V hlavní roli autor... Guillaume Musso

8.9.15

Zdroj


Možná by na úvod stálo za to samotného autora představit, abychom věděli, s kým máme tu čest. Tohoto autora jsem vybrala z důvodu, jelikož mě jeho knihy velmi zaujaly svojí anotací, obálkou a také tím, že v této době jsou již nedostatkovým zbožím. Ale nemusíme zoufat! Pořád existují knihovny nebo Databáze knih, popřípadě výpůjčka od vašeho známého.

O autorovi
Guillaume se narodil roku 1974 v jihofrancouzském pobřežním městečku Antibes a už ve svých deseti letech prohlásil, že se z něj jednou stane spisovatel. V devatenácti odjel na zkušenou do Spojených států, kde se živil prodejem zmrzliny a v ubytovně, jež byla jeho dočasným domovem, se setkával s dělníky různých národností, kteří stejně jako on přijeli za oceán s vidinou amerického snu. Zážitky z tohoto prostředí se pak staly velkou inspirací pro jeho literární tvorbu.
Když jsem se dívala na Goodreaeds na autorovu celou tvorbu, byla jsem překvapena, kolik knih doposud napsal. V ČR byly zatím vydány dvě knihy, takže česká nakladatelství mají co dohánět. Nicméně na říjen je připravována jeho další kniha.

https://data.bux.cz/book/003/213/0032132/large.jpgGuillaume Mussoa jsem měla možnost poznat díky jeho knize Budeš tam?. Jedná se o společenský román, který nese prvky tajemna, cestování časem a touhy po záchraně milované osoby. Což je kombinace naprosto dokonalá.
Anotace: 
Co byste dělali, kdybyste měli možnost něco ve své minulosti změnit? Doktor Elliott Carter takovou šanci dostane. Získá pilulky, které mu mají splnit jeho největší přání - znovu spatřit jedinou ženu, kterou v životě miloval a která zemřela už před třiceti lety. Carter pilulky vyzkouší a vydá se tak na cestu časem. Zjistí však, že to není tak jednoduché. Původně měl v úmyslu Ilenu pouze spatřit, ale nakonec neodolá pokušení ji zachránit. Jenže pokud ji zachrání, ztratí to, co je mu stejně drahé, ne-li dražší než Ilena: svou dceru Angie. Doktor Carter horečně hledá způsob, jak obelstít osud a zachránit obě.


https://data.bux.cz/book/003/272/0032721/large.jpgVětšinou to bývá tak, že když vás zaujme nějaká kniha, hledáte, co její autor napsal dalšího. Ani v případě knihy Protože tě miluji jsem nebyla zklamaná. Anotace zněla velmi slibně a já dělala vše možné, abych knihu mohla mít doma. Na internetu k dostání nebyla, tak jsem neustále kontrolovala Databázi knih, dokud se zde neobjeví. Což se nakonec stalo.
Anotace:
Jednoho dne se v losangeleském obchodním středisku ztratí pětiletá Layla, dcera úspěšného psychologa Marka Hathawaye a známé houslistky Nicole. Marně po ní pátrá policie i zoufalí rodiče. Nikdo je nekontaktuje, nikdo nežádá výkupné… Mark celou situaci neunese - odejde od své ženy, opustí zavedenou praxi, propadne se až na dno společnosti. Pět let žije na ulici a doufá, že dcerku přece jen najdou. A pak se dívenka nečekaně objeví na stejném místě, odkud zmizela. Kde celou tu dobu byla? Proč se teď vrátila? Policie i otec čekají na odpověď, ale Layla mlčí. A když konečně promluví, její slova činí záhadu ještě větší...


Komu by se Guillaume Musso zalíbil, může se těšit na začátek října, kdy by nakladatelství Motto mělo vydat knihu pod názvem Volání anděla. Jakožto knihomolovi mi ani tahle kniha nesmí chybět v mé knihovně, abych měla sbírku 'kompletní'.
Anotace: 
V telefonech byl celý jejich život… Na Kennedyho letišti v New Yorku do sebe nechtěně vrazí jeden muž a jedna žena. Oba v té chvíli telefonují. Jonathan a Madeline rychle sbírají své věci a omylem si vymění telefony. Když to zjistí, dělí je od sebe deset tisíc kilometrů: ona je v Paříži, kde prodává květiny, on v San Francisku, kde vlastní restauraci. Oba jsou zvědaví na toho druhého, a tak začnou zkoumat obsah cizího telefonu. Tato malá indiskrétnost jim prozradí, že ač se neznají, jsou jejich životy spojené tajemstvím, které považovali za navždy pohřbené…

Mohlo by se vám líbit

6 komentářů

  1. Tak o tomto autorovi vím jen to, že JE. Ale zatím jsem vůbec nic nečetla. Ach jo... tolik autorů a krásných knih a tak málo času :-( :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naštěstí ty knížky nejsou nijak objemné ;-) Ale i tak, na seznamu těch knih je tolik, že nebudeme vědět kterou dříve :-) Včera mě zaujalo Údolí úžasu od Amy Tan :-D Takže zase další navíc...

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Jity, není důvod se stydět. Od toho takové články jsou, aby seznámily s méně známými spisovateli nebo připomenuly ty známější ;)

      Vymazat
  3. Od tohoto autora jsem před lety četla právě Protože tě miluji. Bylo to na dovolené v Bulharsku, došly mi knížky, tak jsem si musela začít půjčovat maminčiny. A bylo jsem tím totálně pohlcená! Nejspíš to byla i první kniha "pro dospělé", kterou jsem kdy přečetla, takže to pro mě byl úplně nový čtenářský zážitek :). Tímto krásným článkem mi došlo, že bych se měla podívat i po jeho dalších knihách nebo si Protože tě miluji zopakovat! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dokonce začátkem října by měla vyjít další kniha od autora, která vypadá moc zajímavě ;)

      Vymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu