Kaleidoskop srdcí

2.5.16


Estelle se zvolna vynořuje z kalných vod tragédie, kterou pro ni byla předčasná smrt snoubence. Vrací se k práci ve své umělecké galerii, prodává dům, kde jí Wyatta všechno připomíná, znovu navazuje společenské styky… a vtom se po letech setká s Oliverem, nejlepším přítelem svého bratra, jenž byl její první velkou láskou. Před časem jí zlomil srdce, když ji bez vysvětlení opustil; podlehne Estelle chemii, která mezi nimi zjevně stále funguje? A zklame ji Oliver podruhé?

Claire Contreras
Překladatel: Jana Pacnerová
Nakladatel: Baronet
Rok vydání v originále: 2015
Rok vydání v ČR: 2016
Počet stran: 328
 

Hned na úvod musím zmínit, čím mě tahle kniha zaujala... Když jsem si přečetla anotaci a viděla jsem obal knihy, byla jsem nadšená. Příběh sliboval zhrzenou mladou ženu, která přišla o svého snoubence, také tu byl mladý muž, který byl stínem její minulosti...

Od tragické nehody snoubence Elle uplynul již rok, ale stále se přes tuhle ztrátu nedokáže přenést. Pořád jí ho připomíná jejich dům, jejich galerie. Velkou oporu má v rodině, která se jí snaží opět vrátit do života. Kupodivu na tom nebude mít zásluhu rodina, ale někdo jiný...

Nějakou chvíli mi trvalo, než jsem se do knihy začetla, nebo spíše, než pro mě postava hlavní hrdinky byla uvěřitelná. Ale když Elle začala popisovat, jak k té tragédii jejího snoubence došlo, do jejího příběhu jsem se vžila. Cítila jsem z jejího vyprávění všemožné emoce - od zděšení, šoku, bezmocnosti, popírání až ke smutku.

Jenže pak se objevilo lehké zklamání. Čekala jsem, že tu pasáž ohledně svého snoubence nepustí Elle tak brzy za hlavu, že bude například navštěvovat psychiatra, který jí pomůže se vším se vyrovnat, že více pronikneme do jejích myšlenek. Zkrátka jsem od knížky čekala hlubší čtení. Namísto toho se knížka ubrala cestou romantiky a klišé.

Ale abych nebyla příliš kritická... Knížka je vyprávěná ze dvou pohledů, z pohledu Elle a Olivera. Oliverovo vyprávění pro mě bylo mnohem zajímavější, které příběhu dodá celistvosti a je celkem čtivé.

V Kaleidoskopu srdcí se objeví i nějaká ta erotika, ale musím říct, že tyhle pasáže se trochu minuly účinkem. Nějaké erotické romány jsem už totiž četla, ale u žádných jsem se zatím nesmála. Této knize se to podařilo, ale nepovažuji to příliš za plus. U takových pasáží by se měl člověk spíše červenat, ale smát?! Asi ne. 


Když se děj příběhu přesune z tragické vlny na vlnu romantickou, je celkem předvídatelné, jak to celé skončí, co se s hrdiny stane, přesto bych byla nerada, kdybyste se nechali hodnocením odradit. I když knihu nehodnotím jako nejlepší, své čtenáře si jistě najde. Pokud máte rádi příběhy s kapkou nepřízně osudu, umění, lékařského prostředí, romantiky a erotiky, knížka je to pravé pro vás. Pro mě v tu chvíli nebyla pravá doba na takové čtení, ale věřím, že kdybych Kaleidoskop srdcí četla v poklidnějším období, cestu bych si k ní našla. 

Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji internetovému knihkupectví Martinus.cz
Knihu můžete zakoupit zde.

Mohlo by se vám líbit

8 komentářů

  1. Spočiatku som po nej chcela siahnuť, lebo som sa chcela "emočne zničiť". No nejako som od toho upustila a ako vidím, na takú jazdu sú lepšie knižky. Škoda, lebo to vyzerá podľa anotácie dobre :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem v té době měla rozečtenou i knížku 9 Letters od Blake Austin, kdy o manželku přijde mladý chlap. Sice celé to přečtené nemám, ale to mě emočně ždímalo více :)
      Kdy Luke rok od smrti své ženy před dveřmi svého domu najde krabici, ve které je devět dopisů napsaných těsně před smrtí jeho ženy a při otevření prvního dopisu mu píše různé věci, které ho mají povzbudit, taky je v každém dopise nějaký "úkol", který musí splnit. A jedině tak si může otevřít další dopis...

      Vymazat
  2. Výborná recenze :) Na knížku se chystám, vypadá to že se můžu těšit na romantickou oddechovku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli hledáš jen oddechové čtení, líbit se ti to určitě bude ;)

      Vymazat
  3. Měla jsem o knížce asi trošku jinou představu, nejspíš jako ty, Luci, že to nebude jen lehká romance. Ale moc pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělá recenze! :)
    Kniha je na mém wishlistu, tak snad už tam dlouho nebude :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to docela zajímavě a už jen obálka stojí za koupi... Pěkná recenze! :)
    Marky (Books are my life...)

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu