Neodolala jsem dalším nákupům...

4.11.15

Začátkem listopadu vyšel nový katalog KK. Prolistovala jsem si jej elektronicky, jelikož se mi nechtělo čekat, než mi přijde poštou. Byla jsem příjemně překvapená, když jsem zjistila, jaké skvosty se v něm nachází. A ještě navíc za skvělou cenu. 

V říjnu vyšla kniha Kabinet milostných dopisů, která má vysoké hodnocení na goodreads. Od spisovatelky byla u nás vydána ještě jedna kniha a to Ztracená manželka. Knihu jsem si šla cíleně koupit do Neoluxor minulý týden, ale ještě jim nepřišla. Což byla mimo jiné klika, jelikož na tohle období je v KK jako VIP titul o 100 Kč levnější od běžné ceny.  

Anotace:
Píše se rok 1943 a v Itálii jsou u moci fašisté. Elodie, která se dosud věnovala pouze milované hudbě a své mimořádné nadání uplatnila jako nadějná violoncellistka, se po otcově smrti zapojí do italského hnutí odporu. Poznává zde svou první velkou lásku, ale když Němci obsadí severní Itálii, musí z rodné Verony uprchnout. Vydává se na pouť, která jí pomůže nalézt nejen bezpečí, ale i nový smysl života.


O knihách Charlotte Link jsem slyšela dříve, ale nekoupila si je, protože mi přišly drahé. Teď jsou ale o dost levnější, což znamená, že jsem si koupila všechny s novějším rokem vydáním, které jsou u nás dostupné - Šmírák (149,-), Zapomenuté dítě (179,-) a V údolí lišek (179,-). Konečně se dozvím, jaký je autorčin styl psaní, a jestli knihy stojí za to...

 Anotace (Šmírák):
Šmíruje život úplně cizích žen. Identifikuje se s nimi a chce o nich všechno vědět. Jako pozorovatel. Na útěku před svým vlastním bytím, které je plné neúspěchů a odmítání. Jen z dálky, avšak s naprostou oddaností, miluje krásnou Gillian Wardovou. Podílí se na jejím dokonalém životě s pohledným manželem a roztomilou dcerkou. Jednoho dne však ke svému zděšení zjistí, že se nechal ošálit vnější fasádou. Život té ženy není takový, jak se zdá. V téže době začne obyvatele Londýna děsit série vražd. Vrah si vybírá osaměle žijící ženy, které pomstychtivým, sadistickým způsobem zabíjí. Policie hledá psychopata, muže, který nenávidí ženy…

Anotace (V údolí lišek):
Nádherný letní den, osamělé parkoviště uprostřed polí a luk. Vanessa Willardová čeká na svého muže, který se šel projít se psem. Ponořená do myšlenek si nevšimne auta, které se blíží. Když se jí zmocní nepříjemný pocit, je už pozdě. Objeví se neznámý člověk, přemůže ji, omámí a odvleče. Zavřenou v bedně, v níž je jen voda a jídlo na týden, ji ukryje v jeskyni. Avšak dřív, než pachatel stačí požadovat po jejím manželovi výkupné, je zatčen za jiný delikt. A unesenou ženu ponechá jejímu osudu...

Anotace (Zapomenuté dítě):
V poklidném městečku na severním pobřeží Anglie byla nalezena brutálně zavražděná studentka. Za pár měsíců dojde na nedaleké farmě k dalšímu podobnému zločinu. Nic nenapovídá tomu, že by obě oběti něco spojovalo. Policistka Almondová se upne na druhý případ, ale stále jí uniká otřesné tajemství, které rodinu navždy poznamenalo. Při pátrání se musí vrátit hluboko do minulosti. Až k děsivému odhalení jednoho prosincového dne před více než třiceti lety. A dokonce ještě dál, do doby 2. světové války, kdy záhadným způsobem zmizelo malé dítě... Než vyšetřovatelka pochopí, že duševně nemocný pachatel dodnes neuhasil svou nenávist a touhu po pomstě, s hrůzou si uvědomí, že už může být pozdě.

Mohlo by se vám líbit

16 komentářů

  1. Vidím, že máme opět stejný vkus. Šmíráka jsem si vzala ve výprodeji na Arara a Zapomenuté dítě a V údolí lišek teď taky na buxu. Ještě jsem si k tomu vzala Už mě vidíš? Kabinet by mě taky lákal. No, myslím, že ještě z katalogu budu určitě objednávat.
    Přeji krásné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Šárko :) Tak to mě těší, že máme vesměs stejný vkus. Šmíráka jsem právě zahlídla, že sis nedávno pořizovala - proto jsem taky prošla celý výprodej na Arara ;) Jsem zvědavá, jak se ti bude líbit Už mě vidíš?

      Vymazat
  2. Tak tentokrát ses mi do vkusu netrefila:). Kabibet na me pusobi nudne a klasicke detektivky nectu. Snad se ti ale budou vsechny libit, akce byla opravdu krasna;).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedá se, pokaždé se asi všem do vkusu trefit nemůžu ;) Když jsem si četla anotaci ke Kabinetu prvně, také jsem si řekla, že se bez něj obejdu, ale když jsem zavítala na goodreads a četla pozitivní ohlasy, přehodnotila jsem to.

      Vymazat
  3. Linková vypadá zajímavě. Miluju nákupy knih :-D Přeji spoustu dalších pěkných knih ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ;) S tím souhlasím, nákupům knih se jiné nákupy těžko vyrovnají :D Na Linkovou se opravdu těším, bude to pro mě něco nového.

      Vymazat
  4. Knihy nepoznám, ale vyzerajú super. Prajem príjemné čítanie :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Odpovědi
    1. Děkuju, věřím, že budou krásné i obsahem :)

      Vymazat
  6. Na Kabinet milostných dopisů jsem se taky dívala... anotace je strašně stručná a taková nic moc neříkající, ale poslední dobou čtu hodně knih z válečné doby. Od této autroky mám již jednu knihu doma, takže tuto si časem nejspíš taky pořídím. Jsem zvědavá, jak se Ti bude líbit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě nejdříve anotace taky extra nezaujala, ale pak jsem se podívala na goodreads a její hodnocení mě překvapilo. Proto jsem se rozhodla si ji koupit. Tak doufám, že se mi líbit bude ;) Autorka napsala ještě knížku Ztracená manželka a ta je také z válečného prostředí, tak zkus mrknout, třeba tě zaujme :)

      Vymazat
    2. Ztracená manželka je právě ta knížka, kterou od ní už mám. :) Sehnala jsem ji v Levných knihách za hodně dobrou cenu a jsem na ni moc zvědavá, už jen proto, že americká autorka píše o předválečné Praze...

      Vymazat
    3. Ahaa :) Tak to jsi vychytala dobře. Já si ji teď objednávala z bazaru na Databázi knih asi za stovku. Holt jsem tu vyhodnou cenu prospala :D

      Vymazat
  7. Linková mě láká už nějakou dobu, ale zatím se mi z knihovny nepodařilo žádnou její knížku ukořistit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad se Ti to brzy podaří :) Já jsem teď zjistila, že v květnu má od Linkové vyjít nová knížka - Ctitel: https://www.bux.cz/knihy/184379-ctitel.html
      Tak jsem zvědavá, jaké to bude :)

      Vymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu