Mít tak možnost změnit dějiny... Jake ji má

12.11.15


Celkem často se ráda kochám knihami ve své knihovně. Dívám se, které mám přečteny, které nepřečteny (ty jsou v převaze), vzpomínám, jak se mi jejich čtení líbilo. V případě, že mě kniha bavila, její obsah si bez problému vybavím, hůře jsou na tom ty průměrně hodnocené. Což je pro mě i taková zpětná kontrola, jestli jsem knihu ohodnotila správně.
 
Ale teď to hlavní... Zahlédla jsem knihu Dallas 63! No, ona je celkem nepřehlédnutelná, jelikož je objemnější, ale v tu chvíli jsem zavzpomínala na ten příběh a měla jsem chuť se do něj ponořit znovu... Jedná se o knihu od Stephena Kinga, která mě zaujala anotací, která slibovala, že se v knize objeví postava Johna Fitzgeralda Kennedyho. Už jen kvůli tomuto jsem ji musela mít!
 
Budu upřímná, když jsem se do knihy pustila napoprvé, nedokázala jsem se soustředit, vnímat děj, postavy, prostě nic. Po 250 stranách jsem to vzdala a řekla jsem si, že se k ní vrátím, až přijde vhodnější čas. A ten nastal rok poté. Můžu říct, že aktuální rozpoložení dělá při jakékoliv činnosti divy. V tu chvíli jsem si naopak čtení tak užívala, že jsem nechtěla, aby to skončilo (i když jsem samozřejmě chtěla vědět, jak to dopadne). Když to srovnám s prvním pokusem, je to 100 a 1.
 
Proto je dnešním tipem právě tahle kniha, která mi nabídla všechno, co se v knize může objevit a co já ocením. Pokud si o knize chcete přečíst více, napsala jsem na ni také recenzi.


Anotace:
Kdybyste měli možnost přepsat dějiny, udělali byste to? Dne 22. listopadu 1963 otřásly americkým Dallasem tři výstřely. Prezident Kennedy zemřel a svět se změnil. Stephen King zve čtenáře na cestu časem do 50. let minulého století až ke dni, kdy bude JFK zastřelen, ledaže... Jake Epping, pětatřicetiletý učitel angličtiny, se vydává na šílenou misi, při níž má Kennedyho vraždě zabránit. Začíná vést nový život pod jménem George Amberson v novém světě, kde žije Elvis, neklidný samotář Lee Harvey Osvald a krásná středoškolská knihovnice Sadie Dunhillová, která se stane láskou Jakeova života - života, jenž porušuje všechna běžná pravidla času.


Mohlo by se vám líbit

3 komentářů

  1. Stephen King mě jednu dobu hodně lákal a tak jsem si v knihovně půjčila Řbitov zviřátek. Ten mě, bohužel, vůbec nezaujal. Tak nevím, jestli mám dát autorovi ještě šanci nebo prostě jeho styl psaní půjde dál mimo mě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzpomínám si, že jsi to někde zmiňovala. Já měla nejdřív problém to vnímat, napodruhé mě to naprosto pohltilo :)

      Vymazat
  2. Ačkoliv nejsem Kingova fanynka, tohle bych si ráda přečetla. Díky za tip!

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu