Jaké knihy vychází v SRPNU 2015

29.7.15

Stejně tak jako každým koncem měsíce procházím stránky knižních e-shopů, nebylo tomu jinak ani tentokrát. I když nyní mi přijde, že těch knih, které v srpnu vyjdou, nebude tolik. Nejspíše si jednotlivá nakladatelství nechávají zajímavé tituly až po prázdninovém období. Každopádně má to jisté výhody - alespoň tolik neutratíme. Jedna z mála knih, která mě zaujala, je kniha Čas odejít od Jodi Picoult. Od této autorky mám v knihovně již dvě knížky (Vypravěčka a Vlk samotář) a svým obsahem mě lákají. Přijde mi, že autorka je hodně variabilní, čímž může čtenáře obohatit.
Přeji příjemně strávený čas nad procházením knižních srpnových novinek, snad vás nějaká kniha také zaujme.



René Melichar
Nakladatel: Brána
Žánr: humor, satira
Vychází: 14.8.2015


René Melichar přichází se svojí další knihou ve stylu humoristického románu K čemu ženy mají muže, který se stal bestsellerem. V této nové knize se zabývá „zásadními životními otázkami“ jako například, jak vyměnit žárovku, k čemu muži mají ženy, proč je moře slané, co je to můžeřízek, a dokonce v jednom ze svých záchvatů čehosi přišel na to, že Einstein musel být žena!


Tanya Valk
Nakladatel: Ikar
Žánr: společenský román
Vychází: 20.8.2015


Ve volném pokračování Arabské ženy sledujeme osudy Dorotiných dcer Miriam a Darji, stejně jako ženské části rodiny Salimiových, která je nucena po excesech politického fanatika Ahmeda nucena opustit rodnou Libyi. Malika získává místo na zastupitelském úřadě v Ghaně a rodina se tedy vydává do černošské části Afriky. Život Libyjců je zde však poznamenán četnými křivdami i zločiny proti lidskosti, což brzy pocítí na vlastní kůži. Mezitím se Dorota snaží své dvě dcery získat nazpět...

http://data.bux.cz/book/024/779/0247793/large.jpgDruhý syn
Alexander Söderberg
Nakladatel: Host
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 14.8.2015


Po thrilleru Andaluský přítel přichází druhý díl trilogie s ústřední postavou Sophie Brinkmannové. Sophie Brinkmannová hledá své temné já. Mafiánský boss Héctor Guzmán zůstává po divoké přestřelce v kómatu a jeho impérium se pomalu rozpadá. Bývalá zdravotní sestra a Héctorova spřízněná duše Sophie Brinkmannová se najednou ocitá sama mezi jeho lidmi a stává se pěšákem ve hře, v níž nemá loajalita žádné místo. Je vydána napospas světu zrady, násilí a bezedného zla. Aby nepodlehla, musí se stáhnout do sebe a najít své vlastní temné já. Policisté Antonia Millerová a Miles Ingmarsson vyšetřují vraždu v restauraci Trasten. Čím dál se dostávají, tím zřetelněji vyplouvá na povrch Sophiina spojitost s případem. Po raketovém startu Andaluského přítele přichází druhý díl trilogie. Je rychlejší, temnější a ještě zlověstnější než autorův debut.

Kristy Bromberg
Nakladatel: Jota
Žánr: společenský román
Vychází: 12.8.2015


Rylee byla přesvědčena, že po prožité tragédii se už nikdy nedokáže zamilovat, když do jejího života vtrhl Colton Donavan — mužný, drsný, bohatý a nádherný. Probudil v ní dávno zapomenuté city a roznítil v ní erotickou vášeň, o jejíž síle neměla tušení. Colton je zvyklý na obdiv v práci i soukromí — touží po něm všechny ženy a on jejich zájem bezmezně využívá a bez výčitek střídá své partnerky. Až s Rylee zjistí, že láska nemusí být jen na obtíž. I když si to nechce přiznat. Přestože oba cítí, že by jejich křehký vztah mohl být něčím výjimečným, jen těžko k sobě nacházejí cestu. Sebejistého Coltona vyvádí z míry Ryleeina povaha bez stopy vypočítavosti, na kterou byl zvyklý u svých předchozích partnerek. A Rylee, rozčarovaná z Coltonovy zrady, v sobě jen těžko nachází sílu odpustit mu.

Dean Koontz
Nakladatel: XYZ
Žánr: thriller
Vychází: 10.8.2015


Tajuplný dětský svět může být plný štěstí a radosti, ale také utrpení a smutku. V románu Město vypráví americký mistr napětí Dean Koontz příběh talentovaného devítiletého klavíristy Jonaha, jeho nejlepšího kamaráda a jeho rodiny. Malý chlapec na pozadí příběhu o zločinu objevuje hranici mezi skutečností a fantazií a spolu s tím i nové odstíny života – duši města, ve kterém žije, sílu hudby, ale také bezmoc a smrt, přátelství, lásku a sebeobětování a také cenu, kterou je za ně třeba platit. I ve svém nejnovějším románu Dean Koontz prokázal, že je mistrný vypravěč, který suverénně míchá vážnost s humorem, nostalgii s napětím a obyčejnost s mystičnem. Do duše svého Města vás vtáhne od první věty.

https://data.bux.cz/book/003/738/0037387/large.jpgZtráty a lži
Sophie Hannah
Nakladatel: Ikar
Žánr: společenský román
Vychází: 10.8.2015


Před třemi lety se Naomi Jenkinsové přihodilo něco strašného – tak strašného, že o tom nikomu neřekla. Teď má další tajemství v podobě ženatého milence. Když ale Robert zmizí, Naomi je jasné, že se mu něco stalo. Policie o tom tak přesvědčená není, zvláště když Robertova žena tvrdí, že je její muž v pořádku. Protože je Naomi zoufalá, rozhodne se riskovat a Roberta označí jako nebezpečného devianta – pak už ho policie bude muset začít hledat. Vyšetřování se ujímají detektivové Charlie Zailerová a Simon Waterhouse…

https://data.bux.cz/book/003/727/0037271/large.jpgAfter 1: Polibek
Anna Todd
Nakladatel: YOLI
Žánr: young adult
Vychází: 10.8.2015


... můj život a moje srdce už nikdy nebudou stejné. Potom, co do nich narazil Hardin, už ne.
Tessa má všechno – žije v láskyplném prostředí s chápající matkou a má kluka svých snů, laskavého, milého, kterého jí závidí všechny kamarádky. Lepšího už si ani nemohla přát. Tessin pohodový život ale v okamžiku změní jediné setkání. Hardin je pořádně drzý kluk, s nepřeslechnutelným, nafoukaným britským akcentem, sexy rozcuchem, tetováním a piercingem ve rtu. Tessa si nemůže pomoct – Hardin je zkrátka jiný než ostatní kluci, které poznala...
A to po všech stránkách – dovede být i pěkně krutý. Neměla by ho spíš nenávidět? Neměla by jím Tessa pohrdat? Jak to, že se od něj nemůže odpoutat? Nedokáže to – i přes všechny jeho chyby a prohřešky. Intenzivní vášnivou blízkost střídají neustálá Hardinova zmizení a výbuchy vzteku. Může takhle vůbec vypadat láska? Tessa sama nevěří, že by takový vztah mohl fungovat. Ale… jde odolat jeho polibku?

https://data.bux.cz/book/025/349/0253494/large.jpgHotel v Paříži: pokoj č. 3
Emma Mars
Nakladatel: XYZ
Žánr: společenský román
Vychází: 3.8.2015


Třetí díl erotické trilogie, která je označována jako francouzská odpověď na Padesát odstínů šedi. Paříž v prvních červnových dnech roku 2010, hotelový pokoj dopoledne... Annabelle a Louis jsou svoji. Jejich objetí zůstávají stejně vášnivá a v žilách jim proudí stejná smyslnost, která je přivádí až do důvěrně známých pokojů v Hotelu des Charmes. Dokážou se spolu milovat hodiny, dny, měsíce, roky... I na místech, která patří pouze jim, je ale dohánějí intriky Louisova bratra Davida a strhávají je do ničivé temnoty. Annabelle zároveň nevzdává pátraní po tajemné minulosti rodiny Barletových a odhaluje netušené souvislosti. Kdo byli rodiče Davida a Aurory? Jakou tajnou dohodu mezi sebou oba bratři mají? Lechtivý román Hotel v Paříži: pokoj č. 3 dokonale kombinuje romantiku se smyslnou erotikou a přidává i špetku napětí. Získá si všechny vaše smysly a strhne vás do hlubin neprozkoumané rozkoše, které nelze nepodlehnout.

https://data.bux.cz/book/003/721/0037219/large.jpgČas odejít
Jodi Picoult
Nakladatel: Ikar
Žánr: společenský román
Vychází: 3.8.2015


Jenna se nikdy nevzdala naděje, že jednou najde svoji mámu Alici. Ta totiž zmizela, když její kolegyni v rezervaci udupal slon. Anebo to bylo celé jinak?
Alice studovala chování slonů v Africe, když však poznala Jennina otce, vrátila se s ním do Ameriky, kde společně vedli sloní rezervaci. A jednoho dne, když zemřela za záhadných okolností jejich kolegyně, Alice zmizela. Jenna byla tehdy ještě maličká, přesto celé ty roky touží matku najít. Nevěří totiž, že by ji jenom tak opustila. Jde za vědmou, najme si soukromého detektiva, zkouší cokoliv, jen aby celé záhadě přišla na kloub. Někdy se však i zdánlivě jasné odpovědi mohou docela zamotat a svět nemusí být takový, jaký se zdá.

https://data.bux.cz/book/003/630/0036305/large.jpgPýthiiny rady
Erik Axl Sund
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: thriller
Vychází: 3.8.2015


Závěrečný díl temného psychothrilleru Vraní dívka. Victoria podrobí samu sebe terapii a snaží se scelit svoje rozštěpené nitro. Zbývá už jen sedmá, nejsilnější z jejích podosobností. Záhadná Madeleine i nadále s úspěchem uniká kriminální komisařce Jeanette Kihlbergové. Ta za pomoci Sofie podniká hon na muže, který nenávratně zničil život nejen Victorii, ale i její dceři. Stopa vede k tajnému spolku pedofilů Sihtunum, k obskurní náboženské sektě a do ukrajinského Babího Jaru, na jedno z nejpříšernějších popravišť nacistů. A mstitelka opět bere právo do vlastních rukou…

https://data.bux.cz/book/025/279/0252792/large.jpg13 hodin
Deon Meyer
Nakladatel: Moba
Žánr: thriller
Vychází: 31.8.2015


Někdo by detektiva Bennyho Griessela nazval legendou. Jiní by řekli, že je to starý opilec. Ať tak či onak, na to, aby mohl být povýšen, šlápl Benny v průběhu let na kuří oko příliš mnoha lidem. Nyní se pokouší zůstat střízlivý a snaží se vyškolit novou generaci bojovníků se zločinem. Když ale v Kapském Městě zmizí americká turistka, panikařící politici si hned vzpomenou, koho je třeba k případu povolat. Benny má jen třináct hodin na to, aby zachránil vystrašenou Rachel i svou kariéru. A aby toho nebylo málo, musí vyřešit ještě jeden případ – vraždu jihoafrického hudebního manažera. Benny vydržel střízlivý už 156 dní, avšak další dny bez pití budou pro něj obzvlášť náročné...

https://data.bux.cz/book/025/232/0252327/large.jpgProkletý milenec
J. R. Ward
Nakladatel: Baronet
Žánr: fantasy
Vychází: 12.8.2015


Trez, upír z národa Temných, je už mnoho let na útěku. Vzbouřil se proti osudu, který mu v rodném Teritoriu předpověděly hvězdy, a uprchl odtud. Jediný, na koho se může spolehnout, je jeho bratr iAm, jenž mu věrně stojí po boku – oba však vědí, že pronásledovatelům vyslaným královnou Temných nevydrží unikat věčně. Trez by snad nakonec i přijal povinnost předurčenou hvězdami – jenže je tu láska k Seleně, jíž se nemůže a nechce ubránit. A Selenina nemoc ho v jeho zarputilém odhodlání jen povzbuzuje. iAm je připraven přinést bratrovi nejvyšší oběť, ale i jemu vstoupí do cesty láska. K dovršení všeho hrozí upírům válka s novým nepřítelem. Série Bratrstvo černé dýky neztrácí dech!

https://data.bux.cz/book/025/232/0252326/large.jpgSametový slib
Jude Deveraux
Nakladatel: Baronet
Žánr: román pro ženy
Vychází: 12.8.2015


Toto dílo tvoří vstupní část rozsáhlé čtyřdílné historické ságy vyprávějící životní příběhy čtyř bratrů z rodu Montgomeryů. Román nabitý dramatickými zápletkami se odehrává v šestnáctém století za vlády Jindřicha VII., zakladatele slavné dynastie Tudorovců. Judita Revedounová, hraběcí dcera, je od malička vychovávána pro klášterní život. Místo vstupu mezi jeptišky je však proti své vůli despotickým otcem ze zištných důvodů provdána za Gavina Montgomeryho. Judita Gavina odmítá a prohlašuje, že mu nikdy nebude patřit. Statečný a silný Gavin musí nejen bojovat proti nebezpečným nepřátelům, musí také přesvědčit Juditu, že on je ten pravý.
https://data.bux.cz/book/025/232/0252324/large.jpg
Dlouhá noc
Amanda Quick
Nakladatel: Baronet
Žánr: společenský román
Vychází: 5.8.2015


Po sedmnácti letech přijíždí Irene Stensonová domů, aby prošetřila dávnou smrt svých rodičů – a setkává se s něčím mnohem děsivějším, než si vůbec dokázala představit… Novinářka Irene Stensonová nebyla ve svém rodišti Dunsley v Kalifornii od té příšerné noci, kdy našla oba své rodiče mrtvé na kuchyňské podlaze. Nyní po sedmnácti letech obdržela překvapující zprávu, která se možná týká jejich smrti – a je odhodlaná odhalit pravdu o tom, co se tu dávnou noc skutečně stalo.
Ubytována v místním rekreačním areálu se svěří pohlednému Lukeu Dannerovi – bývalému mariňákovi zvyklému udílet příkazy, které ale Irene odhodlaně ignoruje. Luke však vycítí pod jejím sebevědomým zevnějškem strach – a neubrání se nutkání ji chránit. Kromě toho ho pohání vlastní vášeň, a zatímco se oba společně řítí do nebezpečí, podstupují větší riziko, než kterýkoli z nich předpokládal…

https://data.bux.cz/book/025/212/0252120/large.jpgRudý kapitán
Dominik Dán
Nakladatel: Slovart
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 31.8.2015


Při rekonstrukci starého hřbitova objevili dělníci v jedné z rakví lebku, do níž byl vražen velký hřeb. Bylo jasné, že nebožtík zemřel násilnou smrtí. Na místo hrůzného nálezu byli přivolání detektivové z oddělení vražd - začínající Richard Krauz a zkušený Eduard Burger. Kolotoč vyšetřování se roztočil. Detektivové záhy zjišťují, že nebožtíkem je bývalý kostelník z kostela svaté Barbory. Vyšetřování však probíhá k nelibosti všech - vyšších míst i církve samé. Proč? Krauz s Burgerem i přesto pokračují v pátrání...

https://data.bux.cz/book/003/745/0037459/large.jpgMeursault, přešetření
Kámel Daúd
Nakladatel: Odeon
Žánr: román
Vychází: 17.8.2015

Více než sedmdesát let po slavném Camusově Cizinci slaví v řadě zemí úspěch Kámil Daúd s románem Meursault, přešetření. Převrací v něm příběh Cizince, který v koloniálním Alžírsku coby běloch jménem Meursault zabije bez zjevného důvodu Araba. V Daúdově díle je to právě naopak: Arab zabíjí bělocha. Díky literárním kvalitám a aktuálnímu tématu se román dostal mezi čtyři finalisty Goncourtovy ceny. Kontroverzní dílo vyvolalo i negativní odezvu – v rodném Alžírsku byla na autora vyhlášena fatva.

https://data.bux.cz/book/003/717/0037171/large.jpgPegas
Danielle Steel
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 25.8.2015


Nicolas von Bingen a Alex von Hemmerle jsou nerozluční přátelé, jejichž původ i osudy se vzájemně podobají. Svůj poklidný život tráví v blahobytu na bavorském venkově, kde jejich aristokratické rody už celé generace spravují rozsáhlá panství. Oba muži před lety ovdověli a snaží se být svým dětem těmi nejlepšími otci – Nick má dva neposedné chlapce a Alex půvabnou dospívající dceru. V té době se však k moci dostává Adolf Hitler a nikdo by se nenadál, jak strašný dopad bude mít zjištění, že Nick je židovského původu. Rozhodne se utéct do Ameriky a nerozlučné přátelství i odvěké vazby obou rodin jsou náhle přervány. V daleké zemi za Atlantikem se ocitá Nicholas sám, bez přátel, bez peněz, jen se dvěma dětmi. Jediné, co nedokázal zanechat v rodném Bavorsku, je šestice ušlechtilých lipických koní, velkorysý dar přítele Alexe.
Pegas je příběhem o odvaze, přátelství a lásce... a o nádherném hřebci, jenž oba rody navždy spojí.

http://data.bux.cz/book/024/448/0244484/large.jpgLegenda o sedmi mistrech
Jožka Havíř
Nakladatel: Beletris
Žánr: fantasy
Vychází: 31.8.2015


Vynikající fantasy je napínavým příběhem dvou chlapců a jedné dívky, kterým se dostane do rukou pergamen s návodem na otevření první ze tří bájných bran, vedoucích k mytické Nebeské paní. Společně s dalšími čtyřmi hrdiny pak prožívají neuvěřitelné události v paralelním světě, obývaném nejen lidmi, ale i nejrůznějšími bizarními bytostmi, a postupně si začínají uvědomovat, že jejich dobrodružná cesta velmi úzce souvisí s pradávným proroctvím o sedmi Mistrech. Velmi plasticky, čtivě a citlivě napsaná kniha, plná nečekaných zvratů, ale i vůní a chutí, která místy připomíná až některé příběhy i u nás známého velkého čínského vyprávěče Pchu Sung-linga, jistě potěší nejen všechny milovníky žánru fantasy…

https://data.bux.cz/book/003/720/0037209/large.jpg
Poirot: Karty na stole
Agatha Christie
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 18.8.2015


Nejznámější postava z pera královny zločinu se vrací… v nové speciální edici. Karty na stole jsou příběhem o hráčích bridže a o jejich temné minulosti; příběhem, jenž začíná smrtí, která přináší úlevu. Zavražděný záhadný pan Shaitana totiž na každého „něco“ věděl a všichni se jeho vlivu obávali. A tak se nakonec kdosi odhodlal ke krajnímu řešení… Ale jak mohl někdo drze a odvážně zabíjet obklopen řadou svědků uprostřed karetní hry, v blízkosti policejního úředníka, a dokonce samého Hercula Poirota? Detektivka z roku 1936 přináší mistrovsky zkonstruovanou zápletku, na jejímž vyřešení se podílí hned čtveřice odhalovačů zločinu včetně spisovatelky Ariadne Oliverové, literárního alter ega Agathy Christie.

https://data.bux.cz/book/025/333/0253331/large.jpgMuži, kteří nenávidí ženy
Stieg Larsson
Nakladatel: Host
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 20.8.2015


Vázané vydání prvního dílu trilogie Milénium v novém designu. Novinář Mikael Blomkvist má za úkol vyšetřit starý kriminální případ: Harriet Vangerová, vnučka průmyslníka Vangera, zmizela beze stopy téměř před čtyřiceti lety. Blomkvist se seznámí s Lisbeth Salanderovou, mladou svéhlavou ženou, nepřekonatelnou hackerkou, která se stane pro jeho pátrání nepostradatelnou. Blomkvist a Salanderová tvoří neobvyklý pár, ale dokonalý tým. Společně začnou brzy rozkrývat temnou a krvavou rodinnou historii.

https://data.bux.cz/book/025/333/0253332/large.jpgDívka, která si hrála s ohněm
Stieg Larsson
Nakladatel: Host
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 20.8.2015


Vázané vydání druhého dílu trilogie Milénium v novém designu. Druhý díl trilogie Milénium odkrývá minulý a současný život Lisbeth Salanderové, tajemné punkerky a hackerky, kterou čtenáři znají již z prvního dílu. Dva novináři časopisu Milénium jsou zavražděni krátce před publikováním článku o dětské prostituci, korupci a obchodu s bílým masem. Na zbrani nalezené na místě činu se najdou otisky Salanderové a její poručník je brzy nalezen mrtvý. Policie zahájí celostátní pátrání po Salanderové, podporované mediální kampaní, ve které se vytahují na světlo skandální informace o její potenciální nebezpečnosti a problematické minulosti. Mikael Blomkvist je však přesvědčen o její nevině...

https://data.bux.cz/book/025/333/0253333/large.jpgDívka, která kopla do vosího hnízda
Stieg Larsson
Nakladatel: Host
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 20.8.2015


Vázané vydání třetího dílu trilogie Milénium v novém designu. Lisbeth Salanderová plánuje pomstu. Chce se pomstít lidem, kteří se ji pokusili zabít, a také vládním institucím, které jí téměř zničily život. Ale nebude to mít jednoduché. Poté, co ji kulka zasáhla do hlavy, leží pod přísným dohledem na jednotce intenzivní péče. Pokud se uzdraví, bude souzena za tři vraždy a jeden pokus o vraždu. Ale i v nemocnici, přestože je v kritickém stavu, musí být stále ve střehu. Je tu totiž ještě jeden pacient - Alexander Zalaščenko... Mikael Blomkvist se rozhodne, že nenechá Lisbeth v rukou státní spravedlnosti. Lisbeth bude muset s jeho pomocí dokázat svou nevinu a také upozornit na zkorumpované politiky, kteří dopustili, aby se bezbranní lidé stali oběťmi zneužívání a násilí. Salanderová, bývalá oběť, je připravena úder vrátit.

https://data.bux.cz/book/025/123/0251239/large.jpgDívka v pavoučí síti
Stieg Larsson
Nakladatel: Host
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 24.8.2015


Čtvrtý díl světového fenoménu Milénium. Mikael Blomkvist a Lisbeth Salanderová opět spolu. Časopis Milénium má nové majitele a jeho kritici tvrdí, že Mikael Blomkvist je vyhořelý a že uvažuje o změně zaměstnání.
Pozdě v noci Blomkvistovi zavolá profesor Frans Balder, přední odborník na výzkum umělé inteligence. Balder mu tvrdí, že pro něj má důležité informace o americké zpravodajské službě a že byl v kontaktu s výbornou mladou hackerkou, která se podobá někomu, koho Blomkvist velice dobře zná.
Mikael Blomkvist doufá v exkluzivní reportáž, kterou on i Milénium tak zoufale potřebuje. Lisbeth Salanderová má jako obvykle své vlastní plány. Ale nadešel čas, aby se jejich cesty ještě jednou zkřížily.

https://data.bux.cz/book/003/670/0036707/large.jpgSmrt má oči mojí dcery
Jessica Treadway
Nakladatel: Ikar
Žánr: společenský román
Vychází: 11.8.2015


Hanna se snaží zapomenout na brutální útok, při němž zemřel její muž, ona sama málem přišla o život a který na ní dodnes zanechal fyzické i psychické následky. Situace je o to horší, že útočníkem byl tehdejší přítel její dcery, jež ho navíc hájila před soudem. Tři roky spolu nemluvily, teď se však náhle Dawn ozvala, že by matku přijela navštívit. A to zrovna v době, kdy se případ znovu otevírá – a s ním ovšem i všechny rány, vzpomínky na hrůzostrašnou noc, ale především také otázka, kdo Hannina dcera, odmalička matkou protěžovaná, ve skutečnosti je…

https://data.bux.cz/book/025/404/0254040/large.jpg
Divotání
A. G. Howard
Nakladatel: CooBoo
Žánr: young adult
Vychází: 17.8.2015


Alyssa Gardnerová propadla králičí dírou a postavila se pentlochňapovi. Zachránila život Zachovi, klukovi, kterého miluje, a unikla intrikám zvráceně svůdného Morfea i pomstychtivé Červené královny. Teď musí odmaturovat, přežít maturitní ples a pak může nastoupit na vysněnou prestižní uměleckou školu v Londýně. Všechno by to bylo snazší, kdyby její matka, již právě propustili z ústavu pro duševně choré, nebyla tak přehnaně podezíravá a starostlivá. A mnohem snazší, kdyby se Morfeus jednoho dne neobjevil v její škole, aby ji nalákal na další nebezpečné dobrodružství v ponuré Říši divů – kam sama (tak trochu) patří. Alyssa se musí vyrovnat s jeho znepokojující přítomností ve skutečném světě a zároveň se pokouší Zachovi prozradit pravdu o minulosti, kterou zapomněl. Záblesky z Říše divů se postupně dostávají do jejích obrazů a vlastního života, Červená není daleko! Pokud Alyssa zůstane ve světě lidí, vystaví nebezpečí Zacha, své rodiče a všechny, které miluje. Ale když znovu projde králičí dírou, bude muset čelit smrtící bitvě, která by ji mohla stát mnohem víc než jen vlastní hlavu.

Concetta Bertoldi
Nakladatel: Noxi
Žánr: populárně naučná literatura
Vychází: 25.8.2015


Concetta Bertoldiová je ve styku se záhrobím už od dětství. Působí jako médium na plný úvazek a pořádá pravidelné seance se členy britské královské rodiny, americkými celebritami, politiky a dalšími osobnostmi. Na setkání s ní je toho času dvouletá čekací listina. Žije s manželem v New Jersey. Ve své knize s neobyčejnou otevřeností a suchým humorem odhaluje skutečnosti o osudu a štěstí našich drahých zemřelých.
Odpovídá na jakékoli otázky: od praktických až po skandální. Kromě toho se s námi dělí o osobní tajemství a s osvěžující upřímností přiznává, jak jí tento zázračný dar ovlivnil život, manželství, přátelství a profesní dráhu a jak jej rozličnými způsoby využívá k tomu, aby pomohla ostatním.

https://data.bux.cz/book/025/400/0254005/large.jpg
Odpuštění
Jodi Ellen Malpas
Nakladatel: XYZ
Žánr: společenský román
Vychází: 31.8.2015


Vítejte ve smyslném světě plném lásky a vášně... Ava O’Sheaová se nechala hýčkat pozorností okouzlujícího Jesseho Warda, užívala si rozkoš, kterou ji zahrnoval, ale zároveň cítila, že před ní něco skrývá a že ji od svého tajemství drží co nejdál. Musela ho opustit, aby přežila. Jenže Jessemu nejde uniknout. Teď je zpátky v jejím životě a připomíná jí všechno, co spolu prožili – neutuchající vášeň i bolest. Proto se Ava rozhodne, že o tomto muži zjistí pravdu. Znovu se ocitne v Panském sídle – tedy přesně tam, kde ji chtěl Jesse mít... Erotický román Odpuštění je druhý díl trilogie This Man. Od samého začátku Vám nedovolí vydechnout: budete se zmítat ve vlnách citů, propadat se do hlubin vášně i stoupat do výšit romantické lásky.

Mohlo by se vám líbit

0 komentářů

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu