Jaké knihy vychází v ČERVENCI 2016

1.7.16

Léto nám oficiálně začalo před pár dny, školákům začaly letní prázdiny a jak jinak strávit letní horké dny, než u vody, na zahradě, chalupě? No přeci s knihou, respektive s knihami! Proto jsem pro Vás sepsala knižní novinky na měsíc červenec, aby Vám nic neuniklo. Snad se knižní novinky budou líbit...


Záblesk světla 
Garth Stein
Nakladatel: Ikar
Žánr: společenský román
Vychází: 15.7.2016

Léto roku 1990. Jones Riddell nedávno zbankrotoval a po neshodách s manželkou se rozhodli pro dočasné odloučení. Teď přivádí svého syna Trevora do Riddell House, monumentálního rodinného sídlo vypínajícího se nad rozlehlém pozemku nad Pugetovým zálivem u Seattlu, jehož výstavbě kdysi padl za oběť čarokrásný les. Jones sem přichází s jediným cílem – přesvědčit svého otce, trpícího Alzheimerovou chorobou, aby sídlo prodal.
Záhadný a trochu i strašidelný dům je plný tajemství, a tak Trevor při zkoumání tajných schodišť a podzemních katakomb narazí na ducha, který má s domem své plány – přírodě vrátit to, oč byla obrána. Chlapci však nikdo krom jeho dědečka nevěří. Jeho odvaha postavit se tváří v tvář temné minulosti svých ziskuchtivých předků se však ukáže být jedinou možností, jak celou rodinu zachránit…


Barbara Cartland
Nakladatel: Baronet
Žánr: román pro ženy
Vychází: 8.7.2016

Po smrti svého prastrýce lady Rosanna Donningtonová s překvapením zjišťuje, že se stala dědičkou značného majetku. Coby sirotek se však okamžitě stane terčem zájmu mnoha členů londýnské společnosti, kteří ji chtějí pojmout za manželku – samozřejmě ze zištných důvodů. Rosanna se však chce vdát z lásky.
Když ji o ruku požádá i neotesaný a protivný Walter Fenwick, rozhodne se dívka utéci z Londýna na své nové sídlo na venkově, Donnington Hall.
Po cestě se náhodou setkává s hrabětem z Meltonu, svým novým sousedem, který má po těžké nehodě na koni podlomené zdraví. Pod tíhou dalších událostí se Rosanna nečekaně rozhodne předstírat, že je zkušená ošetřovatelka, a pečovat o zraněného hraběte.
Dokáže Rosanna hraběte vyléčit? A co se stane, když se její pacient dozví její tajemství? A vzdá se sir Walter své lákavé kořisti jen tak bez boje?
 

Rukojmí
Stefanie Pintoff
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 1.7.2016

Ztichlý Manhattan brzy ráno… Před katedrálou svatého Patrika stojí mladá žena, v ruce drží dřevěnou destičku s nápisem „POMOZTE MI“. Je vyděšená, nemluví, a když se jí někdo pokusí vyhovět, umírá zasažena přesně mířenou ranou do čela. Poklidná předvánoční atmosféra rázem vezme za své. Pro jednu agentku FBI, několik rukojmí neznámého šílence a celé město začíná dlouhý a trýznivý den.
Útočník trvá na tom, aby byla přivolána zvláštní agentka Eve Rossiová. Odmítá vyjednávat a má opravdu nezvyklé požadavky. Hrozí výbuchem katedrály a těch, kteří v ní zůstali uvězněni. A přitom chce tak málo – jen vyslechnout pětici „svědků“, obyčejných lidí, které podle všeho nic nespojuje. Všem hodlá položit stejnou, jednoduchou otázku: Čím jste se provinili? Za špatnou odpověď však následuje trest…


Marianne Kavanagh
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 1.7.2016

Kim a Harry se nikdy neměli v lásce a nic na tom nezměnilo ani to, že se Harry zapletl s Kiminou starší sestrou Evou. Zatímco Kim nikdy nechápala, co spontánní Eva na tomhle škrobeném bankéři vidí, Harrymu zas přijde Kimin život dočista k smíchu a nebojí se dát jí to najevo. Když se však náhle ocitne v sázce život té, kterou oba nejvíc milují, předsudky musí jít stranou. A nakonec možná existuje i víc věcí, které dokážou milovat společně…


C. J. Redwine
Nakladatel: Baronet
Žánr: young adult
Vychází: 13.7.2016

Po matčině smrti se život korunní princezny Lorelei dramaticky změní. V zájmu posílení odvěkého spojenectví její rodné Havraní říše a sousedního Morkantu se Loreleiin otec znovu ožení, a sice se sestrou zesnulé královny, Irinou.
Zpočátku se zdá, že je všechno v nejlepším pořádku: panovník Havraní říše i jeho dvě děti jsou konečně šťastní. Irina však pomocí temné magie postupně ovládne celý zámek včetně krále, jenž se stává pouhou loutkou, závislou na vůli své manželky...
Lorelei ví, že proti Irině může bojovat jen jedinými zbraněmi – a to kouzly, která budou mocnější než královnina. Musí však být rychlejší, důvtipnější a silnější než Irina a v boji o trůn Havraní říše a záchranu lidu svého království je ochotná obětovat i to nejcennější – svůj vlastní život.


Stephanie Laurens
Nakladatel: HarperCollins
Žánr: román pro ženy
Vychází: 15.7.2016

Tvrdohlavá a sebevědomá Angelica Cynsterová je přesvědčená, že svého budoucího manžela pozná na první pohled. Když jí během plesu padne zrak na záhadného šlechtice, nade vší pochybnost ví, že on je ten PRAVÝ. Jenže srdce se jí brzy rozbuší z úplně jiného důvodu, než je láska… onen tajemný cizinec ji totiž unese!
Osmý hrabě z Glencrae nemá jinou volbu než unést Angeliku, nejmladší z Cynsterových sester, s nimiž už ale nechce mít nic společného. Aby zachránil svůj hrad a celý klan, musí Angeliku přesvědčit ke spolupráci. A na zpečetění tohoto obchodu jí nabídne manželství!


Will Grayson, Will Grayson 
John Green, David Levithan
Nakladatel: YOLI
Žánr: společenský román
Vychází: 18.7.2016

Chicago je dost velké město a dva středoškoláky z jeho opačných konců může dohromady svést leda náhoda. A aby se navíc ti dva jmenovali úplně stejně, totiž Will Grayson, musí ta náhoda být hodně veliká.
Jenže opravdový spád věci naberou teprve tehdy, když se do všeho vloží ještě někdo třetí – kamarád jednoho z Willů zvaný Drobek, tornádo v lidské podobě. Drobek je střední útočník školního týmu amerického fotbalu, autor, skladatel, producent, režisér a hlavní hvězda nejlepšího muzikálu všech dob, a především věčně zamilovaný gay. A když ten se do něčeho pustí, můžete si být jistí, že při zdi se držet nebude…
Oba Willy čeká řada příjemných i méně příjemných překvapení a postupně si budou muset znovu přebrat všechno, co si mysleli o sobě, o lásce i o přátelství.


Jojo Moyes
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 18.7.2016

Lisa McCullenová se nikdy nedokázala odpoutat od minulosti. Ale nedotčené pláže a uzavřená komunita obyvatel australského přímořského městečka jí nabízí svobodu a bezpečí, po nichž tolik touží – když už ne pro sebe, tak pro svou desetiletou dcerku Hannah. Jenže pak přijede Mike Dormer, ubytuje se v rozpadajícím se hotýlku legendární lovkyně žraloků a Liziny tety Kathleen a veškerý klid a mír Stříbrné zátoky a vlastně vše, na čem Lise záleží, je rázem v ohrožení. Tenhle navoněný panák z Londýna chce totiž z hotýlku a zálivu, jenž skýtá útočiště velrybám, udělat prosperující turistické letovisko. A i když je to přesně ten typ člověka, kterého by Lisa měla nenávidět, co nevidět začne ohrožovat i Lisino rozhodnutí znovu se nezamilovat do někoho, kdo si to vůbec nezaslouží...


Louise Penny
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 1.7.2016

Léto vrcholí, vrchní inspektor quebecké Sureté Armand Gamache si jako každý rok připomíná s manželkou Reine-Marie výročí seznámení v Manoir Bellechasse, odlehlém luxusním hotýlku nedaleko Three Pines. Nejsou však sami. Sjela se sem také početná, bohatá a vážená rodina Finneyových – kvůli své oslavě.
Rozkošný Manoir Bellechasse sice obklopuje ryzí příroda, je na něm však cosi nepřirozeného. Vedra se stupňují, dusivá vlhkost se blíží, na rodinnou sešlost přijíždějí nečekaní hosté… a letní bouře za sebou zanechá mrtvé tělo. Je na zkušeném Gamachovi, aby odhalil neproveditelnou vraždu, dlouho pohřbená tajemství i zášti pečlivě skryté za zdvořilými úsměvy. A také překonal sebe sama.
 
 
Bernhard Aichner
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 1.7.2016

Jak daleko byste zašli, abyste pomstili toho, koho milujete?
Brünhilda Blumová doufala, že tajemství, které dávno pohřbila, již nebude muset nikdy odkrýt. Pak ale za podivných okolností zemře její manžel a Blumové se z minuty na minutu zhroutí svět. Brünhilda plánuje pomstu. Především si však klade otázky: Co se doopravdy stalo? Proč musel Mark zemřít? Když najde odpovědi, začne jednat. Nemilosrdně.
Jak toho může být schopná?
Odpověď na to leží v minulosti staré mnoho let...


Danielle Steel
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 1.7.2016

Stephanie Adamsová byla manželkou úspěšného muže a milující matkou jejich dětí. I když kdysi toužila po šťastnějším životě, naučila se žít s tím, co má. Manžel jí byl dlouhá léta nevěrný, zatímco ona před dětmi pečlivě skrývala jeho chyby. Nečekaná smrt jejího muže ji však náhle postaví před nečekanou volbu: nastal nyní skutečně čas, aby žila i svůj život? Bláznivý výlet do Vegas a náhodné setkání s countryovou hvězdou Chasem Taylorem Stephanie dočista změní hodnoty a štěstí se náhle zdá na dosah. Připustí ale její rodina, že i ona na něj má nárok?


Anne Tyler
Nakladatel: Ikar
Žánr: společenský román
Vychází: 1.7.2016

Rodina Whitshankových oplývá jakýmsi nepopsatelným nádechem výjimečnosti, zároveň se ale podobá jakékoli jiné rodině. V příbězích, které jednotliví protagonisté vyprávějí sobě i jiným, odhalují jen část pravdy – a některé kousky skládačky vyplouvají na povrch až po mnoha letech. Jako ve všech rodinách i v té jejich je spousta lásky a smíchu, stejně jako zklamání a žárlivostí. V centru děje jsou manželé Abby a Red a jejich čtyři děti, především nejmladší syn Denny, neschopný se vázat ani k povinnostem, ani ke vztahům či práci, zároveň rozčilující i přitažlivý, který se do rodiny vrací a zase mizí, rozvíří emoce a stáhne se.
Rodinná sága začíná ve dvacátých letech minulého století, kdy do Baltimoru přicházejí Redovi rodiče Junior a Linnie, a pokračuje až k Abbyiným a Redovým vnoučatům na počátku nového století. Hlavně se ale odvíjí kolem krásného domu, který patriarcha Junior kdysi postavil pro bohatého zákazníka a pak získal pro sebe.


Agatha Christie, Charles Osborne
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 1.7.2016

Je skoro půlnoc a kvůli mlze na pobřeží Jižního Walesu není vidět na krok. Právě v takový čas hledá pomoc v domě Warwickových zbloudilý řidič, který nedaleko havaroval. Jenže namísto pomoci nalezne v pracovně – mrtvolu pána domu. A také jeho vyděšenou ženu, jež se ochotně přizná ke zločinu. Richard Warwick byl bezohledný muž, alkoholik a tyran. Od doby, co jej nehoda při lovu připoutala na kolečkové křeslo, trávil noci střílením otevřeným francouzským oknem na zvířata. „Vpadl jsem do vašeho rodinného vraždění,“ komentuje situaci nečekaný příchozí a nabídne údajné pachatelce pomoc. V té chvíli ovšem ještě netuší, jak moc se může celá rodinná historie zamotat.
Neočekávaný host z roku 1958 je jednou z nejlepších divadelních her Agathy Christie – šokující, plnou překvapivých zvratů, a přitom úspornou a přehlednou. Aby si příběh mohli vychutnat i fanoušci, kteří neměli možnost vidět jej na divadle, přepracoval hru v roce 1999 do románové podoby znalec autorčina díla Charles Osborne.


Laurelin Paige
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 8.7.2016

Pokračování erotické romance Závislá na tobě. Alayna Withersová doteď znala jen jediný typ vztahu, a ten obvykle končíval jejím pádem do spirály pronásledování a závislosti. Poté, co jí Hudson Pierce otevřel své srdce a dokázal jí, že milovat jde i jinak, rozhodla se odstranit poslední bariéry a odevzdat se mu. Cítí, že zničení téhle lásky by znamenalo její konec. Jenže nejen ona, ale i Hudson má svá tajemství. Minulost je vtahuje do sítí nedůvěry a Alayna se obrací na jedinou osobu, která Hudsona zná nejlépe – na Celii, kterou si kdysi měl vzít. O Hudsonovi se od ní ale dozví víc, než si kdy přála vědět.


Frederick Forsyth
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 8.7.2016

Naposledy byl Fantom viděn, jak mizí v labyrintu podzemních chodeb pařížské opery, aby již nikdy více nebyl spatřen… Opravdu nikdy?
Po mistrovském úniku z Francie do New Yorku začíná Fantom nový život. Tajně buduje obrovské království nedozírného bohatství a moci, aby mohl uskutečnit svůj doposud nejambicióznější plán – vybudovat v New Yorku tu nejúchvatnější operu na světě a přilákat do ní Christine, objekt Fantomovy letité touhy a posedlosti, z níž se mezitím stala uznávaná operní pěvkyně, aby zpívala hlavní roli v opeře, kterou zkomponoval sám Fantom…



Padající detektiv
Christoffer Carlsson
Nakladatel: Panteon
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 15.7.2016

Zavražděný sociolog, vyděšený šestiletý svědek a ohrožení násilnickými gangy: nový případ Lea Junkera mu návrat k policii nijak neusnadňuje. Všem musí dokazovat, o čem se dennodenně snaží přesvědčit sám sebe – že je fyzicky i psychicky zase fit a plně práceschopný. Když Leo s kolegou Birckem konečně objevují horkou stopu, je jim případ odebrán a předán švédské tajné službě. Ale to tím víc probouzí Leovu ctižádost a posiluje jeho pocit, že některé důležité detaily tohoto případu by měly být ututlány…


Akce Farao
Philipp Vandenberg
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: historický román
Vychází: 20.7.2016

Anglický archeolog profesor Shelley dostane podezřelou nabídku. Místo svého pána se však na nebezpečnou schůzku dobrovolně vypraví jeho horlivý sluha Omar. Je zazděn v hrobce a jako zázrakem po týdnu objeven živ a zdráv s vypáleným cejchem Tadamanu na paži. Omar nemá o této tajné organizaci sebemenší tušení, ale má dostatek důvodů, aby se o ni zajímal. Po řadě neuvěřitelných dobrodružství se Omar zaplete do sítě zrádných a dvojsečných her výzvědných služeb evropských mocností, které v Egyptě pátrají především po hrobu Imhotepa, v němž má být uloženo nejen nesmírné množství zlata, ale i klíč ke znalostem, které po smrti geniálního stavitele upadly v zapomnění. Imhotepovo tajemství však chrání viry jakési neznámé smrtelné choroby…


Divocí koně
Dick Francis
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 20.7.2016

Tom Lyon je mladý filmový režisér. V Newmarketu, srdci dostihového světa, natáčí příběh o smrti manželky jednoho trenéra, k níž došlo před šestadvaceti lety - a která se nikdy nevysvětlila. Byla to sebevražda, nebo vražda? Ani Tomův scenárista, autor románu inspirovaného stejnou událostí, na tuto otázku nedal v knize jasnou odpověď. Režisér proto začne sám pátrat v minulosti, aby zjistil, co se tehdy skutečně stalo. Jenomže brzy je napaden jak on sám, tak představitel hlavní role. Evidentně má někdo zájem na tom, aby minulost zůstala minulostí a natáčení se přerušilo…


Mefisto
Tess Gerritsen
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 22.7.2016

PECCAVI – nápis načmáraný krví na místě brutální vraždy mladé ženy: ZHŘEŠILA JSEM. Je to mrazivý vánoční pozdrav pro detektiva Jane Rizzoliovou a soudní lékařku Mauru Islesovou. Rizzoliová záhy odhalí souvislost mezi obětí a záhadným klubem Mefisto z bostonské luxusní čtvrti Beacon Hill. Jeho členové se věnují zkoumání zla. Dá se vědecky vysvětlit? Má fyzickou podobu? Chodí po světě démoni? Po šokujícím objevu mrtvoly přímo u jejich prahu je zřejmé, že kdosi – nebo cosi – skutečně obchází městem. Zdá se, že zlo existuje. A zplodilo svého nového ďábelského následovníka…


V rytmu valčíku 
Susanna Kubelka
Nakladatel: Ikar
Žánr: společenský román
Vychází: 25.7.2016

Kdo by nemiloval kdysi slavné císařské hlavní město?
Koho neláká Vídeň středověká, renesanční nebo barokní?
Autorka v knize plné vzpomínek, zážitků a emocí vypráví příběhy odehrávající se uvnitř zdí kulturního a společenského centra v uplynulých stoletích. Vykresluje pestrý, neotřelý, plastický a také poučný obraz města, jež mělo a má osobitou atmosféru, své zvyky a vlastní rytmus života. Krásné, smutné i vtipné historky o životě předků, o vídeňských bálech, typických restauracích a kavárničkách, o tom, jak se ve Vídni tančí, muzicíruje a miluje a proč jsou vídeňské pokojské nejkrásnější na světě, prokládá úryvky z textů jiných spisovatelů a pamětníků.



Červený mustang se nevrátil
I. M. Jedlička
Nakladatel: Moba
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 25.7.2016

Kniha nejzajímavějších kriminálních případů z celé republiky, jež známému českému autorovi vyprávěli sami detektivové, kteří jednotlivé kauzy vyšetřovali a pachatele usvědčili.
Kromě napínavého děje a nečekaného rozuzlení jsou povídky i výtečnou sondou do lidských osudů – odhalují nejen to, jak ke zločinu došlo, ale bezprostředně odpovídají i na otázku proč. Jedinečný je také autorův pohled na velice náročnou práci kriminální služby.



Mrtvola v brnění - Případy královského soudce Melichara
Jan Bauer
Nakladatel: Brána
Žánr: historický román
Vychází: 25.7.2016

Je říjen roku 1306. Na oslavu zvolení nového českého krále Rudolfa Habsburského se na rynku Většího Města pražského koná rytířský turnaj. Jako první se mají utkat přítel a oblíbenec nového krále, pěvec rytířských písní Hartmann z Kuenringu s českým šlechticem Čeňkem z Lipé. K všeobecnému překvapení stačí Čeňkovi lehký úder dřevcem, aby Hartmann spadl ze sedla do prachu kolbiště. K údivu všech přivolaný ranhojič zjišťuje, že je dočista mrtvý. Co horšího, někdo ho předem zabil a do klání mezi šraňky poslal na koni mrtvolu v brnění. Hartmannovi sluhové jsou jako podezřelí okamžitě uvězněni, ale královský soudce Melichar z Roupova se jich zastane. Případ je totiž podstatně složitější… Kdo tedy potřeboval odstranit Hartmanna z Kuenringu? Komu vadil majitel hradu Vitoraz nedaleko českého pomezí? Královský soudce Melichar chce přijít této záhadě na kloub. A to stůj, co stůj! Druhý případ soudce Melichara z pera úspěšného autora historických detektivek.


Osvětim - Nacisté a "konečné řešení"
Laurence Rees
Nakladatel: Universum
Žánr: literatura faktu
Vychází: 25.7.2016

Kniha významného britského historika Laurence Reese pojednává o nejkrutějším nacistickém zařízení, které bylo jádrem komplexního systému vyhlazování a místem plánované realizace „konečného řešení židovské otázky“. Je to příběh o brutalitě, odvaze, útěku a přežití, působivá výpověď o tom, jak k lidské tragédii takového rozměru vůbec mohlo dojít.


Čtvrtá ruka
John Irving
Nakladatel: Odeon
Žánr: román
Vychází: 29.7.2016

Román Čtvrtá ruka si klade zajímavou otázku: Jak má člověk poznat, že se mu zdá o jeho vlastní budoucnosti? A odpověď zní: Budoucí věci si lze představit, jen když člověk spí nebo je zamilovaný... Zpravodaje jisté newyorské televize postihne během natáčení reportáže v Indii tragická nehoda - doslova v přímém přenosu, před zraky milionů televizních diváků, mu levou ruku ukousne lev. Známý bostonský specialista zatím čeká na příležitost provést podobnou transplantaci. Za této situace se ozve jistá dáma z Wisconsinu a "nabízí" ruku svého manžela - ten by ovšem musel nejprve zemřít. Jenže manžel je živý, relativně mladý a zdravý muž.
Tak začíná desátý román Johna Irvinga. Zprvu připomíná humoristickou satiru anebo dokonce erotickou frašku, jeho závěr je však stejně realistický a dojímavý jako kterákoli z jeho dosavadních knih. Román je klasickou ukázkou Irvingova autorského stylu a nacházíme v něm jeho oblíbená témata, současně však nabízí pronikavý pohled na to, jak významnou roli v lidském životě hrají "druhé šance" a ochota ke změně.


Umění hříchu
Sabrina Jeffries
Nakladatel: Baronet
Žánr: román pro ženy
Vychází: 27.7.2016

První román nové série Hříšní ctitelé pojednává o americkém malíři Jeremym Keaneovi, který se při pobytu v Londýně dohodne s hrabětem z Blakeborough, že namaluje portrét jeho sestry Yvette, aby se pro ni lépe sháněli nápadníci. Hrabě s Jeremym dojednává, že spolu založí nový pánský klub, jenž bude sloužit k tomu, aby si muži mohli pomáhat v obtížném úkolu dobře provdat mladé ženy ze svých rodin.
Jeremy, jenž je Yvette uchvácen od prvního pohledu, se zároveň domluví tajně i s ní, že mu bude stát modelem ještě pro jeden obraz. Ta s tím souhlasí pod podmínkou, že ji Jeremy na oplátku propašuje do nevěstince, kde chce hledat nemanželského syna svého druhého, zločinného bratra Samuela. Jeremy a Yvette se přitom spolu sblíží, ale Jeremy se musí nejdřív srovnat se svou minulostí i se svými nejbližšími příbuznými.


Smrtící sliby
J. D. Robb
Nakladatel: Metafora
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 28.7.2016

Záhadný případ Evy Dallasové… nebezpečí číhá v minulosti.
Na počátku stojí krabice, adresovaná Evě. V ní najde zbraň, odznak, průkaz Amaryllis Coltraineové a vzkaz od vraha: MŮŽETE SI TY VĚCI NECHAT. MOŽNÁ CO NEVIDĚT POŠLU NĚKOMU JINÝMU VAŠE.
Coltraineová přišla do New Yorku z Atlanty, ale jako policistka sloužila už příliš dlouho, aby nevěděla, jak se v džungli velkoměsta ubránit. A přesto přišla o život. Někdo ji zabil její vlastní zbraní pár kroků od domova.
Pro Evu Dallasovou, poručíka Newyorské policie, to ale není jen další v řadě případů. Kromě toho, že zavražděná byla jednou z nich, policistkou, měla vážnou známost s Eviným kolegou a kamarádem patologem Morrisem. Plánovali spolu šťastnou budoucnost, ale tomu všemu učinil neznámý vrah konec.
Eva se se svou typickou tvrdohlavostí a vytrvalostí zakousne do případu. Pravda musí být odhalována po vrstvách, pěkně jedna po druhé. Vyptává se parťáků a informátorů zavražděné kolegyně, jejích sousedů, zkrátka každého, kdo by mohl do věci vnést jasno. Evin manžel, miliardář Roarke, jehož majetky se neomezují jen na naši planetu, se mezitím pustí do pátrání v Atlantě. Oba je čeká překvapení. Zdá se, že vražda má cosi společného s Amaryllisinou bolestnou, temnou minulostí.
Evu to samozřejmě nezastraší. Naopak! Musí ten případ vyřešit, ať to stojí, co stojí. Je to slib. Závazek.


Láska po francouzsku 

Fiona Valpy
Nakladatel: Baronet
Žánr: společenský román
Vychází: 8.7.2016

Může se štěstí „ztratit v překladu“? Gině se to málem stalo. Nejdřív všechno ztratila, aby pak mohla všechno zase najít: lásku, přátele i rodinu. A ona i čtenáři si přitom užijí spoustu zábavy, obav i slz dojetí.
Omamný jako francouzské víno - takový je román Fiony Valpy Láska po francouzsku.
Gina přijde o skvělou práci, přítele i část rodiny, a tak se rozhodne pro zbrusu nový začátek. Vymění chladnou šedivou Anglii za slunný francouzský jih, plný barev a skvělého vína. Začne žít ve starém domě na venkově, zděděném po milované tetě. Objeví v něm staré tajemství jedné velké lásky, které však hrozí rozbít celý její svět.
Také ji stíhají různé pohromy: od auta, zapadlého do příkopu, přes spadlou střechu i s komínem, až k tomu nejhoršímu faux-pas. Jdou vůbec překonat rozdíly mezi britskou a francouzskou náturou a způsobem života? A jak do toho zapadá sexy a záhadný Cédric?


Kamenní strážci

Alec Palmer
Nakladatel: Alpress
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 29.7.2016

Posvátné jezero Titicaca se rozlije, tisíce lidí zahynou. Členové vyšetřovacího týmu Jennifer Donovanová a Denis Scott zjistí, že pod hladinou je cosi neobvyklého. Stopy vedou až na tajemný Velikonoční ostrov. Zde se skrývá dávné tajemství, které je tak mocné, že může obrátit naruby celou historii lidstva. A mnozí, aby je získali, se nezastaví před ničím…


Sběratel duší
Elizabeth Peters
Nakladatel: Alpress
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 29.7.2016

Althea vyrůstala v Egyptě po boku otce, uznávaného archeologa, až do doby, než ho obvinili z falšování starožitností. Krátce nato zemřel a ona nechápala, co se stalo. Po letech obdrží dopis od muže jménem Abdelal. Ten pro jejího otce pracoval a nabízí jí důležité informace. Althea je odhodlaná otcovo jméno očistit, ale dorazí pozdě – Abdelal je po smrti a překážet někomu začíná ona.


Cizinec 
Nora Roberts
Nakladatel: Alpress
Žánr: společenský román
Vychází: 29.7.2016

Shelby přišla o manžela a vzápětí i o všechny iluze…Ten okouzlující Richard, který ji hýčkal jako princeznu, jí zanechal obrovské dluhy. Když pak otevře jeho bankovní schránku, zjistí ke svému úžasu, že její manžel nezemřel. On totiž vůbec neexistoval.


Ostrov s vůní čerstvého chleba
Jenny Colgan
Nakladatel: Argo
Žánr: román
Vychází: 29.7.2016

Někdy se stane, že žijete celé roky s přítelem, s nímž máte vlastní prosperující podnik, bydlíte v luxusním manažerském bytě v Plymouthu, chodíte do vybrané společnosti, a zdá se, že jinak to ani být nemůže. A pak přijde bankrot, váš vztah to zničí a najednou nemáte nic. Chce to velkou odvahu začít znova. Třicetiletá Polly to dokázala. Bez prostředků, bez přátel se ocitla na přílivovém ostrově v Cornwallu. A po práci v designérském studiu začala péct chleba a zjistila, že hníst těsto rukama je pro její bolavou duši zázračný lék. Elitní společnost plymouthských podnikatelů vyměnila za rybáře, vyjíždějící každý večer na moře za úlovkem. Nebylo lehké bydlet v nehostinné krajině, kdy je třeba přizpůsobit život přílivům, jež odříznou ostrov od okolního světa, a kde bouře přináší smrt i těsné přátelství. Zpočátku byl jejím jediným kamarádem papuchalk, který náhodou vlétl dírou ve střeše k ní do domu. Chtěla zde zůstat jen tak dlouho, než se zase postaví na nohy, ale nakonec zjistila, že tenhle kouzelný ostrov jí zcela učaroval.


Dívka jménem Boy
Helen Oyeyemi
Nakladatel: Argo
Žánr: román
Vychází: 7.7.2016

Pátý román Helen Oyeyemi je dosavadním vrcholem autorčiny tvorby. Obsahuje vše, co se stalo pro autorku charakteristické a co jí vyneslo zařazení na prestižní seznam nejlepších mladých prozaiků, který zveřejňuje vlivný britský časopis Granta. Práce s pohádkami, mýty, kulturními aluzemi, neustálé prostupování skutečnosti a fikce i náhlé zvraty, to vše najdeme v příběhu dívky jménem Boy. Ta vyrůstá bez matky v rodině krysaře, který na rozdíl od mytického krysaře z německé legendy lidi nepřitahuje, ale odpuzuje. I Boy od něj prchá a protlouká se Amerikou padesátých let, až nakonec skončí v náručí vdovce, jenž je otcem dívky jménem Snow. Oyeyemi na tomto trojúhelníkovém půdorysu rozehrává pro ni typickou hru, kdy nic není tím, čím se zdá být a kdy čtenáře čeká na každém rohu překvapení. Dívka jménem Boy je kniha čtivá, vtipná a bohatá nejen na četné aluze.


Řezači kamene
Pieter de Buysser
Nakladatel: Argo
Žánr: román
Vychází: 12.7.2016

Berlín, malý plácek uprostřed města, na který nemá vláda kvůli byrokratické kličce žádný vliv. Na nevyužívaném pozemku si kdysi dávno čtyři vlámské děti postavily kruhovou Zeď: žádný začátek, žádný konec a uprostřed velká prázdnota. Půl století z onoho místa bují krásné a vtíravé skalisko nových příběhů, zvyků a hnutí do vnitrozemí a pak dál přes hranice států a kontinentů. Ti lidé, řezači kamene, se stali legendami. O padesát let později čtveřice stavitelů pomalu stárne; jsou sice ještě bojovní, ale přece jen – především smířliví. Nadchází doba střídání stráží: přicházejí čtyři podobné vlámské děti – jejich odraz v zrcadle. O Starších a jejich Zdi slyšely, četly a snily. A připravují se. Zdá se jim, že bytí původní čtveřice ztratilo svůj smysl. Pro ponurost však není v oblasti za Zdí místo. Je to pískoviště. Hřiště pro nové myšlenky. To, co se tam odehrává, je nevinná zábava, ale je zde také útočiště pro lidi, kteří přišli zdaleka, aby zasadili semínko, které snad časem vyklíčí, aby s dětskou nevinností kladli otázky, a z další otázky pak udělali svou práci. Je tu prostor k hraní a zejména k vyprávění příběhů.
Pieter De Buysser je už po desetiletí autorem významných divadelních her. Ale až teď si troufnul na opravdový román. A jak se dalo čekat, nejde o žádné průměrné dílo. De Buysser nechal své hrdiny, aby se pokusili se o nepředstavitelné – aby vymysleli úplně nový svět.


Poslední hvězda
Rick Yancey
Nakladatel: Baronet
Žánr: sci-fi
Vychází: 20.7.2016

V jedné chvíli tu jste, a v další už nejste. Tak to bylo i předtím, než Jiní přišli. Jiní nevynalezli smrt, pouze ji dovedli k dokonalosti. Dali smrti tvář, aby na nás vyzráli, protože věděli, že je to jediný způsob, jak nás zničit. Konec nenastane na nějakém kontinentu nebo v oceánu, na žádné hoře ani planině, v džungli či v poušti. Skončí to tam, kde to začalo, kde to zůstalo od samotného počátku: na bitevním poli v posledním bijícím lidském srdci.
Naším nepřítelem jsou Jiní, ale zároveň my sami. Jsou všude kolem nás, a přitom nejsou nikde. Touží po naší Zemi, a přesto chtějí, abychom ji měli my. Přišli, aby nás zničili i zachránili. Ovšem za těmito hádankami se nachází jediná pravda: Cassie byla podvedena, a stejně tak Eso, Zombie a Nuget. A s nimi i všech sedm miliard lidí, kteří kdysi žili na naší planetě. Podvedeni Jinými, podvedeni námi samotnými.
V posledních dnech na Zemi se zbylí přeživší budou muset rozhodnout, co je důležitější: jestli záchrana vlastních životů... nebo lidstva.


Münsterův případ
Hakan Nesser
Nakladatel: Moba
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 11.7.2016

Když čtyři důchodci slaví výhru v loterii, teče alkohol proudem. Závratná radost však netrvá dlouho. Pár hodin po bujaré oslavě je totiž jeden ze seniorů nalezen mrtvý. Byl ubodán zezadu přímo ve svém bytě. Případu se ujímá komisař Münster, neboť Van Veeteren si vzal na rok volno a věnuje se poklidné práci v antikvariátu. Nikdo z jeho kolegů však nevěří, že by dokázal s vyšetřováním jen tak přestat. A opravdu, brzy se na něj Münster obrací s prosbou o radu, protože případ je čím dál záhadnější. Po nějaké době se k činu přizná vdova po zavražděném.
Van Veeteren si je však jistý, že ta žena lže...


Divoké časy
G. F. Unger
Nakladatel: Moba
Žánr: román
Vychází: 20.7.2016

Krásná vdova Sue Canonová a její tři synové se rozhodli ovládnout Missouri. Za vytyčeným cílem šli úporně, tvrdě a neohroženě. Najali si ty nejlepší špehy a pistolníky a ničili každou konkurenci, zlomili každý odpor. Podpláceli politiky, městské rady i maršály, a tak během několika let vzrostl jejich vliv a moc přímo nezměrně.
Žádný strom však neroste až do nebe. Bezohledné počínání bratrů Canonových se nakonec obrátilo proti nim - vzbudili postupně takovou nenávist, že jim přivodila krutý pád...


Prokletí brněnských řeholníků
Vlastimil Vondruška
Nakladatel: Moba
Žánr: historický román
Vychází: 20.7.2016

Jedním z osobních nepřátel Oldřicha z Chlumu byl olomoucký biskup Bruno ze Schauenburku. Proto správce Bezdězu nesmírně překvapí, když biskup požádá krále Přemysla II. Otakara, aby Oldřicha poslal vyšetřovat do Brna. A ještě záhadnější je údajný důvod jeho cesty - krádež v klášteře tamních minoritů. Oldřich z Chlumu navíc dostává od olomouckého biskupa rozsáhlé pravomoci a je tedy zřejmé, že jde o nesmírné vážnou záležitost. Toto podezření se záhy potvrdí. Ihned po jeho příchodu do Brna je brutálně zavražděn celerárius minoritského kláštera. Smrt hrozí i Oldřichovi a jeho pomocníkům panoši Otovi a veliteli Divišovi, neboť se ukáže, že ve hře je cosi velice znepokojivého.


12.12
Vítězslav Jareš
Nakladatel: Moba
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 28.7.2016

Kapitán Karel Krol vyšetřuje hromadnou vraždu skupiny mladých rebelantských malířek, které si říkají Wild graffiti. Jak tento masakr souvisí s incidentem, jenž se odehrál na česko-rakouských hranicích před skoro čtyřiceti lety? Následují další vraždy spojené s namalovanými extravagantními obrazy…
Kniha významného českého spisovatele a spoluautora scénáře seriálu Kriminálka Anděl, který za svoji prvotinu Intrikáni získal Výroční cenu nakladatelství Mladá fronta v kategorii původní česká tvorba.


Nejšťastnější dívka na světě
Jessica Knoll
Nakladatel: Jota
Žánr: román
Vychází: 7.7.2016

Její dokonalý život je dokonalá lež.
Jako teenagerka na prestižní škole zažila Ani FaNelliová šokující a veřejné ponížení a od té doby zoufale hledá sama sebe. Teď, když má úžasnou práci, perfektní a drahý šatník a pohledného aristokratického snoubence, stojí na prahu vysněného dokonalého života, který pracně budovala.
Jenomže Ani má tajemství. Hluboko v její minulosti je pohřbeno něco, co ji stále pronásleduje, něco osobního a bolestného, co hrozí, že vybublá na povrch a všechno zničí.
Román Nejšťastnější dívka na světě přináší pozoruhodný vhled do života ženy, která „touží mít všechno“ a neváhá pro to udělat, co je v jejích silách. Autorka nám představuje hrdinku, která se díky nesmlouvavé ctižádosti a pronikavému vidění světa dokázala odstřihnout od tíživé minulosti a dosáhla svých cílů. Alespoň to tak vypadá…
Otázkou je, zda tak drásavou a skandální událost navždy pohřbít ve své mysli. Co by se stalo, kdyby vyšla s pravdou ven? Bude to znamenat konec všeho, k čemu se tak usilovně dopracovala, nebo to pro Ani bude vysvobození?
Prvotina Jessicy Knollové, která se okamžitě stala bestsellerem, není jen strhnujícím thrillerem s takřka detektivní zápletkou, ale i dílem zamýšlejícím se nad palčivými otázkami moderní společnosti. Dotýká se tématu ženy jako oběti, hledá odpověď na to, odkud se bere násilí a co je jeho spouštěčem.


Dům žen bez mužů 

Karine Lambert
Nakladatel: Motto
Žánr: společenský román
Vychází: 27.7.2016

V tomto domě žen jsou muži všudypřítomní... v jejich nostalgických vzpomínkách, v jejich zranitelnosti, v jejich vzteku a v jejich zmizelých touhách. Pět žen různého věku a z různých prostředí má společný jediné: nechtějí už ani slyšet o lásce a rozhodly se pro jiný způsob života... Až do okamžiku, kdy poklidnou hladinu jejich života rozbouří nová nájemnice. Juliette se líbí jejich přátelství a semknutost, jejich odvaha a jejich nekonformnost. Ale ona rozhodně na muže nerezignovala! A mluví o tom nahlas. Naruší spolehlivé jistoty svých sousedek? Román je vážný i humorný zároveň, zabývá se těžkostmi lásky, volby životní cesty, utrženými ranami a touhou po štěstí, blízkou každé ženě.


Otázka ztracené hlavy
E. J. Copperman, Jeff Cohen
Nakladatel: Argo
Žánr: román
Vychází: 26.7.2016

Samuel Hoenig je mladý muž, který má vlastní podnik, žije s matkou a miluje baseball. Řekli byste – nic výjimečného. Jenomže Samuel je velice výjimečný. Trpí Aspergerovým syndromem (i když on sám je přesvědčený, že je to spíš výhoda než utrpení), což mu sice trochu komplikuje komunikaci s ostatními lidmi, ale co se týče přesných analýz, mohl by soupeřit s tím nejlepším počítačem. Na živobytí si vydělává tak, že lidem odpovídá na otázky. Jakékoli otázky. Jak dlouho žije anakonda? Z čeho je baseballový míček? Jaké bude zítra počasí? Když dostane otázku: "Kam zmizela hlava Miriam Masters-Powellové?" nabere jeho dosud poklidný výzkum v pohodlí vlastní kanceláře docela jiný směr. Spolu s „asistentkou pro mezilidské vztahy“ paní Taylorovou zahájí pátrání, při kterém půjde o hlavu i jim.
 

Mohlo by se vám líbit

15 komentářů

  1. Nejvíce se těším na Oživlý kámen :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ať se ti pak líbí, Luci :) Já jsem z této série nečetla ani jednu, ale mohlo by to být zajímavé :)

      Vymazat
  2. Parádní seznam. Člověk ani neví, na co se dívat dřív. U mně samozřejmě nejvíc zabodovaly detektivky a thrillery, ale stejně neumím vybrat jednu na kterou se těším nejvíc. Nejraději bych měla všechny :D :D Zaujala mě také kniha o Osvětimi. Mám ráda historii a tahle může být opravdu dobrá.

    OdpovědětVymazat
  3. Super, mám ráda, když vidím, na jaké knížky se mohu těšit. Nejvíc mě láká knížka Nechápej mě špatně :) P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda :) Taky mě ta knížka zaujala ;)

      Vymazat
  4. Já se strašně těším na Willa :) Už jsem četla recenzi na knihu a strašně mě natěšila :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ať si knížku užiješ! ;) Já jsem na knížku Will Grayson, Will Grayson viděla trailer a odradilo mě to :/

      Vymazat
  5. Vôbec som nezaregistrovala, že nová kniha od Anne Tyler ide byť už aj v preklade, super. No a Nejšťastnejší divka na světě, som počula, že je to celkom dobré také rýchle a trošku "creepy" čítanie, tak som zvedavá na ohlasy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knížka od Anne Tyler mě svou anotací taky dost láká. Jsem zvědavá, jestli příjemně překvapí :) Já jsem o Nejšťastnější dívce na světě moc neslyšela, ale na ohlasy jsem zvědavá! :)

      Vymazat
  6. Zase vychází spoustu krásných knih :) Určitě si musím pořídit Mefista, ta mi od Tess Gerritsen ještě chybí. Ale láká mě třeba i Špulka modré nitě, Padající detektiv, Rukojmí... no zase to bude těžké rozhodování :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych se teď měla s knihami lehce krotit :D Teď už je nemám opravdu kde dávat, leda na zem :D Ale nepopírám, spousta knížek mě láká :)

      Vymazat
  7. O Stínové královně jsem toho slyšela tolik nehezkého :D Ale i tak se na to těším, retellingy pohádek já můžu :) Pořád přemýšlím, jestli koupit Willa Graysona, když ho mám v angličtině :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jestli se ti Will Grayson líbil natolik, že by stálo zato si jej pořídit i v češtině, proč ne ;)

      Vymazat
  8. Páni, těch je. Některé mě vůbec nezaujaly, ale našlo se jich pár, které jsou můj žánr. :o) Will Grayson už se mi pod kůži dostal. Jen mi knihu zkazil trochu otevřený a zrychlený konec... Já se nejvíc těším na knihy, které sice vyjdou letos, ale až koncem léta a zimních měsíců. :o/ Díky za článek, člověk, aby pořád utrácel za knihy. XD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, ono je otázkou, jestli tyhle typy článků nejsou vlastně na škodu.. teda především pro naše peněženky :D jinak samozřejmě ne ;) Měj se moc hezky!

      Vymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu