Jaké knihy vychází v KVĚTNU 2017

4.5.17

Hezný květnový den!
Tento měsíc jsem se s květnovými novinkami trochu opozdila, ale důvod byl prostý - dávala jsem přednost čtení. A musím uznat, že tento rok se mi daří číst mnohem rychleji než v letech předchozích. Nejspíš je to tím, že školu už mám za sebou a být v pracovním procesu mi mnohem více sedí. Ale pojďme se nyní podívat, jaké skvosty že to v květnu vyjdou...



Sestřičky  
Donna Douglas 
Nakladatel: Ikar 
Žánr: společenský román 
Vychází: 3.5.2017

Nemocnice Nightingale je v 30. letech 20. století proslulým ústavem, kde se mladé dívky mohou vyučit váženému povolání zdravotní sestry. Osud sem svede tři mladé ženy, každou velmi odlišnou. Pro chudou Doru je práce v nemocnici vysněným únikem z domova, kde ji týrá nenáviděný otčím. Aristokratická Millie si studium vyvzdorovala, aby unikla sňatku. A plachá Helen, dcera ředitelky nemocnice, jinou volbu ani nemá, ale díky její domnělé protekci ji ostatní sestřičky nemůžou vystát. Ze tří outsiderů se stanou ty nejvěrnější přítelkyně. Život se však nebude mazlit s žádnou z nich.


Ransom Riggs
Nakladatel: Jota
Žánr: fantasy 
Vychází: 2.5.2017

Také vás vždy zajímalo, kde se vzaly podivné děti ze Sirotčince slečny Peregrinové?
Ještě dříve, než slečna Peregrinová vytvořila smyčku – domov a útočiště – pro dnes již dobře známé podivné děti, existovaly příběhy o podivných dětech a zvířatech, které se nejprve tradovaly ústní cestou, dokud se jejich písemného zpracování neujal v roli editora jeden z nejpovolanějších, podivný Millard Nullings. Jedná se o příběhy z historie podivných, ve kterých se dozvíme, že děti nejprve bez problémů žily ve společnosti lidí běžných, obyčejných, ale jejich zvláštní schopnosti a nadání je postupně vytlačovaly na okraj, až je obyčejní lidé vyhnali ze svého středu úplně.
Některé z deseti povídek čtenáři zčásti znají ze zmínek v trilogii o podivných dětech ze sirotčince slečny Peregrinové – třeba tu o laskavém obru Cuthbertovi či o holubech z katedrály Svatého Pavla – jiné jsou zcela nové a uvádějí nové, neznámé hrdiny, a kromě jiného se dozvíte o první ymbryně i o tom, jak se postupně naučila vytvářet smyčky, v nichž bylo možno žít.
Ransom Riggs se s vámi – díky pečlivé editorské práci jednoho z podivných, Millarda Nullingse – podělí o některá tajemství z dějin podivných. Ti, kdo četli napínavé příběhy o slečně Peregrinové a jejích chráněncích, si tuto laskavou knížku jistě nenechají ujít.
 


Monica Wood
Nakladatel: Plus
Žánr: román 
Vychází: 2.5.2017

Otec-kytarista, syn se zálibou v Guinnesových rekordech a 104letá stařenka... Jak to jde dohromady? Tichý chlapec se sblíží s prastarou podivínskou paní, která k sobě dřív nikoho nepustila. On se od ní učí reči ptáků, ona se učí řídit auto. Mají totiž plán! Jenže pak se stane něco, co veškeré jejich plány zhatí... A je na otci, aby navázal tam, kde jeho syn přestal. Smutný i veselý román o životě, o předsudcích a jejich rozptylování, ale hlavně o přátelství, které dokáže zázraky.


Shannon Kirk
Nakladatel: Omega
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 2.5.2017

Představte si bezmocnou, šestnáctiletou, těhotnou dívku, kterou právě někdo unesl z domova a naložil do špinavého auta.
Jenže: dívka je sociopatka, má IQ na hranici geniality a je to skvělá manipulátorka. Od první chvíle únosu touží po dvou věcech – ochránit své nenarozené dítě a nemilosrdně se únosci pomstít. Promyšleně a s klidnou hlavou kalkuluje a čeká na správný okamžik k útoku.
Tento thriller je o tom, co se stane, když oběť je stejně bezcitná jako únosce. Příběh plný zvratů vede k zamyšlení, kdo je tu vlastně oběť a kdo agresor.
 


Sarah Pinborough
Nakladatel: Domino
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 2.5.2017

LOUISE opustil manžel kvůli jiné, a tak se jediným mužem v jejím životě stal její syn. Proto Louise pracuje na poloviční úvazek, aby je uživila a zároveň mohli být spolu. Všechno se však změní, když se objeví
DAVID, mladý, úspěšný a natolik okouzlující, že Louise nemůže uvěřit, že by o ni muž jako on nejenže mohl zavadit pohledem, ale že ho dokonce snad i přitahuje. To se ovšem dost zkomplikuje v okamžiku, kdy potká jeho ženu
ADELE, překrásnou, elegantní a roztomilou bytost, z níž se rychle stane Louisina nová přítelkyně. Oba aktéři dokonalého páru Louise naprosto uchvátí a každý z nich ji po svém vtahuje do spletité sítě jejich manželství, v němž má Louise zatím netušenou zásadní roli.
A najednou, ve chvíli, kdy je oba trochu víc poznává, zahlédne trhliny. Je David opravdu tím mužem, za něhož ho měla? A je Adele opravdu tak křehká a zranitelná, jak působí? Jaká strašlivá tajemství oba skrývají a jak daleko zajdou, aby je uchránili?


Anne O'Brien
Nakladatel: BB/art
Žánr: historický román 
Vychází: 3.5.2017

Alice Perrersová, narozená v roce 1348, kdy řádil mor, opuštěná a vychovaná v tísnivé atmosféře kláštera, odmítla stát se jeptiškou v přesvědčení, že ji čeká lepší osud. Ctižádost a bystrá mysl jí skutečně pomohly pozvednout se od temných začátků až ke královskému dvoru, kde se stala milenkou anglického panovníka Eduarda III. Ale ve skutečnosti byla vždycky sama…
Náhodné setkání mladé Alice s příslušníky královské rodiny změní navždy její život: vlídná královna Filipa, oddaná manželovi, ale vážně nemocná, si Alici vybere za svoji pomocnici. Alice má v povaze mluvit upřímně, ostatní ji chtě nechtě musí brát vážně. Svou energičností zaujme i mnohem staršího, vitálního krále, a dostává se do složité situace, v níž si připadá jako zrádkyně. V Eduardových soukromých komnatách odhaluje příjemné stránky svého postavení i paradoxy, které s ním souvisejí. Je královninou důvěrnicí a s vědomím své paní milenkou jejího muže, ví však, že se může spoléhat jen na sebe. Osud jí přiřkl složitou roli a Alice ji hodlá hrát až do trpkého konce. Na Eduardově nádherném a okázalém dvoře bohatne a získává čím dál větší vliv, ale také řadu nepřátel. Jako spojenkyně důmyslného diplomata Williama z Windsoru čeká na den, kdy se politický vítr obrátí proti ní. Až k tomu dojde a Alici bude hrozit, že ztratí vše, čeho kdy dosáhla, kdo se jí potom zastane?


Sara Shepard
Nakladatel: BB/art
Žánr: young adult
Vychází: 3.5.2017

Pěti krásným nadaným studentkám posledního ročníku střední školy Beacon Heights High se život změnil doslova ze dne na den. To když jedné noci někdo zabil jejich spolužáka Nolana, kterého všechny upřímně nenáviděly. Arogantní floutek Nolan sice dívkám ošklivě ublížil, ale to přece neznamená, že ho jedna z nich musela zabít – nebo to snad udělaly všechny společně?
Ve chvíli, kdy se holky užuž domnívaly, že našly skutečného pachatele, se celý případ zamotá ještě víc – a objeví se další mrtvola. A jiné záhadné události na sebe nenechají dlouho čekat. Začíná to vypadat, jako by kdosi vraždil podle seznamu, na kterém jsou počínaje Nolanem lidé, které dívky opravdu nemají rády. Kdo přijde na řadu příště? A kdo má tohle všechno na svědomí? Mohou dívky vůbec někomu věřit – včetně jedna druhé?
Možná si o řadě lidí říkáme, že si zaslouží trest – za to, jak se chovají. Jenže pozor, i pouhé pomyšlení na odplatu může někdy přivodit smrt – zvlášť když se „výkonu trestu“ ujme osamělý mstitel, který chce nekompromisně napravovat zlo světa.


Sam Eastland
Nakladatel: XYZ
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 9.5.2017

Pokračování legendy o inspektoru Pekkalovi, tentokrát z období od 30. let do konce 2. světové války.
Americký dělník, rozčarovaný stagnující Amerikou v době krize, se stěhuje se svou rodinou do Ruska. Jeho dopisy domů jsou nejdříve nadšené, ale brzo začne chápat omyl představy ráje. Svět sovětské špionáže o pár let později překvapuje zmizení neporazitelného inspektora Pekkaly. Stalin odmítá uvěřit zprávě z fronty, že bylo skutečně nalezeno inspektorovo tělo. Jako všechny, kdo za Stalina vykonali špinavou práci, ho pravděpodobně čeká poprava. Posílá tedy asistenta Kirova hluboko do lesů západního Ruska, do divočiny, kde partyzáni vedou tvrdou válku proti nacistickým útočníkům i proto sobě navzájem. Partyzáni zde nejsou žádní černobílí hrdinové. Součástí příběhu je i psychologická studie Stalinovy nenápadné podlosti, které se dopouštěl na lidech kolem sebe. Pekkala jako první přestal Stalinovi věřit a odhalil, že to je člověk s násilnou a paranoidní povahou. Pekkalova odplata se blíží.


Kiera Cass
Nakladatel: CooBoo
Žánr: young adult
Vychází: 15.5.2017

Když byla Eadlyn přinucena zúčastnit se Selekce, nikdy si nemyslela, že by se snad mohla zamilovat do některého z 35 nápadníků. Jí prostě žádná pohádka jako její rodiče nečekala. Jen počítala dny a modlila se, aby už konečně mohla všechny poslat domů. Ovšem po mnoha událostech, které se odehrály v paláci, si začíná uvědomovat, že možná není nejlepší nápad být na všechno navždy sama. A navíc někdy srdce dokáže překvapit i toho nejotrlejšího cynika. Ale co když Eadlyn už ani nebude mít na výběr a bude muset učinit volbu, která je náročnější a důležitější, než by si kdy pomyslela…?


Sabrina Jeffries
Nakladatel: Baronet
Žánr: román pro ženy
Vychází: 4.5.2017

Nejnovější hvězda londýnského divadla, Annabella Taylorová, přezdívaná fanoušky „Stříbrná labuť“, tajně touží najít svého šlechtického otce, který před lety opustil matku i ji. Její skutečnou identitu má odhalit, třeba i s využitím své mužné krásy a vášnivých polibků, Colin Jeffreys, markýz z Hampdenu. Annabella je postupně zavlečena do tak složité sítě zrady a podvodů, že jí nezbývá nic jiného než vložit svou důvěru do Colina, který ji tajně přitahuje stejně jako ona jeho…


Liane Moriarty
Nakladatel: Ikar
Žánr: společenský román
Vychází: 4.5.2017

Sophii táhne na čtyřicet, a ačkoliv je taková optimistka, že podle své kamarádky Claire nevidí sklenici zpola, ale úplně plnou, už i ji začínají trochu znervózňovat biologické hodiny a nová známost je přitom v nedohlednu. Neudělala chybu, když tak lehkovážně pustila k vodě Thomase, nejhodnějšího muže, jakého kdy poznala? Sophie začíná mít pocit, že její život uvízl na mrtvém bodě, když jednoho dne zjistí, že jí Thomasova mazaná prateta z Ostrova počmáraných blahovičníků ve své závěti odkázala něco tak nečekaného, že tím Sophii jako pohádková kmotřička obrátí život úplně naruby.
Grace je krásná ledová královna a má všechno, o čem kdy snila: manžela, který ji miluje, a čerstvě narozeného syna. Jak se s tím ale vypořádá, když vidí, jak se Sophie na oba toužebně dívá?
Veronice se v životě nic nedaří a na všechny má dopal. Nejvíc na pratetu Connii za to, že umřela a že do své závěti zahrnula zrovna Sophii! Veronika je odhodlaná závěť napadnout a hnát celou „kauzu“ až před nejvyšší soud. A taky vyřešit záhadu Ostrova počmáraných blahovičníků a napsat o tom knihu!


Wolf Serno
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: historický román 
Vychází: 5.5.2017

Nevlastní matka dvanáctiletého Lukase Nufera rodí v bolestech, ale dítě se nemůže prodrat na svět. Rodičku a dítě by mohl zachránit takzvaný císařský řez – ale nebezpečnou operaci zakázala církev. Lukasův otec se zákazu vzepře a opravdu se mu podaří úspěšně provést zákrok. Od toho okamžiku má Lukas jediný cíl: Stát se lékařem!


Julia Quinn
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 5.5.2017

Sir Richard Kenworthy si potřebuje do měsíce najít manželku. Nemůže být moc vybíravý, protože jaká dívka by kývla na tak rychlé zásnuby? Když však při nechvalně proslulém koncertě sester Smythe-Smithových spatří Iris, nenápadnou dívku, která jako by čekala, až ji někdo zachrání, Richard ví, že ona bude ta pravá. Iris je zvyklá na to, že ji všichni trochu podceňují, a je se svou pozicí smířená. Když se o ní začne ucházet pohledný sir Kenworthy a zdá se, že se do ní na první pohled bláznivě zamiloval, nemůže tomu zprvu uvěřit. Jeho slova, jeho pohled i doteky hovoří o upřímné touze, ale proč se vším tak spěchá? Než se Iris stačí rozmyslet, je s Richardem přistižena v kompromitující pozici a než se naděje, je jeho manželkou. Je odhodlaná zjistit, co před ní Richard skrývá, ale netuší, že pravda by jí mohla zlomit srdce…


Kelly Rimmer
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 5.5.2017

„Potkal jsem ji před rokem. Byla oblečená jako právnička, měla bosé nohy a napoprvé jsme se div nepohádali. I když jsme ani jeden nevěřili na lásku na první pohled, stalo se nám to…“
Setkání Calluma Robertse a Lily MacDonaldové bylo napohled obyčejné. Rozmarná nabídka, vzájemná přitažlivost, jedna noc plná tajemství, a tím to mělo skončit. Jenže ani jeden z nich není schopen zlomit křehké pouto, které se dlouho neodvažují nazvat pravým jménem.
V lecčems jsou odlišní, jak jen dva lidé mohou být. Lila se zajímá o životní prostředí, je zcestovalá, plná energie a chuti do života. Callum je rezervovaný, drží si odstup, do ničeho se nehrne po hlavě.
„Ta žena mě naučila, jak znovu žít. Dala mi všechno, a přesto měla tajemství, které mi zlomilo srdce. Tohle je náš příběh.“
 


Aliette de Bodar
Nakladatel: Host
Žánr: fantasy
Vychází: 5.5.2017

Fantastický špionážní thriller podbarvený melancholií ztraceného zlatého věku.
Paříž se zotavuje z Velké války Řádů. Její ulice lemují strašidelné ruiny, z Notre-Dame zbyly jen ohořelé zdi a Seina zčernala popelem a sutí. Přesto život mezi troskami pokračuje dál. Zoufalé gangy bojují v ulicích o přežití, zatímco Řády nadále soupeří o nadvládu nad městem.
V Řádu Stříbrostínu, kdysi nejmocnějším pařížském Řádu, panuje zmatek. Jeho magie slábne, jeho zakladatel Jitřenec před desítkami let zmizel a v jeho sídle se náhle zjevilo cosi nevítaného, cosi temného a mocného, cosi, co zabíjí…
Tři naprosto rozdílní hrdinové musí spojit své síly: mladičká, ale mocná Padlá, alchymistka se sebedestruktivními sklony a nedůtklivý mladý muž ovládající kouzla z Dálného východu. Stanou se spásou Stříbrostínu, nebo budou strůjci jeho posledního, nevratného pádu?
 


Jennifer Niven
Nakladatel: YOLI
Žánr: young adult
Vychází: 10.5.2017

Každý si myslí, že dobře zná Libby Stroutovou – tuhle odvážnou dívku s úctyhodnou váhou, jejíž fotku s titulkem „nejtlustší teenagerka Ameriky“ otiskly před dvěma roky snad všechny noviny v USA. Libby se ale od té doby změnila – a nejen co se váhy týče.
Stejně tak si každý myslí, že dobře zná i Jacka Masselina. Mezi spolužáky je oblíbený, randí s nejkrásnější holkou ze školy a na první pohled to může vypadat, že má všechno, co si může přát. Až na to, že trpí prosopagnosií – není schopný rozeznávat lidské tváře a svůj handicap samo sebou skrývá.
Když tedy na sebe Stroutová a Masselin rázem narazí ve škole, svět se obrátí vzhůru nohama – minimálně Van Burenova střední. A malér je na světě!


Anton Hykisch
Nakladatel: Host
Žánr: historický román 
Vychází: 11.5.2017

Historický román o císaři Josefovi II.
Je možné udělat miliony lidí šťastnými rychle, bez lásky a často i proti jejich vůli? Tuto otázku si pokládá nový historický román situovaný na konec osmnáctého století, v předvečer Francouzské revoluce. Císař Josef II. roky čekal na smrt své matky Marie Terezie. Hned po jejím skonu začal netrpělivě uskutečňovat svůj sen o spravedlivé vládě. Horečnou sebezničující prací chtěl zapomenout na své osobní neštěstí a nedostatek lásky. Kniha odkrývá bolestné soukromí mladého panovníka až k jeho předčasnému tragickému konci.
V poutavém románu nahlédneme do života panovníků v Evropě, nejvyšších církevních hodnostářů i chudých vesnických kněží, josefínských osvícenců, reformátorů a spisovatelů, kteří probouzeli národní vědomí.
 


Arne Dahl
Nakladatel: Mladá fronta 
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 10.5.2017

Když objeví krvavé skvrny ve sklepení, je si kriminální komisař Sam Berger jistý: neobjasněné zmizení mladé ženy má spojitost s předchozími případy ztracených žen. Ale neví, kde začít. Navíc je jediný, kdo má tušení, že na vině je sériový vrah. Ostatní kolegové se mu jen vysmívají. Allan, jeho šéf, má pramalé pochopení pro Bergerovy riskantní sóloakce. Jednoho dne Sam Berger objeví stopy, které jej zavedou do opuštěného starého hausbótu, kde jej přepadnou staré vzpomínky. Hluboko v Bergerově minulosti se skrývá něco, co jeho samého spojuje s brutálním zločinem. Něco, co celou dobu vypadalo, že nemá žádný smysl…
Sedm minus jedna je začátek nové kriminální série, v jejímž středu stojí duo vyšetřovatelů Sam Berger a Molly Blomová – psychologie rafinovaný, plný náhlých zvratů a neskutečně napínavý. Arne Dahl ve skvělé formě!


Kate Eberlen
Nakladatel: Motto
Žánr: společenský román
Vychází: 31.5.2017

Tess s Gusem jsou si souzeni. Jen se zatím neměli šanci poznat. A možná k tomu nikdy ani nedojde…
„Dnešek je první den zbytku tvého života“ stojí na dekoračním talíři v jejich kuchyni a Tess tohle motto nedokáže pustit z hlavy, přestože je právě ve Florencii a měla by si před nástupem na vysokou užívat poslední bezstarostné prázdniny. Její život se brzy od základu změní – ovšem jinak, než čekala.
I Gus je tou dobou ve Florencii, na dovolené s rodiči. Do jejich života už jedna náhlá a dramatická změna zasáhla. Gus se snaží svým rodičům zavděčit, ale ve skutečnosti touží uniknout a najít sama sebe.
Než se oba vrátí zpátky domů, jejich cesty se na letmý okamžik zkříží.
Během následujících šestnácti let jim život klade do cesty velmi rozdílné nástrahy a výzvy. Svede osud jejich cesty dohromady?


Mary E. Pearson
Nakladatel: CooBoo
Žánr: young adult
Vychází: 29.5.2017

Království Morrigan je ponořeno v tradicích a příbězích o dávném světě, ale některé tradice princezna Lia nemůže překousnout. Například sňatek s někým, koho nikdy nepotkala. To vše pouze kvůli zajištění politického spojenectví. Lia má všeho po krk a je připravena začít nový život. V den své svatby utíká do na míle vzdálené vesnice, kde se usazuje mezi obyčejnými lidmi a především dvěma záhadnými a přitažlivými muži – jedním princem, kterého si měla vzít, a jedním vrahem s úkolem jí zabít. Obklopena tajemstvími a lžemi musí Lia odhalit nebezpečné skutečnosti, které otřesou celým jejím životem, zatímco se pomalu začíná zamilovávat do jednoho z dvou cizinců.


Jo Nesbo
Nakladatel: Kniha Zlín
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 11.5.2017

11. díl krimi série o detektivu Harrym Holeovi. V Oslu dojde rychle po sobě k vraždám několika žen, které si domluvily schůzku prostřednictvím seznamky Tinder. Vyšetřovacímu týmu, jemuž nově velí Katrine Brattová, zůstává rozum stát nad způsobem, jímž byly oběti zabity, i faktem, že z míst činů vždy zmizela část jejich krve. Vrchní policejní náčelník Mikael Bellman potřebuje případ co nejrychleji vyřešit, aby mohl na kariérním žebříčku postoupit ještě výš. Proto povolá zpět Harryho Holea, který se mezitím odstěhoval k Ráchel na Holmenkollen a chtěl si užívat spokojeného manželského života a poklidného vyučování na policejní akademii. Vzhledem k brutalitě vražd mu však nic z toho dopřáno není. Okolnosti ho donutí založit alternativní vyšetřovací skupinu a pustit se po stopě. Jenže dopátrat se pravdy není vůbec jednoduché, zvláště když ho život v určitém okamžiku postaví před zásadní dilema, zda má dát přednost rodině, nebo vyšetřování.
Jo Nesbo pokračuje ve stejné linii, kterou zahájil Sněhulákem a dále ji rozpracoval v Levhartovi a následujících dílech. Žízeň opět přináší svižný a dramatický děj plný překvapivých zvratů, Harryho sarkastických poznámek a svérázného chování. Harry je prostě zpět v plné síle a se vší parádou. 


Cassandra Clare
Nakladatel: Slovart
Žánr: fantasy
Vychází: 15.5.2017

Los Angeles, 2012. Je tomu již pět let, co dvanáctiletá lovkyně stínů Emma Carstairsová přišla za Temné války o oba rodiče. Dnes už Emma dávno není dítě, ale mladá žena odhodlaná k pátrání a pomstě. Spolu se svým parabátai Juliánem Blackthornem musí překazit nekalé spiknutí a rozbít síť temné mafie, jejíž dlouhé prsty sahají od Sunset Stripu až k magickým hlubinám oceánu a plážím v Santa Monice. Aby to dokázala, musí se však naučit důvěřovat svému srdci, které ji, zdá se, svádí na scestí…
Románem Paní půlnoci otevírá Cassandra Clare další strhující a vášnivou trilogii ze světa lovců stínů.


Anna Bolavá
Nakladatel: Odeon
Žánr: román 
Vychází: 2.5.2017

V době prvních mrazů na konci listopadu je v močálech na kraji města nalezeno mrtvé tělo manželky lékaře Marka Diviše. Mezi obyvateli se začíná roztáčet kolotoč úvah, spekulací a pomluv. Osudy postav se kříží a praskají jako dráty elektrického vedení stožárů v polích za městem. Román Ke dnu volně navazuje na úspěšnou prvotinu Do tmy, za niž autorka obdržela roku 2016 Magnesii Literu za prózu.


Jenna Evans Welch
Nakladatel: CooBoo
Žánr: young adult
Vychází: 22.5.2017

Lina tráví prázdniny v Toskánsku, ale nemá náladu na pláže nebo památky. Je v Itálii jenom proto, že si máma před smrtí přála, aby poznala svého otce. Ale proč by měla poznat otce, který se za celý její život ani neukázal? Pak se jí ale dostane do rukou deník, který si její máma vedla, když žila v Itálii. A Lina najednou objevuje magický svět tajných lásek, nádherného umění a skrytých pekáren a odhaluje tajemství, které změní vše, co si myslela o mámě, otci, a dokonce i sama o sobě.


Temná hmota 
Blake Crouch
Nakladatel: Knižní klub 
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 1.5.2017

„Jsi v životě šťastný?“ To byla jedna z posledních slov, která Jason Dessen slyšel, než po útoku maskovaného muže upadl do bezvědomí. Než se probudil připoutaný na lůžku a obklopený cizími lidmi v ochranných oblecích. Než se na něj člověk, jehož nikdy neviděl, usmál a řekl: „Vítej zpátky.“
Ve světě, kde se probral, není Jasonův život ten, který zná. Jeho žena není jeho žena. Jeho syn se nikdy nenarodil. A Jason není průměrný profesor fyziky, ale proslulý génius, jenž dokázal něco pozoruhodného. Něco nemožného.
Který svět je skutečný a o kterém se mu jen zdá? A pokud je skutečný ten z jeho vzpomínek, jak se do něj lze vrátit? Cesta zpět však bude úžasnější a zároveň děsivější, než si kdy dokázal představit…


Náhradní kluk

Kasie West
Nakladatel: CooBoo
Žánr: young adult
Vychází: 9.5.2017

To je to nejhorší možné načasování! Když Gia dostane kopačky od svého přítele na parkovišti těsně před začátkem školního plesu, musí rychle něco vymyslet. Vždyť o něm svým přátelům vyprávěla už celé měsíce a tuto noc jim měla dokázat, že Bradley doopravdy existuje. A tak se rozhodne oslovit neznámého kluka a poprosí ho o laskavost – jestli by nemohl dvě hodiny předstírat, že je její přítel. A ona mezitím vymyslí, jak se dát s Bradleym zase dohromady. Akorát že po plese už nedokáže myslet na nikoho jiného než na svého náhradního kluka, kterého se ale nezeptala ani na jméno! Dokáže ho najít a vymotat se ze všech lží? A co se stane, až se do jejího života vrátí pravý Bradley?


Znamení Jednorožce 
Hana Marie Körnerová
Nakladatel: Baronet
Žánr: historický román 
Vychází: 11.5.2017

Historie, dobrodružství, romantika, napětí. To všechno nabízí nový román Hany Marie Körnerové odehrávající se v polovině osmnáctého století ve Francii. Zavede nás na dvůr Ludvíka XV. i na ponurý strážní hrad, kde se v časech sedmileté války shromažduje vojsko.
Hlavní roli v něm hrají dvojčata ze starého rodu. Od raného dětství jsou na sobě silně závislá, mají vlastní svět s tajnou řečí a tajným znamením – jednorožcem. Jejich úspěšná budoucnost je naplánována dlouho dopředu, ale všechno se dramaticky změní po smrti rodičů. Mladík vstupuje do tajné služby Jeho Veličenstva, dívku král provdá za jednoho ze svých věrných. Na dlouhá léta se jejich cesty rozdělí. Když se uprostřed války opět sejdou, pomůže jim v nebezpečí nejen vzájemná podoba, ale i prsten sloužící jako poznávací znamení…



Cukrová panenka 
Laura Lane McNeal
Nakladatel: Ikar
Žánr: společenský román
Vychází: 15.5.2017

Působivý debut s atmosférou oblíbeného románu Černobílý svět. Malou Liberty zavane osud z Washingtonu do jižanského New Orleans, kde ji matka po smrti Libertina otce nechává u dosud nepoznané babičky. Krátké prázdniny se však nepředpokládaně prodlouží na neurčito a prostředí amerického Jihu šedesátých let dává dívence poznat černošskou mentalitu a kulturu a otevírá jí úplně jiný svět. Po vzoru svého jména, znamenající Svoboda, a pod vedením svérázné babičky Fannie zde Ibby, jak jí všichni říkají, dospívá. V domě žije také černošská hospodyně Quennie a její dcera Dollbaby. Dodržují se tu jistá pravidla, a to především zásadně se neptat na minulost – ta totiž skrývá tragická tajemství…


Co si počít s vévodou 
Sally MacKenzie
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 15.5.2017

První díl rozkošné nové série oblíbené autorky historických romancí. Catherine Huttingová se nejenže necítí být dívkou na vdávání, ale naopak se s otevřenou náručí hodlá vrhnout do staropanenství. Zvlášť když v jejím městě funguje dům starým pannám přímo určený, a právě se v něm uvolnilo místo. Cat stojí v cestě jen nový baron z Hartu, který jí musí dát své svolení. Pak už hodí celou tu manželskou šarádu za hlavu… anebo ne?



Papírová princezna
Erin Watt
Nakladatel: Baronet
Žánr: young adult
Vychází: 11.5.2017

Ella Harperová se v prvé řadě snaží přežít. Spolu se svou přelétavou matkou se celý život stěhovala od města k městu, bojovala o přežití a věřila, že se na ni jednoho dne usměje štěstí. Po smrti matky ale Ella zůstala sama…
Dokud se neobjevil Callum Royal. Vytrhl Ellu z chudoby a odvezl ji do svého sídla, za pěti syny, kteří ji nenávidí. Bratři Royalové jsou jeden přitažlivější než druhý, ale nikdo ji nepřitahuje tak jako Reed Royal, jenž je však odhodlaný poslat ji zpátky do slumů, ze kterých vzešla.
Reed o ni nestojí. Prohlašuje, že Ella mezi Royaly nepatří.
Možná má pravdu.

Bohatství a luxus. Intriky a lži. Nic podobného Ella ještě nepoznala, a jestli má v paláci Royalových přežít, bude se muset naučit, jak být jednou z nich – a zůstat přitom sama sebou.


Poslední začátek

Lauren James
Nakladatel: CooBoo
Žánr: young adult
Vychází: 15.5.2017

Na Clove čeká záhada, kterou musí vyřešit v minulosti, a láska, již musí najít v budoucnosti.
Před šestnácti lety zmizeli teenageři Katherine a Matthew beze stopy po skandálu, který otřásl světem. Clove Sutcliffová je ale nyní odhodlaná své dlouho ztracené příbuzné zase najít. Jenže kde začít hledat pár, který se podle všeho v každém klíčovém historickém okamžiku reinkarnuje? Kdo vlastně byli Kate a Matt? Proč se rodili zas a znova? A kdo je tajemná Ella, která se Clove během pátrání znovu a znovu připlétá do cesty? Na Clove čeká záhada, kterou musí vyřešit v minulosti, a láska, již musí najít v budoucnosti.


Anna zachraňuje svět

Michaela Štěchová
Nakladatel: Ikar
Žánr: román 
Vychází: 17.5.2017

Mladá dobrovolnice Anna přijíždí učit angličtinu do lombocké školy v Indonésii, kterou podporuje nezisková organizace z Evropy. Přitom se potýká se svérázným smyslem pro realitu zdejších obyvatel a pár dní předtím ještě s chaosem a kulturními rozdíly na sousedním hinduistickém Bali. Vysněný ostrovní ráj, jak ho známe z pouťových letáků, je mimo turistická ghetta natolik jiný, že nastalá absurdita v očích mladé Evropanky nemůže být větší. Svižně a vtipně napsaná próza Michaely Štěchové nabízí otázku, jestli v Indonésii může existovat láska, která ostrovy přenáší, a jestli se nakonec rozvojová pomoc ze Západu nedá konzumovat stejně jako cokoliv jiného…


Smrt na druhém břehu
Dominik Dán
Nakladatel: Slovart
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 22.5.2017

Začátek devadesátých let byl hektickým obdobím nejen na oddělení vražd, ale v celé společnosti. Ze zelenáče Richarda Krauze je samostatně pracující detektiv a s parťákem Jozefem Fischerem zvaným Chosé řeší jeden případ za druhým. Tenhle se stal na jaře 1994: Na břehu řeky Moravy našli dva výrostci polozahrabanou rozkládající se mrtvolu muže. Na tom by nebylo nic zvláštního, klidně mohla skončit v krematoriu a mohli jí na státní útraty zatopit. To by ale nesměla mít v zátylku pravidelný kulatý otvor s průměrem 9 mm. Stačil jeden pohled, a dvojici detektivů bylo hned jasné, že ho nezpůsobil vrták, ale olovo odlité do tvaru kulky. Ovšem z jaké pistole byla vystřelena a čí ruka ji v ten moment držela, to se dozví až po dlouhém vyšetřování. Chlapci z mordparty se řádně zapotí, protože nevědí nic ani o vrahovi, ani o oběti. Mrtvý chlap nikomu nechybí. Nevědí ani to, že kulatý otvor v lebce se zanedlouho stane symbolem vyřizování účtů v podsvětí, které se právě začíná formovat.


Poušť v plamenech
Alwyn Hamilton
Nakladatel: CooBoo
Žánr: young adult
Vychází: 9.5.2017

Amání je neohrožená pistolnice a osud pouště jí leží v rukou. Pouštnímu národu země Mirádži vládnou smrtelníci, ale v divokých, holých pustinách se pořád potulují mystická stvoření z dávných pověstí a někde prý stále čarují i samotní džinové. Na městečku Prachov ale nic mystického ani magického není a Amání se už nemůže dočkat, až z něj zmizí. Jestli zde zůstane, jejím osudem je skončit „buď provdaná, nebo mrtvá“, takže se Amání hodlá z Prachova dostat za pomoci své ostré mušky. Když se na střelecké soutěži setká s Jinem, tajemným a neskutečně přitažlivým cizincem, usoudí, že našla ideální únikovou cestu. Ale za celé roky, kdy fantazírovala o útěku z domova, se jí určitě nesnilo, že odsud uteče před vražednou sultánovou armádou s uprchlíkem hledaným za velezradu na mytickém koni. A určitě nečekala, že se do toho uprchlíka zamiluje… nebo že jí mladík pomůže odhalit mocnou pravdu o tom, kdo Amání opravdu je.


Abych tě milovala 
Johanna Lindsey
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 19.5.2017

Robert Whitworth a lord Dominic Wolfe si odedávna šli po krku, ale jejich nekonečné půtky, rvačky a souboje už prince regenta unavují, a tak jim přikáže, aby odložili spory a spojili rodiny manželstvím. Ten, který odmítne, přijde o veškerou půdu i majetek. Když už si nemůžou vzájemně usilovat o život, spokojí se oba muži s tím, že alespoň připraví toho druhého o jmění. Figurkou v jejich nové hře se má stát Whitworthova mladší sestra Brooke, jenže ta má vlastní plány. I kdyby byl úhlavním nepřítelem jejího bratra sám kníže pekel, pro ni tento tajemný šlechtic představuje vysvobození od nemilující rodiny, a proto je odhodlaná ho přimět, aby ji miloval.


Růže pro Charlotte
Elizabeth Craft, Shea Olsen
Nakladatel: YOLI
Žánr: young adult
Vychází: 18.5.2017

Osmnáctiletá Charlotte Reedová si život dokonale naplánovala. Výborně se učí, po škole pracuje v květinářství a chodí na praxi do univerzitní vědecké laboratoře, po maturitě doufá získat prospěchové stipendium na Stanfordu a posléze vystudovat medicínu. Odmítá pozvání na večírky a klukům se vyhýbá obloukem. Nechce totiž dopadnout jako její babička, matka i sestra, které otěhotněly příliš mladé a tím pro ně všechno skončilo. Charlotte je velmi cílevědomá a zodpovědná, její život se však zdá dokonale nudný. To se ovšem změní, když se jednoho dne objeví v květinářství hezký a okouzlující Tate. Zprvu Charlotte jeho snahy o seznámení odmítá, nakonec však podlehne. Teprve když je po společné večeři na ulici obstoupí dav fanoušků, zjišťuje, že její nový přítel není nikdo jiný než slavný zpěvák Tate Collins. Přestože se na něj Charlotte zlobí, nakonec poruší své zásady a začne s Tatem chodit, záhy však zjišťuje, že vztah se světoznámou celebritou není vůbec jednoduchý, zvlášť když před ní Tate cosi tají. Zůstat s ním znamená riskovat vše, oč kdy usilovala. Je však otázka, jestli je vůbec možné takovou bitvu vyhrát.


Poldark - Warleggan - Nad propastí 
Winston Graham
Nakladatel: Baronet
Žánr: historický román 
Vychází: 24.5.2017

Ross Poldark se po návratu z války v Americe, otcově smrti a sňatku s mladičkou služebnou Demelzou pouští do obnovy hospodářství a otevírá rodový měděný důl. Neustále však naráží na nedostatek peněz a ohrožuje tak nejen holou existenci své rodiny. Snaží se udržet důl v provozu za finančního přispění bratrance Francise, ale místo toho upadá do dluhů stále hlouběji. Přitom po celou dobu čelí svému úhlavnímu nepříteli, bezskrupulóznímu finančníkovi a majiteli dolů Georgi Warlegganovi. Další krizí prochází i jeho vztah s manželkou Demelzou, už tak otřesený smrtí prvorozené dcerky Julie, který stále víc zatěžuje Rossova neutuchající náklonnost k bratrancově manželce a své první lásce Elizabeth. Potom co se Demelza pokusí najít útěchu u pohledného skotského důstojníka a rodinu postihne další těžká ztráta, je zřejmé, že manželům Poldarkovým hrozí nebezpečí na všech frontách.
Dramatické zvraty prožívají i ostatní lidé z Rossova okolí – obětavý mladý doktor Dwight Enys, Caroline Penwenenová, sestřenka Verity s manželem i hornické rodiny z chudého zkoušeného Cornwallu na konci osmnáctého století.



Italské boty
Henning Mankell
Nakladatel: Host
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 26.5.2017

Překvapující a dojemný příběh muže, který se ocitne na prahu svého vlastního obrození. Fredrik Welin žije na malém ostrově, který je během zimních měsíců zcela obklopený ledem. Cítí se ve svém životětak ztracený, že každé ráno vysekává do ledu díru a noří se do mrazivé vody, aby si připomněl, že žije. Pronásledován vzpomínkami na nešťastnou chybu, která ho dohnala na tento ostrov a odvedla od úspěšné kariéry chirurga, vnímá život tak letargicky, že v jeho obývacím pokoji nerušeně vyroste mraveniště.Vtom se objeví nečekaný návštěvník a obrátí jeho svět naruby. Začne výstřední, teskná cesta, která ukazuje Mankella na vrcholu jeho romanopiseckých sil.Tento hluboce lidský příběh o ztrátě a vykoupení je svědectvím o nepředvídatelnosti života, z níž se i ve chvílích osobní tragédie může zrodit naděje.


Plíseň 
Siri Pettersen
Nakladatel: Host
Žánr: sci-fi
Vychází: 29.5.2017

Představte si, že jste lovnou zvěří v neznámém světě. Ve světě lidí, který pomalu umírá. Ve světě, odkud pocházíte a kde jste doufali, že konečně naleznete domov. Jenže to jste se pořádně spletli. Hirka opustila Ymslandu, aby ji zachránila, a obětovala tak možnost být nablízku Rimemu, přestože právě po tom touží ze všeho nejvíc. Teď ji místo něj provázejí lovec nemrtvých a slepý. Boj o přežití není ovšem ničím ve srovnání s tím, co přijde, když Hirka pochopí, kým ve skutečnosti je a jakým nástrojem v mocenské hře se má stát. Původce plísně touží po tisíci letech konečně dosáhnout svobody. Svobody, kterou mu může dát jen Hirka.


Plamen v nás
Jennifer L. Armentrout
Nakladatel: Baronet
Žánr: young adult
Vychází: 24.5.2017

Jillian Limové se během několika hodin obrátil život vzhůru nohama. Ve stejný večer, kdy jí zlomila srdce její dětská láska Brock Mitchell, se její svět neodvolatelně změnil vinou cizince se zbraní v ruce. Trvá šest let, než Jillian pomalu slepí roztříštěné kousky svého života dohromady a než je konečně připravená přestat žít v minulosti plné bolesti a žalu. Přijme práci v otcově akademii bojových umění a jde na první rande po ztroskotaném vztahu. Jillian je odhodlaná začít znovu žít.
Nečekala ovšem, že součástí jejího nového života bude zase Brock. Jenže dřív, než se naděje, je zpět. Nejenom starší, ale neskutečně hezčí, škádlivější a tak vůbec. A když se dívá na Jillian, už nevidí tu malou holku, která byla během dospívání jeho stínem, a dceru muže, jenž mu dal druhou šanci. Vidí v ní ženu, která tu pro něj vždycky byla, jedinou osobu, jež v něj navzdory všemu věřila.
Brock ví, že ona je ta, kterou by měl učinit svou, a co začne jako opatrné přátelství, se rychle promění díky silné přitažlivosti, která zažehne plamen jasnější než vášeň. Zamilovat se opět do Brocka znamená však víc než jen riskovat vlastní srdce. Když vyplave na povrch smutkem a vinou naplněná minulost a hrozí, že je roztrhá pavučina lží, důsledky mohou rozbít všechno, co se společně snažili vybudovat, a zničit sny těch, na kterých jim nejvíc záleží.



Temná komora 
Jonathan Moore
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 29.5.2017

Z temné minulosti se vynořují temné snímky. Kdo by chtěl umírat pohřbený zaživa?
Inspektor Gavin Cain právě přihlíží vyzvedávání rakve na sanfranciském hřbitově, když je nečekaně odvolán na místní radnici. Co může být důležitějšího než případ, kdy se zdá, že tu někdo zakopával nejen mrtvoly? Starosta Castelli je však jiného názoru – zrovna obdržel obálku s fotografiemi neznámé dívky, očividně pod vlivem drog, a dopisem s výzvou, aby to ukončil, jinak se jeho žena a dcera dozvědí, co se stalo. Castelli tvrdí, že netuší, oč jde. Pár dní nato je však nalezen s prostřelenou hlavou. A v jedné rakvi objeví Cain kromě nebožtíka i tělo mladé ženy, zjevně živé, ještě než nad ní zaklaplo víko…



Božský 
Christina Lauren
Nakladatel: Jota
Žánr: společenský román
Vychází: 31.5.2017

Svérázná Britka a suchar z Bostonu: tak rozdílné povahy jako Pippa a Jensen aby pohledal. Ona je pro každou srandu, on se hroutí pod tíhou odpovědnosti. Řízením osudu se tihle dva setkají na společné dovolené organizované partičkou přátel, kterou věrné čtenářky znají již z předchozích dílů oblíbené série Božský. Putování po vinicích je pro Pippu, jež se právě vzpamatovává z nechutného rozchodu, vítanou příležitostí, jak na všechno zapomenout. Jensen se výletu účastní tak trochu z donucení a jen doufá, že vína bude dost, aby tu nudu přežil. Nuda se však nekoná. Celý výlet se změní v bláznivý sled událostí a zprvu improvizovaný vztah dvou cizích lidí postupně přeroste v hlubokou vášeň.
V závěrečném dílu série Božský se uzavírají osudy hrdinů, které si čtenářky Christiny Laurenové tolik oblíbili. I v této knize najdeme vše, čím si autorky své čtenáře tak podmanily: drama i humor, vtipné dialogy, lásku pošetilou i vášnivou a zejména sex, který si hrdinové románu umí náležitě vychutnat.


Hadí doupě

Agatha Christie
Nakladatel: Knižní klub 
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 29.5.2017

Hadí doupě – příběh, který jeho autorka opakovaně označila za jednu ze svých nejoblíbenějších detektivek. Ve velkém, poněkud bizarním domě na londýnském předměstí žije rozvětvená rodina řeckého přistěhovalce Aristida Leonidese. Když náhle starý pán za podezřelých okolností zemře, vše nasvědčuje tomu, že byl úkladně zabit a že pachatele je nutno hledat právě v okruhu rodinných příslušníků. O ruku milionářovy vnučky Sofie se shodou okolností uchází syn kriminalisty ze Scotland Yardu – napůl host v domácnosti a napůl amatérský detektiv začíná luštit hádanku, jejíž řešení vyráží dech...


Má ji rád, nemá ji rád 
S. J. Bolton
Nakladatel: Domino
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 29.5.2017

Doktor Hamish Wolfe je sériový vrah, odsouzený na doživotí za únos a vraždu tří dívek. Zároveň je však velmi pohledný, charismatický a nesmírně přesvědčivý. Dostatečně přesvědčivý na to, aby jeho obdivovatelky uvěřily jeho tvrzení o nevině. A dostatečně pohledný a charismatický na to, aby v něm pisatelky dopisů viděly muže svých snů.
Maggie Roseová je jiná: tvrdá, extravagantní a nesmírně úspěšná advokátka. Ujímá se pouze takových případů, které může vyhrát. Nikdo neví, podle jakého klíče si vybírá, snad se řídí neomylným instinktem.
A právě o její pomoc Hamish nyní usiluje. Chce, aby změnila jeho osud. Maggie váhá, ale pak se rozhodne případ převzít. Je přesvědčená, že šarmu svého nového klienta dokáže odolat. Anebo se poprvé ve své kariéře fatálně mýlí?



Husitská epopej V. 
Vlastimil Vondruška
Nakladatel: Moba
Žánr: historický román 
Vychází: 31.5.2017

Pátý díl začíná klíčovým zlomem v zápase mezi katolíky, kteří se snaží o návrat ke starým pořádkům, a kališníky, vedenými mladým Jiřím z Poděbrad, který obsadí Prahu. Doba klidu končí a rozhoří se domácí válka. Mladý Ladislav Pohrobek dospívá a ujímá se českého královského trůnu. Jenže záhy umírá a po složitém diplomatickém zápase se novým českým králem stává Jiří z Poděbrad. Proti Čechám se formuje nová nepřátelská koalice. V tomto prostředí postupně odcházejí ze světa pozemského příslušníci prvních generací rodu Prokopů a na jejich místo nastupují jejich děti. Vyprávění nás opět zanese do Prahy, na Tábor i Písek, do Plzně a dalších měst, ale také na rožmberská a poděbradská panství a rovněž do Horních Uher.


Císařská vyhlídka 
Hana Marie Körnerová
Nakladatel: Moba
Žánr: společenský román
Vychází: 31.5.2017

Hermína po tragickém roce 1794 přebývá v ústraní na východočeském panství. Provinční život ji však začíná nudit, zvláště ve chvíli, kdy se její sestra s manželem přesouvají do Toskánska, kde zdědili rodinné sídlo. Evropu mezitím zmítají války a Francie se stává nejmocnějším státem starého kontinentu. Geniální vojevůdce Napoleon Bonaparte si podmaňuje jednu oblast za druhou, země prosperuje a národ ho zbožňuje. Když je roku 1804 korunován na císaře, chce váhu svého dvora zvýšit přizváním staré rodové šlechty. To je pro Hermínu šance, kterou v žádném případě nechce propásnout, třebaže cena může být hodně vysoká…

Mohlo by se vám líbit

20 komentářů

  1. Ach jo, já nebudu vědět, kterou knihu shánět dřív :) A ještě k tomu přijdu na mizinu :D CooBoo, Host a Yoli, to jsou samé chuťovky :)

    OdpovědětVymazat
  2. ja rozhodne potrebuji Pani pulnoci a Plisen :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Opět tolik skvělých knih :( Ale nejvíce se tedy těším na Poslední začátek a Korunu! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem celkem zvědavá na Falešný polibek. Korunu mám taky na seznamu, i když od ní příliš mnoho nečekám :-)

      Vymazat
  4. Květen je knižně dost zajímavý, nejvíce mi do oka padla kniha Ví o tobě, tu si brzy pořídím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bude nějaký měsíc, který by pro nás nebyl knižně zajímavý.. ;)

      Vymazat
  5. Ahoj Luci!
    Já tyhle tvoje články vážně nebudu moct číst...
    Zase jsi mě nalákala na tolik kousků, že přijdu o čtvrt výplaty!!! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Katy :) ale zbytek 3/4 výplaty je porad ještě dost :-D

      Vymazat
  6. Opět vychází strašně moc zajímavých knih. Mám jich vybraných asi 7, které nutně musím přečíst. :D

    OdpovědětVymazat
  7. Tolik krásných knížek, určitě si nenechám ujít Žízeň a Pliseň.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ať si jejich čtení náležitě užiješ :-) měj se hezky

      Vymazat
  8. Tento článek jsem vůbec neměla otevírat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad to tvoji peněženku moc nezruinuje ;) co tě zaujalo? :)

      Vymazat
  9. Toho je <3 těším se moc a nejvíce ÚPLNĚ NEJVÍCE na PLÍSEŇ!!! Asi dám rereading prvního dílu, protože myslím, že jsem nějaké věci zapomněla a vážn do druhého dílu nechci jít s úplně prázdnou hlavou co se příběhu týče :O <3

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj kluci, jak jsem dostal svého bývalého manžela zpět rychle, Dr.Padman láska kouzla casting opravdu fungoval! Můj manžel mě před třemi měsíci opustil pro jinou ženu a od té doby se můj život naplnil bolestmi smutkem a zlomeninami srdce, protože on byl moje první láska, se kterou jsem celý svůj život prožil. Můj přítel mi řekl, že viděl několik svědectví o kouzelníkovi s názvem Dr.Padman, že může přinést zpět milence během několika dní, rozesmál jsem to a řekl, že mě nezajímá, ale kvůli lásce, kterou pro mě můj přítel měl, konzultovala můj kněz jménem mého a k mému největšímu překvapení po 11 hodinách později mě můj manžel zavolal poprvé po třech měsících, že mi chybí a že je tak líto za všechno, co mě donutil projít. Přišel zpět ke mně a teď jsme spolu šťastní. Stále tomu nemohu uvěřit, protože je to velmi neuvěřitelné. Děkuji Dr.Padmanovi, že jste mi přivedl zpět svého milence a také mému milému příteli, který se za mě přimlouval, za kohokoli, kdo by mohl potřebovat pomoc tohoto skvělého doktora, je e-mailová adresa: padmanlovespell@yahoo.com,
    můžete mu také zavolat nebo přidat do aplikace Whats-app: 2348053823815,

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, tohle je skutečné svědectví kouzelnického lékaře, který mi pomohl přivést zpět mého snoubence, který opustil já a děti po dobu 10 měsíců. Ztratil jsem veškerou naději, že se můj snoubenec vrátí domů. pokud prožíváte těžký čas ve svém manželství nebo vztahu, nebo chcete zpět své Ex. kontaktujte ho na drjohnsoco@gmail.com nebo whatapp +2348147766277

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj pěkný den.
    Jsem tu, abych vám pomohl vyřešit vaše duchovní a fyzické problémy pomocí předků, které jsem zdědil po dědečkovi. Pomůžu vám sjednotit se se svými bývalými, obnovit vaše manželské problémy, léčit HIV (aids) a jakékoli nemoci. Můj e-mail můžete dnes kontaktovat na adrese: okosunhomeofsolution@gmail.com, aby vám pomohl přinést zpět vaši ztracenou lásku a také seslat následující kouzlo jako rozvodové kouzlo, kouzlo manželství, vazebné kouzlo, zastavit podvádění kouzla, ochranné kouzlo, pomstu a kouzlo smrti.

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu