Jaké knihy vychází v DUBNU 2015

1.4.15



Elita
Kierra Cass
Nakladatel: CooBoo
Žánr: román pro ženy
Vychází: 22.4.2015


Do Selekce vstoupilo 35 dívek. Nyní jich je již jen šest, ale soutěž o srdce prince Maxona je tvrdší než kdykoli předtím. A k tomu všemu se America nemůže rozhodnout, po kom vlastně touží. Je to Maxon, s kterým by mohla žít jako v pohádce? Nebo Aspen, její první láska? America nejvíce ze všeho nejvíce potřebuje více času, avšak zbytek Elity přesně ví, co chce. A okamžik rozhodnutí se neodvratně blíží.

Kelley Armstrong
Nakladatel: Galatea
Žánr: young adult
Vychází: 13.4.2015


Chloe Saundersová je se svými přáteli na útěku, probouzí nejtemnější síly a... je zamilovaná. Totálně. Jmenuju se Chloe Saundersová. Je mi patnáct a chtěla bych být normální. Ale normální nejsem. Jsem geneticky modifikovaná nekromantka a vidím mrtvé a dokonce je dokážu i probouzet, aniž bych se o to snažila. Tohle rozhodně není normální. Teď momentálně jsem se svými třemi přáteli na útěku před organizací, která nás stvořila. Jsme k smrti vyčerpaní a nevíme, komu máme věřit. A jako by tohle nestačilo, já ještě k tomu všemu bojuju se svými city… Fakt nejsem normální.


Lincolnův mýtus 
Steve Berry 
Nakladatel: Domino 
Žánr: thriller 
Vychází: 13.4.2015
Co když prezident Lincoln podepsal dokument, který ohrožuje současnou podobu Spojených států? A co když se ten dokument ocitl v nesprávných rukách? Září 1861. Není všechno takové, jakým se jeví. Tento záhadný vzkaz a k němu připojené tajemství putovaly od jednoho amerického prezidenta k druhému, až skončily v rukou Abrahama Lincolna. Na pozadí krvavých střetů občanské války se musí Lincoln rozhodnout, jak s třaskavou informací naložit: má zachránit tisíce amerických životů, anebo zabránit tomu, aby se mladý národ nenávratně rozpadl na kusy? Současnost. Vyšetřování dávných událostí z časů občanské války rozpoutá politickou bitvu mezi Bílým domem a vlivným utažským senátorem. Může s tím nějak souviset únos operativce amerického ministerstva spravedlnosti v Dánsku? Onen muž padl do rukou nebezpečného fanatika, který je posedlý božskou vizí, že právě on má uvést v život slova velkého mormonského proroka... Za daných okolností nezbývá šéfce zpravodajské služby nic jiného, než sáhnout po telefonu a zavolat svému bývalému agentovi do Kodaně. Cotton Malone se znovu vydává na životu nebezpečnou misi, nad níž se vznáší stín dávného Lincolnova tajemství. Přestává být jasné, kdo je přítel a kdo nepřítel. Jisté je jediné: že v sázce je osud Spojených států amerických.

Lisa Kleypas
Nakladatel: Domino
Žánr: román pro ženy
Vychází: 20.4.2015


Radši být sama, než si nechat znovu ublížit. Láska stejně všechno zkomplikuje. Anebo ne? Avery Crosslinová je nadaná módní návrhářka a majitelka prosperující svatební agentury. Profesní úspěch je pro ni vším – na lásku totiž přestala věřit ve chvíli, kdy jí těsně před svatbou zavolal snoubenec, že si ji nevezme, protože ji nikdy skutečně nemiloval. S takovou ránou se člověk jen tak nevyrovná. Na jedné svatbě se Avery potká s přitažlivým Joem Travisem. Ten muž ji sice magneticky přitahuje, ale Avery už není naivní holka, která se bezhlavě vrhá do vztahů, zvláště pak s atraktivními členy mocné houstonské rodiny. Joeův zájem jí ale lichotí, a tak poprvé v životě udělá to, k čemu nikdy dříve nenašla dost odvahy: vyspí se s ním na prvním setkání, aniž by si dělala jakékoli plány do budoucna. Pro oba to byla noc snů. Ale zatímco se Avery chce nejlepším sexem svého života zaobírat pouze ve vzpomínkách, Joe hodlá pokračovat. Bombarduje ji telefonáty a textovkami, ale Avery nevěří, že o ni má skutečný zájem. Vždyť by mohl mít nejkrásnější holky z města, tak proč by si vybral oplácanou zrzku? Teprve náhodné setkání jim pomůže vnést do všech pochybností jasno, ovšem jen proto, aby se vzápětí zase všechno nečekaně zkomplikovalo...

http://data.bux.cz/book/024/767/0247670/large.jpg
Caroline Kepnes
Nakladatel: Domino
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 27.4.2015


Opravdová láska bolí. Já už jsem to pochopil. A ty to brzy pochopíš taky. Když Guinevere Becková vkročila do knihkupectví, kde Joe pracuje, jako by ho zasáhl blesk. Ta dívka je zosobněním všeho, co kdy chtěl: je krásná, chytrá a má v sobě více sexuální přitažlivosti než jeho nejdivočejší sny. Kvůli ní by třeba vraždil, jen aby ji získal. Guinevere to ještě neví, ale narodila se pro něj. A Joe je odhodlán udělat vše pro to, aby i ona pochopila, že oni dva tvoří dokonalý pár. Když v následujících dnech její svět rozmetá série velmi nešťastných a dosti podivných náhod, je Joe jediný, kdo jí nabídne pomoc a útěchu. Ale to není zdaleka všechno, co je své vyvolené připraven poskytnout! Je s ní i ve chvílích, kdy to jeho vyvolená netuší – dokonce i když o to ani nestojí. On přece ví nejlíp, co je pro ni dobré, a ve své velkodušnosti dokonce přehlíží i vady, které se skrývají za Guineveřinou dokonalou fasádou. Opravdová láska bolí, to už Joe pochopil, a Guinevera to brzy pochopí taky. Obsesivní vztah se začíná rozjíždět po spirále smrti... Thriller Ty je až perverzně chytrým záznamem chorobné posedlosti, při jehož čtení vám bude nejspíše poněkud úzko. Vlastně dosti úzko. Přesně jak to autorka zamýšlela.

Raine Miller
Nakladatel: Baronet
Žánr: společenský román
Vychází: 8.4.2015


Ivan Everley, třináctý baron Rothvale, sám přiznává, že je tím posledním na světě, kdo by měl spravovat neocenitelnou sbírku uměleckých obrazů. Britský zákon mu poskytl titul lord, získal zlatou olympijskou medaili v lukostřelbě, je veřejně známou osobností, ale pod všemi těmi slupkami je to jen obyčejný člověk, který hluboko v srdci ukrývá bolestivou jizvu ze zrady. Dokonce ani jeho bratranec Ethan Blackstone o muži, kterého považuje za bratra, nezná pravdu.
Lord Rothvale má nepřeberné množství problémů, ale jeho život se zkomplikuje ještě víc, když se na jeho panství objeví nádherná umělecká restaurátorka Gabriela Hargreavová. Jakmile zjistí, že není tou ženou, co se původně domníval, dokáže myslet jen na to, jak úžasné bylo držet zelenookou krásku v náručí. Dominantní stránka Ivanovy osobnosti nebere „ne“ jako odpověď, a tak začíná hon na laň. Gabriela ho musí naučit několik věcí o životě, aby společně dospěli ke stejnému závěru, tedy že to, co našli jeden v druhém je skutečně k nezaplacení.

Amanda Quick
Nakladatel: Baronet
Žánr: společenský román
Vychází: 15.4.2015


Katy Wadeová se po desetiletí práce pro impérium vysoce postavené rodiny Gilchristových rozhodne založit si vlastní podnik. Před odchodem však musí vyřešit poslední problém. Gilchristovi potřebují zachránit svůj záhadně se snižující majetek, a pro tu práci se hodí jen jediný muž - Luke Gilchrist. Příbuzní ho celý život nutili platit za skandál jeho otce a Luke přísahal, že se domů už nikdy nevrátí. Katy teď musí Lukea přesvědčit, aby využil svých obchodních zkušeností a rodině pomohl. Stačí však, aby pohlédla do jeho podmanivých zelených očí, a pochopí, proč ho ostatní označují za mizeru.
Luke mezitím dojde k závěru, že chce Katy víc než odplatu. Proto je ochoten ujmout se role zachránce, ale pouze s ní po boku. Následkem toho jí musí svěřit svá tajemství - a ona zas musí uvěřit v jeho lásku.

Maya Banks
Nakladatel: Baronet
Žánr: společenský román
Vychází: 22.4.2015


Když je mladší sestra Caleba Devereauxe unesena, pokračovatel bohaté a mocné rodiny ví, že jedinou šancí, jak ji najít, je obrátit se na tu nejnepravděpodobnější osobu: ženu s darem najít odpovědi, které se ostatním skrývají.
Ramie dokáže vycítit něčí bolest, umí tak najít ztracené a pohřešované osoby. Její schopnost má však svou cenu. Kdykoli ji využije, přijde o kus sebe. Najít sestru atraktivního a netrpělivého Caleba ji téměř zničí. Ačkoli ji ten muž přitahuje jako magnet, ví, že se od něj musí držet co nejdál.
Caleba tíží pocit viny za bolest, kterou Ramie způsobil. Je odhodlaný vše napravit. Když už si myslí, že Ramie navěky zmizela, znovu se objeví. Má potíže a potřebuje jeho pomoc. A Caleb je ochoten riskovat vše, co má, jen aby ji ochránil – včetně svého srdce…

J. Kenner
Nakladatel: Baronet
Žánr: společenský román
Vychází: 29.4.2015


Podvody a hry, lži a klamy.
Tohle pro mě nejsou jen pouhá slova, ale způsob života. Nikdy jsem si nikoho nepustila k tělu – ale pak se objevil Cole August a já už jsem nedokázala dál odolat. Nejtemnější a nejdrsnější třetí díl série přináší příběh ženy, která si říká tolika jmény, že ani neví, kým zrovna je. Jejím protějškem je muž s duší umělce a s minulostí gangstera, jejíž následky si nese dodnes.
Cole je ohromně sexy a neuvěřitelně loajální, ale skrývá v sobě temná tajemství a hluboké jizvy. Není mnoho žen, jež by zvládly jeho zvrácené potřeby.
Bylo však na něm cosi, co mě lákalo – a naší vzájemné touze se nedalo odolat.
Věděla jsem, jak je nebezpečný, ale čím by byla vášeň bez trochy rizika?
Dávná traumata i situace, kdy jim jde o život, jim nakonec pomůže překonat to, co nikdo z nich nečekal. Co když je to láska?

Juli Zeh
Nakladatel: Host
Žánr: thriller
Vychází: 20.4.2015


Když se z pravdy stane lež a z útočníků jsou náhle oběti… Herečka Jola přijela se svým partnerem Theem na ostrov, aby se připravila na další roli. Když pozná Svena, nevinný flirt se promění ve smrtonosný milostný trojúhelník, který zboří všechna pravidla. Sven opustil Německo a začal na ostrově pracovat jako instruktor potápění. Jeho heslo zní: nepleť se do problémů jiných lidí. Teď zjistí, jaké to je, změnit se ze svědka ve spoluviníka. A pochopí, že je jen součástí vražedné hry, ve které nikdy neměl šanci. Román Pod vodou je mistrně zkonstruovaný psychologický thriller v tradici Patricie Highsmithové, v němž čtenář stejně jako Sven ztrácí veškeré jistoty. Juli Zeh se podařilo napsat skvostné, střízlivé komorní drama o svobodné vůli, odsuzování druhých, vině a moci.

E. Lockhart
Nakladatel: Host
Žánr: thriller
Vychází: 14.4.2015


Přečtěte si to. A jestli se vás někdo zeptá, jak to skončí, prostě LŽETE!
Báječná rodina Sinclairových.
Soukromý ostrov.
Velice bystrá dívka, se kterou je něco v nepořádku.
Skupina čtyř přátel — Lhářů —, jejichž přátelství začne být destruktivní.
Revoluce. Nehoda. Tajemství.
Lži a další lži.
Pravá láska.
Pravda.

Emma Chase
Nakladatel: Mladá fronta
Žánr: společenský román
Vychází: 30.4.2015


Na světě existují dva druhy lidí. Ti, co dvakrát měří, a ti, co rovnou řežou. Já jsem vždycky přeměřovala. Bývala jsem opatrná a ráda jsem si všechno nejdřív naplánovala. To se změnilo, když jsem potkala Drewa Evanse. Byl neuvěřitelně vytrvalý. Byl si tolik jistý sám sebou – i mnou.
Ovšem ne každá love story má šťastný konec. Mysleli jste si, že Drew a já odcváláme vstříc západu slunce? Vítejte v klubu. Teď se musím rozhodnout a jde o nejdůležitější volbu v mém životě. Drew už si vybral – vlastně se snažil rozhodnout za nás oba. Jenže to není můj styl, jak víte. Proto jsem se vrátila do Greenville. Sama. Tedy, ne tak docela...
Došlo mi totiž, že zvyk je železná košile a že se někdy musíte vrátit tam, kde jste začali, abyste se mohli pohnout dál.
Druhý díl Zapleteného navazuje na příběh Kate a Drewa po dvou letech a je tentokrát vyprávěn z pohledu Kate.

Harper Lee
Nakladatel: Mladá fronta
Žánr: román
Vychází: 30.4.2015

Maycomb v Alabamě je bezvýznamné ospalé provinční městečko obklopené poli s bavlnou. Ve 30. letech 20. století jsou Spojené státy americké zachváceny hospodářskou krizí, ale ta se obyvatel Maycombu dotýká jen okrajově. O letních prázdninách je největší starostí osmileté Čipery a dvanáctiletého Jema vymýšlení plánu, jak vylákat místního podivína z jeho dobrovolného domácího vězení. Když je ale mladý černoch obviněn ze znásilnění bílé dívky, události naberou dramatický spád. Obhajoby se ujímá otec Čipery a Jema, advokát Atikus Finch. Toho čeká předem marný boj s předsudky, strachem a nenávistí.
Román Jako zabít ptáčka ale rozhodně není o rasismu a nespravedlivých soudních procesech. Je to čtivý příběh o dospívání a braní rozumu, o různých formách osobní statečnosti, o přetvářce, morálce a zodpovědnosti. To vše vyprávěno pohledem osmiletého děvčátka. Harper Lee knihu dokončila v roce 1959 a román měl okamžitě obrovský úspěch. Získal Pulitzerovu cenu a dočkal se filmové adaptace s Gregory Peckem v roli obhájce Atika Finche.

Mary Jo Putney
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 21.4.2015


Když Alexanderu Randallovi přijde dopis od jeho strýce, hraběte z Daventry, v němž mu oznamuje, že je jeho jediným dědicem, a měl by se proto vrátit z armády na hrabství a najít pro sebe vhodnou nevěstu, je to pro mladého lorda velké překvapení. Poté co mu v mládí zemřeli rodiče, vyrůstal Alexander u svého strýce, nikdy spolu dobře nevycházeli a armáda pro něj představovala vysvobození. Lorda Randalla ale namísto nevěsty z dobře postavené rodiny uhranula obyčejná vesnická žena. Jaký je však opravdový původ Julie Bancroftové, tajemné ženy, která pomáhá místním ženám u porodů? A proč úpěnlivě tají svoji minulost? Když se v jejím životě objeví lord Randall, ptá se sama sebe, zda dokáže vůbec ještě nějakému muži v životě důvěřovat. Zdá se, že právě vznešený lord Randall může být její jedinou záchranou.

Sebastian Fitzek
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: thriller
Vychází: 13.4.2015


Volné pokračování thrilleru Sběratel očí.
Doktor Zarin Suker vede dvojí život psychopata. Ve dne provádí ty nejtěžší a nejsložitější operace lidského oka. Jeho vášeň však patří pacientkám v noci: ve sklepě své kliniky jim pečlivě odstraní oční víčka a potom je znásilní – a nechá odejít.
Následně všechny oběti spáchaly sebevraždu. Policie kvůli nedostatku svědků a důkazního materiálu požádá znovu o spolupráci Alinu Gregorievovou. Nevidomá fyzioterapeutka, jež má od případu Sběratele očí pověst média, dostane za úkol získat stopu vedoucí k Sukerově příští „pacientce“.

Lisa Gardner
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: thriller
Vychází: 9.4.2015


Detektivka D. D. Warenová přišla po setmění na místo činu. Zaslechla jen zavrzání podlahy, odněkud se ozývala tichá ukolébavka... a na víc už si nevzpomíná. Je vážně zraněná, trpí obrovskými bolestmi, není schopná pohnout levou rukou a nemůže se vrátit do práce, kterou tolik miluje. A taky se dozví, že ještě stihla vystřelit ze služební zbraně.
O šest týdnů později je nalezena další zavražděná dívka. Na místě jsou stejné rekvizity jako u předešlé vraždy: láhev šampaňského a červená růže. A jediná osoba, která se možná ocitla v blízkosti vraha, je D. D. Warenová, jež si však není schopná vzpomenout na jediný detail z oné noci, kvůli které by mohla nyní tolik ztratit. To jediné, co může ale nyní udělat, je „ničeho se nebát“.

Ernest Hemingway
Nakladatel: Odeon
Žánr: světová klasika
Vychází: 14.4.2015

Ernest Hemingway obdržel Nobelovu cenu „za mistrovství v umění vyprávět, naposledy prokázané v díle Stařec a moře, a za to, jak ovlivnil literární styl své doby.“ Hemingwayova novela se brzy po svém prvním vydání roku 1952 stala jedním ze zásadních děl moderní americké prózy. Z příběhu rybáře, jenž se v nevelkém člunu pouští do zápasu s obrovským marlínem a potom do posledních sil bojuje s přesilou žraloků, kteří napadnou jeho úlovek, dokázal spisovatel na malém prostoru vytvořit existenciální drama o hrdinství, vůli a vnitřní síle.

Jo Nesbo
Nakladatel: Kniha Zlín
Žánr: thriller
Vychází: 3.4.2015


10. díl krimi série o detektivu Harrym Holeovi. Na místech, kde bylo v minulosti spácháno několik vražd, jež nebyly objasněny, jsou nalezeni mrtví policisté, kteří tyto zločiny tehdy vyšetřovali. Všichni byli rovněž zavražděni, a to nanejvýš brutálním způsobem. Policie postrádá jakoukoli stopu, a navíc se musí obejít bez svého nejlepšího vyšetřovatele. V nemocnici mezitím leží v kómatu těžce zraněný muž. Jeho pokoj střeží policisté a nikdo se nesmí dozvědět, jak se tajemný pacient jmenuje.

Adam Blake
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: thriller
Vychází: 7.4.2015


APOKALYPSA BYLA OHLÁŠENA…
Z Britského muzea v Londýně někdo odcizil knihu ze 17. století – spisek šíleného věštce, který předpověděl konec světa. Žádná z jeho vizí soudného dne se neuskutečnila. Do této chvíle.
APOKALYPSA SE BLÍŽÍ…
Lidstvo začínají ochromovat nevysvětlitelné události a znamení. Nikdo netuší, zda spějí k jeho záchraně či zkáze. Nikdo kromě Jidášova kmene – tajných a nebezpečných stoupenců evangelia prokletých. Mají však mezi sebou někoho, kdo přestává jejich proroctví věřit. A chce ho zvrátit.
SVĚT KONČÍ, DOBRODRUŽSTVÍ ZAČÍNÁ…
…a s ním působivý konspirační román o kódech, legendách, nebi, pekle a hrdince, na kterou nikdy nezapomenete.

Peter Robinson
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 1.4.2015


V yorkshirském rehabilitačním zařízení pro policisty byl zabit uznávaný inspektor Bill Quinn. Vyšetřování se ujme místní detektiv Alan Banks, kompromitující fotografie nalezené v Quinnově pokoji by však mohly ohrozit pověst strážců zákona, proto se o vraždu začne zajímat i Joanna Passerová z oddělení inspekce. Svérázný Banks, neochotný s kýmkoli spolupracovat, trpí její přítomnost jen s největšími obtížemi. Na snímcích, kde zavražděný Quinn dovádí v hotelovém pokoji s neznámou dívkou, je něco podezřelého. Něco je spojuje s místním podsvětím. A s několik let starou kauzou, která byla pro Quinna léta noční můrou… 

Simon Toyne
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: thriller
Vychází: 1.4.2015


Po staletích tajemného mlčení otevírá Citadela, nejstarší obydlené místo na zemi, svoje brány. Pohled do útrob věže je však děsivý – téměř vše, co bylo uvnitř, zničila smrtelná nákaza, která se i nadále šíří. Gabriel Mann umírá a bývalá novinářka Liv Adamsová tak musí sama čelit zabijákům, kteří ji chtějí za každou cenu umlčet. Mezitím v USA pátrá agent FBI Joe Shepherd po zmizelém vědci z NASA a záhy zjišťuje, že se blíží něco, co si ani nedokázal představit – co si nikdo nedokázal představit… Závěrečný díl strhující konspirační trilogie Simona Toyneho.

http://data.bux.cz/book/003/721/0037215/large.jpgPříliš mnoho Kateřin John Green
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: společenský román
Vychází: 1.4.2015


Když jste zázračné dítě, otvírá se před vámi zázračná budoucnost. Nebo ne?
Colin Singleton právě maturoval, dostal kopačky od své devatenácté Kateřiny a má pocit, že jeho život skončil. Ještě že je tu jeho kamarád Hassan, který prostě žádné utápění v sebelítosti nepřipouští. Než se Colin stačí vzpamatovat, ocitne se na cestě bez cíle – a ta skončí v ospalé venkovské díře, vyznačující se jen dvěma pozoruhodnostmi: hrobem rakousko-uherského arcivévody a dívkou Lindsey. Její zásluhou Colin začne pomalu chápat, že není nutné být mladistvým géniem, abyste změnili svět...

Josephine Angelini
Nakladatel: CooBoo
Žánr: young adult
Vychází: 13.4.2015


Helen omylem otevřela brány antickým bohům, kteří byli dlouhá tisíciletí věznění na Olympu, a nyní se snaží najít způsob, jak je znovu uvěznit. Jinak riskuje válku a obrovský chaos. Helen už ale naštěstí není pouhým Následníkem. Získala nepředstavitelnou sílu, a tak se může pokusit čelit Diovi a jeho skupině bohů. Čím silnější ale je, tím větší strach z ní mají její přátelé, kteří nevědí, jestli se jí bát, nebo ji uctívat. Orákulum věští, že někde mezi nimi se ukrývá děsivý Tyran… a podle proroctví se zdá, že jde o Oriona. A k tomu všemu se Helen stále nerozhodla, jestli chce být s Lucasem, nebo Orionem. Válka se rychle blíží a Helen bude muset udělat děsivé rozhodnutí, aby změnila osud, který byl napsaný ve hvězdách. Zvládne Helen svou sílu a dokáže se postavit bohům? Zvítězí láska nad předepsaným osudem?

A. G. Howard
Nakladatel: CooBoo
Žánr: young adult
Vychází: 6.4.2015


Alyssa slyší šepotání květin a hmyzu, je to dar, který připravil o rozum už její matku. Pocházejí totiž z rodiny Alice Liddelové, lépe známé coby Alenky z Říše divů, skutečné inspirace Lewise Carrolla, podle níž stvořil svůj proslulý fantaskní svět. Když se matčin stav zhorší, nemůže Alyssa už svoje dědictví dál popírat a zjistí, že na těch fascinujících pohádkách, které zná z dětství, je pravdy víc, než by se mohlo zdát. Vydá se na útěk, který zavinila už kdysi dávno právě Alice. Trhlinou v zrcadle se dostane do Říše divů, jež je mnohem ponuřejší, než jak ji zná z knížek, a stáhne s sebou i svého nejlepšího kamaráda a tajnou lásku Zacha. Na druhé straně už na ně čeká podezřelý, ale svůdný Morpheus a provází je při jejich hledání. Ale dá se mu opravdu věřit? Připravte se na příběh ze skutečné Říše divů!

Marina Stěpnova
Nakladatel: Ikar
Žánr: společenský román
Vychází: 8.4.2015


Lazar Lindt je člověk bez minulosti. Po skončení první světové války se zjevuje na prahu moskevské státní univerzity s touhou studovat, matematik Sergej Alexandrovič Čaldonov v něm však rozpozná geniální talent, nabídne mu místo přednášejícího a mladíka se ujímá. Tak začíná kariéra mimořádně úspěšného a prominentního vědce, který může mít všechno, na co si vzpomene... a zároveň je sám, neboť miluje manželku svého ochránce Čaldonova.
Marusja je Lazarova první a životní láska, pro ni je ovšem onen mladík synem, který se jí nikdy nenarodil. Teprve mnoho let po její smrti poznává mladičkou Galinu, jejímuž kouzlu propadne, protože mu Marjusu připomíná. Mladá dívka si mocného muže vezme ze strachu a po zbytek společného života ho nenávidí. Třetí Lazarovou ženou je vnučka Lidočka, talentovaná baletka, které se po smrti obou rodičů ujímá její babička Galina, přestože ji připomíná Lindta, jenž jí zkazil život... 

Alice Clayton
Nakladatel: Mladá fronta
Žánr: společenský román
Vychází: 7.4.2015


Závěrečný díl hravé erotické série Zrzka líčí další eskapády vztahu herečky Grace Sheridanové a miláčka Hollywoodu Jacka Hamiltona.
Grace získá hlavní roli v televizním seriálu. Když však režisér požaduje, aby shodila sedm kilo, rozhodne se vyvolat veřejnou vzpouru. Nečekaně si tím získá obrovský klub fanynek, které ji v boji za křivky podporují. Jenže víc než o její herecké schopnosti se zajímají o velikost jejího zadku a jméno pana Záhadného.
Jack je zase zvolen „Nejpřitažlivějším mužem světa“ a vymetá jeden bar za druhým. Sláva si začíná vybírat svou daň. Jackova kariéra dosahuje stratosférických výšin – dokáže ho Grace zachytit, když se zřítí?

Sabrina Jeffries
Nakladatel: Baronet
Žánr: román pro ženy
Vychází: 1.4.2015


Victor Cale, nedávno objevený dosud neznámý bratranec vévody z Lyonsu, chce pracovat pro Mantonovu detektivní kancelář, které se přezdívá Vévodovi muži. Kvůli prvnímu případu má odjet do skotského Edinburghu, kde má prověřit minulost mladé vdovy Sofie Frankeové, která se chce podle baronky Lochlawové zabezpečit sňatkem s jejím zamilovaným synem.
Victor v ní však poznává svou manželku Isu, která mu před deseti lety po týdnu manželství zmizela a spolu s ní a s její sestrou a švagrem zmizely i pravé královské klenoty, které ona chystala pro královskou nevěstu. Victor unikl jen náhodou obvinění a od té doby marně hledal svou plachou, nesmělou manželku, z níž se vyklubala vychytralá zlodějka.
Jaké je však jeho překvapení, když manželka obviní z krádeže klenotů jeho. Pomalu se společně propracovávají k poznání, co se doopravdy stalo. Bohužel však ani po letech nejsou mimo nebezpečí.
Je třeba, aby si oba vzpomněli na svou dávnou lásku a důvěřovali si, protože jedině tak si mohou vybudovat další společný život a zachránit svou dceru, o níž Victor až dosud nevěděl, že vůbec existuje.

Michaela Lindinger
Nakladatel: Ikar
Žánr: literatura faktu
Vychází: 1.4.2015

Tato kniha představuje „jinou“ Alžbětu, dítě své doby, kultovní postavu dekadence.
Ve čtyřiceti letech císařovna Alžběta zmizela z veřejného života.
Psala básně, odjížděla na dlouhé cesty, sbírala antické předměty, osvojovala si vědomosti o uměleckých směrech a způsobech myšlení fin de siecle, inscenovala sama sebe jako královnu víl Titanii ve vile Hermes – a žila touhou po smrti.

Mohlo by se vám líbit

0 komentářů

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu