Nejočekávanější kniha roku

9.12.15


Myslím, že knihu Měděného jezdce nemusím příliš představovat. Určitě se k vám příběh Taťány a Alexandra z některé strany jistě donesl a při nejmenším vás láká si knihu přečíst. Já patřím do skupiny jeho nadšenců. První díl mám přečtený už několikrát a brzy bych si čtení chtěla zopakovat spolu s dalšími jeho díly.

Přiznávám, že když jsem celou sérii dočetla, byla jsem zklamaná. Ne z toho důvodu, že by mě to přestalo bavit, to ani náhodou, ale spíše z důvodu, že příběh končí. Když jsem se ale dozvěděla, že bude v ČR vydán i díl, který předchází Měděnému jezdci a týká se Alexandrových rodičů, byla jsem štěstím a radostí bez sebe. Netrpělivě jsem sledovala datum vydání, které se neustále posunovalo, dokonce to vypadalo, že do konce roku 2015 ani nevyjde. 

Naštěstí jsem se dočkala a knížka Bellagrand mi dorazila ještě před Vánoci. Sice se do jejího čtení teď pouštět nemůžu kvůli školním povinnostem, ale přesto jsem se neubránila tomu si přečíst alespoň první tři strany a těším se na to.


Anotace (Bellagrand):
Počátek dvacátého století, Massachusetts. Italská imigrantka Gina je nezávislá, vášnivá a silná osobnost, která zoufale touží po vlastní rodině. Harry pochází z vysokých vrstev bostonské aristokracie a má jiný sen – chce vytvořit lepší svět. Byli ochotní dát cokoliv za to, aby mohli být spolu – a ve vztahu plném emocí, vášní, zuřivosti a trýzně si ti dva navzájem zlomí srdce, aby nakonec společně došli na rozcestí, na němž jediné rozhodnutí určí jejich další osud. Román klenoucí se přes dva kontinenty a čtyři desítky let z pera autorky Měděného jezdce.

Máte také v plánu se do knihy Bellagrand pustit, nebo si ji koupit, popřípadě jak vás tahle série oslovila? 


Mohlo by se vám líbit

10 komentářů

  1. Moc pěkné knihy :-) Přeji pěkné čtení.

    OdpovědětVymazat
  2. Bellagrand bych taky chtěla! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad se taky poštěstí a budeš jej mít :)

      Vymazat
  3. Už se těším, až se konečně někdy dostanu k Měděnému jezdci. Bellagrand vypadá také moc zajímavě. Přeji krásné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si Měděného jezdce přečti, stojí za to ;) Já doufám, že i Bellagrand za to stát bude :)

      Vymazat
  4. Taťánu a Alexanda zbožňuji ♥ Na Bellagrand se teprve chystám.
    Přeji pěkné počteníčko a budu se těšit na tvou recenzi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si tenhle pár zamilovala! Koncem příštího týdne se do Bellagrandu pustím a napíšu i recenzi :)

      Vymazat
  5. Panečku, ani jsem nevěděla, že kniha má vyjít. Měděného jezdce jsem ještě nečetla, pořád nevím, jestli se do něj mám pustit nebo ne...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud máš ráda milostné příběhy na pozadí druhé světové války, přičemž ta doba je vylíčena dost surově a reálně, určitě se do knihy pusť! Pro mě je to kniha číslo 1!!!

      Vymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu