Unboxing #7

30.9.15


Při posledním knižním tipu, který se týkal série Hřbitovní královna, jsem se na vás obracela s dotazem, jestli znáte nějakou knihu, která by se této sérii podobala. Peťa z Knížního tipu mi doporučila trochu starší knihu, ale tematicky vhodnou. Jde totiž také o duchařinu. Nebo alespoň podle anotace se to tak jeví. Tou knihou je Rebeka od Daphne du Maurier, avšak také se můžete setkat s názvem Mrtvá a živá. Proto jsem ihned zapátrala po antikvariátech na internetu a objednala si ji.

Anotace:
Dramatický příběh s tajemnou a ponurou atmosférou. Maxi de Winterovi zemřela první žena, démonicky krásná Rebecca. S novou manželkou se seznámil na dovolené v Itálii a po svatbě se spolu přesunou na de Winterovo velkolepé sídlo Manderley. Tam však přežívá duch první ženy. Na Maxovu mladičkou a nezkušenou druhou ženu, která zde nejdřív prožívá nejšťastnější dny svého života, pomalu začínají padat stíny minulosti. Navíc kdosi v jejich blízkém okolí novomanželům jejich štěstí nepřeje, události nabývají stále dramatičtější spád a hlavní hrdinka musí napnout všechny své síly, aby dokázala odvrátit hrozící katastrofu.

Vzhledem k tomu, že originál byl vydán již v roce 1938, je logické, že kniha od té doby vyšla v několika vydáních. Já jsem trochu prozkoumala, jaká vydání jsou dostupná a pak se rozhodla na základě obálky. Tou vítěznou se pro mě stala tahle:




Mohlo by se vám líbit

11 komentářů

  1. Knihu neznám ale krásné fotografie:)

    OdpovědětVymazat
  2. Nepoznám, ale príbeh vyzerá dobre a jemne desivo :-) Inak ak máš rada ducharské príbehy, odporúčam ak si ešte nečítala - Žena v čiernom I.a II. i keď jednotka ma až tak nebavila, ale dvojka je super :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem právě Zenu v černém - Anděl smrti četla a z toho jsem tolik nadšená nebyla, ale i tak děkuju za tip ;)

      Vymazat
  3. Několikrát jsem si ji chtěla koupit, nakonec jsem zjistila, že ji mají rodiče ve starším vydání. Zatím na ni ještě ale nedošla řada. Pěkné počtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš výhodu, aspoň jsi ji nemusela kupovat a našla jsi ji u rodičů :) Brzy bych se k ní chtěla dostat, ale uvidíme :)

      Vymazat
  4. Také knihu neznám, ale nemuselo by to být špatné, asi se po ní podívám, jelikož se mi série Hřbitovní královny také líbila. :) Napadá mě, že by tě možná mohla bavit série Čarodějka stínů, zpětně mi to přijde relativně podobné s Hřbitovní královnou... :)

    OdpovědětVymazat
  5. Kniha je super, četla jsem ji, dokonce byla i zfilmovaná - dvě zpracování (režie Alfred Hitchcock a Jim O'Brien) .....ale kniha je kniha.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prvně radši knihu, pak možná film. Ale jak říkaš - kniha je kniha ;)

      Vymazat
  6. Júúú, ty ju už máš? No ty si šikovná! A aké krásne vydanie, naozaj krásna obálka. No tak to môžme dať spoločné čítanie :D Ja ju určite prelúskam v Novembri, už sa na ňu teším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na co čekat?! ;) Moc se mi ta kniha na Tvoje doporučení líbila, tak jsem si ji co nejdříve chtěla pořídit. Taky bych si ji ráda přečetla do konce roku, tak pak si můžeme sdělit dojmy ;)

      Vymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu