Manželský omyl

23.7.15



Některé věci se zřejmě nikdy nezmění. Například to, že Carina Conteová je v očích rodiny stále ještě malou holkou. Ačkoliv nedávno dokončila vysokou školu a nastoupila do nové společnosti svého staršího bratra Michaela. Shodou okolností se přesně v té době ujímá pozice ředitele společnosti Max Grey, Michaelův nejlepší kamarád a mimochodem také muž, do kterého byla Carina v dětství bláznivě zamilovaná. Max sice ví, že Carina je z mnoha důvodů „zakázané ovoce“, jenomže oba to k sobě přitahuje více, než by bylo v této situaci zdrávo. Když je po společně strávené noci přistihne Carinina matka, je jasné, že se podle staré italské tradice musejí vzít. Max je zoufalý, Carina rozzuřená, oba ale smýšlejí stejně – tohle se nemělo stát, tohle byl omyl…
Jennifer Probst
Překladatel: Milena Pellarová
Nakladatel: Ikar
Rok vydání v originále: 2012
Rok vydání v ČR: 2014
Počet stran: 256

Od svatby Michaela Conteho a Maggie uplynula nějaká doba. Mezitím dospěla jeho nejmladší sestra. Dostudovala a rozhodla se, že se konečně postaví na vlastní nohy. Nechce být už tou naivní dívkou, kterou musel její bratr Michael a jeho nejlepší kamarád Max neustále ochraňovat a dohlížet na ni. Z rodné Itálie se vydá do Ameriky, aby pracovala v rodinném podniku a naučila se, co všechno obnáší řízení podniku. Pro začátek je přidělena do oddělení, ve kterém pracuje Max - Carinina láska z dětství, z čehož není vůbec nadšená. Přijela sem proto, aby byla samostatná, ne aby jí za zadkem stál zrovna Max. Přes to všechno se snaží působit sebevědomě, někdy i vyzívavě, jelikož má s Maxem jisté plány, které se nikdo jiný nesmí dozvědět...

Můj názor:
Manželský omyl je již třetím dílem ze série Manželství s miliardářem. Po přečtení druhého dílu jsem byla tak natěšená, jaký bude příběh Cariny. Ale možná toho nadšení bylo příliš. Každý díl ze série je totiž postaven na tom, že mladá dvojice je jistými okolnostmi dohnána k manželství, i když nedobrovolně. Díky použití stejné šablony se tak příběh stává lehce předvídatelným. Ale je jasné, že takové čtení neslouží k hlubokému zamýšlení se. Spíše nabídne čtenáři (tedy především čtenářkám) nenáročné, oddychové čtení, chvilkami se pousmějí a místy se začervenají.

Postavy mi byly vcelku sympatické. Hlavní mužská postava měla opět vlastnosti ochranitele. Šlo o bohatého podnikatele se sklony se nevázat k jedné ženě, možná tak trochu alfa samec, který nakonec zjihne. Carina mě občas vytáčela. Tím, že světu chtěla dokázat, jak moc se změnila, si odpírala to, na čem jí záleželo. Na druhou stranu jsem na její osobnosti oceňovala, jak vnímavá byla k lidem a ke zvířatům. Aby nepřevažovaly jen zápory, líbilo se mi rozhodnutí autorky zachovat postavy z předchozích dílů, čímž jsme se dozvěděli, jak jejich příběhy pokračují dále.

Nejspíše tím, že jsem četla již druhý erotický román hned po sobě, ke konci jsem se těšila, až knihu dočtu. Což jen dokazuje potřebu opět na chvíli změnit žánr a od erotických románů si tak na chvíli dát pohov, abych si čtvrtý, a taky závěrečný díl z této série, naplno vychutnala a měla z něj lepší požitek.

Mohlo by se vám líbit

0 komentářů

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu