Unboxing #12

22.11.15


Když mi tyhle dva balíčky dorazily v jeden den, bylo to pro mě celkem překvapení, jelikož jsem nevěděla, které knihy se v nich nachází. A to vlastně díky tomu, že jsem se lehce rozjela na bazaru Databáze knih, kde jsem si knih nakoupila více. Podle hmatu jsem tip měla, což se taky nakonec shodovalo s tím, jaké knihy jsem chtěla najít. A ono opravdu. Našla jsem tam knihy, na které jsem v tu chvíli myslela. Proto se s vámi o ten moment překvapení chci podělit prostřednictvím tohoto příspěvku, pár fotek a lákavých anotací.

Jak je vidět z fotky, obě knížky mají kontrastní obálku - jedna je letní, druhá zimní. Společné mají rozhodně to, že mě zaujaly a třeba se budou zamlouvat i vám... O knize Tajná dcera jsem se dozvěděla náhodou a to právě na samotném bazaru knih. Babičky: Mrtvý kuchař je lákává obálkou, ale slyšela jsem se o ní díky Šárce, která ji zmiňovala ve svých knižních tipech.


Anotace (Tajná dcera):
Najde svou skutečnou matku? Dojemné líčení osudů žen z různých světů, jež strhne čtenáře přesvědčivostí a hlubokou pravdivostí. Život doktorky Somer se odvíjí přímo ideálně: Právě se vdala a zahájila lékařskou kariéru v San Francisku. Pak ale přijde rána z čistého nebe – dozví se, že nikdy nemůže mít vlastní děti. A ve stejném roce se v Indii chudá matka Kavita rozhodne zachránit novorozenou dceru před jistou smrtí tím, že ji odloží do sirotčince. Ten krok ji bude pronásledovat až do konce života a ovlivní nejen její osud, ale i osud ženy na opačném konci světa. Somer s manželem adoptují Ašu z bombajského sirotčince. Aša prožije ve Státech šťastné dětství, přesto však pátrá po svých indických kořenech i po tom, proč ji biologičtí rodiče odložili. Nakonec dospěje ke smíření s oběma protichůdnými světy, do kterých patří. Román Tajná dcera ukazuje nevyzpytatelné cesty osudu i dalekosáhlé důsledky, jež má každé naše rozhodnutí pro nás i naše rodiny, včetně neporazitelné síly lásky ve všech jejích podobách.

Anotace (Babičky: Mrtvý kuchař):
Neumíte si představit, že by mohlo v domově důchodců dojít k něčemu nezákonnému - ať už k podezřelému úmrtí, krádeži nebo obchodu s léky? Jeho devadesátileté obyvatelky Siiri, Irma a Anna-Liisa ano! Životy obyvatel soukromého domova důchodců Podzimní háj jsou většinou vyplněny nekonečně dlouho ubíhajícím časem tráveným pitím červeného vína, jízdami tramvají a pohřby. Vyšetřování náhlého úmrtí místního kuchaře však dokazuje, že je na světě i zajímavější zábava než hraní karet, umělecké a řemeslné lekce, tělocvik nebo večery s harmonikou (těch se ostatně obyvatelé domu zúčastňují jen ze soucitu se zaměstnanci). První díl detektivní trilogie, která vychází pod názvem Babičkay, je ďábelsky zábavný a napínavý příběh o stáří, přátelství a životě v relativně normálním domově důchodců. Tady vás může potkat jen jedna věc horší než smrt – být zavřený na oddělení demence. Ani ten nejbystřejší senior však nemůže rozluštit všechna tajemství tohoto místa. Naštěstí několik mladých lidí, včetně členů motorkářského gangu, nabídne svou pomoc…

Mohlo by se vám líbit

18 komentářů

  1. Jéé, Babičky jsem si koupila do čtečky (akce za 74Kč:) Ale kniha je vždcky lepší!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad se nám oběma budou líbit jak papírové, tak elektronické "Babičky" ;)

      Vymazat
  2. Tajnou dceru vůbec neznám, ale jsem moc zvědavá, co řekneš na Babičky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem zvědavá, jestli to bude můj šálek čaje. Ale těším se :)

      Vymazat
  3. Moc pěkné knihy, děkuji za tipy a přeji pěkné čtení. Budu se těšit na recenze :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Knihy sice neznám, ale vypadají dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám radost, že nějakým způsobem zaujaly :)

      Vymazat
  5. Knihy neznám, těším se na recenzi :-). Hlavně na ty babičky :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Vidím, že s "dôchodcovskými" knihami sa roztrhlo vrece :D Ale tie babičky znejú super!

    OdpovědětVymazat
  7. Tajnou dceru znám už nějaký ten rok, kamárdka o ní kdysi na základce měla referát, kde vypadala moc zajímavě :) Těším se na názor.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, tematicky to zaujalo i mě, protože doposud jsem nic takového nečetla :) Ale věřím, že se mi to líbit bude :)

      Vymazat
  8. O těchto knížkách jsem zatím neslyšela, ale vypadají zajímavě:)
    Hezké čtení:)
    brunnetegirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu