Když vám život dává šanci zas a znovu

7.10.15


Dlouhou dobu se na blogu neobjevil žádný knižní tip pro vás, proto jsem si řekla, že je načase to napravit. Kolem této knihy chodím ve své knihovně už nějakou dobu, protože do kabelky je těžká a objemná, ale když jsem se o ní doslechla prvně, naprosto mi vyrazila dech.

Narazila jsem na ni tenkrát čirou náhodou, a to na YouTube jako na trailer ke knize. Poté jsem se podívala na jméno autorky. Jaké překvapení to pro mě bylo, když kniha Život za životem měla vyjít i v češtině. Neváhala jsem, a jakmile kniha vyšla, ihned jsem si ji šla do knihkupectví koupit.

Kniha je tematicky velmi neobvyklá a z toho důvodu mě zaujala. Abyste pochopili mé nadšení, přikládám i onen trailer, který mě na knihu tolik nalákal.


Anotace:
Angličanka Ursula Toddová zemře těsně po narození jedné únorové noci roku 1910. V následující kapitole se téže únorové noci narodí znovu, přičemž tentokrát přežije, aby podstoupila celou řadu tragických, mnohdy heroických konců. Tak jako na divadle padá opona, v Ursulině příběhu „padá tma“, tedy smrt. Ta ovšem neznamená temný konec, ale je příslibem dalších, neomezených variant a pokračování. Není divu, že Ursula mívá silné pocity déja vu; je totiž obdařena možností prožívat tytéž chvíle a stavy znovu a znovu a snažit se zabránit osobním i dějinným katastrofám.



Mohlo by se vám líbit

2 komentářů

  1. Tato knížka mě zaujala už když vycházela , ale pořád nějak nevím, jestli by to pro mě bylo to pravé ořechové... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Na tuhle jsem už několikrát narazila... v knihkupectví, v knihovně a teď ji vidím i tady. :D Asi si ji budu muset přečíst... podle anotace vypadá hodně zajímavě.

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu