Jaké knihy vychází v ČERVNU 2015

1.6.15

http://data.bux.cz/book/003/699/0036992/large.jpgZátiší s kousky chleba
Anna Quindlen
Nakladatel: Ikar
Žánr: společenský román
Vychází: 1.6.2015


Zátiší s kousky chleba je příběhem o nečekané lásce. Příběhem o ženě, která dospěla k zjištění, že život je mnohotvárnější, než si vůbec dokázala představit. Rebeca Winterová se v mládí proslavila sérií snímků, které pořídila jedno obyčejné ráno u sebe doma. Pár fotografií nepořádku na kuchyňské lince – a stala se z ní uznávaná umělkyně. Celé roky ji fascinovalo, jak ji tehdy kritici vynesli do nebe. Po letech úspěchů ale Rebeca uvízne ve smyčce stereotypu, pracovního i osobního. Když jste na vrcholu, dostává se vám pozornosti, když jste za zenitem, dostává se vám ocenění – kdysi tohle někdo prohlásil a měl pravdu. Rebeca si v šedesáti letech uvědomuje, že přichází do věku, kdy se jí onen zpropadený citát osobně týká. Opouští život na Manhattanu, který je pro ni po rozvodu příliš náročný, a hledá novou inspiraci v zapadlém venkovském městečku. Až tam, na loveckém posedu, ve společnosti pokrývače Jima Batese, zjišťuje, že skutečný život je barvitější, než jak ho viděla přes hledáček fotoaparátu.

Nancy Holder
Nakladatel: Baronet
Žánr: fantasy
Vychází: 3.6.2015


Jako mladistvé zachránil Catherine Chandlerové život tajemný cizinec, který má schopnost se proměnit ve zvířecího tvora. O devět let později, již jako policejní detektiv, Catherine odhalí jeho identitu.
Vincent ji přitahuje a postupem času se spolu sblíží, ale Catherine ví, že jejich vztah musí přede všemi tajit, protože je pro oba nebezpečný.
Během záhadného výpadku proudu v New Yorku dojde k únosu Angela DeMarca, syna jedné z nejmocnějších místních rodin. Catherine začne na případu pracovat se svou partnerkou, Tess Vargasovou, a vzápětí se doslechnou o další hledané osobě – otec Cat zmizel ze své vězeňské cely na Rikers Islandu.
Vincent se ze všech sil snaží Cat pomoci, ale jak napětí narůstá, pár uvízne v pasti, z níž vede jediná cesta ven. Oba se musí postavit minulosti a prokázat sílu své lásky.

http://data.bux.cz/book/025/253/0252530/large.jpgSrdeční případ
Nora Roberts
Nakladatel: HarperCollins
Žánr: román pro ženy
Vychází: 3.6.2015
Advokátka a láska

Zack - srdcem i duší námořník - se vydává do rušného Manhattanu, aby zachránil bratra, který se dopustil krádeže a sedí ve vězení. Avšak mladá obhájkyně Rachel Stanislaski není zrovna člověkem, kterého by si pro tak těžký úkol představoval. Copak může věřit dívce s hezkou tvářičkou a dlouhýma nohama, že se bude své práci věnovat naplno?
Ani Rachel není Zackem příliš nadšená. Připadá jí příliš hrubý, příliš neomalený a příliš hlučný. Pak ovšem pochopí, že se o bratra jen zoufale bojí. I když se tomu urputně brání, její srdce se ocitá v ohrožení…
Jak přesvědčit detektiva
Policejní detektiv Alex Stanislaski rozhodně nemá pocit, že by vyhrál v loterii, když se musí postarat o poněkud svéráznou spisovatelku Bess McNeeovou. Ta si totiž vezme do hlavy, že prozkoumá život žen lehkých mravů v New Yorku téměř na vlastní kůži. A nevybere si k tomu právě tu nejvhodnější chvíli - ve městě totiž zrovna řádí nebezpečný šílenec, který těmto ženám usiluje o život velmi nevybíravým způsobem!

http://data.bux.cz/book/025/231/0252317/large.jpgRevival
Stephen King
Nakladatel: Beta - Dobrovský
Žánr: horor
Vychází: 12.6.2015

Temný a uhrančivý román z pera slavného mistra napětí. Revival vypráví o knězi, který před lety přijel do novoanglického městečka, získal si zdejší obyvatele a stal se přítelem a mentorem malého chlapce. Při tragické nehodě však přišel o rodinu, v plamenném kázání proklel boha a z městečka odešel. Po dlouhé době se chlapec, nyní dospělý muž a narkoman, s knězem náhodou setkává. Ukáže se, že kněz byl vždy víc než jen sluha boží - jeho fascinace elektřinou a vědou hraničí s posedlostí… Životní příběh obou hlavních postav, jejich setkání a střety jsou šokující a nevyhnutelné a směřují k ohromujícímu vyvrcholení knihy, která je dokonale namíchanou nostalgií šedesátých let a starého dobrého amerického hororu.

http://data.bux.cz/book/025/230/0252304/large.jpgUkradený Caravaggio
Daniel Silva
Nakladatel: HarperCollins
Žánr: thriller
Vychází: 3.6.2015


Gabriel Allon právě restauruje v Benátkách oltářní obraz od Veroneseho, když si ho náhle předvolá italská policie. Výstřední londýnský galerista Julian Isherwood se připletl k chladnokrevné vraždě u Komského jezera a je zadržován jako podezřelý. Aby Gabriel prokázal přítelovu nevinu, musí udělat jediné: najít skutečné vrahy, a pak i ukradený proslulý obraz Narození známého barokního malíře Caravaggia.
Zavražděným je bývalý britský agent, který měl svá tajemství: obchodoval s ukradenými uměleckými díly a prodával je záhadnému sběrateli. Gabriel Allon se vydává na nebezpečnou honbu za Caravaggiovým obrazem a odhalením totožnosti tajemného neznámého. Jeho pátrání ho zavede na různá místa po celém světě, až se nakonec dostane do malé soukromé banky v Rakousku, kde nebezpečný muž stráží nečestně získané bohatství nemilosrdného diktátora. A po jeho boku stojí statečná mladá žena, která přežila nejhorší masakr dvacátého století. Teď - s Gabrielovou pomocí - dostane šanci zasadit ránu tomu, kdo zničil její rodinu.

http://data.bux.cz/book/025/197/0251975/large.jpgNádherná svatba
Jamie McGuire
Nakladatel: Fortuna Libri
Žánr: společenský román
Vychází: 2.6.2015


Už víme, že se Abby Abernathyová stala paní Maddoxovou. Ale víme, jak se to stalo?
Proč Abby požádala Travise o ruku?
Co tajili jeden před druhým?
Kde strávili svatební noc?
Kdo o tom ještě věděl… a nepověděl?
Fanoušci Krásné katastrofy a Učiněné katastrofy se to všechno dozvědí z vyprávění o bouřlivém svatebním dni (a noci!) – a jako všechny dobré příběhy, i tenhle rozhodně stál za to čekání.

http://data.bux.cz/book/025/140/0251406/large.jpgVražda v ambitu
Vlastimil Vondruška
Nakladatel: Moba
Žánr: historický román
Vychází: 30.6.2015

Tři detektivní příběhy, odehrávající se v polovině 13. století, se vracejí do doby mládí Oldřicha z Chlumu. Vysvětlují některé události, předcházející románům publikovaným v edici Hříšní lidé Království českého. První příběh vypráví o tajemné vraždě, jíž se Oldřich z Chlumu stane nechtěným svědkem při svém studiu v Magdeburku. Tajemný vrah usiluje o jeho život a jediná cesta k záchraně je odhalit pravdu. Druhý příběh se odehrává v době, kdy mladý Oldřich z Chlumu poprvé přichází na Pražský hrad. Zde vstoupí do jeho služeb panoš Ota ze Zástřizlí, jehož dostane z ošemetné situace a za své zásluhy je jmenován královským prokurátorem. Třetí příběh Osudný turnaj se odehrává nedaleko hradu Bezdězu, kde se dostane k vyšetřování spletitého případu boje o moc mezi nejmocnějšími severočeskými šlechtickými rody. Odhalí tajemnou vraždu a v krvavém souboji si vybojuje srdce Ludmily z Vartemberka, své budoucí ženy.

http://data.bux.cz/book/025/140/0251405/large.jpgStrážce boleslavského mysteria
Vlastimil Vondruška
Nakladatel: Moba
Žánr: historický román
Vychází: 30.6.2015

V pořadí již osmý detektivní román oblíbeného autora se opět odehrává v době českého krále Přemysla II. Otakara. Správce hradu Bezdězu Oldřich z Chlumu stojí tentokrát proti nebezpečným úkladům tajného bratrstva.
Na počátku je vypálení vladyckého dvorce v Tajné. Ale to, co se zdálo jako loupežné přepadení, tají podivné tajemství, jehož kořeny sahají až k počátkům přemyslovského rodu a ke knížeti svatému Václavovi. A tak je Oldřich z Chlumu i se svým panošem Otou vtažen do děsivého víru násilí, pronásledování a vražd. Jen díky své odvaze, rytířskému umění a moudrosti se jim podaří záhadné klubko rozplést. Odhalí, co se tají v poznámkách kronikáře Kosmy, najdou kryptu zasvěcených, rozluští smysl posvátného kryptogramu a nakonec zlomí moc tajemného bratrstva. Jenže tím případ nekončí, protože se do celé věci vloží český král...

http://data.bux.cz/book/025/040/0250404/large.jpgOstrov šedých mnichů
Michaela Klevisová
Nakladatel: Motto
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 8.6.2015


Na odlehlém holandském ostrově Schiermonnikoog s liduprázdnými písečnými plážemi bičovanými severním větrem zemřela v dunách za podivných okolností mladá žena a i po jedenácti letech zůstává její vrah neodhalen. Televizní reportér Johan Rutten se rozhodl, že tímto případem zahájí nový cyklus reportáží o neobjasněných vraždách – ale krátce po svém příjezdu na ostrov byl zavražděn. Má oba činy na svědomí stejný pachatel? Smrt bohatého Johana Ruttena se mohla hodit více lidem. Například jeho české manželce, soudní překladatelce, která nyní zdědí veškerý jeho majetek... Na její popud přijíždí na ostrov kriminalista Josef Bergman. Chce na Schiermonnikoogu strávit dovolenou, vyčistit si hlavu od starostí a udělat důležité životní rozhodnutí. Jenže brzy je proti své vůli vtažen do složitého případu.

http://data.bux.cz/book/024/999/0249998/large.jpgZtracený ostrov
Douglas Preston, Lincoln Child
Nakladatel: BB/art
Žánr: thriller
Vychází: 3.6.2015


Gideon Crew je špičkový vědec a král zlodějů, dobře však ví, že jeho život brzy skončí. Když ho jeho záhadný zaměstnavatel Eli Glinn pověří podivným úkolem, nemá důvod ho odmítnout. Gideon má ukrást list ze vzácného Evangeliáře z Kellsu, který právě vystavují v New Yorku a je chráněný nepřekonatelným bezpečnostním systémem.
Gideon dokáže nemožné, pergamen získá a zjistí, že pod nádherně iluminovanou stranou se skrývá mapa k pokladu pocházející ze starověkého Řecka. Když podivnou mapu zkoumají, ukáže se, že v cíli nenajdou poklad v pravém smyslu toho slova, ale mnohem vzácnější objev, který by možná mohl zachránit Gideonův život.
Spolu s novou partnerkou Amy začne Gideon sledovat záhadné indicie a hledat neznámý ostrov ukrývající se v odlehlé části Karibského moře. Na nehostinném a opuštěném pobřeží Moskytů dvojice zjišťuje, že ten mimořádný poklad, který hledají, může mít dalekosáhlé dopady na celé lidstvo… jestli to tedy Gideon s Amy přežijí.

http://data.bux.cz/book/024/916/0249165/large.jpgKrev na sněhu
Jo Nesbo
Nakladatel: Kniha Zlín
Žánr: thriller
Vychází: 5.6.2015


Sedmdesátá léta v Oslu. Olav Johansen nedokáže jezdit autem pomalu, je měkký jako máslo, příliš snadno se zamilovává, jestliže se rozčilí, ztrácí hlavu a je mizerný v matematice. Něco málo přečetl, ale moc toho neví a rozhodně nemá takové znalosti, které by byly k něčemu užitečné. A píše pomaleji, než roste stalaktit. K čemu se tedy hodí? Je skvělý zabiják. Nemusí přitom jezdit autem, zabíjí většinou lidi, kteří si to zasluhují, a nejsou to žádné složité počty. Alespoň prozatím nebyly. Dokud od šéfa nedostal nový úkol: vyřídit jeho manželku.

http://data.bux.cz/book/003/745/0037456/large.jpgČernobílý svět
Kathryn Stockett
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: společenský román
Vychází: 16.6.2015


Společenský román Černobílý svět je jedna z nejúspěšnějších amerických knih posledních let. Hluboký a dojemný příběh zasazený do 60. let 20. století na americký Jih je vyprávěn očima tří výjimečných žen. V době panující rasové segregace se mladá běloška slečna Skeeterová s pomocí moudré Aibileen a rázovité Minny rozhodne ukázat svět očima černých hospodyň, čímž převrátí vzhůru nohama město i způsob, jakým se na sebe dívají ženy – matky, dcery, pečovatelky, přítelkyně.

http://data.bux.cz/book/024/831/0248319/large.jpgSäde - Příliš milovaná dívka
Miina Supinen
Nakladatel: Brána
Žánr: román
Vychází: 10.6.2015

Mystická love story s neobvyklým milostným trojúhelníkem.
Temperamentní Säde a cynický Vic pracují na archeologických vykopávkách ve Finsku s různorodou skupinou stoupenců uctívání antických bohů. Co se na vykopávkách objeví? Kdo si získá srdce bezstarostné Säde? Säde je ztělesněním snu každého muže a nejlepší přítelkyní pro každou ženu, milovnice zábavy, bezstarostná, sexuálně nespoutaná mladá archeoložka. Ale i za těmi nejzářivějšími úsměvy se skrývají nejtemnější tajemství.

Olle Lönnaeus
Nakladatel: Brána
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 16.6.2015

Postava policisty se závislostí na alkoholu je v tomto románu zastoupena osobou Jonnyho Lilji, který se po nešťastně sehrané partii pokeru stává dlužníkem jugoslávského mafiánského bosse. Lilja nemá, jak by dluh zaplatil, jeho pověst je v troskách a přemýšlí o sebevraždě. V té době náhodou narazí na případ obětí obchodu s bílým masem: podél skanských břehů se začnou objevovat mrtvoly mladých žen. Jonny se do věci vloží a pouští se s pomocí kolegyně Evy Strömové do nebezpečného vyšetřování…

Jesper Stein
Nakladatel: Brána
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 17.6.2015

V létě 2004 bylo v jezeře v parku Orsteds v Kodani nalezeno tělo mrtvé dívky. Byla znásilněna a uškrcena, její vrah nikdy nebyl dopaden a vyšetřování navíc Axelu Steenovi zničilo manželství.
O pět let později se i jeho kariéra dostává na samotné dno, navíc zápolí s drogami a velkými spory s bývalou manželkou. Najednou se díky shodě DNA otevírá starý případ vraždy, který je spojován s nedávným znásilněním.
To je poslední šance pro Axela Steena. Nyní má možnost napravit chyby, které se v minulosti udály – jak ve věcech osobních, tak chyby napáchané policií. Jak se začíná podivný případ rozplétat, je jasné, že je na stopě pachateli několika znásilnění a vražd. A tak hon na sériového vraha začíná. Vyšetřování Axela donutí ke konfrontaci s nehlubšími, nejtemnějšími touhami muže a jeho vlastními vtíravými démony.

http://data.bux.cz/book/003/740/0037400/large.jpgSmrt favorita
Dick Francis
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 15.6.2015


V prvním detektivním příběhu Dicka Francise z roku 1962 pátrá amatérský jezdec Alan York po vrazích svého blízkého přítele, nejlepšího dostihového jezdce sezony. Policie tragický pád favorita dostihu uzavřela jako nešťastnou náhodu, Alan je však přesvědčen, že to byla vražda, třebaže jemná síť vztahů v prostředí vztahů v prostředí jezdců, trenérů a majitelů dostihových koní pachatele zatím skrývá. Hlavní podezřelou se brzy stává půvabná Kate, nová majitelka koně, kterého Alan jezdí...

http://data.bux.cz/book/003/739/0037395/large.jpgHříšnice
Tess Gerritsen
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: thriller
Vychází: 25.6.2015


Bílé vločky se tiše snášejí do bostonských ulic, je pár dnů před Vánoci – a v klášterní kapli leží dvě jeptišky v kalužích krve. Kdo jim tak brutálně ublížil a jaký k tomu mohl mít motiv? Poté co soudní lékařka Maura Islesová zjistí, že jedna z žen nedávno porodila, a z rybníka nedaleko kláštera vytáhnou mrtvého chlapce, zaměří Jane Rizzoliová své pátrání na otce dítěte…
O pár dnů později je na toaletách opuštěné restaurace v chudinské čtvrti objeveno ženské tělo s odříznutým obličejem, dlaněmi a chodidly, zohavené neznámou nemocí a ohlodané krysami. Dva zcela jiné způsoby vraždy, oběti bez jakékoli souvislosti. Anebo přece jen?

http://data.bux.cz/book/024/779/0247799/large.jpgJak stvořit dívku
Caitlin Moran
Nakladatel: Host
Žánr: humor, satira
Vychází: 15.6.2015


Co byste dělali, kdybyste během dospívání zjistili, že to, co vás rodiče naučili, prostě nestačí? Píše se rok 1990. Čtrnáctiletá Johanna Morriganová si v místní televizi utrhla tak příšernou ostudu, že se rozhodla, že nemá žádný důvod být dál Johannou. A tak si vymyslí identitu Dolly Wildeové — hubaté gotické hrdinky a sexuální průzkumnice se zálibou v alkoholu! Zachrání svou chudou bohémskou rodinu tím, že se stane spisovatelkou — podobně jako Jo v románu Malé ženy nebo sestry Brönteovy —, ale bez té části o umírání v mladém věku. V šestnácti kouří cigarety, opíjí se a pracuje pro hudební magazín. Píše pornografické dopisy rockovým hvězdám, má všechny druhy sexu se všemi druhy mužů a pitvá hudební skupiny ve svých recenzích o šesti stech a méně slovech. Ale co se stane, když si Johanna uvědomí, že její Dolly má jednu fatální chybu? Stačí krabice plná nahrávek, stěna plná plakátů a hlava plná paperbacků k tomu, aby se dala stvořit dívka?

http://data.bux.cz/book/024/779/0247793/large.jpgDruhý syn
Alexander Söderberg
Nakladatel: Host
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 11.6.2015


Po thrilleru Andaluský přítel přichází druhý díl trilogie s ústřední postavou Sophie Brinkmannové. Sophie Brinkmannová hledá své temné já. Mafiánský boss Héctor Guzmán zůstává po divoké přestřelce v kómatu a jeho impérium se pomalu rozpadá. Bývalá zdravotní sestra a Héctorova spřízněná duše Sophie Brinkmannová se najednou ocitá sama mezi jeho lidmi a stává se pěšákem ve hře, v níž nemá loajalita žádné místo. Je vydána napospas světu zrady, násilí a bezedného zla. Aby nepodlehla, musí se stáhnout do sebe a najít své vlastní temné já. Policisté Antonia Millerová a Miles Ingmarsson vyšetřují vraždu v restauraci Trasten. Čím dál se dostávají, tím zřetelněji vyplouvá na povrch Sophiina spojitost s případem. Po raketovém startu Andaluského přítele přichází druhý díl trilogie. Je rychlejší, temnější a ještě zlověstnější než autorův debut.

http://data.bux.cz/book/024/778/0247789/large.jpgVýjimeční lidé
Peter May
Nakladatel: Host
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 12.6.2015


Sázka odstartuje pátrání biologa v nevyřešených francouzských případech v prvním dílu série Akta Enzo. Deset let stará záhada — zmizení geniálního Jacquese Gaillarda, přednášejícího na elitní francouzské vysoké škole École nationale d’administration, vychovávající francouzské premiéry a prezidenty —, se stane předmětem sázky. Enzo Macleod, který opustil Skotsko i slibnou kariéru ve forenzních vědách a nyní vyučuje biologii ve francouzském Toulouse, si ji nemůže dovolit prohrát. Doufá, že se mu s využitím nových vědeckých metod podaří zjistit, co se s Jacquesem Gaillardem stalo. Enzo přijíždí do Paříže, aby se tu setkal s novinářem Rogerem Raffinem, autorem knihy o sedmi slavných nevyřešených vraždách, mezi něž zařadil i případ Jacquese Gaillarda. Neidentifikovaná lebka v kufru nalezeném v pařížských katakombách Enza záhy navede na stopu rafinovaně ukrytých Gaillardových ostatků.

http://data.bux.cz/book/003/738/0037386/large.jpgBludná sdělení
Sophie Hannah
Nakladatel: Ikar
Žánr: společenský román
Vychází: 3.6.2015


Nicki Clementsová trčí v zácpě, když vtom spatří obličej, o kterém doufala, že už ho nikdy neuvidí. Je to rozhodně on, stejný policista, a zastavuje všechny vozy na Elmhirst Road. Nicki v panice otočí auto do protisměru a ujede. Nebo si to alespoň myslí...
Následující den je předvedena k výslechu v souvislosti s vraždou kontroverzního novináře Damona Blundyho. Nicki se s ním nikdy nesetkala a nedokáže odpovědět na žádnou z otázek, které jí detektivové kladou. Netuší, proč vrah použil nůž tak neobvyklým způsobem, ani neví, co znamená nápis „Není o nic míň mrtvý“ v pracovně zavražděného. Taky však nedokáže vysvětlit, proč byla tak blízko místa činu. A především proč se snažila Elmhirst Road vyhnout. Kdyby totiž odhalila tajemství, které v sobě nosí, mohlo by jí to zničit život...
Vynikající psychothriller z volné řady příběhů s dvojící detektivů Simonem Waterhousem a Charlie Zailerovou, která autorku proslavila po celém světě.

http://data.bux.cz/book/024/774/0247745/large.jpgNikomu nevěř
Amanda Quick
Nakladatel: Baronet
Žánr: společenský román
Vychází: 17.6.2015


Není žádná náhoda, když Grace Ellandová najde vedle těla svého mrtvého šéfa Spraguea Witherspoona, motivačního řečníka, lahev vodky. Ta lahev je děsivá – a záměrná – připomínka hrůz její minulosti. Grace se vrátí do rodného města a snaží se uvést do praxe všechno, co se naučila o síle pozitivního myšlení – což jí značně naruší to nejhorší rande naslepo v jejím životě.
Slovo „trapas“ ani zdaleka nevystihuje večer strávený s dobrodruhem Juliem Arkwrightem. Nemá s mužem, který žije jen pro vydělávání peněz, vůbec nic společného, ale bývalý mariňák má jisté dovednosti, které by se Grace mohly hodit – a může jí hodně pomoct, když se ukáže, že ji někdo pronásleduje.
Zatímco se kolem nich rozpadá Witherspoonovo finanční impérium, Grace se musí s Juliovou pomocí vrátit do své minulosti, aby odhalila ďábelský plán, který má zničit nejen ji, ale všechny její blízké...

http://data.bux.cz/book/024/774/0247743/large.jpgOchraňuj mě
Maya Banks
Nakladatel: Baronet
Žánr: společenský román
Vychází: 17.6.2015


Arial vyrostla jako adoptivní dcera zámožných rodičů. Její minulost obestírá tajemství a s jejím původem ji pojí jediné – schopnost telekineze. Po zmizení rodičů a pokusu o únos se Arial obrátí na Beaua Devereauxe, jenž se při práci pro rodinnou bezpečnostní agenturu setkal už s mnoha podivnostmi a záhadami. Nečekal však, že ho krásná klientka s neobvyklými schopnostmi začne přitahovat. To, co mělo být jednoduchým úkolem, pouhou další zakázkou, se brzy promění v něco mnohem osobnějšího...

http://data.bux.cz/book/024/766/0247669/large.jpgSběratel kostí
Jeffery Deaver
Nakladatel: Domino
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 15.6.2015


V západní části New Yorku začal řádit šílený vrah, který své zohavené oběti pohřbívá typicky morbidním způsobem. Záměrně za sebou nechává drobné stopy, které dokáže rozluštit jedině zkušený kriminalista. Ten však leží trvale na lůžku, paralyzován od krku až po prsty na nohách. Z tohoto důvodu se spojí s mladou ambiciózní policistkou Amélií, která se vlastně stává rukama a nohama svého ochrnutého kolegy. Ochráncům zákona se pomalu daří utahovat smyčku okolo krku neznámého pachatele. Sběratel kostí, jak mu začnou říkat, má však své vlastní plány a postupně se mu daří zbavit se smrtícího sevření a přehodit ho na své pronásledovatele. Počet zohavených obětí mezitím stále vzrůstá...

http://data.bux.cz/book/024/766/0247668/large.jpgŘíjnový seznam
Jeffery Deaver
Nakladatel: Domino
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 10.6.2015


Domníváte se, že už vás Deaver nemůže ničím překvapit? Může. Touto knihou. Začátek tohoto neobyčejného krimirománu najdeme vlastně na jeho konci. Alespoň podle tradičních pravidel žánru. Která ovšem Jeffery Deaver převrací na hlavu. Gabriela McKenzieová zoufale čeká na zprávy o své unesené šestileté dcerce. Konečně se otevřou dveře. Do místnosti ale nevstoupí policie ani vyjednavač. Je to únosce a v ruce drží zbraň. Ještě před dvěma dny vedla Gabriela normální život. Jak je možné, že se všechno najednou takhle zvrtlo? Nejenže má zaplatit půl miliónu dolarů jako výkupné, ale musí také odevzdat záhadný dokument nazvaný Říjnový seznam. Nikdy dříve o té listině neslyšela. Ví jen tolik, že patřila bývalému šéfovi, který uprchl před policejním vyšetřováním neznámo kam... Od nedělního večera k pátečnímu ránu se odvíjí chytře vybudovaný děj, v němž nás autor nutí neustále přehodnocovat dříve předložená fakta. A když v samotném závěru konečně vyvstane úplný obraz děje, nezbude nám než užasnout nad tím, k jakému mistrovství Deaver dovedl umění literární manipulace.

Sam Thomas
Nakladatel: Moba
Žánr: historický román
Vychází: 18.6.2015

Porodní bába Bridget Hodsonová je mladá, nezávislá, schopná a všemi vážená. Když je její přítelkyně Esther Cooperová za vraždu manžela odsouzena k smrti upálením, Bridget se rozhodne udělat všechno pro to, aby očistila její jméno a zachránila jí život. Co na tom, že se píše rok 1644, Anglií zmítá občanská válka a York je pod palbou parlamentních vojsk. Bridget spojí síly se služkou Marthou Hawkinsovou a jejich společné pátrání po brutálním vrahovi je zavede do nejchudších yorkských uliček i mezi místní smetánku, kde zjistí, že Estheřin zavražděný manžel zdaleka nebyl tím dokonalým zapáleným puritánem, za něhož ho jeho okolí považovalo.

http://data.bux.cz/book/024/724/0247245/large.jpgZločin na Bezdězu
Vlastimil Vondruška
Nakladatel: Moba
Žánr: historický román
Vychází: 30.6.2015


Jubilejní dvacátý příběh královského prokurátora a správce hradu Bezděz Oldřicha z Chlumu se odehrává přímo na Bezdězu a v hlubokých lesích, které ho obklopují. Tajemný zločin pomáhají řešit jako obvykle panoš Ota a velitel Diviš a své si křešení pří- padu řekne i Ludmila z Vartemberka. I když případ zpočátku vypadá jasně, rychle se komplikuje a sám Oldřich z Chlumu je překvapený, jakou zlobu může skrývat lidská duše.

http://data.bux.cz/book/024/724/0247244/large.jpgSvatý příkaz
Benjamin Black
Nakladatel: Moba
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 30.6.2015


Nejnovější Quirkův případ se otvírá v Dublinu v okamžiku, kdy noviny jsou cenzurovány, společenské konvence jsou přísně definovány a děsivé zločiny tutlány. Proč? V padesátých letech 20. století v Irsku katolická církev ovládala a řídila životy téměř všech obyvatel. Když je ale zavražděn Jimmy Minor, blízký přítel Quirkovy dcery Phoebe, Quirke odmítá nadále hrát podle pravidel církve. Společně s inspektorem Hackettem, svým příležitostným kolegou a starým přítelem, rozplétá, kam až církev a její stoupenci budou schopni zajít, aby chránili své vlastní zájmy.

http://data.bux.cz/book/024/718/0247184/large.jpg& synové
David Gilbert
Nakladatel: Moba
Žánr: román
Vychází: 30.6.2015


Stárnoucí spisovatel A. N. Dyer, který se neustále vyhýbá očím veřejnosti a jehož někdejší prvotina Ampersand se stala kultovním románem americké mládeže, se během pohřbu svého dlouholetého přítele psychicky zhroutí při myšlence na to, jaký život vedl a kolika lidem za celé ty roky ublížil. Náhle si uvědomí, že musí žít jinak a udělat věci, které dlouho odkládal. Jako první krok pozve své tři syny, kteří se mnoho let neviděli, aby společně strávili týden v New Yorku: Richarda, který se v Kalifornii snaží prosadit jako scénárista, Jamieho, jenž se na dvacet let ponořil do tvorby dokumentárních filmů o lidském utrpení, a nejmladšího Andyho, jehož příchod na svět před sedmnácti lety celou rodinu rozbil a který je odhodlán před návratem na školu přijít o panictví…

http://data.bux.cz/book/024/448/0244484/large.jpgLegenda o sedmi mistrech
Jožka Havíř
Nakladatel: Beletris
Žánr: fantasy
Vychází: 19.6.2015


Vynikající fantasy je napínavým příběhem dvou chlapců a jedné dívky, kterým se dostane do rukou pergamen s návodem na otevření první ze tří bájných bran, vedoucích k mytické Nebeské paní. Společně s dalšími čtyřmi hrdiny pak prožívají neuvěřitelné události v paralelním světě, obývaném nejen lidmi, ale i nejrůznějšími bizarními bytostmi, a postupně si začínají uvědomovat, že jejich dobrodružná cesta velmi úzce souvisí s pradávným proroctvím o sedmi Mistrech. Velmi plasticky, čtivě a citlivě napsaná kniha, plná nečekaných zvratů, ale i vůní a chutí, která místy připomíná až některé příběhy i u nás známého velkého čínského vyprávěče Pchu Sung-linga, jistě potěší nejen všechny milovníky žánru fantasy…

http://data.bux.cz/book/003/710/0037100/large.jpgVykoupená
P. C. Cast
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: fantasy
Vychází: 8.6.2015


Oblíbená fantasy série Škola noci míří do finále! Neferet konečně dosáhla svého a jako nesmrtelná bohyně Temnoty se chce ujmout vlády nad Tulsou a poté nad celou pozemskou říší. Boj proti ní se zdá marný. Jedinou nadějí je Zoey a její vidoucí kámen, který jí propůjčuje moc nad starou magií. Jenomže to by Zoey musela nejprve přijít na to, jak s kamenem správně zacházet – když ho naposledy použila, ublížila svým přátelům a několik nevinných lidí to stálo život. Čas se ale krátí, a dokonce ani sami nesmrtelní nedokážou Neferet vzdorovat. Zachrání Zoey svět?

http://data.bux.cz/book/024/178/0241788/large.jpgDobrý v posteli
Jennifer Weiner
Nakladatel: Domino
Žánr: společenský román
Vychází: 8.6.2015


Naši osobnost a osud neutvářejí ostatní. Utváříme je sami. Osmadvacet let ubíhal život Cannie Shapirové bez větších zádrhelů, tedy když pomineme fakt, že její otec dávno škrtl dceru ze svého života, což matka vyřešila navázáním ne úplně konvenčního vztahu. Cannie je odhodlána nenechat se tím převálcovat: má přece vcelku hezký život, přátele, psa a zajímavou práci. Dokázala se dokonce smířit i se svými křivkami, které by někteří mohli považovat za přebujelé. Usilovně udržovaná duševní rovnováha se zbortí ve chvíli, kdy si Cannie ve společenském časopise přečte lehce urážlivý článek svého bývalého přítele, nazvaný Miloval jsem korpulentní ženu. Všechny obranné mechanismy i podpůrné berličky přestanou najednou fungovat. Cannie se ocitá na šikmé ploše, na jejímž konci je už jen zoufalství a deprese. I z takových neutěšených míst se ale člověk může dostat, pokud o to opravdu stojí. Cannie prožije zlomový rok, v němž se vypořádá se všemi svými ztrátami i prohrami a pokusí se zjistit, kým vlastně je. Protože jedině tak bude moci přijít na to, kým vlastně chce v budoucnu být.


http://data.bux.cz/book/003/707/0037075/large.jpgTopím se v tobě
Jasinda Wilder
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 15.6.2015


Nell Hawthorneová a Kyle Calloway spolu vyrůstali od dětství. Všichni předpokládali, že se ti dva jednou dají dohromady. A ono se tak opravdu stalo… zamilovali se do sebe. Byla to první láska se vším všudy a budoucnost byla plná příslibů – až do onoho osudného dne.
Když Kyle tragicky zahyne, Nell jako by ztratila celý svůj předchozí život, vše, co měla a v co věřila. Kyleův náhlý odchod však navždy změní i jeho staršího bratra Coltona. Když se Nell poprvé s Coltonem setkávají na Kyleově pohřbu, oba jsou zranitelní jako nikdy dřív.
Po roce se opět potkávají v New Yorku. Nell se ještě stále nesmířila s Kyleovou smrtí, zatímco Colton se jí snaží přiblížit. Nedaří se mu to, ale nemůže si pomoct – nedokáže Nell pustit z hlavy. Cestu k sobě nenacházejí snadno, oba tíží vlastní tajemství. A také pocity viny…
Jak dlouho dokážeme nést vlastní tajemství?
A jakou sílu má odpuštění?

http://data.bux.cz/book/003/705/0037057/large.jpgMilý Johne
Nicholas Sparks
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 22.6.2015


Romantický příběh lásky amerického vojáka a mladé středoškolačky od úspěšného bestselleristy Nicholase Sparkse. John Tyree se stane vojákem, aniž by věděl, co všechno to obnáší. O týdenní dovolence se osudově zamiluje do Savannah, křehké a laskavé dívky. Jejich lásku ale podrobí tvrdé zkoušce 11. září, protože John musí do války. Dokáže láska překonat stesk a odloučení, ale i hlubší rozpory mezi milenci?

http://data.bux.cz/book/003/704/0037046/large.jpgGalveston
Nick Pizzolatto
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: thriller
Vychází: 23.6.2015


Roy Cady, vymahač dluhů a příležitostný zabiják, už zažil i lepší časy. Nejenom, že se od lékaře dozvěděl, že má plíce plné neléčitelných nádorů a jeho mafiánský šéf Stan mu přebral holku – teď na něj Stan navíc ještě nachystal léčku, ze které nemá vyváznout živý. Jenomže Roy má setsakramentsky tuhý kořínek. S krvavou spouští za zády a dvěma dívkami po boku, osmnáctiletou prostitutkou Rocky a její tříletou sestrou Tiffany, utíká z New Orleans do texaského Galvestonu. Nepravděpodobná, násilím a náhodou dohromady svedená trojice nachází útočiště v zaplivaném motelu plném zkrachovalých existencí, kde se Roy, zdeptaný úvahami o smrti a promarněném životě, rozhodne ještě naposledy udělat něco smysluplného… Brilantní románová prvotina Nica Pizzolatta, autora veleúspěšného seriálu Temný případ (True detective) s Matthewem McConaugheym a Woodym Harrelsonem, v hlavních rolích, který v loňském roce doslova ohromil diváky i kritiky.

http://data.bux.cz/book/003/699/0036993/large.jpgJak milovat lorda Ashe
Sally MacKenzie
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 22.6.2015


Lord Ash, nejstarší syn Vévodkyně lásky, žije už osm let v podivném manželství, které nenechává spát nejednu londýnskou klepnu. Smetánka spekuluje o rozvodu a vdavekchtivé dámy se nemohou dočkat, až bude dědic vévodského titulu volný. Vždyť roky ubíhají a třicetiletý lord Ash stále nemá pokračovatele rodu. A přesně z toho důvodu se Ash vydává za svojí ženou Jess, jež žije řadu let v odluce na vzdáleném panství. Podaří se mu manželství zachránit, nebo jejich vztah definitivně spěje ke skandálnímu rozchodu?

http://data.bux.cz/book/003/695/0036955/large.jpgBetonová zahrada
Ian McEwan
Nakladatel: Odeon
Žánr: román
Vychází: 30.6.2015


Čtyři nedospělí sourozenci se po smrti rodičů rozhodnou žít sami a po svém v rodinném domě uprostřed takřka opuštěné příměstské zástavby. Čas peskování a výchovných opatření vystřídala volnost, místo svazujících povinností je teď důležitější hra – hra na dospělé. Proslulý román Iana McEwana byl sice poprvé uveřejněn již roku 1978, od té doby však neztratil nic ze své zvláštní, „nemorální“ naléhavosti.

http://data.bux.cz/book/003/691/0036911/large.jpgPravda o tobě
Susan Lewis
Nakladatel: Ikar
Žánr: společenský román
Vychází: 18.6.2015


Kolik pravdy unese jedno manželství? Dramatický příběh o poznání vlastních kořenů a o tom, jak dlouhá dokáže být cesta k odpuštění. Život Lainey Hollingsworthové je na první pohled idylický – žije v krásném domě, je provdaná za úspěšného muže a má dvě zdravé děti, šestnáctiletou dceru a dvanáctiletého syna. Skutečnost ale není taková, jakou se zdá být; Lainey se ze všech sil snaží udržet svoji rodinu pohromadě. Podporuje svého manžela v jeho kariéře spisovatele, trpělivě naslouchá své dospívající dceři, která se rozhodla všemu vzdorovat, i nevlastnímu synovi, který ji obviňuje, že mu zničila život. Navíc se stará o svého nevlastního otce, který trpí Alzheimerovou chorobou. Samu ji ale nejvíce tíží vlastní minulost – nevyřešené otázky ohledně jejího biologického otce, o němž jí matka, která před rokem zemřela, nikdy neřekla jediné slovo.
Lainey se rozhodne vydat se do matčiny rodné Itálie, do kouzelného kraje jezera Trasimeno, a pokusit se najít otázky, které ji celá léta pronásledují. Proč matka opustila Itálii, usadila se v Británii a nikdy se už nevrátila zpátky? Má v Itálii stále nějaké příbuzné? Jak je možné, že se jí po všechny ty roky nikdo neozval? A kdo je jejím skutečným otcem? Proč ho doposud nepoznala? Když pak zničehonic dostane zprávu: Zeptejte se svého manžela na Julii..., ocitne se v pasti – otázky minulosti jsou naléhavější než kdy dřív a budoucnost nejistá. Lainey musí čelit rozhodnutím, kterým by nechtěla čelit žádná žena.

http://data.bux.cz/book/003/685/0036857/large.jpgSněhová královna
Michael Cunningham
Nakladatel: Odeon
Žánr: román
Vychází: 8.6.2015


Román do značné míry navazuje na autorovu předchozí knihu Za soumraku: je to brilantní drobnokresba několika lidských osudů, která dává čtenáři nahlédnout do atmosféry newyorské umělecké společnosti. Sledujeme dva bratry, Tylera a Barretta, kolem nichž krouží jejich přátelé, milenci a partneři, kteří stále věří, že není pozdě, že jednou najdou svou “sněhovou královnu” a dostanou od ní to, po čem touží…

http://data.bux.cz/book/003/660/0036609/large.jpgVodopád
Lauren Kate
Nakladatel: YOLI
Žánr: fantasy
Vychází: 8.6.2015


Strhující příběh plný ničivých tajemství a temné magie o dívce, jejíž slzy mají sílu vynést na povrch ztracený kontinent Atlantidu, pokračuje...
Sedmnáctiletá středoškolačka Eureka Boudreauxová z Louisiany je z pokolení žen se zvláštním a děsivým prokletím: jejich slzy mohou rozpoutat potopu světa, stejně děsivou, jako byla ta biblická. Nesmí proto nikdy plakat.
Když se ale ocitne v ohrožení Eurečina rodina i její láska k tajemnému chlapci Anderovi – členovi sekty Sadařů, jejímž posláním je likvidovat dědičky prokletých slz –, Eureka se slzám neubrání. Svět se během krátké doby ocitá pod vodou a jediný, kdo může zvrátit zánik světa a zabránit návratu ztělesněného zla v podobě dávného krále Atlantidy, je sama Eureka.
Proto se s Anderem, svou rodinou a nejlepší kamarádkou vydává přes oceán do tureckých hor. Tam v jeskyni ukryté čarodějnou clonou před zraky okolí žije další odpadlík sekty Sadařů, Solon. Jen on zná tajemství Atlantidy i toho, jak by Eureka mohla zabránit jejímu návratu nad hladinu. V boji o záchranu zbytku planety má však dívka obětovat to nejdražší – své nejbližší, svou lásku i svoje sny.

http://data.bux.cz/book/003/650/0036509/large.jpgOstrov rudých mangrovníků
Sarah Lark
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: historický román
Vychází: 10.6.2015


Volné pokračování románu Ostrov tisíce pramenů, odehrávající se v Karibiku v polovině 18. století. Deirdre, dcera Angličanky Nory Fortnamové a otroka Akwasiho, žije milovaná a chráněná na plantáži své matky a nevlastního otce. Mladí muži na ostrově ji i navzdory jejímu nežádoucímu původu obletují. Deirdre ale o žádného z nich nejeví zájem, dokud se o ni nezačne ucházet mladý lékař Victor Dufresne. Po nádherné svatební oslavě nasednou Victor a Deirdre na loď plující do Saint-Domingue na ostrově Hispaniola. Tam se ale stane něco, co změní jejich další osud…

Mohlo by se vám líbit

0 komentářů

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu