Chcete knihy v dobrém stavu? Jednoduché, vyrobte si obal...

11.12.15


Pokud jste někdy viděli mé video na Youtube, mohli jste si všimnout, že mám knihy často v průhledném obalu. Jsem na své věci celkem dost opatrná, proto nechci, aby se mi s knihou cokoliv stalo. Jenže obalovat každou knihu mě vážně nebaví. Z toho důvodu jsem se rozhodla, že opráším své ruční dovednosti a obal si uháčkuji.

Ta myšlenka přišla nejdříve v souvislosti se čtečkou knih, kterou mám sice v obalu s kytičkami, ale mám jej z ciziny, nebyl za malý peníz, proto jsem jej chtěla ochránit před případnými škrábanci od hřebínku atd., když by se mi čtečka povalovala v tašce jen tak.


S výsledkem jsem byla docela spokojená, tak jsem si řekla, že zkusím i obal na knihu. Samozřejmě jsem zvolila takové rozměry, aby se mi do něj bez problému vešla kniha, která je vyšší a objemnější.




Pokud doma máte všechny potřebné věci, není to nákladná záležitost. Navíc vás bude hřát skutečnost, že jste si vyrobili něco sami. Určitě velkou výhodou je, že si uháčkovaný obal můžete dotvořit podle vlastní libosti. Můžete zvolit různé barevné kombinace, ozdobit knoflíky, korálky, nášivkou, popřípadě zvolit jakýkoli styl háčkování (různé typy najdete na internetu).



Mohlo by se vám líbit

16 komentářů

  1. Skvělý nápad....vypadá to hezky.

    OdpovědětVymazat
  2. Jéé, super, moc se ti to povedlo! :) Nebudu utrácet peníze za krásné (ale zatraceně předražené) obaly na knížky, když můžu říct mamce, která brilantně zvládá všechny ruční práce. Já jsem na takové věci trochu kopyto.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, raději to zkusit doma :) před pár měsíci jsem se zahleděla např. do plátěných tašek, kterých na netu byla hromada. Ale za kus látky mi to přišlo dost, i když s různými nápisy a obrázky byly lákavé. Nakonec jsem poprosila mamku, ať mě proškolí v šití na stroji a tašku jsem si ušila sama. Stejně tak i háčkování mě naučila ona. Tak to dopředu nevzdávej ani ty ;)

      Vymazat
  3. To vypadá hrozně hezky! Škoda, že jsem se nenaučila pořádně (a hlavně rychleji) šít jinak bych něco takového taky udělala! :)
    http://thereviewsforbooks.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) ono to vlastně není zase tak složité. Tady tohle je nejspíš ten základní vzor, jiný zatím neumím :D

      Vymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  5. To je parádní DIY! Ty obaly jsou rozkošný. :) Ještě kdybych tak uměla háčkovat. Někdy se do toho ale pustím.

    http://theelegantzone.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to někdy vyzkoušej, stojí to za to ;) když si vzpomeneš, dej vědět, jak to dopadlo :)

      Vymazat
  6. Moc pěkné, šikulka :) A vše nejlepší k dnešnímu svátku, Luci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, Šárko, děkuji moc, je to od tebe milé! :)

      Vymazat
  7. To je nádhera! Jsi moc šikovná :-)

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu