Přes oceán za lepší budoucností?

18.8.15


Dnešním knižním tipem snad potěším příznivce rodinných ság, protože právě s jednou takovou knihou mířím k vám. Tak snad vás tento výběr potěší...

V létě roku 1863 se při plavbě do Buenos Aires poznají dvě mladé ženy Anna a Viktoria. Obě jsou na cestě za svými manžely, kteří tam cestovali před nimi. Viktoriina muže povolaly naléhavé obchody na jeho usedlost na severu Argentiny. Annina rodina naopak nebyla schopná dát dohromady prostředky na společnou plavbu. V daleké zemi, s níž si obě spojují velké naděje, se jejich cesty na čas rozejdou. Avšak Viktoriina zdánlivě šťastná budoucnost se utváří jinak, než čekala, a Annu očekává po příjezdu hrozná zpráva...

Je tomu už nějaký pátek, co jsem objevila knihu V zemi korálového stromu od Sofie Caspari. Opět musím zmínit Měděného jezdce, protože právě díky němu, jsem našla tuhle argentinskou ságu. Chtěla jsem si přečíst něco na ten způsob, tak jsem na stránce Tisíc knih zadala heslo "Měděný jezdec" a už mi nabídli několik knih, které jsou podobné právě vámi zvolené knize.
Příběh je zasazen do 19. století, kdy dvě mladé ženy plují do Jižní Ameriky za lepší budoucností, jenže ne vždy je nám osud příznivě nakloněn. Vzhledem k tomu, že je to doba předminulého století, jsem především zvědavá na vykreslení celkového prostředí, tehdejších zvyků, vztahů atd.
V ČR byly doposud vydány první dva díly, ale v září se dočkáme dílu třetího (Píseň vodopádu). Dívala jsem se také na Goodreads a vypadáto zatím tak, že se jedná o tetralogie.

Mohlo by se vám líbit

4 komentářů

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu