Jaké knihy vychází v ZÁŘÍ 2015

26.8.15

Začátek dalšího měsíce je téměř tady a to znamená, že přicházím s článkem, které knížky budou vycházet v měsíci září. Tenhle typ článku patří k mým oblíbeným, protože v průběhu jeho zpracování se dozvím, na které knihy se můžu těšit, které si koupím atd. Tentokrát musím uznat, že těch knih bude v září hodně (například oproti srpnu). Proto se obávám, že peněženku v tomto měsíci provětrám o něco více.


https://data.bux.cz/book/025/229/0252293/large.jpgTeď už tě vidím
Nicole C. Kear
Nakladatel: Domino
Žánr: román
Vychází: 30.9.2015

Podívat se pravdě do očí může být zatraceně těžké, když člověk ztrácí zrak.
Nicole bylo devatenáct let, když si vyslechla zdrcující diagnózu: má nevyléčitelnou oční chorobu, která ji do deseti let připraví o zrak. Na takovouto zprávu se dá zareagovat v zásadě dvěma způsoby: rozumně, nebo nerozumně. V prvním případě člověk uposlechne lékařových rad a zodpovědně se připravuje na život v temnotě. Nicole ale nemá nic takového v úmyslu.
Nikomu nic neřekne a dál žije tak, jako by žádná budoucnost neexistovala. Nechá svým životem projít několik mužů, zapíše se do cirkusové školy a procestuje spoustu zemí. Od lehkovážného bytí začne upouštět, teprve když se zamiluje a založí rodinu. Tehdy už navíc pro ni není tak snadné předstírat, že se nic neděje, protože svět před jejíma očima je čím dál rozmlženější.
Postupující nemoc ji nakonec přinutí vyjít s pravdou ven. Není to pro ni snadné, ale ani sebevětší vztek na nespravedlnost osudu nemůže Nicole ochránit před pravdou, které se celé roky snažila vyhýbat. Ale kdo ví... Možná je to právě naopak. Možná se jí nakonec uleví, když konečně najde odvahu podívat se pravdě do očí.



https://data.bux.cz/book/025/203/0252031/large.jpgPolámané panenky
James Carol
Nakladatel: BB/art
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 30.9.2015

My dva jsme stejní…
Jefferson Winter nedokáže na tato slova zapomenout. Pošeptal mu je jeho otec krátce předtím, než injekce ukončila jeho život sériového vraha s patnácti mrtvými ženami na kontě.
Jefferson se zoufale snaží dokázat sobě i okolí, že zákony genetiky někdy neplatí.
Jako osvědčený policejní profilista je nyní pozván do Anglie, kde Scotland Yard hledá zákeřného vraha. I ten je jiný. Oběti, které si vybírá mezi ženami, měsíce mučí a zohavuje, pak je však pustí na svobodu. Předtím je ale lobotomií připraví o všechny znaky lidství.
Najde Winter maniakálního šílence a překoná osudovou předurčenost?


John Irving
Nakladatel: Odeon
Žánr: román
Vychází: 24.9.2015

Student vídeňské univerzity a rituální krmič ptactva Siggy Javotnik se poznají v motocyklové dílně na periferii města: narychlo kupují motorku a vyrážejí na trip, kde čas a nějaké plány nehrají žádnou roli. Už první zastavení ve vídeňské zoo se ukáže jako osudové. Pohled na uvězněné zvířectvo inspiruje Siggyho ke zprvu nevážně míněnému nápadu - zvířata osvobodit. Po mnoha peripetiích, které korunuje Siggyho tragická smrt, je smělý, ba šílený plán nakonec opravdu realizován. Svobodu medvědům je Irvingův první román. Do značné míry předznamenává spisovatelova pozdější témata i konstanty a prvky zdánlivě nespojitelné: bizarní, charakterově nejednoduché postavy a stěží uvěřitelný příběh s velmi reálnou a faktograficky dobře podloženou kulisou Vídně.


https://data.bux.cz/book/025/328/0253289/large.jpgVysoko v oblacích
R. K. Lilley
Nakladatel: Galatea
Žánr: společenský román
Vychází: 29.9.2015

James ukázal Biance temný a opojný svět vášně a bolesti. Probudil v ní její vlastní sexuální touhy se sklonem k masochismu. Zdálo se, že oběma tyto praktiky vyhovují a nacházejí v nich uspokojení, a tak žádný div, že se Bianca do neodolatelného pana Cavendishe bezhlavě zamilovala. Avšak démoni násilné minulosti, kteří ji neustále pronásledují, a zároveň nejistota Jamesových citů, dohnala Biancu k rozhodnutí vztah s Jamesem ukončit.
Uběhl už víc než měsíc od rozchodu, ale Biančiny city jsou stále stejně silné. Dokonce i ona si uvědomuje, že je jen otázkou času, kdy opět podlehne kouzlu podmanivého pohledu pana Cavendishe…


https://data.bux.cz/book/025/121/0251219/large.jpgOdi et amo

Alice Lily Nerad
Nakladatel: Olympia
Žánr: fantasy
Vychází: 28.9.2015

Odi et amo je fantasy novela ze světa vlkodlaků. Pojednává o zakázané lásce mladé vlkodlačí dívky a stejně mladého vlkodlaka, které k sobě poutá upřímný a vřelý cit, ale rozdělují je jejich příslušnosti k znepřáteleným klanům. Oba se tak musí rozhodnout, zda zachovat věrnost rodině nebo sobě navzájem.


https://data.bux.cz/book/025/272/0252720/large.jpgCizinka
Diana Gabaldon
Nakladatel: Omega
Žánr: historický román
Vychází: 25.9.2015

Zde je příběh, kterým to všechno začalo. Seznámíme se v něm se dvěma pozoruhodnými postavami, Claire Randallovou a Jamie Fraserem. Román je plný vášně a historických zajímavostí a snoubí se v něm dech beroucí dobrodružství s milostným příběhem, vedoucím napříč epochami.
Píše se rok 1945 a Claire Randallová, bývalá armádní zdravotní sestra, se právě vrátila z války, aby se znovu setkala se svým manželem a vydala se na druhé líbánky. Při prohlídce jedné ze starověkých kamenných ruin, které jsou rozesety po celých britských ostrovech, se však dotkne jednoho z menhirů. Náhle je z ní Sassenach – cizinka – ve Skotsku zmítaném válkou a nájezdy klanů v pohraničí, to vše léta Páně… 1743.
Claire je katapultována zpět v čase silami, kterým nerozumí. Ocitá se uprostřed intrik zemanů a špehů. Někteří z nich možná usilují o její život a jiní o její srdce. Právě zde se totiž setká s Jamesem Fraserem, galantním skotským bojovníkem, který ji zahrne láskou tak bezbřehou, že se Claire bude muset rozhodnout mezi věrností a touhou; mezi dvěma naprosto odlišnými muži; mezi dvěma životy, které nelze vzájemně skloubit.



https://data.bux.cz/book/025/282/0252820/large.jpgSlužebná a vrah
Sam Thomas
Nakladatel: Moba
Žánr: historický román
Vychází: 23.9.2015

V srpnu 1645 je tomu rok, co York padl do rukou puritánů a porodní bába Bridget Hodgsonová se svou pomocnicí Marthou a synovcem Willem odhalila prvního vraha. Na město dopadá boží hněv v podobě vlny veder, kterou se vládnoucí puritáni snaží ukončit nemilosrdným stíháním hříšníků všeho druhu. Jejich metody však podle všeho nejsou pro někoho dostatečně brutální a yorští hříšníci začnou padat za oběť neznámému vrahovi. Bridget, Martha a Will nemají o podezřelé nouzi – na seznamu figuruje fanatický kněz Hezekiah Ward a jeho syn, ale i Wardův neméně horlivý stoupenec John Stubb, veterán parlamentářské armády...


https://data.bux.cz/book/025/280/0252808/large.jpgLedové hlubiny
Kerstin Signe Danielsson, Roman Voosen
Nakladatel: Moba
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 23.9.2015

Potápěč, který se živí vytahováním golfových míčků z vodních překážek u golfových hřišť, objeví ve vodním příkopu ostatky mrtvého muže. Brzy se zjistí, že šlo o baltského pašeráka, který zemřel před více než dvaceti lety. O něco později je nalezena zavražděná úspěšná advokátka Anna-Lena Hammarskjöldová. Vyšetřování zavádí komisařku Ingrid Nyströmovou a její mladou kolegyni Stinu Forssovou až k největšímu lodnímu neštěstí evropských poválečných dějin: potopení baltského trajektu Estonia, které je dodnes opředeno celou řadou mýtů a spikleneckých teorií.


https://data.bux.cz/book/025/233/0252334/large.jpgBaltská spojka
Leo Kessler
Nakladatel: Baronet
Žánr: literatura faktu
Vychází: 23.9.2015

Píše se rok 1920. Jatka první světové války sice skončila, ale Evropě stále není dopřáno klidu. Její nová, změněná mapa a bolševická revoluce v Rusku zažehly řadu „malých“ válek a západní mocnosti Dohody nemohou stát stranou.
Od Balkánu po Baltské moře se Evropa zmítá v chaosu a nejistotě. Zvláště mladý polský stát, vytvořený teprve před rokem na území, o něž se ještě nedávno dělilo Německo s Ruskem, se ocitl ve vážné situaci. Z východu se do jeho vnitrozemí dobývá Rudá armáda, ze západu pro změnu do Horního Slezska proniká Freikorps, německé jednotky složené z válečných navrátilců, nespokojených se životem v „zaprodanecké“ Výmarské republice. Oběma ke všemu odhodlaným nepřátelům čelí jen hrstka špatně vyzbrojených civilistů.
Proto se na momentálně nezaměstnaného námořního poručíka de Vere Smithe, ve dvaceti letech nejmladšího držitele Viktoriina kříže, obrátí ústředí britské tajné služby a pověří ho úkolem doprovázet konvoj se zbraněmi pro bojující Poláky. Ostřílený námořník Smith neváhá, znovu probudí k životu svůj starý torpédový člun a vyrazí na plavbu studeným Baltem.
Avšak ani nepřátelé nezahálejí a snaží se všemi prostředky Smithe a jeho konvoj zastavit – jak na moři, tak ze vzduchu. Za každou cenu musí dostat náklad zbraní k polské poutní Hoře svaté Anny dřív, než začne velký německý útok. Bude mít dost štěstí a odvahy, aby se mu to podařilo?



První
Kiera Cass 
Nakladatel: CooBoo
Žánr: young adult
Vychází: 14.9.2015

Nastal čas korunovat vítězku! Když byla America vybrána do Selekce ani ve snu by ji nenapadlo, že by se ocitla na dosah samotné koruny, natož k srdci prince Maxona. S blížícím se koncem soutěže narůstají hrozby za branami paláce a America si uvědomuje, jak je lehké všechno ztratit a jak těžce bude muset za svou budoucnost bojovat.


https://data.bux.cz/book/025/233/0252333/large.jpgArcherův hlas
Mia Sheridan
Nakladatel: Baronet
Žánr: společenský román
Vychází: 23.9.2015

Když Bree Prescottová dorazí do ospalého městečka Pelion ve státě Maine, doufá, že zde konečně nalezne mír, po kterém tolik touží. Zde se setká s Archerem Halem, mužem, který skrývá temná tajemství. Mužem, kterého ostatní nevidí.
Archerův hlas je příběh o ženě mučené vzpomínkami na jednu strašnou noc, a muži, jehož láska je klíčem k její svobodě. Je to příběh o mlčenlivém muži, který žije s trýznivou ránou, jež je důsledkem dávné děsivé události, a ženě, která mu pomáhá najít jeho hlas. Je to příběh o utrpení, o osudu a především o mocné síle lásky.



https://data.bux.cz/book/025/229/0252297/large.jpgJá a pan Jones
Lucy Diamond
Nakladatel: Domino
Žánr: společenský román
Vychází: 23.9.2015

Je pro mě pan Jones opravdu pan Pravý? Tuto otázku si kladou tři různé ženy. Každá z nich totiž miluje jednoho ze tří bratrů Jonesových…
Izzy je rozhodnuta udělat za dosavadním nevydařeným životem tlustou čáru a začít znovu. Ovšem s Charliem Jonesem to nebude snadné, protože je sice okouzlující, ale také nepříliš spolehlivý. A flirt je jeho druhá přirozenost.
Alicia je už roky šťastně provdaná za oddaného Hugha. V koutku duše ale ví, že jí chybí alespoň špetka nevázanosti, spontánnosti, zkrátka prosté radosti. A pak jí to dojde – nejspíše nastal čas, aby si to všechno začala dopřávat.
Emmin vztah s Davidem byl dříve plný radosti a romantiky, jenže to už teď neplatí. Od doby, kdy se neúspěšně pokoušejí o dítě, to jde s jejich vztahem z kopce. A právě tehdy vstoupí do Emmina života pokušení...
Všechny tři ženy se sejdou v rodinném penzionu Jonesových, nad jehož další budoucností visí velký otazník. Při tomto vynuceném setkání vyjde najevo, že vyjít se členy klanu Jonesových může být těžší, než by si kdo mohl myslet.


https://data.bux.cz/book/024/599/0245992/large.jpgPoslední nosorožec

Zuzana Beranová
Nakladatel: Jota
Žánr: román
Vychází: 23.9.2015

Eva přijíždí do Zimbabwe se svým manželem Vladimírem, ošetřovatelem zvířat, který sem převáží poslední zdravý pár vzácných nosorožců bílých, jimž hrozí vyhynutí. Afrika je poslední záchranou také pro Evu, která si od exotického dobrodružství slibuje vyřešení svých problémů. Vladimír je však zcela pohlcen prací.
V době epidemie cholery se Eva při pomoci nemocným sama nakazí, život jí zachrání místní lékař a z původně „profesionálního“ vztahu se nepozorovaně stává milenecký poměr. Vladimír si až příliš pozdě uvědomí, že Evu nenávratně ztratil. Balí si nejnutnější věci, včetně zbraně, a odhodlává se k absurdnímu plánu, který je v rozporu se vším, čemu doposud věřil. Dává mu však naději, že zachrání jak nosorožce, tak svůj vztah. Eva se však již dostala do bodu, z něhož není návratu.
Další podmanivá kniha Zuzany Beranové nás tentokrát zavede do Zimbabwe, kde na pozadí boje o přežití vzácného druhu nosorožce sledujeme boj o záchranu jednoho vztahu.


http://data.bux.cz/book/024/718/0247184/large.jpg& synové
David Gilbert
Nakladatel: Moba
Žánr: román
Vychází: 9.9.2015


Stárnoucí spisovatel A. N. Dyer, který se neustále vyhýbá očím veřejnosti a jehož někdejší prvotina Ampersand se stala kultovním románem americké mládeže, se během pohřbu svého dlouholetého přítele psychicky zhroutí při myšlence na to, jaký život vedl a kolika lidem za celé ty roky ublížil. Náhle si uvědomí, že musí žít jinak a udělat věci, které dlouho odkládal. Jako první krok pozve své tři syny, kteří se mnoho let neviděli, aby společně strávili týden v New Yorku: Richarda, který se v Kalifornii snaží prosadit jako scénárista, Jamieho, jenž se na dvacet let ponořil do tvorby dokumentárních filmů o lidském utrpení, a nejmladšího Andyho, jehož příchod na svět před sedmnácti lety celou rodinu rozbil a který je odhodlán před návratem na školu přijít o panictví…


https://data.bux.cz/book/025/419/0254192/large.jpgDoctor Who: Silueta
Justin Richards
Nakladatel: Jota
Žánr: sci-fi
Vychází: 16.9.2015

Když je v zamčené pracovně nalezeno mrtvé tělo jistého Marlowa Hapwortha, je zřejmé, že si s touto záhadou může poradit leda Velký detektiv – Madam Vastra.
Z boxera Ricka Bellamyho vysála jakási osoba v oblečení pohřebáka veškerý život. A to rozezlí Sontarana Straxe.
Karneval kuriozit, shluk bizarních, ale poutavých atrakcí, a také místo, kam se Jenny Flintová vydá hledat odpovědi.
Ale co mají všechny tyto příhody společného? A co s tím má co do činění bohatý průmyslník Orestes Milton? Doktor s Clarou se přidají k lovu a brzy se ocitnou ve změti událostí, kde nic není tím, čím se jeví být.



https://data.bux.cz/book/025/281/0252815/large.jpgPerla v mlze
Virginia Cleo Andrews
Nakladatel: Moba
Žánr: společenský román
Vychází: 16.9.2015

Ruby je pravým opakem své sestry - dvojčete Gisselle, vypočítavé, sobecké, nesnesitelné manipulátorky. Přesto je Ruby nevýslovně šťastná, že má rodinu, že našla otce a sním i rodičovskou lásku, kterou předtím nepoznala. Nevlastní matka v ní však vidí vetřelce, snaží se ji z domu za každou cenu vyštvat, a tak sedmnáctiletá Ruby odjíždí do internátní dívčí školy. Je to ale správné rozhodnutí? Aby zapomněla na příkoří, začne se opět věnovat malování a najde i lásku...


https://data.bux.cz/book/025/233/0252331/large.jpgVzdej se mi
J. Lynn
Nakladatel: Baronet
Žánr: young adult
Vychází: 16.9.2015

Neobyčejná servírka se zvláštním vkusem na trička Roxy a policejní důstojník Reece Anders spolu před jedenácti měsíci strávili noc. Ona je do něj zamilovaná už od patnácti a on si přeje, aby k té společné noci nikdy nedošlo. Roxy se ho jednou provždy vzdala, ale minulost a budoucnost se střetnou a ona je nucena spolehnout se na muže, který jí už jednou zlomil srdce.
Charlie, její nejlepší kamarád z dětství, tráví jako oběť násilného činu už několik let v léčebně a člověk, který ho tam dostal, byl propuštěn z vězení a chce svůj skutek odčinit. Roxy si ale není jistá, jestli je schopná odpuštění. Když se u ní doma začnou dít podivné věci a stane se terčem narůstajícího násilí, myslí si, že ví, kdo za to může. Ten, kdo už jeden život zničil.
Reece však o tom tak přesvědčený není. Výhrůžky se mu zdají příliš osobní. Přestože mu Roxy nevěří, není ochoten dovolit, aby jí někdo ublížil. Ani on sám. Už to s Roxy jednou pokazil a netouží po tom, aby se historie opakovala.



https://data.bux.cz/book/025/228/0252287/large.jpgStrach zemřít
Lisa Jackson
Nakladatel: Domino
Žánr: thriller
Vychází: 16.9.2015

Vrah nepokládá své konání za zločin. Mrtvá těla se totiž v jeho očích stávají uměleckým dílem.
Celá řada lidí má z tuhých montanských zim hrůzu, ale on si je užívá. Jedině s pomocí krutých mrazů totiž může zabíjet tak, aby jeho oběti zůstaly i po smrti krásné. Tak rád sleduje ledový vodopád, který ženy zbavuje života, tak rád se dotýká jejich chladné kůže... Ano, celý svět může díky němu spatřit tu krásu – a jeho pomstu.
V horském městečku Medvědí brod byly nalezeny dvě mrtvé ženy. Před smrtí je vrah nechal zmrznout na kost a pak je veřejně vystavil, jako by se chtěl pochlubit vykonaným dílem. Obyvatelé trnou hrůzou, kdo se stane příští obětí.
Policejní vyšetřovatelka Selena Alvarezová obě zavražděné ženy znala. Proč ale na sobě měly její šperky? Chce jí tím vrah něco naznačit? Společně s kolegyní Pescoliovou a soukromým očkem O'Keefem se snaží dopadnout pachatele, který o ní zjevně ví až příliš mnoho. A který chce, aby Serena na vlastní kůži pocítila strach zemřít.


Deník z GuantánamaDeník z Guantánama

Mohamedou Ould Slahi, Larry Siems
Nakladatel: Jota
Žánr: literatura faktu
Vychází: 16.9.2015

Mimořádná nakladatelská událost mezinárodního měřítka: první a jediný deník, který napsal dosud zadržovaný vězeň z Guantánama.
Mohamedou Ould Slahi je od roku 2002 vězněný v internačním táboře v kubánském zálivu Guantánamo. Spojené státy americké proti němu za celou dobu nevznesly jediné obvinění. V březnu 2010 nařídil federální soudce jeho propuštění, ale americká vláda toto rozhodnutí napadla. Zdá se, že Spojené státy nehodlají Slahího jen tak nechat jít.
Tři roky po svém zadržení začal psát Sláhí deník, ve kterém popisuje svůj život před tím, než zmizel v americké vazbě, „svoji nekonečnou cestu světem“ plným věznění a výslechů a svůj každodenní život guantánamského vězně. Jeho deník není jen živou ukázkou justičního omylu, ale i hlubokým osobním pojednáním ­– děsivým, temně humorným i překvapivě laskavým. Deník z Guantánama je dokumentem velkého historického významu, zároveň je však poutavým a nesmírně odvážným čtením.


https://data.bux.cz/book/003/773/0037732/large.jpgMarťan

Andy Weir
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: sci-fi
Vychází: 16.9.2015

Je nejslavnějším mužem na Zemi. Má to však háček: není na Zemi…
Před šesti dny se Mark Watney jako jeden z prvních lidí prošel po Marsu. Teď je přesvědčený, že bude prvním člověkem, který tam zemře. Málem zahynul v prašné bouři a zbytek jeho posádky odletěl v domnění, že je mrtvý. Mark nemá jak odeslat zprávu, že přežil. A i kdyby se s lidmi na Zemi spojit dokázal, zásoby mu dojdou mnohem dřív, než by stačila dorazit pomoc.
Mark se však nevzdává. Vyzbrojen pouze svým důvtipem, technickými dovednostmi a nevyčerpatelným smyslem pro humor, který se pro něj stane nejcennějším zdrojem síly, se pouští do tvrdošíjného boje o přežití. Jak zdolává jednu zdánlivě nepřekonatelnou překážku za druhou, začíná věřit, že by na cizí planetě přece jen mohl obstát. Jenže Mars mu ještě přichystá nejedno překvapení…
Strhující, podmanivý a přesvědčivý příběh o lidské nezdolnosti a vynalézavosti tváří v tvář beznadějné situaci obletěl celý čtenářský svět a ve všech zemích, kde vychází, sklízí nadšený ohlas. Zaujal i filmové tvůrce, režisér Ridley Scott natočil adaptaci s Mattem Damonem v hlavní roli.



https://data.bux.cz/book/003/717/0037178/large.jpgRůže od Stalina
Monika Zgustová
Nakladatel: Odeon
Žánr: román
Vychází: 15.9.2015
 
Mé jméno je Světlana Allilujevová. Narodila jsem se 28. února 1926. Můj otec zemřel roku 1953. Jmenoval se Josif Stalin. Jediná dcera sovětského diktátora měla až neuvěřitelný osud. V šestnácti se zamilovala do židovského lékaře, kterého její otec poslal do gulagu. Roku 1963 se vášnivě zamilovala do indického komunisty, a když si po jeho smrti prosadila, že s jeho popelem odjede do Indie, požádala na ambasádě USA o politický azyl. V Americe zbohatla na své slavné knize Dvacet dopisů příteli, o všechno ji ale obrala náboženská sekta. Musela se skrývat nejen v USA, ale i v Eropě. Zemřela roku 2011 ve Wisconsinu. Biografický román Moniky Zgustové je originální, napínavý a plný zvratů.


https://data.bux.cz/book/003/699/0036996/large.jpgMr. Holmes
Mitch Cullin
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: společenský román
Vychází: 10.9.2015

Píše se rok 1947 a Sherlock Holmes, nyní třiadevadesátiletý, žije na odlehlém venkovském panství v Sussexu. Stará se o své včely, píše si deník. A zatímco se k němu jiní lidé stále obracejí o pomoc, on sám vzpomíná na cestu do Japonska a také se vrací k případu, který by mu mohl poskytnout odpovědi na jeho vlastní otázky – o životě, lásce a hranicích schopnosti poznání. Román pozoruhodné křehké krásy a literární vnímavosti představuje vynikající vhled do duše nejslavnějšího detektiva.



https://data.bux.cz/book/025/229/0252296/large.jpgTentokrát to vyjde!
Gilles Legardinier
Nakladatel: Domino
Žánr: společenský román
Vychází: 9.9.2015

Marie si užila s muži víc trápení, než by jí bylo milé. Ale teď je rozhodnuta udělat všechno pro to, aby se role obrátily…
Zhroutil se vám už někdy vztah kvůli jedné jediné textovce? Ne chvilková známost, ale vážný vztah, který trval deset let a měl trvat ještě dlouho, nejlépe do smrti. Právě tohle se přihodilo Marii. A aby toho na ni nebylo málo, ve stejné době musí řešit problémy v práci, kde už nedokáže dál snášet podrazy úlisného šéfa.
Marie se ale nehroutí, pravý opak je pravdou. Pečlivě vyhodnotí příčiny všeho svého útrpení a dojde k závěru, že je vlastně jen jedna: muži. Vždyť s nimi má jenom samé trápení! Ale to teď musí skončit. Marie se rozhodla, že udělá všechno pro to, aby pro změnu trpěli oni.
A protože je nesmiřitelně upřímná, krásně potrhlá a akční k tomu, mají se muži v jejím okolí opravdu na co těšit. A čtenáři také, protože Gilles Legardinier znovu dokazuje, že humoristický román je přesně jeho literární parketa.
 

 
https://data.bux.cz/book/025/139/0251391/large.jpgJsou světla, která nevidíme
Anthony Doerr
Nakladatel: Moba
Žánr: román
Vychází: 9.9.2015

Marie-Laure prožívá s milujícím otcem spokojené dětství v Paříži. Život ji však postaví před první těžkou zkoušku, když v raném věku oslepne. Tehdy ještě netuší, že má před sebou další, mnohem obtížnější zkoušky. Němci obsazují Paříž a Marie s otcem jsou nuceni uprchnout, musejí opustit své dosavadní jistoty a vydat se za nejasnou vidinou bezpečného útočiště. Je ale možné najít takové místo v rozbouřené Evropě? Zvláště když s sebou Mariin otec nese nebezpečné tajemství?
V německé hornické kolonii vyrůstá sirotek Werner, toužící po jiném osudu, než jaký mu byl předurčen. Chce přijít na kloub všem záhadám, které jej obklopují, fascinuje jej věda, technika. Jeho přirozený talent a samozřejmost, s níž je schopen opravit každé rádio, nezůstanou nepovšimnuty. Zajistí mu místo na elitní vojenské akademii pro Hitlerjugend – stane se z něj specialista na odhalování odbojových aktivit. Werner, který si je stále více vědom nelidských důsledků své inteligence, se nakonec při pátrání po odbojářích dostává i do Saint-Malo.
Blíží se chvíle osudového setkání...

 
 
https://data.bux.cz/book/003/671/0036719/large.jpgZlatý břeh
Iny Lorentz
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: historický román
Vychází: 8.9.2015

Zubožená Evropa se vzpamatovává po napoleonských válkách. Zbytky armády se postupně vracejí domů.
Přijíždí také hrabě von Renitz a s ním dvě osiřelé děti jeho vojáků Walter a Gisela. Hrabě děti vychovává společně se svým synem Dieboldem.
Walter a Gisela se mají rádi od dětství. Když mladý pán Diebold projeví o Giselu zájem, nezbývá jim než hrabství tajně opustit. Po strastiplném putování Německem se rozhodnou, že začnou nový život v Americe…



Aspoň trochu normálníAspoň trochu normální
Trish Doller
Nakladatel: CooBoo
Žánr: young adult
Vychází: 7.9.2015

Když se Travis vrátí domu z mise v Afghánistánu, zjistí, že jeho rodiče se rozvedli, bratr mu přebral přítelkyni a ukradl auto. A navíc ho pronásledují noční můry, v nichž stále dokola vidí smrt svého nejlepšího přítele. Zdá se, že jeho život je úplně v troskách. Pak ovšem potká Harper, svou dávnou kamarádku ze střední školy, s kterou se začne prodírat minovým polem rodinných problémů i posttraumatické poruchy. A konečně se zdá, že život by mohl být aspoň trochu normální. Travis suchý humor, smysl pro čest a povinnost i schopnost věřit v životě v to dobré, z něj dělají neobyčejného a neodolatelného hrdinu. Trish Dollerová, autorka knihy Kde hvězdy stále září, se tentokrát pustila do neobyčejně aktuálního tématu. Ale z pozice mužského vypravěče se jí ho podařilo uchopit poutavě, zajímavě, ale ne pateticky. Příběh o tom, že i v sebehorší situaci nesmíme ztrácet naději a že život je vlastně krásný.
 

https://data.bux.cz/book/025/416/0254167/large.jpgV lese visí anděl
Samuel Bjork
Nakladatel: Plus
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 7.9.2015

Holger Munch miluje vážnou hudbu, matematické hádanky a pokuřování cigaret. Kromě toho je policejní detektiv. Už se chystá do důchodu, v němž si tohle všechno užije, jenže Norskem právě otřásají podivné vraždy šestiletých holčiček, které někdo obléká do bílých šatiček a nechává v lese s cedulkou „Cestuju sama“ na krku. Munch se tak musí postavit do čela speciální jednotky a hlavně přesvědčit Miu Krügerovou, slavnou vyšetřovatelku, aby se vrátila do služby. Podaří se mu to? Dokáže Mia Měsíční paprsek, jak jí přezdívají norská média, vyřešit případ plný symbolů a slepých uliček? Vrah si s detektivy evidentně pohrává a celé Norsko se může jen strachovat, že se v lese objeví další malý anděl.



https://data.bux.cz/book/025/212/0252120/large.jpgRudý kapitán
Dominik Dán
Nakladatel: Slovart
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 7.9.2015


Při rekonstrukci starého hřbitova objevili dělníci v jedné z rakví lebku, do níž byl vražen velký hřeb. Bylo jasné, že nebožtík zemřel násilnou smrtí. Na místo hrůzného nálezu byli přivolání detektivové z oddělení vražd - začínající Richard Krauz a zkušený Eduard Burger. Kolotoč vyšetřování se roztočil. Detektivové záhy zjišťují, že nebožtíkem je bývalý kostelník z kostela svaté Barbory. Vyšetřování však probíhá k nelibosti všech - vyšších míst i církve samé. Proč? Krauz s Burgerem i přesto pokračují v pátrání...



Sedmilhářky
Liane Moriarty
Nakladatel: Ikar
Žánr: společenský román
Vychází: 3.9.2015

Jane je hloubavá, do sebe uzavřená šedá myška a v životě to vůbec nemá jednoduché, protože sama vychovává pětiletého syna. A ten se teď navíc začal ptát po svém tátovi.
Madeline je velká parádnice a přitom neřízená střela. Momentálně jí ztrpčuje život její exmanžel: po letech si zničehonic vzpomněl, že by se mohl taky podílet na výchově jejich společné dcery.
Celeste je věčně zasněná, poněkud vynervovaná místní kráska. Co ji ale může trápit, když má tak hodného, hříšně bohatého manžela a přepychový dům? Snad jen ta jejich dvojčata jsou občas na zabití.
Každá z nich je úplně jiná, a přesto jsou nejlepší kamarádky. Jsou však k sobě skutečně upřímné? Vždyť i drobné lži a polopravdy můžou časem vyústit v obrovskou tragédii.
 


Střevo není tabu
Giulia Enders
Nakladatel: Ikar
Žánr: populárně naučná literatura
Vychází: 7.9.2015

Střevo bylo dosud černou ovcí mezi orgány, o níž bylo člověku nepříjemné hovořit. Tato image se nyní mění. Nadváha, deprese i alergie souvisí s narušenou rovnováhou střevní flóry. Takže pokud se chceme ve svém těle cítit dobře, žít déle a být šťastní, musíme o své střevo pečovat.
Mladá vědkyně Giulia Endersová ve své knize zábavnou formou vysvětluje, jaký je střevo složitý, a přitom báječný orgán. Je klíčem k tělu i duchu a takříkajíc zadními vrátky nám otevírá zcela nový pohled.
 


 
Poslední případ
Ake Edwardson
Nakladatel: Moba
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 2.9.2015

Erik Winter je s rodinou na výletě u moře. Když jeho dcerka spatří ve vlnách mrtvolu, z výletu se rázem stává noční můra. Přibližně ve stejnou dobu jsou v Göteborgu nalezeny dvě mladé ženy, které někdo udusil. Mladá policistka Gerda Hoffnerová tvrdí, že spolu oba případy souvisejí. Až na Erika Wintera jí nikdo nevěří. Společně tedy sledují stopu. A když Winter obdrží DVD, na kterém pachatel oznamuje další vraždu, jejich podezření se potvrdí. Než však Winterovi dojde, kdo je mrtvola z moře, ocitne se vrahovi nebezpečně blízko.


Horský samet
Jude Deveraux
Nakladatel: Baronet
Žánr: román pro ženy
Vychází: 2.9.2015

Bronwyn MacArranová, nezkrotná náčelnice skotského klanu MacArranů, je zajata vojskem krále Jindřicha VII. Král se rozhodne dosadit do čela divokého klanu svého muže a tak otupit jeho nepřátelství. A tímto mužem má být Steven Montgomery, mladší bratr Gavina. Steven má nyní přetěžký úkol, v těchto dramatických dobách přesvědčit svými schopnostmi členy klanu, a zejména svou ženu, že je hoden stát v jejich čele.



Zahrada lží
Amanda Quick
Nakladatel: Baronet
Žánr: společenský román
Vychází: 2.9.2015


Když Ursula Kernová, majitelka Agentury paní Kernové, jež poskytuje sekretářské služby bohaté klientele, najde svou nejlepší zaměstnankyni a přítelkyni mrtvou, odmítá uvěřit, že to byla nehoda. Pouští se tedy do pátrání a předtím se svěří se svými úmysly svému klientovi, archeologovi a dobrodruhovi Slateru Roxtonovi. Slater se domnívá, že se musela snad pomátnout, ale nenechá ji v tak nebezpečné situaci samotnou.
Pokud se krásná vdova hodlá pustit do pátrání po vrahovi potulujícím se po viktoriánském Londýně, Slater je odhodlaný stát jí po boku. Společně musejí odhalit identitu vraha – a aby tohoto cíle dosáhli, možná budou muset jeden druhému odhalit i svoje vlastní nejhlubší tajemství...


Všechny straré nože
Olen Steinhauer
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: thriller
Vychází: 15.9.2015


Může se špionážní příběh plný akce a šokujících zvratů odehrát během jediného poklidného rozhovoru dvou lidí u večeře v restauraci na idylickém kalifornském pobřeží? Může – pokud ho napíše mistr tohoto žánru, autor celosvětového bestselleru Turista Olen Steinhauer.
Před několika lety čelila Vídeň teroristickému útoku s tragickými následky. Místní pracoviště CIA se jim snažilo zabránit – díky souhře náhod získalo klíčové informace, jejich zdroj však někdo prozradil. A nikdo kromě místních agentů o něm nevěděl… Dva z nich, Henry Pelham a Celia Harrisonová, spolu až do oné osudné noci pracovali i žili. Teď má Celia rodinu s někým jiným, odešla ze CIA a zabydlela se daleko od své minulosti. Henry zůstal sám ve Vídni, ale myšlenky na minulost ho neopustily – proto se jednoho dne vydá za Celií. Bývalí milenci a špičkoví agenti, zvyklí nepřiznat pravdu a nikomu nedůvěřovat, se sejdou, aby si vyjasnili, co se tenkrát stalo…
 


Tess Gerritsen
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: thriller
Vychází: 30.9.2015


Bostonská soudní lékařka Maura Islesová byla v nejútlejším věku osvojena a jako jedináček vyrůstala obklopena péčí milujících adoptivních rodičů. Při své práci se denně setkává s mrtvolami, často oběťmi surových vražd. Přesto po návratu ze služební cesty v Paříži, kde navštívila i katakomby s mnoha kosterními pozůstatky, zažije těžký otřes. V autě zaparkovaném před jejím domem sedí zastřelená žena, kterou všichni přítomní včetně detektivky Jane Rizzoliové pokládají – za Mauru! A jak doktorka Islesová zjistí během pitvy příštího dne, podoba je skutečně ohromující a zabíhá do nejmenších detailů. Nabízí se jediné vysvětlení…


Jak stvořit dívku
Caitlin Moran
Nakladatel: Host
Žánr: humor, satira
Vychází: 1.9.2015


Co byste dělali, kdybyste během dospívání zjistili, že to, co vás rodiče naučili, prostě nestačí? Píše se rok 1990. Čtrnáctiletá Johanna Morriganová si v místní televizi utrhla tak příšernou ostudu, že se rozhodla, že nemá žádný důvod být dál Johannou. A tak si vymyslí identitu Dolly Wildeové — hubaté gotické hrdinky a sexuální průzkumnice se zálibou v alkoholu! Zachrání svou chudou bohémskou rodinu tím, že se stane spisovatelkou — podobně jako Jo v románu Malé ženy nebo sestry Brönteovy —, ale bez té části o umírání v mladém věku. V šestnácti kouří cigarety, opíjí se a pracuje pro hudební magazín. Píše pornografické dopisy rockovým hvězdám, má všechny druhy sexu se všemi druhy mužů a pitvá hudební skupiny ve svých recenzích o šesti stech a méně slovech. Ale co se stane, když si Johanna uvědomí, že její Dolly má jednu fatální chybu? Stačí krabice plná nahrávek, stěna plná plakátů a hlava plná paperbacků k tomu, aby se dala stvořit dívka?


Sputnik, má láska
Haruki Murakami
Nakladatel: Odeon
Žánr: román
Vychází: 29.9.2015

O románu se dá hovořit jako o kronice neopětované touhy stejně jako o melancholické love story. Dílo má opět tři hlavní postavy: 24letý učitel z Tokia označovaný jako K. a zároveň vypravěč; jeho přítelkyně Fialka, která chce být spisovatelkou a zbožňuje Jacka Kerouacka; Mjú, femme-fatale a společensky poměrně vysoce postavená žena se záhadnou minulostí. Ve 22letech se Fialka poprvé zamilovala. Do Mjú. A pak její stopa končí na jednom řeckém ostrově…


Svatý příkaz
Benjamin Black
Nakladatel: Moba
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 14.9.2015


Nejnovější Quirkův případ se otvírá v Dublinu v okamžiku, kdy noviny jsou cenzurovány, společenské konvence jsou přísně definovány a děsivé zločiny tutlány. Proč? V padesátých letech 20. století v Irsku katolická církev ovládala a řídila životy téměř všech obyvatel. Když je ale zavražděn Jimmy Minor, blízký přítel Quirkovy dcery Phoebe, Quirke odmítá nadále hrát podle pravidel církve. Společně s inspektorem Hackettem, svým příležitostným kolegou a starým přítelem, rozplétá, kam až církev a její stoupenci budou schopni zajít, aby chránili své vlastní zájmy.


Všechny malé zázraky
Jennifer Niven
Nakladatel: YOLI
Žánr: young adult
Vychází: 17.9.2015

Theodora Finche fascinuje smrt. Neustále přemýšlí nad způsoby, jak by se mohl zabít. Ale pokaždé ho něco – bez ohledu na to, jak je to zdánlivě bezvýznamné – nakonec zastaví.
Violet Markeyová zase žije pro budoucnost – upíná se k dokončení střední školy a k momentu, kdy bude moct opustit rodné městečko v Indianě. To jí totiž až příliš bolestně připomíná nedávnou tragickou smrt její sestry.
Když se ti dva potkají na římse školní zvonice, není ale docela jasné, kdo koho vlastně bude zachraňovat.
Finch je obyčejný kluk, až na to, že trpí bipolární poruchou. Violet je obyčejná holka, až na to, že Finchovi přijde úplně neobyčejná. Ty dva svede dohromady školní projekt, jehož cílem je objevovat „krásy Indiany“, a oba přitom učiní zajímavé objevy. Finch zjišťuje, že jen s Violet může být sám sebou – podivínským, přemýšlivým, ale zároveň zábavným a originálním; a že není až takový blázen, za jakého ho ostatní považují. Violet zase zapomene počítat dny do konce školy a konečně začíná znovu žít. Jenže zatímco Violetin svět se rozrůstá a získává nové barvy, Finch se propadá do temnoty deprese.
 


Elizabeth Chadwick
Nakladatel: Ikar
Žánr: historický román
Vychází: 17.9.2015

První díl trilogie o Eleanoře Akvitánské. Mladičká Eleanor je dědičkou bohaté Akvitánie a zdá se, že budoucnost si pro ni uchystala šťastný a poklidný život. Pak ale její otec v létě roku 1137 náhle zemře a Alienor – jak si sama říká – je nucena provdat se za francouzského prince Ludvíka a brzy se stává královnou Francie. Nevinná třináctiletá dívka nechává vše, co znala, za sebou a musí se naučit obstát na nepřátelském a intrikujícím francouzském dvoře.


Gail McHugh
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 21.9.2015

Emily je zranitelná jako nikdy dřív. Její mysl bojuje proti tomu, co její tělo ví už dávno… Vášnivě touží po Gavinovi. A ten se nezastaví před ničím, aby ji získal.
Krátce po skončení vysoké školy Emily Cooperové zemře matka a ona se ve snaze vyrovnat se s jejím odchodem odstěhuje do New Yorku, aby se pokusila o nový začátek. Velkou oporou je jí přítel Dillon Parker – milý, ohleduplný a ztělesňující vše, co si kdy u muže přála. Dillon, který ví, že bez Emily nedokáže žít, však skrývá tajemství.
Když se ale Emily v New Yorku setkává s Gavinem Blakem – bohatým a nechvalně proslulým floutkem, který je navíc okouzlující a nebezpečně přitažlivý, opět se jí život a city začnou vymykat z rukou. Emily se snaží popřít veškerou touhu, kterou ke Gavinovi cítí, ale on ji odmítá nechat tak snadno odejít. Sám se zotavuje z vlastní bolestné minulosti a nezastaví se před ničím, aby Emily získal. Jejich nečekané setkání donutí Emily přehodnotit dosavadní rozhodnutí a uvažovat o volbě, která může ohrozit stará přátelství, zlomit několik srdcí a navždy jí změnit život. Ale jak se má rozhodnout, když nemůže věřit ani vlastnímu srdci?
 


J. M. Darhower
Nakladatel: YOLI
Žánr: young adult
Vychází: 22.9.2015


Sedmnáctiletá Haven Antonelli nikdy nepoznala svobodu. Od malička vyrůstala v izolaci uprostřed pouště, kde spolu s matkou tvrdě pracovala a trpěla nelidským zacházením. Obě se staly oběťmi obchodu s lidmi organizovaného mafií. Jednoho dne se ale na farmě objeví doktor Vincent DeMarco a dává Haven šanci na nový život. Ta se musí rozhodnout – buď opustí matku a odejde s DeMarcem, nebo zemře.
V doktorově domě v severokarolínském městečku Durante se Haven seznámí s jeho dvěma syny Dominicem a Carminem. Ti nikdy nepoznali nouzi a nic jim v životě nechybí – ovšem kromě matky, která záhadně zemřela. Carmine je výbušný, nezvladatelný mladý muž, kterému není nic svaté a odmítá jakoukoli odpovědnost. Láska k Haven ho ale změní a oba brzy musí přehodnonit všechno, čemu doposud věřili. Čím hlouběji se zaplétají do pavučiny lží a tajemství, tím víc zjišťují, že i přes zdánlivé rozdíly jsou si velmi podobní. Oba chtějí uniknout okolnímu nebezpečnému světu, jemuž vládnou moc a peníze, ale řetězec událostí, které se daly do pohybu už dávno před jejich narozením, ohrožuje jejich životní plány i samotnou existenci. Ve světě mafie jsou zrada a násilí všední součástí života, nic není zadarmo a slovo navěky – sempre dostává trpkou příchuť.


Abbi Glines
Nakladatel: YOLI
Žánr: young adult
Vychází: 15.9.2015

Rush a Blaire se k sobě vůbec nehodí. On je bohatý syn známého rockera, Blaire jen obyčejná holka z malého alabamského městečka, která nedávno přišla o mámu i střechu nad hlavou. Co ty dva spojuje?
Když se konečně zdá, že by se Blaire mohla odrazit ode dna a být zase šťastná, všechny jistoty se jí znovu hroutí. Když se dozví pravdu o Rushově sestře, kterou před ní Rush i všichni v okolí tajili, je pro ni skutečnost, že jí celou dobu lhali, natolik bolestivá, že se rozhodne opustit Rosemary Beach a nikdy se nevrátit zpět. Zároveň si uvědomuje, že Rushe nedokáže přestat milovat, není si ale jistá, jestli mu bude moct někdy odpustit. Vrací se zpět do Alabamy, do rodného městečka, které je pro ni posledním útočištěm, v naději, že snad někdy na uplynulé nejkrásnější léto v Rosemary Beach dokáže zapomenout. Okolnosti se ale nečekaně změní a Blaire se opět ocitne v Rushově blízkosti. Dokáže v sobě najít odvahu znovu mu důvěřovat?


Budoucnost
Dmitry Glukhovsky
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: sci-fi
Vychází: 3.9.2015


Evropa v budoucnosti roku 2400. Od doby, co byla technickými prostředky poražena smrt, je celý kontinent přelidněný a změnil se v gigantickou megapolis tvořenou obytnými věžemi vypínajícími se vysoko do nebe. V těchto věžích panuje brutální řád: Rozmnožování je přísně reglementováno, za dítě se platí ztrátou vlastního života. Ale kdo ještě potřebuje děti, když může být věčně mladý a zdravý? Jan Nachtigall je příslušník zvláštní jednotky ministerstva bezpečnosti, která přísně bdí nad dodržováním zákonů o rozmnožování. Jejím úkolem je pátrat po ilegálních dětech a odhalovat nenahlášená těhotenství. Jednoho dne má Jan odstranit teroristu a jeho těhotnou přítelkyni. Naskytne se mu tak velká šance, aby prokázal svou věrnost a postoupil na kariérním žebříčku. Když ale se svou jednotkou vpadne do konspiračního bytu, proběhne všechno jinak, než původně zamýšlel. Terorista unikne – a zanedlouho je na útěku i Jan po boku mladé ženy. Je to počátek boje, ve kterém jde o budoucnost lidstva.


Odvážná a sexy
Jill Shalvis
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 22.9.2015


Shayne, pilot a spolumajitel aerolinek Sky High, si umí užívat svobodného života bez závazků. Je zvyklý jen na občasný krátký flirt, vážnější vztahy mu nic neříkají. Až do doby, než se na večírku své zámožné klientky poprvé setká s její dcerou Dani. K Shayneovi se již doneslo, že je Dani černá ovce rodiny, a možná o to víc ho vášnivě nezávislá mladá žena, která odmítá matčino bohatství, okouzlí. Od ostatních dívek na večírku se nápadně liší svou neohrabaností, rozpaky a současně i neskrývanou touhou poznat se blíž právě se Shaynem. Všechny okolnosti však dávají Shayneovi jasně najevo, že téhle dívce by se měl zdaleka vyhnout. Dani je totiž nebezpečná známost. Tvrdí mu, že byla svědkem vraždy, ale nemá žádný důkaz. Když ji pak někdo začne sledovat, v noci jí vnikne do bytu a dokonce po ní i po Shayneovi záhadný útočník střílí na parkovišti před zoologickou zahradou, Shayne cítí, že Dani musí ochránit a přijít věcem na kloub. Čím víc času však tráví v její blízkosti, tím víc ho Dani přitahuje.



Ten den sem se rozhodl zemřít
Jonathan Destin
Nakladatel: Ikar
Žánr: literatura faktu
Vychází: 14.9.2015


Pět let trvající šikana ve škole i mimo ni, drastický pokus o sebevraždu upálením a zhruba pět let trvající léčení a boj o návrat k normálnímu životu… to je ve stručnosti obsah knihy – svědectví osmnáctiletého Jonathana zvaného Jojo. Obézní introvertní hošík trpící dyslexií se přímo nabízí jako terč nejprve posměšků, pak i vyhrůžek a bití. Má pocit, že mu nikdo nemůže pomoci a že by smrt byla vysvobozením. Dlouho se zaobírá tím, jak svůj život ukončit, až se po zhlédnutí nějakého dokumentu rozhodne upálit.


Píseň vodopádu

Sofia Caspari
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: historický román
Vychází: 7.9.2015


Clarissa a Javier chtějí oslavit první výročí sňatku výpravou k vodopádům Iguazú. Nádherný den ale skončí hrozně. Javier zemře, Clarissa spadne do dravého vodopádu...
Právě v tu dobu se zdržuje v džungli mladý lékař Robert Metzler. Najde na břehu řeky Clarissu v bezvědomí. Dopraví ženu, která si nemůže na nic vzpomenout, na farmu svých rodičů, aby ji tam léčil...
Třetí díl trilogie V zemi korálového stromu, Laguna plameňáků.


Zpívají ptáci i v pekle?
 

Horace Greasley
Nakladatel: Ikar
Žánr: literatura faktu
Vychází: 17.9.2015 


Když Hitler na jaře roku 1939 přepadl Československo, bylo Horaci Greasleymu 20 let a za rok se ocitl v severní Francii tváří v tvář mocné německé armádě. Nebojoval dlouho – už koncem května 1940 padl do zajetí. A tehdy začíná jeho neuvěřitelná anabáze po zajateckých táborech od Francie, přes Belgii a Holandsko až do Polska. Zhroutit se vedle silnice z naprostého vyčerpání a špatné výživy znamenalo kulku do týla, mrtvá těla byla ponechána osudu. Horace přežil, ale řada jeho kamarádů takové štěstí neměla. Po další strastiplné cestě se dostal do zajateckého tábora v Supíkovicích na Jesenicku. A právě tady začal jeho neuvěřitelný milostný příběh s německou dívkou.


O krok pozadu

Henning Mankell
Nakladatel: Host
Žánr: thriller
Vychází: 10.9.2015
 
Tři mladí lidé si nasadili prauky a kostýmy z osmnáctého století. Slaví slunovrat. Netuší ovšem, že jsou pozorováni. Muž ve stínu vyčkává. Oslava brzy skončí.
Na policejní stanici v Ystadu panuje letní klid. Náhle však přijde šokující rána.
Ve svém bytě je zavražděn jeden z kolegů. Kurt Wallander je jako vedoucí vyšetřovatel nucen pátrat v nejniternějších tajemstvích respektovaného přítele. Mimo jiné nalezne fotografii mladých lidí v kostýmech.
Po odhalení jejich identity se letní klid promění v děsuplnou noční můru.
Wallander, jenž se vzpamatovává z otcovy smrti a zároveň čelí vlastnímu zhoršujícímu
se zdraví, stopuje vraha. Jeho jediným vodítkem je obrázek ženy, kterou, jak se zdá, ve Švédsku nikdo nezná. Někde se pohybuje bezohledný vrah a Wallander je v pátrání po něm stále o krok pozadu.
 
 

Mohlo by se vám líbit

4 komentářů

  1. Páni, vychází tolik skvělých knížek... 5 z nich si chci rozhodně pořídit a minimálně 20 dalších mě zaujalo. By mě zajímalo, kde na to seženu peníze. :D

    Děkuji za takovéto články, jsou super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsme na tom podobně :-D Těší mě, že se Ti článek líbil :-)

      Vymazat
  2. Září je opravdu bohaté, peněženka zapláče :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jmenuji se Miroslava Němcová, z regionu Český Krumlov (Česká republika). Po 12 letech manželství jsme byli s manželem v jedné z trav, dokud mě konečně neopustil a přestěhoval se do Kalifornie, kde jsem s jinou ženou. Cítil jsem, že můj život skončil a mé děti si myslely, že už nikdy neuvidí svého otce. Snažil jsem se být silný jen pro děti, ale nemohl jsem ovládnout bolest, která trápí mé srdce, moje srdce bylo plné smutku a bolesti, protože jsem byl do svého manžela opravdu zamilovaný. Každý den a noc o něm přemýšlím a vždy si přeju, aby se ke mně vrátil, byl jsem opravdu naštvaný a potřeboval jsem pomoc, takže jsem hledal pomoc online a narazil jsem na web, který navrhl, že Dr. Osagiede může pomoci získat zpět věci rychle. Cítil jsem, že ho vyzkouším. Kontaktoval jsem ho a řekl mi, co mám dělat, a udělal jsem to, pak pro mě udělal kouzlo Láska. O 48 hodin později mi můj manžel opravdu volal a řekl mi, že mi a dětem tak moc chybí, tak úžasné !! Tak se vrátil tentýž den s velkou láskou a radostí a omluvil se za svou chybu a za bolest, kterou způsobil mně a dětem. Od toho dne bylo naše manželství silnější než dříve, díky Dr. Osagiede. on je tak mocný a já jsem se rozhodl podělit se o svůj příběh na internetu, že Dr. Osagied skutečné a silné kouzlo kouzlo, že budu vždy modlit, aby žili dlouho pomáhat svým dětem v době potíží, pokud jste tady a potřebujete své Ex zpět nebo se váš manžel přestěhoval do jiné ženy, už neplakejte, kontaktujte toto mocné kouzlo. Zde je jeho e-mailová adresa: doctorosagiede75@gmail.com nebo whatsapp +2349014523836 viber na +2349014523836

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu