Jaké knihy vychází v ŘÍJNU 2017

1.10.17

Hezký den všem!
Doufám, že jste dobře naladěni, jelikož je tu přehled knižních novinek za říjen. Nevím, jestli je to jen můj pocit, ale přijde mi, že přes prázdniny nebylo tolik knih, které by mě zaujaly. Naopak s příchodem podzimu se s knižními peckami roztrhl pytel a člověk musí přemýšlet, které dát přednost, poněvadž všechny mít nemůže... Já osobně se nemůžu dočkat dne, kdy vyjde "Jak se točí Cizinka" a "Mořeplavec". Této sérii (jak knižní, tak seriálové) jsem neskutečně propadla a odpočítávam dny, kdy tyhle knihy budu mít doma.


Mořeplavec 
Diana Gabaldon
Nakladatel: Omega 
Žánr: historický román
Vychází: 30.10.2017

Od autorky dechberoucích bestsellerů Cizinka a Vážka v jantaru přichází pokračování této mimořádné ságy.
K vášnivému setkání Claire s Randallem došlo již dávno. Před dvaceti lety cestovala Claire zpět v čase do 18. století a do náruče galantního Skota jménem Jamie Fraser. Pak se vrátila do svého století, aby porodilal jeho dítě. Věřila, že v tragické bitvě u Cullodenu zahynul. Přesto jna něj nikdy nezapomněla... a její tělo po něm ve snech stále touží.
Pak Claire zjistí, že Jamie přežil. Vrací se k němu spolu s jejich dcerou a je odhodlaná zůstat s ním v jeho době. Claire si musí zvolit svůj osud a najít odvahu čelit vášni a bolesti, které jí čekají. A také životu nebezpečným intrikám rozpoutaným v rozděleném Skotska. Čeká ji nebezpečná cesta do neznáma, která navždy zpečetí, nebo definitvně zničí jejich lásku.



Jak se točí Cizinka 
Tara Bennett
Nakladatel: Omega
Žánr: literatura faktu
Vychází: 2.10.2017

Nahlédněte do zákulisí prvních dvou řad seriálu Cizinka, natočeného podle bestsellerů Diany Gabaldon, s tímto oficiálním ilustrovaným průvodcem televizní společnosti Starz.
Bylo jen otázkou času, kdy podle bestsellerů Diana Gabaldon vznikne televizní seriál, neboť příběhy Claire Beauchamp Randall a Jamieho Frasera dychtivě hltají miliony čtenářů po celém světě.
Nyní přichází průvodce tímto seriálem, kterého se musíte přečíst. Přeneste se do vesnice ve Skotsku, která je kulisou k příběhu Cizinky. Kniha vás zavede jak do zákulisí, tak přímo do děje. Herci, scénáristé, producenti, hudebníci, kostýmní výtvarníci, technici a mnozí další se s vámi podělí a své zážitky a výzvy, kterým čelili, než se tato vzrušující sága objevila na obrazovce.
V exkluzivních rozhovorech, včetně Caitriony Balfe (Claire), Sama Heughana (Jamie) a Tobiase Menziese (Frank Randall / Black Jack Randall), se dočtete o jejich o nelehkém úkolu věrně ztělesnit nejoblíbenější postavy románů. Výkonný producent a Ronald D. Moore se svěří s tím, jak pracoval tým scénáristů, jak objížděli vytipované lokality pro natáčení i kolik energie stála výroba kostýmů a staveb, aby vše bylo dokonalé. Kniha také zkoumá všechny epizody seriálu prostřednictvím exkluzivních rozhovorů s jejími autory a režiséry, kteří se s vámi podělí o fascinující fakta z natáčení díl po dílu.
Nejlepší ze všeho je, že The Making of Outlander nabízí spoustu fotografií, včetně portrétů všech hvězd seriálu ve vší vznešenosti svých postav. Na výrobu knihy dohlížela sama Diana Gabaldon, takže všichni fanoušci seriálu se při čtení této knihy budou cítit, jakoby stáli po jejím boku.


Velké maličkosti 
Jodi Picoult
Nakladatel: Ikar
Žánr: společenský román
Vychází: 15.10.2017

Co byste poslechli vy – příkaz, nebo svoje svědomí?
Ruth je zkušená sestra pracující na novorozeneckém oddělení. Svého syna vychovává sama, neboť je vdovou po válečném hrdinovi. Nyní stojí před soudem, protože ji obvinili ze smrti novorozence – syna bílého amerického fašisty. Ruth je totiž černoška.
Je však v tomto případu důležité, jakou má kdo pleť? Nebo je to jenom zástěrka pro předsudky a přesvědčení, které řídí životy nás všech?


Dcera krále močálů 

Karen Dionne
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 19.10.2017

Dcera krále močálů je okouzlujícím napínavým psychologickým thrillerem, příběhem ženy, která musí riskovat vše, aby pronásledovala nebezpečného muže, který jí ničil minulost a nyní hrozí, že ukradne i její budoucnost. Tím mužem je naneštěstí její otec…
Když neslavně známý únosce dětí Král močálů uteče z přísně střeženého vězení uprostřed Michiganské divočiny, je si Helena Pelletierová jistá, že je schopná ho se svými loveckými a stopařskými schopnostmi chytit. Vždyť znalostmi rozlehlých močálů se Králi nemůže nikdo vyrovnat - kromě Heleny, jeho vlastní dcery. Postupně zjišťuje, že útěk z vězení byl jen první krok v otcově promyšleném plánu. Jeho cílem je totiž unést ji i její dvě malé dcerky. V této hře o přežití musí Helena využít vše, co se od otce jako dítě naučila.



Panský dům
Anne Jacobs
Nakladatel: Kniží klub
Žánr: historický román
Vychází: 2.10.2017

Mladá Marie nastupuje jako kuchyňská pomocnice v impozantní vile, sídle průmyslnické rodiny Melzerů. Zatímco si děvče ze sirotčince vydobývá své místo mezi personálem, panstvo si užívá zimní plesové sezony, v níž má být uvedena do společnosti nejmladší, krásná dcera Katharina. Jenom Paul, dědic rodiny, se drží stranou společenského mumraje – dokud nepotká Marii...


Papírová labuť 
Leylah Attar
Nakladatel: Moba
Žánr: román 
Vychází: 31.10.2017

Vytvoření návyku prý trvá 21 dní. Je to lež. 21 jedna dní se držela. Ale ve dvaadvacátý den by dala cokoli, aby se mohla vrhnout do sladké náruči smrti. Protože dvaadvacátý den si uvědomí, že cenou za její únik bude jistá smrt jednoho ze dvou mužů, které miluje. Papírová labuť je strhujícím příběhem o vášni, ztrátě a vykoupení, temnou, avšak dojemnou romancí plnou intrik, kuráže a napětí. Vzhledem k násilnému obsahu, sexu a vulgarismům je román určen vyzrálým čtenářům. Téma není pro slabší povahy.


Hlasy 
Ursula Poznanski
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 6.10.2017

Lidé, kteří si divoce mumlají sami pro sebe.
Kteří se odhalují, slyší hlasy.
Psychiatrické oddělení salcburské Kliniky-Sever se specializuje na mimořádně těžké případy.
Když je jeden z lékařů nalezen zavražděný v ošetřovně, musí se vyšetřovatelka Beatrice Kasparyová pokusit vymámit informace z pacientů. Z traumatizovaných duší, které žijí ve své vlastním světě. A nehrají podle pravidel…



O dívce Grace 
Anthony Doerr
Nakladatel: Moba
Žánr: román 
Vychází: 23.10.2017

David Winkler, tichý chlapec okouzlený nestálostí počasí a posedlý sněhem, žije na Aljašce ve městě Anchorage. Někdy vidí události ještě předtím, než se stanou ? muže s krabicí na klobouky srazí autobus, sám David se v supermarketu zamiluje do krásné ženy. Sen o tom, že se mu nepodaří zachránit svou malou dceru při záplavách, ho naprosto zdrtí. Odjede tisíce mil daleko, opustí svou rodinu, domov i budoucnost, aby vyplnění tohoto snu zabránil. Na ostrově v Karibiku, kde skončí sám a bez peněz, navíc netuší, jestli jeho dcera přežila a jestli mu manželka útěk kdy odpustí, mu poskytne přístřeší rodina s mladou dcerou. A právě ta ho nakonec probudí zpět k životu a přiměje ho hledat všechny, jež opustil. Doerrovy postavy jsou plné smutku a nenaplněných tužeb, ale také laskavosti. Jeho pochopení pro lidskou slabost je až neuvěřitelně jímavé.


Ryanova pomoc 
Leila Meacham
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: společenský román
Vychází: 9.10.2017

Mladá Bostoňanka Cara se musí vyrovnat s náhlou smrtí svého dobrého přítele, právníka Ryana. A také s podivným odkazem v jeho závěti – Cara získává polovinu ranče, který tvrdou rukou vede Ryanův bratr, a musí na ranči alespoň jeden rok žít, aniž by komukoliv sdělila důvod. Pro ženu z města je život na pláních Texasu tvrdý – o to víc, že Ryanův bratr i všichni jeho zaměstnanci na ni pohlíží jako na zlatokopku a usurpátorku. Ovšem Cara se nikdy nevzdává a je odhodlaná dostát poslednímu přání mrtvého přítele za každou cenu. Navzdory ústrkům, pomluvám i probouzejícím se citům, které si nemůže dovolit…


Pozvánka 
Lucy Foley
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 11.10.2017

Řím roku 1953. Novinář Hal hledá ve Věčném městě rozhřešení za svou temnou minulost. Jednoho večera se náhodou ocitá na večírku místní smetánky, kde se seznamuje se záhadnou Stellou. Byť oba mladí lidé pocházejí z naprosto odlišného prostředí, přitahuje je to k sobě jak dva magnety. Na krátkou chvíli, na jednu noc, zakusí nový život, aby se rozešli s vědomím, že už se nikdy v životě neuvidí.
Nečekaně se však setkávají o rok později, když Hal přijme nabídku napsat reportáž z opulentní plavby, kterou italská hraběnka se svými přáteli hodlá podniknout podél pobřeží italské Riviéry na filmový festival v Cannes. Na palubě se shromáždí nejznámější umělci a filmové hvězdy tehdejší doby, Hala však zajímá pouze jediná osoba - Stella.
A přestože minulost každého na palubě je ve značném rozporu s jejich vnějším pozlátkem, nejvíc toho skrývá Stella. Jak Halova posedlost Stellou roste, je čím dál odhodlanější udělat z ní stejnou dívku, kterou byla oné noci – tedy dívku, která není spoutána vlastní minulostí.



Všechno, co máme 
Kerry Lonsdale
Nakladatel: Ikar
Žánr: společenský román
Vychází: 23.10.2017

Měl to být svatební den, místo toho se všichni sešli na pohřbu. Pro Aimee byl James doslova vším – životní láskou, oporou, jistotou v těch nejtěžších časech. Jeho nepochopitelná a zbytečná smrt kdesi v Mexiku znamenala, že se jí zhroutil celý svět. Postupně však s pomocí přátel i sympatického malíře čerstvě přišedšího do města, opět začíná žít. Její plány na otevření vlastní kavárny a navázání nového vztahu však brutálně naruší zvěsti, že James stále žije. Aimee vyráží do Mexika, odhodlaná zjistit pravdu a postavit se temným tajemstvím Jamese a jeho rodiny…


Případ Ewy Morenové 
Hakan Nesser
Nakladatel: Moba
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 4.10.2017

Okolí je šokované, poté co byl učitel Arnold Maager usvědčen z vraždy své žákyně. Podle všeho to vypadá, že dívka byla těhotná a otcem dítěte měl být právě Maager. O osmnáct let později se Maagerova dcera Mikaela na oslavě svých narozenin konečně dozví hroznou pravdu o vlastním otci. Zoufale hledá odpovědi, a tak se vydává do psychiatrického ústavu v Lejnici, kde byl Maager od soudního procesu uvězněný. Brzy nato však nevysvětlitelně zmizí. Inspektorka Eva Morenová z maardamské policie je konečně s přítelem na dovolené, ale když Mikaela zmizí, je do jejího případu brzo vtažena. Než se však stačí ve věci zorientovat, zmizí také samotný Maager…


Oheň a plamen 
Jenny Han, Siobhan Vivian
Nakladatel: CooBoo
Žánr: young adult
Vychází: 4.10.2017

Druhý díl série Oko za oko od Jenny Hanové, autorky knihy Všem klukům, které jsem milovala.
Lillia, Kat a Mary měly vše do detailu naplánované. Jejich pomsta ale neproběhla tak, jak zamýšlely. Je po všem a musí předstírat, že se nic nestalo. Reeve a Rennie jsou teď krutější než dřív. Po událostech na plese je všem jasné, že se Mary musí naučit ovládat svůj hněv. Jinak ublíží někomu mnohem víc než Reevovi. Oko za oko, zub za zub – plamen pomsty už se rozhořel a holky připravují další odplatu! Tentokrát mnohem účinnější!


Magonie 

Maria Dahvana Headley
Nakladatel: CooBoo
Žánr: fantasy
Vychází: 11.10.2017

Má v rukou osud nejen celého lidstva. Komu zachová věrnost?
Aza Rayová už od malička trpí záhadným onemocněním plic. Nemůže pořádně dýchat, mluvit, žít. Když na obloze zahlédne loď, považuje to její rodina za pouhý vedlejší účinek jejích léků. Aza si ale nemyslí, že by to byla jen halucinace. Slyšela, jak někdo z lodi volá její jméno. Uvěří jí jen Jason, kamarád, který vždy naslouchá a který je možná i víc než jen kamarád. Než si to Aza vůbec stihne uvědomit, stane se něco hrozného. Aza se ztratí z našeho světa…a objeví se v Magonii. Nad mraky už není tou slabou dívkou se smrtí na jazyku. V Magonii se může poprvé zhluboka nadechnout. Zjistí, že má velkou moc a díky tomu pozná, že se blíží válka. Svět nahoře a svět dole spolu mají nevyřízené účty. Aza má v rukou osud celého lidstva – včetně mladíka, který ji miluje. Komu zachová věrnost?


Mengeleho děvče 

Viola Stern Fischer, Veronika Homolová Tóthová
Nakladatel: Ikar
Žánr: historický román
Vychází: 23.10.2017

Skutečné osudy mladé židovské Slovenky, která byla svědkem nejhorších osvětimských hrůz. Kniha popisuje její život v prvorepublikovém Lučenci, anexi Maďarskem a stále se zhoršující situaci Židů. Nakonec je Viola se svou rodinou poslána na transport. Na rozdíl od jejích příbuzných si jí všimne nechvalně známý dr. Mengele a Viola se stává jedním z jeho „děvčat“ – skupiny žen a dívek, na kterých byly prováděny nejrůznější experimenty. Její vítězství nakonec nespočívá „pouze“ ve skutečnosti, že přežila, ale i v tom, že navzdory všemu dokázala založit rodinu a mít děti.


Můj (téměř) dokonalý život 
Sophie Kinsella
Nakladatel: BB/art
Žánr: společenský román
Vychází: 4.10.2017

Katie Brennerová vede na první pohled dokonalý život. Bydlí v Londýně, má skvělou práci a senzační fotky na Instagramu.
Ale popravdě bydlí v podnájmu v malinké místnůstce, do níž se nevejde ani šatník, má špatně placenou administrativní práci s dlouhým dojížděním a život, který předvádí na Instagramu, jejímu tak zcela neodpovídá.
Ale jednou se jí přece sny musí splnit!
Jenomže i ten její ne úplně dokonalý život vezme za své, když ji její šéfová Deméter, která má podle Katie všechno, po čem sama touží, vyhodí z práce. Všechny naděje se Katie rozplynou. Musí se vrátit do Somersetu ke svému tátovi, který hodlá založit luxusní kemp.
A právě do něj přijede na dovolenou Deméter s celou svou rodinou a Katie s údivem zjistí, že ani její život není ideální.
A ještě je tu pohledný Alex, který se o Katie velmi zajímá…  



Mrazivá hlubina 
Adrian McKinty
Nakladatel: Vyšehrad
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 4.10.2017

První díl detektivní série zasadil oceňovaný irský autor do Severního Irska roku 1981. Neklidný Belfast se stává kulisou surových zločinů, které se pokouší vyřešit detektiv seržant Sean Duffy, mladý vzdělaný muž, který má své přednosti i slabosti. Zajímavá směsice dobré policejní práce a úsilí mladého policisty, který si chce vybudovat kariéru a dostat se dál než jen do malého policejního okrsku, zaručuje poutavý, dynamický příběh. Pátrání Duffyho zavede i do dalších menších měst, od jednoho podezřelého k druhému a zase zpátky, jako by se pohyboval v kruhu. Na první pohled se zdá, že tři případy vražd, jež Duffy vyšetřuje, spolu nijak nesouvisejí, ale v temném světě špinavých válek jen málokdy chybí mezi mrtvými spojitost, když volají z mrazivých hlubin země a dožadují se spravedlnosti.


Dcery světla a temnoty - Labyrint osudu 
Lenka Dostálová
Nakladatel: Fragment
Žánr: fantasy
Vychází: 9.10.2017

Lea už ví, že její nitro ovládá temnota. Za pomoci své sestry Sáry a strážce Lukáše se s ní snaží bojovat. Když jsou ale Sára s Lukášem vysláni na misi na znovuobjevený Salemon, zůstává na to sama. Útočiště nachází u tajemného mladíka, který má za úkol ji hlídat. Přesto se ale stále propadá hlouběji do temnoty a mění se. Když se však ukáže, že Silkon chce její sestru přinutit, aby se přidala k Temným, pLea se mu postaví a nakrátko zpět své staré já. Spolu se Sárou se vydávají do jeskynního bludiště, kde na Leu čeká nelehká zkouška. Pokud obstojí, má šanci temnotu ve svém srdci spoutat…


Zaslepení 
Carolina Neurath
Nakladatel: Host
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 4.10.2017

Peder af Rooth je se ženou a přáteli na víkend mimo město, když jej zastihne telefonát, který změní vše: bance, kde působí jako výkonný ředitel, hrozí nenadálý bankrot. O pár hodin později sedí Peder i se ženou v soukromém letadle a letí do Stockholmu, kde na něj čeká další drama.
Svéhlavá finanční reportérka Beatrice Farkasová dostala tip, který mohl banku položit už dávno. Po několik měsíců vedla boj o informace s nejmocnějšími finančníky v zemi. Nikdy ji ale ani nenapadlo, jak dalekosáhlé následky může její pátrání přinést.
Jedné noci ji probudí telefon. Bývalý manažer banky, její nejslibnější zdroj, vypadl z balkonu svého bytu. Bulvár už úmrtí označil za sebevraždu. Beatrice má ale vlastní názor. Někdo ho chtěl zastavit.



Číhání 
Eric Rickstad
Nakladatel: Host
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 9.10.2017

Přátelskou a poklidnou atmosférou odlehlého městečka Canaan ve Vermontu otřásá spor o legalizaci homosexuálních manželství. Mezi lidmi to vře. Staří přátelé si nemohou přijít na jméno. Probouzí se strach, předsudky a násilí.
Když je tedy v domě advokáta, který se v případu výrazně angažuje, brutálně zavražděna mladá dívka, detektiv Sonja´Testová nabude přesvědčení, že vražda musí mít s ostře sledovanou kauzou nějakou spojitost.
Jenže jak se mladá Sonja Testová noří do svého prvního vyšetřování vraždy hlouběji, odhaluje děsivé činy skryté po celá desetiletí a zjišťuje, že za idylickou tváří městečka se ukrývá temnota a zlo páchané na nevinných. A Sonja, matka dvou dětí, udělá všechno pro to, aby nevinné ochránila.



A zrodí se píseň 
Samantha Shannon
Nakladatel: Host
Žánr: young adult
Vychází: 3.10.2017

Po krvavé bitvě proti mnoha různým protivníkům je Paige Mahoneyová jako Kmotryně vládnoucí londýnskému podsvětí v neustálém ohrožení. Stabilizace roztříštěného podsvětí bude složitější, než se kdy zdálo, protože se otočila k Jaxonu Hallovi zády a na svobodě číhají pomstychtiví nepřátelé. Paige ovšem netuší, že její vláda může být již velmi brzy násilně přerušena zavedením Senshieldu, technologie, která by pro komunitu jasnovidců a světa, v němž žijí, znamenala zkázu…


Faja 
Petra Stehlíková
Nakladatel: Host
Žánr: fantasy
Vychází: 11.10.2017

Návrat do temného světa, kde se na pravdu a naději už téměř zapomnělo.
Ilan vstoupila do nížin, které jsou pro ni světem naprosto odlišným od toho sklenařského. Přátelství s kapitánem pětadvacítky je stále nové a Ilan si uvědomuje, že takový vztah nevzniká jen tak. Zvlášť když se jedná o pětadvacet bojovníků, jejichž nohy kráčí po zemi dlouhá léta a kteří za svůj život ovlivnili mnoho dění ve světě. Aby mohla o lidech, kteří zotročili její lid, smýšlet jako o přátelích, musí se hlavně naučit odpouštět.
Klid ve sklenařských městech je ke všemu narušen, když se po mnoha generacích znovu objevuje starodávný nápis, jen krátká věta, která kdysi byla součástí svobodného sklenařského světa. Ale kdo ji píše na zdi palatulů a sklenařských ghett, když ti, kdo znali její význam, jsou dávno mrtví? Jaký příběh vypráví ta tři slova, na první pohled tak jasná, přesto nepochopitelná?
Ilan bude muset čelit mnohým nebezpečím, aby odhalila význam starobylého odkazu a objevila v něm nové poselství.


Revolver v kabelce – Životy Vladimira Nabokova 

Monika Zgustová
Nakladatel: Odeon
Žánr: román 
Vychází: 16.10.2017

Jméno Nabokov znají všichni, hlavně díky Lolitě. Považujeme ho za klasika moderní literatury, jeho díla tvoří kánon – a také kult. Monika Zgustová přibližuje čtenářům jeho osobnost spisovatelskou, ale také lidskou. V novele Revolver v kabelce sledujeme spisovatele v Cannes roku 1937, kdy váhal mezi dvěma ženami, sledujeme ho ve švýcarském Montreux o čtyřicet let později, v roce jeho smrti. Ve dvou životních etapách pozorujeme jeho manželku Veru, která Vladimira přežila o čtrnáct let. Zgustová píše jeho portrét s lehkostí, grácií a suverenitou – a rovněž s úctou vůči Nabokovově dílu.


Tajemné cesty parfémů 
Cristina Caboni
Nakladatel: Jota
Žánr: společenský román
Vychází: 19.10.2017

Život mě vystavil zkoušce.
Ale s irisem opět získám naději.
Díky vanilce se cítím chráněná.
Protože parfémy jsou mým osudem.

"Elena nevěří nikomu. Ztratila všechnu naději a v lásku už nevěří. Pouze tehdy, když vytváří své vůně, dokáže zahnat nejistotu. Pouze zahalená esencemi květů, dřeva a koření ví, jak se zbavit strachu.
Vůně jsou cestou k srdcím lidí. Vyprávějí o nejskrytějších myšlenkách a touhách: iris obdaruje nadějí, mimosa štěstím, vanilka ochraňuje a kručinka učí pokoře. Elena byla odjakživa silná. Od toho dne, kdy ji ještě jako malou holčičku opustila matka, hledá cit a pohlazení. Naučila se spoléhat jen sama na sebe. Své emoce uzamkla za dveřmi. V šestadvaceti letech ji život opět vystavil zkoušce, její talent jí však určil cestu. Cestu, jež ji přivede až do jedné z největších prodejen vůní v Paříži, kde se ještě nyní připravují parfémy podle starodávných receptur. Její výtvory si brzy získají věhlas."
Čtení, které voní. Uvnitř knihy dárek.


Poirot: Vražda v Orient-expresu 

Agatha Christie
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 11.10.2017

Hercule Poirot právě přicestoval do Istanbulu, ale vzápětí je telegramem odvolán do Anglie. V Orient-expresu, kam nastoupil, upoutá jeho pozornost bohatý Američan Ratchett; mimo jiné nabídkou vysoké odměny za to, že jej detektiv ochrání před hrozícím vražedným pokusem. Poirot odmítá – a následujícího rána je Američan ve svém kupé nalezen ubodán k smrti… Orient-expres uvízl v závějích a cestující i posádka zůstali ponecháni napospas osudu. Každý se svým tajemstvím, každý se svou záhadnou minulostí… a teď i s podezřením ze zločinu.
Málokterá detektivka se dočkala tolikera adaptací, tradičních i netradičních: kromě snímku s roku 1974, nominovaného na šest Oscarů, existují komiksová zpracování, japonská minisérie i počítačová hra. Nejnovější filmové verze se ujal britský herec a režisér Kenneth Branagh – a obsadil ji hvězdami jako Judi Dench, Michelle Pfeiffer či Johnny Depp. Titulní role se ujal sám.



Bambi
Mons Kallentoft, Markus Lutteman
Nakladatel: Host
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 10.10.2017

Třetí díl severské krimi série volně inspirovaný legendou o kerynejské lani.
Policie se po příjezdu na ostrov musí vypořádat s děsivým pohledem: zdá se, že skupina mladých lidí z lepší společnosti prováděla hédonistické rituály, které vyústily v krvavou lázeň. Jenže když dojde k dalšímu masovému krveprolití, policie stále nemá jediné vodítko.
Poprvé to vypadá, že Zackův život je na správné cestě. Ale když ho zasáhne hrůzostrašná osobní tragédie, všechno se obrátí vzhůru nohama. Zároveň si je jistý, že tyto záhadné případy dokáže vyřešit — jen kdyby tak dovedl vystopovat ony malé růžové pilulky s obrázkem Bambiho.


Nomád 

James Swallow
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 23.10.2017

Výbušný špionážní bestseller Sundy Times pro všechny, kdo si oblíbili thriller Já, Poutník.
Najdi pravdu dřív, než najdou tebe.
Centrum Barcelony ochromil teroristický útok.
Na severu Francie byla rozprášena elitní jednotka tajných agentů.
Ve vyprahlé poušti stojí děsivý ústav pro sirotky.
A uvnitř MI6 se skrývá zrádce…
Jen jeden muž dokáže odhalit, co všechno je za tím – pokud zvládne zůstat tak dlouho naživu.


Ledová jako sníh 

Danielle Paige
Nakladatel: Fragment
Žánr: fantasy
Vychází: 30.10.2017

Sedmnáctiletá Snow žije v přísně hlídané klinice pro duševně choré. Hluboko uvnitř ví, že tam nepatří, ale na život mimo zdi nemocnice si skoro nevzpomíná. Jediné, co má, jsou divné sny. Vlastně ne, ještě má Balea – nejlepšího kamaráda, první lásku, člověka, kterého dokázala zničit jediným polibkem. Když Bale zmizí, Snow nezbývá nic jiného, než se vydat po jeho stopách. S pomocí podivného ošetřovatele, který ji pustí ven, se ocitne v Algidu. V mrazivé zemi, která je s její minulostí spojena víc, než si myslela. Algid je nevyzpytatelný, nebezpečný, plný čarodějnic, zlodějů a osudových setkání. Vládne mu krutý a mocný král. Když Snow zjistí, že jí v žilách koluje jeho krev, je postavena před volbu. Stane se hrdinkou nebo hříšnicí? Královnou nebo chudinkou? Vybere si mrazivou bezcitnost nebo pravou lásku? Úžasný příběh na motivy pohádky Sněhová královna od bestsellerové autorky Danielle Paigeové.


Jestli mi uvěříš 
Katarína Gillerová
Nakladatel: Motto
Žánr: společenský román
Vychází: 31.10.2017

Osmadvacetiletá Viki má za sebou několik neblahých událostí a životních ran. Zrušení vlastní svatby kvůli hloupému nedorozumění, smrt blízkého člověka… Ze všeho se vzpamatovává a stará se přitom o svého malého synovce. Snaží se najít své místo v životě a nemá čas na vztahy. Potom však potká muže, kterého už zná z minulosti, a všechno je jinak. Další román oblíbené slovenské autorky Kataríny Gillerové, tentokrát o tom, co všechno může způsobit jedna náhoda!


Tisíc kousků tebe
Claudia Gray
Nakladatel: CooBoo
Žánr: fantasy
Vychází: 12.10.2017

Myslela si, že zná sama sebe. Dokud necestovala do alternativní reality.
Rodiče Marguerity Cainové jsou fyzikové. Díky nim vyrostla v prostředí odvážných vědeckých teorií. Nejpozoruhodnější z nich je poslední vynález její matky – jmenuje se Ohnivák a umožňuje pohybovat se mezi alternativními dimenzemi. Její otec je zavražděn a všechny důkazy směřují k Paulovi – oblíbenému výzkumnému asistentovi jejích rodičů. Vypadá to, že spáchal dokonalý zločin: Dřív, než začne policejní vyšetřování, prchá do jiné dimenze. S Marguerite však nepočítal. Ta sice neví, jestli by dokázala někoho zabít, ale je rozhodnutá to zjistit. S pomocí Thea, dalšího asistenta, pátrá po Paulovi v různých dimenzích. V každém světě, do kterého se dostane, potkává jinou verzi Paula, který ji vždy přiměje pochybovat o její vlastní vině a o jejích citech. Je odsouzena opakovat stejnou chybu znovu a znovu? V každé verzi sebe sama – vévodkyně v carském Rusku, sirotek vymetající kluby ve futuristickém Londýně, uprchlík před celosvětovou povodní na záchranné stanici uprostřed oceánu – se zaplétá do milostné aféry, která je sice nebezpečná, ale nelze jí odolat.


Birthday Girl
 

Haruki Murakami
Nakladatel: Odeon
Žánr: román 
Vychází: 4.10.2017

Tajemný příběh mladé dívky, který se odehraje na den přesně na její dvacáté narozeniny. Ten den musela zaskočit za kamarádku v restauraci. A náhoda tomu chtěla, že zrovna ten večer to byla ona, kdo má dovézt majiteli podniku jeho večeři do šestého patra. Postarší noblesní muž, kterého vidí poprvé a naposledy v životě, působí dobráckým, ale i záhadným dojmem – nabídne jí, že jí splní jakékoli přání. Přání, které nebude možné vzít nikdy zpět…


Má Lady Jane 
Cynthia Hand
Nakladatel: Fragment
Žánr: fantasy
Vychází: 16.10.2017

Historie se nemusí brát příliš vážně… Dopřejte si královskou zábavu!
Šestnáctiletá Jana Greyová má za sebou totéž, co řada šlechtičen před ní: svatbu s naprosto cizím mužem. Navíc má tu smůlu, že sňatkem se ocitla přímo uprostřed politického komplotu, který svrhl z trůnu jejího bratrance, krále Eduarda, a z ní udělal královnu. Na celých devět dní! Má opravdu vládnout, nebo spíš řešit, že má hrad plný spiklenců a její novomanžel se ve dne proměňuje v koně? Originální fantasy na motivy historických událostí, které ale nebere příliš vážně. Čeká vás dokonalý černý humor, nadsázka, láska, dobrodružství a dokonce i troška magie.


Satan 
Mario Mendoza
Nakladatel: Kristián
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 6.10.2017

4. prosince 1986 se v kolumbijském hlavním městě Bogotě odehrály činy, které dodnes zůstávají záhadou s mnoha otázkami a jen hypotetickými odpověďmi. Veterán vietnamské války Campo Elías Delgado, učitel angličtiny a fanatický obdivovatel románu Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda, zastřelil během onoho dne 32 lidí včetně své matky, sousedů v domě a nakonec hostů v noblesní restauraci Pozzetto v centru města, a to bez identifikovatelného, hmatatelného motivu. Této události se chopil úspěšný autor Mario Menodza a na jejím základě rozvinul souběh fiktivních, ale reálnými okolnostmi rámovaných příběhů tří postav — osiřelé dívky Maríe, která se snaží za každou cenu o důstojný život, kněze Ernesta, pochybujícího o smyslu působení v církvi a prožívajícího oddanou lásku k mladé ženě, a malíře Andrése, naopak láskou sužovaného. Společným jmenovatelem těchto dějových linií, zpočátku oddělených a směřujících k tragickému propojení, je všudypřítomný vliv zla, ať už konaného lidmi, nebo vyšší mocí. Mario Mendoza se táže, kolik z doktora Jekylla a z pana Hyda je fatálně přítomno v lidském jedinci a jakých činů, označovaných třebas i jako projev vůle satana, jsme schopni. Přitom neprosazuje odpovědi a nechává čtenáře — pokud je toho v koncentraci katastrofických událostí schopen — o nich přemýšlet. Zvláštní dávku autenticity dodává textu skutečnost, že atentátníka Elíase Delgada autor shodou okolností osobně znal. 


Měla jsi vůbec někdy rodinu? 
Bill Clegg
Nakladatel: Domino
Žánr: společenský román
Vychází: 23.10.2017

V předvečer dceřiny svatby otřese domem June Reidové děsivý výbuch. Následný požár pohřbí celou její rodinu, minulost i budoucnost. Všechno.
Zoufalá a ochromená June prchá z místa katastrofy, až skončí v motelovém pokoji kdesi u oceánu, stovky kilometrů od někdejšího domova. Ponořená do drásavých vzpomínek neustále přemýšlí o chybách, jichž se dopustila při výchově jediné dcery Lolly i při budování svého vztahu s partnerem Lukem a které vedly až ke tragickému konci.
Zároveň s June však nechává autor promlouvat i další lidi, jichž se tragédie dotkla. A právě díky jejich vyprávění se před čtenářem začíná rozprostírat ucelený obraz toho, co se skutečně stalo, ale také svědectví o síle lidského ducha, o schopnosti vyrovnat se s tragédií nepředstavitelných rozměrů, ale také o moci přátelství a podání pomocné ruky. A v neposlední řadě také o tom, co skutečně znamená mít rodinu.



Skořápka 
Ian McEwan
Nakladatel: Odeon
Žánr: román 
Vychází: 18.10.2017

Trudy podvádí Johna, svého manžela. Bydlí stále v domě, v němž John kdysi vyrůstal a kde mladí manželé strávili první měsíce svého svazku. Vila je zchátralá, ale v lepší londýnské čtvrti má i tak nedozírnou hodnotu. Snílek a básník John zde však už nebydlí. Trudy se místo něj schází s jeho bratrem, naprosto banálním Claudem, a spolu vymyslí jednoduchý plán, jak se Johna zbavit. Jejich intriky však sleduje nečekaný svědek: zvídavý, chytrý a všetečný devítiměsíční obyvatel Trudina lůna…


Rodina 
Emma Cline
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: společenský román
Vychází: 18.10.2017

Evie Boydová toho v životě prožila hodně, ale vzpomínky na konec divokých 60. let by nejraději pohřbila hluboko v sobě. Jednoho dne však narazí na mladý pár, jenž jí všechno připomene: čas, kdy jí bylo sladkých patnáct, i chvíli, kdy poprvé spatřila dívky z Rodiny. Evie se doma nudí a brzy zjistí, že dny strávené na ranči, kde žije komunita vedená charismatickým Russellem, jenž vyznává volnou lásku a usiluje o smlouvu na svou první desku, ji naplňují víc než maloměstské hodnoty její matky. Postupem doby nicméně zjistí, že věci se nemají tak, jak se na první pohled zdálo. Když nahrávání padne, Russell se svou Rodinou nachystá strašnou odplatu. Evie se zmítá mezi láskou k Suzanne a zdravým rozumem. Jak nakonec dokáže najít cestu ven z roztáčející se spirály násilí, drog a sexu?
Literární debut Emmy Cline je thrillerem inspirovaným osudy komunity Charlese Mansona, jehož chladnokrevně provedené vraždy nevinných lidí na konci éry hippies vyděsily americkou společnost.


Černá vlákna 
Anders Roslund, Stefan Thunberg
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 18.10.2017

Stali se tím nejbezohlednějším, ale také nejvynalézavějším gangem, jaký kdy Švédsko poznalo. Jedenatřicetiletý Leo je po šesti letech propuštěn z věznice, kde si odpykával trest za sérii brutálních přepadení bank, jichž se dopouštěl se svými bratry, přítelem z dětství a nakonec i se svým otcem. Zatímco však otec a bratři chtějí po propuštění udělat za minulostí tlustou čáru, Leo začne ještě ve věznici začne plánovat další zločin – loupež, jakou Švédsko dosud nezažilo. Po této poslední loupeži – neuvěřitelné, geniální, naplánované do nejmenšího detailu a současně neskutečně troufalé – chce navždy opustit zemi a začít nový, skutečně svobodný život. Pak ale dojde k něčemu, co se nemělo stát, a komisař John Broncks, který gang napoprvé dopadl, mění pravidla hry: Jestli do toho zatáhneš mého bratra, já do toho zatáhnu i toho tvého….


DNA 
Yrsa Sigurdardóttir
Nakladatel: Metafora
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 17.10.2017

Brutální vražda jako trest – jaký skutek si ale zaslouží tak hrůzostrašnou odplatu?
Mladá žena byla brutálně zavražděna. Jediným člověkem, který by snad mohl zodpovědět mnohé z otázek, je její sedmiletá dcerka, která se v době vraždy ukrývala pod postelí. Ta však mlčí.
Čerstvě povýšený detektiv Huldar se obrací na psycholožku Freyju a Dětský dům, zabývající se dětskými traumaty. Freyja, která nedůvěřuje policii a už vůbec ne Huldarovi, není nadšená. Jejich spolupráci totiž komplikuje skutečnost, že se spolu nedávno vyspali po seznámení v baru, kde se Huldar vydával za někoho jiného. Přesto souhlasí a je rozhodnuta postarat se o bezpečnost malé Margrét.

Vrah mezitím pokračuje v zabíjení, zdá se, že je vždy o krok napřed a zanechává za sebou nesmyslné stopy: číselné řady, varovné SMS, záhadné výpočty načmárané na útržcích papíru. Poodhaluje se temný příběh, který měl zůstat zapomenut. Lze rozlousknout šifrované vzkazy včas? Kdo je další na řadě?
Autorka špičkových bestsellerů Yrsa Sigurdardóttir opět dokazuje, jak mistrně umí napsat napínavou a strhující detektivku, které nechybí spád, čtivost, přesvědčivé postavy ani inteligentní zápletky.
Tato kniha je prvním dílem nového cyklu, jehož protagonisty jsou psycholožka Freyja a policista Huldar.


Čarodějky: Salem, 1692 

Stacy Schiff
Nakladatel: Omega 
Žánr: historický román
Vychází: 16.10.2017

Začalo to v roce 1692 během mimořádně drsné massachusettské zimy, kdy dcera duchovního začala křičet a zmítat se v křečích. Celá záležitost skončila o necelý rok později oběšením devatenácti mužů a žen a jeden starší muž byl popraven rozdrcením. Strach se rychle šířil, zasáhl nejvzdělanější muže i významné politiky v kolonii. Sousedé obviňovali sousedy, rodiče děti, manželé manželky, děti rodiče a sourozenci na sebe navzájem podávali žaloby.
Román Stacy Schiff, jenž živě zachycuje neklidnou atmosféru Ameriky sedmnáctého století, nás do této doby plné úzkosti zavádí. Ukazuje nám, jak skupina dospívajících dívek přivedla vznikající kolonii k rozkladu a jak rychle se šířila epidemie obviňování, soudních procesů a poprav, až se vymkla kontrole. Překvapující výsledky pátrání odhalují především podrobnosti, kterých si všimlo jen málo historiků. Každý detail koloniálního života pouhé desítky let po příchodu prvních osadníků – rodiny, farmaření, modlení, vedení domácností, nebezpečí života na okraji divočiny, odcizení od Anglie, tlaky života ovládaného biblickým myšlením – je líčen s jasností, která činí téměř nepochopitelné události srozumitelnými.


Život ve dvou 

Nicholas Sparks
Nakladatel: Ikar
Žánr: román pro ženy
Vychází: 23.10.2017

Russell Green je ve svých dvaatřiceti víc než spokojený se svým životem. Má nádhernou ženu, rozkošnou šestiletou dcerku, úspěšnou kariéru a velký dům v Charlotte. Žije svůj sen a manželství s okouzlující Vivian je hlavním zdrojem jeho štěstí. Jenže pod vší dokonalostí začínají prosvítat neshody, a během pár týdnů se vše, co Russ považoval za samozřejmé, obrátí v prach. Bez ženy a bez práce se Russell snaží postavit znovu na nohy a postarat se o dcerku. Ukáže se, že být tátou na plný úvazek je největší výzva, kterou kdy v životě poznal.


Jeden z nás lže 
Karen McManus
Nakladatel: YOLI
Žánr: young adult
Vychází: 23.10.2017

Premiantka, princeznička, sportovní hvězda, školní grázl a kluk, co ví o každém všechno a nebojí se to napráskat všem. Tahle partička se sešla po škole, aby napravila své hříchy – konkrétně mobily při vyučování, kde nemají co dělat. Jenže ty mobily nebyly jejich a jeden z nich bude za hodinu mrtvý. Co se vlastně na Bayviewské střední stalo? Všichni přeživší mají motiv, protože jejich domnělá oběť plánovala zveřejnit jejich špinavá a ještě špinavější tajemství. Jenže jak poznat vraha, když každý má co skrývat?


Hadrový panák 
Daniel Cole
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 23.10.2017

Před čtyřmi roky vzal detektiv William „Wolf“ Fawkes spravedlnost do svých rukou – nedokázal ustát, že soud osvobodil podle něj jednoznačného pachatele. Wolfa postavili mimo službu a poslali do psychiatrické léčebny. Teď se vrací do práce a touží po velkém případu. A zdá se, že se ho dočkal: na místě činu, kam ho přivolala kolegyně Emily Baxterová, se najde mrtvola – sešitá z částí šesti těl jako hadrový panák. Stejně tak pojmenují děsivý případ média a Fawkes je pověřen identifikací obětí. Vzápětí Wolfova bývalá žena, která pracuje jako reportérka, obdrží od anonyma fotky z dějiště zločinu a taky seznam šesti lidí a dat, kdy budou zabiti. Poslední jméno na seznamu je: Fawkes. A vrah už si chystá šicí potřeby…


Dítě 
Fiona Barton
Nakladatel: Domino
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 16.10.2017

Dvacet let pohřbené hrůzné tajemství. Tři ženy, kterých se bezprostředně týká. A nespočet démonů, které i nyní vyvolává...
Ten starý dům stál v části Londýna, kterou developeři hodlají přebudovat na luxusní čtvrť. Čilý stavební ruch však přeruší nález jednoho z dělníků: pod vrstvou hlíny odkryje kostru malého dítěte, zjevně pohřbeného před mnoha lety.
Novinářka Kate Watersová chce o případu psát, ale brzy pochopí, že ze všeho nejdříve bude třeba zjistit identitu mrtvého dítěte ze staveniště. Při hledání odpovědi na tuto otázku Kate odkrývá spojení se zločinem, který městem otřásl před několika desítkami let: z místní nemocnice bylo tehdy ukradeno novorozeně. Zmizelo beze stopy a jeho rodiče se z této ztráty nikdy nevzpamatovali.
Kate se vyptává dům od domu, proniká do minulosti starousedlíků a postupně splétá nitky příběhu, který je místními považován za největší – a nikdy nevyřešenou – záhadu. Vyslechne si ledacos, ale brzy zjistí, že klíč k rozluštění dávné tragédie skrývají tři ženy. Každou z nich nevysvětlené zmizení novorozeněte silně zasáhlo – a každá z nich je nyní zmítána úvahami, co novinářce říct a co si navždy ponechat pro sebe...


Najdu si tě v Římě 

Tatiana Čuperková-Brezinská
Nakladatel: Motto
Žánr: společenský román
Vychází: 19.10.2017

Příběh o lásce Slovenky a Itala ve Věčném městě.
Zamilovaná do Itálie a všeho italského, Eva cestuje několikrát ročně do Říma, aby se nadechla zdejší atmosféry, načerpala energii a inspiraci. Po rozchodu se snoubencem opouští práci manažerky, vrací se do rodného města a začíná si plnit svůj sen v podobě obchůdku s italskými potravinami. Návštěvy Říma pro ni znamenají návrat do míst, které miluje a navíc mají moc zbavit ji všeho negativního. A nemalou zásluhu na tom má také její italský milenec…


Ztroskotání 

Emily Bleeker
Nakladatel: Motto
Žánr: román 
Vychází: 26.10.2017

Je horší tonout v oceánu, nebo se utopit ve lži?
Lillian a Dave přežili leteckou havárii a trvalo téměř dva roky, než se dostali z pustého ostrova zpátky domů. Vracejí se k rodinám, ale jejich život už není jako dřív. Odmítají říct, co se po pádu letadla skutečně odehrálo, a novinářům i veřejnosti předkládají smyšlené historky. Jak dlouho jim lhaní vydrží a co se vlastně pokoušejí skrýt? Trávit čas na neobydleném kousku země uprostřed oceánu je obtížné, ale žít s temným tajemstvím je horší…


Suvenýr 
Tess Gerritsen
Nakladatel: Knižní klub
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 27.10.2017

V depozitáři bostonského Crispinova muzea leží dokonale uchovaná mumie, Madam X. Podle všech známek jde o staroegyptský artefakt, soudní lékařka Maura Islesová však odhalí, že tělo je ve skutečnosti oběť vraždy z nedávné doby. Pak je v muzeu objevena další skrýš s pozůstatky zabité ženy a nato archeoložka Josephine Pulcillová najde v kufru svého auta mumifikovanou mrtvolu třetí oběti. Jde o zrůdný dárek, nebo spíš o temnou výhrůžku? Pak Josephine zmizí... Po městě se zjevně pohybuje šílený a okázale provokující vrah a Mauře s Jane Rizzoliovou z bostonského oddělení vražd zbývá zoufale málo času, chtějí-li tohoto „archeologického zabijáka“ dopadnout dřív, než do své sbírky přidá nový hrůzný exponát.


Přítelkyně 
Táňa Keleová-Vasilková
Nakladatel: Noxi
Žánr: společenský román
Vychází: 23.10.2017

Tři ženy – Hana, Marta, Táňa. Tři přítelkyně – tři osudy, které spojuje touha po sebenaplnění a smysluplném životě. Hledají samy sebe a při tom cosi ztrácí a něco jiné zase nacházejí, trápí se i radují, jednoduše si s sebou vláčí balíček života naplněný různorodou směsí. A samozřejmě i plný zvratů a překvapení.
Doufám, že budete tuto knížku číst s láskou, protože já jsem ji s láskou psala. Oblíbila jsem si všechny tři ženy a těžko se mi s nimi loučilo. Podle mě jsou skvělé i se svými chybami. Koneckonců kdo z nás je nemá?


Zabijákova hra 
Ward Larsen
Nakladatel: Domino
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 30.10.2017

Když je vaše mise předurčena k neúspěchu, můžete ji začít považovat za hru.
David Slaton vede poklidný život, má novou manželku a dům na předměstí Virginie. Má ale také velmi temnou minulost. Býval totiž kidon, nejnebezpečnější zabiják, jakého kdy izraelské tajné služby stvořily.
Ve stejné době vrcholí mnohaletá práce geniálního vědce, jejíž výsledek přivádí Írán velmi blízko ke splnění dávného snu: disponovat jadernou zbraní. Mossad ví, že toho muže musí zlikvidovat, ale protože se do jeho řad infiltroval nepřátelský špion, zbývá ke splnění naléhavého úkolu jediná možnost: povolat zpět do služby Slatona. Někdejší kidon sice přísahal, že už nikdy nebude zabíjet, ale když se on i jeho žena stanou cílem útoku a musí prchat napříč Evropou, nezbývá mu, než své rozhodnutí změnit.
Má za úkol připravit a provést plán na zabití nejstřeženějšího muže na světě. Úspěch mise je diskutabilní. Přežití nepravděpodobné. Teprve když Slaton začne hlouběji pronikat do labyrintu dění, napadne ho způsob, jak by mohl nebezpečnou operaci dovést ke zdárnému konci. Ano, je to postup nanejvýš riskantní, ale on se ho z nedostatku jiných možností rozhodne považovat za jakousi hru. Zabijákovu hru...


Entomologův odkaz 

Peter May
Nakladatel: Host
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 24.10.2017

Čtvrtý díl kriminální série Akta Enzo.
Dávný slib umírajícímu muži zavede Enza na ostrov u pobřeží Bretaně, kde se nachází více než dvacet let nedotčená pracovna zavražděného sběratele hmyzu. V tomto klaustrofobním prostředí musí Enzo rozluštit šifru, kterou muž zanechal všem na očích. Enzo čelí nepřátelství místních obyvatel, kteří netouží nechvalně proslulou vraždu opět vidět v novino¬vých titulcích. Pohledná vdova, místní rváč, jehož se nepodařilo usvědčit, místo činu zamrzlé v čase, nebezpečná propast u útesů a sbírka matoucích zpráv dělají z případu jeden z nejsložitějších, které Enzo zatím řešil.


Má mě rád, nemá mě rád 

Sally Thorne
Nakladatel: Ikar
Žánr: humor
Vychází: 25.10.2017

Lucy Huttonová a Joshua Templeman se nemají rádi. Není to jen nějaká vzájemná nelibost nebo snad dokonce pouhé nesnášení se. Nenávidí se celým srdcem a nebojí se dát si to pořádně najevo, zatímco jsou nuceni obývat společnou kancelář vydavatelského domu. Lucy nemůže vystát Joshuovu upjatost a perfekcionismus, on zas pohrdá jejím spontánním přístupem a bláznivě barevným oblečením. Navíc se dozvědí, že jeden z nich má být povýšen. Bitva se rozhořívá naplno a Lucy je odhodlaná nevzdat se, i když se jí hra na nenávist začíná vymykat z rukou. Možná že Joshuu nemá zas až tolik nerada. Možná ani on ji. Možná je od vášnivé nenávisti k lásce překvapivě blízko.


IBM a holokaust 
Edwin Black
Nakladatel: Universum
Žánr: populárně naučná literatura
Vychází: 25.10.2017

Publikace o dlouhodobém spojenectví mezi nacistickou vládou a největší americkou korporací odhaluje překvapivá fakta o aktivní účasti IBM na provádění holokaustu. Zakladatel společnosti IBM Herman Hollerith byl koncem 19. st. úředníkem federálního úřadu pro sčítání lidu. Jeho původním záměrem bylo vytvořit stroj, který by tuto namáhavou práci usnadnil. Tak se zrodil elektro-mechanický třídič děrovacích štítků. To umožnilo nejen rychle provést sčítání lidu, ale také snadno získat a uchovávat nejrůznější informace o jednotlivcích. Navíc byl stroj schopen, po jednoduchém přenastavení, tyto informace kdykoliv znovu setřídit dle zvolených požadavků. Hollerithovy třídicí stroje na děrné štítky znamenaly pro nacistickou vládu velkou pomoc: nacházely se ve všech hlavních koncentračních táborech, IBM školila nacistický personál, zaměstnanci IBM do koncentračních táborů dojížděli pravidelně každý měsíc provádět údržbu. Strhující kniha podložená důkladným dlouholetým výzkumem odkrývá děsivé souvislosti administrativy a mechaniky holocaustu.


Přemyslovská epopej - luxusní vydání 
Vlastimil Vondruška
Nakladatel: Moba
Žánr: historický román
Vychází: 23.10.2017

Přemyslovská epopej je dosud nejrozsáhlejší v Čechách publikovanou historickou románovou freskou, zobrazující osudy posledních velkých přemyslovských králů.
Je rozdělena do čtyř částí – Velký král (Přemysl I. Otakar), Jednooký král (Václav I.), Král rytíř (Přemysl II. Otakar) a Král básník (Václav II. a Václav III.). V pestré mozaice se autor pokouší postihnout životní osudy nejen panovníku, ale také všech tehdy významných Přemyslovců a Přemysloven. Významné místo v ději patří i předním urozeným rodům, Vítkovcům, Lichtenburkům, Hrabišicům a dalším. Naši předci jsou vylíčeni bez příkras a ideologie, v historicky věrných a barvitých kulisách středověkého života. Prostředím děje románu je celá křesťanská Evropa, od císařského dvora a papežské kurie, pres královské a vévodské dvory až po území Byzance a Svaté země.


Žena v Orient Expresu 

Lindsay Jane Ashford
Nakladatel: Jota
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 23.10.2017

Agatha Christie chce zapomenout na své nevydařené manželství, které po mužově nevěře skončilo rozvodem, a tak se zlomeným srdcem a pod falešným jménem nastupuje do Orient expresu, aby alespoň na nějaký čas utekla co nejdál. A není jedinou cestující, která skrývá tajemství.
Její spolucestující Katharine Keelingová, jejíž manželství skončilo tragicky po šesti měsících, je velmi přitažlivá žena, za níž se muži otáčejí, ona si ale své ženství plně vychutnat nemůže.
Trojlístek doplňuje čerstvě provdaná Nancy Nelsonová, která však pod srdcem nosí dítě jiného muže, s nímž se brzy shledá, nebo v to alespoň doufá.
Všechny tři ženy pečlivě tají svou minulost, ale jak se vlak blíží na Blízký východ, jejich životní příběhy se překvapivě proplétají a nečekaně rozvíjejí. Ženy pomalu a opatrně sdílí svou bolest a utvářejí mezi sebou přátelské pouto s puncem sdíleného tajemství.



Selfies 
Jussi Adler Olsen
Nakladatel: Host
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 23.10.2017

Sedmý případ oddělení Q.
Vedení kodaňské policie usoudilo, že počet objasněných případů oddělení Q je výrazně pod hranicí očekávání. Prokázat opak dostává za úkol Rose, která se ale propadá do psychického pekla, jehož kořeny sahají hluboko do temné minulosti.
Mezitím v kodaňském parku najdou zavražděnou starší paní, šílený řidič zahájí smrtící hon na mladou ženu a jinde se plánují další trestné činy: děje se to bez vzájemné souvislosti, nebo mají případy něco společného?
Carl, Asad a Gordon stojí před záhadou dalece přesahující všechny, které dosud řešili. A jejich kolegyně Rose má vážné problémy. Čtveřici chybí jeden člen, a jak se zdá, smůla se jí lepí na paty. Dokážou zabránit zavření oddělení Q a zastavit zabíjení v Kodani?


Hora mezi námi 

Charles Martin
Nakladatel: Motto
Žánr: společenský román
Vychází: 19.10.2017

Přichází bouře a provoz na letišti v Salt Lake City je ochromen. Novinářka Ashley je nervózní, že nestihne vlastní svatbu, a na chirurga Bena čekají pacienti. Ačkoli se tihle dva vůbec neznají, objednají si spolu charterový let, aby se navzdory nepříznivému počasí dostali domů včas. Jejich letadlo ale havaruje a oni se ocitají uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Jak dlouho tu budou uvězněni? Jak si obstarají potravu a přístřeší? Hledají k sobě vztah, přehodnocují minulost a čelí krutým nástrahám nemilosrdné divočiny. Dramatický boj o přežití v extrémních podmínkách v nich probudí sílu, o níž neměli tušení... Podlehnou v mrazivé pustině zraněním těla a duše, nebo znovu uvěří v lásku?


Poprava 
Werner Stanzl
Nakladatel: Mladá fronta
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 4.10.2017

Zabíjí archaickými prostředky. Posílá zašifrované zprávy. Jde za svým přesvědčením. A má cíl…
Jednoho rána při východu slunce nad Cormons se rozezvoní zvony na poplach a město se stane svědkem ukamenování na dálkové ovládání. Pachatele nikdo neviděl, zůstane jen oběť zasypaná kamením, přivázaná k mariánskému sloupu uprostřed náměstí. Vítaná potrava pro média, která dle krutosti provedení rychle soudí, že vraždu mají na svědomí islámští džihádisté. Zvlášť když postupně umírají další vážení katolíci a indicie se množí. Navíc se blíží návštěva papeže! To komisaři Vossimu vyšetřování jen ztěžuje. Brzy se ocitá ve spletité síti zájmů a vměšování nejvyšších. Co má záhadný vrah v úmyslu? A kdo zatáhne za nitky při konečném zúčtování?



Mrtví se mstí 
Jan Bauer
Nakladatel: Moba
Žánr: historický román
Vychází: 31.10.2017

Do Prahy přijíždí poněkud záhadný španělský šlechtic Juan Antonio Cabrera de Córdoba a kupuje si tu dům. Nikdo o něm nic neví, není známo, proč se tu chce usadit, jisté však je, že je nesmírně bohatý. Jednoho dne je ve svém domě nalezen zavražděný a zohavený. Zdá se, že vrah chtěl svým činem cosi vzkázat ostatním. Proč by jinak na bestiálně zohavené tělo mrtvého položil podivný zlatý šperk?


Dítě hvězd 
Katrine Engberg
Nakladatel: Motto
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 9.10.2017

Vzrušující dánské krimi s rafinovanou zápletkou.
Mladá žena je nalezena brutálně zavražděná ve svém bytě s tajemným vzorem vyřezaným do obličeje. Policejní komisaři kodaňské policie Jeppe Korner a Anette Wernerová vraždu vyšetřují a postupně rozkrývají síť vztahů, ve které každý ze zapletených lidí sehrál svou úlohu. Brzy naleznou spojení mezi obětí Julií Stenderovou a její domovnicí Esther de Laurenti. Jeppe a Anette se musí ponořit hlouběji do minulosti obou žen… Proč musela Julie zemřít? Kdo je natolik zvrácený, aby dívku nejen zabil, ale ještě sadisticky řezal do jejího obličeje? Podezřelých je několik, ale skutečného vraha není tak snadné odhalit, zejména když jeho pohnutky přesahují všechny představitelné scénáře. Debut dánské spisovatelky Katrine Engbergové překvapí mrazivým napětím, rafinovanou zápletkou i citlivě vykreslenými lidskými osudy. Román je první knihou z očekávané trilogie o policejních komisařích Jeppem Kornerovi a Anette Wernerové.


Nevycházej po setmění 

Helene Tursten
Nakladatel: Motto
Žánr: krimi, detektivka
Vychází: 9.10.2017

Řádí ve městě úchylný vrah?
Devítiletá Amelie zmizí a najde se jen její mobil, vyzvánějící v kontejneru. Neuplynou ani dva měsíce a v poklidném malém městečku se ztratí další dítě – tentokrát malý chlapec Viggo. Je možné, že v okolí začal řádit pedofil? Netrvá však dlouho a nedaleko se najde zavražděný policista a poté dojde i ke žhářskému útoku. Mají spolu všechny tyhle případy něco společného, nebo je prudký nárůst kriminality jen náhoda? To musí vyřešit Embla se svým týmem spolupracovníků.


Noc v Central Parku 

Guillaume Musso
Nakladatel: Motto
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller
Vychází: 23.10.2017

Alice a Gabriel vůbec netuší, co se minulou noc stalo… a ani že na to nikdy nezapomenou!
New York, osm hodin ráno. Alice, mladá pařížská policistka, a Gabriel, americký jazzový pianista, se spolu probudí připoutaní jeden ke druhému na lavičce v Central Parku. Neznají se a ani si nevzpomínají, že by se někdy potkali. Předešlý večer trávila Alice s kamarádkami na Champs-Élysées a Gabriel hrál na piano v dublinském klubu. Prvotní šok střídají otázky. Jak se mohli ocitnout v Central Parku, když pouhý večer předtím byli každý jinde? Kde se vzala krev na Alicině košili a čí je? Proč chybí kulka v její zbrani? Aby pochopili, co se vlastně stalo, musí spojit svoje síly a pátrat. Pravda, kterou odhalí, naprosto změní jejich dosavadní životy… Napjaté očekávání vás zcela pohltí a donutí číst až do mistrovsky vypointovaného konce!


Kamarádky na život 
Asa Hellberg
Nakladatel: Motto
Žánr: humor
Vychází: 26.10.2017

Humorný příběh o tom, jak se tři obyčejné ženy okolo padesátky vypořádají s tím, že musí úplně změnit svůj život. Co na tom, že za to dostanou jmění!
Nebylo obvyklé, aby před vchodem do obchodu Ahléns ležela mrtvá žena. Sonja Gustavssonová však byla neobvyklá už za svého života. Závěť, kterou po sobě zanechala, nejvíc překvapí její kamarádky Maggan, Rebekku a Susanne. Dostanou všechno – miliony i úžasné investice. Ale ze všeho nejdřív musí splnit několik podmínek a od základů překopat své životy. Zvládnou a budou vůbec chtít splnit Sonjina poslední přání? A kam až je dovedou?


Dneska bude všechno jinak 

Maria Semple
Nakladatel: Plus
Žánr: humor
Vychází: 12.10.2017

Nic není zábavnější než lidská nedokonalost.
Zgruntu změnit svůj život není jen tak. Eleanor se ale rozhodla, že DNESKA to udělá! Všechno bude zvládat v klidu a s přehledem. Pochopitelně se jí velkolepý plán dost rychle vymkne z rukou, jedna nehoda se kupí na druhou a ona musí – jako každá matka, manželka, žena – jako vždycky rychle začít improvizovat. Ale i když se všechno semlelo trochu jinak, než měla ráno v úmyslu, v něčem ji tenhle den přece změnil. Humorný román o nebezpečné touze být lepší a každodenních výzvách rodinného života.


Až moc blízko
Eleanor Moran 
Nakladatel: Motto 
Žánr: dobrodružství, napětí, thriller 
Vychází: 31.10.2017


Lstivé. Zákeřné. Vražedné. Takové jsou tyhle přítelkyně…
Mia je úspěšná psychoterapeutka s prosperující praxí, přesto neváhá všeho nechat, když se v telefonu ozve její dlouholetá přítelkyně Lysette a celá zoufalá ji prosí, aby hned přijela. Její kamarádka Sarah totiž spáchala sebevraždu skokem ze střechy parkovacího domu. Zůstal po ní jen mobil s neodeslanou zprávou LITUJI. Mia je odhodlaná zjistit, co se stalo. Jak vysokou cenu za to ale bude muset zaplatit?


Pýcha a předsudek  
Jane Austen 
Nakladatel: Slovart 
Žánr: společenský román 
Vychází: 1.10.2017


Slavný román Jane Austenové vykresluje, jak může nový mladý soused převrátit vzhůru nohama život v rodině s pěti dcerami. V ovzduší se vznáší pýcha, láska, předsudky, společenské konvence, zlomená srdce i společenský skandál, ale také sebepoznání a pochopení. Příběh lásky a hodnot odkrývá vztahy mezi společenskými vrstvami Anglie na přelomu 18. a 19. století a s jemnou, avšak nepřehlédnutelnou ironií líčí prostředí anglického venkova, tamní rodinné vztahy a snahy matek najít svým dcerám vhodné ženichy. Autorka se pohybuje na hraně odlehčeného a vážného tónu, její vtipné postřehy prozrazují bystrou a nemilosrdnou pozorovatelku. Nový překlad Kateřiny Hilské dává vyprávění svěží tempo, přičemž nic neubírá na zmíněné ironičnosti, a svět Elizabeth Bennetové a pana Darcyho je v jejím podání barevnější a jasnější, než jak jsme ho znali doposud.


Třináctkrát proto 
Jay Asher
Nakladatel: CooBoo
Žánr: young adult
Vychází: 4.10.2017

Clay Jensen je úplně normální kluk na střední. Jednoho dne na verandě najde balíček – krabici od bot v balicím papíře, bez zpáteční adresy. A uvnitř? Sedm magnetofonových kazet. Kdo dnes poslouchá kazety? A má si je on vůbec na čem přehrát? Ale když Clay ze zvědavosti zasune první kazetu do sterea, svět se mu obrátí vzhůru nohama. Z reproduktorů se totiž ozve hlas Hannah Bakerové – jeho spolužačky, která spáchala sebevraždu. Proč tedy znovu vstupuje do jeho života? A navíc ho svým způsobem obviňuje z toho, co se stalo... proč? To je otázka, která se mu stále převrací v hlavě a na těch sedmi kazetách je třináct důvodů...


Šarlatové kimono 
Christina Courtenay
Nakladatel: Alpress
Žánr: společenský román
Vychází: 31.10.2017

Samuraj Taro zahrnuje Hannah, tajemnou cizinku s rusými vlasy a zelenýma očima, přepychem a láskou. Vášeň, s níž prahne po dívce z tak odlišného světa, mu nebezpečně komplikuje život. Taro stojí před nevyhnutelnou volbou: má zachránit sebe, nebo svou lásku.


Geniální přítelkyně 3 - Příběh těch, co odcházejí, a těch, kteří zůstanou 
Elena Ferrante
Nakladatel: Prostor
Žánr: román 
Vychází: 19.10.2017

Po zlatých šedesátých letech přišla jako drsné procitnutí ze snu „olověná“ léta sedmdesátá, kdy se v Itálii přihlásí o slovo pravicový i levicový extremismus. Tato doba se podepisuje i na osudech Eleny a Lily, nyní už dospělých žen. Opět se objevuje leitmotiv vzájemného ovlivňování osudů obou protagonistek. Předmětem jejich soupeření už není „genialita“, ale muž. Elena a Lila se na dlouho ztratí jedna druhé z očí a stanou se jen „střípky hlasů“ při občasných telefonních rozhovorech. Za příběhem jejich přátelství se ale dále otáčí kaleidoskop životů obyvatel jejich čtvrti, propletenec lásek, křivd, nevraživosti, žárlivosti, věrnosti i zrady.


Služebná z hostince 
Dilly Court
Nakladatel: Baronet
Žánr: historický román
Vychází: 11.10.2017

Lottie Laneová, služka v rušném zájezdním hostinci U Dvoukrké labutě v centru Londýna, zná jen dřinu od rána do noci a pohlavky od věčně nespokojené hospodské. Jednou večer přivezou vojáci do hostince svého kamaráda, který utrpěl těžký otřes mozku a vážné pohmožděniny. Zatímco se Lottie o mladíka svědomitě stará a přispívá k jeho rychlému uzdravení, zjišťuje, že svůj život může zasvětit jiné, prospěšnější práci. A tak když jí nespoutaná a impulzivní lady Aurelie Dashwoodová, manželka britského důstojníka, nabídne místo své osobní služebné, Lottie, která touží ošetřovat vojáky raněné během krymské války, bez váhání souhlasí. Po dobrodružné plavbě se ocitá v Balaklavě poblíž Sevastopolu, kde odhaluje jak válečné hrůzy, tak nepřejícné chování britské smetánky. Tragická událost ji přinutí k návratu do Anglie, kde jí ale hrozí život na ulici nebo chudobinec. Lottie se však nevzdává a díky své síle a odhodlání, ale i nezištné podpoře svých přátel se dokáže postarat nejen sama o sebe, nýbrž také o ty, kteří to potřebují, a znovu nalézt štěstí a smysl života...


Pán hor I. 
Hana Marie Körnerová
Nakladatel: Baronet
Žánr: historický román
Vychází: 4.10.2017

Rozsáhlá historicko-romantická sága mapuje osudy šesti generací šlechtického rodu de Braie od roku 1785. Odehrává se převážně ve Francii, i když bouřlivé události osmnáctého, devatenáctého a začátku dvacátého století zavedou hrdiny nejen do mnoha zemí Evropy, ale i do Ameriky, Afriky a kolonií v Indii.
Příběh mladičké Christiny se začíná odvíjet ve chvíli, kdy ji souhra náhod zavede do zchátralého hradu v horách. Žije tam pouze Edmond, přezdívaný Pán hor – černá ovce rodiny de Braie. Sníh odřízne všechny cesty do údolí a uvězní Christinu ve společnosti muže, jemuž se dlouhé měsíce snažila vyhýbat. Edmond – muž s nejhorší pověstí v kraji – nakonec riskuje život, aby ji dopravil do bezpečí. Christina pomalu rozmotává klubko lží, zveličených pomluv a pověr, které z hradního pána udělaly postrach celého okolí. Z počátečního strachu a odporu se rodí nesmělá láska. Ta pobouří celý kraj a způsobí rozkol mezi Christinou a její rodinou. Komplikace přináší nejen rodová zášť, ale i dějinné zvraty. Po pádu Bastily je starý svět v troskách. Edmond je však schopen pro svou lásku udělat i nemožné. Stejně jako o dvacet let později jeho syn, který v císařských službách odchází do Itálie, aby v Benátkách dostihl osudovou ženu svého života.


Vánoce v Paříži 

Mandy Baggot
Nakladatel: Baronet
Žánr: společenský román
Vychází: 11.10.2017

Paříž je vždycky dobrý nápad, řekla kdysi slavná herečka Audrey Hepburnová. Už proto, že Paříži se říká město lásky. Tak kam jinam zamířit, když vám láska chybí?
Ava s nejlepší kamarádkou Debs se tam vydají právě o Vánocích. Zrovna začalo sněžit, Eiffelovka zlatě září a všude voní svařené víno a nejlepší francouzské dobroty. Ale ani v tak romantické atmosféře nemohou obě přítelkyně zapomenout na své problémy: Ava se právě rozešla s proradným Leem a matka ji nenechá na pokoji, Debs má velké starosti s prací a ještě ke všemu se zdá, že matčin manžel má aférku – právě s nějakou Pařížankou!
A tak si svůj pařížský pobyt okoření dobrodružným pronásledováním nic netušící ženy, při němž není nouze o trapasy a situace. Budete se u nich skvěle bavit, zvlášť až se dozvíte, jak to vlastně se „záletníkem“ bylo.
V Paříži se ale obě přítelkyně setkají i s tajemstvím. Jeden z obou mladých mužů, s nimiž se zde seznámí, záhadný fotograf Julien, se pohybuje ve stínu smrti. Podaří se mu z něj za Aviny pomoci vymanit? A jak Ava zareguje, až se dozví jeho tajemství? Najde s ním v nejromantičtějším městě světa svou novou lásku?
Dojemný, vtipný a láskyplný příběh je tím pravým pro správnou vánoční atmosféru.

Mohlo by se vám líbit

13 komentářů

  1. Bože, zas taková hromada skvělých knih. :)) Nejvíc mě ale dostala kniha o seriálu Cizinka, kterému jsem stejně jako knize naprosto propadla. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Minimálně 6 kousků bych si vybrala určitě. Nejvíce mě zaujaly Hlasy, které si prostě budu muset koupit. ♥

    OdpovědětVymazat
  3. To je teda meganálož!!! A tolik skvělých titulů :) Papírovou labuť právě čtu jako e-knihu a můžu říct, že mě baví. A co si určitě koupím, bude Geniální přítelkyně 3 :)

    OdpovědětVymazat
  4. Urcit vede Gabaldon, v kazdem pripade. Zajima me i ten filmovy pruvodce, ale bude pekne drahy, tak se nejspis pujdu nejdriv podivat na zivo, jak bude vypadat. Hlasy taky potrebuji, sice jsem serii jeste nezacala, ale to nevadi, verim ze Ursula nezklame. Dale me laka Magonie, Dcery svetla.., urcite A zrodi se pisen, Faja... No proste mam toho moc :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to je obrovská nadílka. Brala bych Oheň a plamen, jelikož první díl byl skvělý. Tisíc kousků tebe a Jeden z nás lže taky nevypadá vůbec špatně. A nakonec Třináctkrát proto. Právě mám rozkoukaný seriál a jsem zvědavá i na knižní podobu. Úžasný článek :D

    OdpovědětVymazat
  6. To je panečku knih! Brala bych druhý díl série Oko za oko...ale pořád čekají tři knížečky (Sníh nebo popel, Šest vran a Falešný polibek) na přečtení...:D
    P.S. Chtěla bych se zeptat, jak se dá dát na bok "Právě čtu". :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jsem James Roland. Před několika měsíci moji společnost utrpěla velkou ztrátu. Chystal jsem se ztratit svůj dům a společnost kvůli špatným úvěrovým a neplaceným dluhům. Stala jsem se tak zoufalá. Nemohl jsem dostat půjčku od bank, protože jsem měl špatný úvěr, začal jsem hledat půjčky od finanční instituce, ale byl jsem podvodníkem dvou (2) různých věřitelů z posledních peněz (6 000 eur). Jednou dnes moji žena viděla tolik svědectví o této skvělé společnosti JOAN NORMA LOAN COMPANY LTD (joannormaloancompany@gmail.com) online. Řekla mi o společnosti, ale nikdy jsem se nezajímala kvůli mým předchozím zkušenostem, ale neznám, že moje žena požádala o půjčku ve výši 75 000 EUR od společnosti. Za méně než 48 hodin jsem od banky obdržel zprávu, že společnost mi připsala částku na úvěr. Nyní mám svou společnost znovu ve výrobě více než kdy jindy a můj dluh byl vyplacen. Můžete také kontaktovat společnost prostřednictvím jejího e-mailu: joannormaloancompany@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  8. Dovolte mi, abych vám představil LE-MERIDIAN FUNDING SERVICES. Jsme přímo do čistého úvěru a financování projektů z hlediska investic. Poskytujeme finanční řešení soukromým / společnostem hledajícím přístup k finančním prostředkům na kapitálových trzích, tj. Ropu a zemní plyn, nemovitosti, obnovitelné zdroje energie, léčiva, zdravotnictví, dopravu, stavebnictví, hotely a atd. Můžeme financovat až 900 000 000 000 dolarů ( Devět set milionů dolarů) v jakémkoli regionu světa, pokud bude na projektech zaručena návratnost investic ve výši 1,9%.
    Le-Meridian financování.
    Email Kontakt info@lemeridianfds.com
    WhatsApp ... + 19893943740.

    OdpovědětVymazat
  9. Když jsem našel doktora Johna, zoufale jsem potřeboval přivést svého bývalého milence zpět. Nechal mě pro jinou ženu. Stalo se to tak rychle a já jsem v situaci vůbec neřekl. Po čtyřech letech mě prostě vyhodil bez vysvětlení. Kontaktuji Dr.Johna prostřednictvím jeho webových stránek a řekl mi, co musím udělat, než mi může pomoci, a udělal jsem to, co mi řekl, poté, co jsem poskytl to, co chtěl, vrhl milostné kouzlo, aby nám pomohl dostat se zpět dohromady . Krátce poté, co udělal své kouzlo, můj přítel mi začal znovu posílat textové zprávy a cítil se hrozně za to, co mi právě dal. Řekl, že jsem nejdůležitější osobou v jeho životě, a to ví teď. Vstoupili jsme spolu a on byl vůči mně otevřenější než předtím a pak začal trávit více času než dříve. Od té doby, co mi Dr. John pomohl, je můj partner velmi stabilní, věrný a blíž ke mně než dříve. Vřele doporučuji Dr. John každému, kdo potřebuje pomoc. E-mail: drjohnsoco@gmail.com, zavolejte mu nebo přidejte jej na WhatsApp prostřednictvím: +2348147766277

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, tohle je skutečné svědectví kouzelnického lékaře, který mi pomohl přivést zpět mého snoubence, který opustil já a děti po dobu 10 měsíců. Ztratil jsem veškerou naději, že se můj snoubenec vrátí domů. pokud prožíváte těžký čas ve svém manželství nebo vztahu, nebo chcete zpět své Ex. kontaktujte ho na drjohnsoco@gmail.com nebo whatapp +2348147766277

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj pěkný den.
    Jsem tu, abych vám pomohl vyřešit vaše duchovní a fyzické problémy pomocí předků, které jsem zdědil po dědečkovi. Pomůžu vám sjednotit se se svými bývalými, obnovit vaše manželské problémy, léčit HIV (aids) a jakékoli nemoci. Můj e-mail můžete dnes kontaktovat na adrese: okosunhomeofsolution@gmail.com, aby vám pomohl přinést zpět vaši ztracenou lásku a také seslat následující kouzlo jako rozvodové kouzlo, kouzlo manželství, vazebné kouzlo, zastavit podvádění kouzla, ochranné kouzlo, pomstu a kouzlo smrti.

    OdpovědětVymazat
  12. Hej, jsem tak nadšená, že moje rozbité manželství bylo obnoveno a můj manžel je zpět poté, co mě opustil a naše 2 děti pro jinou ženu. Po 8 letech manželství jsme se s manželem dostali do jedné hádky nebo do té druhé, dokud mě konečně neopustil a přestěhoval se do Kalifornie, aby tam byl s jinou ženou. Cítil jsem, že můj život skončil a mé děti si myslely, že už nikdy neuvidí svého otce. Snažil jsem se být silný jen pro děti, ale nemohl jsem ovládat bolesti, které trápí mé srdce, moje srdce bylo plné bolestí a bolestí, protože jsem byl do svého manžela opravdu zamilovaný. Každý den a noc na něj myslím a vždycky si přeji, aby se ke mně vrátil, byl jsem opravdu naštvaný a potřeboval jsem pomoc, takže jsem hledal pomoc online a narazil jsem na web, který navrhl, že Dr. Mohammed může pomoci získat zpět zpět rychle . Cítil jsem, že bych ho měl vyzkoušet. Kontaktoval jsem ho a řekl mi, co mám dělat, a udělal jsem to, pak pro mě udělal (kouzlo lásky). O 28 hodin později mi můj manžel opravdu zavolal a řekl mi, že mi a dětem tolik chybí, tak úžasné !! Tak se vrátil ten samý den se spoustou lásky a radosti a omluvil se za svou chybu a za bolest, kterou způsobil mně a dětem. Od toho dne bylo naše manželství silnější, než jak tomu bylo dříve, díky děkuji doktoru Mohammedovi. je tak mocný a já jsem se rozhodl podělit se o svůj příběh na internetu, že Dr. Mohammed skutečné a mocné kouzlo, které se budu vždy modlit, aby žilo dlouho, aby pomohlo svým dětem v době potíží, pokud jste tady a potřebujete Ex zpět Nebo se váš manžel přestěhoval do jiné ženy, už neplakejte, kontaktujte nyní tohoto mocného kouzla. Zde je jeho kontakt: Pošlete mu e-mail na adresu: monicaspiritualtemple@gmail.com, můžete mu také zavolat nebo přidat na Whats-app: +2348134493948

    OdpovědětVymazat
  13. Hej, jsem tak nadšená, že moje rozbité manželství bylo obnoveno a můj manžel je zpět poté, co mě opustil a naše 2 děti pro jinou ženu. Po 8 letech manželství jsme se s manželem dostali do jedné hádky nebo do té druhé, dokud mě konečně neopustil a přestěhoval se do Kalifornie, aby tam byl s jinou ženou. Cítil jsem, že můj život skončil a mé děti si myslely, že už nikdy neuvidí svého otce. Snažil jsem se být silný jen pro děti, ale nemohl jsem ovládat bolesti, které trápí mé srdce, moje srdce bylo plné bolestí a bolestí, protože jsem byl do svého manžela opravdu zamilovaný. Každý den a noc na něj myslím a vždycky si přeji, aby se ke mně vrátil, byl jsem opravdu naštvaný a potřeboval jsem pomoc, takže jsem hledal pomoc online a narazil jsem na web, který navrhl, že Dr. Mohammed může pomoci získat zpět zpět rychle . Cítil jsem, že bych ho měl vyzkoušet. Kontaktoval jsem ho a řekl mi, co mám dělat, a udělal jsem to, pak pro mě udělal (kouzlo lásky). O 28 hodin později mi můj manžel opravdu zavolal a řekl mi, že mi a dětem tolik chybí, tak úžasné !! Tak se vrátil ten samý den se spoustou lásky a radosti a omluvil se za svou chybu a za bolest, kterou způsobil mně a dětem. Od toho dne bylo naše manželství silnější, než jak tomu bylo dříve, díky děkuji doktoru Mohammedovi. je tak mocný a já jsem se rozhodl podělit se o svůj příběh na internetu, že Dr. Mohammed skutečné a mocné kouzlo, které se budu vždy modlit, aby žilo dlouho, aby pomohlo svým dětem v době potíží, pokud jste tady a potřebujete Ex zpět Nebo se váš manžel přestěhoval do jiné ženy, už neplakejte, kontaktujte nyní tohoto mocného kouzla. Zde je jeho kontakt: Pošlete mu e-mail na adresu: monicaspiritualtemple@gmail.com, můžete mu také zavolat nebo přidat na Whats-app: +2348134493948

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu