Unboxing #15

26.1.16


V posledních měsících předchozího roku jsem navázala spolupráci s internetovým knihkupectvím Martinus.cz. Se slečnou Lucií jsme se domluvily, že mi pošle mnou vybranou knihu, kterou byl Popel ve větru. Poté se mi to ale rozleželo v hlavě, jelikož je kniha celkem objemná a času na přečtení takové bichle, bych neměla, Lucce jsem se ozvala znovu, jestli bychom knihu na recenzi mohly ještě změnit. Mile mě překvapilo, že to nebyl žádný problém a já si tak mohla vybrat knížku, která má do 200 stran, takže číst by se měla rychleji.

Když jsem v pátek po praxi dorazila domů, čekalo mě překvapení. Podle odesílatele jsem poznala, že se jedná o recenzní výtisk, ale záhadou mi bylo, proč jsou ty balíčky dva. Nejdříve jsem rozbalila ten tenčí balíček, protože tam bylo jasné, co bude obsahem - knížka Aspoň trochu normální, která mě zaujala po přečtení recenze Knižných maniaček.

Balíček s otazníkem jsem si záměrně nechala až nakonec, abych napětí zvýšila. Měla jsem tip, že by se vevnitř mohl nacházet Popel ve větru - tloušťka balíku by tomu odpovídala, ale když jsem nakoukla lehce dovnitř, obálka byla zbarvená do modrých tónů. Takže o Popel ve větru se nejednalo. Místo toho jsem našla knihu Nevěsty bez ženichů! Lucka se trefila naprosto skvěle. Knihu jsem doma ještě neměla a anotací mě lákala od té doby, co jsem si ji přečetla.


Tímto bych ráda poděkovala internetovému knihkupectví Martinus.cz za poskytnutí recenzních výtisků.
Anotace (Aspoň trochu normální):
Když se Travis vrátí domu z mise v Afghánistánu, zjistí, že jeho rodiče se rozvedli, bratr mu přebral přítelkyni a ukradl auto. A navíc ho pronásledují noční můry, v nichž stále dokola vidí smrt svého nejlepšího přítele. Zdá se, že jeho život je úplně v troskách. Pak ovšem potká Harper, svou dávnou kamarádku ze střední školy, s kterou se začne prodírat minovým polem rodinných problémů i posttraumatické poruchy. A konečně se zdá, že život by mohl být aspoň trochu normální. Travis suchý humor, smysl pro čest a povinnost i schopnost věřit v životě v to dobré, z něj dělají neobyčejného a neodolatelného hrdinu. Trish Dollerová, autorka knihy Kde hvězdy stále září, se tentokrát pustila do neobyčejně aktuálního tématu. Ale z pozice mužského vypravěče se jí ho podařilo uchopit poutavě, zajímavě, ale ne pateticky. Příběh o tom, že i v sebehorší situaci nesmíme ztrácet naději a že život je vlastně krásný.

Anotace (Nevěsty bez ženichů):
Jak obstát ve světě, kde přestalo platit vše, v čem jsme žili dřív? Dvacátá léta: čas nadějí a příslibů. Na novoročním večírku lidé oslavují vstup do nové dekády a snaží se předstírat, že na Velkou válku už zapomněli. Je to pryč. Teď je třeba začít zase žít! Skutečnost je ale taková, že lidé, kteří přežili, už nikdy nebudou takoví jako dřív. Najít místo v novém světě se snaží i čtyři přítelkyně, z nichž každá stojí před docela jiným problémem. Ostýchavá Beatrice se obává samoty: nemá dost půvabu ani majetku, aby dokázala zaujmout těch pár nezadaných mužů, kteří se vrátili z bojů. Naproti tomu jiskřivá Ava se nechce vzdát nespoutanosti, kterou si mohla za války užívat, a manželství považuje za zlatou klec, do níž rozhodně nehodlá vstoupit. Sarah zaplatila cenu nejvyšší: její manžel padl. Lydia manžela stále má, ale v jejích očích je to zbabělec, který přečkal válku za úřednickým stolem. A pak se jedna z našich čtyř žen seznámí s charismatickým důstojníkem Edgarem Trentem. Teprve díky tomuto náhodnému setkání se spustí řetěz událostí, které přivedou všechny zúčastněné k pochopení, že stará pravidla už opravdu neplatí. Že štěstí je třeba jít naproti – a být připraven zaplatit za ně i velmi vysokou cenu.

Mohlo by se vám líbit

21 komentářů

  1. Obě knihy vypadají zajímavě a snad se ti budou líbit. :)
    Blog:Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat
  2. Knížky znám akorát od pohledu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knížku Aspoň trochu normální jsem taky znala jen podle obálky, ale víc jsem se o ni začala zajímat, až jsem si přečetla recenzi právě od Knižných maniaček. Ta recenze mě přesvědčila, že si knížku musím přečíst :)

      Vymazat
  3. Přeji pěkné čtení. Adele Parks by mě i lákala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Šárko :) Tak třeba se k Parksové brzy dostaneš ;)

      Vymazat
  4. Snad se ti budou líbit, těším se na recenzi :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) doufám, že recenzi napíšu brzy ;)

      Vymazat
  5. Otázka ze zvědavosti :) : On se balíček s recenzním výtiskem nějak liší od toho, který si koupíš sama? Jako třeba nějakým nápisem atd.. ? :)
    Nevím, kde jinde se tě zeptat než rovnou tady :)
    Předem díky za odpověď
    Super článek ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba Albatros tam má napsáno Blogeři :)

      Vymazat
    2. Já jsem zatím dostala k recenzi jen dvě knížky. Ale ty, které jsem dostala, mi nepřišly nijak odlišné od těch z obchodů :)

      Vymazat
    3. Já ještě žádnou spolupráci nemám, ale divně by se mi vysvětlovalo, proč mi přišel balíček s nápisem blogeři... :D

      Vymazat
  6. Aspoň trochu normální jsem četla a teda je to super kniha...Jenom některé myšlenky mi tam přijdou nedokončené....A odehrává se to všechno hrozně rychle nebo jak to říct, ale za přečtení to stojí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že se ti líbila. Věřím, že mě taky nezklame :)

      Vymazat
  7. Knihy síce nepoznám, každopádne je super, že ti urobili radosť a dúfam, že obsahovo sa ti budú tiež páčiť :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, Janka :) Také doufám, že z nich budu nadšená :)

      Vymazat
  8. Ani jednu knihu jsem nečetla, ale těším se na recenzi! :-).

    OdpovědětVymazat
  9. Moc pěkné knihy.Přeji pěkné čtení a těším se na recenze :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Adele Parks mám ráda, její styl psaní je moc fajn, tak snad se ti knížka bude líbit ^^ Tuhle jsem od ní ještě nečetla, tak se těším na recenzi:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem od Parks ještě nic právě nečetla, i když od ní dvě knížky mám. Tak jsem na to zvědavá :)

      Vymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu