Jaké knihy vychází v ÚNORU 2016

28.1.16

Tentokrát jsem si seznam knih, které vychází v únoru, vyhledala s předstihem. U předchozího článku mě celkem mrzelo, že jsem lednové knižní novinky zveřejnila se zpožděním a zároveň jsem vám tak nemohla představit všechny knihy. Doufám ale, že to tímto článkem a jeho rozsahem napravím...


Colleen Hoover
Nakladatel: YOLI
Žánr: román pro ženy
Vychází: 15.2.2016

Neptej se na minulost a nepočítej s budoucností... Dvě jasně daná pravidla. Jak dlouho ale můžou fungovat v lásce?
Když se vysokoškolačka Tate Collinsová na čas přestěhuje ke svému staršímu bratrovi a seznámí se s jeho kamarádem, pilotem Milesem Archerem, není to rozhodně láska na první pohled. Není to dokonce ani přátelství, jen vzájemná prudká a neovladatelná touha. Miles kupodivu váhá déle než Tate, ale nakonec i on potlačí svoje zábrany. Už po prvním milování je zřejmé, že fyzicky si oba dokonale vyhovují. Oboustranná domluva zní jasně: on o lásku nestojí, ona na ni nemá čas, takže zůstanou jen u sexu. Jenže Tate brzy zjišťuje, že chce se záhadným, uzavřeným a posmutnělým Milesem prožít mnohem víc. Že chce porušit obě jeho pravidla: neptat se na minulost a nepočítat s budoucností.
Jenže Miles sám už si není jistý, jestli je dokáže dodržet. Protože láska je silnější než pravidla, sliby a odhodlání. I když její odvrácená tvář je tak děsivá…


Barbara Cartland
Nakladatel: Baronet
Žánr: román pro ženy
Vychází: 3.2.2016

Krásná Lanthia Grenvillová přijíždí do Londýna, aby si nakoupila elegantní šaty na důležitou společenskou událost. Nezkušená dívka z venkova, která zná svět jen z příběhů a své fantazie, se těší na dobrodružství, které jí velkoměsto uchystá, a na pobyt ve vyhlášeném hotelu Langham. Náhoda tomu chce, že se právě v hotelu setká s markýzem z Rakecliffe – mužem, jehož ženy milují a muži chtějí považovat za nejlepšího přítele.
Světácký markýz má v hotelu Langham milenku – netuší však, že se její žárlivý manžel rozhodne objevit, s kým je mu jeho žena nevěrná.
Dokáže markýz vymyslet, jak se vyhnout souboji se žárlivým Španělem? A jakou roli v jeho plánu hraje Lanthia?


Martina Cole
Nakladatel: Domino
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 1.2.2016

Nejlepší věci v životě nejsou nikdy zadarmo.
Cain Moran je legendou londýnského podsvětí. Má všechno, co si jen člověk může přát. Tedy... dlouho si to myslel. Pak ale potkal mladičkou Jenny, kterou na rozdíl od všech ostatních nezajímá jeho postavení ani peníze. Ona prostě jen chce být s ním.
Zamilovat se do Jenny bylo pro Caina snadné. To těžší ho teprve čeká: bude muset oznámit své ženě, že se chce rozvést. Caroline však nechce o rozvodu ani slyšet: slib "dokud nás smrt nerozdělí" je odhodlána dodržet za každou cenu. A začne se svému nevěrnému muži i jeho milence mstít.
Když je Cain odsouzen na doživotí, Caroline se může začít radovat, že dosáhla svého. Jen oddaná Jenny se nevzdává a dále si hýčká svůj sen, že když vydrží čekat dostatečně dlouho, jednoho dne bude moci s Cainem začít žít. Bude to dobrý život, ujišťuje sama sebe – protože netuší, že další těžké zkoušky na ni teprve čekají.


Henning Mankell
Nakladatel: Host
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 1.2.2016

Muž zastaví, aby si vybral peníze z bankomatu, a nepochopitelně padne mrtvý k zemi. Vypadá to jako nešťastná náhoda. Taxikáře brutálně napadnou dvě dospívající dívky. To už není náhoda, ale jasná vražda. Místní policie, která je okamžitě zadrží, je šokována jejich lhostejností. Krátce poté postihne kraj Skane rozsáhlý výpadek proudu. Když však do trafostanice u Ystadu dorazí technik, čeká na něj děsivé překvapení.
Komisař Kurt Wallander je přesvědčený o tom, že tyto události musí být nějak propojeny. Jenže stopy vedou k jistému počítači a komisař není zrovna fanoušek moderní techniky. Musí se tak spolehnout na jiné a to se mu vůbec nezamlouvá. Wallander ví, že času nemilosrdně ubývá. Případ nabírá katastrofi cké rozměry, pachatel se skrývá v anonymitě kyberprostoru a před policií je pořád o krok napřed…


Caroline Kepnes
Nakladatel: Domino
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 18.2.2016

Joe Goldberg, šarmantní antihrdina s vražednými sklony, se i ve svém dalším příběhu snaží najít dokonalou lásku. Za každou cenu.
Když Joe za tragických okolností přišel o svou přítelkyni Beck, dospěl k zoufalému přesvědčení, že už nikdy nebude schopen milovat. Pak ale začala v jeho knihkupectví pracovat Amy Adamová a Joe zjišťuje, že se ve svém chmurném úsudku mýlil. Je svou novou kolegyní posedlý, přestože (nebo protože?) představuje pravý opak Beck – nesnáší Twitter, dokonce ani nemá e-mailovou adresu a na internetu o ní není jediná zmínka. Joe je uchvácen. Než však stačí Amy požádat o ruku, dívka zrádně zmizí a zanechá po sobě jen několik mlhavých stop.
Ty stopy vedou do Los Angeles. Tam se Joe nikdy v životě nechtěl vydat! Úplně cítí, jak v něm pouhé pomyšlení na to příšerné město probouzí šílenství. Touha najít zrádkyni a pomstít se jí za způsobené příkoří je ale silnější, a tak se Joe brzy ocitá v mučivé přítomnosti podivných existencí, kterých je LA plné. U některých dokonce Joe nabude přesvědčení, že bez nich by byl svět lepším místem...
Jedna osoba se však z tohoto panoptika vymyká: chytrá, krásná a bohatá Love Quinnová. Možná by se mohla stát Joeovou vstupenkou do světa vyvolených. Možná by mohl díky ní překonat svou smutnou minulost. Ale možná je Love jen další dočasnou zastávkou na Joeově namáhavé cestě k nalezení té pravé. Tohle nikdo neví. Nejspíše ani Joe.


Rowan Coleman
Nakladatel: Domino
Žánr: společenský román
Vychází: 17.2.2016

Bezvýhradná láska existuje. Jen člověk musí mít koho milovat.
Sophie a Carrie byly kamarádky od dětství, ale během posledních let se jedna druhé ztratily. Carrie se rozhodla pro rodinný život v malém městě, zatímco Sophie si buduje skvělou kariéru v Londýně. Nemá sice moc času na muže, zato ji čeká další povýšení, má úžasnou sbírku bot a kočku, která ji nikdy nezklame.
Jenže pak se Sophie dozví, že Carrie zemřela a že se nemá kdo postarat o její dvě malé dcerky. Otec holčiček je nezvěstný a jejich babička je sama odkázaná na ústavní péči. Kdo zbývá? Sophie: dávná přítelkyně z dětství, která Carrii slíbila, že se dětí ujme, pokud by došlo k nejhoršímu. A ten den teď nastal...
Rowan Coleman napsala další chytrý, vtipný a emocemi nabitý román. Za hrdinku tentokrát zvolila ženu, která se stala matkou doslova ze dne na den, naprosto nepřipravená a beze špetky zkušenosti. Ze sebevědomé manažerky se stává bezradná osoba, která si zpočátku absolutně neví rady, ale postupně díky holčičkám začíná chápat, co je pro ni v životě opravdu důležité. A především zjišťuje, že bezvýhradná láska skutečně existuje. Jen člověk musí mít koho milovat.


Jandy Nelson
Nakladatel: CooBoo
Žánr: young adult
Vychází: 15.2.2016

Jude a její dvojče Noah jsou si neuvěřitelně blízcí. Když je jim třináct, Jude pochopí, že je krásná a Noah zas, že je gay. Třináctiletý Noah má kromě své sestry už jen jedinou lásku: kreslení. A dělá všechno pro to, aby se dostal na prestižní uměleckou školu. Jude naproti tomu víc řeší kluky. O tři roky později je všechno jinak. Na školu snů se dostala Jude, ale je z ní zakřiknutá šedivá myška, co se schovává za své výtvory. Z Noaha se stal pařmen a lamač dívčích srdcí. A jejich máma je mrtvá. Dvojčata spolu skoro nemluví a ani jeden nedokáže říct proč vlastně. A jejich příběhy jsou bez toho druhého jen z poloviny kompletní. Podaří se jim najít k sobě zase cestu, poskládat svůj svět a získat tak šanci na šťastný život? Brilantní příběh první lásky, rodiny, ztráty a zrady pro fanoušky Johna Greena, Davida Levithana a Rainbow Rowellové.


Ken Follett
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: historický román
Vychází: 26.2.2016

Píše se rok 1941 a válečná situace se pro britskou RAF nevyvíjí příliš nadějně – v dešti nacistické protiletadlové palby se k zemi řítí jeden spojenecký bombardér za druhým. Ale jak mohou být Němci o pohybu britských letadel tak podrobně informováni? Ve stejné době objeví mladý Dán Harald Olufsen na ostrůvku Sande cosi podezřelého a brzy mu začne být jasné, že si celou věc nemůže nechat pro sebe. V cestě k Britům však leží ledové vlny Severního moře. Haraldovi se sice podaří získat starý dvojplošník Hornet Moth, který by mu mohl v útěku pomoci, jenže… dá se s takovým strojem vůbec létat?
Ken Follett vystavěl další mistrovský válečný příběh, který byl navíc inspirován skutečnou událostí – stejným způsobem uprchli v červnu 1941 piloti Thomas C. Sneum a Kjeld Pedersen z dánského ostrova Fyn, překonali Severní moře a připojili se k RAF.


Neal Shusterman
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: fantasy
Vychází: 15.2.2016

Fascinují a temná dystopie ze světa, kde společnost zavedla nový zákon: Každé dítě má právo na život od chvíle početí až do věku třinácti let. Mezi třinácti a osmnácti je ale na rodičích, jestli ho vychovají až do dospělosti, anebo ho pošlou… rozpojit. Tohle nenápadné slovo znamená, že problémové děti, sirotci, anebo prostě ty, které v sobě mají příliš vzdoru, jsou odeslány do sběrných táborů, kde jsou jejich těla rozebrána a orgány předány těm, co je potřebují. Takže technicky žijí dál – alespoň to dětem říkají. Tři z nich, Connor, Risa a Lev, se setkávají v táboře a ani na okamžik nemají chuť žít dál…rozpojení. Jedinou šancí je útěk.


Michelle Miller
Nakladatel: Ikar
Žánr: společenský román
Vychází: 15.2.2016

Když se autor mobilní aplikace sloužící k seznamování rozhodne upsat akcie firmy Hook na burze, začíná hra, ve které nejde jen o miliardy dolarů. Mladí investiční bankéři na Wall Street i zaměstnanci společnosti v Sillicon Valley cítí šanci od základů změnit svůj život, ale po smrti studentky Stanfordovy univerzity začne být v sázce mnohem víc než tučné zisky. Co všechno o nás aplikace v našem mobilu vědí? Co všechno jsme schopni obětovat kariéře? Michelle Millerová nám v Úpisu umožňuje nahlédnout do odvrácené tváře Wall Street – do světa sexuálních skandálů, zákulisních dohod a nemilosrdného boje o moc.


Alena Ladová
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: literatura faktu
Vychází: 12.2.2016

Vzpomínky malířky a ilustrátorky Aleny Ladové na jejího otce Josefa Ladu, jedinečného malíře a ilustrátora, vychází v novém vydání po více než šestnácti letech. Memoárová kniha je doprovázena řadou dopisů Josefa Lady s přáteli, Jiřím Mahenem, Jaroslavem Haškem ad., ilustracemi Aleny Ladové a jejího tatínka Josefa Lady a také mnoha fotografiemi z rodinného archivu.


Johanna Lindsey
Nakladatel: Baronet
Žánr: román pro ženy
Vychází: 12.2.2016

Judith Maloryová se už jednou zamilovala, když před lety potkala krásného ducha v opuštěném sídle. Teď ji čeká vstup do společnosti, stejně jako její sestřenici a nejlepší přítelkyni Jack. Při plavbě k americkým břehům, kde se mají dívky představit, však čeká Judith nejedno překvapení. Třeba že její duch je ve skutečnosti mladý pašerák Nathan Tremayne, který se vydal za moře očistit své jméno a získat zpět ukradenou loď. Nebo že pravá láska se neohlíží na původ a postavení těch, které zasáhne její žár.


Elizabeth Chadwick
Nakladatel: Ikar
Žánr: historický román
Vychází: 12.2.2016

Druhý díl historické trilogie o Eleonoře Akvitánské. Píše se rok 1154 a Alienor je královnou Anglie. Zatímco její manžel, král Jindřich II., je často na válečných taženích, její rolí je plodit a vychovávat děti a spravovat zemi. Touží po větší pravomoci, ale s tím Jindřich nesouhlasí. To je jen počátek hlubokého rozkolu, který končí až rebelií, kterou proti svému muži a králi vede Alienor se svými syny. Netuší, že to pro ni bude mít devastující důsledky…


Jan Cimický
Nakladatel: Baronet
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 10.2.2016

Ve Vltavě u Karlova mostu se objeví část lidského těla a je jasné, že zjistit o koho se jedná, bude velice těžké. Mordparta kriminální služby stojí opět před těžkým úkolem. V tu dobu přijíždí do Prahy na stáž mladý vyšetřující soudce z Číny a seznamuje se s vyšetřováním tohoto případu. Během jeho pobytu se podaří vyšetřování posunout a zdá se, že některé nitky případu povedou možná právě až do Číny. Obětí je totiž podnikatel, který začal úspěšně obchodovat s touto vzdálenou zemí, a jehož kolega a spolumajitel firmy prakticky v téže době zmizí.
Je snad právě on pachatelem vraždy? Nebo je také obětí? Pomoc soudce Dinga bude velice zapotřebí, zejména ve chvíli, když se pátrání přesune přímo na jih Číny, kde soudce Ding pracuje. Postupně se před námi odvíjí současný příběh nelítostného obchodního boje a vlivu různých mocných a bohatých jednotlivců i skupin, kteří se neštítí jakéhokoliv způsobu, aby docílili svého. Vrchní kriminální rada Hladík má pocit, že se dostal role Corrada Cattaniho, bojujícího s mafií. Postupné sledování stop a cílená týmová práce mordparty nakonec odhalí celé pozadí surové vraždy. Ale cesta ke spravedlnosti bude ještě složitá…


S. H. Kolee
Nakladatel: Baronet
Žánr: společenský román
Vychází: 10.2.2016

Madison a Logan jsou kamarádi od vysoké školy. Vždycky k sobě měli blízko, a v jednu chvíli dokonce zvítězí nad jejich přátelstvím vzájemná fyzická přitažlivost. Nenaplněný romantický vztah však ukončí sebevražda Madisoniny nejlepší kamarádky a zároveň Loganovy přítelkyně Cassie.
Životní osudy Madison a Logana se rozejdou, ale po řadě let se znovu spojí. Obnovené přátelství přechází v milostný vztah, do něhož znovu zasáhnou stíny tragické minulosti. Logan a Madison nemohou být ani spolu, ale ani jeden bez druhého...


E. L. James
Nakladatel: XYZ
Žánr: společenský román
Vychází: 8.2.2016

CHRISTIAN GREY má rád kontrolu v každé situaci. Jeho život je uspořádaný, disciplinovaný a naprosto prázdný – až do dne, kdy do jeho kanceláře vpadne půvabně neohrabaná a rozevlátá Anastasia Steeleová. Po jejím odchodu se na ni Christian snaží zapomenout, ale místo toho se zmítá v bouři emocí, kterým nerozumí ani jim nedokáže odolat. Vypadá to, že na rozdíl od žen, s nimiž se stýkal dřív, do něj Ana vidí – že přes masku úspěšného obchodníka užívajícího si luxusní životní styl pronikne až do Christianova chladného a zraněného srdce. Zažene vztah s Anou děsivé zážitky z dětství, které Christiana každou noc pronásledují? Nebo jeho temné sexuální touhy, tendence ovládat druhé a zničující sebenenávist Anu odradí a zničí křehkou naději, kterou mu dává?


Dagmar Březinová
Nakladatel: Ikar
Žánr: populárně naučná literatura
Vychází: 8.2.2016

Vyžaduje rozjasněný obličej, pěkné oblečení a příjemný vzhled, který vždy upoutá pozornost, vysoké finanční náklady? Autorka, přední výtvarnice módy a scénického kostýmu a koučka společenského chování, vás přesvědčí o opaku. V knize najdete know-how se zajímavými tipy, jak ekonomicky nenáročně a nanejvýš efektivně zdůraznit ženskou krásu, pocítit radost ze života a skvostný pocit úspěšnosti v profesi i v partnerství. Připomeňte si známá pravidla, jak získat a udržet si jedinečné kouzlo zvané osobnost.


M. J. Summers
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 8.2.2016

Vášnivý milostný příběh pro všechny romantické duše. Když jedenatřicetiletá Clire zjistí, že ji její přítel podvádí s mladinkou kolegyní, zhroutí se jí celý svět. Ale stejně jako je naštvaná na něj, je naštvaná i na sebe – jak si jen mohla nevšimnout, že žije po boku takového sobce? Potupená Claire si tedy sbalí kufry a zamíří na turistický ranč do Colorado Springs, kde se chce ucházet o místo šéfkuchařky, doufajíc, že jí klid venkovského prostředí pomůže získat ztracenou životní rovnováhu. Jenomže když poprvé uvidí svého nového šéfa Cola, podlomí se jí kolena – tohle je rozhodně ten nejpřitažlivější muž, jakého kdy poznala. A i když jí rozum radí, aby si od něj držela co největší odstup – vždyť přesně takový krasavec ji připravil o všechny ideály –, vrhne se Claire do náruživého milostného vztahu. Netrvá to však dlouho a minulost se jí opět krutě připomene…


Hans-Joachim Lang
Nakladatel: Ikar
Žánr: literatura faktu
Vychází: 8.2.2016

V roce 1943 bylo 86 židovských žen a mužů, vybraných v Osvětimi, usmrceno plynem v koncentračním táboře Natzweiler-Struthof (Alsasko). Tento úkol zadala vědecká organizace SS Ahnenerbe (Dědictví předků). Účel exekuce: Kostry obětí měly být vystaveny v Anatomickém ústavu Říšské univerzity Štrasburk a v budoucnosti „osvobozené od Židů“ měly sloužit výzkumným cílům. Pozůstatky zavražděných byly po válce uloženy v hromadném hrobě – anonymně.
Po pěti letech bádání v četných archivech doma i v zahraničí autor zrekonstruoval průběh zločinu, identifikoval všech 86 zavražděných a prozkoumal jejich původ.


Claire Contreras
Nakladatel: Baronet
Žánr: román pro ženy
Vychází: 3.2.2016

Estelle se zvolna vynořuje z kalných vod tragédie, kterou pro ni byla předčasná smrt snoubence. Vrací se k práci ve své umělecké galerii, prodává dům, kde jí Wyatta všechno připomíná, znovu navazuje společenské styky… a vtom se po letech setká s Oliverem, nejlepším přítelem svého bratra, jenž byl její první velkou láskou. Před časem jí zlomil srdce, když ji bez vysvětlení opustil; podlehne Estelle chemii, která mezi nimi zjevně stále funguje? A zklame ji Oliver podruhé?


Susanna Kubelka
Nakladatel: Ikar
Žánr: společenský román
Vychází: 26.2.2016

Jmenuje se Mimi Tulipanová a skoncovala s mnoha muži.
Žije v Paříži, je šťastně rozvedená, přechod má úspěšně za sebou a největší dobrodružství svého života před sebou. Ví všechno, co jako žena vědět musí Mimi je průkopnicí nové doby, v níž 50 a 60 let pořád ještě představuje mládí a 70 zdaleka ne stáří.
Přesvědčí nás, že život může být zkrátka ÚŽASNÝ!


Peter May
Nakladatel: Host
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 25.2.2016

Brožované vydání detektivního románu od autora trilogie z ostrova Lewis.
Když detektiv Sime Mackenzie nastupuje na palubu letadla, ani se neohlédne. Cesta na ostrov Entry pro něj představuje šanci utéct hořké směsi osamělosti a lítosti nad svým dosavadním životem ve městě.
Z montrealského letiště odjíždí jako součást osmičlenného vyšetřovacího týmu, směřujícího do zálivu Svatého Vavřince. Pouhé dva kilometry široký a tři kilometry dlouhý ostrov Entry je domovem asi sta obyvatel — a ten nejbohatší z nich byl právě nalezen zavražděný ve svém domě.
Vyšetřování se zdá být pouhou formalitou. Důkazy nasvědčují vraždě ze žárlivosti, kterou má mít na svědomí pomstychtivá manželka. Ale vyšetřování Simovi zamotá hlavu poté, co se s hlavní podezřelou střetne tváří v tvář. Je si jistý, že ji zná — a to i přesto, že se nikdy nepotkali.
Pronásledován tímto pocitem se potácí mezi nespavostí a podivnými sny o dávné minulosti na skotském ostrově vzdáleném tři tisíce mil. Sny, v nichž vdova hraje hlavní roli. Navzdory důkazům o její vině je přesvědčen o tom, že vraždu nespáchala. Jeho posedlost ho dovede před rozhodnutí — zvítězí profesní povinnost, nebo vlastní svědomí? Výsledek totiž určí Simův další osud.¨


Gard Sveen
Nakladatel: Host
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 25.2.2016

Jak souvisí vražda bývalého odbojáře s kosterními pozůstatky z druhé světovéválky?
Kdo byla Agnes Gernerová, krásná dívka, která přijela do Osla na podzim roku 1939?

Ve svém domě v lepší osloské čtvrti je v létě 2003 brutálně zavražděn zestárlý podnikatel Carl Oscar Krogh, bývalý člen odboje. O několik týdnů dříve byly v lese na sever od města nalezeny lidské kosterní pozůstatky pocházející patrně z druhé světové války. Osloská policie hledá mezi oběma případy souvislost. Během vyšetřování se brzy ukáže, že Krogh patřil k nejbližším spolupracovníkům mýty opředeného Kaje Holta a byl jedním z těch, kteří se pokusili odhalit příčinu Holtova nikdy nevyšetřeného úmrtí ve Stockholmu na jaře 1945. Bludiště lží a zamlčování zavede vyšetřovatele Tommyho Bergmanna zpátky do válečných časů. Do časů, kdy se pravda obětovala jako první, láska se považovala za břemeno a jediným cílem bylo přežít.


J. Lynn
Nakladatel: Baronet
Žánr: young adult
Vychází: 24.2.2016

Dvěma nespoutaným duším změní život jedna noc…
V něco prostě věříte, přestože jste to nikdy nezažili. Například v lásku. Někde tam venku je. Možná i pro Stefanii, která pracuje v tréninkovém centru bojových umění a flirtuje s nádhernými muži, jako je Nick. Tajemství je svede dohromady a před Stefanií se otevírá budoucnost, o jaké se jí nikdy nesnilo – než ji o ni připraví tragédie.
Pod Nickovým sebevědomým zevnějškem se skrývá minulost, o níž nikdo nemusí vědět. Báječný vztah se Stefanií to však změní. Stejně rychle jako on kolem sebe bourá zdi, které ho dosud chránily před závazky, ona je naopak kolem sebe staví, aby se ubránila bolesti… a Nickovi. On od ní ovšem odejít nedokáže, protože Stefanie je jediná žena, s níž by si přál žít navždy.



Elle Kennedy
Nakladatel: Baronet
Žánr: young adult
Vychází: 24.2.2016

Hanna Wellsová si je ve všech oblastech života jistá v kramflecích, až na sex a svádění. Jestli chce upoutat pozornost kluka, do kterého se zakoukala, musí vystoupit ze své ulity a udělat všechno, co bude potřeba, aby si jí všiml… I kdyby to znamenalo výměnou za předstírané rande doučovat namyšleného kapitána univerzitního hokejového týmu.
Garrett Graham vždy toužil po jediném – hrát po vysoké profesionálně hokej, jenže teď hrozí, že kvůli stále se zhoršujícím známkám na svůj sen nedosáhne. Proto své spolužačce předloží návrh, který by mu zajistil pozici v týmu a jí zájem vysněného kluka.
Stačil ale jediný polibek, aby si Garrett uvědomil, že už nic předstírat nehodlá. Teď ještě musí přesvědčit Hannu, že kluk, kterého chce, je ve skutečnosti on. A to tak snadné nebude.



Alžběta Bublanová
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: román
Vychází: 24.2.2016

Pozoruhodná novela mladé autorky zachycuje výsek života bezejmenné hrdinky, mladé holky, pro niž se v patnácti otvírá lákavý svět dospělých, plný zdánlivě neomezených možností. Zprvu citlivá a jaksi popudlivá k životu se snaží probojovat tak trochu zoufalým způsobem k čemukoliv, co připomíná štěstí. Ale brzy se dostane do věku, kdy si uvědomí, že karty, které byly rozdány, se už nezmění. Neustále se snaží něco rychle změnit, rychle žít, rychle dobýt svět, a přitom se nehne z místa. Její pubertální boj o lepší život střídá boj dospělé ženy, jejíž snaha neustále být lepší než ostatní vyznívá marně v patnácti, ve dvaceti i ve třiceti. A nemění se ani bar Ticho, kam se v noci chodí skrýt před realitou… a sama před sebou.


Danielle Steel
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: pro členy KK v únoru, pro nečleny v červnu

Bratři-dvojčata vyrůstají pospolu v jednom městě, v jedné rodině, a přesto jsou zcela odlišní. Už jako děti se nemají v lásce a v dospívání se odcizí ještě víc. Jeden z bratrů nakonec z poklidného městečka odjíždí, ale když se k němu svět obrátí zády, po dvaceti letech se jako příslovečný „marnotratný syn“ vrací zpátky. Setkání mezi dvojčaty je zprvu šťastné a smířlivé…, dokud na povrch nevyplavou otřesná tajemství.


Ed Falco
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: pro členy KK v únoru, pro nečleny v červnu

Nelítostný mafiánský román o nelítostném gangsterovi: Vince Coll získal kdysi kvůli své brutalitě přezdívku Vzteklý pes – Tvrďáci líčí krátkou kariéru této skutečné postavy newyorského podsvětí.
Je parné léto roku 1931, ve Spojených státech platí prohibice a mafiánské gangy svádí neúprosný boj o nelegální trh s alkoholem. Mladý Loretto na newyorské ulici čeká na kamaráda, aby s ním oslavil své jednadvacetiny. Loretto vyrostl v sirotčinci – neví, kdo jsou jeho rodiče, a nikam nepatří. Na silnici před ním zastaví auto a vypukne ohlušující střelba, po níž zůstane na zemi několik krvácejících dětí – jedno z nich později zemře. V autě, ze kterého se střílelo, sedí i Lorettův přítel Vince Coll. A Loretto se ocitá v nepravý čas na nepravém místě...


Ryan Gattis
Nakladatel: Host
Žánr: román
Vychází: 23.2.2016

Příběhy odehrávající se uprostřed chaosu, který se rozpoutal v Los Angeles v důsledku jednoho z nejznámějších a nejbouřlivějších soudních procesů devadesátých let
Dne 29. dubna 1992 ve čtvrt na čtyři odpoledne zprostil soud viny tři strážníky losangeleské policie, obviněné z použití nepřiměřené síly při zneškodňování černocha jménem Rodney King. U čtvrtého obviněného policisty nedospěla porota ke shodě… Dvě hodiny poté vypukly ve městě nepokoje, které nakonec trvaly šest dní. Během 121 hodin přišlo o život čtyřicet tři lidí. Mrtvých ale nepochybně bylo víc: k násilí docházelo i mimo místa výtržností, když si někteří v nastalém chaosu zuřivě vyřizovali staré účty.
Odvážná a filmově laděná kniha oživuje bouřlivé a děsivé období v Los Angeles, kterého si tehdy média příliš nevšímala. Ryan Gattis přináší sedmnáct navzájem propojených příběhů vyprávěných v první osobě, které dohromady vykreslují portrét moderní Ameriky. Gattisovy postavy promlouvají hlasem hasičů, zdravotních sester, dětí ulice nebo příslušníků gangů, kteří se dostali do krizové situace, a katapultují tohoto nekompromisního spisovatele mezi takové legendy jako Dennis Lehane nebo George V. Higgins.



Peter May
Nakladatel: Host
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 23.2.2016

Margaret Campbellová a Li Jen ve třetím díle čínských thrillerů.
V hromadném hrobě v Šanghaji je nalezeno osmnáct znetvořených, rozkouskovaných ženských těl. Li je vyslán na místo, protože objevené mrtvoly mohou mít spojitost se starou nevyřešenou vraždou v Pekingu. Čeká ho pohled na hrůzný zločin, jaký v Číně dosud neměl obdoby.
Margaret mezitím musí čelit pochybnostem o divokém vztahu s Lim a jeho vlivu na jejich profesionální spolupráci. Když se však po pohřbu svého otce vrátí ze Spojených států, zjistí, že jakýkoli vztah s Lim, milostný i pracovní, může být nyní v ohrožení. Mej-Ling, zástupkyně velitele místního kriminálního oddělení, s Lim úzce spolupracuje a podle všeho nechce zůstat pouze u toho. Jak může Margaret, „cizí ďábel“, soupeřit se ženou, která je Limu po všech stránkách blíž?
Když vyšetřovatelé dospějí k děsivému zjištění, že ženy byly pitvány zaživa, s hrůzou si uvědomí, že mají co do činění s nelidským monstrem. Čím blíže jsou na stopě chladnokrevnému zabijákovi, tím je jistější, že se budou muset postavit nejen jemu, ale i vlastním nočním můrám.


Miroslav Valina
Nakladatel: Beletris
Žánr: sci-fi
Vychází: 29.2.2016

Příběh party dospívajících kluků, která si po svém a tak trochu za hranou zákona „operuje“ v dnešních severních Čechách – do chvíle, než za dramatických okolností potká v krušnohorských lesích tajemnou dívku na útěku z domova. Brzy se totiž ukazuje, že se nepotkali jen s ní, ale i s tím, co vyvolala svou podivnou, s magií si pohrávající vzpourou proti odcizenosti světa lidí. Houstne podzimní mlha a po okolních lesích, na horských planinách i v povrchových dolech se začínají objevovat žoldnéři z dob třicetileté války. Rozjíždí se divoká přízračná jízda, nabitá dobrodružnými zážitky a okouzleným erotickým jiskřením. Jízda směřující za mlžný závoj uhrančivé krušnohorské krajiny…


Falešný třpyt 
Virginia C. Andrews
Nakladatel: Moba
Žánr: společenský román
Vychází: 29.2.2016

Ruby se nečekaně vrací zpět do jižní Louisiany, do důvěrně známých míst, kde prožila dětství. Porodí dcerku a snaží se ji vychovávat. Touha zajistit malé Pearl šťastné, spokojené dětství a harmonický život v úplné rodině ji přiměje k nelehkému rozhodnutí. Podlehne naléhání svého nevlastního bratrance Paula a souhlasí se sňatkem. Osud si však s jejím životem opět krutě pohraje...


Mireille Guillian
Nakladatel: Ikar
Žánr: populárně naučná literatura
Vychází: 29.2.2016

Každá žena by měla dostat tuto knihu na začátku své pracovní kariéry. Dozví se, jak uspět, jak stoupat po kariérním žebříčku, ale zároveň zde najde tipy, jak se oblékat, pohostit, jak se chovat ve firmě, vést společenskou konverzaci, v práci odvádět maximální výkon a přitom být šťastná. Zkrátka jak skloubit zaměstnání a soukromí. Autorka je vtipná a moudrá, detail dovedně střídá s celkovými obrazy, aniž přitom ztrácí ze zřetele to nejdůležitější: cítit se dobře, čelit problémům, jít dál a vždycky si to co nejvíce užít.


Pavel Brycz
Nakladatel: Mladá fronta
Žánr: román
Vychází: 29.2.2016

Rozvod. Manželé svádějí bitvu o svou šestnáctiletou dceru. Oba chtějí dítě jen pro sebe. Ale soudkyně prosazuje střídavou péči. Matka však prohlásí, že manžel není biologický otec, a nevidí důvod, proč by měl uplatňovat nárok na dceru. Je ochotná po tomto pozdním přiznání nést následky, nepotřebuje jeho alimenty.
Šok pro manžela! Následují testy paternity. A skutečně potvrdí, že dcera není jeho a vychovával kukaččí mládě. Ale jaký šok, když neuspěje v testech maternity, které si formálně vymohl právník poškozené strany, ani matka! Tři lidé, kteří k sobě patřili, jsou náhle postaveni do naprosto nové situace. Vlastně i čtvrtý člověk, tajemný muž, úlet ženy před 17 lety, ten, který zpovzdálí sledoval své dítě, ztratí svou jistotu.
Otec a matka se pokoušejí s Kukačkou, dcerou (která má hodně nepraktického přítele) a se slizkým právníkem matky najít řešení. A tak se vydávají na cestu za tajemstvím minulosti. Před 16 lety totiž matka rodila v malém slovenském městečku, kde dodnes žijí její rodiče.
Cesta přinese mnohé směšné i vypjaté situace, ale paradoxně všem mezní situace velmi pomůže ve sblížení. Vypátrají fatální záměnu v porodnici? Najdou vlastní dítě ženy, které odtud odnesla jiná? A kdo bude biologickým otcem takového dítěte? Stále ještě manžel ženy, nebo tajemný svůdce z před 17 lety, který se v příběhu neustále pohybuje jako přízrak a kardinál Richelieu?


Alena Jakoubková
Nakladatel: Moba
Žánr: společenský román
Vychází: 29.2.2016

Agáta Pierotová vyrůstá v rodině, kde matka je bohyně a otec ušlápnutý pod jehlovým podpatkem matčina luxusního střevíčku. Agáta však sní o tom, že ona to jednou v manželství povede jinak. Vysní si tradiční rodinu, v níž ona bude skvělá hospodyňka a manžel ji bude zbožňovat. Nebude ale nakonec všechno jinak?


Stanislav Češka
Nakladatel: Moba
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 29.2.2016

Příběh se odehrává v letech 872–874. Po dvojí zradě se vlády na Velké Moravě ujímá Svatopluk. Celá země s novým vládcem v čele se musí bránit tvrdým nájezdům rozhořčených Franků. Po dvou letech bojů je však oběma stranám jasné, že válka nemůže mít vítěze. Na královskou falc do hornofranského Forchheimu tak přijíždí moravské poselstvo se Slavomírem a knězem Janem z Benátek, aby se s králem Ludvíkem dohodlo na míru. Bertold, jeden z Ludvíkových nejbližších přátel a také jeden z hlavních zastánců míru s Moravany, je však zavražděn a brzy dochází k dalším zločinům...


Jan Bauer
Nakladatel: Moba
Žánr: literatura faktu
Vychází: 29.2.2016

V této knize se zkušenému autorovi literatury faktu podařilo znovu uplatnit svoji metodu, v níž kombinuje shrnutí zjištěných faktů a záznamů z historických pramenů s vlastní analýzou tématu – to vše podepřené schopností dívat se na téma nezaujatým pohledem a schopností nacházet originální závěry a rozuzlení.
Oblast autorova zájmu pokrývá široké časové spektrum – od pravěku až po dobu rudolfinskou.


Jan Míka
Nakladatel: Moba
Žánr: román
Vychází: 29.2.2016

Kniha vynikajícího stylisty a proslulého českého scénáristy (kdo by neznal kultovní seriály Život na zámku, Náměstíčko či Náves) obsahuje dvě novely, jejichž tématem je láska.
Dramatický příběh titulní novely, jejímž ústředním hrdinou je devatenáctiletý mladík, vypráví o hledání té pravé lásky, ztrátě ideálů i o ztrátách životních; a také o možnosti žít navzdory historické situaci „obyčejný lidský život“. Novela Surovost, jejímž hlavním hrdinou je vysokoškolák Boris, na první příběh tematicky navazuje a nastoluje otázku, co vlastně znamená žít čestný život…


Věra Fojtová
Nakladatel: Moba
Žánr: román
Vychází: 29.2.2016


Mělo to začít tak idylicky. První taneční, první vyznání, první polibek… To vše mělo potkat šestnáctiletou Rút. Jenže to by nesměl být rok 1941 a na prsou by jí nesměla svítit žlutá hvězda. Místo atlasových střevíčků na první bál, které jí sliboval tatínek, jen tvrdé dřeváky a pochod smrti.
Neuvěřitelně sugestivní příběh dvou mladých lidí, Ervína a Rút, vychází ze skutečných událostí.
Výjimečná kniha o naději, která snese srovnání s díly Arnošta Lustiga či Jana Otčenáška.


Poslední modlitba
Veronika Černucká
Nakladatel: Moba
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 29.2.2016

Třenovský klášter slaví 900 let svého vzniku. Jeden z pozvaných novinářů je v noci brutálně zavražděn a další vraždy na sebe nenechají dlouho čekat. Tara netuší, kdo je jejím protivníkem. Tajemná sekta? Duch zaživa pohřbeného mnicha? Sériový vrah, který tu před dvaceti lety ubodal šest dívek? Nebo někdo, kdo skrývá temné tajemství? A komu patří kosti nalezené v klášterní studni?


Ladislav Beran
Nakladatel: Moba
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 29.2.2016

V nových případech významného píseckého autora a emeritního komisaře kriminální služby se čtenáři opět setkají s píseckou galerkou, v níž se vyskytují tehdejší kasaři, kapsářky, drobní zlodějíčci, hochštapleři, lehké prodejné holky z nevěstinců, a dokonce i vrazi. Autor se opírá o skutečné kriminální případy, které písecká pátračka ve 30. letech minulého století vyšetřovala…


Brooklyn
Colm Tóibín
Nakladatel: Mladá fronta
Žánr: román
Vychází: 16.2.2016

Román irského autora Colma Toibína Brooklyn vypráví prostý příběh obyčejné mladé ženy, která na popud rodiny odejde za prací do New Yorku. Dobrý úmysl sestry a matky podpořený tou nejlepší vůlí ze strany samotné Eilis vede k tomu, že dívka nastoupí cestu do neznáma, do světa, který s ní nemá (alespoň zpočátku) nic společného, do života, který si sama nevybrala. Eilisina ztráta je tím palčivější, že se jí bolestně stýská po něčem tak žalostně omezeném, jako bylo její dosavadní živoření v rodném Enniscorthy. Brooklyn však není jen naléhavým příběhem jednoho smutného osudu. Tóibínova tichá, vyrovnaná a přesto bezprostřední próza podává detailně prokreslený obraz minulosti, konkrétně irského maloměsta a několika málo ulic ve starém Brooklynu první poloviny padesátých let minulého století. Samozřejmým kořením tohoto obrazu je humor. Humor bezděčný, nucený i bláznivý, ale vždy nevtíravý, tak jak jej přináší sám život.


Alice Clayton
Nakladatel: Mladá fronta
Žánr: společenský román
Vychází: 29.2.2016

Caroline patří mezi špičkové interiérové designéry v San Francisku, ale i přes své pracovní vytížení si dokáže najít čas na chvíle odpočinku v teple domova. Světoběžník Simon na oplátku výrazně zkrouhl svoje zahraniční cesty, aby se mohl se svou Roštěnkou v klidu oddávat pečení dobrot, všemožnému bušení i jinému řádění…
Další krok v jejich životech se zdá být logický – cinknutí skleničkami, svatební závoj a ulička posetá okvětními lístky růží, je však tím pravým ořechovým i pro tenhle nekonvenční pár? Když ale Caroline vyděsí telefonát ohledně jisté nehody, která se udála při focení v jihovýchodní Asii, uvědomí si, že „dokud nás smrt nerozdělí“ není jen působivě znějící fráze. I konvence mají najednou něco do sebe…
Smíchejte sklenku erotiky se špetkou smíchu a trochou nahoty, ochuťte kapkou exotického prostředí, přihoďte růžovou košilku a podávejte s chuťovkou z kocoura Clivea. Napijme se na Poslední výkřik!


Markéta Harasimová
Nakladatel: Čas
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 29.2.2016

Manželství Julie a Robina prochází vleklou krizí, kterou přetne Robinovo nečekané zmizení. Juliin švagr sice pracuje jako policejní ředitel, ona však najímá soukromého detektiva Teodora Tecla, aby po jejím manželovi pátral paralelně s policií. Už při prvním setkání mezi nimi přeskočí silná erotická jiskra, které se oba snaží marně vzdorovat. Tím marněji, čím hlouběji Teodor rozkrývá temná tajemství Juliina manžela…
Nejprve vyplouvá na povrch jeho nevěra, kvůli níž plánoval rozvod, a brzy se ukáže, že provozuje nelegální obchody s dopingovými přípravky. Jeho zmizení tak souvisí s dalším případem, na kterém pracuje bývalý Teodorův kolega, komisař Drozd: těsně předtím, než se Robin ztratil, totiž na následky zneužívání anabolických steroidů zemřel mladý muž, a tytéž látky byly při dopingové kontrole nalezeny i v krvi mladistvého vrcholového sportovce, kterému tak hrozí konec slibné kariéry.
Vzápětí je nalezeno Robinovo tělo, což pohřešování mění v úkladnou vraždu. Jde o pomstu, válku gangů, nebo měl snad vrah jiný motiv? Situace se vyhrocuje a v ohrožení se ocitají i další životy. Jak policisté, tak Teodor mají plné ruce práce, a také na Julii čeká nejedno šokující překvapení. Všichni protagonisté se sice snaží aspoň na chvíli zapomenout díky sexuálním dobrodružstvím, jenže kolo událostí se už roztočilo příliš zběsile, než aby mohli z jeho dosahu uniknout jen postelovými hrátkami.
Naplní Teodor a Julie svou osudovou přitažlivost, anebo všechno dopadne úplně jinak?


Rusanda na větvi
Světlana Glaserová
Nakladatel: Ikar
Žánr: román
Vychází: 17.2.2016

Pozoruhodný autobiografický příběh o neobyčejných osudech jedné rodiny a o dětství mezi Ruskem a Prahou, napsaný s nezvyklou vnímavostí, smyslem pro detail a láskyplným humorem.


Robert Ludlum
Nakladatel: Domino
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 4.2.2016

Během slavnosti v malém městečku, kam byli pozváni záhadným telegramem, se dva muži stávají svědky brutální vraždy. Telegram byl podepsán jménem Jason Bourne, a protože oba muži znají pravou Bourneovu totožnost, uvědomí si, že vraždil jeho zapřisáhlý nepřítel Carlos zvaný Šakal. Je zřejmé, že nejhledanější terorista světa vyzývá svého soka k závěrečnému zúčtování.
Vysokoškolský učitel David Webb musí znovu udělat to, co už nikdy udělat nechtěl – převtělit se do nenáviděné postavy zabijáka a stát se Bournem. V obnoveném souboji ožívá i Medusa, zlopověstná skupina, která stála u zrodu agenta beze jména a nyní znovu zvedá svou odpornou hlavu. Webb je odhodlán proniknout do této ekonomicky a politicky všemocné organizace a stát se vnadidlem, které přivábí Šakala do smrtelné pasti. Z nastražené pasti ovšem může vyváznout živý jen jeden z nich...


Robert Ludlum
Nakladatel: Domino
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 4.2.2016

V jednom kabaretu v Hongkongu se objeví jméno vepsané do louže lidské krve. Jméno, které chtěl celý svět zapomenout: Jason Bourne.
Legendární zabiják brutálně zavraždil čínského vicepremiéra. Šéfové světových velmocí si v hrůze kladou tytéž otázky: Proč se Bourne vrátil? Kdo ho platí? Kdo to odnese příště? Pouze oficiální americká místa znají šokující pravdu – žádný Jason Bourne neexistuje. Bylo to jen krycí jméno pro Davida Webba, použité při pátrání po nechvalně známém teroristovi Carlosovi.
Bourneovu totožnost na sebe tentokrát vzal někdo jiný, a pokud se jeho řádění neučiní přítrž, svět zaplatí strašlivou cenu. Jediný, kdo tomu může zabránit, je právě David Webb, jenž vede poklidný život univerzitního profesora a nehodlá na tom nic měnit. Když mu však už podruhé vyrvou z náručí jeho ženu, Webb pochopí, že musí oprášit dávno zapomenutou minulost a vydat se do kalných vod mezinárodní špionáže, v jejichž hlubinách se skrývá nebezpečný, přísně utajovaný plán.


Jeffery Deaver
Nakladatel: Domino
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 4.2.2016

Geniální kriminalista Lincoln Rhyme a mladá policistka Amélie Sachsová, kteří se čtenářům poprvé představili v bestselleru Sběratel kostí, řeší další zapeklitý případ: během pětačtyřiceti hodin musejí vypátrat profesionálního vraha, přezdívaného Tanečník.
Tanečník má v této lhůtě zlikvidovat tři nepohodlné svědky v případu vlivného obchodníka se zbraněmi a již od prvního okamžiku nenechává nikoho na pochybách, že si důvtipem a inteligencí nezadá s Rhymem. Mezi oběma muži se na dálku rozpoutá nelítostná psychologická válka, plná zvratů a úskoků, která se neobejde bez těžkých ztrát na životech.
Nervy drásající příběh dává nahlédnout do zákulisí americké policejní praxe a zároveň je brilantní sondou do duševního světa chladnokrevného zabijáka.


Deon Meyer
Nakladatel: Moba
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 29.2.2016

Jihoafrický policejní sbor čelí největší možné hrozbě – neznámý odstřelovač si vybral za cíl policisty a vyhrožuje, že se budou útoky opakovat každý den, dokud nebude zatčen vrah mladé ambiciózní právničky Hanneke Sloetové. Benny Griessel je proto povolán k vyšetřování čtyřicet dní starého případu, který uvázl na mrtvém bodě. Kvůli chybějícímu motivu a výraznějšímu vodítku je odkázán na spekulace. Měla její smrt něco společného s velkou obchodní transakcí, jíž se účastnila? Nebo je třeba hledat viníka v jejím soukromém životě? Bennyho Griessela čeká sedm dní pekla.


Silueta
Christina Larsson
Nakladatel: Motto
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 8.2.2016

Čtvrtý případ komisařky Ingrid Bergmanové Ingrid po návratu z povánoční dovolené v Thajsku zjistí, že alarm v jejím domě se během noci pětkrát zaktivoval. Vzhledem k tomu, že se jí z domu zdánlivě nic neztratilo, snaží se ji hlídací agentura přesvědčit, že došlo jen k chybě přístroje. Když se pak začnou její otisky prstů objevovat v souvislosti s různými případy, nezbývá jí nic jiného než utéct a skrývat se. Vnitřní policejní inspekce zatím terorizuje všechny její kolegy, aby jí nikdo z nich nemohl pomoci, a okamžitě zaplaví média jejími fotografiemi. Kolegové přesto nevěří, že se Ingrid něčeho kriminálního dopustila – především i proto ne, že veškeré důkazy proti ní vypadají až podezřele dokonale…


Zrcadlení
A. G. Howard
Nakladatel: CooBoo
Žánr: young adult
Vychází: 24.2.2016

Po zdrcující bitvě na školním plese přijala Alyssa své divé šílenství a rozhodla se bojovat za oba světy, které miluje – za svět lidí i za Říši divů. I když to znamená, že musí vyzvat Červenou na závěrečný souboj plný podvodů a intrik. A protože je králičí díra, jediná cesta do Říše divů, zasypaná, musí Alyssa projít zrcadlovým světem do Kdekolijinde, prostoru obydleného mutanty a podsvětnickými vyvrheli. V třetím díle ságy Šepotání se Alyssa a její otec vydávají do srdce magické země a chaosu, aby našli Alyssinu matku, její rytíře a napravili vše, co se stihlo pokazit. Společně se Zachem a Morfeem musí zachránit Říši divů a odvrátit rozklad i zkázu, jež se zrcadlí v každém zrcadle na světě. Ale pokud uspějí a přežijí, opravdu je všechny čeká šťastný konec?


V patách Elize Cynsterové
Stephanie Laurens
Nakladatel: HarperCollins
Žánr: román pro ženy
Vychází: 17.2.2016

Svatba slečny Elizy Cynsterové bude jistě velkolepou a nezapomenutelnou událostí…
… jenže nejprve ji někdo musí zachránit ze spárů tajemného a nebezpečného muže!

Eliza je unesena ze zásnubního večírku sestry Heather přímo před očima svých bratrů, kteří ji měli chránit. Únosci s ní míří na sever do Edinburghu. Eliza se však jen tak lehce nevzdává a je rozhodnutá využít každou příležitost, aby z jejich spárů unikla. Do cesty se jim připlete mladý a přitažlivý učenec Jeremy Carling… Jenže Eliza netuší, zda jí tenhle urozený muž s hlavou v oblacích může nějak pomoci.
Jeremyho zajímají jen starověké hieroglyfy, ale se zločinci a záchranou dívek nemá žádné zkušenosti. Může nechat Elizu, jejíž vystrašený obličej zahlédl v kočáře, na holičkách? Jeho čest mu nic takového nedovolí!
Na útěku od záhadného skotského šlechtice, jenž stojí za únosem Elizy i její sestry Heather, se Jeremy s Elizou musejí vypořádat s řadou nebezpečí a překážek, které jim osud staví do cesty. Avšak mnohem větší hrozbou, než je pronásledování únosci, je jejich vzájemná přitažlivost, jíž nedokážou odolat.


Svědek, který nic neviděl

Faye Kellerman
Nakladatel: HarperCollins
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 17.2.2016

Ve tři hodiny ráno povolají detektiva Petera Deckera z oddělení vražd losangeleské policie, aby se dostavil na důkladně zabezpečený ranč Coyote, jehož majitelem je Guy Kaffey. Čeká ho tam hrůzostrašná scéna – Kaffey i jeho žena byli společně se čtyřmi zaměstnanci chladnokrevně zastřeleni. Filantrop a bohatý obchodník známý tím, že poskytuje druhou šanci delikventům, z nichž mnohé najímá i na ostrahu vlastní bezpečnosti, umírá hanebným způsobem v důsledku akce, která musela být řízena zevnitř jeho domova. Možná z mnohem bližšího okolí, než by si kdokoliv dokázal představit.
Ponurá atmosféra zahalující tuto úděsnou několikanásobnou vraždu se nejdříve Deckerovy ženy Riny, která v té době zasedá v porotě u soudu v Los Angeles, nemůže nijak dotknout. Náhodné setkání a žádost o pomoc od soudního tlumočníka však z Riny udělají přímého účastníka pátrání, které řídí její manžel, a zavedou ji rovnou do cesty nelítostných, bezcitných vrahů.


Oheň
Julianna Baggott
Nakladatel: Jota
Žánr: young adult
Vychází: 24.2.2016

Po otcově smrti se Partridge ujímá vlády v Dómu, jednom z posledních útočišť v jinak zničené pustině, jíž se Země stala. Původně si mladý muž předsevzal, že Čistým odhalí všechny otcovy lži, svrhne nelítostný řád Dómu a sjednotí jeho obyvatele se znetvořenými Starými žijícími za jeho silnými zdmi. Jenomže s ohromnou mocí, kterou má nyní v rukou, je vše mnohem složitější a potenciálně nebezpečnější, než si kdy vůbec dokázal představit.
Skupina přeživších Starých se vydává na mimořádně náročnou cestu k Dómu. Pressia získala klíč ke spáse, a když se jí podaří ho dopravit až do Dómu, Staří se snad vyléčí a všechny hrůzy se již stanou minulostí. Jenomže Bradwell tak snadno odpouštět nedokáže a navzdory Pressiiným prosbám je odhodlán zničit Dóm a potrestat jeho obyvatele za to, že se podíleli na zkáze okolního světa. Bývalý vůdce rebelů El Capitan stojí na Pressiině straně a chce zachránit tolik lidských životů, kolik to jen půjde, ale je pro něj mimořádně náročné se vypořádat se svou temnou minulostí plnou násilí.
Bývalí spojenci a přátelé se stávají možnými nepřáteli na život a na smrt – a osud světa je nejistější než kdy dřív. Zřítí se lidstvo do záhuby? Nebo z všudypřítomného popela přece jenom vyvstane nový svět?
Přichází dlouho očekávané vyvrcholení série Čistý!


Sanctum - Ústav pro duševně choré

Madeleine Roux
Nakladatel: Jota
Žánr: fantasy
Vychází: 10.2.2016

Tři kamarádi, talentovaní a tak trochu netradičně pro vzdělání zapálení středoškoláci aspirující na univerzitní studium, Dan, Abby a Jordan, které známe z knihy Asylum, se snaží zapomenout na to, co prožili na letní přípravce v New Hampshire College. Hrůzné zážitky je pronásledují ve snech i v každodenním životě, ač si nepřejí nic víc než zapomenout. Leč neúspěšně. Někdo (či něco?) je kontaktuje (příznačně prostřednictvím moderních technologií, ale i „staromódní“ poštou) a dává najevo, že „ještě není konec“. Danovi se do rukou dostává část fotografie, která vytvoří jeden celek s bizarními černobílými snímky, které již dříve dostali Jordan a Abby. Jordan vyluští význam čísel na rubu fotografie – jedná se o souřadnice míst v Camfordu, městečku, v němž sídlí kampus NHC. A je jasné, co musí následovat!
Trojice přátel se vrací na známá místa, aby odhalili tajemství, které, jak doufají, je jednou provždy osvobodí od minulosti. Odlupují jednotlivé vrstvy záhady jako cibuli (a občas je to skutečně i k pláči!), aby zjistili… Ale to už je na čtenářích.
Napínavé pokračování knihy Asylum vás zavede na známá místa, ale ukáže je v novém světle. Vyprávění je opět ozvláštněno dobovými fotografiemi, které pomáhají navodit atmosféru, kdy se tři přátelé pohybují na tenké hranici mezi minulostí a současností, genialitou a šílenstvím.
 



Všichni jsme hleděli vzhůru
Tommy Wallach
Nakladatel: CooBoo
Žánr: sci-fi
Vychází: 29.2.2016

Než se objevil ten asteroid, nechali jsme se škatulkovat: sportovec, vyvrhel, flákač, snaživec. Pak jsme se podívali vzhůru a všechno se změnilo. Říkají, že tu bude za dva měsíce. Takže máme dva měsíce na to, abychom vylezli ze svých škatulek. Dva měsíce na to stát se někým lepším než doteď, něčím, co vydrží i po samotném konci. Dva měsíce na skutečný život. Příběh o tom, co s vámi udělá blížící se katastrofa. Příběh, který vůbec není o té katastrofě. Příběh o lidech. 

Mohlo by se vám líbit

10 komentářů

  1. Panečku to je dlouhý článek :-D Ale pěkný výběr knih, i já už mám vybráno :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Super článok ! Našla som si tam určite pár favoritov, ktorých by som si chcela zaobstarať :)
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, jsem ráda, že se článek líbil :)

      Vymazat
  3. Firewall, Skrytá těla a Silueta mě dost zaujaly, myslím, že se po nich poohlédnu! :)
    http://fiamorisrunning.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Opět si samozřejmě nějakou knihu vyberu, jak jinak :D

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělý článek, knihu Tvrďáci od Eda Falca si určitě nenechám ujít, a nebýt tvého článku tak ani nevím, že vyjde. Takže děkuji za tip :).

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu