Zapletený

7.3.16


Drew Evans, úspěšný třicátník se sebevědomím až do stropu, svůj život miluje a rozhodně v něm nehodlá cokoliv měnit. Proč taky? Přes týden září v otcově koncernu, o víkendu v nočních klubech. Vztah? Láska? K čemu! Ženy na něj stojí frontu a jemu jeho životní motto „nevstoupíš dvakrát do stejné řeky“ plně vyhovuje. Alespoň do té doby, než potká Kate, svou novou kolegyni s vlasy po pás a jazykem jako břitva. Jenže Kate má před svatbou, na aférky si nepotrpí, a jak se zdá, ani na Drewa... A že mu v práci šlape na paty? Tak to už, kočka, trochu přehání, ne? Jenže zákonům přitažlivosti neporučíš a muži jsou tvorové nejen ješitní, ale i bojovní. Zvlášť, když se zamilují…
Emma Chase
Překladatel: Iva Hejlíčková
Nakladatel: Mladá fronta
Rok vydání v originále: 2013
Rok vydání v ČR: 2014
Počet stran: 224
 


Přiznám se, že ke knihám s erotickou tématikou se příliš často neupínám. Přesto se občas stane, že udělám výjimku a po takové knize sáhnu... Knížku jsem podle anotace znala již z dřívější doby, ale zaujala mě až po přečtení recenze Knižných maniaček, ano opět.

Drew Evans je mladý, pohledný, inteligentní muž, ze kterého sálá charisma až za roh, a je si toho moc dobře vědom. Proto rád využívá své pohledné tváře a svého postavení, aby dostal každou ženu, kterou si zamane. Avšak jeho pravidlo zní jasně - jednou stačí a dost. Jenže pak potká ženu, která mu učaruje. Možná ho zajímá o to více, protože ona o něj nejeví zájem - má závazky jinde. Drew se ale nehodlá jen tak vzdát kvůli nějakým překážkám...

Hned na začátku knihy mě oslovil styl psaní, který autorka Emma Chase použila. Hlavní postava Drewa promlouvá ke svým čtenářů, přímo se k nim obrací, komunikuje s nimi. Tím nás kniha ihned vtáhne do děje a můžeme tak vše naplno prožívat s Drewem. Je to podáno svižně, lehce. Sem tam se objeví pár vulgarismů, ale k této knize se mi to hodilo. Drew se totiž s ničím nepáře, jde si za tím, co chce.
 

"Viróza. Všimli jste si, že jména těch nejstrašlivějších nemocí v dějinách znějí velmi poeticky? Slovo jako malárie, průjem, cholera. Myslíte, že to dělají schválně? Že se prostě snaží najít příjemný způsob jak říct, že si připadáte jako něco, co přitáhla domů kočka? Viróza. Když si to opakujete dost dlouho, zní to vlastně hezky."

Na druhé straně tu máme Kate, která dokonale zamotá Drewovi hlavu. Je stejně tak ctižádostivá a ambiciózní jako on, ale Drewa pěkně potrápí a chlapec to nebude mít vůbec jednoduché. V knize se ale setkáme s vícero postavami - rodinou Drewa, s přítelem a kamarádkou Kate a především s Mackenzie - neteří Drewa. Tuhle malou rošťandu jsem si oblíbila a vy si ji oblíbíte určitě také. Bylo vidět, že často pobývala v blízkosti svého strýce, poněvadž tomu odpovídal její slovník a různé obraty. Na svůj nízký věk měla prořízlou pusu, dokázala vždy pohotově a vtipně reagovat a to mě bavilo. Pokud máte ve svém okolí nějaké malé dítě, jistě víte, o čem mluvím. Jen mi přišlo škoda, že pasáží s Drewem a Mackenzie nebylo více.

Možná si řeknete, že knih s erotickou tématikou je teď až až. Já osobně jsem jich přečetla jen hrstku, protože dávám přednost jiným žánrům, ale tahle kniha patří k těm lepším. Hlavnímu hrdinovi budete fandit, budete se smát, vztekat, červenat se. A tyhle všechny emoce ke knize patří, aby vám utkvěla v paměti nějakou dobu. Před autorkou samotnou smekám. Podařilo se jí jako ženě vylíčit dokonale mužskou postavu. Dokonce dostaneme i cenné rady. A každá kniha, ze které si odneseme nějakou radu nebo ponaučení, stojí za přečtení. Pokud by vás kniha zaujala a vy si ji přečetli, můžete se těšit i na další díly, jelikož se jedná o sérii.

Mohlo by se vám líbit

8 komentářů

  1. Júú veľmi nás teší, že sme ťa dokázali nalákať na ďalšiu knižočku :* :3 :3
    Autorka je úžasná, mužský pohľad vie napísať úžasne :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A teď nedávno jste mě nalákaly opět další knihou - Vikingova čarodějka ;)

      Vymazat
  2. Moc pěkná recenze. Erotický žánr v podstatě taky nečtu, ale pokud je knížka i vtipná a má opravdu děj, potom proč ne :) Mně se moc líbil Milenec od Robin Schone. Není to tedy současnost, ale děj se odehrává ve viktoriánské Anglii, ovšem bylo to skvělé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se právě k tomuto žánru dostanu jen jednou za čas, proto jsem ráda, že jsem sáhla po té správné knize :) dívala jsem se na Milence a vzpomněla jsem si, že jsi na něj psala recenzi ;)

      Vymazat
  3. Luci, moc pěkná recenze :-) a tu čokoládičku bych si taky dala :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Marcelko :) no, nevím, jestli to jde vidět, ale obdélník z té čokolády během focení zmizel :D jsem totiž mlsná huba :D

      Vymazat
  4. Fajn tip na dárek pro kamarádku, která tomuto žánru podlehla. A možná si to od ní pak půjčím ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě moc těší, že jsem poskytla tip na dárek :) snad se pak knížka, kamarádce a pak i tobě, bude líbit ;)

      Vymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu