Trocha vánočního povídání a unboxing

26.12.15


Většinou to bývá tak, že člověk se na Vánoce těší po celý rok, avšak během jednoho večera jsou pryč a my se můžeme těšit znovu. I když Vánoce nejsou jen o jednom dni, ale o celých svátcích, ten Štědrý den očekáváme nejvíce. Rádi obdarováváme své blízké a jsme zvědaví na jejich výraz ve tváři, když rozbalí dárek od vás. Stejně tak rádi dárky dostáváme. Dnešní článek bude tedy o tom, jaké dárečky (samozřejmě knižní) jsem našla pod stromečkem já. 

Když jsem byla malá, knížky jsem na Vánoce dostávala pravidelně. Většinou to byly nějaké encyklopedie, nebo dětské knížky se spoustou obrázků. To rodiče a blízcí mají přehled, jaké knihy se u vás doma vyskytují a nestane se tak, že se doma sejdou dvě stejné. Ale co jsem si začala knihy kupovat sama, knížky (beletrii) jsem přestala dostávat. Bylo mi to celkem líto, protože knižní dárek by mi jako knihomolovi (a vášnivému sběrateli) udělal obrovskou radost. 

Když se mě rodiče zeptali, co bych si přála letos, odpověděla jsem, že nic nechci, že vše potřebné mám. Tedy kromě knížek samozřejmě, těch není nikdy dost... Na to mi odpověděli, ať si vyberu něco jiného, že knížek mám (podle nich) přeci dost a pomalu to za chvíli nebude kam dávat. Jenže tenhle problém se vyřešil, když jsem ke svátku dostala knihovnu z Ikea... To byla další věc, ze které jsem byla nadšená! Hned jak to bylo možné, všechny knihy jsem z první knihovny vyndala a popřemýšlela, jaký systém řazení zvolím. Nejdříve jsem začala tím nejlepším - Měděným jezdcem. Vyhradila jsem si pro něj speciální polici, do které jsem přidala i knihy tematicky podobné již zmíněné knize. A pak jsem pokračovala dalšími. No, co vám budu povídat, tahle činnost mi zabrala několik hodin a spát jsem šla až nad ránem. I když... stálo to za to!


Teď by možná stálo za to, dostat se k tomu hlavnímu, a to rozbalování dárků. Nakonec to dopadlo tak, že knížky jsem si vybrala a objednala. Naši pak balík převzali. Sice jsem věděla, jaké knihy v krabici najdu, ale to nic nezměnilo na tom, že by radost a překvapení byly menší. Vzhledem k tomu, že jsem věděla, ve kterém balíku se knížky nachází, nechala jsem si jej na konec jako zlatý hřeb večera. Když všichni viděli, kolik knih to je, usoudili, že tolik by nepřečetli ani za rok. Ale tak to je tím, že nikdo z rodiny takovým čtenářem není.


Vždy na 1. svátek vánoční jdeme k babičce a dědovi popřát hezké svátky a když jsme si s babičkou povídaly, vzpomněla si, že mi zapomněla dát ještě jeden dárek - kuchařku. Sice u nás v rodině je mamka ta, která vaří, ale ani já nejsem úplné nemehlo u sporáku. A dobrá kuchařka se hodí vždy. Navíc na ní oceňuji, že jsou v ní klasické recepty, které jsou českým chuťovým buňkám velmi dobře známy. Těším se, jak některý z receptů, ať už slaný nebo sladký, vyzkouším!




Pokud máte v rodině čtenáře, dárek, kterým se zaručeně zavděčíte, je kniha. Pokud si nejste jistí, jaké knihy vlastní, nechte si od něj napsat seznam a nějakou knihu z něj vyberte. 

Jaký je váš vánoční příběh? Také jste pod stromečkem našli nějakou knihu?

Mohlo by se vám líbit

13 komentářů

  1. Já to s knížkami pod stromečkem měla stejně - objednala jsem sama, ale balík ze Zásilkovny převzala mamka, která knihy pak zvlášť zabalila. :) Plus mi k tomu přišla výhra od Neoluxoru a tím pádem jsem si pod stromkem rozbalila o jednu knížku víc. :) To byla Dívka, již si tu zanechal. Nejvíc nadšená jsem asi byla z Dívky, která se třpytila, do které jsem se okamžitě začetla. :) Pak Mezi dvěma světy, DivergentCzech a Skleněný trůn. :)

    Nicméně, novou knihovnu bych taky potřebovala... mou smůlou však je, že máme malý byt a já bych ji neměla kam dát... ale návrh teda mám, jen musím někde ukořistit poličky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K výhře gratuluji :) Taky jsi pod stromečkem našla spoustu krásných knih, jak tak vidím ;) Držím palce, ať to s těmi poličkami vyjde! Já v pokoji už taky moc místa neměla, kvůli tomu jsem chtěla úplně přeházet nábytek v pokoji, ale nakonec jsem jej nechala na místě a pro novou knihovnu jsem našla poslední volné místo :D I když je na blbém místě..

      Vymazat
  2. Jo, věčný problém s místem mám taky. Z toho důvodu už moc papírových knih nekupuju. Spíš chodím do knihovny a nakupuju ebooky. Občas se ale zadaří a já ukořistím něco v papíru. K mému velkému neštěstí už to nemám kam dávat.
    Hezký výběr! Těším se na recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsem k loňským vánocům dostala čtečku, začala jsem taky více kupovat ebooky, ale teď zase nedám dopustit na fyzickou knihu :/ :D

      Vymazat
  3. U mě to bylo s knihami stejně, já objednala, manžel vyzvedl a zabalil :-D Krásné kousky :) Užij si jejich čtení a budu se těšit na recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak.. aspoň jsme se vyvarovaly nevhodnému výběru ;)Jinak dodatečně přeji pěkné svátky! :)

      Vymazat
    2. Luci děkuji, tobě také :)

      Vymazat
  4. Krásné knihy,máme podobný styl. Květy z půdy mi už také zdobí knihovničku :-) Přeji krásné čtení.

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherná spousta knih! :-) Nechceš vyfotit/natočit novou knihovnu? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem už o tom přemýšlela. A zrealizovat to chci, ale bude to asi později, protože teď nemám čas ani na čtení, na blog :/ Jen učení

      Vymazat
  6. Prej tolik knih by nikdy neprecetli. Pff. Takovych par kousku😂. To by měli videt unboxingy u ctenaru ve skupine Cteme, co nas bavi a naplnuje. To by asi omdleli. Jinak vyber pekny! Ale nejlepsi na tom je ta knihovna. My teda svatky neslavime a kdyz uz, tak maximalne bonbonierou. Takze ja mela knihovnu na Vanoce i s knihama. Tatka byl dalsi den velmi zaneprazdnen sestavovanim :D. Ale je moc moc krasna. Uz bych ale zvladla dalsi...:D. Preju pekne cteni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co je pro nás pár kousků, pro druhé může být něco nepředstavitelného :D já jsem pořád spekulovala, kam by se knihovna ještě vlezla a nakonec se našlo místo :) ale další už asi nenajdu :D já vím, viděla jsem tvoji knihovnu a moc se mi líbí!!!

      Vymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu