Co v takovém počasí?! Přece soutěžit a číst. Je tu Knižní šifra 2

3.3.16


Milí čtenáři a milovníci knih,
v minulém příspěvku, kde jsem vám představila knižní březnové novinky, jsem zmiňovala, že jaro máme za dveřmi a můžeme se pomalu těšit na čtení knih v parcích a v přírodě celkově. Asi jsem to zakřikla. Venku je počasí na draka a mnohým z nás se ani ven nechce. Proto jsem se rozhodla, že dnešní příspěvěk bude sice trochu netradiční, ale zabavíte se a možná si tak i přijdete na spoustu nových knih a co především - na zábavu, kterou vyplníte den.

Možná jste již slyšeli o tom, že internetové knihkupectví Martinus již druhým rokem pořádá Knižní šifru, při které rozdá mezi své příznivce spoustu krásných knih. A co líp - dle výběru výherců. Zaujalo vás to? Pokud ano, čtěte dále...

Pravidla a výhra:
Jak je vidět, Martinus si rád hraje a vymýšlí soutěže, které jsou kreativní a nedají lidem spát. Nedávno Martinusáci oslavili 4. narozeniny a pořádali soutěž, do které jsem se mimo jiné také zapojila. Byla to zábava. To stejné najdete i u Knižní šifry, která trvá delší dobu a šance na výhru jsou větší.

Každý den budou Martinusáci odkrývat jeden obrázek, do kterého kreslíř Martin Bajaník zašifroval různé knihy. Dám příklad: na obrázku uvidím psa, tak by se mohlo jednat o knihu Pes baskervillský, nebo na obrázku bude žena na balkóně a muž pod balkónem - Romeo a Julie. Je potřeba zapojit trochu fantazie, dívat se na věc s nadhledem a ono vás to trkne. Největší sranda je, když se dlouho díváte na obrázek a zkoušíte různé možnosti a stejně nic. Pak se na to vyspíte, podíváte se na obrázek znovu a ono se v hlavě rozsvítí... Takže, co je úkolem, to máme.


Teď je důležité, kolik knih je nutné rozšifrovat. Pro zapojení se do soutěže, musíte najít minimálně 32 knih. Avšak celkem je jich v obraze ukryto 64. Hlavním výhercem se tedy stane 3333. účastník, který rozšifruje již zmíněných 32 knih. Pokud najdete více knih, tím lépe. Protože za každou jednu rozšifrovanou knihu - 1 kniha dle vašeho výběru. Výhodou může být to, když v měsíci březnu nakoupíte na Martinus.cz a stanete se hlavním výhercem, vaše výhra se zdvojnásobí! Tzn. že např. paní Anna rozluští všech 64 knih, v průběhu března koupí minimálně jednu knihu, pak zjistí, že vyhrála v soutěži a šup, rázem bude mít 128 knih.

PS: Dokonce i při takových soutěžích je matematika zábavná, haha.

Zoufat nemusí ani ti, kteří nezískají hlavní výhru. Martinus rozdá spoustu poukázek v hodnotě 500 Kč, nebo 1000 Kč. Vše závisí tedy na tom, na jakém místě se umístíte. Možná za zmínku stojí ještě jedna věc. Pokud zakoupíte aspoň jednu knihu, k nákupu získáte obrázek celé šifry, který si můžete dle libosti vybarvit a rozšifrovat tak knihy s předstihem. Ale to už je na každém, jakou strategii zvolí.

Soutěž trvá od 1.3.2016 a ukončena bude 31.3.2016.

Pokud máte ohledně pravidel nějaké nejasnosti, odpověď jistě najdete na facebookových stránkách Knižní šifry 2. Postupně odkrývaný obrázek šifry a místo, kde zadáváte své tipy, je na těchto stránkach. Pro soutěžení musíte být také registrovaní na stránkách Martinus.cz.

To máme k soutěži vše, já vám popřeji hodně štěstí (možná i nervů) při rozšifrovávání a já se jdu také zapojit. Případně se můžete podělit, jak to jde vám... Já jsem u čísla 43, protože po internetu koloval obrázek celé šifry, a mě to neustále nutilo hledat a hledat. Nejsem asi moc trpělivá, abych na kousek čekala den po dni. Ale nevadí, pro mě to byla zábava i tak.

S pozdravem
Vaše Lucie 

Mohlo by se vám líbit

6 komentářů

  1. Přeji ať jich najdeš hodně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Marcelko :) Tobě taky hodně štěstí!

      Vymazat
  2. Musím s tím pohnout, zatím jsem hledala jen ten první den a od té doby nic :D

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. Teď o víkendu na to třeba budeš mít čas a doženeš to ;) Taky přeji hodně štěstí, Šárko! :)

      Vymazat
  4. Už luštím :) Zatím mám 14 knih :) Ale nemám plakátek s celou šifrou, takže to beru postupně a hádám každý den :) Tak hodně štěstí ve hře i tobě :)

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu