Unboxing #16

31.1.16


S nákupem tohoto balíčku jsem celkem otálela. Důvodem bylo to, že jedna z knih vycházela až koncem měsíce a nechtělo se mi ji objednávat sólo. Dále na bux.cz byla vyhlášena soutěž o knihu, o kterou jsem měla zájem. Tak jsem vyčkávala, jestli se náhodou nepoštěstí. A nepoštěstilo.

Hlavní položkou byla kniha Půlnoční hodina, což je druhý díl k sérii Skleněný trůn. Ke konci roku jsem si dělala zálusk na knihu Popel ve větru. Tento titul je již druhým vydáním a má popisovat příběh mladé dívky, která během války Jihu proti Severu přišla o vše. Je také obviněna z vraždy. Rozhodne se utéci v přestrojení muže a ukrýt najde u lékaře...

U knížky Vojenská felčarka jsem zpočátku váhala, ale když bylo možné ji na buxu zakoupit za 200 Kč v případě, že nákup přesáhne 500 Kč, byla to jasná volba. Dějem je přirovnávána ke knize Tajemství porodní báby.


Poslední položkou byl zápisník. Odmalička jsem zvyklá si něco sepisovat, proto když narazím na nějaký pěkný blog, koupím si jej. A tomuhle jsem nemohla odolat.  Doma jej už mám, takže jsem věděla, co kupuji.

Máte některou z těchto knih doma, popřípadě zaujala vás některá z nich?


Anotace:
Celaena se stala královou bojovnicí a má za úkol pro něj dělat tu nejšpinavější práci. Ovšem sama dobře ví, že král je mimořádně krutý a jeho chování ovládá tajemné zlo. Proto se snaží odhalit jeho tajemství, ale přitom mu nezavdat příčinu, aby ji podezíral. Rozehrává tak smrtelně nebezpečnou hru, v níž jde nejen o její život, ale i o život všech jejích přátel. A jedné noci se stane to, čeho se nejvíce obávala a co její živit rozmetá na kousky.

Anotace:
Mladičká Alaina MacGarenová přišla ve válce Jihu proti Severu o všechno, co měla. Navíc byla falešně obviněna z vraždy. V mužském přestrojení najde úkryt u seveřanského lékaře, kapitána Latimera. Nejdřív v něm vidí jen nepřítele, ale potom se její nenávist vytrácí a mění se v docela jiný cit, ale v chlapeckých šatech může těžko očekávat, že bude její láska opětována.

Anotace:
Chytrá žoldnéřská dcerka Magdalena pracuje jako ranhojička v císařském vojsku. Brzy zahoří velkou láskou ke kupeckému synovi Erikovi, který od smrti svých rodičů žije sám. Je to ale zakázaná láska, protože otcové milenců kdysi proti sobě stáli jako nepřátelé. Po jedné bitvě Erik beze stopy zmizí – a Magdalenu čeká osudové rozhodnutí…

Mohlo by se vám líbit

22 komentářů

  1. Půlroční korunu mají všichni a všichni ji chválí, já ji chci taky. O Vojenské felčarce jsem četla moc hezké recenze. Takže celkově závidím i ten zápisník, na těch já ujíždím. :-)
    http://kniho.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Vojenskou felčarku jsem opravdu zvědavá, měly by vyjít i další díly, myslím že někdy v červnu.. Ten zápisník mi taky učaroval, i když nejlevnější není, ale to provedení za to stojí :)

      Vymazat
  2. Půlnoční korunu mám momentálně rozečtenou. Jsem zvědavá, jestli to bude lepší jak první díl. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slyšela jsem dost ohlasů, že druhý díl se líbí více, tak snad to tak bude :) Mně se 1. díl sice líbil, ale rozjezd to mělo trochu pomalejší

      Vymazat
  3. Moc pěkný výběr :-)
    Zápisník také :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Super kúsky, vyzerajú dobre :) Uži si čítanie.

    OdpovědětVymazat
  5. Půlnoční korunu mám objednáno a Popel ve větru mám také na seznamu, už jen ta obálka vypadá nádherné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem tímto novým vydáním nadšená, povedlo se :)

      Vymazat
  6. Knihy vyzerajú super! Čítala som Korunu z temnoty a je to super diel, páčil sa mi viac než prvý, takže dúfam, že sa zapáči aj tebe :-! Zvyšné dve knihy nepoznám, ale vyzerajú dobre a zápisníky sa vždy hodia :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to moc ráda slyším, že druhý díl se ti líbil ještě víc než první :) Jsem na tu knížku opravdu zvědavá ;)

      Vymazat
  7. Zajímavý výběr! Moc mě zaujala ta Vojenská felčarka, takže se těším na recenzi!
    http://fiamorisrunning.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě těší, že tě nějaká z knížek zaujala :)

      Vymazat
  8. Krásné knihy :-). Já mám taky ,,úchylku" na zápisníky. Vždycky, když vidím pěkný sešit z tvrdýma deskama, tak si ho koupím :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právěže tento zápisník úplně tvrdé desky nemá, spíš takové lehce zpevněné. Aspoň není tolik těžký a nezatíží záda :D

      Vymazat
  9. Už dřív jsem se dívala na Vojenskou felčarku. Mám ráda nenáročné historické romány a toto vypadá zajímavě. Pokud je to něco podobého jako Tajemství porodní báby, tak to bude dobré, protože ta série se čte jedním dechem. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někde jsem na to přirovnání narazila, tak snad je to pravdivé. Protože kolikrát se stalo, že nějakou knížku přirovnali k jiné, jen aby zvýšili její prodej a ve výsledku se sobě moc nepodobaly :)

      Vymazat
  10. Pěkné kousky :) Popel ve větru je pořádná bichlička, ale anotace vypadá hodně zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Popel ve větru je celkem macík, ale pokud se to bude číst dobře, ničemu to nevadí ;)

      Vymazat
  11. Popol vo vetre je vážne super! :) Jedna z mojich naj kníh od tejto autorky. :) Prajem pekné čítanie. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Už se na něj vážně těším. Jen čekám na vhodnou příležitost, kdy bude víc času ;)

      Vymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu