Unboxing #21

16.6.16


Hezký den všem knihomolům!
Dnes jsem se po delší době dočkala dlouho očekávaného balíčku, ve kterém se nacházelo spoustu (7) knižních pokladů, které jsem si objednala z bux.cz. Hlavním důvodem zpoždění bylo, že součástí objednávky byla i kniha, která byla v předprodeji a delší dobu trvalo, než ji naskladnili. Naštěstí balík s knihami mám již doma a můžu se z něj těšit. Abych ale nemluvila pořád v hádankách, pojďme si knihy rovnou představit...


Jako první na mě z krabice vykoukla kniha, která celou objednávku pozdržela, a to Dcera, což je 4. díl ze série Selekce. Všechny knížky ze série mají naprosto krásné obálky, a pokud jste příznivci Selekce, koncem srpna by měla vyjít další knížka k této sérii.


Když jsem se doslechla o knize Bábovky, nejdříve jsem jí nevěnovala pozornost, jelikož povídky se mi zrovna číst nechtěly. Přesto jsem se nechala zviklat, protože kniha byla dlouhou dobu vyprodaná a po přečtení několika recenzí vás blogerů, jsem se rozhodla do toho jít a snad nebudu litovat. S tím také souvisí nákup další knížky od autorky Radky Třeštíkové, a to To prší moře, která podle anotace vypadá rovněž velmi slibně.


Možná pro některé z vás bude jméno Lesley Pearse známé, a to díky románu Unesená. Já jsem sice neměla příležitost přečíst si tento román, ale zato mě zaujala její další kniha Společnice. Další knihou, která pro mě byla nutností - Čas žen.


Když jsem četla knihu Narodili se, aby přežili (recenze zde), několikrát v ní byla zmíněna kniha Jih proti Severu. Díky tomu se mi kniha pomalu dostávala do podvědomí a já se o ni posléze začala zajímat. Přečetla jsem si komentáře, podívala se na hodnocení a uznala jsem, že přečíst si tuhle knihu (dvoudílnou sérii) bude nutnost. V bux jsem si ji tedy zakoupila jako komplet, což vyšlo mnohem levněji.


To je z mého rozbalovacího reportu všechno. Doufám, že se vám dnešní výběr knížek líbil, a budu ráda, když mi dáte vědět, jestli jste některou z těchto knih četli, popřípadě jestli se některou chystáte číst, nebo jestli vás vůbec lákají...

Mějte se hezky.
Lucie

Dvanáct žen, dvanáct osudů propojených v jednom románu. Napadlo vás někdy, co řeší milenka ženatého muže a jaká je ve skutečnosti ta příšerná manželka, o které jí on vypráví? Nebo proč má sestra manželky tak špatný vztah se svojí dcerou. Jak se vlastně cítí ta patnáctiletá holka, na kterou si rodiče nikdy neudělají čas? A kam se vlastně poděly ty peníze? Kdo je vzal, kdo je ztratil, kdo je utratil, kdo je našel a kdo je bude muset vrátit? Nechte se strhnout upřímnou zpovědí hlavních hrdinek, kde nechybí ironie, humor, bolest, napětí, nenávist ani láska. Kde se emotivní příběhy vzájemně prolínají, jeden vede ke druhému, k celé řadě zajímavých rozuzlení a potom nerušeně pokračují dál, někdy šťastně, někdy ne, takový už je život.

Napínavé psychologické drama jedné zdánlivě obyčejné rodiny, ve kterém autorka umožní čtenáři nahlédnout nejen do křehké duše dvacetileté Hanky, ale také do osudů dalších, vzájemně propojených postav. S lehkostí sobě vlastní vypráví nelehký příběh o pocitech. O bolesti, o nedorozumění, o strachu, o bezpodmínečné lásce, o otázkách a odpovědích, které se všichni snažíme v životě najít. O naději.


Princezna Eadlyn od malička stále dokola poslouchala vyprávění o tom, jak se potkali její rodiče. Ona ovšem ani náhodou netouží opakovat jejich romantický příběh! O svém životě však nerozhoduje sama. Její protesty jsou naprosto zbytečné, i ona si musí manžela vybrat v Selekci. Nenechte si ujít příběh další generace princeznovské Selekce!


Patnáctiletá Belle vyrůstá v londýnském nevěstinci U Annie, aniž by tušila, co se každodenně odehrává v pokojích nahoře. Annie je totiž její matka a úzkostlivě střeží dceřinu nevinnost. Belle se však nečekaně stane svědkem surové vraždy jedné z matčiných dívek, kterou zabije zákazník. Tato noc změní celý její život. Aby vrah nebyl prozrazen, dívku unese a prodá do pařížského nevěstince. Belle se ocitá v krutém světě zločinu a násilí, nemá nikoho, kdo by ji chránil. Cesty ji zavedou až do dalekého New Orleansu, kde se stane velmi žádoucí a vyhledávanou společnicí. Celou dobu však zoufale hledá šanci, jak utéct a vrátit se domů... Z mladé dívky se postupně stává žena, která je schopna překonat všechny rány osudu…

V jednom z typických leningradských komunálních bytů společně žijí tři osamělé stařeny. Glikeria je dcerou bývalých nevolníků, Ariadna pochází z bohaté rodiny a mluví francouzsky a Jevdokia je nevzdělaná a zatrpklá. Jejich život se změní ve chvíli, kdy je do uvolněné místnosti v jejich bytě přidělena svobodná matka, dělnice Antonina se svou šestiletou dcerou. Ženy se holčičky ujmou a stávají se jejími adoptivními babičkami. Potajmu jí vštěpují znalosti o dějinách své země, tak jak je samy zažily: revoluce, první dny Sovětského svazu, blokáda a hladomor za druhé světové války… Děvčátko reaguje kreslením nádherných obrázků, protože je němé. Kdyby na to přišly úřady, poslaly by dítě do ústavu. Když Antonina těžce onemocní, babičkám hrozí, že milovanou holčičku ztratí — musí jí proto najít nevlastního otce dřív, než bude pozdě.

Dramatický milostný příběh Scarlett O´Harové a Rhetta Butlera vyšel poprvé 12. června 1936 a okamžitě se stal americkým i světovým bestsellerem. Dojímal i provokoval celé generace čtenářů a dodnes si udržuje přízeň širokého publika. Miliony lidí stále oslovuje filozofie víry a naděje v další den, jež pomáhá přežít těm, kteří přišli o všechno.

Mohlo by se vám líbit

34 komentářů

  1. Dceru jsem dnes docetla, byla super. Babovky nejsou myslim povidky, ale prolinajici se osudy ruznych hrdinek. To prsi more mam uz rok, kupovala jsem na doporuceni kolegu, ale nemam na ni cas😃. Uzij si je.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak dočtu Odvrácenou tvář lásky, taky se do Dcery hned pustím :) Ale rozhodně jsem na tvorbu Radky Třeštíkové zvědavá :) Jinak díky, Adris.

      Vymazat
  2. Krásná nadílka, Lucko :) Rozhodně bych si u tebe vybrala... třeba Čas žen a nebo Radku Třeštíkovou :) A Společnice už na mě doma kouká z poličky :) Užij si čtení :)

    OdpovědětVymazat
  3. Bábovky a To prší moře si musím co nejdřív pořídit! Vypadají vážně skvěle :) Dceru si chci taky koupit, ale musím si pořídit a přečíst předchozí díly, které mě hodně lákají :) Užij si knížky a moc se těším na recenze :)
    Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Luci :)rozhodně si celou sérii Selekce přečti, je to takové pohádkové čtení, i když ne tak úplně. Taky se měj hezky a děkuji :)

      Vymazat
  4. Jih proti severu je skvelá kniha :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda, že jsem nešlápla vedle :)

      Vymazat
  5. Bábovky mám přečtené a recenzi napsanou. To prší moře mám v plánu a Jih proti Severu...klasika, nádhera.
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já recenzi právě hledala u tebe na blogu, ale nedohledala jsem :/ Pošleš mi odkaz, prosím, Míši? :)

      Vymazat
  6. Odpovědi
    1. Děkuji :) Dceru si chci nejdříve přečíst a pak asi Bábovky :)

      Vymazat
  7. Jih proti severu je jedna z nejúžasnějších knih. I pokračování Scarlett je skvělé! Přeji příjemné čtení :)
    Kateřina
    trojtecka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Katy :) Tak to jsem ráda, že se můžu těšit na skvělý příběh!
      Měj se hezky :)

      Vymazat
  8. Zrovna dnes mi taktez dorazila Dcera a jsem na ni maximalne natesena! :) snad z ni nebudu zklamana.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky doufám, že nebudu zklamaná, ale když se nám líbily předchozí díly, snad se bude líbit i tento ;)

      Vymazat
  9. PArádní bedýnka, taky bych takovou brala :) Závidím hlavně Bábovky, na ty jsem hodně moc zvědavá, snad se k nim brzy dostanu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako říkám si, že když už Bábovky tolikrát vyprodali, že to musí být dobrá knížka, když je o ni takový zájem :) Uvidíme, necháme se překvapit :)

      Vymazat
  10. Páni, to je ale nadílka, přeji příjemné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  11. Na Dceru už jsem se koukala, a musím si ji brzy pořídit! :) Těším se na recenze! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do Dcery bych se měla začíst brzy, takže recenze bude brzy ;)

      Vymazat
  12. Krásné přírůstky :) Pořád říkám, že do Selekce se snad pustím jen kvůli těm obálkám, které jsou opravdu vydařené :) Taky bych ráda dala šanci Radce Třeštíkové, náměty jejích knih vypadají opravdu lákavě :) Přeji, ať se Ti nové přírůstky líbí a budu se těšit na recenze :) Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Kristy :) Souhlasím s tebou, ty obálky jsou skvostné! Moc hezky se na ně dívá :) Taky se měj fajnově :)

      Vymazat
  13. Teším na recenzie :3 Hlavne na Dceru :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě jsem se do Dcery pustila :) Tak recenze bude brzy :)

      Vymazat
  14. Wau to je balik! A same super kousky.

    OdpovědětVymazat
  15. Lucko máš nádherné přírůstky! velmi ti je závidím :3 Doufám, že se ti budou líbit! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju :) Věřím, že se líbit budou :)

      Vymazat
  16. Pěkné přírustky máš :D Já si teď taky od nich pár kousků objednala a těším se jak malá :D
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se nedivím ;)vždycky když mají knihy dorazit, jsem nedočkavá a natěšená zároveň, takže ti rozumím :D

      Vymazat
  17. Krásné přírůstky!! :)
    Selekci zbožňuji, takže Dcera je pro mě nutnost :)
    Přeji krásné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Selekce je pěkná série. Dnes jsem se právě pustila do Dcery. Jsem zvědavá, jaký názor na ni pak budeš mít ty :)

      Vymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu