Když dostanete svůj 1. recenzní výtisk

9.11.15


Když jsem se začala zajímat o čtení a knižní blogosféru, snad z každé strany se ozýval pojem recenzní výtisk. Asi budu znít jako hlupák, ale v té době jsem neměla tušení, co přesně to znamená a co to obnáší. Tak jsem si to vygooglila a když mi prohlížeč vysvětlil, že se jedná o knihu, kterou dostane čtenář respektive zadarmo, zaujalo mě to. Takové výhody jsem chtěla také čerpat. Avšak mělo to háček. A jak se říká, že zadarmo ani kuře nehrabe, součástí takového obchodu bylo zpracování recenze. To mě lehce odradilo, jelikož v ten moment se mi vybavily vzpomínky na základní a střední školu, kdy povinnost napsat nějakou slohovou práci pro mě byla utrpením. Nejenže jsem nevěděla, co mám psát, ale ani mě to nebavilo. 

Takže s vidinou spolupráce s nakladateli jsem se mohla rozloučit. V té době jsem stejně na to neměla čas a na blog jsem nepřispívála nijak pravidelně, takže taková spolupráce by byla nakladateli/internetovému knihkupectví stejně k ničemu. 

Ovšem obrat nastal v době, kdy se mi v tomto roce podařily úspěšně zkoušky a přes prázdniny jsem se začala blogu opět věnovat. Celý jsem jej kompletně předělala, dokonce jsem blog přesunula na jinou doménu (z webnode.cz na blogspot.cz). A tohohle rozhodnutí nelituji. Blog se mi líbí a dokonce se mi ozývají i lidé s pozitivními ohlasy ohledně jeho vzhledu. Což mně motivuje a napomáhá ve svém koníčku pokračovat, dokonce se pokouším i o psaní recenzí po přečtení každé knihy. Jsem totiž toho názoru, že psát recenzi zpětně např. po měsíci nemá cenu, jelikož mnohé důležitosti z knihy člověk zapomene a nepředá je tak dále. Ale je to jen můj názor, ostatní to mohou mít jinak. Ale abych se dostala k jádru věci...

Určitě si pamatujete, jak nám rodiče jako malým vtloukali, že píle přináší ovoce. A ono na tom opravdu něco bude. Letos po prázdninách mě oslovil český autor, abych zrecenzovala jeho eknihu (o tom jsem už ale článek psala). Z této nabídky jsem byla nadšená. Jenže něco jiného je mít fyzickou knihu... 

A pak to přišlo... Jednoho dne mi napsala slečna Lucie z Martinus.cz, zda bych s nimi chtěla navázat spolupráci. Moje odpověď byla samozřejmě kladná, protože tohle je pro většinu knižních blogerů skvělá příležitost a splněný sen. Možná si řeknete, co ta holka přehání?! Ale takové jsou moje pocity o navázání spolupráce.
Tímto bych ráda poděkovala internetovému knihkupectví Martinus.cz, které projevilo zájem o navázání spolupráce se mnou. Moc si této nabídky cením.

Ale aby celý článek nebyl jen o pocitech a vděku, přikládám pár fotek, jak balíček vypadal a co všechno jsem našla uvnitř.

Anotace (Já a pan Jones):
Je pro mě pan Jones opravdu pan Pravý? Tuto otázku si kladou tři různé ženy. Každá z nich totiž miluje jednoho ze tří bratrů Jonesových… Izzy je rozhodnuta udělat za dosavadním nevydařeným životem tlustou čáru a začít znovu. Ovšem s Charliem Jonesem to nebude snadné, protože je sice okouzlující, ale také nepříliš spolehlivý. A flirt je jeho druhá přirozenost. Alicia je už roky šťastně provdaná za oddaného Hugha. V koutku duše ale ví, že jí chybí alespoň špetka nevázanosti, spontánnosti, zkrátka prosté radosti. A pak jí to dojde – nejspíše nastal čas, aby si to všechno začala dopřávat. Emmin vztah s Davidem byl dříve plný radosti a romantiky, jenže to už teď neplatí. Od doby, kdy se neúspěšně pokoušejí o dítě, to jde s jejich vztahem z kopce. A právě tehdy vstoupí do Emmina života pokušení... Všechny tři ženy se sejdou v rodinném penzionu Jonesových, nad jehož další budoucností visí velký otazník. Při tomto vynuceném setkání vyjde najevo, že vyjít se členy klanu Jonesových může být těžší, než by si kdo mohl myslet.

Mohlo by se vám líbit

23 komentářů

  1. Lucko, moc gratuluji a přeji příjemné čtení. Moc pěkně jsi to napsala. I já, když jsem si zakládala blog, jsem neměla ani páru, jak fungují spolupráce s blogery, apod. Také jsem vše googlila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Šárko :) To jsem ráda, že jsem nebyla jediná. Hlavně že víme, kde najít pomoc/radu :)

      Vymazat
  2. Gratuluji k prvnímu recenznímu výtisku a přeji pěkné čtení :-) Kniha vypadá zajímavě :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Marcelko, na knížku se moc těším, bude to taková oddechovka před zkouškovým obdobím :D

      Vymazat
    2. Luci,tak potom ke zkouškám tfuj, tfuj, tfuj :-)

      Vymazat
    3. Bude to potřeba, děkuju ;) Snad to zvládnu rychle a pak psát "jen" diplomku a učit se na státnice.

      Vymazat
  3. Gratuluji ti;). Tím spíš, že jsi byla sama oslovena! To je videt, ze pises opravdu kvalitne. Tvoje clanky si vzdy prectu cele, libi se mi, jak pises a jsem rada, ze nejsem jedina;). Jinak, tato kniha je opet trefa do cerneho;). Tesim se na recenzi:).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee, to mě těší :) Jestli píšu kvalitně, to nevím, ale snažím se psát :) Tak aspoň že tentokrát jsem se Ti do vkusu trefila ;) Věřím, že knížka bude dobrá, jelikož jsem od autorky četla už Kavárnu na pláži a to bylo moc hezké čtení ;)

      Vymazat
  4. Teeeda, Luci, gratulujem!! To je skvelá správa a hlavne si to naozaj zaslúžiš :) Máš krásny blog a tvoje videá sú úžasné, well done girl !! :) Kniha vyzerá veľmi roztomilo, verím, že sa ti bude skvele čítať.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, děkuju moc! Tvého uznání si moc cením ;) Měla by to být pohodová knížka, autorka mi už jednou "prošla" pod rukama - četla jsem od ní Kavárnu na pláži a byla jsem spokojená, milé čtení to bylo :)

      Vymazat
  5. Tak to moc gratuluju! :D Já také píšu recenze, asice už nějaké spolupráce mám, vždy šlo pouze o eknihy. Teď nově jsem navázala spolupáci s Megaknihy a zrovna dneska mim přišla první tištěná kniha jako recenzní výtisk :D Také jsem měla úplně neuvěřitelnou radost, protože přece jen ekniha a kniha je rozdíl :D
    DENYII

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! A zároveň taky gratuluju :) Přesně jak píšeš - dostat na recenzi knihu, je mnohem lepší ;)

      Vymazat
  6. Gratuluji k prvnímu recenznímu výtisku, pořádně si jej užij! :)
    Přiznám se, že já neměla o recenzních výtiscích ani ponětí, dokud mne neoslovilo nakladatelsví Fragment :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Luci! Určitě se mi bude líbit :) Jak to tak vypadá, bylo nás víc, pro které byly recenzní výtisky velkou neznámou :)

      Vymazat
  7. To je úplně super! :) Moc gratuluji! :)) Taky jsem teď navázala pár spoluprací a mám z toho takovou radost jako ty! :)

    http://carolinerous.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ;) Člověk za takovou příležitost musí jak jinak, než být rád, jinak Ti taky gratuluji :)

      Vymazat
  8. Panečku, to je skvělé! :-) Gratuluji! Když si vzpomenu na sebe, když jsem začínala. A teď už je to rok a vidím veliký posun a ještě větší posun mě čeká. Jsem strašně vděčná za každou navázanou spolupráci, protože mě každá obohacuje.

    Užívej si ten pocit a rozhodně se psaní recenze neboj! :-) Když přečtu knihu, mám chuť se o své dojmy podělit s celým světem - a to se právě nejlépe píšou recenze :-). A máš pravdu - čím déle recenzi po dočtení knihy odkládám, tím více je ta recenze mizernější, takže se snažím psát co nejdříve :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak člověk se pořád posunuje :) Určitě by posun šel poznat, kdyby si přečetl svoji úplně první a poslední recenzi (pokud teda nenapsal jen dvě) :D
      Právě, ráda bych i napsala recenze na knihy, které jsem přečetla dříve, ale vracet se k nim zpětně s dlouhým odstupem času je těžké. Buď ty knihy přečíst znovu, nebo to nechat plavat :)

      Vymazat
  9. Martinus ti upřímně závidím a rovněž skládám poklonu povedenému designu blogu. A moc příjemné povídání :) Ať se daří, těším se na recenzi!

    OdpovědětVymazat
  10. doufám, že se nám to také třeba jednou podaří :)

    OdpovědětVymazat
  11. Mě kdyby napsala "slečna Lucie", tak si asi radostí čůrnu :D
    Zatím s nikým nespolupracuji, ale jednou bych ráda. Chci ale počkat, až se mi web pořádně rozjede.

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu