Unboxing #20

7.6.16


Všechny vás zdravím při unboxingovém článku! Od posledního unboxingu je to delší doba, a nyní se mi trochu po těchto článcích zastesklo. Knížky mi sice přicházely jako na běžícím páse, především v dubnu, ale když jsem se učila na státnice, nemohla jsem ztrácet čas focením knih. Naštěstí jsou povinnosti za mnou a já si můžu konečně knížky fotit, vybírat pro ně pěkná místa, nebo je zkrátka jen hezky naaranžovat.

Proto jsem využila toho, že mi přišel balík z bux.cz a knihy jsem pro vás mohla nafotit. Kromě jedné jsou všechny z výprodeje.

Nejdříve vás naladím na romantickou vlnu, a to prostřednictvím knih od Danielle Steel. Jako malá jsem se s babičkou na tyhle romanťárny dívala ráda, a zrovna v těchto dnech jsem zatoužila číst něco přeslazeného. Když jsem na bux.cz zahlídla, že Nevýslovnou lásku mají za 89Kč a Šlechetnou ženu za 99Kč, rozhodla jsem se do těchto knih jít. Další v pořadí je Panství Edenbrooke, které je květnovou novinkou.


Další skupinu tvoří dvě detektivky od Agathy Christie - Smrt staré posluhovačky, Pět malých prasátek, a thriller Odplata. Od Agathy jsem přečetla již dvě a brzy se můžete těšit na recenze.


Četli jste některou z těchto knih? Nebo využili jste také nějakých slevových akcí u knih? A ještě na konec všechny úlovky pohromadě...


První a zároveň poslední plavba Titaniku se zapíše i do života výjimečné rodiny Winfieldů. Edwina Winfieldová, vracející se po zásnubách z Anglie, se přes noc stává ženou oplakávající smrt rodičů i muže, kterého milovala. Sama se svými pěti sourozenci se vrací do San Franciska a přebírá ohromnou a nečekanou odpovědnost za vydávání rodinných novin a za celou domácnost. Edwina si umíní udržet rodinu pohromadě. Dvanáct let se pečlivě vyhýbá jakýmkoli citovým závazkům, ale když se jedno dítě po druhém staví na vlastní nohy a odchází, nakonec se i ona osvobozuje od přízraků těch, které milovala a ztratila. Přestože se její život nečekaně změnil, dokáže jej prožít plněji, než by kdy očekávala...

Annabelle vyrůstala v rodině newyorského bankéře. Její dosavadní život obrátí naruby jedno dubnové ráno roku 1912, kdy se její rodiče a bratr vracejí z cesty po Evropě na palubě Titaniku. Tragédii přežije pouze matka. Aby překonala ztrátu, Annabelle začne pečovat o chudé nemocné a studovat medicínu. Zdánlivě idylické manželství končí špatně a Annabelle, zrazená, opuštěná a vystavená skandálu, odplouvá z New Yorku do Francie pustošené válkou. Po válce Annabelle začíná nový život v Paříži – již jako lékařka a také matka. Na minulost pomalu zapomíná...Čas letí...
.
Výjimečný historický román jako stvořený pro nevyléčitelné romantiky. Marianne Daventryová odjíždí na venkov za sestrou Cecily, aby unikla nudné sezóně v Bathu a nadbíhání ctitele, který se jí hnusí. Zatímco Marianne touží po klidu a krásné přírodě, Cecily má v plánu okouzlit pohledného dědice panství Edenbrooke. Jenže když je při příjezdu její kočár nečekaně přepaden neznámým mužem, Marianne zjišťuje, že namísto rozjímání ji čeká tajemství k rozlousknutí. Kdo byl ten podivně přitažlivý cizinec? A dokáže udržet své srdce na uzdě, když se jí sestřin vytoužený muž zalíbí víc, než je vhodné?
.

V Broadhinny, poklidné anglické venkovské obci, "žijí nóbl lidi," jak tvrdí paní poštmistrová Sweetimanová. Zaběhnutý řád sice naruší vražda staré posluhovačky, ovšem policie koná, jak má, a brzy dopadne a před soudem usvědčí pachatele. Tak je to v pořádku - anebo ne? Vrchní policejní inspektor Spence má své pochybnosti, a když se s nimi svěří slavnému detektivovi Hercule Poirotovi, který se nemůže smířit s nudným nicneděláním na zaslouženém odpočinku, rozčeří hladinu tradiční idyly pořádný uragán a z hlubin vypluje na povrch mnohé, co nikdo ani netušil.
.
Hercula Poirota navštíví slečna Carla Lemarchantová a požádá ho o neobvyklou službu - má vyšetřit vraždu jejího otce Amyase Cralea, za niž byla k doživotnímu žaláři odsouzena její matka Caroline. Tato událost je však šestnáct let stará a ani uvězněná Caroline už nežije. Zanechala ale své dceři dopis, v němž ji ujišťuje, že onen zločin nespáchala. Poirot krůček po krůčku rekonstruuje minulost a stanoví si pětici podezřelých, "pět malých prasátek".
.
Johna Schwarze zadrželi poté, co na trajektu plujícím z Finska kopl zničehonic přímo do obličeje jiného muže. Něco tu ale nehraje. Co je vlastně člověk, který si říká John Schwarz, zač? V USA mezitím proklíná Edward Finnigan svůj osud. Nenalezne klid, dokud nebude potrestán vrah jeho dcery. Pachatele měli popravit na elektrickém křesle, ale zvláštní shodou náhod k tomu nedošlo. Policejní komisař Ewert Grens ve Švédsku vyslýchá Johna a zprvu vůbec nechápe, co se před jeho očima odehrává. Zdá se, že ve hře je vysoká politika a zároveň spiknutí.

Mohlo by se vám líbit

14 komentářů

  1. Steelovou jsem kdysi dávno četla a Agáta je klasika :-) Hezké knihy.
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knihy Steelové budou pro mě premiérou, tak jsem zvědavá. Jinak děkuju :-)

      Vymazat
  2. Ale ne, já viděla Eiffelovku na obálce... :D To asi nedopadne dobře - pro mne. :D Od Steelové jsem ještě nic nečetla, před nějakou dobou jsem jednu knihu od ní koupila mamce, ale tu moc nezaujala. Ale jinak obě knihy od Agathy tu mám ve starší verzi. :) Jen jsem je tedy ještě nečetla...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naštěstí je z výprodeje, tak nemusíš mít případně takové výčitky :D Agatha je skvělá, sice jsem četla jen dvě, ale oblíbila jsem si ji, brzy se chci pustit do dalších jejích knih :)

      Vymazat
  3. Moc pěkný balíček :) Na tyto knížky od Agathy si taky ještě brousím zoubky, už je mám od včera v košíku a přestože nejsem na tu úplně velkou romantiku, strašně mě láká Panství... ta obálka je úžasná :) Užij si čtení, Luci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Šárko :) Já to s tou romantikou mám nárazově. Třeba teď jednu takovou čtu (Panství Edenbrooke) a moc se mi to líbí. Na druhou stranu, kdybych romantiku četla denně, byla bych tím přeslazená :D

      Vymazat
  4. Krásné knihy, některé bych si také chtěla přečíst. Přeji hezké čtení!!! :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkné přírůstky, Odplatu jsem na buxu také pořídila a už se na ni těším :) Přeji příjemné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem na ni taky zvědavá, od těch autorů jsem zatím ještě žádnou knížku nečetla :)

      Vymazat
  6. S Agathou jsem se ještě nesetkala a docela se za to stydím, musím to co nejdříve napravit. Přeji příjemné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuju :) Tak lepší později než nikdy ;) Doufám, že se Ti knížky od Agathy budou líbit :)

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu