Jaké knihy vychází v ZÁŘÍ 2016

4.9.16

Letní prázdniny pro většinu skončily, což znamená, že začíná další školní rok a s ním na dveře pomalu klepe podzim. Počasí zatím vypadá ještě letně, ale já už se těším, jak se o trošku ochladí a listí se bude zabarvovat do hezkých barevných tónů. No, ale tento článek není o tom, abych tlachala o počasí, ale abych vám představila knižní novinky, které se na pultech knihkupectví objeví v průběhu září...


Sandra Brown
Nakladatel: Ikar
Žánr: společenský román
Vychází: 1.9.2016

Emory Charbonneauová, dětská lékařka a maratonská běžkyně, zmizí na horské stezce v Severní Karolíně. Vydala se tam na trénink, ale také si chtěla uspořádat myšlenky a uvážit, zda má smysl udržovat manželství, které se rozpadá. Než policie začne po pohřešované pátrat, stopa dávno vychladla a horskou divočinu sevřela mlha a sněžení. Policie má podezření, že za zmizením Emory vězí právě její manžel. Strhující příběh, v němž nic není tak, jak se jeví, je nabitý nečekanými zvraty a prostoupený vášnivými emocemi. Vyprávění o lásce, zradě a volbě, kterou musí člověk učinit, aby přežil.


V utajení
Danielle Steel
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 1.9.2016

Speciální agent Marshall Everett svou práci miluje. Přesto je o ni zvratem osudu ochuzen, když je při utajované akci postřelen. Najednou je nucen žít obyčejný život. Ale jak, když nemá přátele, rodinu, žádná citová pouta? Proto ho zaujme zdánlivě obyčejný výjev; mladá dívka v pařížském parku ukrývá do země ocelovou schránku. Je to Ariana Gregoryová, dcera velvyslance v Argentině, kterou před časem unesli a drželi v zajetí. Než pro sebe Marshall s Arianou vybudují nový začátek, musí se postavit zlobě a pomstě, která číhá v jejich minulosti.


Polibek krve
J. R. Ward
Nakladatel: Baronet
Žánr: young adult
Vychází: 7.9.2016

Paradise, dcera králova prvního rádce, se chce osvobodit od života aristokratky plného nejrůznějších omezení. Její strategie? Nastoupit do programu ve výcvikovém centru Bratrstva černé dýky a naučit se bojovat za sebe, myslet za sebe, být sama sebou. Plán je to dobrý, ale pak se všechno pokazí. Výuka je nečekaně náročná, ostatní účastníci kurzu působí spíš jako nepřátelé než jako spojenci a je víc než jasné, že velící bratr Butch O’Neal alias Dhestroyer má sám se sebou plné ruce práce.
A k dovršení všeho se Paradise zamiluje do spolužáka Craega, obyčejného a prostého občana, jakého by si pro ni její otec rozhodně nepřál – ale ona má oči jen pro něj. Celý program navíc ohrozí násilný zločin a to spolu se sílící erotickou přitažlivostí představuje pro Paradise zkoušku, jakou nikdy nepředvídala – a tak se musí ptát, zda je dost silná, aby obstála v boji i mimo něj.



Relikvie
Douglas Preston & Lincoln Child
Nakladatel: BB/art
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 7.9.2016

Expedice v Amazonské džungli pátrá po tajemném kmeni Kothogů. Nalezne chatrč s kultovními předměty kmene, mezi nimiž je dokonale propracovaná soška podivné bytosti. Tuto sošku vedoucí výpravy Whittlesey z chatrče uloupí, zabalí a pošle do Muzea dějin přírody v New Yorku. Celá expedice ale skončí tragicky, někteří členové se ztratí v džungli, ostatní zahynou při leteckém neštěstí. Z celé výpravy zbylo pouze několik beden nálezů, které se dostanou do muzea a skončí v depozitáři. O pět let později se v Muzeu připravuje velkolepá výstava o přírodním náboženství. Má za úkol přilákat co nejvíce návštěvníků, proto je většina exponátů do expozice umístěna až na poslední chvíli. Těsně před zahájením výstavy dojde ale v muzeu k sérii záhadných vražd. Jejich oběti jsou zohaveny, chybí jim podvěsek mozkový. Záhadě se snaží přijít na kloub skupina vědců v čele s doktorem Frockem a jeho asistenty Margo Greenovou a Gregem Kawakitou, a také policisté vedení podporučíkem D’Agostou a agentem FBI Pendergastem. Postupně vychází najevo, že vraždy má na svědomí bytost Mbwun, což je právě ona bytost, jejíž sošku před léty ukořistil pro muzeum na své výpravě Whittlesey. Když nenašla tato bytost ve své domovině žádný přirozený zdroj potravy, který představovaly listy jedné tropické rostliny, vydala se za jejich jediným známým zdrojem – za bednami s nálezy, které byly zabaleny právě do listů této rostliny. Lidský podvěsek mozkový byl jedinou adekvátní náhradou látky, kterou Mbwun z rostlin čerpal.


Zranitelná oběť
John Sandford
Nakladatel: BB/art
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 7.9.2016

Šílený vrah se před ničím nezastaví.
Říká se jim novodobí nomádi či batůžkáři. Putují od města k městu, občas žebrají, ale nepáchají zločiny – prostě chtějí být neustále v pohybu. A teď je někdo začal zabíjet. Letty, adoptovaná dcera detektiva Lucase Davenporta, je doma na prázdniny. Jednoho dne jí zatelefonuje kamarádka, zoufalá prosí o pomoc. Poví Letty, že někdo vraždí její přátele. Domnívá se, že vraha zná. Navíc zmizel její přítel. Davenport se rozhodne pomoct a vydá se na cestu, která ho zavede mezi členy zvláštní subkultury a ohrozí nejen jeho, ale i Letty – a možná mu zcela změní život.



X... graficky nejdramatičtější písmeno
Sue Grafton
Nakladatel: BB/art
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 7.9.2016

X: Římská desítka. Neznámé množství. Škrtanec. Kříž. Nejkratší heslo Websterova slovníku. Symbol odvozený z latiny a řečtiny, běžně používaný ve vědě, lékařství a náboženství… X od Sue Graftonové: Patrně nejtemnější román autorky, drsný, až vám bude mrazit. Vystupuje v něm postava bezcitného sériového vraha, který po sobě nezanechává žádné stopy. Graftonová opět porušuje pravidla žánru a opět se vydává novými cestami – a neváhá sociopata rychle identifikovat. Otázkou zůstává, zda se Kinsey jeho totožnost podaří prokázat dřív, než se stane jeho další obětí.


Poirot: Zavřená truhla
Sophie Hannah
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 7.9.2016

Hercule Poirot, jedinečná postava světové detektivní scény, jež v roce 2016 oslaví sto let od okamžiku svého zrodu, se po úspěchu Vražd s monogramem vrací s novým případem z pera Sophie Hannah.
„To, co vám hodlám sdělit, bude pro vás šok…“ Těmito slovy uvítá lady Athelinda Playfordová – slavná spisovatelka dětské literatury – svého právníka, který se stará o její závěť. Zatímco se hosté sjíždějí na její sídlo Clonakilty, lady Playfordová se rozhodne u slavnostní večeře oznámit, že hodlá vydědit oba své potomky a veškeré jmění odkázat osobě, které zbývá jen několik týdnů života…
Na sešlost pozvala lady Playfordová i dva muže, s nimiž se nikdy nesetkala – slavného belgického detektiva Hercula Poirota a jeho přítele, inspektora Edwarda Catchpoola ze Scotland Yardu. Ani jeden z nich netuší, proč jsou tu… až Poirot začne mít podezření, že hostitelka očekává vražedný útok. Proč je ovšem potom tak odhodlaná provokovat kohokoli, pokud předpokládá, že je přítomen někdo, kdo se chystá zabít?
Jakkoli se tomu Poirot snaží zabránit, zločin je nakonec spáchán…


Byla jsem tu

Gayle Forman
Nakladatel: YOLI
Žánr: román pro ženy
Vychází: 7.9.2016

Cody a Meg spolu vyrůstaly téměř jako sestry. Byly nejlepší kamarádky, věděly o sobě všechno… nebo si to Cody alespoň myslela. Megan je totiž mrtvá. Spáchala sebevraždu.
Zdrcené Cody zůstane jen hluboký smutek a plno nezodpovězených otázek, protože nemá nejmenší ponětí, co se muselo dít, aby to Meg donutilo k tak tragickému, definitivnímu činu. A co víc – jak je možné, že ona sama neměla nejmenší tušení, co kamarádka prožívá? Pouští se tedy do složitého rozplétání motivů, které Meg k sebevraždě přiměly. Postupně vycházejí najevo nové skutečnosti, s nimi se však vynořují i další otázky. Kdyby Meg věděla, jak její sebevražda zasáhne rodinu, spáchala by ji? A může vůbec člověk v tak bolestném stavu, kdy mu možnost, že si vezme život, připadá jako jediné řešení, pochopit následky svého činu?



Kouzelný náramek 
Viola Shipman
Nakladatel: Leda
Žánr: společenský román
Vychází: 6.9.2016

Díky rodinnému šperku si tři ženy jasněji uvědomí, že na rodině velmi záleží. Příběhy ukryté v přívěscích změní jejich pohled na život a ony najdou novou chuť ho žít.
Lolly dostávala od své matky ke každým narozeninám jedno kouzlo spolu s připomínkou, jak důležité jsou rodinné vzpomínky.
Teď je Lolly sedmdesát let, zhoršuje se jí paměť, a tak si uvědomí, že jí nezbývá moc času na to, aby obnovila vztah se svou dcerou a s vnučkou, protože obě byly stále příliš zaměstnané, než aby si našly chvilku na ni a na její rodinné historky.
Když ale Lollyině dceři Arden kdosi nečekaně zavolá a vyjádří obavu o její matku, vypraví se Arden za ní a vezme s sebou i svou dceru (a Lollyinu vnučku) Lauren. Lolly jim pak vypráví příběhy spojené s jednotlivými přívěsky na náramku – a všechny tři si znovu najdou cestu k sobě navzájem a také radost, naději a lásku.
Kouzelný náramek je dárek, který budete žárlivě střežit ještě dlouho poté, co dočtete poslední stránku.



Lovec čarodějnic
Sam Thomas
Nakladatel: Moba
Žánr: historický román
Vychází: 6.9.2016

Do Yorku dorazila zima a s ní i hrozba čarodějnictví. Místní ženy a děti kosí tajemná nemoc a porodní bába Bridget Hodgsonová se proti své vůli nechá zatáhnout do honu na čarodějnice, který rozpoutají puritánští představitelé města, aby domnělého nadpřirozeného viníka veškerých nepříjemností dopadli. Hon se nezastaví před nikým a ničím. V hledáčku lovců se brzy ocitne i samotná Bridget, která se pokouší jejich fanatické běsnění umírnit. Navíc, ne všechna úmrtí, k nimž tou dobou v Yorku dochází, má na svědomí pouze nemoc. Podaří se Bridget a její pomocnici Martě vyváznout a odhalit vraha?


Jednou tě najdu
Carrie Elks
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 5.9.2016

Je rok 1999. Na exkluzivním večírku na oslavu nového milénia se letmo seznámí Hanna a Richard; ona je sebejistá, spontánní Angličanka, on je bohatý, povinnostmi svázaný Američan. Pocházejí z jiných světů a nemají společného zhola nic – tedy až na elektrizující vzájemnou přitažlivost. S novým rokem pro ně začíná i nová romance. Ani jeden z nich však není schopen předvídat, že to, co začalo jako flirt, se promění v turbulentní vztah, který jim zlomí srdce víckrát než dovedou spočítat. V průběhu dalších patnácti let sledujeme jejich štěstí i odloučení, odpuštění i bolest. Carrie Elksová napsala romanci vpravdě moderní: o lásce, která nikdy není samozřejmá a kdy překážky a nástrahy společného života je častokrát snazší obejít, než jim čelit. Ale to má vždycky své důsledky…


Tmavé stěny Willardu 
Ellen Marie Wiseman
Nakladatel: Ikar
Žánr: společenský román
Vychází: 5.9.2016

Izzy je sedmnáct a je poloviční sirotek. Žije u pěstounů a okolnosti smrti jejího otce jsou víc než tragické. Nešťastná dívka najde vítané vytržení, když v místním zrušeném psychiatrickém sanatoriu najde starý deník. Objeví v něm okno do své vlastní minulosti. – Claře Cartwrightové bylo v roce 1929 právě osmnáct let. Zmítá se mezi autoritativními rodiči a láskou k italskému přistěhovalci. Když odmítne vnuceného ženicha, nechá ji otec zavřít do soukromého útulku pro duševně choré… I když se Izzy musí porvat s potížemi spjatými s novým životním začátkem, Clařin příběh ji stále poutá k dávné minulosti. Pokud Clara opravdu nebyla duševně nemocná, může to nějak objasnit i Izzyino trauma? Pátrání po Clařině osudu přiměje Izzy přehodnotit vlastní životní rozhodnutí – s šokujícími důsledky.


Rodina ze dne na den 
Rowan Coleman
Nakladatel: Domino
Žánr: společenský román
Vychází: 7.9.2016

Někdy zažíváme tolik štěstí, že se tomu zdráháme uvěřit.
Před šesti měsíci se Sophie Millsová vzdala všech vymožeností velkoměsta a odstěhovala se z Londýna na venkov. Neměla jinou volbu: do jejího života nečekaně vpadly děti její zemřelé kamarádky, o které se musela postarat. Začátky byly těžké, ale dnes už Sophie ví, že obě holčičky miluje. A zároveň v ní sílí pocit, že miluje také jejich otce, i když ho vlastně moc nezná...
Značkové lodičky skončily ve skříni – ostatně kam by je tady v Cornwallu nosila? Dříve bývaly téměř součástí její osobnosti, ale teď se staly nepotřebným krámem, který dala dětem na hraní. Sophie nad tou proměnou žasne: najednou nepotřebuje nic z toho, co pro ni bývalo nezbytné, a je prostě šťastná. Ano, občas se vyděsí obrovské odpovědnosti, kterou přijala, ale po většinu času je z ní spokojená máma.
Sophie váhá jedině nad tím, jestli má do svého života přijmout i Louise. K tomu, aby se stala matkou ze dne na den, ji donutily okolnosti. Ale založit ze dne na den rodinu, to už je otázka volby. A Sophie váhá: miloval by ji Louis i za jiných okolností? Nevidí v ní jen jakousi náplast za zemřelou ženu? A dokáže ona sama žít s vědomím, že její případné partnerské štěstí stojí na smrti kamarádky? Spousta otázek, na které Sophie hledá odpovědi... Bude je umět nalézt?


Vážka v jantaru

Diana Gabaldon
Nakladatel: Omega
Žánr: historický román
Vychází: 19.9.2016

Bývalá zdravotní sestra a v současnosti úspěšná primářka Claire Randallová se s dospělou dcerou Briannou vrací do zamlžených kopců Skotské vysočiny. Vypráví jí neuvěřitelný příběh, v němž ožívá starodávná legenda druidů. Brianna se dozvídá o tajemném kruhu z kamenů, o lásce, jež překonává hranice času,i o Jamesi Fraserovi, bojovníkovi, jehož udatnost donutila mladou Angličanku vyměnit život v jistotě za vír nebezpečných nástrah. Její strhující dobrodružství pokračuje v 18. století ve Francii, kde se setkává s princem Karlem Eduardem Stuartem. Neuznaný následník trůnu se s pomocí skotských klanů pokouší ujmout svého dědictví. Claire se snaží povstání předem odsouzené k neúspěchu překazit a zoufale bojuje o záchranu svého dítěte i muže, jemuž věnovala srdce.


Poppy Day
Amanda Prowse
Nakladatel: Omega
Žánr: román
Vychází: 14.9.2016

Co byste obětovala, aby se váš miláček vrátil domů?
Od té doby, co si kadeřnice Poppy Day vzala svého miláčka Marta, byli spolu šťastní. Nyní je Mart na misi v Afghánistánu a Poppy počítá každý den, až se vrátí domů.Avšak jednoho dne zaklepou na její dveře neznámí lidé a její svět se zhroutí. Mart byl vzat jako rukojmí a pro armádu je příliš nebezpečné, aby se ho pokusili zachránit.Poppy je odhodlána přivést ho domů sama. Ale brzy bude stát před nejtěžší otázkou svého života: není cena za záchranu muže, kterého miluje, příliš vysoká?
Silný příběh o ztrátě a odvaze od autorky, která z vlastní zkušenosti moc dobře ví, o čem píše.



Skrytá láska

Barbara Cartland
Nakladatel: Baronet
Žánr: román pro ženy
Vychází: 14.9.2016

Když se Louisa Hattonová vrátí domů po letech strávených ve Francii v internátě pro mladé šlechtičny, má pocit, že jí svět leží u nohou. Odvážná a sebevědomá kráska se těší na vzrušující život plný lásky a romantiky.
Její rodiče jí však už život naplánovali. Má se provdat za lorda Westbridge, jejich nového souseda, chladného a tvrdého muže, kterým Louisa pohrdá.
Dívka je zoufalá. U rodičů však žádnou podporu nenajde – její otec dluží lordu Westbridgeovi peníze.
Zbývá tak jediný člověk, na kterého se může obrátit – pohledný a záhadný Roderick Blake, jejich podkoní. Jenže Roderick je pouhý sluha. Jak by ji mohl ochránit před nechtěným sňatkem?
Dokáže Louisa odhalit Roderickovo tajemství? A dokážou společně čelit nebezpečí, které na ně číhá?



Navždy a věčně
Jennifer L. Armentrout 
Nakladatel: Baronet
Žánr: young adult
Vychází: 14.9.2016

Pro někoho může být mlčenlivost zbraní. Pro Mallory „Myšku“ Dodgovou představuje štít. Naučila se, že nejlepším způsobem, jak přežít, je neříkat nic. Přestože od její noční můry uplynuly už čtyři roky, dělá si starosti, že svůj strach nikdy nepřekoná.
Po letech domácího vyučování se musí Mallory postavit čelem k tomu, že maturitní ročník stráví na veřejné střední škole. V hlavě se jí odehrávaly všelijaké děsivé scénáře, nikdy se jí však ani nesnilo o tom, že hned první den ve škole narazí na Ridera Starka, svého kamaráda a ochránce, kterého neviděla už od dětství.
Netrvá dlouho a Mallory si uvědomí, že pouto, jež kdysi s Riderem sdílela, nezesláblo. Naopak, čím víc se jejich vztah prohlubuje, tím víc vychází najevo, že dívka není jediná, kdo zápasí s minulostí. Když se Riderův život vymkne kontrole, Mallory se musí rozhodnout, jestli zůstane mlčet, nebo mu promluví do duše. Kvůli lidem, které miluje, a kvůli vlastní budoucnosti musí pravda vyjít najevo.



Oltář ztraceného ráje
James Rollins
Nakladatel: BB/art
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 14.9.2016

Konec lidstva je na jeho počátku…
Louisianská veterinářka Lorna Polková narazí na bariérovém ostrově na ztroskotanou rybářskou loď. Členové posádky jsou buď mrtví, anebo zmizeli, ale ve člunu se najde děsivý náklad - klece s exotickými zvířaty, která někdo evidentně pašoval pro černý trh. Jenomže ta zvířata nejsou tak docela v pořádku a jejich podivná znetvoření nedávají smysl. Všechna mají navíc jednu společnou vlastnost - povážlivě vysokou inteligenci. Aby Polková odhalila
pravdu o původu podivného nákladu a hrozbě, musí se spojit s mužem, s nímž sdílí temné tajemství z vlastní minulosti.



Lovec zločinců
C. S. Quinn
Nakladatel: BB/art
Žánr: historický román
Vychází: 14.9.2016

Klíč, vrah a tajemství…
Čarodějnice vaří lektvary, hazardní hráči míchají karty a alchymisté předstírají zázraky… Píše se rok 1665 a v Londýně řádí černá smrt – mor. Ulicemi navíc kráčí vrah v masce morového doktora… Lovec zlodějů Charlie Tuesday se nepříliš ochotně pouští do pátrání po pachateli brutální vraždy mladé dívky. Dozvídá se však, že šílený záměr podivného vraha sahá mnohem dále a zahrnuje i zničení Londýna. Navíc má jakousi nejasnou souvislost i s tajemstvím Charlieho původu. Ve městě ponořeném do tmy se jako nejmocnější ze všech kouzel může ukázat smrt.



Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti
Ransom Riggs 
Nakladatel: Jota
Žánr: fantasy
Vychází: 14.9.2016

Tajemný ostrov. Opuštěný sirotčinec. Zvláštní sbírka velice podivných fotografií. Strašidelný příběh jako dělaný pro Tima Burtona.
To vše čeká na odhalení v knize Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, nezapomenutelném románu, kde děj a děsivé fotografie přináší jedinečný čtenářský zážitek. Náš příběh začíná strašnou rodinnou tragédií, která přivede šestnáctiletého Jacoba k cestě na vzdálený ostrov u břehů Walesu, kde objevuje rozpadající se trosky sirotčince slečny Peregrinové pro podivné děti. Když Jacob bloumá jeho opuštěnými ložnicemi a chodbami, ukazuje se postupně, že děti slečny Peregrinové byly víc než podivné. Byly možná nebezpečné. Možná byly na opuštěném ostrově drženy v jakési karanténě z velmi dobrých důvodů. A nějak – i když to zní jako něco nemožného – jsou možná stále naživu.
Fantasy doprovázená strašidelnými starými dobovými fotografiemi, při které běží mráz po zádech. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti zaujme dospělé, teenagery a všechny, kdo mají rádi temná dobrodružství.


Pařížské rekviem

Emma Ried
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: historický román
Vychází: 14.9.2016

Detektivka, v níž vrah hledá svou oběť? Dramatický milostný příběh s napínavou zápletkou z prostředí pařížského podsvětí konce 19. století. Trochu výstřední a samotářská Nathalie Airellová má vypátrat a zabít svého bývalého milence Adriena de Gresset, který propašoval přes hranice zásilku perských miniatur. To, co se zdálo jako dílo pomsty, však může mít širší politické pozadí…


Hra s ohněm
Tess Gerritsen
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 9.9.2016

V potemnělém římském obchůdku se starožitnostmi objeví houslistka Julia Ansdellová náhodně notový zápis neobyčejné, neznámé skladby – valčíku Incendio – a jeho zvláštní melodie, plná vášně, bolesti i mrazivé krásy, jí okamžitě učaruje. Julia se rozhodne Incendio nastudovat a seznámit s ním veřejnost. Vrátí se domů do Bostonu, ale od okamžiku, kdy se její smyčec dotkne strun a vzduch se rozezní ohnivými, hypnotizujícími tóny, začne se dít cosi podivného – a Juliin svět se octne v ohrožení. Ve snaze ochránit svou rodinu se Julia rozhodne vypátrat autora skladby a důvod, proč vznikla. Ve starobylých Benátkách objeví desítky let staré tajemství. Kdosi je však odhodlán zabránit odhalení pravdy, ať to stojí cokoli.
Výjimečný samostatný thriller autorky případů Jane Rizzoliové a Maury Islesové, mimořádný tím, že houslovou skladbu, která tvoří jeho hlavní zápletku, složila sama Tess Gerritsenová…


Dívka s jahodami
Lisa Stromme
Nakladatel: Omega
Žánr: historický román
Vychází: 12.9.2016

Okouzlující román živě vyprávěný mladou ženou, která se stala přímým svědkem bouřlivého románku, jenž inspiroval vznik světově známého a ve své době skandálního obrazu „Výkřik“.
„Dívka s jahodami“ je Johanne Lienová, jejíž prostý život v malebném norském pobřežním městečku – život sestávající se ze sbírání lesních plodů, které prodává turistům a z toho, že jako bosonohá modelka pózuje malířům okouzleným zdejším prostředím – se dramaticky změní ve chvíli, kdy získá práci v bohaté rodině námořního admirála. Spřátelí se zde s admirálovou nejmladší dcerou Tullik zoufale toužící po sexuálním a citovém dobrodružství. To nachází u Edvarda Muncha, kontroverzního umělce, který se snaží získat uznání a jehož chování místní komunita odsuzuje jako hříšné. Johanne jim začne dělat prostředníka a jejich silně jiskřící vztah spolu se syrovými emocemi malířových obrazů ji čím dál tím hlouběji vtahuje…


Za války, 1914: Sbohem, Piccadilly
Cynthia Harrod-Eagles
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: historický román
Vychází: 9.9.2016

Píše se rok 1914 a Velká Británie čelí válce. Život Hunterových, jejich dětí, služebnictva a sousedů už nikdy nebude jako dřív. Pro dvacetiletého Davida představuje válka možnost projevit hrdinství, ale když se jeho matka dozví, že narukoval, zlomí jí to srdce. Krásná Diana se seznámí s vikomtem Charlesem Wroughtonem a zdá se, že ji čeká šťastná budoucnost, ovšem svolí aristokratická rodina ke sňatku dědice s pouhou dcerou bankéře? Dianina sestra Sadie pomáhá cvičit koně, které armáda potřebuje na frontu… Nová trilogie Cynthie Harrod-Eagles, autorky populární Dynastie Morlandů, která si získala věrné čtenáře po celém světě!


Dokonalé ticho 
Rosamund Lupton
Nakladatel: Ikar
Žánr: společenský román
Vychází: 9.9.2016

24. listopadu se Angličanka Yasmin s desetiletou dcerou Ruby vydají na cestu přes severní Aljašku. Pátrají po Rubyině otci Mattovi, který se při katastrofálním požáru inuitské vesnice ztratil v polární divočině. S každou další mrazivou mílí se hrouží stále hlouběji do nekonečné polární noci. A Ruby, která je od narození úplně hluchá, musí čelit temnotě, v níž se nemůže dát vést ani zrakem. Nehodlá milovaného otce opustit za žádnou cenu. Avšak zima je svírá v ledových spárech stále pevněji… a kdosi je ve tmě sleduje. 


Americká sága 2: Bílá hvězda
Iny Lorentz
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: historický román
Vychází: 9.9.2016

Amerika v 19. století.
Giselu a Waltra zavál osud na jejich útěku z Německa do mexické provincie Texas. Gisela čeká jejich prvního potomka a Walter se spřátelí s obávanými Komanči. Když Gisela přivede na svět syna, Walter koupí od Komančů mladou Nizhoni jako kojnou pro malého Josefa. Indiánka Nizhoni má z Waltra strach, ale s Giselou ji záhy spojí hluboké přátelství. Diktátor Santa Anna zavleče texaské osadníky do zničující války. V těžkých dobách bude Nizhoni pro rodinu pravým požehnáním...



Křišťálový meč
Victoria Aveyard
Nakladatel: CooBoo
Žánr: young adult
Vychází: 12.9.2016

Každý může zradit... Nenechte si ujít pokračování Rudé královny! Krev Mare Barrowové je rudá jako většiny obyčejných lidí. Má ale nadpřirozené schopnosti jako Stříbrná, dovede ovládat blesky, což je zbraň, kterou chce královský dvůr získat pod svou kontrolu. Sice ji obvinili, že to vše jen předstírá a je prachsprostá podvodnice, ale jí se podaří uprchnout od Mavena, prince a přítele, který ji zradil. A Mare zjistí něco vskutku překvapivého – není jediná Rudá, kdo má podobné schopnosti. Pronásledovaná Mavenem, z nějž se nyní stal pomstychtivý král, vyráží pátrat po rudostříbrných bojovnících, aby je vyzvala k souboji s jejich utlačovateli. Ale nehrozí snad Mare nebezpečí, že se z ní stane přesně taková zrůda, které se pokouší porazit? Nezlomí ji váha životů, jež je nutné položit ve jménu revoluce?


Sova
Samuel Bjork
Nakladatel: Plus
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 12.9.2016

V lese kousek od Osla je v podivném hnízdě ze sovího peří nalezeno tělo sedmnáctileté dívky, jež se před tím ztratila z domova pro problémovou mládež. Případem se začne zabývat zkušený detektiv Holger Munch se svým týmem. Vyšetřování pro nedostatek stop začíná váznout na mrtvém bodě, ale pak IT odborníkovi z oddělení vražd záhadný hecker pošle nahrávku, jež odhalí znepokojivé podrobnosti o osudu zabité dívky; ve filmu se na okraji mihne silueta vraha převlečeného za sovu, nočního dravce symbolizujícího smrt... A patrání se roztočí na plné obrátky. Sova opět přináší promyšlenou, napínavou zápletku a proniká hluboko pod povrch lidské mysli stejně jako první Bjorkův román V lese visí anděl. Zároveň se v ní noříme hlouběji do soukromí detektivů Holgera Muncha a Mii Krügerové, které si díky veleúspěšnému prvnímu dílu řady již oblíbili čtenáři v řadě zemí. Spolu s tím, jak se snaží co nejrychleji rozlousknout zapeklitý případ a zastavit brutálního vraha, se oba vyšetřovatelé musí porovnat i s řadou výzev, které před ně staví jejich osobní životy.


Panství Daringham Hall - Návrat 
Kathryn Taylor
Nakladatel: Moba
Žánr: společenský román
Vychází: 30.9.2016

Může to Benovi skutečně udělat? Kate ví, že se její láska vrátila na Daringham Hall jen kvůli ní. Den za dnem však musí přihlížet, jak se veškeré Benovy pokusy o záchranu statku a panského domu míjejí úspěchem. Nadto se ještě začne šířit podezření, že Ben sám zpečetil konec všech nadějí svou příliš riskantní obchodní strategií. Je z toho pochopitelně zdrcený a Kate, která to nedokáže snášet, se v zoufalství rozhodne nechat ho jít…


Útěk do samoty
Nicholas Sparks
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 30.9.2016

Krásná Denisa žije jen pro svého syna, a když po matčině smrti zdědí starý dům se zahradou na kraji
poklidného městečka, rozhodne se natrvalo odstěhovat z Atlanty. Práci učitelky beztak opustila a přátele ztratila, protože věnuje veškerý čas synovi. Kyle totiž potřebuje mimořádnou péči; ve svých pěti letech nedokáže pořádně mluvit a odborníci nad jeho poruchou bezradně krčí rameny. Prostředí Edentonu neprovdané ženě prospívá, i chlapec se tu postupně začleňuje mezi vrstevníky. Jednoho dne ale za bouřky dostane Denisino auto smyk. K havárii přijíždí dobrovolný hasič Taylor McAden; ještě netuší, že tato záchranná akce je jiná než ostatní a bude od něj vyžadovat mnohem víc než odvahu a neohroženost...



Papírová srdce
Claire Contreras
Nakladatel: Baronet
Žánr: román pro ženy
Vychází: 29.9.2016

Ztratil jsem ji. Ne, neztratil. Odehnal jsem ji. Odjakživa byla moje nejlepší kamarádka. Neměl jsem se do ní zamilovat. Choval jsem se lehkovážně a jí to zlomilo srdce. Myslel jsem, že jsem se zachoval správně. Uběhly roky a teď se mnou musí pracovat. Připomíná mi, proč jsem se do ní zamiloval. Ale tentokrát udělám všechno, co bude v mých silách, abych ji už nikdy nenechal odejít.


Srdeční záležitost 
Gilles Legardinier
Nakladatel: Domino
Žánr: společenský román
Vychází: 27.9.2016

Středoškolská léta nás formují pro celý život: v dobrém, ve zlém, ve všem.
Pokud bychom chtěli najít ukázkový příklad šťastné holky, našli bychom ho v Camille. Studuje poslední ročník gymnázia na malém městě, je obklopena partou nerozlučných kamarádů, se kterými se zná už od školky, a jako všichni lidé jejího věku si klade spoustu otázek o životě, lásce a přátelství.
S blížící se maturitou se dny začínají plnit starostmi s učením, profesory a rodiči. Camille ale brzy přijde na to, že skutečné problémy vypadají docela jinak: nedlouho před maturitou zjistí, že její nejlepší kamarádka Lea trpí nevyléčitelnou nemocí. Je to šok. Co teď? Přijmout krutou pravdu, anebo se držet naděje na zázrak?
I přes tíhu situace a vlastní strach se Camille a ostatní spolužáci snaží být Lee oporou, tráví s ní čas a především dělají všechno pro to, aby byla Lea šťastná a spokojená. Před krutou diagnózou se ale jen tak utéct nedá a nikdo vlastně neví, kolik času Lee zbývá. A tak je nutné nepromarnit ani minute, užívat života a vytvářet sin a Leu jen ty nejlepší vzpomínky...


Ruka

Henning Mankell
Nakladatel: Host
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 27.9.2016

Novela o komisaři Wallanderovi.
Po třiceti letech na stejném pracovním místě je komisař Kurt Wallander unavený, nevrlý a má nutkání konečně něco změnit. Když se mu naskytne možnost koupit starý statek s kouzelnou zarostlou zahradou na klidném venkově, zdá se to jako sen.
Idyla se však vzápětí rozplyne — komisař na zahradě najde ruku, vlastně celou kostru, pohřbenou v mělkém hrobě. Místo zařizování útulného domova tak Wallanderovi nezbude než se pustit do toho, co mu beztak jde nejlépe — pátrání po vrahovi.
Půvabnou detektivní novelu napsal Henning Mankell jako bonus pro vášnivé čtenáře detektivek.


Vlastimil Vondruška
Nakladatel: Moba
Žánr: historický román
Vychází: 26.9.2016

Další příběhy královského písaře Jiřího Adama z Dobronína. První z nich zavede pána z Dobronína do Velhartic, kde byly v časech krále Jiřího z Poděbrad na čas uloženy české korunovační klenoty. A jak se zdá, tehdy se stalo něco, co ještě po desetiletích vede zasvěcené k tomu, aby vraždili. Ve druhém královský písař odjíždí z Prahy odpočinout si do lázní, ale záhy zjistí, že ani tady se nevyhne povinnostem vyšetřovatele. Majitel lázeňského domu ho požádá o pomoc, protože v jedné z koupelen je nalezeno tělo zavražděné hesenské princezny. O všem se navíc dozví inkvizice a Jiří Adam z Dobronína musí nejen hledat kruté vrahy, ale také bojovat proti německém inkvizitorovi, který se snaží dokázat řádění ďábla.


Nikomu ani slovo
Harlan Coben
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 26.9.2016

Davida Becka ta ztráta naprosto zdrtila. A od chvíle, kdy k ní před osmi lety došlo, prožívá znovu den co den hrůzu, která se stala. Třpytící se jezero. Bledý svit měsíce. Pronikavé výkřiky. Noc, kdy jeho žena Elizabeth zmizela. Poslední noc, kdy ji viděl živou…
David se uzavřel, žije jen pro svou práci pediatra. Každý ho nabádá, že je čas překonat minulost. David se tomu brání, navíc ho tíží temná událost, ke které se nikdy nikomu nepřiznal. A pak začne dostávat e-maily, v nichž kdosi zmiňuje to, o čem věděl jen on a Elizabeth. A taky varování: Nikomu ani slovo. David poslechne. Je ochoten se všeho vzdát, opustit ty, kterým věřil, a vydat se za záhadnou osobou, jejíž zprávy mu poskytují zoufalou naději. Zároveň je tu však někdo, kdo chce za každou cenu odhalit Davidovo tajemství…



Dívka, již jsi tu zanechal
Jojo Moyes
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 26.9.2016

Píše se rok 1916, když francouzský malíř Édouard Lefevre odchází bojovat na frontu. Jeho mladé manželce Sophii zůstává na památku její portrét, na svou dobu poněkud nezvyklý. Poté co městečko, kde Sophie žije, padne do rukou Němcům, ocitají se jeho obyvatelé na samé hranici absolutní bídy a pro kousek chleba musejí často dát všanc i holý život. A tehdy Sophiin portrét upoutá pozornost nového Kommandanta. Německý důstojník je obrazem doslova posedlý a Sophie je odhodlaná riskovat cokoliv – rodinu, svou pověst i život –, jen aby mohla znovu spatřit svého muže... O bezmála sto let později dostane Liv Halstonová od svého muže darem působivý portrét mladé ženy, který koupil za pár šupů na ulici. Posléze se ovšem ukáže, že obraz má nesmírnou cenu, a rozhoří se boj o to, kdo je jeho skutečným vlastníkem. A Livino přesvědčení o správnosti věcí podstoupí náročnou zkoušku. Stejně jako Sophie je však pevně odhodlaná bojovat za to, co má na světě nejraději...


Oběšení psi
Jens Henrik Jensen
Nakladatel: Omega
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 26.9.2016

Niels Oxen, bývalý příslušník dánské armády, nositel nejvyššího vyznamenání, je nyní bezdomovec žijící v severozápadní části Kodani. Válečný veterán sbírá vratné láhve a žije z odpadků ze supermarketů.
V naději, že přemůže své vnitřní démony, míří bývalý člen speciálních jednotek na sever, na Jutský poloostrov, kde si zřídí tábor v lese a vede prostý život. Ale ten se brzy změní v noční můru.
Po noční návštěvě středověkého hradu na okraji lesa se stane podezřelým z vraždy jeho majitele, bývalého velvyslance a zakladatele vlivné výzkumné skupiny.
Dánská policie a zpravodajská služba přijedou nápadně brzy a dřív než má Niels čas cokoli udělat, jsou on a neortodoxní agentka Margrethe Franck zataženi do vyšetřování série záhadných vražd, které spojuje jeden prvek: oběšení psi.



Dívka ve vlaku
Paula Hawkins
Nakladatel: Ikar
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 23.9.2016

Rachel dojíždí ranním vlakem do Londýna. Den co den si prohlíží útulné předměstské domky, a když vlak na chvíli zastaví u návěstidla, naskýtá se jí pravidelně letmý pohled do soukromí mladého páru. Postupem času Rachel začíná mít pocit, že ty dva lidi zná. Představuje si, že je zná. Dá jim dokonce jména: Jason a Jess.
Jednoho dne však zahlédne něco, co ji šokuje. Stačí pouhá minuta, než se dá vlak zase do pohybu, a náhle je všechno jinak… Krátce nato se Rachel dozví, že se „její“ Jess pohřešuje, a proto se rozhodne obrátit na policii. Není si jistá, zda tím nenadělá více škody než užitku, zatímco se stále více zaplétá do příběhu, který není její, ale jenž nakonec obrátí naruby život úplně všem…



Copatá máma
Barbora Bečvářová
Nakladatel: YOLI
Žánr: román
Vychází: 23.9.2016

Lucii je devatenáct, má pár měsíců před maturitou a spoustu plánů do budoucna, když naprosto neplánovaně otěhotní. Po počáteční nejistotě se rozhodne dítě si nechat, i když vyrovnat se s tím, že z ní bude máma, není vůbec snadné. Lucie se mění z potřeštěné středoškolačky v dospělou ženu a zároveň musí vyřešit vztah k Tomášovi, své dlouholeté a donedávna platonické lásce, se kterým miminko čeká. Dokáže jejich čerstvé zamilování zvládnout takovou zkoušku? K tomu se ještě přidává Luciin komplikovaný vztah k rodičům a spousta starostí o budoucnost… Čtivý a svěže působící román byl částečně inspirován autorčinou zkušeností s neplánovaným těhotenstvím v posledním ročníku střední školy.


Vdova
Fiona Barton
Nakladatel: Domino
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 21.9.2016

Jeho tvář byla všeobecně známá z titulních stránek novin: opovrhované monstrum, které podle všeobecného mínění spáchalo hrůzný zločin. Nebyl však za něj nikdy odsouzen. A Jean Taylorová byla ženou toho monstra.
Většinu svého života strávila v roli dokonalé manželky. Neochvějně stála po boku svému muži i poté, co byl obviněn z vraždy dítěte, přestože kvůli tomu musela snášet zlostné pohledy, přišla o přátele i o práci. Teď je ale její muž mrtvý a lidé chtějí vědět, jaké to bylo, žít po jeho boku. Co se vlastně tenkrát stalo. Jean může konečně vyzradit všechna tajemství.
Pravda – to je to, co po ní všichni chtějí. Zajímá se o ni novinářka, pro kterou je exkluzivní rozhovor s ženou pedofilního vraha vrcholem kariéry. A ještě intenzivněji se snaží pravdu odhalit inspektor Sparkes, pro něhož je tento případ letitou noční můrou. Policajtský instinkt mu napovídá, že se Jeanina maska mlčenlivosti bortí, že se brzy stane něco zásadního...



Téměř jasný případ
Jan Cimický
Nakladatel: Baronet
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 21.9.2016

V atmosféře strachu před duševně nemocnými, kteří v poslední době zabíjeli, se v parku na okraji města najde mrtvola staršího muže. V jeho těle jsou zabodány závodní šipky. Podezření vede přímo ke schizofrenikovi, který bydlí ve stejném domě jako zavražděný, dlouhodobě obviňuje své sousedy ze zákeřných útoků těmi nejbizarnějšími způsoby a v domě se ho lidé bojí. Média se této verze okamžitě chopí a vzniká další hysterie kolem duševně nemocných. Mordparta vrchního rady Hladíka by podle všeho měla mít snadnou práci: vrah je od začátku jasný, ale postupně vznikají pochybnosti. Dokážou kriminalisté, a zejména jejich mladičká posila doktorka psychologie Sulková, odolat mediální masáži, nepodlehnout nejsnazšímu řešení a najít pravdu?
Příběh kromě rozplétání případu zároveň ukazuje i trápení, které prožívá v realitě duševně nemocný, pronásledovaný sluchovými halucinacemi.



Já jsem smrt
Chris Carter
Nakladatel: BB/art
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 21.9.2016

…budete koukat, co se všechno stane
Ve svém sedmém příběhu se detektiv Robert Hunter opět setkává se svým parťákem Carlosem Garciou nad případem dvacetileté ženy, jejíž mrtvola je nalezena v bizarní pozici na trávníku poblíž losangeleského letiště. Pitva prokáže, že oběť byla mučena a usmrcena mimořádně trýznivým a vynalézavým způsobem - a také se objeví vzkaz, který vrah v jejím těle zanechal. Takřka hned se najde i další tělo a Hunter se pouští do boje s časem, aby dostihl a zneškodnil netvora, jehož minulost skrývá temné tajemství - predátora, který má jedinou neukojitelnou touhu: zabíjet.



Relikviář
Douglas Preston & Lincoln Child
Nakladatel: BB/art
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 21.9.2016

Kniha navazuje na román Relikvie. Děj se odehrává o osmnáct měsíců později v New Yorku. Znovu se objevují záhadné vraždy. Způsob provedení připomene všem, kdo se zúčastnili boje s Mbwunem, události v Muzeu dějin přírody. Tentokrát se ale oběťmi vražd stávají bezdomovci žijící v opuštěných tunelech newyorské podzemní dráhy. Do pátrání po Mbwunovi se pouští známý tým - agent Pendergast, podporučík D'Agosta, doktor Frock a doktorka Margo Greenová. Pro záchranu New Yorku musí zatopit podzemí z jezera v Central Parku.


Poslední zkouška
Michael Hjorth, Hans Rosenfeldt
Nakladatel: Host
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 22.9.2016

Sebastian Bergman čelí nevyzpytatelnému sériovému vrahovi, který ohrožuje samu existenci kriminálního týmu
Hvězda televizní reality show je nalezena v opuštěné školní budově s prostřelenou hlavou. Muž je přivázaný ke školní židli, sedí v koutě se špičatou čepicí na hlavě a na zádech má připnutý několikastránkový test. Soudě podle počtu chybných odpovědí oběť selhala v nejdůležitější zkoušce svého života.
Ukáže se, že jde o první ze série vražd zaměřených na mediálně známé osobnosti. Kriminální oddělení hledá důkazy, ale Sebastian Bergman najde klíč na internetu a v anonymních dopisech zveřejněných v novinách. Brzy vyjde najevo, že jejich autor má o vraždách informace, k nimž má přístup jenom policie — a vrah.


Pravidla lásky

Nora Roberts
Nakladatel: Harper Collins
Žánr: román pro ženy
Vychází: 20.9.2016

Správná cesta
Po děsivém setkání s ozbrojeným cizincem na pláži ostrova Lesbos zažije Morgan překvapení – z útočníka se vyklube zámožný přítel její kamarádky Nicholas Gregoras. Jenže Morgan ho podezírá, že je zapletený do pašování drog! Když pak dojde k vraždě neznámého muže, je si téměř jistá, že v tom má prsty právě Nicholas. Ten ji však přesvědčuje, že se naopak snaží rozbít kruh pašeráků drog a obává se, že je Morgan v nebezpečí. Co bude silnější? Morganina podezření spojená se záhadným řeckým magnátem, nebo spalující touha, kterou v ní probudil jeho polibek? 


Za vším hledej ženu
Když ambiciózní právnička Tory přijme práci šerifky v městečku Friendly v Novém Mexiku, myslí si, že to nebude těžký úkol. Ale jen do chvíle, kdy se u ní objeví známý režisér Phillip Kincaid, kterého předvedl strážník za překročení rychlosti jízdy. Vzájemná přitažlivost se totiž nedá přehlédnout. Tory je ovšem pevně rozhodnutá nedat se a Phil to s ní opravdu nemá snadné. Jenže když si Phil něco umane, pak to také musí dostat! Teď chce téhle sebevědomé šerifce dokázat, že i vynikající advokátka může někdy prohrát… a ochotně se podrobit lásce!
 



Pomsta & rozbřesk
Renée Ahdieh
Nakladatel: CooBoo
Žánr: young adult
Vychází: 12.9.2016

V zemi Chorásán si násilnický kalif Chálid každou noc bere novou dívku a za každého rozbřesku ji nechává oběsit na hedvábném provazu. Když se šestnáctiletá Šíva stane jeho obětí, rozhodne se její nejlepší přítelkyně Šeherezáda, že se pomstí, a dobrovolně se stane jeho další ženou. Šeherezáda je nejen odhodlaná zůstat naživu, ale ukončit hrůzovládu kalifa jednou provždy. V tomto napínavém převyprávění Tisíce a jedné noci okouzluje Šeherezáda noc za nocí kalifa svými příběhy, a získává tak další dny života. Ale jestli je Chálid doopravdy takové monstrum, jak je potom možné, že se do něj Šeherezáda zamiluje? A znamená v tomto světě plném tajemství láska vůbec něco?


Sladká pomsta 
Nora Roberts
Nakladatel: Motto
Žánr: společenský román
Vychází: 5.9.2016

Adrianne, dcera vyhlášené hollywoodské krasavice a proslulého arabského šejka, žije pozoruhodný dvojí život. Všichni ji znají jako princeznu, lehkomyslnou moderní dívku, která přes den poletuje po dobročinných akcích a večer z jednoho luxusního večírku na druhý. Nikdo netuší, že právě ona je Stín, největší zloděj současnosti. Daří se jí to tajit, dokud se neobjeví jeden z nejtvrdších detektivů Interpolu Philip Chamberlain, v minulosti také sám pověstný zloděj. Muž se však dopustí jedné osudové chyby – podlehne Adrianninu kouzlu…


Ještě jeden den
David Levithan
Nakladatel: CooBoo
Žánr: young adult
Vychází: 26.9.2016

Pro Rhiannon jsou všechny dny stejné. Časem se smířila i s tím, že její přítel Justin je temperamentní, ale odtažitý, a že to není kluk z romantických filmů. A naučila se několik základních pravidel: nedělat si příliš velké naděje, neupínat se na Justina a nesnažit se ho změnit. Ale jednou se vše změní. Justin je jako vyměněný a prožijí dokonalý den. Ovšem příští ráno si Justin z předchozího dne vůbec nic nepamatuje a vše se vrátí do starých kolejí. A najednou do jejího života vstoupí cizinec, který tvrdí, že onen dokonalý den strávila s ním – s ním v Justinově těle.


Sůl moře
Ruta Sepetys
Nakladatel: CooBoo
Žánr: literatura faktu
Vychází: 19.9.2016

Zima roku 1945. Čtyři mladí lidé. Čtyři tajemství. Druhá světová válka chýlí ke konci, poblíž Východního Pruska se tisíce uprchlíků vydalo na pouť za svobodou a většina z nich má co skrývat. Mezi nimi i Joana, Emilia a Florian, jejichž cesty se zkřížily na lodi, která slibovala spásu. Jmenovala se Wilhelm Gustloff. Přišli každý odjinud, ale všechny je žene a pomalu dohání neštěstí, lži a… válka. Když se svoboda zdá na dosah, udeří tragédie. V tu chvíli je naprosto jedno, z které jste země a kultury či jaký je váš společenský status. Všech deset tisíc lidí na palubě bojuje za jedinou věc: Chtějí přežít. Autorka knihy V šedých tónech se vrací do dob druhé světové války se svým novým románem, jenž líčí jednu z nejhorších – přesto téměř neznámých – válečných tragédií.


Skleněný trůn - box 1-3
Sarah J. Maas
Nakladatel: CooBoo
Žánr: young adult
Vychází: 26.9.2016

Srdce z ledu. Vůle z oceli. Nelítostný boj začíná. V temných a špinavých solných dolech Endovieru si doživotní trest odpykává osmnáctiletá dívka. Celaene byla od dětství trénovaná k jednomu jedinému úkolu – stát se tím nejlepším zabijákem na světě, rychlým, tichým, neodhalitelným a všehoschopným. Ale udělala chybu. Nechala se chytit. Korunní princ jí nabídne poslední šanci: Svobodu výměnou za velkou oběť. Musí ho reprezentovat v turnaji, kde se proti sobě postaví 24 šampionů, těch nejlepších vrahů a zlodějů z celé země. Bude to boj na život a na smrt. Pokud zvítězí, bude volná. Ovšem její soupeři umírají nejen při soubojích, ale i za tajemných okolností – Celaene teď o svůj život bojuje nejen s nimi, ale i s něčím tajemným a děsivým, co se skrývá v pozadí.  


Deset dětí paní Ming 
Eric-Emmanuel Schmitt
Nakladatel: Motto
Žánr: společenský román
Vychází: 19.9.2016

Paní Ming neustále mluví o svých deseti dětech, které žijí na různých místech rozsáhlého území Číny. Je to možné v zemi, kde je povoleno mít pouze jedno dítě? Obešla nějak zákon? Vymýšlí si nebo je snad šílená? A co když se nejedná o imaginární potomky? Co když doopravdy existují? Jaké tajemství skrývá nenápadná a tichá paní Ming?


Vesmír je ženatý 
Karin Krausová
Nakladatel: Motto
Žánr: společenský román
Vychází: 19.9.2016

Příběh o ženách, které se zapletou se zadanými muži.
Lea, sestra hlavní hrdinky Karin, miluje ženatého muže. Karinina nejlepší kamarádka Soňa má dokonce se ženáčem syna. Obě jsou pravidelně terčem Karininých sarkastických poznámek o tom, jak s nimi jejich milenci manipulují a využívají je. Úspěšná, samostatná a střízlivě uvažující Karin je přesvědčená, že jí se něco takového nemůže stát. A i kdyby ano, byl by to pouze nezávazný vztah, čistě fyzická záležitost bez hlubších citů, bez budoucnosti. Jenže pak se seznámí s Petrem a musí sama sobě připustit, že to, čemu se celá léta posmívala, potkala i ji. Akorát že kamarádkám musí lhát, že je svobodný a bez závazků.



Láska podle návodu 
Melissa Pimental
Nakladatel: Motto
Žánr: společenský román
Vychází: 26.9.2016

Jak to dopadne, když se ve svém milostném životě rozhodnete řídit radami zastaralých příruček? Lauren je mladá, krásná, chytrá, vtipná a sympatická a do Londýna se přestěhovala za lákavou vidinou života plného milostných dobrodružství. Nehledá dlouhodobý vztah a nechce se vázat. Proč jí to ale žádný muž nevěří? Lauren se tedy rozhodne experimentovat a řídit se každý měsíc radami jiné seznamovací příručky. A protože pocházejí z různých období, Lauren si díky nim vyzkouší rozmanité metody svádění – promění se ze stydlivé dívky ve svůdnou erotickou bohyni a jindy zase dodržuje přísný celibát – to vše s jediným cílem: užít si nezávazný sex s co nejpřijatelnějším partnerem, i když to se nakonec ukáže jako téměř nemožné. Přestože (nebo protože?) Lauren do puntíku dodržuje všechny uvedené pokyny, dostává se často do nečekaných a někdy i velmi zvláštních situací a brzy pochopí, že svádění je věc ožehavá, a kdo si pohrává s ohněm, často si spálí prsty…
 

Kněžna žebráků
Peter Dempf
Nakladatel: Alpress
Žánr: historický román
Vychází: 20.9.2016

Hannah přišla při požáru o muže, o dceru i o střechu nad hlavou. Místo pomoci ji sousedé nechají uvrhnout do žaláře. Zprvu se utěšuje, že jde o omyl, protože je popálená k nepoznání, ale pak se dovtípí, že komusi šlo o to, aby se už nikdy nedostala na svobodu. Podaří se jí uniknout v přestrojení za žebračku, dál musí žít jejím životem a přitom odhalit, kdo má vše na svědomí.


Selekce BOX 1-4
Kiera Cass
Nakladatel: CooBoo
Žánr: young adult
Vychází: 19.9.2016

Čtyři díly Selekce v jednom boxu Pro třicet pět dívek je Selekce životní šancí. Příležitostí k útěku od života, který jim byl stanoven od narození. Možnost žít v paláci a soutěžit o srdce krásného prince Maxona. Ale pro Americu je soutěž noční můrou. Znamená pro ni otočit se zády ke své tajné lásce Aspenovi, který je o kastu níž než ona. Odejít z domova a vstoupit do nelítostné soutěže o korunu se jí nechce. Pak America potká prince Maxona – a uvědomí si, že život, o kterém vždycky snila, si už nedokáže představit. Jak soutěž pokračuje, Americe se musí nejen rozhodnout mezi dvěma muži, ale především řešit problémy, které se týkají celé země a společnosti. O dvacet let později se Selekce musí zúčastnit i následnice trůnu Eadlyn, která i přes nátlak okolí odhodlaná soutěže využít ke svým cílům. Nebude však nakonec láska silnější než rozum?

Mohlo by se vám líbit

11 komentářů

  1. Ahoj Luci!
    Tak to je vážně super!
    Na mém seznamu knih, které si chci přečíst, přibylo dalších 16 knih!!! :-D
    Jsem zvědavá, kdy to budu číst! :-D

    Super článek! Vždy díky tobě objevím nějakou skvělou knihu, jejíž vydání by mi jinak uniklo! Díky, máš to u mě! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Katy! Jsem ráda, že se necháš těmi shrnutími inspirovat ;) Snad mě nezačneš časem proklínat :D

      Já jsem u Tebe na blogu objevila soutěž o Vážku v jantaru a musela jsem se zapojit! Bezvadná soutěž, díky za ni :)
      Měj se hezky ;)

      Vymazat
  2. Moc se mi líbí obálka knížky Dívka již jsi tu zanechal, konečně nemá knížka od J.Moyes modrou nebo zelenou ale taky růžovou,červenou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi tohle papírové vydaní moc líbí! Dokonce jsem přemýšlela, že si jej pořídím ;)

      Vymazat
  3. Super článek! :)
    Září společně s dalšími měsíci mě fakt zruinují :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi tak :) Mně přijde, že v každém měsíci se najdou knížky, které člověk nutně potřebuje :D

      Vymazat
  4. Tohle je prostě peklo. Přes léto jsem tak poctivě šetřila a v září tohle... Zaujala mě Sova, ale nečetla jsem zatím ten první díl - tudíž si budu muset koupit i ten. Musím rozhodně doplnit sbírku Sparkse. Láká mě také filmové vydání Dívky ve vlaku a paperbacková Jojo Moyes. Ach jo. :)) Díky za super souhrn a měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, Kristy! :) Tak Sova, i její první díl, mi úplně unikly.. Dívku ve vlaku jsem zatím ještě nečetla. Mám ji jen jako e-book a asi u toho i zůstanu.

      Taky se měj moc hezky! ;)

      Vymazat
  5. Opět spousta krásných tipů, rozhodně si vyberu, ale bude těžké nenasyslit hromadu. Vlastně nebude, účet je po dovolené docela vyluxovaný :))

    OdpovědětVymazat
  6. PROFESIONÁLNÍ KOUZELNÍK KOUZEL, KTERÝ VÁM MŮŽE POMOCI LÁSKOVÝM KOUZLEM, ABY ZÍSKALI SVÉ MILOVNÍKY ZPĚT PO NARUŠENÍ PO ROZDĚLENÍ / ROZDĚLENÍ I V PŘÍPADĚ, ŽE SE VÁŠ SITUACE ZNAMENÁ beznadějně! KONTAKT DR Wale URČITĚ NEJLEPŠÍ KOUZELNÝ KOUZEL ONLINE A JEHO VÝSLEDEK JE 100% ZÁRUKA.
    Kontaktujte Dr Wale na +2349015141346. NEBO drwalespellhome@gmail.com

    Po 4 letech ve vztahu s mým přítelem můj přítel začal chodit s jinými dívkami a ukazovat mi chladnou lásku, při několika příležitostech mi hrozí, že se se mnou rozejde, pokud se ho odvážím vyslechnout ohledně jeho aféry s jinými dívkami, byl jsem naprosto zdevastovaný a zmatený, dokud mi můj starý přítel neřekl o kouzelníkovi na internetu zvaném DR Wale, který pomáhá lidem s jejich vztahem a problémem v manželství mocí jeho bohů, zpočátku jsem pochyboval, jestli taková věc vůbec existuje, ale rozhodl se dát zkuste to, když jsem ho kontaktoval, řekl mi vše, co jsem musel udělat, a já jsem mu pomohl seslat kouzlo lásky a do 48 hodin se můj přítel ke mně vrátil a začal se omlouvat, teď přestal chodit s dívkami a je se mnou navždy a opravdu. Obraťte se na toto skvělé kouzlo Caster pro váš vztah nebo manželství problém.

    Tady je jeho kontakt ...
    WHATSAPP: +2349015141346
    EMAIL: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  7. JAK ZÍSKÁVÁM SVÉ MANŽELSKÉ ZPĚT S POMOCÍ DR WALE KONTAKT NA ČÍSLO WHATSAPP / VIBER +2349015141346 nebo drwalespellhome@gmail.com

    Jsem Alia Hoedtová, chci poděkovat doktoru Waleovi za to, že mi do 48 hodin vrátil moji milenku. Když mě opustil můj milenec, byl jsem tak unavený a frustrovaný, než jsem hledal na internetu pomoc a viděl jsem tolik dobrých rozhovorů o Dr. Waleovi a rozhodl jsem se to zkusit a kontaktoval jsem ho a vysvětlil mu své problémy a on seslal kouzlo lásky pro mě, které používám k získání svého manžela zpět. Pokud chcete získat zpět svou milenku, kontaktujte Dr. Wale přes WhatsApp / Viber +2349015141346 email: drwalespellhome@gmail.com Dr. Wale, skvělý muž, který je schopen přivést zpět ztracený milenec

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu