Unboxing #11

20.11.15


Dnešní rozbalování balíčku bude nejen většího rozsahu, ale bude i jistým způsobem speciální. Kromě velké objednávky v elektronickém knihkupectví UMobi jsem si na Megaknihy koupila knihu, která spadá spíše do naučné literatury. Je jí kniha Proč (a jak) psychosomatika funguje?. Na facebooku jsem totiž viděla asi 20ti minutové video, ve kterém paní tuhle problematiku vysvětlovala. Zaujalo mě to a pocítila jsem touhu se o tom dozvědět něco více... Na video se můžete podívat zde.
Kvůli tomu, jak mi neustále přibývají nové knihy, musela jsem vyklidit další polici, abych mohla knihy umístit. Ale netuším, kam budu knihy dávat za chvíli, haha.

Nejdříve jsem rozbalila balíček od Megaknih, ve které na mě čekala již zmiňovaná kniha včetně nálepky a záložky.


Poté jsem se začala dobývat do balíku obřích rozměrů, na který jsem se těšila. Našla jsem v něm nové vydání série Drahokamy od Kerstin Gier a také listopadovou novinku Rudá královna.


Anotace (Rudá královna): 
Chudobou sužovaní Rudí jsou prostí občané žijící pod krutovládou Stříbrných, špičkových válečníků s božskými schopnostmi. Sedmnáctiletá Mare Barrowová patří mezi Rudé a bere to jako fakt, na kterém se nikdy nic nemůže změnit. Podaří se jí získat práci ve Stříbrném paláci, uprostřed těch, které z duše nenávidí. A rychle odhalí, že navzdory barvě své krve dostala do vínku také jednu vražednou schopnost. Takovou, která může ohrozit a svrhnout vládu Stříbrných. Ale se sílou je nebezpečné si zahrávat. Kdo může v tomto světě rozděleném krví vyhrát?

Nedávno mě na internetu zaujala anotace ke knize Pod kůží a nemohla jsem knize odolat. Díky Šárce z Knižního ráje jsem měla možnost se dozvědět o knize Skrýš, která byla zrovna za výhodnou cenu. Kniha Útěk na druhý břeh je od české autorky a upoutala moji pozornost díky obálce a také kvůli samotnému názvu. Jsem na knihu zvědavá. Vzhledem k tomu, že je také novějším kouskem, nepřečetlo ji doposud tolik lidí, tak moc nevím, co od knihy čekat.

 

Anotace (Pod kůží): 
Gaby Mortimerové na první pohled nic nechybí - je hvězdou populárního ranního televizního programu, matkou osmileté dcerky, s manželem Philipem, úspěšným finančníkem, vlastní luxusní dům na londýnském předměstí. Když však jednoho rána narazí při běhu v místním parku na mrtvolu neznámé dívky a uvědomí o nálezu policii, uvede do pohybu sled událostí, které její život nenávratně změní. Mohla za to skutečnost, že se těla dívky dotkla a pak policistům tvrdila opak? Nebo souhlas s tím, že bude vyslechnuta bez přítomnosti právníka? A kde se berou další a další stopy, jež naznačují spojitost zavražděné s Gaby a její rodinou? Zatímco šokovaná žena zjišťuje, že se v případu stala hlavní podezřelou, její svět se začíná hroutit: Philip, se kterým procházela v poslední době manželskou krizí, odjíždí narychlo na služební cestu do Singapuru, dům se ocitá v obležení senzacechtivých novinářů, v televizním programu je nahrazena moderátorkou, která o její roli už dlouho usiluje. Zachrání Gaby její pokus pustit se do vyšetřování na vlastní pěst?

Anotace (Skrýš):
Jan Hauger, devětadvacetiletý učitel, přichází pracovat do mateřské školky v jednom větším městě na západním pobřeží Švédska. Mýtina ale není běžná školka – sousedí totiž s psychiatrickou Klinikou svaté Patricie, jíž se mezi lidmi říká Svatá Psycho, zvláštním zařízení s ostrahou, kde jsou internováni psychicky narušení pachatelé násilných trestných činů. Mezi nimi jsou i rodiče dětí z Mýtiny. Smyslem pobytu dětí ve školce je, aby jim byl s rodiči umožněn kontakt. Jedním z Janových pracovních povinností je eskortovat děti podzemním tunelem, který školku a kliniku spojuje. Jan je schopný pedagog, který ovšem leccos tají – například to, proč tolik stojí o místo právě v Mýtině, nebo to, k čemu došlo o několik let dříve, kdy šel se skupinou dětí ze školky, v níž tehdy působil, na procházku do lesa a při návratu mu jednou z nich chybělo.

Anotace (Útěk na druhý břeh):
Dostat se na samé dno, neznamená zůstat tam navždy Jsou místa, kterým je lepší se vyhnout i za bílého dne. Přesto na druhém břehu řeky, kde nekontrolovatelně bují vegetace a pohybují se podivné lidské existence, najde útočiště mladá dívka Krista. Od skoku do chladné vody ji zachrání žena, která vypadá jako smrtka, ale v osudnou chvíli se stává strážným andělem. Přiměje zoufalou dívku žít dál? Pozná Krista osudovou lásku?

Dalšími kousky do knihovny je Pátá cesta k pádu, která je čtvrtým dílem ze série Ten Tiny Breaths od K. A. Tucker, a kniha Poslední léto.


Anotace (Pátá cesta k pádu):
Hubatá Reese MacKayová, holka s fialovými vlasy, je mistr světa ve špatném rozhodování. Když ztroskotá její krátké, nevydařené manželství, rozhodne se všechno změnit. Přestěhuje se do Miami – a docela se jí daří, dokud se nedopustí příšerného úletu se sexy blond vyhazovačem jménem Ben. Naštěstí to vypadá, že na ten průšvih bude moct zapomenout… Jenže naděje umře ve chvíli, kdy Ben, teď už dostudovaný právník, nastoupí do nové práce a hned první den se ocitne tváří v tvář kolegyni Reese, nevlastní dceři svého šéfa. Kdyby měl Ben trochu rozumu, vyhnul by se jí obloukem – ovšem Ben se problémům nevyhýbá, zvlášť když jsou tak sexy…

Anotace (Poslední léto):
Alice, její starší sestra Riley a kamarád Pavel spolu jako děti prožívali krásná léta na ostrově, kde se chodí bosky, všichni se znají a kde neexistují starosti. Od dětství byli každé léto nerozluční a každé prázdniny začínaly tam, kde ty předchozí skončily, jako by mezi nimi ani neuběhlo dlouhých deset měsíců. Ale lidé se mění… Jak se Alice, Riley a Pavel vypořádají s tím, že mezi ně vstoupila láska, ale také velký problém? Bude tohle léto jejich poslední?

Knížky od Rowan Coleman jsem přehlížela. Nelákalo mě ani si přečíst anotaci, jenže pak jsem o jedné z knih autorky slyšela u Adris. A obě její knihy mě nadchly natolik, že jsem si je jednoduše musela pořídit. Mimo jiné i jejich hodnocení jsou vysoká. Jako poslední knihu jsem do nákupního košíku přidala Krev mé krve, která je světovým bestsellerem a byla vydána už poněkolikáté.


Anotace (Není co ztratit):
Rose Pritchardová se odhodlávala dlouho, snad až příliš dlouho. Odejít od násilnického manžela není tak snadné, jak by se mohlo nezasvěceným zdát, a tak Rose dlouhá léta setrvávala v nesnesitelném soužití. Z černé díry beznaděje ji vytáhla docela obyčejná pohlednice: pár laskavých slov od člověka, s nímž se setkala před lety, jen na pár chvil. Tak málo stačilo, aby zdeptaná Rose pochopila, že musí odejít. Že nemá co ztratit. Že může jenom získat. Utíká s několika narychlo sbalenými kousky oblečení a se sedmiletou dcerkou Maddie. Když se uprostřed noci ocitá na prahu vesnického penzionu, uvědomí si, že teď už skutečně není cesty zpět. Ve stejné chvíli se začne trápit pochybnostmi: neudělala strašlivou chybu? Nehoní se za nesmyslnou chimérou? Bude si umět vybudovat úplně nový život? Ať už bude odpověď na všechny znepokojivé otázky jakákoli, jisté je jedno: že Rose zkrátka nezbývá nic jiného, než aby se pro sebe a pro svou dceru pokusila vybudovat lepší život. I kdyby ji to mělo stát cokoli.

Anotace (Kniha vzpomínek):
Jméno prvorozeného dítěte. Tvář vašeho muže. Váš věk a adresa… Co když se vám tohle všechno začne ztrácet z paměti? Claire má fungující manželství, dvě dcery, všetečnou matku... a Alzheimera. Dříve měla i práci, kterou milovala, ale kdo by zaměstnával učitelku, která trpí ztrátou paměti? Claire se zoufale snaží zachovat alespoň to, o co ji ještě nemoc nepřipravila, a tak si na radu terapeuta pořídí Knihu vzpomínek. Zapisuje momenty z minulosti i současnosti, protože ví, že brzy budou její řádky to jediné, co po ní manželovi a dětem zbude. Ví to, protože na stejnou nemoc zemřel její otec. Dny tráví doma, v nedobrovolném uvěznění, protože každý odchod hrozí tím, že nenajde cestu zpátky. Postupem času přestává být bezpečno i doma: vynechávající paměť Claire znemožňuje vykonávat i ty nejběžnější, nejbanálnější činnosti. Výsledkem je nekonečná frustrace a zášť vůči blízkým, prokládaná zoufalou touhou využít každý vzácný okamžik, kdy se ještě může těšit z jasné mysli... Román Kniha vzpomínek je neobyčejně silný příběh, smutný i povzbudivý zároveň. A Claire je literární hrdinka, která se každému čtenáři natrvalo vryje do paměti. I když ona sama paměť už téměř ztratila.

Anotace (Krev mé krve):
Světově proslulý příběh o síle mateřské lásky Román z roku 1930 se stal světovým bestsellerem, předlohou filmu a dodnes vychází ve stále nových vydáních. Zdánlivě prosté vyprávění v sobě skrývá přesně vyváženou směs tvrdé životní reality, sentimentu a věčné, ničím nezničitelné mateřské lásky. Jakoby jedním dechem chrlí Mary Williamsová ze stránek knihy svou zpověď. Ve vzpomínkách se vrací k svatbě, šťastnému manželství a nejkrásnějším okamžikům, kdy držela v náručí právě narozené dítě. Přivedla na svět čtyři a po smrti manžela je s vypětím všech sil a za cenu těžkých obětí sama vychovala. Tím nejdůležitějším v jejím příběhu je však láska matky, která nezmizí, ať už jsou děti jakékoli a spáchají cokoli. A možná právě toto poselství je důvodem, proč kniha dokáže oslovit další a další generace čtenářů.

Na konec ještě přikládám fotku všech knih pohromadě. Četli jste nějakou ze zmíněných knih, popřípadě - zaujala vás některá?

Mohlo by se vám líbit

12 komentářů

  1. No Kniha vzpomínek a Pod kůží mě zaujaly maximálně, píšu si do fronty a ráda si je přečtu!
    Taky mám problém s uskladňováním knížek - potřebuju novou knihovnu, ale nemáme ji kam dát :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že tě knihy zaujaly :) Tak to máme podobný problém :D Ani já už nemám kde umístit případně novou knihovnu :)

      Vymazat
  2. Knihu vzpomínek mám přečtenou, bude se ti líbit :-) Pod kůží chci taky :-D Jinak moc pěkný výběr knih, všechny jsou super. Přeji pěkné čtení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tu knížku se vážně moc těším! Pod kůží čte právě teď Šárka, takže uvidíme, co na ni řekne ;)

      Vymazat
  3. To je knih! Po Rudé královně jsem také pokukovala, ale zajímavě zní Skrýš, ta mi nějak utekla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych se o Skrýši taky nedozvěděla nebýt Šárky :) A k tomu ta cena - nešlo odolat :)

      Vymazat
  4. Jee, to jsem rada, ze jsem te inspirovala! Nebudes litovat:). Rudou kralovnu mam k Vanocum, byla bych rada, kdybys ji brzy precetla a zrecenzovala:). Pekne pocteni <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybych ji stihla do Vánoc, byla bych ráda. Ale teď čtu recenzák, pak si chci přečíst Bellagrand a pak budou zkoušky, takže uvidím, jak na tom budu časově, psychicky :D

      Vymazat
  5. Nádherný nákup... Pod kůží právě čtu. Knihy Rowan Coleman bych také nutně potřebovala. A tak celkově je tohle inspirativní hromádka. Přeji krásné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Šárko :) No, už se těším, jak na Pod kůží napíšeš recenzi ;)

      Vymazat
  6. Nádherné knihy! A samé parádní kousky! :-) Drahokamy jsou naprosto skvělá série a o Rudé královně taky přemýšlím. Skvělý nákup!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Drahokamy se mi taky líbily - četla jsem je elektronicky, tak jsem chtěla, aby měly místo i v mé knihovně.

      Vymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu