Unboxing #18... aneb ve znamení martinusáckého balíčku

11.3.16


Původně jsem neměla v plánu si v nejbližší době kupovat knihu, ale znáte to, co čert nechtěl, Martinusáci vydali video s knižními tipy a bylo vymalováno, haha. Samozřejmě se těžko odolává, když na knížky, které představují ve videu, je doprava zdarma. Dalším lákadlem bylo zdvojnásobení výhry v případě výhry v Knižní šifře 2 (s tím moc nepočítám, protože by to byla obrovská náhoda), ale hlavně - k nákupu jsem dostala omalovánku Knižní šifry 2 a to za to stojí! Dokonce jsem si na to dopředu ostrouhala i pastelky, a to je co říct... A jako překvapení mě v balíčku čekala i skvělá záložka, mrkněte sami...


Zatím jsem se zmínila o balíčku, omalovánkách a záložce, ale to největší jsem dosud nezmínila. Z martinusáckého videa mě zaujalo vícero knih, např. kniha Pokoj, kterou mám však už doma, dokonce jsem přemýšlela i o knize Rudý kapitán s filmovou obálkou, ale nakonec to u mě vyhrála kniha Jako zabít ptáčka od Harper Lee. Na knížku se už moc těším a při chvilkách si z černobílého plakátu udělám barevný.


Jak jste na tom s Knižní šifrou 2 vy, našli jste už všech 64 zašifrovaných knih, popřípadě máte svůj plakát už vybarvený?

Mějte hezký den.
Lucie

Maycomb v Alabamě je bezvýznamné ospalé provinční městečko obklopené poli s bavlnou. Ve 30. letech 20. století jsou Spojené státy americké zachváceny hospodářskou krizí, ale ta se obyvatel Maycombu dotýká jen okrajově. O letních prázdninách je největší starostí osmileté Čipery a dvanáctiletého Jema vymýšlení plánu, jak vylákat místního podivína z jeho dobrovolného domácího vězení. Když je ale mladý černoch obviněn ze znásilnění bílé dívky, události naberou dramatický spád. Obhajoby se ujímá otec Čipery a Jema, advokát Atikus Finch. Toho čeká předem marný boj s předsudky, strachem a nenávistí. Román Jako zabít ptáčka ale rozhodně není o rasismu a nespravedlivých soudních procesech. Je to čtivý příběh o dospívání a braní rozumu, o různých formách osobní statečnosti, o přetvářce, morálce a zodpovědnosti. To vše vyprávěno pohledem osmiletého děvčátka.

Mohlo by se vám líbit

22 komentářů

  1. Luci, paráda :-) Přeji pěkné čtení a vybarvování ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, děkuju :) Už se na to kreslení těším ;)

      Vymazat
  2. Krásná kniha :) A užij si vybarvování, Luci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Šárko :) Určitě si to užiju, je to obrovský obrázek :)

      Vymazat
  3. Jako zabít ptáčka - to je moje srdcovka :) A tohle vydání je nejlepší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vydání se mi taky moc líbí :) Pro mě to bude první setkání s knížkou, ale o to víc jsem napjatá a natěšená. Věřím, že mě nezklame ;)

      Vymazat
  4. Omálovánky sú proste super. Čo sa týka knihy, prajem príjemné čítanie. ☺
    Bibiána Navrátil's blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :) Máš taky tyhle omalovánky? :)

      Vymazat
  5. Plagát je super tak isto ako záložka.Aj ja som si tento mesiac kúpila tuto knihu a veľmi sa na ňu teším. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je bezva, pak si můžeme sdělit dojmy :) Taky se na knížku moc těším :)

      Vymazat
  6. Přeji krásné čtení :) Já knihu doma mám ve velice starém vydání, které se mi moc líbí, ale tohle je taky moc povedené :)
    Příjemnou sobotu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! :) Však kolikrát ta stará vydaní mají svá kouzla :) Taky přeji hezký den :)

      Vymazat
  7. Taky jsem si objednala knihu od Martinus.cz, abych dostala omalovánku k šifře :D. Jinak moc pěkná kniha, přeji krásné čtení! :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem zatím vymalovala jsem kousek :D Ale ten čas přijde :) A jakou knížku sis objednala ty?

      Vymazat
  8. Já jsem naprostý ňouma, takže mám zatím nějakých 35 knih? Asi tak. Knihu znám, ale ještě jsem ji nečetla a dost se za to stydím. Donedávna jsem vůbec netušila o čem vlastně je a až jsem to zjistila, tak jsem se držela aby nepřistála v košíku :-D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však o nic nejde, ještě čas na luštění je ;) Plus je zveřejněný tajný bonus 2. Tak to jsme na tom stejně, já jsem se o ni začala zajímat až teď :/ :D

      Vymazat
  9. Moc se těším na recenzi :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Myslím, že to bude zajímavá kniha. Já už mám šifru hotovou a teď se jen modlím o kapku štěstí :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky že jsem na knihu zvědavá :) Tak co, vyšlo to? :)

      Vymazat
  11. Ja jsem tuto knihu uz cetla a moc jsem si ji uzila, patri mezi ty, ktere zanechaji stopu :-), tak preji pekne cteni :-)

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu