Jaké knihy vychází v ČERVNU 2016

1.6.16

Po několika měsících nečinnosti jsem opět zde v plné síle... Státnice mám již úspěšně za sebou, takže se můžu zase věnovat tomu, co mě baví - knihám. Přiznám se, že mi čtení a celý knižní svět chyběli a jelikož jsem chtěla být v obraze, na jaké knihy se můžu těšit, z toho důvodu jsem přichystala tento článek o knihách, které vycházejí v červnu.



Jenny Han
Nakladatel: CooBoo
Žánr: young adult
Vychází: 1.6.2016

Lara Jean nečekala, že se doopravdy zamiluje do Petera. Vždyť jen předstírali, že spolu chodí. Ale v jednu chvíli oba předstírat přestali a najednou je Lara Jean zmatenější než kdy dřív a neví co dělat. A pak se do jejího života vrátí jeden kluk, co se jí dříve líbil, a spolu s ním i pocity, které k němu cítila. Je možné, aby byla holka zamilovaná do dvou kluků najednou? Půvabné pokračování knihy Všem klukům, které jsem milovala ukazuje, že láska není nikdy jednoduchá, ale že možná to ji činí tak úžasnou.


Patricia Scanlan
Nakladatel: BB/art
Žánr: společenský román
Vychází: 1.6.2016

Poutavý a podmanivý příběh tří žen: Valerie, která se těší, až se vymaní z vlivu despotického otce, ale sotva se postaví na vlastní nohy, otěhotní a brzy nato zůstane sama, její dcery Briony, a Tessy, upjaté a přehnaně starostlivé matky Valeriina partnera a babičky Briony. Ta v dospělosti, dlouho po smrti svého otce, začne pátrat po tom, proč se s prarodiči z otcovy strany nesměla stýkat. Postupně se rozplétá síť léta nastřádaných křivd a zamotaných osudů. Jednu chvíli se všechno zdá být krásné a dokonalé, ale pak otočíte list a životy postav jsou v troskách. Neštěstí se podepíše na rodinných vztazích, které pokřiví lži, tajnosti a neochota odpouštět.


Táňa Keleová-Vasilková
Nakladatel: Noxi
Žánr: román
Vychází: 1.6.2016

Příběh hlavních hrdinů – Lenky a Michala – je vystavený na obrazech z manželského života. Dny všední se prolínají s těmi hezčími a hřejivějšími a s nimi se proměňují i proagonisté, kteří se brali velmi mladí, plní snů a ideálů, z nichž však postupně museli slevovat, přizpůsobovat se jeden druhému, dětem okolnostem… Lenka s Michalem v průběhu času poznávají, že jen láska nestačí, a pokud chtějí spolu zůstat a vést šťastný život, musí se to naučit. I za cenu ústupků, kompromisů a zřeknutí se vlastních přání a tužeb. Vždyť láska za to stojí…


Němý křik
Angela Marson
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 1.6.2016

Ani ta nejtemnější tajemství nezůstanou pohřbená navždy…
Pět postav stojí u mělkého hrobu. Jeden po druhém se vystřídali při jeho kopání. Jáma pro dospělého by zabrala víc času. Zmařili nevinný život, ale uzavřeli smlouvu a zpečetili ji krví.
Po letech se středoanglické Black Country ocitá v šoku – nejprve je nalezena brutálně zabitá ředitelka místní chlapecké školy, následuje objev lidských ostatků u bývalého dětského domova. A další hrůzné zločiny…
Detektiv inspektor Kim Stoneová si záhy uvědomí, že hledá zvrácenou osobu, jejíž vražedná pouť trvá už pár desetiletí. Že je třeba ji dopadnout, než znovu udeří. A že nezbývá než se co nejdřív vyrovnat s vlastními démony z minulosti. Protože jinak by už mohlo být příliš pozdě.



Hausfrau 
Jill Alexander Essbaum
Nakladatel: Ikar
Žánr: společenský román
Vychází: 1.6.2016

Nic by nebylo tak vzdálené od pravdy jako tvrzení, že se má atraktivní Američanka Anna dobře. Neděje se jí nic strašlivého, přesto však nenachází v životě nic, z čeho by se mohla radovat. Žije v Curychu, jejím manželem je švýcarský bankéř, jemuž vychovává tři děti. Čas tráví na hodinách němčiny pro cizince, péčí o domácnost – a se svými milenci. Ti pro ni pouze představují způsob, jak utéct od všední reality a dokázat si vlastní hodnotu. Přátel moc nemá, ty blízké už vůbec ne a ani se nijak zvlášť nesnaží si je najít. Den za dnem Anna pomalu přežívá v jakési podivné prázdnotě nešťastného osamění, zatímco nad hlavou se jí pomalu stahují mračna. Když je smrtelně zraněn její syn, nenapadne ji, že tohle je jen začátek tragédie…


Tulák
Peter Newman
Nakladatel: Host
Žánr: sci-fi
Vychází: 1.6.2016

Strhující debut plný úplatných a zkažených rytířů a ztroskotaných létajících lodí. A v centru děje stojí tajemná postava osamoceného Tuláka. Svět je zničený, slunce se rozpadlo na dva kusy. Z Trhliny se vyvalila démonická stvoření, přivlastnila si svět a ničí vše, co jim přijde do cesty, zemi i lidi. Lidé svedli bitvu a prohráli. Rytíři a ochránci zemřeli. Nesmrtelní vůdci byli umlčeni. Už není naděje. Je jen Tulák.
Tulák je zničený, zlomený muž: nemá jméno, nemluví. Ale opatruje poslední naději lidstva. O jeho vzácné břemeno ho chce připravit mnoho zlých sil. Co se událo, že se svět změnil v noční můru plnou démonů? Proč síly zla Tuláka tak neúprosně pronásledují? A co je vlastně Tulák zač?



Uvnitř mé hlavy
Francesca Zappia
Nakladatel: YOLI
Žánr: young adult
Vychází: 13.6.2016

Alex je „divná“, alespoň tak ji vnímá její okolí. Přitom má jen vlasy červené jako kečup a fascinují ji živí humři v nádrži supermarketu, trpí paranoiou, že ji pronásledují komunisti nebo že jí někdo otrávil jídlo. Trpí totiž schizofrenií a plete si vlastní halucinace s realitou. Někdy jde obojí od sebe jen těžko rozlišit, jedinou její jistotou je mladší sestra Charlie a Kouzelná osmička, dětská hračka, se kterou se často radí. Pro jistotu má Alex u sebe taky fotoaparát a v případě nouze si věci a lidi fotí, aby měla jistotu, že nejsou jen jejím přeludem. Za přelud považuje nejdřív i Milese, nejdrsnějšího týpka ze školy. Nevymyslela si ho náhodou? Proč by zrovna on měl mít o její společnost zájem...?


Než jsem tě poznala
Jojo Moyes
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 10.6.2016

Louisa Clarková je obyčejná dívka žijící mimořádně obyčejným životem. Má ráda svou práci v bistru, svého dlouholetého přítele a svět, který končí s hranicemi malého rodného městečka. Svůj život by za nic nevyměnila. Když však bistro zavřou, Louise měnit musí. Svět Willa Traynora naopak žádné hranice nemá. Je to svět adrenalinu, velkých obchodů i peněz, svět možností bez omezení. Will svůj život miluje. Když ho však nehoda upoutá na kolečkové křeslo, ví, že už ho nebude moci žít jako doposud. Jen těžko si lze představit více nesourodou dvojici než náladového a depresivní Willa a jeho novou optimistickou a upovídanou ošetřovatelku Louise…
Romantický příběh o dvou lidech, kteří nemají nic společného, dokud jim láska k nohám nepoloží celý svět. S ním však i otázku, jak vysokou cenu je člověk ochoten zaplatit za štěstí toho, koho miluje.



Vlastní krev
Patricia Cornwell
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 10.6.2016

Kay se chystá s manželem na vytouženou dovolenou do Miami. Chce se potápět, užívat si, dobře jíst, odpočívat. A určitě nechce řešit žádný případ. Jenomže v den odjezdu se na zídce zahrady za jejím domem objeví sedm nablýskaných měděných mincí. A vzápětí volá Marino, že pět minut odtud došlo k vraždě. Místo slunce a moře tak Scarpettovou čeká ostřelovač, který vraždí beze stopy a bez důkazů. A nevraždí poprvé. Když se kvůli němu Kay ocitne na Floridě, s dovolenou to rozhodně nemá nic společného. Ale je možné, že by do případu byla zapletená i neteř Lucy? Její vlastní krev?


Dcera
Kiera Cass
Nakladatel: CooBoo
Žánr: young adult
Vychází: 8.6.2016

Princezna Eadlyn od malička stále dokola poslouchala vyprávění o tom, jak se potkali její rodiče. Ona ovšem ani náhodou netouží opakovat jejich romantický příběh! O svém životě však nerozhoduje sama. Její protesty jsou naprosto zbytečné, i ona si musí manžela vybrat v Selekci. Nenechte si ujít příběh další generace princeznovské Selekce!


Střepiny ticha
Val McDermid
Nakladatel: BB/art
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 8.6.2016

Tvůrce psychologických profilů Tony Hill dokáže číst vzorce lidského chování a dekódovat jeho záhady. Když narazí na sérii sebevražd žen, na netu pronásledovaných zvrácenými predátory, začne tušit, že jde o větší a děsivější tragedie, než by se zdálo. Způsoby smrti jsou sice různé, ale okolnosti podobné. Nebyly ty ženy ve skutečnosti zavražděné? Jaký typ sériového vraha může toužit po tom, aby jeho zločiny zůstaly skryté?
Bývalá vrchní inspektorka Carol Jordanová bojuje s vlastními démony, ale lidské životy, které jsou v sázce, ji přimějí vrátit se do akce. Společně s Tonym a novým týmem se pouští do honu na nejnebezpečnějšího vraha svého druhu – na takového, který nezná strach a nemá co ztratit...



Girl Online: Na turné
Zoe Sugg
Nakladatel: Jota
Žánr: young adult
Vychází: 8.6.2016

Pokračování britského bestselleru Girl Online.
Zdá se, že navzdory vzdálenosti, která je od sebe dělí, jsou Penny s Noahem pro sebe jako stvořeni. Vždyť nakonec ustáli i mediální smršť, která vypukla po Vánocích, když se bulvární média o jejich vztahu dozvěděla. Trápení jim způsobuje jen skutečnost, že se mohou vidět tak málo. A tak když Noah Penny pozve, aby s ním odjela na velké evropské turné, Penny má pocit, že její život už nemůže být báječnější.
Jenomže brzy se ukáže, že cesta do Evropy nebude zdaleka taková idyla, jak si Penny původně myslela. Její Kluk z Brooklynu je v jednom kole a nemá na ni vůbec čas, ne každý z jeho týmu Pennyinu přítomnost na turné vítá s nadšením, a aby toho nebylo málo, někdo (že by nějaká Noahova žárlivá fanynka?) jí začne posílat výhružné e-mailové zprávy. Není divu, že netrvá dlouho, a Penny začne mít pocit, že život na turné není nic pro ni… Stýská se jí totiž nejenom po domově a nejlepším příteli Elliotovi, ale i po jejím starém životě, ve kterém nepochybovala o tom, kým vlastně ve skutečnosti je…
Dokáže Penny po Noahově boku najít svou životní cestu, nebo je to úkol natolik těžký, že během jednoho dlouho očekávaného léta přijde o všechno?


Skládačka

John Lutz
Nakladatel: Domino
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 8.6.2016

Sériový vrah, který ze svých obětí vytváří morbidní skládačky. A detektiv, který se snaží poskládat celý případ dřív, než pachatel udeří znovu. I ve svém nejnovějším románu přivádí klasik žánru na scénu soukromého detektiva Franka Quinna, který se proslavil jako neomylný lovec sériových vrahů.
Tentokrát proti Quinnovi stojí drobný mužík s podivně odstávajícím uchem, který od médií dostal příznačnou přezdívku Skřet. Mysl sériového vraha je vždy, jaksi už z podstaty značně odlišná od mysli běžného člověka, ale v tomto případě to platí dvojnásob. Zvrácenost tohoto pachatele děsí i samotného Quinna.
Skřet má totiž velmi podivnou zálibu. Už od dětství nesmírně rád rozebírá všemožné předměty a pak je zase úhledně skládá. Dokud tuto svou nutkavou potřebu uspokojoval prostřednictvím domácích spotřebičů, nikomu to nevadilo, ale teď je situace jiná. Skřet totiž zjistil, že ještě více ho těší vytvářet skládačky z těl zavražděných mladých žen... Ano, v jeho očích je to téměř rovno umění – a je odhodlán tvořit dál. Dokud ho Quinn nezastaví.


Rockové sólo

Kylie Scott
Nakladatel: Baronet
Žánr: young adult
Vychází: 8.6.2016

Co uděláte, když si zrovna potřebujete vylepšit image? Najdete si slušnou a hezkou dívku, z níž uděláte svou snoubenku. O bubeníkovi oblíbené rockové skupiny Stage Dive Malu Ericsonovi se v poslední době v novinách nepíše zrovna lichotivě, a zdá se, že nejlepším řešením je usadit se a najít si vhodnou přítelkyni. Aspoň na nějakou dobu, aby utichly pomluvy. Jenže to by nesměl potkat tu pravou…
Když se Anne vydá na večírek se svými přáteli, netuší, že se tu setká s idolem, jehož plakáty měla v mládí vylepené po zdech pokojíčku. A už vůbec nečeká, že by se s ní tenhle sexy kluk začal bavit – natož aby jí pomohl vyřešit problém, do něhož se ne vlastní vinou dostala. Nápad, že bude hrát roli jeho nové přítelkyně a snoubenky, se jí zdá docela zábavný. I když ví, že trávit čas ve společnosti sexy bubeníka, který obráží jeden bouřlivý a divoký večírek za druhým, nemůže skončit dobře!
Jejich nespoutané rockové sólo, které jim život nabízí, je plné zvratů – jednou nahoře, podruhé dole. Podaří se jim ustát všechny nástrahy, které jim okolní svět připraví?



Alfa
Jasinda Wilder
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 8.6.2016

Pikantní erotický příběh, který vám rozproudí krev v žilách!
Když se to stalo poprvé, připadalo mi to jako zázrak. Účty se mi kupily a dosahovaly takové výše, že by se mi je nikdy nepodařilo splatit. Krom toho jsem právě přišla o práci… A náhle, když už jsem ztratila naději, se ve schránce objevila obálka. Bez zpáteční adresy. Na ní moje jméno a uvnitř šek na deset tisíc dolarů. Stačilo by to na zaplacení všech dluhů a ještě by mi něco zbylo. Mohla bych se soustředit jen na školu. Začít zase žít. Dali byste si na mém místě ten šek proplatit?
Já to udělala. A pak znovu a znovu.
Po roce mi kdosi zaklepal na dveře. Před domem stála černá limuzína a její šofér mi řekl jen: „Přišel čas splatit dluh.“
Nastoupili byste?
Já jsem nastoupila.
Ukázalo se, že někomu dlužím sto dvacet tisíc dolarů. A že mu teď patřím.


Za zdmi paláce

Cay Garcia
Nakladatel: Ikar
Žánr: literatura faktu
Vychází: 7.6.2016

Ve svých 52 letech opouští autorka zaměstnání v obchodním centru v Kapském Městě a nastupuje do kurzu pro komorníky. Po úspěšném absolvování je jí nabídnuta pozice v saúdské královské rodině. Sloužit má u princezny Arabelly. Autorka popisuje obrovské paláce a nesmírný luxus, ohromný vozový park, zásoby jídla nebo kosmetiky, a nabízí i fascinující vhled do reality Saúdské Arábie, kde platí striktní pravidla islámského světa.


Bohatá čínská přítelkyně 
Kevin Kwan
Nakladatel: Omega
Žánr: společenský román
Vychází: 6.6.2016

Rachel Chu se má zítra provdat za Nicholase Younga, dědice jmění, které patří mezi největší v Asii. Má dokonalý briliant vybroušený do tvaru Asscher a jejím svatebním šatům se nevrovná nic, co najdete v pařížských buticích. Její snoubenec je ochoten obětovat celé své dědictví, jen aby si ji mohl vzít. Na jejím místě by snad každá byla v sedmém nebi. Rachel se však nemůže smířit s tím, že na svatbě bude chybět její biologický otec – muž, kterého nikdy nepoznala. Vše se ale náhle změní. Šokující odhalení vtáhne Rachel do světa šanghajského luxusu, který se vymyká všemu, co do té doby poznala. V něm se seznámíme s Carltonem – frajírkem, který bourá jedno Ferrari za druhým a jehož manýry si v ničem nezadají s princem Harrym. Poznáme také Colette, kterou kvůli vztahu se slavným mužem všude pronásledují zuřiví paparazzi. A nakonec je tu člověk, kterého Rachel celý život toužila poznat – její otec. Mezitím jedna z nejobdivovanějších mladých dam Singapuru, Astrid Leong, se zděšením zjišťuje, že být provdaná za novopečeného miliardáře má i svou stinnou stánku. Čínská bohatá přítelkyně je zběsilou jízdou po nejluxusnějších asijských klubech, burzách a milionářských sídlech. Zavede nás do elitních kruhů kontinentální Číny. Představí nám postavy, jejichž věrohodnost bere dech, a umožní nám nahlédnout pod pokličku toho, jaké je to být šíleně bohatý po čínsku.


Ulice Záhadných tajemství
John Irving
Nakladatel: Odeon
Žánr: román
Vychází: 6.6.2016

Čtrnáctiletý chlapec Juan Diego, který se narodil a vyrůstal na skládce odpadů v mexické Oaxace, má o rok mladší sestru Lupe. Dívka je přesvědčená, že zná svou vlastní i bratrovou budoucnost. Je také čtenářka myšlenek – ví, co si myslí většina lidí… Jako starší muž cestuje Juan na Filipíny, ale cestují s ním i jeho sny a vzpomínky. Jak stárneme, žijeme často ve snech a vzpomínkách intenzivněji než v přítomnosti. Nejnovější Irvingův román je příběhem o tom, co se přihodí Juanovi na Filipínách: kde se minulost srazí s jeho budoucností.


Jesse Ventura, Dick Russell
Nakladatel: Bodyart Press
Žánr: populárně naučná literatura
Vychází: 3.6.2016

V tomto výbušném výčtu zločinů a následných maskovacích operací, nabízí Jesse Ventura svým čtenářům odlišný pohled na příběhy, které většina z nás buď slyšela nebo o nich četla v učebnicích historie. Obzvláště ho zajímá ten propastný rozdíl mezi tím, co všechno Americký státní sektor má za informace, a tím co je prezentováno běžným lidem. Ale i média jsou v zatajování reálné historie nápomocna, neboť často odmítají pohlížet na věci z odlišných úhlů pohledu, nebo dokonce aktivně umlčují hlasy lidí, kteří nesouhlasí s názorem širší veřejnosti. Jesse se tedy blíže podívá na všechny ty teorie, které byly během uplynulých let prezentovány, pohlédne jak na pravdu tak i na lži.
Bývalý guvernér Ventura se pravdy nebojí. Jak sám říká: "Když je mi k něčemu odepřen přístup, nenechám se zastrašit, právě naopak - Naštve mne to."

Ve své knize Americká spiknutí, se pouští do hledání odpovědí na otázky:
- Proč se tvrdí, že J. F. Kennedy byl zastřelen zezadu, když je na první pohled vidět, že mu kulka trhla hlavou prudce dozadu?
- Je pravdou, že banda zlodějů v aféře Watergate úmyslně zpackala své vloupání, a to na základě pokynů CIA?
- Jakým způsobem pomohlo použití elektronických hlasovacích přístrojů, Republikánské straně zvítězit ve dvou - a dokonce skoro ve třech - volbách?
- Zda mohly pouhé dva Boeingy 757, strhnout toho osudného jedenáctého září onu dvojici mrakodrapů WTC, a to takovým způsobem, že se roztavila jejich nosná ocelová konstrukce, a že byly v sutinách podzemní požáry ještě více jak tři měsíce po celé katastrofě?
- Co je pravdy na prohlášení Americké vlády z roku 2008, že některé korporace jsou "Too big to fail" (Příliš velké, než aby jim mohlo být dovoleno zbankrotovat), a že tedy musejí býti zachráněny, aby nedošlo k ekonomickému kolapsu?
- A také se podívá na postupné rozbourávání konceptu občanských svobod, a ukáže vám, jak je toto možné použít pro zavedení stanného práva.
Možná, že nebudete věřit všemu, co se v knize Americká spiknutí dočtete, ale alespoň vás tato knížka donutí se hlouběji zamyslet nad všemi těmi věcmi, kterým momentálně věříte.


Rodinné prokletí 

Gina Mayer
Nakladatel: Ikar
Žánr: společenský román
Vychází: 3.6.2016

Paříž roku 1900
Dořino manželství s Gustavem ztroskotalo, její dcera Nanette je naproti tomu poprvé doopravdy zamilovaná. Je ale její vyvolený ten pravý, nebo udělá stejnou chybu jako její matka, která štěstí v lásce nikdy nenašla?
Když se Nanette dozví o tajuplné kletbě, která po generace tíží její rodinu, začne pátrat. Hledání stop ji zavede do Düsseldorfu, kde její prababička Leonore kdysi bojovala o svou lásku.


Emma Campion
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: historický román
Vychází: 3.6.2016

Barvitý příběh lásky a zrady odehrávající se na anglickém dvoře 14. století
Když byl popraven hrabě z Kentu, jeho dcera Joan žila s matkou a bratrem na královském dvoře pod ochranou královny Filipy. Král Eduard III. ve snaze obhájit nárok na francouzský trůn se pouští do války a potřebuje spojence. Joan tedy odjíždí s královnou do Antverp, aby posloužila jako vějička pro bohatého a krutého pána z Albretu. Ocitá se v soukolí politických intrik a v tomto nepřátelském prostředí daleko od domova, kde se může spolehnout pouze sama na sebe, nachází nečekaného spojence.


Heidi Rehn
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: historický román
Vychází: 3.6.2016

Německo deset let po třicetileté válce
Bývalá vojenská felčarka Magdalena by vlastně mohla vést se svým milovaným Erikem šťastný život ve Frankfurtu nad Mohanem, kde se etabloval jako významný kupec. Náhodou se ale dozvídá, že jí manžel zjevně zatajil zprávy o její ztracené rodině v Königsbergu. Když Erik beze stopy zmizí a Magdalena tu náhle stojí úplně bez prostředků, vydává se na dlouhou cestu do Königsbergu, aby rozluštila tajemství své rodiny a také Erikovy minulosti.


Jennifer Hillier
Nakladatel: Baronet
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 22.6.2016

Před třiceti lety policejní náčelník Edward Shank dopadl a zastřelil nejproslulejšího sériového vraha v historii Seattlu: Řezníka z Beacon Hill. Nyní, ve věku osmdesáti let, přenechává svůj viktoriánský dům vnuku Mattovi, nadanému kuchaři.
Během rekonstrukce, kterou Matt v domě provádí, dojde k hrůznému objevu. Matt se musí rozhodnout, zda bude ignorovat děsivé tajemství, půjde na policii či zda vezme věci do vlastních rukou. Minulost jeho rodiny si ale vybírá svou daň i na něm a on sám se začíná zneklidňujícím způsobem měnit.
Jeho přítelkyně Sam věří, že její matka byla zavražděna Řezníkem, třebaže k její smrti došlo dva roky poté, co Edward Shank vraha zastřelil. Sam nicméně její pátrání přivádí stále blíž k pravdě… a také rovnou k Mattovu hroznému tajemství.


Suzanne Enoch
Nakladatel: Baronet
Žánr: román pro ženy
Vychází: 22.6.2016

Rafe Bancroft je jednoznačně darebák! Jenže tenhle sexy a nesnesitelný člověk se stal majitelem Forton Hallu, domova předků Felicity Harringtonové. Temperamentní kráska se rozhodla zachránit svou rodinu i sebe před zkázou, která jim od tohoto hezkého ničemy hrozí. Ale copak to jde, když noc co noc touží po doteku neodolatelného nepřítele?
Rafe sice vyhrál Forton Hall v kartách, ovšem nemá v úmyslu se usadit. Ne, rád by sídlo prodal a vydal se za dalším dobrodružstvím – jenomže pozná Felicity. Zčistajasna je pro něj její náruč lákavější než všechny exotické země světa. Jeho přelétavé srdce to nechápe… Láska je však největším dobrodružstvím ve vesmíru!


Frank W. Abagnale
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 22.6.2016

Skutečný příběh toho nejtroufalejšího lháře a podvodníka v dějinách
Abagnale, génius bankovních podfuků, mazaný podvodník a vynálezce nejlevnějšího cestování napříč světadíly, dokáže stejně lehce sypat kolem sebe náruče padělaných šeků jako dobývat srdce nejpůvabnějších uniformovaných žen - letušek a zdravotních sestřiček. Přeborník převleku si ze světa financí klidně odskočí do nemocnice a vydává se za pediatra anebo si odpřednáší semestr sociologie na univerzitě - jen pro ryzí radost ze hry. Nehoráznost jeho podvodnické akrobacie nezůstane u státních orgánů bez odezvy, a tak se stává i mistrem útěku...  


Alibi 
Sandra Brown
Nakladatel: Ikar
Žánr: společenský román
Vychází: 22.6.2016

Letní atmosféru Charlestonu rozvíří vražda vlivného obchodníka s realitami Lutea Pettijohna. Případ se stává velkou příležitostí pro ctižádostivého žalobce Hammonda Crosse, neboť mu otevírá cestu do křesla okresního státního zástupce. Ovšem jenom tehdy, pokud případ zvládne. Brzy se ukazuje, že je nemálo lidí, kteří si přáli vidět Pettijohna mrtvého. Hlavní podezřelou se však stane žena, jež skrývá tajemství, které by mohlo otřást Hammondovou kariérou, osobním životem i prominentním postavením. A tehdy sii Hammond musí položit otázku, zda se nestal obětí machinací, aby posloužil jako alibi.


Leif G. W. Persson
Nakladatel: Moba
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 21.6.201

Tento román je ošklivá pohádka pro dospělé děti, která by se nikdy neodehrála, nebýt posledního ruského cara Mikuláše II., britského premiéra sira Winstona Churchilla, ruského prezidenta Vladimíra Putina a kriminálního komisaře Everta Bäckströma ze Stockholmu. Každý žil ve svém světě, nikdy se nesetkali (nejstarší z nich byl zavražděn o čtyřicet let dříve, než se narodil nejmladší z nich, a jejich životy dohromady pokrývají více než sto let). Příběh je vyústěním událostí, které uvedli do pohybu právě tito čtyři muži...


Lauren Saft
Nakladatel: YOLI
Žánr: young adult
Vychází: 20.6.2016

Alex, Mollie a Veronika jsou nejlepší kamarádky už od základní školy. Vždycky bývaly nerozlučné, jenže teď na střední se čím dál víc začínají projevovat odlišnosti jejich povah i životních cílů. Navenek to vypadá pořád stejně: společný stůl v jídelně, propařené večery, vzájemné svěřování. Jenže je to opravdové přátelství, nebo jen spojenectví proti nepřátelskému světu dospělých a jiných dívčích part?
Když se spletitými vztahy v jejich trojici pořádně zamíchají kluci, je to pro dívčí kamarádství pořádně těžká zkouška. Dokážou se Alex, Mollie a Veronika oprostit od svých nevraživostí, závisti a pomstychtivosti, nebo je s jejich přátelstvím konec?


Diane Chamberlain
Nakladatel: Ikar
Žánr: společenský román
Vychází: 20.6.2016

Když Tara a Emerson najdou dopis jejich blízké přítelkyně Noelle, která se dobrovolně rozhodla opustit tento svět, uvědomí si, že celé roky vedla druhý život, o kterém ony ani Noellini nejbližší neměli ani tušení. Proč se rozhodla odejít? Vždyť dávala lidem život – pracovala léta jako porodní asistentka a zdála se všem okolo spokojená a šťastná. Co ji vedlo k tomu, aby dlouhá léta tajila, že byla náhradní matkou jiným párům? A mohla tahle podoba jejího pokání napravit pocity viny? Kniha rozplétá soukromá dramata čtyř žen a jejich rodinných tajemství, která měla zůstat navždy skryta.


Bourneovo ultimátum
Robert Ludlum
Nakladatel: Domino
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 22.6.2016

Během slavnosti v malém městečku, kam byli pozváni záhadným telegramem, se dva muži stávají svědky brutální vraždy. Telegram byl podepsán jménem Jason Bourne, a protože oba muži znají pravou Bourneovu totožnost, uvědomí si, že vraždil jeho zapřisáhlý nepřítel Carlos zvaný Šakal. Je zřejmé, že nejhledanější terorista světa vyzývá svého soka k závěrečnému zúčtování.
Univerzitní professor David Webb musí znovu udělat to, co už nikdy udělat nechtěl – převtělit se do nenáviděné postavy zabijáka a stát se Bournem. Hodlá se infiltrovat do ekonomicky a politicky všemocné organizace zvané Medusa a stát se vnadidlem, které přiláká Šakala do smrtelné pasti. Z nastražené léčky ovšem může vyváznout živý pouze jeden z nich...


Pyramida

Henning Mankell
Nakladatel: Host
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 20.6.2016

Kniha Pyramida tvoří v sérii románů o komisaři Wallanderovi krok zpět do minulosti a odhaluje ystadského komisaře tak, jak jsme ho ještě neviděli. První případ vraždy řeší Wallander coby jednadvacetiletý pochůzkář v Malmö, poté ho vidíme jako mladého otce čelícího nečekanému nebezpečí na Štědrý večer, jako detektiva ve středním věku na pokraji rozpadu manželství i jako čerstvě samostatného vyšetřovatele řešícího brutální vraždu místního fotografa. V titulním příběhu se Wallander představuje již v roli zkušeného detektiva se svým typickým stylem instinktivní a zároveň metodické práce, který objevuje nečekané spojení mezi sestřeleným letadlem a vraždou dvojice osamělých sester.
V těchto pěti úžasných příbězích odehrávajících se před úvodním dílem série Vrazi bez tváře sledujeme Kurta Wallandera na jeho cestě k sobě samému nejen jakožto detektivovi, ale také jako člověku.


Nela Rywiková
Nakladatel: Host
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 17.6.2016

Druhá detektivní kniha ostravské spisovatelky
Příběh s detektivní zápletkou zavádí čtenáře do neutěšeného prostředí ostravské periferie, kde je nalezeno tělo zavražděného a profesionálně vypreparovaného muže. Ačkoli první stopy policejního vyšetřování vedou téměř neomylně k místnímu profesionálnímu preparátorovi, vyšetřovatelé začínají postupně rozkrývat složitě spletenou síť mezi lidmi ze zcela odlišných společenských vrstev. Na jedné straně tak stojí novodobá „elita“ v podobě podnikatele Gavly a Pavly Bittnerové, proti nim pak gambler Pavel se svou sestrou a otcem. Přestože by se mohlo zdát, že jediným pojítkem mezi těmito postavami je více či méně zdařilé balancování na hraně zákona, čtenář brzy začíná tušit, že je spojuje daleko víc. Děj doplňuje třetí vyprávěcí linie, sahající až do předválečných časů. Díky tomu můžeme sledovat nejen postupné rozuzlení detektivní zápletky, ale především to, jak snadno se člověk stává obětí lhostejnosti, hněvu a dějinných událostí a jak fatálními důsledky může končit promlčená spravedlnost.



Osvobozená  
Sylvia Day
Nakladatel: Fortuna Libri
Žánr: společenský román
Vychází: 15.6.2016

Gideon Cross. Zamilovat se do něj byla ta nejjednodušší věc na světě. Stalo se to okamžitě. Úplně. A nezvratně.
Vdát se za něj bylo jako uskutečnit si nejsmělejší sen. Ale zůstat v manželství s ním, to je boj. Láska se mění. Ta naše se stala přístavem, kde se ukrýváme před nečasem, a sama je zároveň děsivou bouří. Dvě zraněné duše se spojily do jedné.
Prozradili jsme jeden druhému svá nejhlubší a nejhorší tajemství. Gideon je zrcadlo, v němž se odráží moje nedostatky… a taky krása, kterou jsem sama v sobě neviděla. Dal mi všechno. Teď musím dokázat, že dovedu být jeho skálou a útočištěm, tím, čím je on pro mě. Společně jsme schopni čelit lidem, kteří se nás zlomyslně pokoušejí rozdělit.
Nejtěžší je však pro nás zápas o přísahu, kterou jsme se jeden druhému zavázali. Slib věčné lásky, to byl pouhý začátek. O lásku se musí bojovat, a to nás buď osvobodí, nebo… navěky rozdělí.


Louise Bagshawe
Nakladatel: BB/art
Žánr: společenský román
Vychází: 15.6.2016

Rowena a Topaz, kamarádky ze studií, pozdější rivalky na život a na smrt a posléze znovu nejlepší přítelkyně, si vybudovaly skvělou kariéru a ocitly se na vrcholu.
Rowena je žijící legendou v hudební branži, Topaz vládne ve světě časopisů. Obě jsou šťastně vdané a žijí v přepychu. Zničehonic se však nad oběma začnou stahovat mračna. Rowena pociťuje nepříjemné změny v pracovním životě a vážné problémy se objeví i na domácí frontě. Topaz je na tom ještě hůř a její manželství najednou stojí před krachem.
Obě dosud úspěšné ženy musí čelit hořké pravdě, že když se člověk dostane na výsluní, nepřátelé skrytí ve stínu jen čekají na svou příležitost, a jakmile se jim naskytne, neváhají ji využít. Rowena ani Topaz však nejsou z těch, kdo složí ruce do klína a vzdají se bez boje. Podaří se jim zvítězit i tentokrát?



Štěstí je zadarmo
Michaela Klevisová
Nakladatel: Motto
Žánr: román
Vychází: 15.6.2016

Kamila rozpoutala válku se svými příšernými sousedy. Táňa už se nemůže dívat, jak si její máma ničí život. Aneta se asi zamilovala – jenže do nesprávného muže. A Jiří se ze všech sil snaží, aby ho dcera měla aspoň trochu raději... Hlavní postavy povídek mají společný cíl: být alespoň trochu šťastnější. Na štěstí má přece právo každý, ne? V jejich příbězích o důležitých náhodách a životních prozřeních potom sehrají roli kočičí (a někdy i psí) hrdinové... Autorka ke knize dodává: Opravdový úspěch přece nemusí nutně být to, co vás nejvíc pozvedne v očích ostatních. Může to být něco, za co si sami sebe vážíte, co vás naplňuje. Jen vás samotné. nemusí nikdo další vědět...“


Zabiják Anders a jeho přátelé (a sem tam nepřítel)
Jonas Jonasson
Nakladatel: Panteon
Žánr: román
Vychází: 15.6.2016

Johan Andersson – díky svým nesčetným pobytům v base nazývaný jednoduše „zabiják Anders“ – je čerstvě na svobodě. Potřebuje novou práci a stejně tak přátele. Do rány mu přijde vychytralá pastorka Johanna Kjellanderová, která se kvůli svému ateistickému smýšlení ocitne na dlažbě. Společně s hotelovým recepčním Perem Perssonem založí „Agenturu pro ubližování na zdraví“ se zabijákem Andersem v roli smluvního násilníka. Kšefty běží báječně. Dokud se zabiják Anders nezačne ptát po vyšším smyslu toho všeho, nezačne se najednou zajímat o boha a nezačne být laskavý a mírumilovný. Jenže bossové stockholmského podsvětí s ním mají nevyřízené účty a zabijáka Anderse i s jeho přáteli pořádně zmáčknou…


Lež
C. L. Taylor
Nakladatel: Domino
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 15.6.2016

Jane Hughesová je se svým životem naprosto spokojená. Bydlí v malé vesnici ve Walesu, má milujícího partnera a zajímavou práci ve zvířecím útulku. Taková idylka, řeklo by se. Věc má ale háček: celý její život je lež. Jane Hughesová ve skutečnosti neexistuje.
Před pěti lety se společně s přáteli vypravila na cestu do Nepálu. Od pobytu ve svobodomyslné komunitě vysoko v horách si každý z nich sliboval něco jiného, ale pro všechny to měl být důležitý životní milník. Vlastně se jím stal, ale v docela jiné podobě, než si představovali. Brzy po příjezdu začnou pozorovat znepokojivé věci a události gradují až k okamžiku, kdy začnou umírat lidé.
Jane se podařilo přežít. S novou identitou se snaží na děsivé události zapomenout, ale kdosi jí v tom chce zabránit. Ten člověk ji pronásleduje a děsí: zjevně ví, co se tenkrát v Nepálu stalo. A nenechává Jane na pochybách, že nepřestane, dokud nebude její život v troskách.


Podle skutečného příběhu 
Delphine de Vigan
Nakladatel: Odeon 
Žánr: román 
Vychází: 10.6.2016


Fakt, že česky vychází již čtvrtá próza Delphine de Vigan, znamená, že tato francouzská autorka si u nás našla svoje početné věrné publikum. Vždy si však pro ně připraví nové překvapení: tentokrát je to román Podle skutečného příběhu, dramaticky gradující líčení vztahu dvou žen, které se postupně mění v opravdový psychologický thriller. Tajemná L., která razantně vstoupí do života spisovatelky, má všechny parametry, aby sklízela obdiv, zároveň však „je typem osoby, kterou by žádný spisovatel neměl nikdy potkat“. A ač se to zprvu nezdá, v tomto případě je to vážně nebezpečné - jde totiž o život.


Já se vrátím  
Adriaan van Dis
Nakladatel: Host
Žánr: společenský román
Vychází: 14.6.2016

Podivná matka, po lásce lačnící syn a touha po snadné smrti
Po letech chladu a odmítání se matka otevře svému synovi romanopisci. Dovolí mu, aby sepsal její životní příběh, pod podmínkou, že jí pomůže k snadnému odchodu.
Dodrží oba svůj slib? Mohou si důvěřovat? Matka se synovi vysmívá lžemi a polopravdami. A jak vypráví, syn se od ní stále více odtahuje.
Kdo je vlastně jeho matka? Jako dcera brabantského farmáře se ke zděšení své protestantské rodiny vdala za indonéského úředníka koloniální armády. Poté, co se svými třemi dcerami strávila válku v japonském zajateckém táboře, se dozvěděla, že jejího manžela popravili. Zcela bez prostředků a těhotná s jiným mužem se vrátila do Holandska. Zde se usadila, usmířila se se zámožnou rodinou a pečovala o svého šíleného muže — spisovatelova otce.
Syn se ptá, zapisuje a čas od času nad ní láme hůl, zoufalý z nepřehledné směsice pravdy a lží. Román Já se vrátím je tragikomedií o chladné, leč fascinující matce, po lásce toužícím synovi a napínavé hře, kterou spolu hrají.



Láska z Paříže  
Alexandra Potter
Nakladatel: Kristián
Žánr: společenský román
Vychází: 13.6.2016

Pařížský byt, co zůstal sedmdesát let zavřený. Balíček dopisů, v nichž si milenci slibují věčnou lásku, vůně starého parfému, gramofonová deska s nostalgickým šansonem J´attendrei (Budu na tebe čekat). Tajemství, které čeká, až je někdo odhalí.
Tajemství, které čeká na Ruby Millerovou, přijíždějící do Paříže s dvojí misí: 1. zapomenout na čerstvé zklamání v lásce; 2. morálně podpořit kamarádku Harriet, co má samoty už plné zuby.
Paříž ji vtáhne do svého kouzla hned první večer a Ruby už ví, že sem nepřijela náhodou. Osud ji zavedl do Paříže, aby odhalila jedno velké rodinné tajemství.
Čeká ji klopýtání po pařížských uličkách i bulvárech, pátrání ji zavede až do Provence, ale nakonec je klíčem k záhadě něco úplně obyčejného. Velký plyšový medvěd, který jde do aukce. Co na tom, že se vyvolávací cena vyšplhá na patnáct tisíc euro? Ruby nic nezastaví.
Pro lásku by obětovala všechno. Dávní milenci čekali příliš dlouho. Čeká i jedna stará paní s rodinou. Ale je tu i jeden válečný veterán, co celý život čeká na osudový telefonát.



Arrow 1 - Pomsta
Oscar Balderrama, Lauren Certo
Nakladatel: Baronet
Žánr: fantasy
Vychází: 15.6.2016

Oliver Queen vstává z mrtvých, aby vytvořil postavu jménem Arrow. Ostatní však potajmu pracují na jeho pádu… a mají v plánu zničit i všechno, co je mu drahé.
Konečným cílem Sladea Wilsona, dalšího přeživšího z ostrova Lian Ju, je Oliverova zhouba, a proto naverbuje Isabel Rochevovou, jejíž nenávist k rodině Queenových nezná hranic. Zatímco si Sebastian Blood myslí, že dělá to, co je správné, komplikovaně se do Wilsonových machinací zaplete také.  



Nahá s Davidovou hvězdou
Petr Eidler
Nakladatel: Moba
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 30.6.2016

Když je v pražské Šárce nalezena druhá nahá mrtvá žena, stojí kriminalisté před otázkou, zda existuje nějaká spojitost s předchozí neobjasněnou vraždou mladé dívky. Oproti prvnímu nálezu v krčském lesoparku, kde se na místě činu nenašly žádné stopy, tentokrát pachatel jeden předmět zanechal – na větvi poblíž místa činu byl totiž nalezen zlatý řetízek s Davidovou hvězdou.
Vyšetřovatele zavádí tato stopa do židovské komunity…
 



Matné zlato  
Virginia Cleo Andrews
Nakladatel: Moba
Žánr: společenský román
Vychází: 30.6.2016

Začarovaný kruh se uzavírá
V poslední části slavné románové ságy se přeneseme na samý počátek dramatických událostí, do doby mládí Gabrielle Landryové – matky Paula a dvojčat Ruby a Gisselle. Život krásné dívky, nevinné stejně jako příroda v milované zátoce, poznamená krutý a nečekaný střet se světem plným lží, přetvářky a moci peněz. Zasažena krutou realitou se Gabrielle propadá do osamělosti a apatie, okolní svět ji zcela přestává zajímat. Z letargie procitá, když se bláznivě a bezhlavě zamiluje...



Čarodějnické zlato
Jan Bauer
Nakladatel: Moba
Žánr: historický román
Vychází: 30.6.2016

O počátcích českého státu toho víme pramálo, naše vědomosti se opírají jen o drobné zmínky ve starých kronikách a útržkovité archeologické nálezy, které připouštějí různý výklad. Známý český autor se v této knize pokusil představit dávnou minulost jako strhující román, v němž se zvolna dostává do popředí postava kněžny Ludmily, manželky prvního pokřtěného českého knížete Bořivoje. Není zde vylíčena tak, jak ji známe z legend, ztrácí aureolu světice, zato se projevuje jako pragmatická vládkyně, která podle příkladu svého někdejšího patrona, moravského krále Svatopluka, podřizuje vše, včetně svého rodinného života, zájmům knížectví…


Matčiny dary  
Cecilie Enger
Nakladatel: Moba
Žánr: společenský román
Vychází: 30.6.2016

Když Ceciliina matka skončí v důsledku zákeřné Alzheimerovy choroby v pečovatelském ústavu, rozhodne se Cecilie dát do pořádku rodný dům. Během úklidu narazí na matčiny úhledně zaznamenané seznamy všech vánočních dárků, které rodina v průběhu čtyř desetiletí nejen darovala, ale také dostala. A ke každému dárku se váže životní příběh nějakého člověka. Tyto seznamy jsou pro Cecilii určitým vodítkem pro sepsání rodinné historie od konce 19. století až po současnost…
Jedinečná kniha, která se stala v Norsku bestsellerem, je úžasnou cestou časem i obrazem jedné neobyčejné rodiny.



Když se rojí smrt
Jarmila Pospíšilová
Nakladatel: Moba
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 30.6.2016

Netrpělivě očekávaný detektivní román známé české autorky zavádí čtenáře do prostředí včelařů. A rozhodně nepůjde o žádnou idylku.
Na počátku letních prázdnin je totiž nalezena mrtvola včelaře, který zemřel na anafylaktický šok, když byl pobodán stovkami zdivočelých a zmatených včel. Záhy je jasné, že se jedná o vraždu, včelař byl připoutaný ke stromu v bezprostřední blízkosti úlů.
Podezřelých je hned několik, neboť nepřátel měl tento muž více než dost… Kdo by byl ale schopen tak hrůzného činu?


Kathy Reichs
Nakladatel: BB/art
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 29.6.2016

Za zmizením vězněné a mučené dívky jako by stál sám ďábel...
Jen málokdo rozumí řeči kostí lépe než tvrdohlavá soudní antropoložka Temperance Brennanová. A když se zakousne do nějaké záhady, nepřestane pátrat, dokud jí nepřijde na kloub. Kvůli mrtvým, jejichž ostatky se jí v pitevně dostávají na stůl, ale zejména pro záchranu živých, je ochotná udělat téměř cokoli. Třeba i zrušit cestu za přítelem Andrewem Ryanem, který ji požádal o ruku. Protože když jde o vraždu, osobní život musí počkat. Na Tempe se obrátila Hazel „Lucky“ Strikeová, která se věnuje amatérskému vyšetřování neobjasněných zločinů. Hazel se domnívá, že vězněná a mučená dívka, jejíž hlas se ozývá na zvukovém záznamu, je několik let pohřešovaná osmnáctiletá Cora Teagueová. A navíc se ukazuje, že Tempe má nejspíš Cořiny ostatky ve své laboratoři. Tempe se pouští do vyšetřování, které ji přivádí do odlehlých venkovských končin, odhaluje další záhadná zmizení i nepřirozená úmrtí. Přišla právě zde Cora o život? Kam se poděl její „divný“ kamarád? A kolik toho ví fanatický kněz, který u svých oveček bojuje se Satanem? To jsou jen některé z mnoha otázek, na které Tempe hledá odpověď v místní náboženské komunitě. Ovšem v ní se setkává jen s nedůvěrou, mlčením a všudypřítomným ďáblem, kterého je třeba vymýtit.
Osmnáctý příběh soudní antropoložky Tempe Brennanovy, hrdinky románů spisovatelky Kathy Reichs a také televizního seriálu Sběratelé kostí.



Eclipse Bay - Rodinná msta  
Amanda Quick
Nakladatel: Baronet
Žánr: společenský román
Vychází: 29.6.2016

Rodiny Harteů a Madisonů se vždy nenáviděly. Nenáviděli se jejich dědečkové. Nenáviděli se jejich otcové. Jako další generace by se Hannah a Rafe měli nenávidět také, jenže Hannah Harteová – úspěšná svatební koordinátorka se skeptickým pohledem na manželství – si moc dobře pamatuje na dávnou noc na pláži, kdy se z Rafea stalo mnohem víc než jen „ten pitomý Madisonův kluk“. A Rafe si vzpomíná na hrdinské gesto, jež prokázalo, že nespoutaný duch Hannah je silnější než jakákoliv nenávist – a zachránilo ho před téměř jistým zatčením.
Nyní se Rafe a Hannah po letech opět shledávají díky překvapivému dědictví a vracejí se do Eclipse Bay a k nepřátelství, jež stále rozděluje a zároveň spojuje jejich rodiny. A objevují cosi, co je příjemné a znepokojující zároveň. Rafe a Hannah nenávist necítí. To ani zdaleka...



Kylandovo vykoupení  
Mia Sheridan
Nakladatel: Baronet
Žánr: společenský román
Vychází: 29.6.2016

Pro Tenleigh Falynovou je každý den v chudém hornickém městečku bojem o přežití, proto doufá, že získá vysokoškolské stipendium a unikne tak krutému životu. O stipendium, které místní těžební společnost udílí jen jednomu studentovi, bojuje i Kyland Barrett, jenž nade vše touží odejít z města, které mu nepřineslo nic než bolest.
Ani jeden z nich se nechce k ničemu uvazovat, jediný okamžik ale vše změní. Co se stane, když vyhrát může jenom jeden? Když jen jeden bude moci odejít? A co se stane s tím, který zůstane?
Kylandovo vykoupení je příběh o zoufalství a naději, ztrátě a oběti, o bolesti a odpuštění, ale především je to příběh o hluboké a nekonečné lásce...



Poslední píseň  
Nicholas Sparks
Nakladatel: Ikar
Žánr: společenský román
Vychází: 27.6.2016

Život vzpurné sedmnáctileté Ronnie se obrátí vzhůru nohama, když musí odjet na letní prázdniny za svým otcem do ospalého městečka u moře. Na městské pouti se Ronnie seznámí s výstřední dívkou Blaze, která by mohla být skvělou kamarádkou nebýt jejího násilnického kluka Marcuse, a potká pohledného Willa. Ronnie ho považuje za hloupého frajírka, ale brzy bude muset svůj názor změnit. Ostatně o těchhle prázdninách na ni čeká krom velké první lásky i mnohem větší a osudovější překvapení. Na konci léta bude Ronnie dospělejší, moudřejší, o trochu smutnější a – zamilovaná.


Kolo štěstěny
Ken Follett
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: historický román
Vychází: 24.6.2016

Rozvětvený příběh na pozadí dějin 19. století a barvitý kolotoč vášní, nenávisti, intrik a zločinů – Kolo štěstěny je dalším důkazem mistrovství celosvětového bestselleristy Kena Folletta.
Windfieldskou školu, elitní anglický ústav pro nadějné mladé muže, zasáhne roku 1866 tragédie: jeden ze studentů se za záhadných okolností utopí. Jen několik žáků bylo události přítomno a pouze někteří vědí, co se skutečně stalo. Nikdo však netuší, jak osudově tato smrt propojí po následující tři desetiletí jejich životy – Edwarda a Hugha Pilasterových z vlivného rodu londýnských bankéřů, Mickyho Mirandy a Tonia Silvy z divoké jihoamerické Kordovy, jejich rodiny, přátele, lásky… a jak jejich vzájemné vztahy, náklonnosti a zášti zasáhnou do historie.



Svátek hojnosti
Lindsey Davis
Nakladatel: BB/art
Žánr: historický román
Vychází: 22.6.2016

Vlády nad Římem se ujal paranoidní císař Domicián a věčné město zachvátila epidemie podivných úmrtí. A blíží se oslavy bohyně Cerery, které pro nepředvídatelného, vypočítavého a chytrého vraha představují přímo roh hojnosti. Vraždám se snaží přijít na kloub Flavia Albia, soukromá informátorka, která to v Římě rozhodně nemá lehké: jedni se ji snaží zmást, další svést, jiní využít pro své zájmy. Neúnavná Albia se stává nepohodlnou a ocitá se ve smrtelném nebezpečí. Nastraží úchylnému vrahovi past, v níž může uvíznout kdokoli…

Mohlo by se vám líbit

7 komentářů

  1. Vďaka tvojmu článku som objavila zaujímavé knihy.Veľmi sa teším na knihu Než jsem tě poznala,filmová obálka je krásna.Rodinné prokletí a Kolo štěstěny mám už vo wishliste :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě moc těší, Simčo :) Filmová obálka knížky Než jsem tě poznala se mi taky moc líbí! Tak to číháme na podobné knihy :)

      Vymazat
  2. Hodně mě láká Hausfrau, Němý křik, Lež a Matčiny dary. Opět moc pěkný měsíc na novinky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Šárko :) Matčiny dary mě taky lákají. Ale hlavně musím doplnit ještě nějaké knižní "resty" za předchozí měsíce :)

      Vymazat
  3. Byl jsem zlomené srdce, že můj manžel se nastěhoval s jinou ženou, takže jsem musel kouzlo, aby ho přivést zpátky domů a zastavit záležitost, kterou měl s ní. Za pouhé dva dny ji opustil a šel žít v hotelu. Zavolal to říci a získat zprávy o děti. Diskuse byla příjemná, jako kdyby se mění, aby se stal muž, kterého jsem znal, když jsme se brali. Bylo to přesně tak, jak jste řekl .... Teď je zpátky doma a je naprosto šílené o mně. Jsem tak nadšený tímto kouzlem, že nemohu najít správná slova říkat, jak se teď cítím. Jste nejlepší Dr UZOYA, Jediné, co mohu slušně říci, je, že jste změnil můj život a zachránil nejdůležitější věc v mém životě: Můj Family.u ho můžete kontaktovat na [driraborspellcaster@gmail.com] nebo volejte ho +13019098775 Díky

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu