Vysmátá koza aneb Přízrak krásné modelky

4.12.16


Krásná a úspěšná modelka se probere uprostřed noci na zamčeném hřbitově. Nejprve se domnívá, že jde o skrytou kameru nebo hloupý vtip, ale postupně jí dochází, že všechno bude asi jinak. Coby neviditelný přízrak se stane nedobrovolným svědkem vraždy generálního ředitele nadnárodní korporace. Muž je v šoku z toho, že ho zákeřně zavraždila jeho krásná mladá manželka, které naprosto důvěřoval, a proto jako duch zůstane na zemi, aby jí překazil další plány. Společně s přízrakem modelky se vypraví na svůj vlastní pohřeb. Když zde modelka spatří jeho syna Radima z prvního manželství, okamžitě se do něj osudově zamiluje.

Vysmátá koza aneb Přízrak krásné modelky
Ivana Vostřáková
Nakladatel: YOLI
Rok vydání v ČR: 2016
Počet stran: 264

Když jsem byla oslovena autorkou, abych si přečetla knihu Vysmátá koza aneb Přízrak krásné modelky, byla jsem potěšena. Kdo by taky nebyl.. O knize jsem nejdříve nevěděla zhola nic, ale když jsem si přečetla, že v příběhu budou hrát roli přízraky, duchové, bylo jasno. K takové literatuře se příliš často nedostávám, tak jsem se této příležitosti chopila.

Přiznám se ale, že anotace mě hned na začátek zmátla. Očekávala jsem, že naše blondýna bude živá bytost, která se stane svědkem vraždy na hřbitově a bude se ucházet o pozornost a přízeň syna zavražděného. Jaké pak ale nastalo překvapení, když z blondýny se stal rovněž přízrak.. To jsem si pokládala otázku, jak se autorka s touto situací vypořádá, aby blondýna Laura okouzlila Radima. Jenže knížka je plná kouzel, magie, takže je v ní možné snad úplně vše, na co si čtenář vzpomene.

Knize musím pochválit její čtivost a hlavně přímý a vtipný styl, kterým je psána. Nejvíce mě snad bavily kapitoly, ve kterých vystupovala brunetka - typická slečna zlatokopka, která by pro přítomnost zlaté karty ve vlastní peněžence udělala cokoli.. Tahle část byla pro mě snad nejzáživnější. Vyhlížela jsem, kdy se blíží pasáž s brunetou, přestože se jednalo o zápornou a vypočítavou postavu. Ostatní vedlejší postavy už pro mě tolik zajímavé nebyly. Jejich osobní příběhy mě tolik nenadchly, spíše sloužily k tomu, aby doplňovaly příběh. Proto se mi několikrát stalo, že jsem tyhle části zrychleně přeletěla, abych se dříve dostala ke svým "oblíbencům".

Kromě zmíněné modelky Laury, zlatokopky brunety, v příběhu potkáme její kamarádku, osobního poskoka, bohatého staršího muže, jeho syna, hrobníka, paní profesorku, lupiče a také zmiňované přízraky. Díky pestrosti charakterů jednotlivých postav je kniha provázána přátelstvím, láskou, touhou po spravedlnosti, pomocí, trochou napětí a nadpřirozeností.

Knížka může být čtenářům blízká díky postavám, vtipnosti a také českému prostředí, ve kterém se děj odehrává. V případě, že toužíte po odlehčené četbě, chcete se pobavit a nedělá vám problém popustit uzdu fantazie, je kniha dělaná přímo vám na míru. Takovým bonusem ještě může být fakt, že kniha byla oceněna jako nejlepší humoristická kniha vydaná v roce 2015, přičemž obdržela od Obce spisovatelů Cenu Miloslava Švandrlíka.


Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji paní Ivaně Vostřákové.
Knihu můžete zakoupit zde.

Mohlo by se vám líbit

4 komentářů

  1. Vypadá super, už jsem o ní četla, ale nějak se mi ztratila. Asi se znovu objevila. :)

    www.fakynn.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je fajn :) Jestli se ke knížce někdy dostaneš, ať se ti líbí :)

      Vymazat
  2. Dneska jsi asi treti kdo ma recenzi na tuto knihu 😂
    Obálka se mi libi takova free,ale ja to spise beru jako knihi pro volny cas :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi tak nějak. Je to taková nenáročná literatura :) Měj se, Katy, a díky za komentář :)

      Vymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu