Knižní sraz u Rodaw

30.9.15


Koncem července jsem obdržela zprávu od Irči, jestli bych se nechtěla zúčastnit knižního srazu, který by se týkal Měděného jezdce. Celkem mě to překvapilo, že mě pozvala, jelikož osobně jsme se nikdy neviděly a pozvěte si cizího člověka k sobě domů?! Ale Měděný jezdec je sám o sobě mojí nejoblíbenější knihou, Irča to věděla a z toho důvodu mě také pozvala, za což jsem moc ráda. Sraz se měl původně konat 9.8., ale kvůli jistým okolnostem jsme to několikrát musely odložit. Dočkaly jsme se až den před státním svátkem 27.9.2015. Kde se nás setkaly celkem čtyři nadšenkyně do Měděného jezdce. Díky této příležitosti jsem se mohla osobně poznat se samotnou pořadatelkou Irčou z Knihánkova, Verčou z Knihy jako sen a Katkou z Knižního večírku. Cestování k Irči trvalo sice nějakou tu dobu, ale čas jsem vyplnila jak jinak než čtením. 


Moc mile nás pohostily. Její mamka s babičkou nám připravily různé dobroty - sladké i slané (i když nejvíce jsem byla nadšená ze závinu z listového těsta se zeleninou). Když teď pominu jídlo, hlavním tématem měl být Měděný jezdec od Paulliny Simons. Nějakou dobu jsme si o knize povídaly, a poté nám Irča řekla, že by s námi ráda natočila video. Před samotným natáčením nám představila několik otázek, na které by se nás ráda zeptala. Byly jsme sice poctěné, že se můžeme objevit ve videu u Rodaw, ale bez jisté nervozity se to neobešlo. Navíc Rodaw je jako profesionálka. Při natáčení používá kvalitní foťák a nechyběla ani dvě speciální světla, která Katce připomínala návštěvu zubaře. Přece jen z toho nejlíp vyvázla samotná Rodaw, která stála za kamerou a zpovídala nás. Nakonec o výsledku se můžete přesvědčit sami.


Určitě je vám blízká situace, kdy se moc dobře bavíte, ale čas utíká strašně rychle. Ani jsme se nenadály a přiblížil se čas našeho odjezdu. Irčina mamka byla tak moc hodná, že nás společně s Verunkou zavezla až na naše zastávky. Poté nás čekala už samotná cesta domů, která byla už za tmy, ale člověk si tak mohl znovu přemítat den, kdy se konal knižní sraz u Rodaw... 

Mohlo by se vám líbit

8 komentářů

  1. Krásný článek a skvělý nápad se srazy. Video je také moc super :), jsem ráda, že konečně znám aspoň takhle lidičky, jejichž články si vždy tak ráda přečtu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě těší :) Sraz to byl opravdu skvělý :)

      Vymazat
  2. Včera jsem viděla Irčino video a vypadalo to, že jste si to skvěle užily :) A při záběrech na jídlo jsem taky měla všechno chuť :D A souhlasím se všemi vašimi odpověďmi, Měděného jezdce taky miluju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měděný jezdec je úžasná kniha a jsem ráda, že jsi další, která jí propadla :)

      Vymazat
  3. Moc pěkný článek, na video jsem také koukala, je vidět, že jste si to super užily :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě těší, že se takový mini report líbil :)

      Vymazat
  4. Udělat sraz je dobrý nápad :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to moc fajn a jsem ráda, že jsme to s holkama mohly prostřednictvím videa a článku aspoň trochu sdílet s vámi ;)

      Vymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu