Jaké knihy vychází v SRPNU 2016

29.7.16

Jeden z důvodů, proč mám ráda konec měsíce, je právě tenhle... Sednu k notebooku, zapnu prohlížeč a nechám se unášet knižními novinkami, které se chystají. Tentokrát to budou srpnové novinky. Máte v merku některou z níže zmíněných? Za sebe můžu říct, že u mě to bude Dvůr trnů a růží a Slavičí píseň. A kdoví, jestli se k nim nepřidají i další, jak to tak u mě bývá...


Hrdina
Samantha Young
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 1.8.2016

Samostatný příběh od autorky oblíbené série Dublin Street. Pro Alexu Hollandovou byl vždycky hrdinou její otec… dokud nezjistila, že ona a její matka nebyly jedinou rodinou, kterou měl. Zrazená a nejistá se snaží aspoň uspět ve své profesi, ale když má v popisu práce schůzku s Cainem Carrawayem, povolí jí nervy. Tenhle nádherný, úspěšný muž je s její minulostí až příliš spojený. Jak se tedy vlastně stalo, že kývla na jeho nabídku stát se jeho asistentkou? Přestože Caine není právě vzorný šéf, navzdory minulým i čerstvým sporům je to k sobě začíná táhnout.


Kulka 
Mary Louise Kelly
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: společenský román
Vychází: 1.8.2016

Když profesorku francouzské literatury Caroline začne pobolívat zápěstí, ani v tom nejdivočejším snu by ji nenapadlo, že preventivní magnetické rezonance odhalí kulku v oblasti krčních obratlů… Šokovaná Caroline se následně dozvídá, že je adoptovaná, protože její biologické rodiče zastřelili v Atlantě, když jí byly tři roky. Ona sama byla postřelena také, ale přežila. Pachatel nebyl nikdy dopaden.
Caroline tedy vyhledá novináře, který o vraždě kdysi psal. Ten jí navrhne, že s ní udělá interview, což by mohlo přitáhnout pozornost veřejnosti, aby se o své minulosti mohla dozvědět více. A opravdu, Caroline se začínají ozývat pamětníci – bývalí sousedé, policista, jež případ vyšetřoval či otcův kamarád. Jenomže i vrazi čtou noviny…



Tulák
Peter Newman
Nakladatel: Host
Žánr: sci-fi
Vychází: 1.8.2016

Strhující debut plný úplatných a zkažených rytířů a ztroskotaných létajících lodí. A v centru děje stojí tajemná postava osamoceného Tuláka
Svět je zničený, slunce se rozpadlo na dva kusy. Z Trhliny se vyvalila démonická stvoření, přivlastnila si svět a ničí vše, co jim přijde do cesty, zemi i lidi. Lidé svedli bitvu a prohráli. Rytíři a ochránci zemřeli. Nesmrtelní vůdci byli umlčeni. Už není naděje. Je jen Tulák.
Tulák je zničený, zlomený muž: nemá jméno, nemluví. Ale opatruje poslední naději lidstva. O jeho vzácné břemeno ho chce připravit mnoho zlých sil. Co se událo, že se svět změnil v noční můru plnou démonů? Proč síly zla Tuláka tak
neúprosně pronásledují? A co je vlastně Tulák zač?



Slavičí píseň 
Fiona McIntosh
Nakladatel: Baronet
Žánr: společenský román
Vychází: 3.8.2016

Láska si nikdy nevybírá – najednou se odnikud vynoří ve chvíli, kdy ji nejméně čekáme, a usídlí se v našich srdcích. Přichází sama, nehledaná, nečekaná, nežádaná…
Uprostřed masakru bitvy o Gallipoli se setkávají britská zdravotní sestra Claire Nightingalová a australský voják Jamie Wren. Navzdory hrůzám, které se kolem nich dějí, mezi nimi vzplane láska. Jenže jejich románek má krátké trvání, protože válka jejich cesty na dlouhou dobu rozdělí…
Když je konečně nastolen mír, Claire nemá tušení, kde a jak začít Jamieho hledat. Přežil? Nebo ve válce padl? Cesta ji zavede až do Konstantinopole, kde se setkává s charismatickým otcem padlého tureckého vojáka, s nímž se Jamie setkal v bitvě o Gallipoli. Přestože se tomu oba brání, je vzájemná přitažlivost nepopiratelná.
Příběh plný smutku a hrdinství, lásky a touhy… Kdo bude ten, který nakonec získá Claiřino srdce?


Dvůr trnů a růží

Sarah J. Maas
Nakladatel: CooBoo
Žánr: young adult
Vychází: 3.8.2016

Když devatenáctiletá lovkyně Feyre zabije v lese vlka, odvleče ji podivný tvor do svého doupěte, které se ukáže být jiným světem. Tam zjišťuje, že únosce není zvíře, ale jedna z nesmrtelných bytostí, které kdysi vládly světu. Nenávist se postupně mění v lásku a Feyre musí přijít na způsob, jak zachránit tajuplný svět i svého únosce. Úžasný a mrazivý příběh na motivy Krásky a Zvířete.


Marie Kristýna, nejmilejší dcera Marie Terezie
Jiří Hanibal
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: historický román
Vychází: 4.8.2016

V novém historickém románu líčí oblíbený autor pohnuté, mnohdy dramatické osudy rakouské arcivévodkyně Marie Kristiny, dcery Marie Terezie a císaře Františka I. Štěpána. Přišla na svět v den pětadvacátých narozenin své matky; patrně už proto jí matka dávala přednost před svými ostatními dětmi. Půvabné dívce jako by od počátku přála šťastná hvězda. Později se provdala za muže, kterého si sama vyvolila – a s milovaným Albertem založila ve Vídni Albertinu, snad nejznámější galerii umění.


Nedej se
Rainbow Rowell
Nakladatel: YOLI
Žánr: young adult
Vychází: 4.8.2016

Nedej se je příběh duchařský, milostný i detektivní. Je v něm přesně tolik líbání a povídání, kolik v knížkách Rainbow Rowellové čekáte – ale mnohem, mnohem víc nestvůr.
Staletá proroctví předpověděla příchod Největšího mága, který díky své obrovské moci zachrání kouzelnický svět před ničivým zlem.
Smůla je, že Simon Snow je nejhorší Vyvolený, jakého kdy kdo vyvolil. Svými kouzly většinou nadělá víc škody než užitku, a tak se radši ohání mečem a čarování nechává na své nejlepší kamarádce. Svět, který má zachránit, nad ním ohrnuje nos. A v boji s tajemným Zlořádem Pletichou se Simon za posledních sedm let taky moc nevyznamenal…
Teď ho čeká poslední rok na Watfordské škole magických umění – možná taky poslední rok jeho života – a on si ho nenechá zkazit ani tím, že mu jeho příšerný, zákeřný, nafoukaný upírský spolubydlící Baz nejspíš přebral holku.
Jenomže Baz udělal něco ještě záludnějšího. Beze stopy zmizel. A Simon nebude mít klid, dokud téhle záhadě nepřijde na kloub.



Z pamětí císařova antikváře
Hana Whitton
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: historický román
Vychází: 8.8.2016

Barvitý děj tohoto historického románu se odehrává na pražském dvoře císaře Rudolfa II. na přelomu 16. a 17. stol. Když Lorenzo de Strada, synovec antikváře Jacopa de Strady, obdrží od strýce pozvání do Prahy, neváhá ani na okamžik a vydá se na cestu. Pražský dvůr císaře Rudolfa II. už dávno proslul po celé Evropě, a to zejména vědami, povětšině okultními, a bohatými uměleckými sbírkami, které spravuje právě Lorenzův strýc. Lorenzo se však brzy seznámí i s odvrácenou stránkou rušné metropole a dvorskými intrikami, a netrvá dlouho, než se ocitne v nebezpečí...


Flaubertův papoušek
Julian Barnes
Nakladatel: Odeon
Žánr: román
Vychází: 10.8.2016

Geoffreymu Braithwaitovi, postaršímu vypravěči Barnesova slavného románu Flaubertův papoušek, se na sklonku života konečně otevře prostor k tomu, aby se oddal dávné zálibě: putování po duchovních i hmotných stopách Gustava Flauberta. Předmětu svého zájmu se tento zachovalý šedesátník, profesí lékař, věnuje s příkladnou oddaností a nelituje peněz ani námahy, aby vrhl světlo i na ten nejpodružnější detail, který se francouzského romanopisce týká. Při veškerém úsilí však zůstává amatérem z přesvědčení, pro něhož přemýšlet o literatuře mnohdy znamená též odhalovat stíny vlastního nitra.


Pomsta 
Fern Michaels
Nakladatel: Baronet
Žánr: společenský román
Vychází: 10.8.2016

Před pěti lety se Myřina těhotná dcera stala obětí opilého řidiče, jenž navíc z místa tragédie chladnokrevně odjel. Co hůř, pachatel dokonce unikl trestu, neboť šlo o syna velvyslance a na celou rodinu se vztahovala diplomatická imunita. Myra Rutledgeová oplakávala dceru a současně šílela vzteky, protože v tomto případě byla spravedlnost na pachatele krátká.
Myra a jejích sedm přítelkyň sdružených v Sesterstvu, spolku žen fungujícím jako prodloužená ruka zákona, nemilosrdně trestají všechny zločince, kteří tragicky změnili jejich životy.
A teď se jejich terčem stal floutek z bohaté a vlivné čínské rodiny, jenž dosud nemusel nést zodpovědnost za žádný svůj čin… Dokonce ani za smrt nevinného člověka.



Temný stín 
Sylvain Reynard
Nakladatel: XYZ
Žánr: společenský román
Vychází: 10.8.2016

Princ přísahal Raven Woodové lásku a slíbil, že se pomstí za všechna příkoří, jež musela vytrpět. Hned na počátku jejich znovu objevené náklonnosti musí ale Raven čelit nelehkému rozhodnutí – má upířího prince nechat pomstít se démonovi z minulosti, nebo ho má přesvědčit, aby se ovládl? V sázce je totiž mnohem víc než jen Ravenino srdce... Na knížectví florentské mezitím padá stín. Inspektor Batelli se neúnavně snaží odhalit Ravenino spojení s krádeží neocenitelných uměleckých děl z galerie Uffizi. A zatímco princ pátrá po zrádci, který sabotuje každý jeho krok, ocitá se v hledáčku jejich největšího nepřítele. William se snaží vést válku na dvou frontách a svou lásku k Raven musí tajit, jinak riskuje, že jeho největší slabost vyjde najevo…


Smrt králů
Bernard Cornwell
Nakladatel: BB/art
Žánr: historický román
Vychází: 10.8.2016

Román Bernarda Cornwella Smrt králů přináší další příběh Uhtreda z Bebbanburgu, velmože ve službách wessexského krále Alfreda, později zvaného Veliký. Alfred však umírá a zdá se, že s ním umírá i jeho sen o sjednocení anglických křesťanských království, neboť Británii hrozí, že země po jeho smrti opět upadne do chaosu vnitřních rozbrojů a válek s vikinskými Dány. Alfred chce, aby po něm nastoupil vládu jeho syn Edward, ale jsou tu další sasští páni, kteří si činí nárok na uvolněný trůn, a na severu čekají na svou příležitost pohanští Dánové se svým dávným snem ovládnout Wessex. Přísaha věrnosti váže Uhtreda k Alfredovi, ale ne k Edwardovi. Má složit přísahu i jemu, jak si přeje Alfred? Uhtred váhá. Navíc se stále nevzdává úmyslu získat zpět své panství a svou tvrz, o které ho podvodně připravil jeho strýc. Nakonec si uvědomuje, že je to on, kdo jako hlavní vojevůdce saských sil může velkou měrou přispět k tomu, aby se Alfredův sen uskutečnil, anebo ho naopak odsoudit k zapomnění, pokud Wessex opustí.


Útěk
Peter May
Nakladatel: Host
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 11.8.2016

Román o tom, jak nás formují naše touhy a jak rozhodující, avšak proměnlivou roli hraje v našich životech přátelství.
Je rok 1965 a pětice teenagerů pod vedením sedmnáctiletého Jacka Mackaye opouští své domovy v Glasgow a míří do Londýna. Jack nemusel přátele dlouho přemlouvat, aby utekli před svými nudnými životy a násilnickými rodinami a aby jako kapela vyrazili za slávou a štěstím.
Jenže chlapci brzy zjišťují, že realita nemá s jejich sny nic společného, a tři z nich se do osmi týdnů od útěku vracejí domů s nenávratně poškozenými životy.
O padesát let později dojde v Londýně k brutální vraždě a tři muži, nyní téměř sedmdesátníci, se musejí vrátit do města a čelit démonům, kteří je po pět desetiletí strašili a ničili jim život.


Smrtící ukolébavka

Robert McClure
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 12.8.2016

Oba žijí v Los Angeles, oba se pohybují v místním podsvětí – John Crucci, přezdívaný Frajer, pracuje jako odstraňovač nepohodlných osob. Jeho syn Leo Crucci alias Kručák dělá kariéru u policie. Zdálo by se, že stojí na opačných stranách zákona, ale… Leo nemá zrovna bezúhonnou pověst, často si rád vsadí a nesmlouvaví bossové žádají splatit dluhy. Frajer se zrovna vrací z vězení. Plánuje sice odchod na odpočinek, ale musí se postarat o poslední zakázky. Rád by se postaral i o Lea, ale nemají spolu zrovna ideální vztah. A fakt, že Leo se stane svědkem otcovy „práce“, k tomu nijak nepřispěje.
Smrtící ukolébavka je drsná mafiánská detektivka plná přestřelek, vražd, drog, prostituce, pomsty, intrik a korupce. A taky pokusů o jedno komplikované rodinné sblížení…



Cela číslo 17
Dominik Dán
Nakladatel: Slovart
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 22.8.2016

Nový případ sdílí tentokrát detektiv Richard Krauz se svým mladým parťákem Jozefem Fischerem alias Josém, talentovaným vyšetřovatelem a nenapravitelným sukničkářem v jedné osobě. Začínají poněkud netypicky případem vánoční vraždy, v jejímž pozadí stála osamělost a zmařená touha prožít alespoň jeden den v roce trochu šťastně a ve společnosti spřízněné duše. V ohnisku zájmu je však především případ vysokoškolského profesora matematiky Kamila Puskailera, jehož poslal prokurátor na třináct let do vězení za vraždu manželky. Trest za takový zločin by byl nepochybně přiměřený - pokud by jej ovšem dotyčný spáchal! A jak už to bývá, v průběhu vyšetřování uzavřeného případu (Puskailer sedí již čtyři roky), jímž se začne Krauz zabývat, vyplave na povrch žumpa plná mravní špíny, korupce, brutality a zvráceností, ve které plave nejen ukrajinská mafie, ale též místní politická a společenská elita…


Nalezení ztracené Marty
Caroline Wallace
Nakladatel: Jota
Žánr: román
Vychází: 17.8.2016

Chceme-li, aby náš život měl šťastný konec, musíme najít jeho začátek.
Marta je ztracená. Je ztracená od chvíle, kdy ji jako miminko našli v kufru ve vlaku. Od té doby čeká v kanceláři ztrát a nálezů na liverpoolském nádraží. Je to už šestnáct let a Marta, které dali jméno Ztracená, stále doufá, že se o ni někdo přihlásí. Celou dobu Martu vychovává žena zvaná Matka, bigotní manipulativní tyranka, pro niž jsou všechny příjemné stránky života jen dílem Satana. Navzdory tomu si Marta zachová ničím nezkalenou víru v dobro a málem na svou naivitu doplatí, ale s pomocí přátel nakonec dokáže nástrahy zlého světa překonat.
Na první pohled fantaskní příběh, který se odehrává prakticky celý na liverpoolském nádraží sedmdesátých let, se mohl docela dobře stát. Autorka stránky své knihy zaplňuje svéráznými hrdiny a napínavými dějovými linkami, ať už je to vzrušující nález kufříku údajně obsahující předměty skupiny Beatles, či objevování tajuplných chodeb pod městem, a jak sama přiznává, její kniha je „milostným dopisem městu Liverpool“. A především je to příběh hledání vlastní identity. Je to příběh ztrát a nálezů. Příběh podobající se pohádce, viděný čistýma očima dívky, která si dokázala vytvořit svůj vlastní magický svět mezi zdmi rušného nádraží, mikrosvět, v němž čtenář spolu s Martou a jejími přáteli objevuje celý vesmír.


Rockový risk

Kylie Scott
Nakladatel: Baronet
Žánr: young adult
Vychází: 17.8.2016

Může pověstný rockový zpěvák a svůdník podlehnout lásce?
Coby zpěvák rockové skupiny Stage Dive je Jimmy zvyklý, že dostane, cokoli a kdykoli si namane, a život je pro něj jedna velká párty. Velká chyba, která by na jeho kapelu mohla uvrhnout špatné světlo, ho ale konečně probere a Jimmy nastoupí na odvykačku. Tak pozná Lenu, novou asistentku, která mu má pomoct vyhrabat se z problémů.
Lena se nehodlá chytit na jeho řečičky a je odhodlaná udržet jejich vztah v profesionální rovině, přestože to mezi nimi jiskří. Když ji Jimmy zažene do kouta, dojde mu, že možná ztratil to nejlepší, co ho kdy potkalo.
Dokáže Lenu přesvědčit, aby zariskovala a poslechla, co jí radí srdce?


Dokud nás smrt nerozdělí 

Amanda Quick
Nakladatel: Baronet
Žánr: společenský román
Vychází: 17.8.2016

Calista Langleyová řídí exkluzivní „seznamovací“ agenturu ve viktoriánském Londýně a pomáhá váženým dámám a gentlemanům, kteří jsou na světě sami. Zničehonic však začne dostávat dárky určené osobám, jež mají hluboký smutek, a co hůř, jsou na nich vyryty její iniciály.
Zoufalá Calista nevěří, že by jí policie nějak pomohla, ale naštěstí jí ve vyšetřování pomůže Trent Hastings, samotářský spisovatel populárních detektivek. Trent jí však nedůvěřuje, protože se domnívá, že Calista využívá jeho osamělou sestru, která se stala jednou z jejích klientek. Po minulých zkušenostech drží své emoce na uzdě, i když mezi ním a Calistou okamžitě zavládne silná přitažlivost.
Zatímco se Trent a Calista probírají záznamy o odmítnutých klientech v naději, že naleznou jejího mučitele, začíná být jasné, že nebezpečí nejspíš přichází z Calistiny vlastní minulosti – a že jejího pronásledovatele uspokojí pouze její smrt...



Popravčí
Chris Carter
Nakladatel: BB/art
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 17.8.2016

Ví, co tě na smrt vyděsí…
V losangeleském kostele leží na oltářních stupních zkrvavené, bezhlavé tělo kněze. Je pečlivě naaranžované, nohy natažené, paže křížené na hrudi, ale nejhrůznější ze všeho je, že hlavu kněze někdo vyměnil za hlavu psí.
Ze začátku je detektiv Robert Hunter přesvědčený, že jde o rituální vraždu. Jenže když se objeví další mrtvoly, je nucen situaci přehodnotit. Všechny oběti zemřely způsobem, kterého se bály ze všeho nejvíc. Jejich nejstrašnější sny se staly skutkem. Ale jak o nich mohl vrah vědět? A co spojuje tyto zdánlivě nahodilé oběti?
Hunter se ocitá na stopě přízračného a sadistického vraha – někoho, kdo má zřejmě schopnost číst myšlenky svých obětí. Někoho, kdo dokáže vycítit, co oběť nejvíc vyděsí. Někoho, kdo se nezastaví před ničím, aby dosáhl svého zvráceného cíle.


Noc s Audrey Hepburnovou

Lucy Holliday
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 19.8.2016

Vtipná odlehčená romance ze současnosti. Herečka Libby Lomaxová nemá v profesním ani osobním životě zrovna moc štěstí, a tak se uchyluje do světa starých filmů, kde se svět zdá být dokonalý. I ten nejhorší den, kdy se ztrapnila před celým štábem i hlavní hvězdou, krasavcem Dillonem O’Harou, se dá přežít na jejím starém gauči, když si už po tisící pustí Snídani u Tiffanyho. Jedné noci se ale stane cosi magického a vedle Libby náhle sedí skutečná Audrey Hepburnová (včetně slavných slunečních brýlí a cigaretové špičky) a je ochotná se podělit o pár životních rad. Má Libby šanci pohnout se od štěků k pořádné roli a od loserů k pořádnému muži? S Audrey po boku není nic nemožné!


Nepřátelské převzetí
Shane Kuhn
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 19.8.2016

Zabiják John Lago, autor Příručky stážisty, je zpět – a tentokrát jako šéf
John, bývalý špičkový zaměstnanec Lidských zdrojů, a. s. – agentury, která trénuje mladé nájemné vrahy a posílá je v převlečení za stážisty infiltrovat se do velkých korporací – si nedávno udělal volno, aby se mohl věnovat novému koníčku: hledání Alice, bývalé milenky a zároveň smrtelné protivnice. Jenže když ji konečně najde, místo aby jí provrtal hlavu kulkou, nasadí jí při bombastickém obřadu svatební prsten. Pan a paní Lagovi se rozhodnou spolu žít i pracovat. Uskuteční nepřátelské převzetí Lidských zdrojů, a. s., a jejich akcie rostou do nebes, dokud jim rozdílný pohled na vedení firmy nepřivodí ošklivý rozchod. Když John dostane padáka z ložnice i z rady představenstva, nezbývá mu než vrátit se na kancelářské bitevní pole a čelit nejnebezpečnějšímu nepříteli, s jakým měl kdy co do činění – své ženě.



Její život v očích panenky
Ingrid Desjours
Nakladatel: Host
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 19.8.2016

Dvě zraněné duše. Dva sny o druhé šanci.
Potížista, cynik a misogyn Marc je po vážné nehodě přidělen k mravnostní policii. Při vyšetřování jednoho případu potkává jemnou dívku Barbaru. Barbara se stará o slepou matku, svůj život zasvětila péči o nerudnou, zahořklou ženu, která jí oplácí jen výčitkami a nadávkami.
Jedinou útěchou je jí její sbírka panenek.Už brzy si bude moct jít koupit vysněný nový kousek, překrásnou panenku jménem Sweet Doriane. Marca vyvádí Barbařin bezelstný pohled z míry. Její křehkost ho dojímá a zasáhne natolik, že je znovu ochoten uvěřit v budoucnost.
Zároveň je však přesvědčen, že Barbara je chybějícím kousíčkem skládačky, figurkou, kterou musí manipulovat, aby odhalil psychopata, jemuž je na stopě.
Ale co když se mýlí?



Ty, já a ti druzí 
Fionnuala Kearney
Nakladatel: Ikar
Žánr: společenský román
Vychází: 22.8.2016

Říká se, že všechny rodiny mají svá tajemství. Dobře ukrytá tajemství…
Co se však stane, když se všechny naráz jednoho dne nezadržitelně vynoří na světlo denní? A přesně to se stane manželům Adamovi a Beth a jejich devatenáctileté dceři Meg. Rodina žije navenek spokojený život, dokud Adamova náhodná nevěra – Servírka, jaké klišé! – nespustí sled událostí s neodvratnými důsledky. A jak plánovat budoucnost, když se celá minulost v jednom okamžiku zničehonic převrátí naruby?



Slon ve švestkovém sadu
Václav Křístek
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: historický román
Vychází: 23.8.2016

Třetí pokračování románů Cesta na poledne a Prohrát slunce před svítáním splétá nitky osudů mnoha osobností renesanční Evropy, sleduje lidské hemžení, alchymická bádání i krutá střetnutí, intriky a politická rozhodnutí. Zuří válka s Turkem, Bartolomějská noc v Paříži klepe na dveře. Jakub Krčín začíná stavbu dosud největšího rybníka zvaného Nevděk. Vilém z Rožmberka odjíždí na diplomatickou misi do Polska, Paleologus musí prchat před jezuity. Jan Budovec z Budova prožívá hořkosladkou lásku ke krásné panně Markétě Berkové z Dubé… Každý z našich hrdinů se pokouší vzdorovat životnímu losu po svém…


MemoRandom 2: UltiMatum
Anders de la Motte
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 24.8.2016

Chci jen jedinou věc. Všechno, co máš.
Z jezera Mälaren poblíž školicího centra švédské vládnoucí strany bylo vyloveno lidské tělo, dokonale naporcované a už částečně rozložené. Případ přistane na stole kriminální inspektorky Julie Gabrielssonové. Čí je to mrtvola a kdo si dal takovou práci, aby ji nebylo možné identifikovat?
Policistu Davida Saraca pronásledují démoni minulosti. Poté co jen o vlásek unikl smrti, drží ho na izolovaném oddělení daleko od Stockholmu – prý pro jeho dobro. David by rád navždy umlčel hlasy ve své hlavě. Je to všechno tvoje práce, Davide, šeptají mu. Byl to tvůj plán. Tvoje chyba. A pak dostane nabídku, která změní jeho názor…



Zachráníš mě ráno 
Joy Fielding
Nakladatel: Ikar
Žánr: společenský román
Vychází: 26.8.2016

V zapadlém floridském městečku Torrance se nikdy nic neděje. Když přitažlivý doktor Crosbie opustí svou ženu Sandy kvůli místní královně plastických operací a rozvodů Kerri Franklinové, zdá se, že nic zajímavějšího už se nemůže stát. Ale pak je brutálně zavražděna Liana Martinová, nejkrásnější studentka posledního ročníku torranceské střední školy, a města se postupně zmocňuje plíživý strach. Kdo mohl tak nesmyslný zločin spáchat? A udeří zabiják znovu?


Malovaný dům
John Grisham
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 29.8.2016

Ikona právnického thrilleru občas změní žánr, nicméně mistrovství vypravěčského stylu Johna Grishama zůstává. I když se rozhodne zavzpomínat na léta prožitá na arkansaském venkově.
Sedmiletý Luke Chandler žije s rodiči a prarodiči v malém domě uprostřed bavlníkových polí. Po šest týdnů, během nichž probíhá sklizeň bavlny, tráví rodina pohromadě s mexickými brigádníky a všichni společně bojují s vedrem, deštěm, únavou a občas i jeden s druhým. Malý Luke tak občas vyslechne i věci, které nejsou určeny dětským uším, a dozví se tajemství, která si bude muset nechat pro sebe…



Střípky ticha
Linda Castillo
Nakladatel: Moba
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 30.8.2016

Slabaughovi jsou přímo vzorová rodina amišských farmářů, tvrdě pracují, mají čtyři děti a se širokým příbuzenstvem skvěle vycházejí. Idylka skončí, když jedno z jejich dětí přivolá pomoc. Kate Burkholderová, policejní náčelnice z Painters Millu, objeví v nádrži na hnůj chlapcovy rodiče a strýce, všechny mrtvé. Zpočátku vše nasvědčuje tomu, že šlo o nešťastnou nehodu, během pitvy však koroner zjistí, že jedna z obětí utrpěla před smrtí úder do hlavy. Je zřejmé, že došlo k vraždě. Nikdo si nepřeje vypátrat vraha tolik jako Kate, která rovněž vyrůstala v amišské rodině, proto si případ bere poněkud osobně…


Pod křídlem anděla
Zdeněk Grmolec
Nakladatel: Moba
Žánr: historický román
Vychází: 30.8.2016

O době panování Karla VI. Habsburského vzniklo v české i světové literatuře velmi málo beletristických děl, román Pod křídlem anděla, který zachycuje převážně dobu Karla VI., otce jediné vládnoucí ženy na českém trůnu – Marie Terezie, tuto mezeru vyplňuje. Protagonistou románu je Daniel, který se musí vyrovnávat nejen s těžkým osudem polovičního Žida, ale i se svojí sexuální identitou, pro společnost první poloviny 18. století nepřijatelnou. S jeho osudem je propleten i osud osvíceného šlechtice hraběte Šporka a sochařů Matyáše Bernarda Brauna a Ferdinanda Brokoffa.


Úsměvy žen 
Nicolas Barreau
Nakladatel: Moba
Žánr: společenský román
Vychází: 30.8.2016

Aurélie Bredinová je hezká, mladá kuchařka z Paříže. Před časem zdědila po otci restauraci „Le Temps des Cerises“ – Čas třešní. Když ji opustí přítel, přestává věřit v upřímnou lásku a bloudí smutně městem.Ačkoli vůbec nečte, náhodou se ocitne v knihkupectví a objeví knížku Úsměvy žen od Roberta Millera. Začte se do ní a od první stránky má pocit, že má s knihou překvapivě mnoho společného: hrdinka se Aurélii hodně podobá, nosí dokonce stejné šaty a v knize existuje i restaurace Čas třešní. Aurélii to tak překvapí, že nabyde dojmu, že tohle nemůže být náhoda, nýbrž osud, a zatouží po osobním setkání s autorem knihy…


Pozlacená klec 
Hana Marie Körnerová
Nakladatel: Moba
Žánr: společenský román
Vychází: 30.8.2016

Paříž 1868. Terezina rodina neodmyslitelně patřila k výkvětu druhého císařství. Ale všechno se změnilo v okamžiku, kdy otec – notorický hráč – prosázel většinu majetku. Po jeho smrti musí Tereza čelit tvrdé realitě. Z bohaté dědičky se stává dívka bez věna i bez budoucnosti. Ve svém postavení má jen dvě možnosti: ponižující sňatek s otcovým věřitelem, anebo místo společnice v rodině zbohatlíka. Volí druhou možnost,která jí připadá méně pokořující. Vůbec netuší, do jaképasti vstupuje a jakým intrikám bude muset čelit…


Stvůry
Luděk Kubát
Nakladatel: Moba
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 30.8.2016

Výtvarník Ctirad Karafiát žije poklidným životem se svou dcerou. Zlom ve Ctiradově životě nastane v okamžiku, když ho navštíví kriminalistka, která vyšetřuje smrt mladé ženy. Způsob jejího usmrcení se totiž nápadně podobá brutální vraždě výtvarníkovy manželky spáchané před více než dvaceti lety. Ctiradnedbá na důrazné varování členů vyšetřujícího týmu, zapojí se do pátrání a sblíží se tak s kriminalistkou, která ho nakonec musí kvůli jeho nevšedním zásahům do vyšetřování bránit nejen před zločinci, ale i před svým kolegou.


Sklep
Artur Janoušek
Nakladatel: Moba
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 30.8.2016

Vazební věznice. Rozhovor dvou mužů – vraha a novináře. Vrah líčí, jak mu kdosi unesl dítě a zabil ho, on únosce následně vypátral a pomstil se. Realita je však jiná – smrt syna zavinil sám při autonehodě, nedokázal se s tím vyrovnat, a jeho podvědomí vyrobilo alternativní verzi. Ale poté skutečně vraždil a nikomu není jasné proč. Novinář najatý policií proto sepisuje Klimešovu verzi. Jeho vyprávění pak psychologové analyzují, aby v něm našli okamžiky, kdy se Klime - šova alternativní realita střetává se skutečností. Na základě toho chtějí zjistit, co se doopravdy stalo…


Jezuité
Roman Ludva
Nakladatel: Host
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 31.8.2016

Brněnský kartograf a vysokoškolský učitel Marek Hola, který se zabývá především prací jezuitských kartografů, se jednoho dne pustí do zkoumání tajemné mapy z poloviny sedmnáctého století, pro niž se vžil název Oculus adamantis, tedy Diamantové oko. Její autorství je připisováno jezuitskému matematikovi a astronomovi Valentinu Stanzelovi, který působil jako profesor na Jezuitské univerzitě v Olomouci. Obecně se mezi odborníky soudí, že se jedná o přípravnou studii mapy Měsíce. Tomu ovšem neodpovídá řada podstatných, nejen astronomických detailů.
Zkoumání Marka Holu přivede k Josefu Loskovi, sběrateli historických map a olomouckému rodákovi, který jako mladík emigroval z Československa a dlouhá desetiletí žije ve Vídni. Krátce po jejich setkání je však Loska zavražděn. Kromě vídeňské policie se do pátrání po vrahovi zapojuje také Hola, sběratelova žena Anna a jeho vídeňští přátelé. Zároveň však vyplouvají na povrch zvláštní okolnosti vzniku mapy.
Co tedy mapa ve skutečnosti zobrazuje? Jde o povrch měsíce, nebo o tajemnou kresbu přivezenou misionáři z Latinské Ameriky? Nebo o něco docela jiného? A jak dávná historie souvisí s vraždou sběratele map ve Vídni? To všechno jsou otázky, které vyvstávají v průběhu napínavého děje a směřují k nečekanému rozuzlení.


Vyjednavač

Frederick Forsyth
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 31.8.2016

Profesionální vyjednavač Quinn je pověřen jednáním s únosci syna amerického prezidenta. Tato funkce vyžaduje zkušenost praktického psychologa, odvahu vojáka i obratnost kriminalisty. V průběhu vyšetřování Quinn zjišťuje, že se ocitl v centru rozsáhlého spiknutí, jehož cílem je rozvrátit vztahy mezi velmocemi a znemožnit realizaci velké odzbrojovací smlouvy, která by znamenala konec mnoha zbrojařských firem. Co proti tomu zmůže muž sice zocelený válkou a nebezpečím, ale zcela sám…?


Dům u jezera
Kate Morton
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 31.8.2016

Když Grace ve čtrnácti letech poprvé vchází do impozantního šlechtického sídla Riverton, netuší, že její život se v příštích několika málo letech obrátí naruby. Rozlehlý dům ukrývá záhady předchozích generací. Spletité předivo vztahů mezi panstvem a služebnictvem i napětí mezi jednotlivými členy šlechtické rodiny vytváří barvitou mozaiku osudů, které ožívají v Graceiných vzpomínkách. Její příběh, nerozlučně spjatý s životem nadané okouzlující Hannah, dědičky rivertonského panství, se odehrává na pozadí převratných bouřlivých časů po první světové válce. Jen Grace ví, jaké tajemství si její matka vzala s sebou do hrobu, jen ona byla svědkem tragédie, která se roku 1924 odehrála na břehu rivertonského jezera.


Na Větrné hůrce 
Emily Brontë
Nakladatel: Alpress
Žánr: společenský román
Vychází: 31.8.2016

Do usedlosti Větrná hůrka přivede otec Hindleyho a Kateřiny malého cikánského chlapce. Dají mu jméno Heathcliff. Hindley k němu od počátku cítí nenávist, která po smrti otce přeroste v ponižování a týrání. Heathcliff to kvůli lásce ke Kateřině snáší, jenže ta, přestože ho také miluje, se nakonec vdá za někoho jiného. Od tohoto okamžiku žije Heathcliff jen pomstou.


Muž proti muži
Louis L' Amour
Nakladatel: Alpress
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 31.8.2016

Jud Devitt s partou dřevařů chce vykácet rozlehlý les a ze dřeva nařezat pražce na stavbu železnice. Má vlivné konexe a často používá úplatky nebo zastrašování. Jenže Clay Bell, jemuž patří nejen pozemky, ale i obě přístupové cesty k nim, je pevně rozhodnut ubránit svůj majetek stůj co stůj. Nic jiného mu ostatně nezbývá.


Strážní andělé 
Zoe Hardwick
Nakladatel: Alpress
Žánr: společenský román
Vychází: 31.8.2016

Cherri sní o rodině, o bohatém a úspěšném manželovi. Zdá se, že právě takového našla v doktoru Nashovi, se kterým se počítá na místo primáře. Idyla i láska však trvají jen do chvíle, než Nash svede na Cherri tragickou chybu, která má za následek smrt pacienta. Brzy vyjde najevo, že fatálních omylů je víc, jenže někdo v nemocnici nestojí o potíže a vše se snaží ututlat.


Václav IV. - Sám sobě nepřítelem
Jaroslava Černá
Nakladatel: Alpress
Žánr: historický román
Vychází: 5.8.2016

Pro milovaného syna Václava IV. najde nevěstu jeho otec – císař Karel IV. Volba padne na Johanku Bavorskou, ta vyhovuje jeho politickým ambicím. Mladá nevěsta se s prostředím pražského dvora, dobře sžívá, ale po Karlově smrti se mladý pár ocitá v nelehké situaci: ona se snaží být dobrou královnou a manželkou, ovšem Václav je nevyzpytatelný a zdá se, že posadit se na trůn po velkém císaři je nad jeho síly.


Podfuk s diamanty
Peter Mayle
Nakladatel: Argo
Žánr: román
Vychází: 9.8.2016

Bonviván, světák, labužník a příležitostný detektiv Sam Lewitt se opět vrací z Los Angeles do kouzelné a sluncem zalité Provence. Když jedné dámě z místní společenské smetánky náhle zmizí diamanty, Elena, Samova partnerka jak v lásce, tak v řešení zapeklitých situací, přiletí prošetřit událost pro pojišťovnu, pro kterou pracuje. Tato krádež je však jen tou poslední v sérii zdánlivě vzájemně nesouvisejících, avšak čím dále tím více odvážných loupeží. Elena se do vyšetřování pustí ráda, protože jí to umožní nejen setkat se opět se starými přáteli, ale zejména se Samem. Spolu pak postupně zjistí, že ty odvážné a „dokonalé“ loupeže mají společného jmenovatele. Čím více podrobností odkrývají, tím jasněji si uvědomují, jak nebezpečné může být odhalit plnou pravdu... Mezitím však je třeba přebudovat jeden starý dům, dělit se o láhve rosé a vychutnávat plody provensálského léta.


Vysoké hry inspektora Rádla
Marek Skřipský
Nakladatel: Moba
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 30.8.2016

Doba zrychluje, nabírá obrátky, které ženou Československo i Evropu do nebezpečných časů. Druhá polovina třicátých let se nese ve znamení překonání hospodářské krize, dynamického rozvoje a pokroku v mnoha oblastech. Vrchní inspektor Jan Rádl ze Zpravodajské ústředny ale zná i její odvrácenou tvář. Do pohybu se dávají síly, kterým bude muset čelit se stávajícími i novými kolegy. Kolbiště je stále užší a užší a karty jsou možná rozdány tak, že ani sebevětší úspěch na tajné frontě katastrofu stejně neodvrátí. Je třeba připravit se na zlé roky…


Euforie 
Lily King
Nakladatel: Beta - Dobrovský
Žánr: společenský román
Vychází: 10.8.2016

Píše se rok 1933 a v džungli na Nové Guineji svede náhoda dohromady tři antropology: Nell Stoneovou, autorku slavné knihy, jejího ambiciózního manžela Fena a mladého Andrewa Banksona, který sem utekl před svou minulostí. Společně zkoumají domorodý kmen, vzájemně se inspirují k nevídaným myšlenkám a zdá se, že výprava skončí velkým vědeckým úspěchem. To by se ovšem trojici nesměla připlést do cesty láska, vášeň a prudká žárlivost… Strhující román je inspirován životem Margaret Meadové, průkopnice terénní antropologie.


Cujo 
Stephen King
Nakladatel: Beta - Dobrovský
Žánr: horor
Vychází: 16.8.2016

Přichází to velice nevinně, jako vždycky. Veliký přátelský pes pronásleduje divokého králíka, který spadne do skryté podzemní jeskyně, a rozvíří spící zlo krutější než smrt sama. Zděšený čtyřletý kluk vidí, jak se samovolně otvírají dveře jeho šatníku, a vykřikuje při pohledu do démonických krhavých očí, které svítí ze tmy. Maineské městečko Castle Rock je v zajetí děsivé hrozby...


Vraždy na střední škole
James Patterson, Maxine Paetr
Nakladatel: CooBoo
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 3.8.2016

O smrti svých rodičů Tandy pokračuje v pátrání po vlastní minulosti a doufá, že se dokáže povznést nad špinavé dědictví, které jí rodiče zanechali. Již se zdá, že se svět vrací do normálu, ale v tom okamžiku je obviněn její bratr z vraždy své okouzlující přítelkyně. Tandy se snaží dokázat bratrovu nevinu a při vlastním vyšetřování zjistí, že po celém Manhattanu jsou vražděni studenti a studentky prestižních soukromých středních škol. Jednou z posledních obětí byl student školy, na kterou chodí i sama Tandy – a ona sama až příliš dokonale zapadá do profilu obětí. Policie však odmítá brát její obavy vážně a ani si nedokáže spojit jednotlivé vraždy. Ovšem Tandy jedno ví určitě – v jejím bezprostředním okolí řádí vrah a je velmi pravděpodobné, že ona má být jeho další oběť. A tak jí zbývá stále méně času, nejen aby dokázala bratrovu nevinu, ale především aby si zachránila vlastní život.


Milenci
Rod Nordland
Nakladatel: Ikar
Žánr: literatura faktu
Vychází: 4.8.2016

„Romeo a Julie Afghánistánu“, tímto přirovnáním označuje autor příběh afghánské dvojice mladých lidí, kteří riskovali vše, aby mohli být spolu. Zakija a Alí vyrůstali vedle sebe, přesto jako kdyby byli každý na jiné straně zeměkoule – jejich rodiny pocházely z odlišného prostředí a panovala mezi nimi nesmiřitelná propast. Když tedy Alí požádal Zakijina otce o dívčinu ruku, dočkal se kategorického odmítnutí. Zamilovaná dvojice se však rozhodla vzít osud do svých rukou a vzali se tajně. Od té doby se ukrývají a hrozí jim smrt.


Obrazy ze života M.
Světlana Žuchová
Nakladatel: Motto
Žánr: román
Vychází: 3.8.2016

Životní příběh hlavní hrdinky Marisie, která se po smrti matky rozhodla vrátit z Vídně na Slovensko a pracuje jako zdravotní sestra. Každodenní banální život se střídá s výjimečnými událostmi, hrdinka vzpomíná na matku, na svého partnera a obtížnou integraci do jeho rodiny, na příčiny rozpadu jejich vztahu, a nevyhýbá se ani palčivým otázkám, které řeší v zaměstnání. Setkává se i s nevlastním bratrem, o jehož existenci neměla ani tušení. A protože je velmi racionální, neustále „rozumně“ vysvětluje všechno, co ji potká.


Děti, které přežily
R. D. Rosen
Nakladatel: Ikar
Žánr: literatura faktu
Vychází: 4.8.2016

Na osudech tří židovských dívek – z Polska, Holandska a Francie – autor otevírá téma židovských dětí, které přežily druhou světovou válku v úkrytech.
Dočteme se o polské Židovce Sophii, které spolu s její matkou zařídil jejich otec falešné doklady a rodné listy prokazující křesťanský původ. Sám krátce poté zmizel a rodina o něm už nikdy neslyšela; matka tak s malou Sophií zůstala sama a v neustálém strachu z prozrazení přežily celou válku. Díky tomu, že hovořila německy, pracovala jako písařka u místního SS důstojníka, který ani netušil, že zaměstnává Židovku. Malou Floru odložila matka nejprve do kláštera, a když i tento úkryt začal být příliš nebezpečný, putovala holčička do bezdětné rodiny francouzsko-švédských manželů, kteří byli chráněni švédskou ambasádou. Malou Carlu zase spolu s její matkou ukrýval holandský holič.
Kniha se věnuje i tematice vlivu dětských traumat na život v dospělosti obecně: v kariéře, navazování vztahů, ale i v psychické vyrovnanosti a povědomí o vlastních kořenech.



Piknik v Provence 
Elizabeth Bard
Nakladatel: Motto
Žánr: společenský román
Vychází: 3.8.2016

Autorka bestselleru Oběd v Paříži nás zve na další kulinářské a životní dobrodružství. Elizabeth s manželem při romantickém výletu propadli kouzlu Provence, rozhodli se odstěhovat na venkov a otevřít si tam zmrzlinářství. Její druhá autobiografická knížka obsahuje lákavé recepty na jídla jako plněné cuketové květy, fíkový koláč či medovo-tymiánová zmrzlina, ale především vypráví o všem, co se může stát, když se dva lidé z města přestěhují na venkov, když manželé zakládají společný podnik, když se americké děvče učí francouzskému stylu rodičovství a když vášnivá kuchařka objevuje klasickou provensálskou kuchyni. S vtipem, humorem a kopečkem jahodového sorbetu nám Elizabeth připomíná, že život – v kuchyni i mimo ni – je dostaveníčko s neočekávaným.


Po meči i po přeslici
Zora Beráková
Nakladatel: Motto
Žánr: historický román
Vychází: 3.8.2016

Patřili k nejbohatším šlechtickým rodům v Českém království. Jejich ambice byly vysoké a dosahovaly až ke královskému trůnu. Přesto se zdálo, jako by na rodě Smiřických spočívala kletba. Na svět přicházeli s chabým zdravím a umírali mladí. Jejich největší naděje, poslední mužský potomek se zdravým rozumem, Jan Albrecht zemřel v pouhých čtyřiadvaceti letech. Mezi jeho sestrami, Eliškou Kateřinou a Markétou Saloménou se rozpoutal lítý boj o dědictví. Jenže když se dvě perou, obvykle se směje někdo třetí…


Vražda bez oběti
Zora Beráková
Nakladatel: Motto
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 10.8.2016

Dvacet kriminálních povídek nás zavádí do nejrůznějších prostředí a odhaluje různé podoby lidských vztahů, vášně a touhy, které doutnají pod povrchem a nakonec vedou ke zločinu, jehož motivy bývají někdy velmi podivné a občas i naprosto malicherné.

Mohlo by se vám líbit

24 komentářů

  1. Tolik krásných knížek! Hodně mě zaujaly: Václav IV., Marie Kristýna, Po meči a přeslici, Dům u jezera, Vražda bez oběti a Úsměvy žen :-) Skvělý článek, díky za něj ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není za co :) Jsem ráda, že se článek líbí, Luci :)

      Vymazat
  2. Tulák a Dvůr trnu jsou u mě jasná volba. Ještě váhám nad Domem u jezera.

    OdpovědětVymazat
  3. Mám v plane si prečítať Slavičí píseň a Úsměvy žen.Hrdina ma u vás krásnu obálku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Slavičí píseň se taky už těším! A když si vybavím anotaci na Úsměvy žen, taky je to lákavé :-D

      Vymazat
  4. Tolik knih zase vychází, jen mít více času a peněz :)
    Krásné léto ti přejem ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju, taky přeji hezké léto se spoustou knih :)

      Vymazat
  5. Srpen je nesmírně plodný měsíc, chystám se na hezkou řádku knih :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně přijde, že ať je jakýkoliv měsíc, těch knih se mi tu sejde vždy plno :-D

      Vymazat
  6. Já postupně zjišťuju že bych potřebovala tak miliardy abych měla doma všechny knížky, které si chci přečíst... Krásný clanek, děkuju :)
    Můj web:http://stranky-plne-kavovych-zrnek.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není za co ;) Máš pravdu, těch krásných knížek, které lákají k přečtení, je hodně :)

      Vymazat
  7. Ajaj toho zase bude :) Dvůr trnů a růží, Tulák a Hrdina, to je nutnost :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mě to bude taky Dvůr trnů a růží, jsem zvědavá :)

      Vymazat
  8. Jooo, to zas bude těžké rozhodování :)) Určitě mě zaujala Kulka, Dům u jezera - tuto chci teda určitě stejně jako Popravčího, Ty, já a ti druzí mě též lákají a mají super obálku... no bude to velmi těžké :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nad Kulkou pořád ještě váhám. Ale nepopírám, anotace zní hodně zajímavě! Asi si počkám, jak se knížka ujme :)

      Vymazat
  9. Tulaka mam na seznamu. A Dvur trnu a ruzi si rozmyslim, neslysela jsem tak uplne chvalu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zkusím jít do risku, snad nebudu zklamaná :)

      Vymazat
  10. Za mě Kulka a Děti, které přežily. Srpen vypadá mnohem lépe něž minulý měsíc. To jsem si skoro nic nemohla vybrat :)
    KATY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že těch knižních novinek za červen, které by až tak moc lákaly, nebylo :)

      Vymazat
  11. Pro mě jsou ''must-havy'' Dvůr trnů a růží, Nedej se a Šťastně až navěky :)
    Vraždy na střední škole mě ale také docela lákají :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak uvidím, co pak budeš říkat na Nedej se :) Zatím ji neplánuji kupovat :)

      Vymazat
  12. Dvůr trnů a růží si musím pořídit, ale chtěla bych ho spíše v originále, tak uvidím, jak se mi poštěstí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad Ti to vyjde ;) Aspoň to čekání na překlad dalších dílů nebudeš mít tak dlouhé, když to chceš číst v angličtině :)

      Vymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu