Podzim - ideální čas na Hřbitovní královnu

18.9.15


Už je to nějaká doba, co byl naposledy knižní tip. Když jsem dnes tak přemýšlela nad tím, jakou knihu bych vám mohla doporučit, ihned mě napadla Okřídlená duše od Amandy Stevens, která se podle mě náramně hodí pro podzimně-zimní období.

Nejenže z knihy sálá sychravo, padající listí, ale především tajemná atmosféra, která je protkána celou knihou. Okřídlenou duši jsem četla již nějaký ten rok zpět, ale musím uznat, že na tuhle knihu občas myslím, a to se mi nestává zase tak často. Proto plánuji se k celé sérii brzy vrátit a opět se nechat spolu s Amelií Grayovou a detektivem Johnem Devlinem vtáhnout do světa vyšetřování a nadpřirozena.

Anotace:
Amelia Grayová od dětství vídá duchy. Aby se před nimi chránila, dodržuje určitá pravidla. Jedno z nich nyní bere za své – detektiv John Devlin, jemuž Amelie pomáhá při vyšetřování série krutých vražd, ji abnormálně přitahuje, ačkoliv ho doprovázejí dva duchové. Mrtvola na hřbitově, který má Amelia restaurovat, je jen prvním článkem v řetězci matoucích stop. Vodítka obsažená v náhrobní symbolice, jež Amelii zanechává vrah, ji sice dovedou blíž k pravdě, ale také k zjištění děsivé úlohy, kterou má v celém případu sehrát ona sama. Žal a zoufalství dokáže k člověku připoutat melancholickou duši, ale i bytost naplněnou děsivou nenávistí… a ta může sahat až za hrob.

Jak jsem už zmiňovala - Okřídlená duše je prvním dílem z trilogie Hřbitovní královna, ze které jsem byla naprosto nadšená. Od jejího přečtení hledám nějakou knihu, která by byla Okřídlené duši podobná. Pokud byste o něčem takovém věděli, budu ráda za každý tip.




Mohlo by se vám líbit

8 komentářů

  1. Skvělý tip a krásné fotky :) Tahle série vypadá vážně dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :) Ta série je skvělá, takže jestli ještě váháš, neváhej a přečti si ji ;)

      Vymazat
  2. Hmm toto by sa mi s najväčšou pravdepodobnosťou mohlo páčiť. Bohužiaľ to v knižnici zatiaľ nemajú, ale tak snáď nabudúce. Ja sa chystám na jesenné upršané dni na klasiku Rebecca od Daphne Du Maurier. Veľmi atmosferická séria s gotickými prvkami bol Tieň vetra od Zafona. Začiatok je značne pomalý,myslela som, že nedočítam, ale po nejakej cca 80tej strane som sa už nevedela odtrhnúť. Celá séria je skvelá, odporúčam mrknúť v knižnici a vyskúšať :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, děkuju za tip! Dívala jsem se na tu knihu Rebecca a zaujalo mě to, tak asi zanakupuji na Databázi knih :) Jsi příznivkyní i elektronických knih? Kdybys chtěla, mám ji v angličtině. A vím, že pro Tebe to není problém ;)

      Vymazat
    2. Ja som ju vyhrabala ešte medzi starými komunistickými vydaniami :) Spolu s Dickensom a Ch.Bronte :) Rebecca je dosť známy gotický román, tak snáď rokmi preverené dielo bude mať nieočo do seba. Myslím, že na November to bude ako stvorené. V angličtine by som si na to ale asi netrúfla, ja s tou angličtinou "klamem telom", na klasiku som aj ja malý pán :)) Inak, všetky knihy kupuješ? Ja na našu knižnicu nedám dopustiť, aj keď teda kvalita kníh, ktoré som si doniesla naposledy, bola šialená, ale jednalo sa už naozaj o staré výtlačky známych autorov. Ale mám šťastie a dostanem sa aj k neochmataným novinkám, tak to potom čuchám tú vôňu ako narkoman :)

      Vymazat
    3. Já o tom slyším právě prvně, ale zaujalo mě to moc, tak už jsem se na ni poptala na Databázi knih :) Já nemyslela Rebeccu, že mám v angličtině, ale nabízela jsem Ti tu Okřídlenou duši (The Restorer) v pdf ;) Právěže si knihy kupuji, jsem takový sběratel :)) Zbožňuji ten pocit, když mi přijdou knížky (ať už nové nebo z bazaru), když se k nim můžu kdykoli vrátit, dívat se na ně v knihovně :) Akorát začíná být problém s místem :D

      Vymazat
    4. Jáááj, ty si myslela Okřídlenou duši, no vidíš, ja už v piatok po pracovnom týždni neviem ani poriadne prečítať pár riadkov :) No to by si bola zlatá, keby si mi to posunula, mailik je kniznytip@gmail.com Ďakujem! :) Čo sa týka nákupov kníh, tak ťa úplne chápem, myslím, že keď sa usadím na jednom mieste, tak tomu tiež podľahnem aspoň na čas, kým nezapracem poličky :) Ono čo je krajšia dekorácia ako krásne knihy, no nie? :)

      Vymazat
  3. Na sérii už jsem koukala a dost mě láká! :)

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu