Unboxing #13

26.11.15


Tohle je poslední rozbalování balíčků, které vám v tomto měsíci ukážu. Těch knih bylo dohromady opravdu moc. I když mě může omlouvat to, že hodně z nich jsem nakoupila výhodně na Databázi knih. Původně jsem chtěla sepsat ještě jeden unboxingový článek, ale nakonec jsem se rozhodla, že kvůli jedné knize jej psát nebudu a dám to vše do jednoho.

Povím vám příběh, který se váže k tomuto balíčku... Na Databázi knih jsem před nějakým rokem uviděla knihu s názvem Ještě jeden den s panem Julem. Přečetla jsem si jako vždy anotaci a když jsem se dozvěděla, že půjde o příběh, v němž zemře muž a jeho manželka bude dělat, jako by se nic nestalo, a prožije tak ještě jeden den se svým milovaným mužem, uložila jsem si ji do zmiňované databáze jako "chystám se číst". Před pár dny jsem si tento seznam procházela a když jsem ji uviděla, opět mě přepadlo nutkání knihu mít a přečíst si ji. Celkem mě ale překvapilo, jak útlá knížka to je - má jen 96 stran s velikostí písma jako pro prvňáčky, haha.


Dále to byla kniha Země divů, která byla ve slevě elektronicky. Když už mě nějaká kniha elektronicky zaujme, dívám se, jestli není v bazaru. Byla. Elektronicky by mě kniha vyšla kolem 100 Kč a v bazaru bych ji pořídila za stovku i s poštovným v papírové podobě. Celkem jasná logika, kterou z variant jsem nakonec zvolila...


O pár dní později mi dorazila kniha Ztracená manželka, která je dílem spisovatelky Alyson Richman. Ta mimo jiné napsala i knihu Kabinet milostných dopisů, kterou jsem vám v nějakém článku již představovala. Jedná se válečné o období a tomu jsem nemohla odolat. 

Anotace (Ještě jeden den s panem Julem):
Ústředním motivem je starý manželský pár v mezní situaci. Alice a Jules jsou spolu už padesát let a za tu dobu si vyvinuli řadu rituálů. A tak jednoho rána, stejně jako každý den, probouzí Alici vůně kávy, kterou připravil Jules. Když však manžela následuje do obývacího pokoje, nalezne ho, jak sedí na pohovce bez života. Po počátečním šoku se Alice rozhodne, že tento den prožije se svým mrtvým mužem, aniž by komukoli včetně jejich syna sdělila, že zemřel. Je totiž ještě pár věcí, o nichž spolu dříve nemluvili, a ona by si je s ním ráda vyjasnila… Také se potřebuje s Julem doopravdy v klidu rozloučit, vyrovnat se s náhlou ztrátou a smutkem. Nečekaným způsobem se stane součástí tohoto procesu i autistický chlapec ze sousedství, který přichází na pravidelnou šachovou partii s Julem.

Anotace (Země divů): 
Doktorka Marina Singhová sdílela malou laboratoř ve farmaceutické společnosti Vogel se svým spolupracovníkem Andersem Eckmanem celých sedm let. Když ovšem přijde zpráva, že Eckman zahynul, změní se život nejenom jeho manželce Karen a třem malým potomkům, ale i Marině. Je třeba se vydat do tajemných brazilských pralesů a zjistit, co se Andersi Eckmanovi vlastně stalo.
Kromě pravdy o mužově osudu však zelená amazonská flóra, tamní nebe, vody a říční břehy skrývají ještě jedno velké tajemství, díky němuž by civilizovaná společnost mohla překročit své dosavadní možnosti. Stojí za ním záhadná a nevyzpytatelná doktorka Annick Swensonová, která vyvíjí svůj ambiciózní, přelomový lék, a to i za cenu překročení hranic lékařské etiky. Marina, někdejší studentka charismatické, ale autoritativní a despotické doktorky, musí opakovaně čelit nástrahám smrti. Bude si muset poradit s nebezpečnou anakondou i s kanibalským kmenem amazonských indiánů...
Příběh inspirovaný orfeovským mýtem vypráví o sestupu do pralesní říše stínů a o snaze vyvést odsud člověka, který údajně zemřel na hadí uštknutí. Místo cesty za gnostickým poznáním jsme svědky vědeckého výzkumu, jehož metody jsou možná v tuto chvíli ještě omezené, což ale neznamená, že jednou třeba neumožní dojít k pochopení zatím neprozkoumaných zákonů přírody.

Anotace (Ztracená manželka): 
Z předválečné Prahy až do New Yorku zavádí čtenáře mimořádně silný příběh velké lásky Lenky a Josefa, jejichž vztah měl nečekané rozuzlení. Úspěšný newyorský porodník stále sní o své první ženě Lence, která zůstala v nacisty okupovaném Československu. Lenka Maizelová žila v milující, dobře situované pražské rodině, a když se dostala na Akademii výtvarných umění, splnil se jí životní sen. Zvláště od chvíle, kdy se zamilovala do nadějného studenta medicíny Josefa, s důvěrou hleděla do budoucnosti. Jenže napětí v Československu narůstalo a báječný život v předválečné Praze se změnil v noční můru ghett a koncentráků. Jaký byl osud malířky Lenky? Svede osud dávnou dvojici opět dohromady?

Mohlo by se vám líbit

9 komentářů

  1. Ztracená manželka je skvělá,lepší než Kabinet :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem zvědavá na obě, tak doufám, že mě Kabinet příliš nezklame :)

      Vymazat
  2. Ztracenou manželku mám, ale zatím jsem nečetla. Ještě jeden den s panem Julem vypadá hodně zajímavě. Myslím, že jsem na něj už taky někdy koukala na databázi, protože anotace je mi povědomá. Přeji pěkné čtení a budu se těšit na recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Šárko :) Vypadá to, že Ještě jeden den s panem Julem bude čtení na jedno odpoledne, ale jsem zvědavá :)

      Vymazat
  3. Ztracená manželka je opravdu skvělá, a na Kabinet se hrozně těším :-) Ztracená manželka je trochu jako Měděný jezdec - o nervy :D ale celkově jsem asi byla spokojená více s Manželkou, protože v Letní zahradě mě pak hrozně štvaly erotické scény na každé druhé straně...

    mimochodem - moc pěkný hrnek, kelímek nebo sklenička s tou zimní tématikou ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani nevíš, jak jsi mě svým komentářem potěšila! ;) Když jsi zmínila Měděného jezdce, hned jsem zbystřila, protože Měděného jezdce zbožňuju. A o to víc se těším na Ztracenou manželku, takže děkuju :) Ale na co se teď těším úplně nejvíc je Bellagrand, který předchází Jezdci a vypráví o Alexandrových rodičích :) Ty se jej chystáš číst?
      Obě ty věci jsou svíčky ;)

      Vymazat
    2. aha, já jsem si říkala, že to první a bílé je určitě svíčka, ale to druhé jsem si nebyla jistá :D

      na Bellagrand se nemůžu dočkat! Paullina Simons je skvělá spisovatelka a cokoliv od ní vyjde, tak bych si určitě chtěla přečíst :-) teda, jen mi z té anotace nějak nedošlo, že to bude o Alexandrových rodičích. no, tak to bude další nervák :D

      Vymazat
  4. Ani jednu knihu neznám, ale vypadají moc zajímavě! :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) těším se na ně čím dál více, i když času je čím dál méně s blížícími se zkouškami :D

      Vymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu