Z jakých zdrojů čerpat?

21.7.15

Pomocník pro ty, kteří si chtějí přečíst eknihu. 
Ale neví kterou, ani kde ji najít...

Když už jsem se rozhodla, že chci přispívat knižními objevy, nebylo by od věci zmínit pár odkazů, které vám můžou pomoci při hledání knih, které byste si rádi přečetli. Jak jsem již zmiňovala, ráda hledám na internetu a sem tam se mi podaří najít nějaký ten poklad. Proto se o ně s vámi podělím. Nejdřív zmíním pár základních odkazů. Některé z nich budete jistě znát... 

  • Prvním z nich je bezpochyby uloz.to/. Tyhle stránky používáme snad několikrát týdně a dá se zde najít i kniha, kterou zrovna hledáte.
  • V případě, že jste nějakou knihu právě dočetli, byli jste jí natolik okouzleni, a rádi byste si přečetli něco ze stejného soudku, existuje stránka tisicknih.cz/, která vám nabídne - jak už její název vypovídá, 1 000 knih podobných právě té vaší. Podobně můžete využít i stránky goodreads.com/
  • V tomto bodě zamíříme o nějaký level výš. Spíše to bude pro ty, kteří si oblíbili čtení v angličtině, nebo jim nedělá větší problémy. Pokud o téhle stránce nevíte, věřím, že si ji časem velmi rychle oblíbíte. Dají se zde najít novinky, které právě vyšly v zahraničí gallery.mobile9.com/c/ebooks/1/. Avšak v případě, že se vám po rozkliknutí odkazu objeví následující obrázek, nelekejte se. Stačí jen opsat číslo, které vám to ukazuje, a budete hned na požadované stránce.
  • Pro čtení v angličtině je také dobré mít mobilní aplikaci Amazon Kindle. Poté, co se v aplikaci zaregistrujete, zamíříte do Kindle Store, kde si můžete různě filtrovat, co chcete zrovna vidět. Máte možnost seřazení podle ceny, publikování atd. Ale každému je jasné, že teď se bavíme o ceně. Takže stačí seřadit knihy "Price: Low to High" a už nám vyskáčou knihy od 0$ a výše... Dále vím také o aplikaci Wattpad a Kobo Books.
  • Dalším praktickým pomocníkem může být stránka, která dokáže převést soubor PDF do Wordu a naopak. Kolikrát se mi stalo, že jsem potřebovala PDF soubor opravit, něco v něm změnit a tohle mi hodně pomohlo: pdfonline.com/.

Mohlo by se vám líbit

0 komentářů

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu