Když se Julia dozví, že její sestra byla brutálně zavražděna, vypraví se do Paříže s nutkavou touhou zjistit víc. Od sestřiny spolubydlící se dozvídá, že Kate s oblibou vyhledávala sexuální dobrodružství na internetu, a napadne ji, že vrahem mohl být jeden z jejích četných on-line kontaktů. Namísto toho, aby se však obrátila na policii, přihlásí se na sestřin účet na webové seznamce – a vydává se na nebezpečnou výpravu do neprobádaného světa vlastních erotických tužeb. Poté, co se zaplete se záhadným cizincem, s nímž se seznámila přes internet, ztrácí Julia čím dál více kontrolu nad svým životem. Hledání odpovědi na otázku, co se vlastně její sestře stalo, však ohrožuje nejen ji samotnou, ale i její rodinu. Protože tuhle smrtelně nebezpečnou hru si mohou dovolit hrát jen ti, kteří mají sami čisté svědomí…



Královna stínů
Sarah J. Maas
Nakladatel: CooBoo
Žánr: sci-fi, fantasy
Vychází: 14.11.2016

Celaena bojuje za svůj lid ve čtvrtém pokračování světového bestselleru Skleněný trůn.
Ztratila všechny, které milovala. Celaena Sardothien se vrací zpátky do říše a jediné, po čem touží, je pomsta. Brzy si ovšem uvědomí, že ve hře je mnohem víc – musí osvobodit prince Doriana, kterého pomocí magie ovládá král ze skleněného hradu. Musí zjistit příčinu královy moci! Ale hlavně nesmí zklamat svůj lid, který do ní vložil veškeré naděje.


Nehoda

C. L. Taylor
Nakladatel: Domino
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 9.11.2016

Sue Jacksonová setrvávala dlouhá léta v domnění, že má dokonalou rodinu. Z omylu ji vyvede tragická událost: její dospívající dcera Charlotta vědomě vstoupí před jedoucí autobus. Dívka skončí v kómatu a její matka pochopí, že až doposud zavírala oči před temnou realitou. A že je načase, aby té realitě začala čelit.
Sue se snaží zjistit, co dceru přimělo k tak zoufalému činu. Probírá se detaily Charlottina života, noří se stále hlouběji do dívčina soukromí... a pak v jejím deníku narazí na děsivý záznam.
Teprve po jeho přečtení se Sue opravdu ocitá v pekle. Z lidí, které měla dříve ráda, se postupně stávají nepřátelé, kterým nedůvěřuje. A ona sama v sobě sbírá odhodlání, aby se dokázala vrátit do vlastní minulosti, kterou v sobě dávno pohřbila. Tolik na ty dávné hrůzy chtěla zapomenout!
Zapomenout ale nemůže. Nesmí. Protože pokud chce své dceři pomoci, musí z paměti vylovit všechny přízraky z minulosti. Jedině tak zjistí, odkud Charlottě hrozí největší nebezpečí. A možná dokonce zjistí, že největším nebezpečím je pro svou dceru ona sama...



Dívka ze Summer Hillu
Jude Deveraux
Nakladatel: Baronet
Žánr: román pro ženy
Vychází: 9.11.2016

První díl nové série nás zavede do Summer Hillu, malého městečka, kde hlavní roli hraje láska, a to na pozadí inscenace Pýchy a předsudku od Jane Austenové.
Seznamte se s Elizabeth Bennetovou. Šéfkuchařka Casey Reddicková už má chlapů plné zuby. Když odjede do okouzlujícího městečka Summer Hill ve Virginii, nechává za sebou náročného šéfa v proslulé restauraci a rozchod s přítelem, který jen žárlí na její úspěch. Teď potřebuje hlavně klid a ticho na nádherné Tattwellově plantáži. Jednoho mlhavého rána je však její klid narušen, když uvidí na verandě úchvatného nahého muže.
Seznamte se s panem Darcym. Hollywoodská hvězda a majitel Tattwellovy plantáže Tate Landers rozhodně nepotřebuje, aby ho při návštěvě domova jeho předků špehovala z domku pro hosty nějaká ženská. Tate považuje Casey za reportérku a pokusí se ji vyhodit. Ať už je hollywoodský idol, nebo ne, na Casey rozhodně dobrý dojem neudělá!
Zápletka houstne. Když Casey dostane roli Elizabeth Bennetové v divadelním zpracování Pýchy a předsudku a roli pana Darcyho má hrát Tate, začnou létat jiskry – a to doslova...
 



Temná tání
Kate A. Boorman
Nakladatel: Host
Žánr: young adult
Vychází: 8.11.2016

Svět za Emmelininou pevností čeká. Po pádu rady může Emmeline konečně následovat své sny a vydat se spolu s novou kamarádkou Matisou a milovaným Kanem za svobodou, do divočiny, do neznáma. Do nebezpečí.
Tajemství, které zajistilo Matisiným lidem mír po generace, bylo prozrazeno. Nově příchozí uplatňují nárok na zemi a přinášejí s sebou nepředstavitelné hrůzy. Emmeline slíbila, že Matise pomůže její lid varovat, ale na cestě se stále setkává s novými nebezpečími. Bojovné klany, otrokáři, kolonisté, nemoci i přírodní katastrofy na každém kroku… Emmeline začíná pochybovat o všem, co se kdy naučila a co zná. Neudělala chybu, když opustila osadu? A může její vztah s Kanem tohle martyrium vůbec přežít? Brzy se ocitne před neřešitelnou volbou: opustit kamarádku, která jí zachránila život, nebo se vzdát kluka, kterého miluje?


Kolibřík 
Kati Hiekkapelt 
Nakladatel: Host 
Žánr: krimi, detektivka 
Vychází: 18.11.2016

Napínavý začátek nové detektivní série posílá Annu Feketeovou do ledové Arktidy, aby se zabývala palčivými problémy přistěhovalectví Maďarka původem, Jugoslávka místem narození. Někdejší uprchlice Anna Feketeová začala svou kariéru vyšetřovatelky v severofinském přímořském městečku. Ačkoli se již zcela integrovala ve své nové domovině, cítí se jako imigrant a cizinec — a to hlavně sama pro sebe. Navíc jejím kolegou je muž ve středních letech, který se netají svou xenofobií.
Annina kariéra ještě skoro ani nezačala a už se dostala k případu, který uchvátil celou zemi. Mladou ženu kdosi z bezprostřední blízkosti zastřelil brokovnicí. V její kapse policie nalezla přívěsek zobrazující aztéckého boha. Další vražda brzy následuje. Vše naznačuje, že se bude jednat o sériového vraha. Dokáže ho Anna dostihnout, než udeří znovu?
Kromě toho Annu trápí osud kurdské dívky Bihar. Dívka kontaktuje policii, ale bojí se pomsty a odmítá spolupracovat během výslechu. Má snad strach z vlastní rodiny? Dokud Bihar nezačne mluvit, musí Anna hledat důkazy jinde.
 



Vánoční zázrak
Jay Asher
Nakladatel: CooBoo
Žánr: young adult
Vychází: 21.11.2016

Nový romantický příběh od bestselerového autora Jaye Ashera. Vánoční romance, která vám zlomí srdce, ale přiměje vás brzo začít znovu věřit… Sierra vede dva životy. Jeden v Oregonu, kde její rodina vlastní farmu vánočních stromků. A druhý v Kalifornii, kam před Vánocemi jezdí stromky prodávat. A opustit jeden vždycky znamená, že jí schází ten druhý. Tak to je až do posledních Vánoc, kdy Sierra potká Caleba. Caleb je vzorný kluk, jen před lety udělal obrovskou chybu a platí za ni dodnes. Ale Sierra nedá na jeho minulost a rozhodne se mu pomoct. To samozřejmě vyvolá vlnu nesouhlasu, falešných dojmů a podezření, ale Caleb se Sierrou přijdou na to, že jedna věc je silnější než tohle všechno: pravá láska.


Vzácné dary
Danielle Steel
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 7.11.2016

Veronique Parkerová je oddanou matkou a svůj život zasvětila svým třem dcerám. Je jim o to blíž, že je rozvedená a vychovává je sama. Ale když její bývalý manžel zemře a zanechá svým dcerám neuvěřitelné dědictví, nic už nebude jako dřív. Vzácné dary, mezi nimiž je tajemný obraz i zámek v jižní Francii, vedou k šokujícímu odhalení z minulosti. Veronique a její dcery se vydají na úžasnou cestu přes Řím, Paříž, New York a Benátky a během ní se jejich osud změní víc, než si uměly představit.


Zmizení Samanthy Shipleyové 
Joy Fielding
Nakladatel: Ikar
Žánr: společenský román
Vychází: 7.11.2016

Pro Caroline a Huntera Shipleyovi to měla být báječná oslava desetiletého výročí svatby. Týden si užívali v nádherném přímořském mexickém letovisku Rosarito s přáteli a svými dvěma malými dcerkami a těšili se na poslední slavnostní večer. Když se však vrátili do apartmá, jejich dvouletá dcera Samantha byla beze stopy pryč… Celých patnáct let, které uplynuly od únosu, Caroline víceméně jen přežívá. S Hunterem se rozvedli a Michelle, starší z obou dcer, je čím dál tím více nezvladatelná. K tomu jí rok co rok volají novináři, takže když se v den patnáctiletého výročí zmizení v telefonu ozve „Myslím, že se ve skutečnosti jmenuju Samantha, asi jsem vaše dcera,“ je Caroline zprvu přesvědčená, že je to jen další trik, kterým se z ní snaží někdo vymámit důvěrné informace…


Mluv
Laurie Hals Anderson
Nakladatel: YOLI
Žánr: young adult
Vychází: 9.11.2016

Jsi si jistá, že tobě se to stát nemůže?
Melinda Sordino nastupuje do prvního ročníku na Merryweatherskou střední s cejchem na čele. Potom co zavolala na závěrečný školní večírek policii, se s ní skoro nikdo ze spolužáků nebaví. Už jen cesta do školy představuje pro Melindu obrovské sebezapření, následují však o nic méně trýznivé hodiny a hodiny se spolužáky, kteří ji ostentativně přehlížejí. Melinda se uzavírá do sebe a čím dál víc se izoluje od okolí. Málokdo by si všiml, že téměř nemluví, a už ani nikoho nezajímá, proč tehdy na policii zavolala...
Jediným světlým bodem jsou pro Melindu hodiny výtvarné výchovy volnomyšlenkářského profesora Freemana. Jako ročníkový úkol si Melinda vybrala téma stromu. Nejdříve si s tím nevěděla rady, ale pak zjistila, že jen při malování se cítí znovu svobodná a nesvázaná trpkou vzpomínkou na závěrečný školní večírek.



Calendar Girl 1: Leden, únor, březen
Audrey Carlan
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 1.11.2016

První díl nové erotické série, která vám zvýší tep každý měsíc v roce… Mia potřebuje peníze. Hodně peněz. Protože když je nezíská, bude to stát jejího otce život. Zapletl se s nebezpečným člověkem, který je shodou okolností její expřítel. Když jste postaveni před podobné ultimátum, nemůžete si vybírat. A tak Mia udělá, co musí – přijme nabídku své bohaté tety, která vlastní eskortní službu, a na rok se stane luxusní společnicí. Každý měsíc bude mít jiného klienta v jiném městě. Sex není podmínkou. Snadno vydělané peníze, že? Aspoň to si Mia myslí, dokud v lednu nepotká Wese. Přitažlivost a vášeň mezi nimi je skutečná a Mia se uvědomuje, že tohle je muž, o kterém vždycky snila. Jenže na konci měsíce ji v Seattlu čeká smyslný malíř Alec a v březnu bude předstírat, že je snoubenkou bohatého Antonyho…


Pod povrchem
Stacy Robinson
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 21.11.2016

Na první pohled dokonalá rodina - bohatý podnikatel Michael, jeho krásná žena Claire a jejich sedmnáctiletý talentovaný syn Nicholas. Jenomže idyla bere za své ve chvíli, kdy se Nicholas předávkuje drogami a upadne do kómatu a Michael, kvůli němuž se Claire vzdala vlastní kariéry, chce svou ženu opustit. Jenomže Claire v tomto případě není oběť - Nicholas ji načapal při nevěře a Michael ji chce opustit ze stejného důvodu. Nic ovšem není tak tak černobílého, jak se může zdát. Claire odmítne nést celou vinu a svému muži se postaví. Krom černého svědomí, pochybností o životě, o sobě a Michaelovi má totiž navíc také neutuchající vůli. A najednou se začnou z minulosti vynořovat tajemství, která měla raději zůstat zapomenuta… Vynikající psychologické rodinné drama Pod povrchem je debutovým románem Američanky Stacy Robinsonové.


Historie nás dvou
Rachel Harris
Nakladatel: CooBoo
Žánr: young adult
Vychází: 21.11.2016

Jeden školní úkol. Jedna druhá šance na lásku. A jeden kluk, co se snaží znovu získat srdce dívky, kterou miluje. Justin má tajemství. Není takový lamač srdcí, za jakého ho považovali. Miluje pouze jednu dívku, které ale zlomil srdce, a postaral se o to, aby mu už nikdy neodpustila. Ale i tak se pokusí ji při posledním školním úkolu získat zpět. Peyton je lhářka. Předstírá, že je v pořádku, ale není. Snaží se udělat cokoli, aby zapomněla na Justina. A odpočítává dny do konce školy, aby mohla začít nanovo. Ale ještě předtím s ním bude muset bohužel vypracovat jeden školní úkol…


After 4: Pouto
Anna Todd
Nakladatel: YOLI
Žánr: young adult
Vychází: 21.11.2016

Život Tessy a Hardina je plný překvapení. Jejich vztah je osudový, přestože neustále zkoušený další a další překážkou, které se jim staví do cesty. Šokující pravdy o obou rodinách, které vyplavaly na povrch, nasvědčují, že mezi milenci není velký rozdíl. Tessa už dávno není milá, naivní a poslušná dívka, kterou byla, když poznala Hardina, právě tak jako on už není nemilosrdný, mrzutý potížista, do kterého se bezhlavě zamilovala. Tessa má pro jeho výbušnou povahu pochopení a jako jediná dokáže utišit jeho rozbouřené emoce. Hardin Tessu potřebuje. Čím víc pravdy o jeho minulosti však vychází na světlo, tím víc se poddává démonům své minulosti a Tessu i ostatní blízké od sebe odhání. Tessa se už vzdává naděje, že ho dokáže zachránit. Jedině že by obětovala samu sebe. Stojí jí však láska za tak vysokou cenu? Tessa se odmítá vzdát bez boje. Za koho však ve skutečnosti bojuje? Za Hardina, anebo za sebe samu?


Úkol pro šaška 
Pavel Hrdlička
Nakladatel: Knižní Klub
Žánr: historický román 
Vychází: 18.11.2016

V Čechách nastává před husitskými bouřemi v letech 1402–1403 dramatická situace. Král Václav IV. je svým bratrem Zikmundem zbaven vlády a nakonec uvězněn ve Vídni, zemi drancují kočovní Kumáni a zároveň probíhá občanská válka mezi stoupenci Václava a Zikmunda. Podrychtář Václav od Černého koně je novou městskou radou zbaven úřadu. Nenese to vůbec dobře, ale nakonec může přijmout nabídku Bratrstva obruče a kladiva, které ho chce vyslat do Vídně. Tam se má pokusit za pomoci králova šaška Kotrmelce, řádového rytíře Bohuňka a bývalých biřiců osvobodit krále.


Nemajetní
Szilárd Borbély
Nakladatel: Odeon
Žánr: román
Vychází: 18.11.2016

Nemajetní Szilárda Borbélye, fikce s autobiografickými prvky, je prózou až nezvykle temnou a krutou, která však přesto ve čtenáři nezanechává pocit marnosti a bezvýchodnosti. Popisuje malou vesničku na severovýchodě Maďarska s její charakteristickou uzavřeností, obyvateli, vzpomínkami a pověrami, tak jak to všechno vidí dětské oči. Autor při líčení zvoleného mikroprostředí nehodlá ani v nejmenším nic idealizovat; chudoba a bída nejsou nijak přikrášleny a venkované tvoří uzavřené společenství, jehož obzor končí těsně za humny... Dílo je považováno za nejdůležitější maďarský román nynějšího desetiletí; postupně vyjde ve třinácti zemích.


Zpověď - This Man 3 
Jodi Ellen Malpas
Nakladatel: XYZ
Žánr: společenský román
Vychází: 21.11.2016

Erotický román Zpověď je třetí díl trilogie This Man. Od samého začátku vám nedovolí vydechnout: budete se zmítat ve vlnách citů, propadat se do hlubin vášně i stoupat do výšin romantické lásky.
Panské sídlo, místo, kde všechno začalo, se pomalu zaplňuje lidmi. Ava si ukradla chvíli pro sebe a ve svatebních šatech sedí na pohovce v jednom apartmá tohoto luxusního sídla, tohoto sexuálního ráje, přemýšlí nad mužem svého života. Pochopila, že nikdy nezkrotí jeho divokost, a vlastně ani nechce. Když ji před dvěma týdny požádal o ruku, neváhala ani chvíli. Miluje ho až do morku kostí a on stejně hluboce miluje ji. Možná ale Jesse Ward není takový, jak si myslí... Umí ji dostat za hranice extáze, ale také dovést na pokraj nezměrného zoufalství. Možná nastal čas na jeho zpověď...


Koncová hra

Raymond Khoury
Nakladatel: Domino
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 16.11.2016

Kdo chce odhalit černé praktiky tajných služeb, jako by sám nad sebou vynesl rozsudek smrti.
Uznávaný vědec Ralph Padley umírá a ví, že už mu zbývá jen velmi málo času na to, aby světu vyjevil pravdu. Celé roky skrýval výsledky svého lékařského výzkumu, který byl zneužit k velmi špinavým účelům. Pokud Padley promluví, aby ulevil svému svědomí, budou mít oficiální místa vskutku co vysvětlovat. Ale mistři černých operací ze CIA dobře vědí, jak umlčet nepohodlné. A tentokrát pro to udělají naprosto všechno.
Ví to i Padley, a tak začne hledat prostředníka, který by si troufl jít proti tajné službě. Volba padne na Seana Reillyho – jednak proto, že je agentem mocné FBI, jednak proto, že na věci bude mít osobní zájem: konečně bude moci zjistit, jak zemřel jeho otec.
Reilly už dlouho pochybuje, že otec spáchal sebevraždu. A když se mu zároveň nabízí šance dostat se na stopu záhadnému agentu Corriganovi, s nímž má nevyřízené účty z minulosti, neváhá ani na vteřinu. Vrhne se do pátrání po člověku, který dvakrát tragicky zasáhl do jeho rodinného života, ale brzy se sám stává štvancem. Šedé eminence ze zákulisí tajných služeb chtějí, aby jejich činy zůstaly navždy skryty – a jestli je cenou za dosažení tohoto cíle život agenta Reillyho, pak ať Reilly zemře... a nejraději rukou nájemného vraha.


Manželské nehody 

Randy Susan Meyers
Nakladatel: Ikar
Žánr: společenský román
Vychází: 16.11.2016

Ben a Maddy jsou svoji už patnáct let a mají tři děti. Maddy je klidná žena, kdežto Ben má výbušnou povahu a sebemenší rozepři řeší křikem. Svou ženu však nadevše miluje. Jenomže jednoho dne Benova prchlivost způsobí autonehodu, při níž Maddy upadne do kómatu. Benovi nejenže hrozí vězení, ale musí se ještě spolu s nejstarší dcerou postarat o domácnost. A teprve v tu chvíli se začíná ukazovat jeho pravý charakter…Vynikající psychologické drama o vině, odpuštění a možnostech změnit to špatné v nás, ale také o všednodenních maličkostech, jež nemusí být tak nevinné, jak se zprvu zdají být.


Druhá oběť
Karin Slaughter
Nakladatel: HarperCollins
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 15.11.2016

V Atlantě je v opuštěném skladišti nalezena mrtvola bývalého policisty. Od okamžiku, kdy se do případu zapojí Georgijský úřad pro vyšetřování, zvláštní agent Will Trent tuší, že ho čeká nejtěžší pátrání v kariéře.
Sára Lintonová – soudní lékařka a Willova milenka – zjišťuje, že krev na místě činu nepatří jen mrtvému policistovi, ale že je tu ještě jedna oběť. Žena, která zmizela… a která pravděpodobně zemře, pokud se ji nepodaří co nejrychleji najít. Proč byl bývalý policista zavražděn? A jak souvisí jeho smrt s majitelem skladiště, kterým je slavný a bohatý sportovec s vazbami na místní smetánku a politické kruhy?
To nejhorší zjištění však agenta Willa Trenta teprve čeká. Odhalení souvislosti případu s jeho problematickou minulostí a následující události obrátí život naruby nejen Willovi, ale i všem v jeho okolí: těm, které miluje… i těm, které pronásleduje.



Vášeň a strach
Nora Roberts
Nakladatel: HarperCollins
Žánr: román pro ženy
Vychází: 15.11.2016

Dvojí obraz
Ariel je úspěšná herečka, která má ráda život a užívá si ho plnými doušky. Zahrát si krutou bývalou manželku známého scenáristy Bootha DeWitta v jeho autobiografickém filmu je role, která se neodmítá. Nejenže může prokázat své herecké schopnosti, ale především pracovat s člověkem, jehož už dlouho obdivuje.
Booth se však dávno zařekl, že s herečkami nechce mít nic společného! A tak Ariel, která se s děsivou přesností zhostila hlavní role, nevěří ani slovo. Přesto ho k ní něco přitahuje. Je na Ariel, aby ho naučila vidět vřelou a otevřenou ženu, jakou doopravdy je, a ukázala mu, že i on se může znovu zamilovat.

Pohyb v temnotě
Slavná hudební skladatelka Maggie se po smrti manžela rozhodne opustit Los Angeles a nastěhuje se do starého domu u Morganvillu na východním pobřeží. Cliff, majitel firmy, kterou si najme na úpravu pozemku, i přes to, že to mezi nimi jiskří, pochybuje, že tu Maggie vydrží déle než měsíc.
Jenže pak je odhaleno deset let staré tajemství bývalých majitelů domu. Maggie se ocitá ve víru událostí, které jí znepříjemňují klidné dny na venkově i počínající vztah s Cliffem. Kdo z místních byl zapleten do vraždy bývalého majitele? Má s ní něco společného i Cliff?


Hra o holčičku

Soňa Štroblová
Nakladatel: Ikar
Žánr: román
Vychází: 14.11.2016

Příběh Saši, bývalé novinářky, dnes profesorky na vysoké škole, a Roberta, německého lékaře se soukromou praxí, se odehrává střídavě v Čechách, Německu a Chorvatsku. Společnou láskou obou je Robertova dvanáctiletá dcera Kate, která žije se svou matkou v nové rodině. Silný a vášnivý vztah mezi Sašou a Robertem, jenž je i v jejich pozdním věku plný zvláštností a sexu, však nekončí happy endem. Časem vyplave napovrch překvapivé tajemství, jež nemile zasáhne všechny tři protagonisty. Dramatický rozchod krutě poznamená další život nejen Saši a Roberta, ale především malé Kate.


Růže a lev 
František Niedl
Nakladatel: Moba
Žánr: historický román 
Vychází: 30.11.2016

Král Jan Lucemburský se snaží upevnit si své postavení navzdory odporu velmožů, kteří si představovali, že se nezkušený mladíček stane jejich loutkou. Mezitím roste moc jak Jindřicha z Lipé, tak Petra z Rožmberka. Skutečnými hrdiny románu však jsou, tak jako v předchozí knize Rytíři z Vřesova, příslušníci dvou zemanských rodů: Beneš a Čeněk z Vřesova, Lothar Katzinger z Olšové a jeho starší bratr Wolfram.


Nitranská brána smrti - Hříšní lidé Království českého 
Vlastimil Vondruška
Nakladatel: Moba
Žánr: historický román 
Vychází: 30.11.2016

Při vojenské výpravě do Horních Uher se vojskům Přemysla II. Otakara podaří obsadit Nitru. Správy města se ujímá zástupce českého krále Oldřich z Chlumu. Jednoho rána se na Dolní bráně najde oběšené tělo kanovníka nitranské kapituly. Městem se šíří panika, neboť je tato brána považována za prokletou. Před lety v ní zahynula žena obviněná ze spojení s ďáblem. Stopy vedou ke kostelu svatého Jakuba, jenže než se je podaří ověřit, objeví se v bráně oběšený farář tohoto kostela. Oldřich z Chlumu má tři dny na odhalení a usvědčení zločince.


Trenér
John Grisham
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 30.11.2016

Román Johna Grishama přivádí čtenáře na zelená pole amerického fotbalu, do míst, kde se za vášnivého pokřiku z tribun odehrávají dramata sportovní i lidská.
Neely Crenshaw je mladý muž, který zažil okamžiky slávy jako hráčská hvězda. Kvůli slávě však též přišel o životní lásku a vášeň pro sport mu paradoxně rozbila i sen o životní dráze, když byl při jednom ze zápasů vážně zraněn… Jeho protihráčem se stává Eddie Rake, milovaný i zatracovaný trenér, jenž díky své vizi o fotbalovém týmu dostal malé město na mapu Spojených států. Trenér, jemuž se zhroutil svět, když díky jeho drakonickým metodám zemřel jeden z hráčů…
A nakonec dojde k osudovému utkání - k zápasu, jehož aktéři ztratí iluze o idolu, ale najdou víru v sebe.



Jasno lepo podstín zhyna
Sara Baume
Nakladatel: Odeon
Žánr: román
Vychází: 25.11.2016

Pozoruhodný titul úspěšné prvotiny mladé irské autorky je poetickou variantou názvů čtyř ročních období, která tvoří časový rámec příběhu přátelství dvou psanců – osamělého člověka a týraného psa. Sedmapadesátiletý podivín Ray žije sám v domě po svém otci v nejmenovaném městečku na pobřeží. Nikdy nechodil do školy, bojí se lidí, jeho jedinými společníky jsou knihy. Jednoho dne si v místním útulku pořídí zohaveného jednookého psa, rychle k němu přilne a poprvé v životě pocítí hluboké pouto k jiné živé bytosti…


Něžná fata morgána 
Dominik Dán
Nakladatel: Slovart
Žánr: krimi, detektivka 
Vychází: 28.11.2016

Třetí příběh z období detektivních začátků Richarda Krauze se odehrává v listopadu 1989. Richard Krauz pracuje na oddělení vražd už půldruhého roku, ale starší kolegové na něj stále hledí jako na kriminalistické ucho. Jeho učitel, starý detektiv Burger má na stole tři staré nevyřešené vraždy mladých žen, které vrah zardousil, sexuálně zneužil a jejich mrtvoly zanechal v městském parku na lavičce. Způsob provedení všech tří vražd napovídá, že se jedná o jednoho a téhož pachatele. Vyšetřování vyžaduje specializovaný tým, ale vedení a stranický orgán tento požadavek ignorují. Nechtějí vyvolat mezi obyvatelstvem nežádoucí paniku. Měsíc před revolucí dojde ke čtvrté vraždě a ta potvrdí Burgerovo varování, že vrah pokračuje dál. Bohužel je pozdě. Přijde revoluční listopad 1989 a společenské poměry se radikálně mění ze dne na den. Osudy lidí se setkávají a protínají na náměstí a v cinkotu klíčů zanikne osamělý výkřik, že jeden z nich je bezcitný surový vrah.


Tři dámy na zhubnutí 
Lucy Diamond
Nakladatel: Domino
Žánr: společenský román
Vychází: 23.11.2016

Existuje celá řada důvodů, proč chceme zhubnout. Jedním z nich je i to, že jsou pro nás nadbytečná kila zástupným problémem.
Maddie je tlustá. Morbidně tlustá. Manžel jí sice říká, že ji má rád takovou, jaká je, ale děti se za ni stydí, matka do ní ustavičně rýpe a šéfka ji dotlačila k účasti na mediálním projektu o hubnutí, který je pro Madii zdrojem nekonečného ponížení. Zkrátka a dobře, Maddie má dost dobrých důvodů, aby se přidala ke Krotitelům tuků, což je skupina lidí, kteří se snaží o snížení své hmotnosti.
Ve stejný den přichází i Jess. Pracuje v kosmetickém salónu, mezi zákaznicemi je oblíbená, zato nadřízená jí neustále vmetá do tváře, že svou tloušťkou dělá salónu ostudu. A pak je tady ještě její milovaný Charlie, který už není tak láskyplný jako dřív... Jess doufá, že když shodí nějaké to kilo, Charlie ji bude mít zase rád a konečně ji požádá o ruku.
Třetí nově příchozí je Lauren, rozvedená majitelka seznamovací agentury, o níž doslova a do písmena platí, že kovářova kobyla chodí bosa: ačkoli úspěšně dává lidi dohromady, sama žije jen s kocourem. Pak se ale na scéně objeví atraktivní kuchař Joe, který dává nepokrytě najevo, že jeho partnerka musí být štíhlá... Tomu se říká motivace!
Tři mladé ženy, které se přidaly ke Krotitelům tuků, si slíbí, že se budou navzájem podporovat. A příležitostí k tomu dostanou víc než dost, protože nadbytečná kila nejsou zdaleka to jediné, co dokáže ženu pořádně potrápit.


Bestie

J. R. Ward
Nakladatel: Baronet
Žánr: sci-fi, fantasy
Vychází: 23.11.2016

Rhage a Mary se vracejí v novém románu Bratrstva černé dýky, série „tak populární, že se dnes asi nenajde čtenář, který by o ní aspoň neslyšel“.
Pro Bratrstvo černé dýky už nic není, jak bývalo. Poté, co se upíři vyhnuli válce s Temnými, se spojenectví změnilo a byly vytyčeny hranice. Zabijáci z Vyhlazovací společnosti jsou tak silní jako ještě nikdy – profitují z lidských slabostí a získávají tak víc peněz, víc zbraní, větší moc. Zatímco se však Bratrstvo připravuje zaútočit na ně plnou silou, jeden z jeho bojovníků svádí vnitřní boj sám se sebou…
Život Rhage, bratra s největší chutí k jídlu, ale také s největším srdcem, by měl být dokonalý – nebo přinejmenším dokonale příjemný. Má po boku Mary, svou milovanou shellan, a jeho králi i bratrům se daří. Rhage však nedokáže pochopit – ani ovládnout – paniku a nejistotu, které ho pronásledují…
A to ho děsí – a také vzdaluje od jeho družky. Poté, co v boji utrpí smrtelné zranění, musí Rhage přehodnotit své priority – a když se dostaví řešení, otřese jeho světem… i světem Mary. Jenže Mary se ubírá vlastní cestou – cestou, která je buď sblíží, nebo způsobí roztržku, z níž už se ani jeden z nich nevzpamatuje…



Seznam mrtvých
Jennifer L. Armentrout
Nakladatel: Baronet
Žánr: young adult
Vychází: 23.11.2016

Seznam mrtvých je napínavý thriller pro mládež protnutý romancí, trochu jako filmový Vřískot namíchaný s autorčiným románem Neohlížej se.
Na začátku nového školního roku se kamarádky Ella a Linds rozhodnou, že si maturitní ročník na střední škole užijí naplno. Ovšem cestou z večírku je Ella přepadena neznámým útočníkem a všechno se změní. Sedmnáctiletá studentka se ocitá v centru vyšetřování pokusu o vraždu. Když se začnou záhadně ztrácet její spolužačky, Ella náhle neví, komu může věřit...


Dívka v měsíčním světle

Charles Dubow
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 23.11.2016

Když Wylie v dětství potkává Cescu poprvé, krásná, divoká a laskavá dívka ho uchvátí tak, že je ochoten riskovat kvůli ní pád ze stromu i výsměch dětské party. Během dospívání se jejich cesty nakrátko sblíží a o dva roky starší Cesca vypravěče svede, aby mu vzápětí unikla za dalšími dobrodružstvími a do dalších náručí. Wylieho život jako by se v příštích letech neustále točil v sebedestruktivní spirále vášnivé lásky k nezkrotné krásce z bohémské umělecké rodiny, která se opakovaně vrací do jeho náruče a zase z ní mizí. Cesca je pro něho neuchopitelným přeludem, „dívkou v měsíčním světle“, jak ji na obraze zachytil její bratr a Wylieho nejlepší přítel Aurelio. Dívkou, kterou nepřestává navzdory všem zradám a nepochopitelným únikům milovat. Teprve když Cescinu rodinu zasáhne tragédie v podobě Aureliovy nevyléčitelné nemoci, Wylie si poprvé dokáže připustit, že Cesce možná nikdy tak docela nerozuměl. Ani potom se jejich životy nepřestávají navzájem přibližovat, překrývat a znovu vzdalovat, a byť se jejich životní cesty rozcházejí, vzájemný cit trvá. Dramatické podobenství o mnoha podobách lásky, která i tak zůstává silnější než smrt...


Případy Kim Stoneové 2: Ďábelské hry
Angela Marsons
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 23.11.2016

Čím větší zlo, tím ďábelštější hra…
Inspektorku Kim Stoneovou a její vyšetřovací tým povolají k nálezu zmrzačeného, ubodaného těla – oběť je však zároveň i zločincem, pachatelem brutálního znásilnění. Že by vzal někdo spravedlnost do svých rukou? Kim současně pátrá po skupině pedofilů, brzy však začne být jasné, že se stala sama terčem nebezpečné osoby. Ta zná každou její slabinu. A rozhodla se vyzkoušet na Kim vlastní zvrácený experiment. Kim ví, že každý další krok může být smrtící. A tentokrát – je to osobní.


Třináctý učedník
Tom Egeland
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 23.11.2016

Bjorn Belto zažívá bolestnou ztrátu – Victoria, jeho kolegyně, nejbližší přítelkyně a přední profesorka středověké archeologie, umírá na mozkovou příhodu. Zanechá mu dopis a v něm klíč. A vzkaz, který nedává smysl. Nedlouho nato ho navštíví Rebecca, jejíž otec zmizel v roce 1978 během vykopávek v izraelském Kafarnau. Rebecca ho chce najít, zjistit, co se tenkrát stalo. V Izraeli tou dobou pobývala i Victoria – a Bjorn začíná tušit souvislosti. Netuší však, jak zásadní odhalení ho čekají na cestě za pravdou, která otřese vším, o co se opírá kulturní svět západní civilizace. Pravdou o jeho klíčové postavě: o tom, kdo vlastně byl Ježíš.


Případ dětinského dědice 
Pavel Šoltész
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: historický román 
Vychází: 23.11.2016

V důstojných prostorách Staroměstské radnice se před kamennými tvářemi šestnácti soudců začala podivná pře o poručnictví nad slabomyslným Vítem Mečířem. Postupně se vyjevují velmi záhadné stránky případu, jak pozoruje mistr boloňské univerzity Peregrin Kameník. A když je jen několik hodin po soudu zavražděn žalobce, situace se vyostřuje… Lákavý detektivní příběh z 15. století z pera oblíbeného autora!


Hlava plná přízraků
Paul Tremblay
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 23.11.2016

Obyčejný život obyčejné rodiny Barrettových z provinčního prostředí Nové Anglie se rozpadne poté, co jejich čtrnáctiletá dcera Marjorie začne mít noční můry, vyprávět úděsné příběhy, chovat se nepřístojně. Lékaři jí nedokážou pomoci, její otec se proto obrátí na místního kněze. Ten dojde přesvědčení, že Marjorie posedl ďábel, a navrhne provést jeho vymítání. Lákavé téma přitáhne pozornost televize – a Barrettovi uvítají možnost přivydělat si na péči o dceru tím, že do svého soukromí vpustí všudypřítomné kamery. Když však události přerostou v tragédii, reality show rázem vyvolá skandál.
Patnáct let poté osloví Marjoriinu sestru Merry spisovatelka, která chce vydat knihu o případu jejich rodiny. A Merry začne vzpomínat… Co když bylo tenkrát všechno naopak?



Naděje Jeho Veličenstva 
Susan Elia MacNeal
Nakladatel: Motto
Žánr: krimi, detektivka 
Vychází: 7.11.2016

Špionka Maggie Hopeová se vrací ve třetím napínavém příběhu z dob druhé světové války. Rodilá Britka vychovaná v Americe získala místo sekretářky u Winstona Churchilla a následně se díky svým geniálním matematickým schopnostem prosadila i u tajné služby. Poté, co byla pověřena ochranou královské rodiny na hradě Windsor, je jí tentokrát přidělen obzvláště náročný úkol – musí v přestrojení proniknout do nejvyšších společenských kruhů nacistického Berlína a získat cenné informace. Tajemství, která v Německu odhalí, jsou však temnější, než čekala – a některá se týkají i její vlastní minulosti…


Maminka neříká pravdu
Michel Bussi
Nakladatel: Motto
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 14.11.2016

Tři a půl roku starý Malone tvrdí školnímu psychologovi Vasileovi, že jeho maminka není jeho skutečná maminka, a i když se zdá, že je to nemožné, psycholog mu věří. Jenže paměť dítěte je nestálá a vzpomínky rychle mizí. Vasile si musí pospíšit. Zprvu pátrá na vlastní pěst, ale když se mu nedaří zjistit skoro nic, jen to, že Malone se nikdy neodlučuje od své plyšové hračky Goutiho, s níž si povídá, obrátí se na policii. Policistka Marianne Augresseová má zrovna plné ruce práce s podivnou loupeží a vraždou, ale psychologovo naléhání ji přiměje, aby se případu malého chlapce věnovala. Kdo je tedy vlastně Malone?


Duna
Frank Herbert
Nakladatel: Baronet
Žánr: sci-fi
Vychází: 16.11.2016

Šestidílná sága Duna amerického spisovatele Franka Herberta je jedním z nejúžasnějších eposů science fiction a po celém světě se již prodaly miliony výtisků.
Příběh Duny se odehrává v daleké budoucnosti v mezihvězdném impériu, kterému vládne padišáh imperátor Shaddam IV. z rodu Corrino, jemuž jsou podřízené všechny velkorody. Mladý Paul Atreides – dědic a následovník rodu Atreidů – odlétá se svým otcem vévodou Letem a matkou Jessikou na Arrakis, pouštní planetu, jež je jediným zdrojem výjimečného koření, nejdůležitější a nejcennější látky ve vesmíru s podivuhodnými vlastnostmi. Rod Atreidů má planetu spravovat poté, co ji opustili jejich odvěcí nepřátelé, Harkonnenové. A v tu chvíli se rozbíhá mnohovrstvá interakce složitého světa politiky, náboženství, ekologie, technologie a lidských emocí, to vše ve snaze ovládnout Arrakis, protože ten, kdo ovládá Arrakis, ovládá i koření...



Sirotek č. 8
Kim Van Alkemade
Nakladatel: Baronet
Žánr: román
Vychází: 23.11.2016

Sirotek č. 8 je poutavý román, inspirovaný skutečnými událostmi, o lidské schopnosti ubližovat – a milovat.
Roku 1919 byla tehdy čtyřletá Rachel Rabinowitzová umístěna do židovského sirotčince pro nejmenší děti, v němž doktorka Solomonová prováděla experimenty na jeho chovancích. Doktorka Solomonová podrobila Rachel experimentální léčbě ozařováním rentgenovými paprsky. Díky ní si lékařka vysloužila odbornou reputaci, ale současně vystavila riziku zdraví holčičky. Nyní, v roce 1954, je Rachel zdravotní sestrou v domově pro židovské seniory, kam přichází již zestárlá doktorka Solomonová a stává se její pacientkou. Rachel si uvědomuje, jakou moc má nad nyní nemohoucí lékařkou, a podrobuje ji vlastnímu nebezpečnému experimentu. A dříve než skončí jedna noční služba, bude Rachel postavena před volbu mezi odpuštěním a pomstou...


Utajená léta 

Barbara Hannay
Nakladatel: Baronet
Žánr: společenský román
Vychází: 2.11.2016

Když Lucy Hunterová náhodně objeví plechovou krabici plnou starých papírů, fotografií a dopisů, začíná se víc dozvídat o životě dědečka Harryho za druhé světové války. Zaujme ji vybledlý obrázek krásné mladé ženy s podpisem „George“ a balíček dopisů převázaný stužkou. Konečně nějaké vodítko k odhalení rodinné historie, o které všichni až dosud mlčí…
Jak se farmář ze severního Queenslandu seznámil se slečnou Georginou Lentonovou z Londýna? Jak ji přesvědčil, aby se vydala do Austrálie a žila s ním na malé zapadlé farmě? Proč nikdo jejich lásce nepřál? A proč jejich setkání i dnes ovlivňuje život Lucy i její matky Rose?



Kráska a zvíře 3 - Oheň na moři
Nancy Holder
Nakladatel: Baronet
Žánr: fantasy
Vychází: 2.11.2016

Třetí samostatný román Nancy Holder z prostředí seriálu Kráska a zvíře, který potěší všechny příznivce romantických a zároveň napínavých příběhů. Vincent a Catherine se po prožitých strastech rozhodnou oslavit svůj sňatek romantickým útěkem z města, daleko od pracovního vypětí, rodiny a všeho ostatního, co by jim mohlo překážet v tom, aby si naplno užili jeden druhého. Žádné mobilní telefony, zbraně, bestie – jen oni dva. Když však během jejich poklidné výletní plavby dojde ke zločinu, není úniku a vše kolem Vincenta a Cat opět pohltí chaos. Dokážou zneškodnit hrozbu dřív, než neznámý pachatel potopí celou loď?


Je to i můj život 
Jodi Picoult
Nakladatel: Ikar
Žánr: společenský román
Vychází: 30.11.2016

Anna není nemocná, ale jako by byla. Ve třinácti letech má za sebou nespočet chirurgických zákroků, nemocničních pobytů, transfuzí, injekcí – jen proto, aby její starší sestra mohla žít. U Kate totiž ve dvou letech propukla leukémie a její rodiče se rozhodli pro další dítě, aby pro nemocnou dceru získali dárce kostní dřeně. Anna byla počata ve zkumavce a lékaři vybrali embryo, které bylo pro Kate jako dárce geneticky vhodné. Jenže v rodině, kde se všichni soustředí na vážně nemocné dítě, si Anna připadá jenom jako dárce. A tak se jednoho dne vzepře způsobem, který šokuje všechny okolo, ale v důsledku i ji samotnou. Rozhodne se, že už nebude jenom výrobcem buněk, že má nárok být vnímána jako lidská bytost. A když to nepůjde jinak, domůže se práva na vlastní tělo a život i před soudem.
V této fascinující povahové studii rámované strhujícím příběhem zkoumá Jodi Picoultová reakce a rozhodnutí lidí v těžké životní situaci, a klade mnoho otázek, na něž se jen těžko hledají odpovědi. Mají rodiče právo nutit zdravé dítě podstupovat bolestivé a někdy riskantní zákroky, aby zachránili to nemocné? Když využijete jedno dítě, protože představuje jedinou naději na záchranu toho druhého, jste dobrá matka, nebo je to přesně naopak? Kontroverzní téma podává autorka – jak je ostatně jejím zvykem – citlivě, bez přehnaného sentimentu či moralistního poučování.


Třpytný dvůr

Richelle Mead
Nakladatel: Domino
Žánr: fantasy
Vychází: 1.11.2016

Třpytný dvůr: škola a zároveň výnosný podnik. Přicházejí sem chudé dívky z celého Osfridu, aby se zdokonalily ve finesách společenského chování. Jedině tak budou moci uzavřít sňatek s bohatým a mocným mužem z Adorie, Nového světa.
Hraběnka Adelaide se tomuto pravidlu vymyká, ta už díky svému původu vybrané způsoby ovládá. Přesto přichází do Třpytného dvora přestrojená za služku, aby později mohla v Adorii začít nový život. Daří se jí utajit svou identitu před všemi, jen ne před okouzlujícím Cedrikem Thornem, synem bohatého majitele Třpytného dvora.
Když Adelaide zjistí, že také Cedric skrývá velmi nebezpečné tajemství, společně vymyslí plán, jak z jejího podvodu vytěžit maximum. Komplikace na sebe ale nenechají dlouho čekat – nejprve je třeba překonat zrádné moře mezi Osfridem a Adorií, kde pak Adelaide padne do oka budoucímu guvernérovi. A jako by to všechno nestačilo, mezi Adelaide a Cedrikem to pořádně jiskří – a pokud toto jiskření přeroste v plamen, hrozí Třpytnému dvoru skandál a oni dva budou vyhnáni do divoké nezmapované země...

Mohlo by se vám líbit

12 komentářů

  1. Vychází krásné tituly. Některých se už nemohu dočkat. Jen upozorňuji, že Bestie (J. R. Ward) ze série Bratrstvo černé dýky rozhodně není young adult. Patří mezi paranormal romance, horory, sci-fi a fantasy, romány pro ženy. Jako young adultku bych to určitě nedoporučila. Jsem fanynka této série, knihy mám načtené. :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za upozornění, už jsem to opravila ;) Já právě tuhle sérii neznám, takže jsem žánr předtím uvedla takový, jaký jsem viděla u knihy :) Ještě jednou díky a měj se hezky!

      Vymazat
    2. Není zač. Stane se. Já se taky ve spoustě nevyznám, dokud nečtu. Většinou hledám žánry na samotných nakladatelstvích, protože i na databázi to občas bývá všelijak. Shrnutí máš perfektní, už vím, kde hledat novinky. :o)

      Vymazat
  2. Myslím, že jsem si radši neměla tenhle článek otevírat, protože teď se mi seznam knih, které bych si chtěla pořídit opravdu nepěkně rozrostl :(
    V listopadu budou vycházet vážně skvělé knihy!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je to "zlo" otvírat takové články. Ale když chce člověk být v obraze?! :D

      Vymazat
  3. boze tolííík knih, teď čtu měsíční kroniku, takže si rohodně koupím winter a život po tobě. Moc se na ně těšíím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Život po tobě se taky moc těším! Takže z Měsíčních kronik jsi nadšená? :) Já mám zatím jen Cinder, nepřečtenou..

      Vymazat
  4. Určitě mě láká Druhý život a Je to i můj život... ovšem adeptů by bylo ještě mnohem víc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Je to i můj život si taky brousím zuby :) A jak říkáš.. je toho více..

      Vymazat
  5. Tak zase to vidím na prázdnou peněženku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad v ní zbyde něco na prosincové novinky :D :-P

      Vymazat
  6. Můj hluboký vděk přichází k Dr. Oduduwovi, jeho lék byl mimořádně užitečný pro zdraví mé dcery a nakonec se vrátil zpět do normálního dobrého zdraví.
    Mám dceru s fibromyalgií již 21 let a můj lékař mi předepisuje různé druhy západních léků bez zlepšení příznaků mé dcery.
    Jsem tak ráda, že jsem našel lékařství Dr. Oduduwa (protože jsem surfoval po síti na řešení a viděl na něm doporučení na fóru o zdraví žen na začátku tohoto roku).
    Cítím se tak silně vědomím, které jste mi poskytli, a já jsem rychle diagnostikoval individuální příčinu dívčí fibromyalgie a vyzbrojený jasnými pokyny,
    Nakonec jsem dokázal porazit toto monstrum, za necelé 4 týdny užívání léčivých přípravků Dr. Oduduwa na mé dceři.
    ona šla na prohlídku a bylo jasné, že moje dcera fibromyalgie je konečně vyléčená a navždy bez stopy, vzal jsem svou dceru do nemocnice pro nemocniční text a lékařské prohlídky, ale žádná nemoc ani infekce nebyla nalezena už.
    díky mému Dr. Oduduwovi za Boha, který tento velkolepý člověk pomáhá zachránit život a obnovit dobré zdraví mnoha.
    můžete mu také požádat o pomoc prostřednictvím své osobní kontaktní adresy:
    (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
    Dr.Oduduwa odborník kořeny a byliny lék vyléčit následující:
    Aagenaesův syndrom.
    Bipolární porucha u mužů a žen
    Aarskogův syndrom.
    Syndrom Aase Smith.
    ABCD syndrom.
    Abderhalden Kaufmann Lignacův syndrom.
    Aneurysma břišní aorty.
    Abdominální chemodektomy s kožními angiolipómy.
    Břišní cystický lymfangiom.
    * Láska kouzla Win-Back Ex milovník
    * Úspěšná a propagační kouzla
    * proklínání, duchovní čištění od zlého ducha.
    * Tradiční kořeny a bylinky k léčbě nemoci, léčba rakovinových onemocnění, léčba HIV
    * plodnost kouzlo - ovoce žen mají děti.
    * vyhlášené magie, SPELL LOTTERY & WIN-GAMES SPELL
    (dr.oduduwaspellcaster (at) gmail.com) Co je číslo č .: +2348135842629

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu