Jaké knihy vychází v DUBNU 2017

2.4.17

Hezký den všem. Vítám vás u aprílových knižních novinek... Jak už to tak bývá každý měsíc, opět se sešla spousta knih, která by nám čtenářům neměla uniknout. Já osobně si dělám zálusk na dvě novinky, a to druhý díl Dvůr mlhy a hněvu a Jdi za štěstím. Oba tituly mám předobjednané, tak doufám, že budou dostupné o něco spíše, než jaké datum je uvedeno, aby mi stihly dojít ještě před Velikonocemi. Na jaké tituly se chystáte vy?


Medová smrt 
Hanni Münzer
Nakladatel: Omega
Žánr: historický román 
Vychází: 3.4.2017

Věnováno ženám odboje za druhé světové války. Byly to hrdinky.
"Mou největší chybou bylo, že jsem Hitlerovi vzala zbraň. Měla jsem ho nechat se zabít! " – Helene Hanfstaengl, 1959 
Jak daleko zajde matka, aby zachránila své děti? Jak daleko zajde dcera, aby pomstila svého otce? Jak může hluboká a všestravující láska léčit staré rány? Když mladá Felicity pátrá po své matce, odhalí mučivé tajemství historie své rodiny. Její pátrání jí vede zpátky do nejtemnější kapitoly německé historie k dramatickému osudu její prababičky Elizabeth a její dcery Deborah. Proplétá se pavučinou lásky, viny a smíření obou žen, která vrhla stín i na vlastní život Felicity. 


Hana Andronikova
Nakladatel: Odeon
Žánr: román 
Vychází: 3.4.2017

Hana Andronikova debutovala románem Zvuk slunečních hodin, za nějž získala Literární cenu Knižního klubu a následně ocenění Magnesia Litera – román byl rovněž přeložen do několika jazyků. Po povídkovém souboru Srdce na udici se na několik let autorsky odmlčela. Na literární scénu se vrací opět románem, který se však radikálně liší od předchozí tvorby. Jde o intimní, autobiograficky laděnou zpověď, v níž se hrdinka vyrovnává se dvěma zásadními zlomy v životě: se smrtí otce a s vlastní smrtelnou chorobou. Próza se odehrává na třech místech zeměkoule – v jihoamerickém pralese, v USA a v Čechách. Andronikova nesentimentálním, autentickým způsobem reflektuje ztrátu jako nezbytnou součást života a sama se vyrovnává s možností vlastního konce tím, že jej bez výhrad přijímá.


Haruki Murakami
Nakladatel: Odeon
Žánr: román 
Vychází: 3.4.2017

Haruki Murakami nedává rozhovory, vyhýbá se focení a taky připouští, že poměrně nerad rozebírá to, co napsal. Přesto nyní máme v rukou knihu, v níž se vyjadřuje k tématu spisovatelství. Nejsou to eseje v pravém slova smyslu, autor volí takovou formu, jako by šlo o rukopisy připravovaných přednášek – „jako by přede mnou v malé přednáškové síni sedělo třicet až čtyřicet lidí a já k nim promlouval co možná nejpřátelštějším tónem…“ Několik kapitol vyšlo původně v japonském literárním časopise Monkey. Nejsou to však texty na objednávku, jak autor upozorňuje, ale takové, které spisovatel psal pro sebe samotného. Můžeme je tedy vnímat jako kompilaci názorů na to, jak se píše literatura.


Lindsay Hawdon
Nakladatel: Domino
Žánr: román 
Vychází: 3.4.2017

Jákob, osmiletý cikánský chlapec, ze čtvrtiny Rom a ze čtvrtiny Jeniš, zůstal úplně sám v nacisty okupovaném Rakousku. Prchá lesem, na nohách boty z pytloviny potřísněné cizí krví, v jedné ruce kámen a v druhé dřevěnou truhličku jako jedinou upomínku na dřívější život. Prchá zběsile a zoufale, plný strachu a zbaven všech nadějí.
Už se naučil rozpoznat, kdy může cizímu člověku věřit a kdy se musí mít na pozoru. Dovede přečíst znamení, která mu dává příroda; ví, kdy se skrýt a kdy utíkat dál. Umí běžet s větrem i schovávat se ve stínech. To všechno ho naučil táta. Ale teď je táta pryč. I máma a sourozenci. A tak Jákob dál dělá to jediné, co může: utíká a skrývá se, pronásledován strašlivými vzpomínkami.
Lindsay Hawdon napsala silný román, jehož děj je rozprostřen do sedmnácti let a tří zemí: Anglie, Rakouska a Švýcarska. Na pozadí tragického příběhu malého Jákoba sledujeme osudy tří generací z naprosto rozdílných společenských vrstev a prostředí, abychom se společně s naším osmiletým hrdinou pokusili nalézt naději tam, kde už žádná naděje nezbyla.



Tajemný cizinec 
Tasmina Perry
Nakladatel: BB/art
Žánr: společenský román
Vychází: 5.4.2017

Podnikatel Nick je nalezen mrtvý ve svém hotelovém apartmá a jeho přítelkyně Sophie se stane hlavní podezřelou. Sophie si uvědomí, že její milenec nebyl tím, kým se zdál být. Aby očistila své jméno, musí důvěřovat tajemnému cizinci a při hledání odpovědí s ním cestovat přes celou zeměkouli. Pravda zcela změní její život…
Vydejte se s Tasminou Perry z Londýna do New Yorku, na exotické Azurové pobřeží i do světa, kde prostá záměna totožnosti odhaluje spleť lží a mezinárodní spiknutí.



Plán
Elle Kennedy
Nakladatel: Baronet 
Žánr: young adult
Vychází: 5.4.2017

Sabrina Jamesová má svoji budoucnost přesně naplánovanou: nejdřív promoce, potom práva a práce v nemilosrdné advokátní kanceláři. Její útěk před ostudnou minulostí rozhodně nezahrnuje pohledného hokejistu, který věří na lásku na první pohled. Johnu Tuckerovi je ochotná věnovat jen jedinou noc vášně a nečekané něhy, jenže někdy stačí jediná noc, aby se vám změnil celý život.
Tucker věří, že být týmový hráč je stejně důležité jako být za hvězdu. Nevadí mu, že se mu nedostává tolik slávy jako jeho spoluhráčům. Jestli se má ale ve dvaadvaceti stát otcem, nehodlá se držet stranou. Neuškodí, že nastávající matka jeho dítěte je krásná a chytrá a plná překvapení. Problém je, že Sabrina má srdce na zámek a je příliš tvrdohlavá, než aby přijala jeho pomoc.
Pokud chce Tucker strávit život s ženou svých snů, bude ji muset přesvědčit, že některé plány se líp plní ve dvou.



Dvůr mlhy a hněvu 
Sarah J. Maas
Nakladatel: CooBoo
Žánr: sci-fi, fantasy 
Vychází: 10.4.2017

Feyre přežila střet s Amaranthou a vrátila se na Jarní dvůr. Avšak ani zde nemá klidu, protože ji neustále pronásledují vzpomínky na to, co musela udělat, aby osvobodila Tamlina i jeho lid. A stejně tak nemůže zapomenout ani na smlouvu s Rhysandem, s kterým má strávit jeden týden v měsíci. Ač je nyní vznešenou vílou, srdce má stále lidské. A navíc si postupně uvědomuje, že na obzoru se objevuje ještě mnohem větší zlo, než jaké kdy zažila. A tak zatímco se snaží vyznat v zákrutech vílího života, zjišťuje, že její role zachránkyně ještě neskončila. Avšak dokáže se vyrovnat s nebezpečím, které se k ní blíží?


Po zemi bloudím dál
Rae Carson
Nakladatel: CooBoo
Žánr: young adult
Vychází: 17.4.2017

První díl strhující epické série zasazené do dob zlaté horečky.
Mám zlato v krvi, v dechu, dokonce i ve skvrnkách v očích. Lee Westfallová má semknutou, láskyplnou rodinu. Má domov, který miluje, a svou věrnou kobylku. A má i nejlepšího kamaráda – který by možná chtěl být něčím víc. Kromě toho má ale i tajemství. Lee dokáže v okolním světě vycítit zlato. Zlaté žíly hluboko v zemi. Malé valounky v potoce. Dokonce i zrnka zlatého prachu, co někomu zalezla pod nehet. I za nejkrutějších zim díky tomu své rodině zajistila bezpečí a dostatek zásob. Čeho by byl ale člověk schopen, aby si dívku s takovou mocí přivlastnil? Mohl by kvůli tomu i vraždit. Když Lee přijde o všechno, co je jí milé, uteče na západ do Kalifornie – kde zrovna objevili zlato. Třeba se z ní vyklube to jediné místo na světě, kde může být Lee sama sebou. Pokud ovšem přežije cestu.


Temný Říman 

Sylvain Reynard
Nakladatel: XYZ
Žánr: společenský román
Vychází: 17.4.2017

Temný Říman je poslední díl trilogie. Opět se setkáváme s charismatickou, ale fyzicky postiženou Raven, florentským princem a ostatními upíry, Gabrielem a Julií. William vede komplikovanou válku proti jiným upírům a diplomaticky lavíruje na hraně ve vztahu s Kurií, Raven bojuje o život své sestry i o svou lásku, prožívá útěky i návraty.


Černá komnata 
Douglas Preston, Lincoln Child
Nakladatel: BB/art
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 12.4.2017

Po dramatickém střetnutí s bytostí z jiného světa, k němuž došlo na exmouthském pobřeží ve státě Massachusetts, se zvláštní agent A. X. L. Pendergast pohřešuje – podle všeho je mrtev.
Pendergastova schovanka Constance, zrcená žalem, se uchýlí do sklepních komnat pod sídlem na Riverside Drive, aby tu o samotě meditovala a rozhodovala, co bude dál s jejím životem. Jenže tam není sama – setká se s temnou postavou z minulosti, která ji unese na druhý konec světa… anebo ne?
Proctor, Pendergastův osobní strážce a sluha, pronásleduje Constancina únosce do zámoří a napříč světadíly, až do neobydlené pustiny.
Jenže svět není černobílý a nic není, jak se zdá. Než vyjde pravda najevo, dá se do pohybu strašlivá mašinérie a možná už bude pro všechny pozdě…



Jdi za štěstím 
Tracy Rees
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: historický román 
Vychází: 12.4.2017

Amy žije na panském sídle Hatville Court pod ochranou krásné Aurelie, jediné dcery majitele. Prožívají dobrodružství a noří se do vlastního vysněného světa. Ani to však dívku nechrání před záští mocné lady Vennawayové. Pak jako blesk z čistého nebe udeří nemilosrdný osud. Po smrti své nerozlučné přítelkyně se Amy ocitá zcela sama a bez prostředků. Jenže Aurelia dosud neřekla poslední slovo a v šifrovaném dopise vysílá Amy na cestu do neznáma. Díky dalším dopisům, v nichž jí Aurelia připravila vždy nové pokyny, putuje dívka přes celou Anglii až do starobylého Yorku a získává příslib nové budoucnosti.


Jeden plus jedna 
Jojo Moyes
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 12.4.2017

Představte si, jak by mohl vypadat příšerný život: manžel vás opustil a rodině nepřispívá ani penny. Vašeho syna puberťáka šikanují a dcera, jež je matematický génius, má sice možnost nastoupit na prestižní školu pro nadané děti, ale vy si to zkrátka nemůžete dovolit. Už jen nákup školní uniformy by znamenal pořádnou díru do rozpočtu – a co teprve školné… Seznamte se, přesně takový je ve zkratce život Jess Thomasové.
Jednoho dne se však Jess přihodí zvláštní věc. V taxíku Najde svazek bankovek, který patří arogantnímu milionáři Edu Nichollsovi, u něhož doma Jess uklízí. Žádný balík to sice není, pro Eda bezesporu jen pár drobných, nicméně pro Jess by ony peníze znamenaly řešení problému. Jinak zásadová žena se impulzivně rozhodne, že si peníze ponechá a využije je pro svou dceru. V té chvíli ještě netuší, jak jí jejich majitel následně změní život…



Nebuď dlouho vzhůru
R. L. Stine
Nakladatel: Baronet
Žánr: young adult
Vychází: 12.4.2017

Lisu Brooksovou pronásledují dnem i nocí noční můry a halucinace. Mohla je způsobit hrůzostrašná nehoda, kvůli které strávila dlouhou dobu v nemocnici?
Když Lisa zjistí, že žena z Fear Street hledá chůvu pro malého syna, skočí po té příležitosti, aby přišla na jiné myšlenky a něco málo si vydělala. Její kamarádi však o ni mají obavy. Opravdu chce pracovat na Fear Street? Jenže Lisa není pověrčivá. Navíc je ten chlapec, na kterého dohlíží, okouzlující a roztomilý. Nedělá si starosti, ani když jí jeho matka dá jasný příkaz: Nenechávej ho dlouho vzhůru.
Lisa má z nové práce radost. Ví, že se její stav zlepší. Ovšem pak začnou ty vraždy – a její kamarádi jeden po druhém umírají.
Staly se Lisiny noční můry skutečností?



Černé světlo 
Peter May
Nakladatel: Host
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 12.4.2017

Enzo Macleod, Skot vyučující biologii na univerzitě v Toulouse na jihozápadě Francie, se rozhodl, že s využitím svýchznalostí vyřeší sedm nechvalně proslulých vražd popsaných v knize odložených případů pařížského novináře Rogera Raffina. Enzo už dokázal rozlousknout první dva zločiny, ale na třetí případ teď nemá ani pomyšlení. Právě mu diagnostikovali rakovinu, a navíc se objevil někdo, kdo má v plánu zničit jeho pověst i vztahy.Souvisí nějak Enzovy osobní strasti s šestnáct let starou brutální vraždou mladého prostituta v pařížském bytě? Dokáže najít alespoň nějaké zbytky důkazů — a zůstane naživu dost dlouho na to, aby dopadl vraha?


Dědečkův deník
Libuše Koubská
Nakladatel: Vyšehrad
Žánr: literatura faktu
Vychází: 12.4.2017

Jedním z výchozích bodů knihy, mapující období let 1880–1953, je deník válečného zajatce Josefa Bačovského, který jako rakouský domobranec prošel několika těžkými bitvami 1. světové války a poté padl do ruského zajetí. V něm prožil mimořádnou anabázi, během níž proputoval křížem krážem tehdejší Rusko od Sibiře přes Petrohrad k Bílému moři za severní polární kruh a odtamtud na jih ke Kaspickému moři, na Kavkaz, do Baku... Zajetím však zasahování takzvaných velkých dějin do jeho života teprve začalo. Jeho česko-německá rodina se musela vyrovnávat s novými poměry po vzniku Československa, s hospodářskou krizí 30. let. Vesnice, v níž žil, se stala dějištěm nacistického puče na podzim roku 1938, za 2. světové války si v ní zřídil koncentrační tábor Oskar Schindler, v roce 1945 se tam utábořila Rudá armáda. Část rodiny se po válce dostala do divokého odsunu. Po únoru 1948 turbulence pokračovaly. Kniha, kterou připravila k vydání zkušená publicistka Libuše Koubská, nabízí čtenářům obraz dramatických a rozhodně nikoliv černobílých dějin běžných lidí, jejich názorů, snažení, nadějí, zklamání, tragédií i pozitivních odkazů.


Kouzlo 
Danielle Steel
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 11.4.2017

Bílá večeře je milostnou básní opěvující přátelství, radost, eleganci a krásné památky Paříže. Je to nezapomenutelná noc, kdy se lidé oblečení výhradně v bílém sejdou, aby spolu povečeřeli na do poslední chvíle utajovaném místě. Jean-Phillip Dumas, který se setkání účastní každý rok, nyní pozval tři pečlivě vybrané páry, aby s ním sdíleli kouzlo sounáležitosti. Sedm prolínajících se příběhů, sedm lidí, kterým Paříž změní život a otevře je novým přátelstvím a – samozřejmě – lásce.


Calendar Girl 2: Duben, květen, červen 
Audrey Carlan
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 11.4.2017

Mia Saundersová se kdysi zapletla s nesprávným mužem. Ten má teď v rukou život jejího otce a Mia mu dluží milion dolarů, na které si nedobrovolně vydělává jako luxusní společnice. Další tři měsíce bude provázet bohaté muže a plnit každé jejich přání. V dubnu to bude profesionální basketbalista Mason, který si potřebuje vylepšit mediální obraz, v květnu ji čeká žhavý samojský model Tai a v červnu bude předstírat, že je zlatokopka pasoucí po závratně bohatém Warrenovi…


Hladový duch
Louise Penny
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 11.4.2017

Chaos se blíží, starej brachu.
Stačilo těchto pár slov a poklid ve Three Pines vzal zasvé. Hosté se právě chystali na návrat do měst, děti se loučily s létem, když byla v místním oblíbeném bistru nalezena mrtvola neznámého muže. A tak je znovu povolán vrchní inspektor Gamache a jeho tým, aby s odkrytím další vrstvy lží odhalili pohádkové poklady i žluklá tajemství pohřbené v divočině. Zdá se, že nejvíc odpovědí na to, kdo byl onen cizinec a kde se tu vzal, zná majitel bistra Olivier. Stopy však vedou rovněž do domu Hadleyových, kde se odehrálo už několik zločinů. A zapleteni do případu mohou být i členové místní komunity českých emigrantů. Klíčů k vraždě má Gamache k dispozici hned několik, a pravda v nich zašifrovaná bude tentokrát krutá…



Znesvětitel 
Paul Finch
Nakladatel: Domino 
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 10.4.2017

V předvánočním čase se dá zažít ledacos. Třeba zemřít velmi bizarním způsobem: zazděný v komíně, na sobě kostým Santa Clause. Čím se mrtvý muž provinil, že si zasloužil tak krutou smrt? Anebo se neprovinil vůbec ničím a stal se jen figurkou v šílené hře vraha?
Odpověď na tuto otázku nabídne detektivovi Marku Heckenburgovi svátek svatého Valentýna. V autě je nalezena dvojice mladých milenců, srdce mají probodnuté šípem. Ne, tohle už nelze považovat za náhodu. Heckenburg si může být jistý, že hledá vraha, pro něhož je zabíjení svébytný rituál, morbidní oslava tradičních svátků v kalendáři.
Pachatel, kterému policisté začnou přezdívat Znesvětitel, zjevně plní jakousi vyšinutou misi. Takoví lidé se nikdy nezastaví, dokud nedojdou až do konce. Kolik svátků ještě hodlá Znesvětitel krvavě oslavit? Kolik lidí ještě bude muset zemřít, než ho Heckenburg zastaví?



Předmět doličný 
Patricia Cornwell
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 7.4.2017

Soudní patoložka Kay Scarpettová řeší další mimořádně znepokojivý případ. Ve svém domě byla brutálně zavražděna mladá osamělá spisovatelka Beryl Madisonová. Všechno ukazuje na to, že ji někdo měsíce pronásledoval. V domě oběti byla nalezena podivná vlákna, která soudní laboratoř nedokáže zařadit, navíc se záhadně ztratil rukopis autobiografické knihy, na níž Beryl pracovala a která mohla způsobit mnoha lidem značné problémy. A pak je zavražděn další člověk, jenž hrál důležitou roli v Berylině minulosti. Nebezpečí nakonec čelí opět i sama Kay, poté co jí začne telefonovat neznámý muž a jeho volání jsou plná hrozeb…


Ranní rosa
Nada Al-Ahdal, Chadídža Al-Salamí
Nakladatel: Ikar
Žánr: literatura faktu
Vychází: 6.4.2017

Skutečný příběh popisuje osud jemenské dívky, kterou rodiče z finančních důvodů chtěli v jejích čtrnácti letech provdat za staršího zámožného Saúda, aby si pomohli z finanční tísně. Její sestra se totiž pokusila o sebevraždu upálením, když i ji čekal vynucený sňatek se starším mužem, a její léčení rodinu finančně zruinovalo. Kniha dokumentuje, jaké praktiky dosud vládnou v chudých zemědělských oblastech arabských zemí, kde vzdělání dívek a jejich seberealizace jsou stále pokládány za něco nepatřičného a ženy jsou považovány za manželův majetek.


Vůně jasmínu 
Corina Bomann
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: historický román 
Vychází: 6.4.2017

Po těžké nehodě svého snoubence, který leží už řadu měsíců v kómatu, hledá nešťastná Melanie útěchu u své prababičky Hanny. Když stará žena pochopí, že si její vnučka nedokáže sama se zoufalou situací poradit, začne jí vyprávět svůj životní příběh a o ranách osudu, kterým musela čelit. Melanie se tak spolu s ní vydává na imaginární cestu do Vietnamu, poté do Berlína dvacátých let a nakonec do Paříže, přičemž si uvědomí, co je v životě a v lásce opravdu důležité.


Británie 
Simon Scarrow
Nakladatel: BB/art
Žánr: historický román 
Vychází: 5.4.2017

Římská provincie Británie roku 52 našeho letopočtu. Zatímco centurion Macro, který utrpěl zranění během hlídky, je nucen zůstat v pevnosti, prefekt Cato táhne s legionáři do srdce hor ovládaných nepřáteli. Jeho úkolem je zlikvidovat baštu druidů a zpečetit tak vítězství Říma nad britskými kmeny. S blížící se zimou, která přináší studený déšť a sněžení, však vojsko během pochodu naráží na stále nové a nové překážky.
Když předsunuté hlídky Macronovi ohlásí, že kolem pevnosti potkávají čím dál méně Britů, zkušený římský voják a velitel pojme mrazivé podezření. Zastřely snad ambice úsudek zastupujícímu guvernéru Quintatovi, a on proto podcenil nepřátele? Pokud totiž Britové skutečně v horách přichystali na Římany vychytralou a smrtící past, bude to právě Cato se svými muži, kdo se do ní chytí.



Všichni to vědí
Mária Ďuranová
Nakladatel: Brána
Žánr: román 
Vychází: 5.4.2017

Dana je úspěšná a ambiciózní rozvodová právnička, která je přesvědčená o tom, že svůj život má naprosto pod kontrolou. O to víc ji zasáhne, když ji manžel opustí pro jinou ženu. Zaběhnutý život se jí náhle rozpadá jako domeček z karet a jen obtížně se vyrovnává s tím, že selhala jako manželka. Navíc se obává, že přijde i o lásku syna, který má skvělý vztah s otcem i po jeho odchodu. Snaží se, aby byla co nejlepší matkou a zraněné city a sebevědomí si kompenzuje pracovními úspěchy. Jednoho dne přivede její syn domů spolužáka, který výrazně ovlivní jejich život...


Snaž se nedýchat
Holly Seddon
Nakladatel: Omega
Žánr: román 
Vychází: 24.4.2017

Amy Stevenson byla největší novinová zpráva z roku 1995. Teprve patnáctiletá Amy zmizela, když se vracela ze školy, a o tři dny později byla nalezena v bezvědomí. Její útočník nebyl nikdy dopaden a její andělská tvář se objevila ve všech novinách i televizních zpravodajstvích.
O patnáct let později Amy stále leží v nemocnici, obklopena plakáty zpěváků z 90. Let. Jednoho dne ji objeví reportérka Alex Dale, když píše nudný článek o lidech ve vegetativním stadiu.
Vzpomene si na Amyin příběh a napadne jí, že by jí mohla pomoct obnovit zašlou novinářskou slávu.
Jediný problém je, že Alex je stejně ztracena jako Amy, protože její alkoholismus jí o vše připravil, včetně manžela a pověsti dobré novinářky.
Doufá, že když najde pachatele, postaví se zase na nohy, a tak se pouští do nebezpečného vyšetřování.


Nové Pompeje

Daniel Godfrey
Nakladatel: Omega
Žánr: román 
Vychází: 24.4.2017

Ve snaze zachránit obnovitelné zdroje energie učiní vědci kontroverzní a nebezpečný objev: možnost transportovat hmotu z dávné minulosti. Jejich největším tajemstvím jsou Nové Pompeje, replika města plná Římanů z doby tři minuty před zničujícím výbuchem sopky Vesuv.
Nick Houghton neví, proč si jej společnost vybrala jako historického poradce. On je prostě nadšený, že tu práci dostal. Dokud nenarazí na záhadné okolnosti kolem osudu svého předchůdce. Dokud si neuvědomí, že společnost má více tajemství, než se domnívají i ti nejbláznivější tvůrci konspiračních teorií. Dokud si neuvědomí, že své „zajatce“ z dávné minulosti velmi podcenili...


Mateřství 

Meghann Foye
Nakladatel: Omega
Žánr: společenský román
Vychází: 24.4.2017

Stejně jako všichni v New Yorku, co dělají v médiích, i Liz funguje na koláčcích, kofeinu a koktejlech. Ale po třicítce, pořád bez dětí, si čím dál častěji prohlíží drahé kočárky v dětských časopisech a pozoruje maminky s dětmi.
Liz už roky tráví spousty hodin týdně navíc v práci, aby se spolupracovnice mohly věnovat dětem, a je z toho unavená. Takže když jeden den dostane ze stresu ranní nevolnosti, šéfům je to jasné – je těhotná! Liz všemožně podporují. Rozhodne se hrát tuhle hru na těhotnou.
Ve dne Liz nosí bříško z pěny a těhotenské šaty, večer vyráží na večeře, do klubů. Ale jak dlouho může tuhle hru hrát?
Když se blíží „porod", je Liz vyčerpána i nadšená. Má pocit viny i pocity, které prožije jen těhotná. Příběh o štěstí, úspěchu, rodině a lásce.



Dcera někoho jiného 
Amy Gentry
Nakladatel: Ikar
Žánr: společenský román
Vychází: 24.4.2017

Když třináctiletá Julie jedné noci zmizí z domu, vypadá to na učebnicový příklad únosu. Jenomže nikdo se neozve s žádostí o výkupné, neobjeví se jediná stopa… Až se po dlouhých osmi letech Julie, nyní už dospělá žena, zničehonic objeví na prahu rodinného domu. Počáteční úžas a nadšení celé rodiny však záhy vystřídají neodbytné otázky, které se Juliině matce vkrádají do mysli – zvlášť když se Julie s rodinou sžívá jen pomalu a chová se více než podivně. Proč odmítá chodit na terapii? Kam tak záhadně mizí z domu? Proč nechce mluvit, o tom, co se stalo? Kam se poděly peníze z fondu, zřízeného na Juliino nalezení, který spravoval její otec? A co je nejhorší – je tahle žena opravdu jejich Julie?


Kvantová noc 
Robert J. Sawyer
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 24.4.2017

Každý člověk balancuje na tenké hranici dobra a zla. Každý je schopen ji překročit… Dá se však tento krok předpokládat? Odvrátit? Nebo obrátit? A může v tom klíčovou roli sehrát kvantová fyzika? Odpovědi nabízí mistrovský filozofický psychothriller Kvantová noc.Experimentální psycholog Jim Marchuk pracuje na vývoji metody, která má spolehlivě odhalit psychopaty skrývající se ve společnosti. Pak však zcela náhodou zjistí, že mu z paměti zmizel půl rok života před dvaceti lety – a že to byl půl rok temný a klíčový. Kontaktuje proto Kaylu Huronovou, svou tehdejší přítelkyni, která se věnuje výzkumu lidského vědomí. A která učinila zásadní objev, jenž může lidstvo navždy zbavit chuti dopouštět se násilí… nebo ho naopak definitivně uvrhnout do temnoty.


Zázrak 
Emma Donoghue
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: historický román 
Vychází: 21.4.2017

Vynikající psychologický román od držitelky řady cen a autorky mezinárodní bestselleru Pokoj. Zdravotní sestra Lib Wrightová, profesionálka vycvičená samotnou Florence Nightingalovou, přijíždí v polovině 19. století na irský venkov, kde žije údajně zázračná jedenáctiletá dívka Anna. Už po čtyři měsíce nesnědla jediné sousto, a přitom se těší dobrému zdraví. Lib je pověřena lékařským výborem, aby odhalila domnělý podvod, zdá se však, že dívka nic nepředstírá. Je to skutečně zázrak? Anebo za tím stojí fanaticky zbožná rodina? Lib se s Annou velmi sblíží, a proto ji vyděsí, když se její stav začne náhle rapidně zhoršovat…
 

Porodní bábou proti své vůli 
Patricia Harman
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 21.4.2017

Becky Meyrsová, kdysi veselá a odhodlaná zdravotní sestra, se vrací do Hope River. S sebou si přináší trauma z porodu, kterému neúspěšně asistovala, a jako pacienta si veze svého bývalého zaměstnavatele, doktora Bluma. Doktor je na tom ještě hůř než Becky; smrt na operačním sále a tragický skon jeho ženy v ten samý den z něho udělaly nemluvnou, neschopnou trosku. Becky se usídlí v bývalém domově své přítelkyně Patience, a přestože má z porodů panický strach, musí se v chudém kraji plném zoufalých žen a mužů postavit svým démonům čelem.


Navždy po francouzsku 
Fiona Valpy
Nakladatel: Baronet 
Žánr: společenský román
Vychází: 19.4.2017

Sara má před sebou pět svateb – jen tu vlastní ne, i když po ní tolik toužila. Snoubenec Gavin totiž zbaběle utekl – a způsobil to jeden zatoulaný pes…
Opustit Londýn a proměnit chátrající francouzský zámeček v místo pro pořádání romantických svateb pro ni bylo těžkou a náročnou výzvou.
Château Bellevue pod modrou oblohou a v srdci vinic kolem Bordeaux však Saru vzalo za srdce, a tak přemůže své velké zklamání. Nechce se vzdát snů a pokračuje sama, i když jí hrozí, že o všechno přijde. Bez peněz a bez muže v cizí zemi – jak se jí podaří zvládnout takový průšvih?
Sara s pomocí lidí z okolí připraví všech pět zbývajících svateb. Nevěsta zasažená ragbyovým míčem, dvojice gayů, svatba zestárlé rockové hvězdy, osmdesátiletý ženich se stejně starou snoubenkou – to všechno jsou zdroje vtipných i dojemných situací, které pomohou Saře vyléčit zlomené srdce a najít znovu radost ze života. A možná, že i něco víc… Bude se na zámečku Château Bellevue konat šestá svatba?
Román Fiony Valpy Navždy po francouzsku je už třetím setkáním s přáteli z malé francouzské vesničky, kde se střetává britská a francouzská nátura, humor a šarm, radost, smutek i splněné sny.



Chladnokrevný ničema 
Lisa Kleypas
Nakladatel: Baronet 
Žánr: román pro ženy
Vychází: 19.4.2017

Hříčka osudu…
Devon Ravenel, nejkouzelnější hříšník Londýna, právě zdědil titul hraběte. Ke společenskému vzestupu však patří i nežádoucí povinnosti… a nemálo překvapení. Panství je samý dluh a dům dosud obývají tři nevinné sestry zesnulého hraběte… spolu s Kathleen, lady Trenearovou, krásnou mladou vdovou, jejíž důvtip a odhodlání se vyrovnají Devonovým.

Souboj vůlí…
Kathleen ví, že nemilosrdnému ničemovi, jako je Devon, nemůže důvěřovat. Ale jejich ohnivá vzájemná náklonnost se nedá popřít – a od chvíle, kdy ji Devon poprvé vezme do náručí, přísahá, že udělá všechno, co je třeba, aby mu patřila. Kathleen zjišťuje, že podléhá jeho obratnému erotickému svádění, a zbývá už jen jedna otázka:
Dokáže své srdce uchránit před nejnebezpečnějším mužem, jakého kdy poznala?


Láska v prachu hvězd

Krystal Sutherland
Nakladatel: YOLI
Žánr: young adult
Vychází: 7.4.2017

Henry Page ještě nikdy nebyl zamilovaný. Je beznadějným romantikem, který stále čeká, že se jeho první velká láska objeví na scéně ve zpomaleném pohybu, srdce vynechá úder, vše bude podkreslovat instrumentální hudba. Proto když se z ničeho nic objeví ve škole Grace Townová, neupravená holka chodící o holi a v klučičím oblečení, Henry jen stěží může tušit, že se má jeho život obrátit naruby.
Grace, polámaná dívka s tajemnou minulostí, zbortí Henryho dosavadní představy o lásce a ukáže mu, že mezilidské vztahy jsou složité, krásné i pomíjivé stejně jako výbuchy hvězd ve vzdálených galaxiích.



Posvátné lži Minnow Blyové
Stephanie Oakes
Nakladatel: Host
Žánr: young adult
Vychází: 28.4.2017

Působivý příběh o nebezpečí slepé víry — a síle víry v sebe sama.
Keviniáni připravili sedmnáctiletou Minnow o všechno: o dvanáct let života, o její rodinu, o schopnost důvěřovat. A když se vzepřela, vzali jí i ruce.
Teď je jejich Prorok mrtvý a celá keviniánská osada spálená na popel. Detektivovi z FBI je zřejmé, že o tom Minnow něco ví — ale ona mlčí.
Hrůzné okolnosti ji dovedly do věznice pro mladistvé, kde objevuje nový svět. Učí se číst, nadávat i přemýšlet sama za sebe. Zjišťuje, že kovové mříže nejsou nic proti svazujícím pravidlům její sekty. A že pokud se dokáže rozloučit s děsivým tajemstvím své minulosti, může mít opravdovou svobodu, o níž vždycky snila.
Propracovaný psychologický thriller těží z motivů pohádky bratří Grimmů Bezruká dívka, ale nabízí mnohem víc. Sektu tvrdě trestající neposlušnost, věznici, kde si každý musí vydobýt své místo, aby byl v bezpečí, sympatického detektiva s cukrátky, drzou a nebezpečnou spoluvězeňkyni s pesimistickým pohledem na svět a charismatickou Minnow, která zoufale stojí aspoň o obyčejnou naději na lepší život.



Ďábelské Desatero
Jan Míka
Nakladatel: Moba
Žánr: román 
Vychází: 28.4.2017

Na Barrandově existuje pověra, že kdo se pokusí zpracovat Desatero, nedopadne dobře. Začalo to smrtí scénáristy před válkou a pokračovalo dalším skonem v šedesátých letech. Tentokrát se látky ujímá profesor Sedlák, vedoucí katedry scénáristiky, s bývalou studentkou Evou. Jakmile se však pustí do práce, profesor umírá. Eva se nechce vzdát a v díle pokračuje se svým bývalým manželem. Jenže všechno nasvědčuje tomu, že ani v tomto případě nebude Desatero dokončeno.


Hledám tě
Zuzana Petráčková
Nakladatel: Moba
Žánr: román 
Vychází: 28.4.2017

„Jsou duše ženské a duše mužské. Nikdy jsem se nenarodila jako muž. Naštěstí. To bych nesnesla. Když někdo mluví o tom, že se narodil do nesprávného těla, věřím, že je to možné a že je to pro danou osobu traumatizující. Uvažuji jako žena, tak jednám jako žena. Okolí to tak přijímá a vyžaduje. Role ženy v historii byla víceméně daná a málokdy se z ní šlo vymanit. Pokud někdo tvrdí, že dnes se rozdíly mezi pohlavími stírají, není tak úplně mimo. Rozhodně to ale není bytostně zásadní změna. Dosud ještě ne.“
Marie se odmlčela a zahleděla se kamsi do ztemnělého okna. Promluvila až po chvíli: „Honí se mi toho v hlavě tolik, že nevím, kde začít.“
Helena přistoupila na tu hru a celá rozesmátá jí skočila do řeči: „Tak třeba – jak to všechno začalo.“


Básník

Jindřiška Ptáčková
Nakladatel: Moba
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 28.4.2017

V ruinách, obývaných bezdomovci, najde ilustrátorka Pavla Brázdová mrtvolu v kaluži krve. Po příjezdu policie s úžasem zjišťuje, že oběť vraždy zná. Je to Jan Rychtář, doktor přírodních věd a někdejší kantor na gymnáziu, který dal přednost zpustlému životu bohéma před kariérou. Do případu se vkládá soukromý detektiv Viktor Eret a začíná obcházet místa, kde se zavražděný zdržoval. Ze střípků mozaiky postupně vyvstává jméno poťouchlého Darka Sypala, s nímž Rychtáře pojila nevraživost už od studií…


Ranhojička 
Ricarda Jordan
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: historický román 
Vychází: 28.4.2017

Mohuč, 1330. Porodní bába Rachel spěchá k porodu a na ulici najde rodící ženu. Mladá matka umírá a Rachel přinese sirotka k majetné rodině von Speyerových, kde je Lucie vychovávána společně se stejně starou Leou.Když po letech vypukne v Mohuči mor, zřizuje Lucie – která byla v domě von Speyerů zasvěcena do tajů arabské medicíny – společně s morovým lékařem Clemensem von Treist „morový dům“, v němž pečují o nemocné. Lucie si brzy získá úctu jako „ranhojička“, ale pak se nálada ve městě změní a ona musí uprchnout bez milovaného Clemense. Najdou se ti dva ještě někdy?


Manžel nikdy nespí 
Alena Jakoubková
Nakladatel: Moba
Žánr: společenský román
Vychází: 28.4.2017

Nešťastně vdaná žena doma trpí. Despotický manžel ji drží zkrátka, nedůvěřuje jí, nedává jí peníze na domácnost. Žijí na samotě, a tak je její každodenní náplní starost o hospodářství a péče o dům. Jednoho dne však v lese potká houbaře a začne si s ním románek. Také on je ženatý, a tak jsou nuceni se scházet tajně. Ale manžel neustále bdí na stráži. Z nevěry ji pro vlastní nadutost nepodezírá, ale nedopřává jí ani kapku volnosti.


Smrt na Karlštejně 
Jan Bauer
Nakladatel: Moba
Žánr: historický román 
Vychází: 28.4.2017

Na hradě Karlštejn se tajně schází panská opozice proti králi Václavu IV. s jeho bratrem, uherským králem Zikmundem. Po jedné takové schůzce je v hradní studni nalezeno mrtvé tělo člena královské rady. Šlo o nešťastnou náhodu, nebo o vraždu? A pokud ho někdo zabil, kdo to byl a proč? Na to musí přijít pomocník královského sudího Jakub Protiva z Protivce v doprovodu svého přítele, mnicha Blasia. Zatím netuší, že jim při pátrání půjde o holý život…


Leopard a orchidej 
Kathleen E. Woodiwiss
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 28.4.2017

Mladou půvabnou Shannu vyšle její bohatý otec do Londýna, kde si má vybrat manžela, jenž by rodině přinesl vznešené jméno hodné jejich majetku. Ale zhýčkaná Shanna nedokáže ve stanovené lhůtě najít muže svých snů. Proto zvolí úskok. Podplatí hlídače ve věznici a vybere si sice člověka s honosným jménem, ale odsouzeného pro vraždu k trestu smrti. Tak, jak doufá, se zanedlouho stane vdovou a časem si určitě najde toho pravého. Okouzlující nebezpečný Ruark se však nedá z jejího života tak snadno vypudit, protože Shanna poruší slib, který mu dala...


Tady končí svět
Amy Zhang
Nakladatel: CooBoo
Žánr: young adult
Vychází: 24.4.2017

Janie a Micah, Micah a Janie. Tak to bylo už od základní školy, kdy se Janie přistěhovala do domku vedle Micaha a stala se z nich nerozlučná dvojice. Janie tvrdí, že Micah je všechno, co ona není. Micah je stydlivý, ona společenská. Micah miluje hudbu, ona výtvarné umění. A jejich přátelství je perfektní – až na jediný háček, nikdo se o něm nesmí dozvědět. Jednoho dne se ale Janie ztratí a Micah začne pochybovat o všem, co si o své nejlepší kamarádce myslel. Jaká byla doopravdy? A proč zmizela?


Lituji, čekají mě 
Agnés Martin-Lugand
Nakladatel: Motto
Žánr: společenský román
Vychází: 20.4.2017

Dojemný román o životních rozhodnutích od autorky knihy Šťastní lidé čtou a pijou kávu.
Yael je ambiciózní žena, která žije jen svou prací. Ve svých třiceti pěti letech pracuje pro mezinárodní firmu a téměř nemá čas na přátele, ale pak zničehonic potká svého bývalého kamaráda Marca, který před deseti lety bez vysvětlení zmizel. Teď, když se znovu shledali, jedou i se svými dalšími přáteli ze staré party na dovolenou na jih Francie a Yael si znovu nachází cestu ke svému zapomenutému bezstarostnému já. Zároveň si uvědomuje, že její city k Marcovi nejsou jen kamarádské… To ji staví před nelehký úkol – najít rovnováhu mezi láskou a kariérou. Jak obstát v náročné práci, a zároveň věnovat dostatek času svému novému vztahu, aby Marca znovu neztratila?


Déšť smývá stopy 

Mikaela Bley
Nakladatel: Motto
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 20.4.2017

Jednoho chladného, deštivého květnového dne zmizí z tenisové haly v centru Stockholmu osmiletá holčička Lycke. Pro zpravodajskou redakci TV4 je případ událostí číslo jedna a jeho sledováním je pověřena zkušená reportérka Ellen Tammová. Pátrání po Lycke je s postupujícím časem stále beznadějnější a pro Ellen se případ stává posedlostí. Je snad jediná, komu na nalezení Lycke skutečně záleží? Musí se potýkat s neschopností zkorumpované policie, podivným chováním dívčiných rozvedených rodičů i lhostejností svých kolegů. Ellen se snaží jednat profesionálně a neztratit hlavu, jenže tento případ jí bolestně připomíná podobnou tragédii z minulosti, která se jí osobně dotýká. A šance na nalezení holčičky se každou hodinou tenčí...


Všichni ptáci na nebi
Charlie Jane Anders
Nakladatel: Host
Žánr: sci-fi
Vychází: 28.4.2017

Hluboce magické, temně zábavné zkoumání života, lásky a apokalypsy.
Poté, co se na střední škole cesty Patricie Delfineové a Laurence Armsteada za záhadných okolností rozdělily, ani jeden z nich nečekal, že toho druhého ještě někdy uvidí. Koneckonců, když jeden získá magické schopnosti a druhý vynalezne dvouvteřinový stroj času, těžko se dá předpokládat, že by nevzbudil pozornost svých vrstevníků a rodiny.
Ale teď jsou oba dospělí, žijí v Mekce hipsterů San Francisku a planeta kolem nich se rozpadá. Laurence je konstruktérský génius pracující se skupinou, která si klade za cíl odvrátit katastrofu prostřednictvím technologických zásahů do globálního klimatu. Patricia je absolventkou Eltisleyského labyrintu, tajné akademie pro magicky nadané z celého světa, a spolu s dalšími mágy se snaží bojovat proti stále rostoucímu množství nemocí ve světě. Nemají ani tušení, že něco většího než oni sami, co začalo před lety v jejich dětství, je odhodláno svést je dohromady — aby zachránili svět, nebo jej ponořili do nové doby temna.


Kněžka

Michael Scott
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: fantasy
Vychází: 26.4.2017

Dvojčata Josh a Sofie se po krátkém odloučení znovu vracejí na ostrov Danu Talis. Tam se ukáže, že božstva Isis a Osiris jsou pány doktora Dee a rodiči dvojčat. Flamelovi, Niten a Prométheus se mezitím setkají se svými přáteli na Alcatrazu, ale o některé z nich přijdou. Nicholas s Perenellou se marně pokoušejí proniknout do kokonu, v němž spí Areop-Enap, která jediná dokáže čelit obřímu krabovi. Vrací se i Tsagaglalal coby mladá nesmrtelná bohyně. Boj zuří na všech stranách, hrdinové propadají zoufalství. Zvítězí síly dobra, nebo svět propadne zkáze? Vyústění šestidílné napínavé série je naprosto originální a čtenáře rozhodně nezklame.


Vlk v pasti
John Connolly
Nakladatel: BB/art
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 26.4.2017

Městečku Prosperous se daří, i když ostatní trpí. Jeho obyvatelé jsou bohatší než ostatní, budoucnost jejich dětí se zdá zajištěná. Důsledně se straní všech lidí přicházejících zvenčí a své vlastní chrání. Středobodem společenství je středověký kostelík ozdobený pohanskými výjevy, který sem byl zakladateli Prosperous před staletími dopraven kámen po kameni ze severovýchodní Anglie. Zdá se, že šlo o členy tehdy pronásledované sekty.
Smrt portlandského bezdomovce a nevysvětlené zmizení jeho dcery však ke komunitě obrátí pozornost neústupného soukromého detektiva Charlieho Parkera. Ten je pro své nepřátele opravdu nebezpečný, protože nezná soucit a žene ho touha po pomstě. Jenže místní společenství mainského městečka patří k nejkrutějším protivníkům, na jaké dosud narazil. Buď zabijí oni jeho, nebo nepřežije nikdo z nich.



Záměna 
Sandra Brown
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 26.4.2017

Jednovaječná dvojčata Gillian a Melina Lloydovy jsou si k nerozeznání podobná. Potřeštěnější z obou sester, Melinu, napadne zahrát si dávnou dětskou hru na záměny. Přesvědčí obezřetnější Gillian, aby na jeden večer zaujala její místo mediálního doprovodu austronauta a národního hrdiny Christophera Harta. Gillian sestřin návrh zpočátku odmítá, ale nakonec ho přijme a druhý den je nalezena mrtvá. Melina se rozhodne, že musí za každou cenu zjistit, kdo její sestru zavraždil.


Láska v ohrožení
Barbara Cartland
Nakladatel: Baronet 
Žánr: román pro ženy
Vychází: 26.4.2017

Když dobrodruh a voják Drogo Forde dorazí na pokraji vyčerpání do Ampuly, hlavního města Kozanu, malého království na břehu Černého moře, nemá času nazbyt, neboť potřebuje předat svým nadřízeným informace o tajných plánech ruských nepřátel. Přesto neodmítne pomoci krásné dívce v nouzi. A jen obtížně se mistrovi v přetvářce podaří zastřít, jak moc se mu tvář krásné Thekly vryla do srdce.
Plány na to, že dívku co nejprve dopraví do bezpečí, zhatí revolucionáři, kteří se rozhodnou právě oné noci zbavit Kozan krále a celé jeho rodiny. Drogo ví, že Thekla bez jeho ochrany nepřežije, a proto se rozhodne s ní utéci.
Podaří se jim uskutečnit jejich riskantní plán? A jak to dopadne s jejich láskou? Bude urozená dívka stát o manželství s mužem, který jí kromě odvahy a čestného srdce nemá co nabídnout?
Dokáže láska překonat nebezpečí?



Eclipse Bay - Léto
Amanda Quick
Nakladatel: Baronet 
Žánr: společenský román
Vychází: 26.4.2017

Do Eclipse Bay přichází léto, a mezi Harteovými a Madisonovými opět přituhuje. Zdá se, že záhadná majitelka galerie, Octavia Brightwellová, uvažuje před odjezdem z města o skandálním románku s Nickem Hartem. Pokud jde o Nicka, nezávazné pletky mu dokonale vyhovují. Jenomže tak jednoduché to nebude...
Hlavním problémem je Mitchell Madison. Mitchell se totiž ustanovil do role Octaviina ochránce. Dal jasně najevo, že pokud se kolem ní bude Nick motat, zaplatí za to. A pak je tu Nickův malý syn, Carson, který má s Octavií vlastní plány. A nechce, aby mu do nich otec zasahoval.
Léto v Eclipse Bay bude tento rok nabité událostmi. Na povrch vyplavou některá dávno pohřbená tajemství ohledně proslulého sporu Harteových a Madisonových. Minulost a současnost se protnou. A bude to pořádný ohňostroj!



Co jsme si neřekli
Rory Dunlop
Nakladatel: Domino
Žánr: společenský román
Vychází: 24.4.2017

Temně humorný příběh o manželství v krizi, který zcela jistě zarezonuje v každém, kdo si někdy nějakou partnerskou krizí prošel. (Takže i ve vás.)
Po dvou letech bolestného odloučení si Jack a Laura smluví schůzku. Jack je připraven a ochoten odpustit.
Laura však nejeví sebemenší ochotu se za cokoli omlouvat.
Jack jí pošle svůj deník, který si začal psát po jejím odchodu.
Laura jeho zápisky doplní o pár vlastních postřehů a důvodů, proč udělala to či ono.
Už si navzájem sdělili všechno. Tedy s výjimkou toho, co bylo (a je) nejdůležitější.
Rory Dunlop je nesmírně vnímavým pozorovatelem. Ve svém románu Co jsme si neřekli postihuje se suchým sarkasmem i s hlubokým porozuměním mnohdy nepřekonatelnou propast mezi slovy a pocity.

Mohlo by se vám líbit

6 komentářů

  1. Ach jo, duben bude na nové kousky bohatý :D Ale já po něm rozhodně bohatá nebudu, peněženka bude trpět :D Už vyhlížím nové kousky od Hostu a CooBoo :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tedy musím říct, že víc jak polovina knih se mi hodně líbí. Ale asi se také nejvíc těším na Dvůr mlhy a hněvu. Souhlasím, že duben bude hodně silný. :))

    OdpovědětVymazat
  3. Z tohoto výčtu se mi zalíbily tři kousky, ale ještě na mám spadeno na dva, které tu nezazněly: Kniha snů od Niny George a Chlapec v pruhovaném pyžamu - 2. vydání

    OdpovědětVymazat
  4. Z tvého výběru se mi líbí hned několik knih, ale slíbila jsem si že to v dubnu nebudu přehánět :) Ale stejně to nevydržím a na poslední chvíli nakoupím :D

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělý výběr, mě hlavně zajímají novinky z Domina a Hostu, tahle dvě nakladatelství jsou pro mě zkrátka zárukou kvality a dobrého čtení :)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
  6. Ne že by mě vůbec nic nenadchlo, že :D Strašný, co nám to všem děláš :D

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu