Útěk na druhý břeh

29.2.16


Dostat se na samé dno, neznamená zůstat tam navždy... Jsou místa, kterým je lepší se vyhnout i za bílého dne. Přesto na druhém břehu řeky, kde nekontrolovatelně bují vegetace a pohybují se podivné lidské existence, najde útočiště mladá dívka Krista. Od skoku do chladné vody ji zachrání žena, která vypadá jako smrtka, ale v osudnou chvíli se stává strážným andělem. Přiměje zoufalou dívku žít dál? Pozná Krista osudovou lásku?

Jana Abrahámová
Překladatel: -
Nakladatel: Brána
Rok vydání v originále: 2015
Rok vydání v ČR: 2015
Počet stran: 272

Poté, co jsem objevila knížku Útěk na druhý břeh a přečetla si její anotaci, vůbec jsem neměla tušení, o čem by mohla být. Anotace toho příliš neprozrazovala, proto jsem se snažila vycházet z obálky a jejích podzimních tajemných tónů. Vzala jsem si do hlavy, že by se mohlo jednat o nějakou duchařinu, ale to jsem byla pěkně vedle...

Děj začíná příběhem mladé dívky Kristy, která byla okolnostmi donucena nechat za sebou svůj dosavadní život, který byl doposud celkem příjemný. Nechci prozrazovat více, protože pokud se rozhodnete knihu číst, ať nejste ochuzeni o to překvapení, kterým směrem se bude příběh ubírat.


Na začátku jsem se bála, jestli mě to bude vůbec bavit, ale po pár stranách bylo jasné, že tuhle knížku před jejím dočtením neodložím. Dozvěděla jsem se spoustu nových věcí, poněvadž s takovým tématem jsem se v knihách doposud nesetkala. Zamlouvalo se mi, že příběh nebyl zaměřen pouze na hlavní hrdinku Kristu, ale postupně jsem se dozvěděla i o jejích nových přátelích i nepřátelích, kteří jsou pro příběh stejně tak podstatní a důležití jako Kristýna. Po část příběhu byl nejtajemnější postavou Matyáš, který kartami osudu pěkně zamíchá. Dalším pozitivem je fakt, že v knize se neustále něco děje. Když si myslíte, že se vše vyřešilo a bude se to ubírat tou správnou cestou, jste na omylu. Velmi často dochází totiž v knize ke zvratům. Díky tomu tak v příběhu najdete sílu přátelství, vyšetřování, nenávist, pomstu, ale co by to bylo za knihu, kdyby se v ní nenašla i trocha romantiky?!

Útěk na druhý břeh pochází z pera české spisovatelky Jany Abrahámové, která napsala 6 dalších knih. Jsem ráda, že jsem nad českými autory nezlomila hůl, protože se mezi nimi dá najít spousta literárních skvostů a byla by škoda je neobjevit. Knížky si příliš naslepo nekupuji (aniž bych věděla, o čem zhruba budou), ale u téhle jsem udělala výjimku, které ani kapku nelituji. Proto i vám můžu s klidným svědomím Útěk na druhý břeh doporučit, protože věřím, že čtenáře si najde i mezi vámi a budete stejně tak nadšení jako já.


Mohlo by se vám líbit

6 komentářů

  1. Knížku mám doma, tak jsem ráda, že se na ni můžu těšit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To určitě můžeš :) Doufám, že se Ti bude líbit!

      Vymazat
  2. Tuto knížku vůbec neznám, děkuji za tip :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělá recenze :) Knížku vůbec neznám, ale podívám se po ní :) Třeba mě taky mile překvapí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jsem mohla představit takovou knížku, o které jsi ještě neslyšela :)

      Vymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu