Budoucnost, která stojí za pozornost!

14.8.15


I když tuhle knihu zahrnu do knižních novinek vycházejících v září, jsem přesvědčená, že Budoucnost si zaslouží samostatný příspěvěk, aby se čtenáři dozvěděli, jakým pokladem pro ně může být.

Evropa v budoucnosti roku 2400. Od doby, co byla technickými prostředky poražena smrt, je celý kontinent přelidněný a změnil se v gigantickou megapolis tvořenou obytnými věžemi vypínajícími se vysoko do nebe. V těchto věžích panuje brutální řád: Rozmnožování je přísně reglementováno, za dítě se platí ztrátou vlastního života. Ale kdo ještě potřebuje děti, když může být věčně mladý a zdravý? Jan Nachtigall je příslušník zvláštní jednotky ministerstva bezpečnosti, která přísně bdí nad dodržováním zákonů o rozmnožování. Jejím úkolem je pátrat po ilegálních dětech a odhalovat nenahlášená těhotenství. Jednoho dne má Jan odstranit teroristu a jeho těhotnou přítelkyni. Naskytne se mu tak velká šance, aby prokázal svou věrnost a postoupil na kariérním žebříčku. Když ale se svou jednotkou vpadne do konspiračního bytu, proběhne všechno jinak, než původně zamýšlel. Terorista unikne – a zanedlouho je na útěku i Jan po boku mladé ženy. Je to počátek boje, ve kterém jde o budoucnost lidstva.

Na Budoucnost jsem narazila zcela náhodně, když jsem ji zahlídla v předprodeji na bux.cz. Jak už to tak bývá, zaujala mě obálka a také to zlaté kolečko vlevo dole, které hlásá světový bestseller.
Poté jsem si přečetla anotaci a ten nápad mě úplně dostal: ocitáme se v roce 2400, kdy je Evropa přelidněná, protože lidé nastárnou, ani neumírají. Kdo by za takové situace toužil po dítěti?! Takové páry se ale najdou a v případě, že přivedou na svět potomka, jednoho z rodičů čeká injekce, která přináší pomalou smrt...
Poslední dobou čtu převážně romány (společenské, nebo romány pro ženy), sci-fi jsem už nečetla pěkně dlouho, ale díky tomuto objevu jsem nakloněná k tomu, že si knihu koupím! Dokonce jsem se dívala i na autora knihy a i jeho předchozí tvorba (Metro 2033) mě zaujala.
V případě, že jste knížku již četli (na Slovensku je již v prodeji, nebo také na ebux je k dispozici jako e-kniha), budu ráda, když mi dáte vědět, jak se vám kniha líbila.

Mohlo by se vám líbit

5 komentářů

  1. A já si říkala, odkud autora znám, a ono Metro!

    Kniha v každém případě vypadá zajímavě, díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
  2. o knize jsem premyslela, vim, ze napsal Metro, tak to urcite bude zajimave :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám od této knihy celkem vysoká očekávání, tak doufám, že nezklame:)

      Vymazat
  3. Popřemýšlím o přečtení, od autora jsem četla Soumrak a bylo to... zajímavé. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli ji někdy budeš číst, těším se na Tvoji recenzi! :)

      Vymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu