Pro co skočit do Levných knih #6

7.5.17


Po dlouhé době jsem zavítala na stránky Levných knih a jaké to pro mě bylo překvapení, když se v jejich nabídce vyskytla znovu kniha, kterou jsem si přála tolik mít. K tomu se zde objevily další knihy, na které bych vás chtěla upozornit, aby vám neunikly.


Sladké zapomínání 
Kristin Harmel
Nakladatel: Motto
Žánr: společenský román
Cena: 49 Kč

Se šestatřicetiletou Hope se život zrovna nemazlil: nedávno jí zemřela matka, manžel ji opustil kvůli dvaadvacetileté blondýnce, její účet zeje prázdnotou a ona se ze všech sil snaží vychovávat dospívající dceru a zároveň udržet krachující pekárnu. Přitom jejich rodinné recepty na skořicovo-mandlové sušenky, borůvkové muffiny nebo citronovo-hroznový cheesecake jsou vyhlášené po celém kraji. Hopina milovaná babička Rose ztrácí paměť kvůli Alzheimerově chorobě. Uvědomuje si, že pokud neřekne Hope pravdu o své minulosti teď, nevyjde najevo už nikdy. Poodhalí tedy Hope tajemství o svých francouzských kořenech, předá jí seznam jmen svých blízkých a vyšle ji do Paříže, aby se pokusila vypátrat sedmdesát let starou záhadu. Hope v Paříži postupně dává dohromady skládačku o své rodinné historii a s překvapením zjišťuje, že na dobré konce není nikdy pozdě, dokonce ani po sedmdesáti letech: stačí jen trocha odvahy, víry a neutuchající naděje…


Elyonova země 1 - Temné hory 
Patrick Carman
Nakladatel: Fragment
Žánr: fantasy
Cena: 29 Kč

První díl fantasy série. Všude tam, kde se oceán setkává se zemí, kde útesy jsou tajemné a skály rozeklané, leží Elyonova země plná magických tajemství. Odhalte společně s Alexou, co se skrývá za vysokými hradbami chránícími město před zlem, které dříme v okolních Temných horách. Dokáže sama čelit prastarému prokletí, pravdě o sobě samé, a zachránit Elyonovu zemi před nebezpečím, které by ji mohlo navždycky změnit?


Elyonova země 2 - Trnité údolí 
Patrick Carman
Nakladatel: Fragment
Žánr: fantasy
Cena: 29 Kč

Druhý díl fantasy série. Všude tam, kde se oceán setkává se zemí, kde útesy jsou tajemné a skály rozeklané, leží Elyonova země plná magických tajemství. Alexa již odhalila, co leží za hradbami, a vydává se dál, daleko za Temné hory. Na cestě musí bojovat s nestvůrnými obry, krvežíznivými netopýry a především s mocným démonickým zloduchem. Dokáže splnit poslání, pro něž byla vyvolena a zajistit pro Elyonovu zemi mír?


Elyonova země 3 - Desáté město 
Patrick Carman
Nakladatel: Fragment
Žánr: fantasy
Cena: 29 Kč

Třetí díl fantasy série. Všude tam, kde se oceán setkává se zemí, kde útesy jsou tajemné a skály rozeklané, leží Elyonova země plná magických tajemství. Alexina milovaná země chřadne, otrávená jedem, který se šíří z kraje za Temnými horami. Má-li zvítězit dobro, musí Alexa přeplout Osamělé moře, najít Desáté město a odhalit jeho tajemství. Osud Elyonovy země a všech, kdo v ní žijí, je v jejích rukách. Dokáže je všechny zachránit?


Elyonova země 4 - Osamělé moře 
Patrick Carman
Nakladatel: Fragment
Žánr: fantasy
Cena: 29 Kč

Všude tam, kde se oceán setkává se zemí, kde útesy jsou tajemné a skály rozeklané, leží Elyonova země plná magických tajemství. Alexa a její nejbližší přátelé plují na palubě lodi vstříc dalším dobrodružstvím. Poutavé vyprávění o dvou bratrech, jejichž příběh se odehrál dávno před tím, než se Alexa narodila, jim zpříjemní nebezpečnou plavbu a navíc odhalí důležitá vodítka, která snad pomohou Alexe splnit její nelehké poslání.


Elyonova země 5 - Hvězdný poutník 
Patrick Carman
Nakladatel: Fragment
Žánr: fantasy
Cena: 29 Kč

Poslední díl fantasy série. Všude tam, kde se oceán setkává se zemí, kde útesy jsou tajemné a skály rozeklané, leží Elyonova země plná magických tajemství. Dlouhá plavba zavedla Alexu a její přátele k pěti kamenným sloupům. Musí odhalit další tajemství a čelit mocným magickým silám. Zlo se nehodlá vzdát a ničí domovy nových přátel. Alexa riskuje vše, aby našla smysl života, cestu domů a skoncovala se zlem jednou provždy.


Kořist 
Andrew Fukuda
Nakladatel: Fragment
Žánr: young adult
Cena: 39 Kč

Jak zůstat na živu ve světě, kde jsou lidé považováni za pochoutku a všichni touží po jejich krvi? Gen a jeho lidští přátelé prchají nocí. Gena však nepronásledují jen krvežízniví lovci, ale i vzpomínky na dívku Záři, která zůstala v Ústavu pro studium glupanů. Klidným ho nenechávají ani probouzející se city k lidské dívce Sisy. Na svém útěku se dostanou až do lidské komunity žijící na tajném místě vysoko v horách. Když si začnou myslet, že jsou konečně v bezpečí, události naberou nečekaný směr. Gen poznává, že nový svět, který objevili, je možná stejně zlý jako svět, který opustili. Nepřátelé se najednou valí ze všech stran. Genovi a Sisy začíná být jasné, že nemají nic než jeden druhého. Pokud se nestanou kořistí…


Past 
Andrew Fukuda
Nakladatel: Fragment
Žánr: young adult
Cena: 39 Kč

Jak zůstat na živu ve světě, kde jsou lidé považováni za pochoutku a všichni touží po jejich krvi? Gen, Sisy, David a Epap společně se zbylými dívkami z Misie ujíždějí vlakem neznámo kam. Bojují o holý život a snaží se zachránit jeden druhého a současně svoji jedinou naději: lék. Vědí, že šance na uzdravení jejich blízkých a na lepší svět pro všechny existuje. Stačí jen dostat se k cíli a nevběhnout do pasti. Osud Genovi chystá i další překvapení – znovu se setkává se Září, jeho první láskou a současně tím nejnebezpečnějším protivníkem...


Ocelové léto 
Silvia Avallone
Nakladatel: Motto
Žánr: young adult
Cena: 49 Kč

Román o nelehkém dospívání dvou dívek v upadajícím italském městě Na první pohled to působí jako idyla: Středozemní moře, léto, slunce, bílé pláže ostrova Elba na dohled… Čtrnáctileté nerozlučné kamarádky Anna a Francesca stojí na prahu dospělosti a už teď svou dráždivou krásou a sebejistotou pletou hlavu všem mužům v okolí. Jenže dospívání v bytovce v průmyslovém městě Piombinu má do idyly daleko. Ve městě, kde většinu obyvatel nečeká nic lepšího než úmorná dřina v místní ocelárně, je těžké snít o nadějné budoucnosti. Anna a Francesca si ji představují spolu, daleko od rodičů a všudypřítomné frustrace. Když však do jejich vztahu vstoupí láska, zdánlivě neotřesitelné přátelství dostává první trhliny…


Čarodějka z Turlinghamu 
Ellie Boswell
Nakladatel: CooBoo
Žánr: young adult
Cena: 49 Kč

Být dcerou ředitelky na Turlinghamské akademii není snadné. Sophie nespí ve škole, proto přijde o spoustu půlnočních večírků a nočních klepů. A když se objeví Katy, nová studentka, vypadá to, jako by snad očarovala všechny Sophiiny kamarádky! Katy sice není čarodějka, ale v Turlinghamu nějaká je. Katy pochází z rodiny lovců čarodějnic, jejichž prací je zastavit zlou magii. A Sophie se rozhodne jí pomoct – udělá cokoli, jen aby byla Katy pryč a její život se vrátil k normálu. Ale potom, co zjistí, už její život nikdy normální nebude!


Magie v utajení 
Ellie Boswell
Nakladatel: CooBoo
Žánr: young adult
Cena: 49 Kč

Sophie a Katy by měly být nepřítelkyně na život a na smrt. Čarodějka a lovkyně čarodějnic se přece nemůžou kamarádit! Jestli chtějí svoje přátelství uchránit před světem, musí udělat všechno pro to, aby svojí rodině či kamarádům neprozradily nic o svých zvláštních schopnostech. Jednoho dne ale Sofiina babička za záhadných okolností zmizí a dívky jsou ochotné udělat cokoli pro to, aby ji našly. Podaří se jim udržet magii v utajení a vyváznout z tohoto dobrodružství se zdravou kůží?


Kouzelná truhlice 
Ellie Boswell
Nakladatel: CooBoo
Žánr: young adult
Cena: 49 Kč

Teď, když už všichni vědí o přátelství Sophie a Katy, hrozí děvčatům nové nebezpečí. Ve škole se najde kouzelná truhlice a začnou se dít zvláštní věci. Dívky jsou přesvědčené, že pokud budou držet spolu, překonají cokoli. Katy se ale zničehonic začne chovat divně, je jako vyměněná a zanevře dokonce i na Sophii. Vyřeší dívky záhadu kouzelné truhlice a překoná jejich přátelství kouzelné nástrahy?









Mohlo by se vám líbit

8 komentářů

  1. Hon uz mam z drivejska na recenze a Elyonovu zemi jsem si uz kupovala, hned jak jsem ji videla v LK :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Levné knihy jsou nejlepší! :) Vybrala jsi zajímavé knížky.

    OdpovědětVymazat
  3. Super výběr. Pro "Past" se možná stavím, je to jediný díl, který jsem nestihla přečíst a když jej budu mít doma, tak se snad na něj někdy vrhnu:)

    OdpovědětVymazat
  4. Vždycky se bojím tady tu sérii článků otevírat, protože pokaždé tam najdu něco, co nutně musím mít... dneska je to sedm kousků :-D Účet bude skučet :D Každopádně díky ale za super tipy :)

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělý článek a celkově rubrika, protože jsem líná projíždět všechny ty knihy na ofiko stránkách levných knih a většinou přímo v obchodě nemám moc času si přečíst všechny anotace knih a tady u tebe si vždycky zkouknu případné adepty na koupení a často mi dáváš dobré tipy ;) takže děkuji :D

    OdpovědětVymazat
  6. Ona je Kořist a Past za 39 korun? Tss... :D

    OdpovědětVymazat
  7. Viaceré z týchto kníh sme mali v kníhkupectve vo výpredaji :D A ja ma mám momentálne asi až do konca roka stopku v kupovaní kníh, lebo ich len nakupujem a nečítam, hanba mi! :D

    OdpovědětVymazat
  8. teď tam hlvně mají i komiksy, které stojí v obchodě 400Kč :D

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu