Amy a Roger - Na cestě

27.8.15

Amy se na léto dvakrát netěší. Její máma se rozhodla přestěhovat na druhý konec země a Amy má teď za úkol dovézt její auto z Kalifornie do Connecticutu. Problém je, že od té doby, co její otec zemřel při autonehodě, se Amy není schopná posadit za volant. Děsí ji to. A v tu chvíli přichází na scénu Roger, prý starý přítel rodiny (jak tvrdí Amyina matka), který má také v plánu road trip přes půlku Států. Nejkratší možná trasa je naplánovaná, tak stačí vyrazit… Proč to ale nevzít zábavnější cestou?
Morgan Matson
Překladatel: Martina Buchlová
Nakladatel: CooBoo
Rok vydání v originále: 2010
Rok vydání v ČR: 2013
Počet stran: 424
 
Zhruba před rokem jsem přečetla svůj první roadtrip a řekla jsem si, že na nějakou dobu stačilo! Nějak extra mě nenadchl, nevyvolal ve mě touhu, abych po tomhle tématu sáhla častěji. Teda, až do tohoto léta, kdy se na internetu objevovala knížka Amy a Roger velmi často. Čeští blogeři ji vychvalovali, prohlašovali, že na léto je to skvělá volba. Tak jsem se nechala zlákat kladnými ohlasy a knihu si koupila.

Amy je mladá americká dívka, která si prochází ne zrovna lehkým obdobím. Její rodina se musí vypořádat se ztrátou hlavy rodiny, avšak každý člen rodiny na to jde po svém. Když se Amy musí dostat do jejich nového domu, společnost na cestách jí dělá mladík jménem Roger a cesta za dobrodružstvím může začít...

Můj názor:
Jak už to tak kolikrát bývá, knihu jsem si pořídila na základě doporučení. Přestože jsem se těšila, nijak vysoká očekávání jsem neměla. Nechtěla jsem, abych se i podruhé, co se týče roadtripů, zklamala. Avšak do knížky jsem se velmi rychle začetla a přisedla si k Amy a Rogerovi na zadní sedadlo jako němý pozorovatel a užívala si s nimi jejich cestu. Na knížce oceňuji její čtivost, protože mě ihned vtáhla do příběhu a téměř nepustila. Morgan Matsonové se podařilo vypracovat příběh, který byl poměrně jednoduchý, ale měl duši, čímž byly postavy pro čtenáře věrohodné a lehce uvěřitelné. A to také díky tomu, že sama autorka podnikla trasu, kterou se vydala naše hlavní dvojice. Postavy mi byly velmi sympatické, čtenář s nimi soucítil. Jen mě mrzelo, že nebylo více prostoru věnováno Lucienovi - to mohla být ještě zábava! Na knize se mi líbilo také její celkové uspořádání doplněné o fotografie (i když nejsou tak kvalitně vytištěny), účtenky, maily, mapy atd. Velké plus přikládám Rogerovým playlistům, které příběh krásně doplní, a čtenář má tak mimo čtenářský zážitek, také zážitek hudební. Autorka čtenáře napíná až téměř do posledních stran, jak k nehodě vlastně vůbec došlo, což mi vrtalo hlavou od samotného začátku knihy.


"Ad astra per aspera. - Ke hvězdám přes nepřízeň."

Obálka:
Musím uznat, že přední část obálky je velmi povedená. Avšak zadní část a hřbet knihy mi už tolik nelichotí. I když by se knížka na první pohled mohla zdát objemnější, stránky vám budou ubíhat jako nic a za chvíli budete překvapení, že jste na konci. Sice dávám přednost knihám v pevné vazbě, ale v tomto případě mi papírová obálka nevadila.

Shrnutí:
Jsem ráda, že jsem se tentokrát nechala strhnout davem a knížku si koupila. Jako četba na letní dny je to přímo ideální. Kdo od knížky očekává dobrodružství, zábavu, tajemství, trochu smutku a špetku romantiky - Amy a Roger - Na cestě je správnou volbou. Přesto bych tuhle knihu doporučila ženským čtenářkám bez věkového omezení.

Mohlo by se vám líbit

1 komentářů

  1. Tuto knihu jsem četla už dvakrát a nikdy mě neomrzí. Tyto prázdniny jsem zkusila i další její knihu Léto na druhý pokus a také se mi kniha líbila. :)
    Blog:Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu