Zářijové knižní shrnutí

12.10.15


Tento typ článku jsem na blogu ještě nedělala, ale řekla jsem si, že takové měsíční shrnutí může být zajímavé nejen pro mě ale i pro vás. Sice přispívám články s unboxingy a recenzemi, ale podle mého nemůže být na škodu to pěkně a stručně shrnout v jednom článku. Snad mi dáte za pravdu i vy...
 
Nové knihy:
V případě, že si koupím novou knihu, nebo mi nová kniha přijde, vždy si ji zapíši do sešitu, abych měla přehled.  Když jsem se připravovala na tento článek a shromažďovala všechny knihy, které mi v září přibyly, celkem jsem se zděsila, protože nových knih do knihovny mi přibylo 18 včetně jedné recenzní knihy nesoucí název Nataša.

Knížky vám ukážu prostřednictvím fotek, které jsem se snažila vyfotit tak, aby knížky na jednotlivých snímcích měly něco společného. Jako tomu je na této fotce, kde jsou knihy z CooBoo. První, Všechny malé zázraky a Skleněný trůn jsem si objednala, nebo koupila v kamenném obchodě. S výjimkou Život jedna báseň - tuhle knížku mi věnovala Irča na knižním srazu.


Dále jsem se rozhodla, že dám šanci českým autorům a od Hany Marie Körnerové jsem si pořídila rovnou dvě knihy, a to Heřmánkové údolí a Dům U Tří borovic.


Díky komiksu Nezadaná, jsem shodou náhod narazila i na další zajímavé komiksy, které jsem si musela pořídit - Anin duch a Dítě s hvězdičkou.

Nevadí mi, když mám v knihovně i knížky z druhé ruky. Ba naopak, někdy se dokonce u starších vydání dočkáme mnohem hezčích obálek jako tomu bylo v případě Mrtvá a žívá. Knížky Na viděnou a Krása přináší smrt mi byly darovány a jejich anotace zní velmi slibně.


Když už jsem dělala velkou objednávku, jejíž součástí byla právě sci-fi kniha Budoucnost, všimla jsem si na bux.cz, že ve výprodeji měli i knihu Oko rudého cara, která mi přišla podobná knize Dítě číslo 44, a nemohla jsem odolat.


Tahle hromádka je celkem specifická. Jsou světla, která nevidíme jsem musela mít doma za každou cenu. Už když se podíváte na anotaci, či na její hodnocení na goodreads, můžete si být jisti, že nešlápnete vedle. Kniha Píseň vodopádu je ze série, jejíž předchozí díly mám již doma, tudíž jsem sérii musela uzavřít i posledním dílem. A Sedmilhářky jsou dílem Liane Moriarty, která je mi velmi sympatická, i když jsem žádnou její knihu zatím nečetla.


Přečtené knihy:
Tento měsíc se vydařil, co se čtení týká. Přečetla jsem celkem 6 knih, což mi přijde jako slušné číslo, i když dvě knihy byly komiksové a jejich přečtení mi nezabralo v součtu ani jeden den. Těmi zmiňovanými komiksy jsou Nezadaná a Anin duch. Hodnotit je, byl pro mě docela oříšek, protože se čtením komiksů jsem se setkala prvně. Ale oba dva byly moc povedené a můžu je vřele doporučit, především tedy Nezadanou. Klejinčino tajemství od české autorky mě příjemně překvapilo a o mém názoru na knihu se můžete více dozvědět z mé recenze.


Podle fotek mi to přijde, že se zářijové čtení neslo spíše v duchu young adult. Pro mě novým objevem byla kniha Skleněný trůn, o které jsem se dozvěděla jeden den a další jsem si pro ni šla do knihkupectví. Následně jsem ji přečetla a napsala na ni recenzi. Poté jsem pokračovala Všem klukům, které jsem milovala, což byla spíše taková milá romantika pro náctileté, ale ani já jsem jí nepohrdla - recenze. Velmi očekávanou novinkou byla kniha První ze série Selekce. Jiný závěr jsme ani čekat nemohli, přesto se zde událo dost věcí, které pro mě byly nepředvídatelné. Opět si můžete přečíst moji recenzi zde.

Mohlo by se vám líbit

12 komentářů

  1. Lucko, krásné dvě kupičky. Asi tak polovinu mám na seznamu také :) Ale Oko rudého cara jsem hned objednala, protože mě zaujala anotace, tu knihu vidím poprvé. No a protože jsem nemohla objednat jen jednu knihu z výprodeje, hodila jsem si tam ještě V lese visí anděl a Skrýš od J. Theorina - momentálně taky výprodej.
    Přeji, ať se ti knihy líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě těší, že tě ta kniha zaujala :) já jsem se zase nechala inspirovat tebou, podívala jsem se na knihu Skrýš a také si ji objednám :)

      Vymazat
    2. Tak to mám taky radost :)

      Vymazat
  2. Teda Luci, nádherné knihy! Určite aspoň polovicu z nich by som si chcela prečítať. Vlastne keď sa na to tak pozerám, tak všetky okrem YA :) A máš veľmi pekné fotky, už je z teba profík :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Peti :) taky se nemůžu dočkat, jak si je všechny přečtu :)

      Vymazat
  3. Škoda, že nejsme sestry. Máme doslova stejný vkus:).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čtenáře v rodině bych taky brala :D

      Vymazat
    2. Viď že jo? Já bych koupila pět, ty bys koupila pět...Pak bysme si je vyměnily...Krása ♥..:D

      Vymazat
  4. Hezké shrnutí, budu ráda, když v nich budeš pokračovat:)
    Na viděnou a Krása přináší smrt jsou skvělé, takové ideální detektivky pro ženy:)
    Po Skleněném trůnu taky toužím, ale finanční krize je zlo:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že se ti takové shrnutí v mém podání zamlouvá :) Já se dnes pobavila u intra k tvému videu, kde se zmiňuješ o mouše ;) Snad se ti Skleněný trůn podaří dříve nebo později sehnat :)

      Vymazat
  5. Jsem nadšená, že má také někdo chuť přečíst si Heřmánkové údolí, já si ho chci také přečíst, takže se těším na recenzi. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heřmánkové údolí jsem už dočetla, takže recenze bude brzy ;)

      Vymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu